Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.8.2017 11:36
amiš

XXX.XXX.59.215

Zdravím. Ač mám psy dlouho, tohle mi nikdy nenapadlo. Přidáváte do žrádla co pěstujete pro sebe? Já psu občas dám do žrádla hrst bylinek, ale tak nějak naslepo. Vlastně ani pořádně nevím, zda je to pro psa nějaký přínos. Možná se o tom zde psalo, ale nic jsem nenašla, takže zkusím, zda máte zkušenosti a přidáváte ke krmení: rajčata, papriky (jasně že ne pálivé), cuketu, mrkev, bylinky (máta, bazalka, meduňka asi ne, petržel, pažitka, ale i něco jiného, třeba divizna). Nebo další výpěstky. Co doporučujete a před čím se vyvarovat? Díky za podněty.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.8.2017 12:22

Pan pes se na zahradě obslouží sám. Bohužel rád a často, takže už ani nepamatuju, kdy jsem naposledy sklízela jablka ze spodních větví. Vždy jen to, co je vysoko a nedosáhne tam. Švestky, ty miluje a očeše všechno, na co dokáže dosáhnout (a to dosáhne opravdu vysoko). Chutnají mu ředkvičky, kedlubny, třešně, ale rajčaty a mrkví pohrdá.

Jestli mu to prospívá? Popravdě nevím, ale pokud mu to chutná a nedělá to problémy, proč mu to odmítat?

4.8.2017 12:30

Z bylinek mám nejvíc kopřiv. Protože se říká "před kopřivou klekni" ( nebo smekni? ), přidávám sem tak sekané spařené do žrádla, na zimu suším. Přidávají se housatům, přidávala jsem kůzlatům - proč ne psovi.
Náš poradce chovu jich míval na zimu sušený pytel a přidával celou zimu.

4.8.2017 12:35
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Moji psi nesnědli na zahradě v životě nic, nic jim nechutná tak, aby to jedli, dobrovolně Takže do jídla dostávají všechno, jak píšete co vypěstuju. Krom té pažitky(není pro psy vhodná) a papriky a rajčata odmítají. Klidně jim tam foukněte i květ divizny, jestli k ničemu není, tak určitě neublíží. Já sypala nějakou dobu taky všechno možné, co mi cvrnklo o nos. Teď se to ustálilo na některé z kořenových zelenin, červená řepa, cuketa, dýně+estragon(druh pelyňku, dobrý na zažívání) a mleté dýňové semínko. Z toho všeho dám většinou jen jednu zeleninu + ten estragon se semínkem. Jak to zmatlám, jak pejsek s kočičkou, pes to nechce.

4.8.2017 12:36

Tak já teda nejsem pěstitel...sem tam nějaká bylinka, ale můj pes zbožňuje libeček, když ho chytne chuť, tak je schopnej postupně zpucnout celej trs...voní potom jak polívka...jinak zeleninu do krmný dávky dávám běžně, i když ne mnou osobně vypěstovanou, takže jestli budou mít pesani zeleninu ze zahrádky tak za mě velký plus...

4.8.2017 12:40
inusanka

XXX.XXX.98.58

Kamarádce sežerou nač přijdou, synova huska milovávala zeleninu a naše madam maximálně sušenou.

4.8.2017 12:41
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Z bylinek mám nejvíc kopřiv. Protože se říká "před kopřivou klekni" ( nebo smekni? ), přidávám sem tak sekané spařené do žrádla, na zimu suším. Přidávají se housatům, přidávala jsem kůzlatům - proč ne psovi.
Náš poradce chovu jich míval na zimu sušený pytel a přidával celou zimu.

Je to teda: před bezem klekni ale souhlasím, že kopřiva je super. Já letos pila kopřivový čaj, snad dva měsíce. Psům dávám taky, ale už trochu míň, spíš jen na jaře a pak sušené v zimě. Obsahují hodně šťavelanů, což není dobré na ledviny.

4.8.2017 14:02
amiš

XXX.XXX.59.215

Tak moje psina má ráda třeba syrový hrách, vařený ve žrádle pravidelně vynechá. Není na tom te´d až tak dobře- je jí 10 let a začíná se projevovat stáří (hovawart). Tak zkusím, co by jí mohlo chutnat. Je fakt, že když jí bylo jednou blbě, zvracela dva dny, až jsem chtěla ject na veterinu, tak jsem jí do kuřecího vývaru přidávala čerstvou mátu a za chvíli bylo po problému.
Ale kdyby bylo po jejím, tak pěstuji jen slunečnice. jak se mi na zahradě k nějaké dostane, celou jí ožere- teda listy. To by mně zajímalo, co obsahují, že je celý život tak miluje .

4.8.2017 14:21
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

amiš napsal(a):
Tak moje psina má ráda třeba syrový hrách, vařený ve žrádle pravidelně vynechá. Není na tom te´d až tak dobře- je jí 10 let a začíná se projevovat stáří (hovawart). Tak zkusím, co by jí mohlo chutnat. Je fakt, že když jí bylo jednou blbě, zvracela dva dny, až jsem chtěla ject na veterinu, tak jsem jí do kuřecího vývaru přidávala čerstvou mátu a za chvíli bylo po problému.
Ale kdyby bylo po jejím, tak pěstuji jen slunečnice. jak se mi na zahradě k nějaké dostane, celou jí ožere- teda listy. To by mně zajímalo, co obsahují, že je celý život tak miluje .

S tou slunečnicí je to celkem divné, asi bych ze zvědavosti pátrala Většina rostlin, v natích obsahuje zhruba to, co v semenech.

4.8.2017 14:36

Na zažívací problémy psů ( když se jedná o dietní chybu - sežrání hnusu, přežrání "dobrotami" ) jsou dobré sušené hložinky, jeřabiny, aronie a pod.

4.8.2017 16:00

Pes mi před časem začal škubat sedmikrásky, tak jsem si říkala, že ví, co je zdravé. Jenže pak jsem zjistila, že je to jen zábava, protože je hned fluše.

4.8.2017 16:16
Ebi

XXX.XXX.104.139

Mí jezevčíci se také na zahradě obslouží sami - protože nám vždy sežrali všechen hrášek a naprosto celý záhon mrkve, umí je šikovně vyhrabat - mají už kus zahrady oddělený se "svým" hráškem" a "svou" mrkví.
Jinak švestky, maliny, ředkvičky, prostě co najdou - mimo jablek.
Takže do žrádla už rozhodně nic nepřidávám - jenom v zimě mrkev, event. nějakou zeleninu při vaření jako mlsku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík