Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.7.2017 18:28
Skyrra

XXX.XXX.234.57

Zaujímalo by ma či nadmerné dychčanie nie je nejaký príznak niečoho vážnejšieho. Jedna sučka dychčí takmer nonstop, aj počas toho keď nerobí žiadnu fyzickú námahu a aj vtedy keď nie je teplo. Robí to stále aj v zime.
Akurát dnes som si ju vzala na vychádzku do mesta na cca hodinku (aj s cestou tam a späť). Nebolo teplo, mohlo byť 25 stupňov a keď som jej skúšala siahnúť na kožu, nemala ju horúcu, proste v norme. Chodili sme len v tieni. Ale dychčala čoraz viac a po ceste naspäť som ju už musela na vodítku stále viac ťahať. Bohužiaľ, urobila som chybu, nakoľko som u nej zvyknutá že stále dychčí a tak som to brala ako samozrejmosť. Pred pustením z vodítka som ju chcela ešte potrénovať a tak som jej dala povel sadni, nereagovala. Ale nereaguje takmer vždy, takže som povel viackrát opakovala kým nesadla. Pustila som ju teda a išli sme ďalej. Po pár metroch som si začala uvedomovať, že niečo nie je v poriadku, išla dosť pomaly, reagovala spomalene a zakopávala, mala som pocit, akoby sa celá triasla. Sadla som si na zem a ona si tiež hneď ľahla, strašne dychčala a bála som sa, že mi skolabuje tak som volala domov nech mi rýchlo donesú vodu. Do domu sme to mali pár metrov...
Sučka sa spočiatku nechcela napiť, nechala som ju odpočinúť a potom po nejakom čase sa aj napila a po oddýchnutí je už v pohode.
Sučka má celkovo zlú kondíciu hoci chodíme na vychádzky, no obvykle sa jej nechce veľmi behať takže sa jej zlepšuje len pomaly. Dlhé roky bola zabudnutá na dvore u bývalých majiteľov.
Bojím sa či nemá nejaký vážnejší problém...

28.7.2017 18:36
Skyrra

XXX.XXX.234.57

A ešte samozrejme viem, že podobné príznaky u psov má prehriatie, ale ako píšem, nebolo teplo, nebola horúca a robí nám to stále, aj počas zimy.

28.7.2017 21:02
Huskyjanina

XXX.XXX.255.6

A proč ji nevezmete k vetovi na vyšetření?

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.7.2017 21:37

Myslím, že s kondicí to nemá nic společného. Normální to určitě není, něco jí je. Jděte na veterinu na pořádné vyšetření, jedině tam se dozvíte, jaký má problém. Na fauně to nevyřešíte.

28.7.2017 21:42
Skyrra

XXX.XXX.234.57

Neriešim to na faune, zaujímalo ma či má niekto podobné skúsenosti. Je predsa samozrejmé, že navštívim veterinára.

28.7.2017 21:48
Skyrra

XXX.XXX.234.57

Zle som sa vyjadrila, dychčí aj počas zimy, dychčí stále, nonstop. Toto čo sa stalo počas vychádzky bežné nie je a nakoľko to potom v priebehu polhodinky odznelo a sučka bola zase v pohode, dohodli sme si s vetom stretnutie na druhý deň.
Zaujíma ma hlavne či sa niekomu nestalo niečo podobné.

28.7.2017 21:50

Skyrra napsal(a):
Neriešim to na faune, zaujímalo ma či má niekto podobné skúsenosti. Je predsa samozrejmé, že navštívim veterinára.

Aha, tak zkušenost s tím nemám, nikdy jsem to nezažila, psala jste, že se to stávalo i v zimě, proč už jste nešla dřív? Zajděte a napište pak, co to bylo, taky by mě to zajímalo. Držím palce, aby to nebylo nic vážného.

28.7.2017 21:53
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Myslím, že tam není, kolik jí je? Může to být problém se srdíčkem, může mít ataky nedokrvení mozku(pokud je stará) může to být jakékoliv nádorové onemocnění, které se ještě navenek jinak neprojevilo...

28.7.2017 21:56
Skyrra

XXX.XXX.234.57

V januári mala 6 rokov. No v každom prípade tiež dúfam, že to nebude nič vážne..

28.7.2017 22:05
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Skyrra napsal(a):
V januári mala 6 rokov. No v každom prípade tiež dúfam, že to nebude nič vážne..

A rasa? Velký či malý pes? Molosoidní, placatý čumák...nebo něco normálního? U velkého molosoidního psa je 6 let už dost, u malého voříška je to nic.

28.7.2017 22:10
Skyrra

XXX.XXX.234.57

Väčší pes, barzoj je to. Ale myslím, že na nejaké choroby zhoršujúce sa vekom by mala mať ešte chvíľku čas :/.

28.7.2017 22:22
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Na co trpí chrti nevím, ale holky tu chrty mají, nebo měly, tak třeba je něco napadne...

28.7.2017 22:27

Skyrra napsal(a):
Väčší pes, barzoj je to. Ale myslím, že na nejaké choroby zhoršujúce sa vekom by mala mať ešte chvíľku čas :/.

Jak dlouho fenu máte? Proč jste to neřešila dřív?

28.7.2017 22:33
Skyrra

XXX.XXX.234.57

Máme ju asi 7 mesiacov. Neriešila som to preto lebo som si to jednoducho neuvedomila. Pes dychčí, je to predsa normálne. A u nej som predpokladala, nakoľko mala zlú kondíciu, že proste dychčí pretože nevládze, že ju zmohlo napríklad to ako ku nám pribehla nás privítať a pod. Naozaj mala zlú kondíciu takže mi to nepripadalo zvláštne. Nevedela ani behať. Až časom som si začala všímať, že to robí stále a aj bez zjavnej námahy.

28.7.2017 22:43

Skyrra napsal(a):
Máme ju asi 7 mesiacov. Neriešila som to preto lebo som si to jednoducho neuvedomila. Pes dychčí, je to predsa normálne. A u nej som predpokladala, nakoľko mala zlú kondíciu, že proste dychčí pretože nevládze, že ju zmohlo napríklad to ako ku nám pribehla nás privítať a pod. Naozaj mala zlú kondíciu takže mi to nepripadalo zvláštne. Nevedela ani behať. Až časom som si začala všímať, že to robí stále a aj bez zjavnej námahy.

Nezlobte se, sice chápu, že měla špatnou kondici (teď má dobrou?), ale já bych šla k vetovi mnohem dřív. Asi hned jak bych ji získala... stejně jste šli asi na očkování...

28.7.2017 22:45

Co by kdyby vám ale nepomůže...
Určitě jděte k vetovi co nejdřív.

28.7.2017 22:49
Skyrra

XXX.XXX.234.57

Áno, šli sme viackrát, ale ako píšem, nič iné sme na nej my, ani veterinár nespozorovali. Teraz je na tom s kondícou lepšie, už aj občas behá. Je to s ňou komplikovanejšie, jednak pochádza z chs kde behanie barzojov nepodporujú a jednak bola celý život zatvorená na dvore a väčšinu času preležala. Chodíme s ňou pravidelne von, stále nemá sama nejakú motiváciu sa viac hýbať, ale má parťáčku a trochu ju v tom aj ona podporuje, dosť sa to zlepšilo, i keď stále to nie je ono.
Ale ako píšem, teraz už fakt neviem čo je čo, či dychčí kvôli zlej kondícií alebo nejakému zdravotnému problému. Tak dúfam, že na to prídeme...

29.7.2017 00:12

Skyrra napsal(a):
Áno, šli sme viackrát, ale ako píšem, nič iné sme na nej my, ani veterinár nespozorovali. Teraz je na tom s kondícou lepšie, už aj občas behá. Je to s ňou komplikovanejšie, jednak pochádza z chs kde behanie barzojov nepodporujú a jednak bola celý život zatvorená na dvore a väčšinu času preležala. Chodíme s ňou pravidelne von, stále nemá sama nejakú motiváciu sa viac hýbať, ale má parťáčku a trochu ju v tom aj ona podporuje, dosť sa to zlepšilo, i keď stále to nie je ono.
Ale ako píšem, teraz už fakt neviem čo je čo, či dychčí kvôli zlej kondícií alebo nejakému zdravotnému problému. Tak dúfam, že na to prídeme...

Barzojovi je vedro i v 10 nad. V 25 stupních se peče a klidně mohlo jít o přehřátí, pokud svítilo sluníčko. Navíc to není dlouhověké plemeno a stárne dřív. I tak ale zajděte na vyšetření, pokud se vám to nezdá.

29.7.2017 05:53
scylla

XXX.XXX.150.32

Skyrra napsal(a):
Zaujímalo by ma či nadmerné dychčanie nie je nejaký príznak niečoho vážnejšieho. Jedna sučka dychčí takmer nonstop, aj počas toho keď nerobí žiadnu fyzickú námahu a aj vtedy keď nie je teplo. Robí to stále aj v zime.
Akurát dnes som si ju vzala na vychádzku do mesta na cca hodinku (aj s cestou tam a späť). Nebolo teplo, mohlo byť 25 stupňov a keď som jej skúšala siahnúť na kožu, nemala ju horúcu, proste v norme. Chodili sme len v tieni. Ale dychčala čoraz viac a po ceste naspäť som ju už musela na vodítku stále viac ťahať. Bohužiaľ, urobila som chybu, nakoľko som u nej zvyknutá že stále dychčí a tak som to brala ako samozrejmosť. Pred pustením z vodítka som ju chcela ešte potrénovať a tak som jej dala povel sadni, nereagovala. Ale nereaguje takmer vždy, takže som povel viackrát opakovala kým nesadla. Pustila som ju teda a išli sme ďalej. Po pár metroch som si začala uvedomovať, že niečo nie je v poriadku, išla dosť pomaly, reagovala spomalene a zakopávala, mala som pocit, akoby sa celá triasla. Sadla som si na zem a ona si tiež hneď ľahla, strašne dychčala a bála som sa, že mi skolabuje tak som volala domov nech mi rýchlo donesú vodu. Do domu sme to mali pár metrov...
Sučka sa spočiatku nechcela napiť, nechala som ju odpočinúť a potom po nejakom čase sa aj napila a po oddýchnutí je už v pohode.
Sučka má celkovo zlú kondíciu hoci chodíme na vychádzky, no obvykle sa jej nechce veľmi behať takže sa jej zlepšuje len pomaly. Dlhé roky bola zabudnutá na dvore u bývalých majiteľov.
Bojím sa či nemá nejaký vážnejší problém...

Tohle je případ pro dobrého veterináře a ne pro internetovou diskusi. Jděte hned k vetovi a žádejte kompletní vyšetření.

29.7.2017 06:52
Skyrra

XXX.XXX.234.104

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Barzojovi je vedro i v 10 nad. V 25 stupních se peče a klidně mohlo jít o přehřátí, pokud svítilo sluníčko. Navíc to není dlouhověké plemeno a stárne dřív. I tak ale zajděte na vyšetření, pokud se vám to nezdá.

Máme druhú sučku barzoja, huňatejšiu a tá nič takéto nerobí.

29.7.2017 06:54
Skyrra

XXX.XXX.234.104

scylla napsal(a):
Tohle je případ pro dobrého veterináře a ne pro internetovou diskusi. Jděte hned k vetovi a žádejte kompletní vyšetření.

To je samozrejmé a už som sa tu o tom vyjadrovala, že je to v pláne.

29.7.2017 06:56
Skyrra

XXX.XXX.234.104

Viem aké má barzoj vrodené problémy a aj koľko sa dožíva a to, že ideme k veterinárovi (sme objednaní na dnes...), fakt ma zaujíma len to niekto kto riešil niečo podobné a o čo išlo.

29.7.2017 07:41
hn..

XXX.XXX.245.249

Skyrra napsal(a):
Viem aké má barzoj vrodené problémy a aj koľko sa dožíva a to, že ideme k veterinárovi (sme objednaní na dnes...), fakt ma zaujíma len to niekto kto riešil niečo podobné a o čo išlo.

Neco podobneho u meho psa bylo srdecni selhání a smrt v nekolika dnech.

29.7.2017 08:12
scylla

XXX.XXX.150.32

Skyrra napsal(a):
To je samozrejmé a už som sa tu o tom vyjadrovala, že je to v pláne.

Plán je sice fajn, ale aby nebylo pozdě.

29.7.2017 08:22
Skyrra

XXX.XXX.234.104

scylla napsal(a):
Plán je sice fajn, ale aby nebylo pozdě.

Ďakujem za názor.

29.7.2017 09:19

"ani veterinár nespozorovali. "
veterinář nemá co pozorovat, ale řádně diagnostikovat.
U nás to bylo taky srdíčko, určitě se na něj zaměřte a to nikoliv pouze poslechem!

29.7.2017 09:23
Skyrra

XXX.XXX.234.104

"ani veterinár nespozorovali. "
veterinář nemá co pozorovat, ale řádně diagnostikovat.
U nás to bylo taky srdíčko, určitě se na něj zaměřte a to nikoliv pouze poslechem!

Ako som písala, javila sa nám ako úplne zdravá, až na to, že nebola navyknutá na pohyb.
Ďakujem za Vašu skúsenosť, budem to riešiť ako prvé.

29.7.2017 16:43
scylla

XXX.XXX.150.32

Skyrra napsal(a):
Ako som písala, javila sa nám ako úplne zdravá, až na to, že nebola navyknutá na pohyb.
Ďakujem za Vašu skúsenosť, budem to riešiť ako prvé.

Jak jste u veta dopadli, co jí je?

29.7.2017 22:57

Ollie, barzoj není dlouhověké plemeno? Moje se dožila 14 let a půl. Já vím, byla to vyjímka, v 11 byla ještě ve veteránech na výstavě. Těch 25 st. pro ni nebylo nic zvláštního, s ovčandou si dávala normálně sprinty na louce. No, byl to ještě asi poctivý barzoj, bylo to už dříve. Jakým směrem se ubírá chov teď, bohužel nevím. Asi jako u většiny plemen. To, ale jen mimochodem. Ta barzojka Skyrry zdravá nebude. Zadýchává se i v zimě. To musí opravdu vyřešit na veterině, měla jít hned, jak to začlo.

29.7.2017 23:23

Ollie, barzoj není dlouhověké plemeno? Moje se dožila 14 let a půl. Já vím, byla to vyjímka, v 11 byla ještě ve veteránech na výstavě. Těch 25 st. pro ni nebylo nic zvláštního, s ovčandou si dávala normálně sprinty na louce. No, byl to ještě asi poctivý barzoj, bylo to už dříve. Jakým směrem se ubírá chov teď, bohužel nevím. Asi jako u většiny plemen. To, ale jen mimochodem. Ta barzojka Skyrry zdravá nebude. Zadýchává se i v zimě. To musí opravdu vyřešit na veterině, měla jít hned, jak to začlo.

Tolik?! No fíha. Byla v chovu? Sportovala?

Jeden z našich kámošů se leze chladit do řeky, zatímco my jsme v bundách. Léto nic moc, ale už je starší. Myslela jsem, že fena zadavatelky v zimě párkrát vyplázne jazyk, ale když mají srovnání s druhou, tak to asi nebude standard. Tohle léto je dost jinde, pocitová teplota je často výš. Můj pes sice nedýchá, ale celý den dělá, že spí, a venku krok navíc. Tedy pokud kolem neběží veverka nebo střapec.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík