Zdravím,
Potřebuji poradit máme doma psa (Sheltie) v říjnu mu bude sedm koupili jsme si ho když jsem byla malá bydleli jsme s ním v bytě a pak jsme se přestěhovali do rodinného domku kde je stále venku my ani sousedé nemáme plot takže má přístup prakticky kamkoliv vsichni ho tam mají rádi takže to nikomu nevadí byl zvyklí na mého dědu kterého opravdu miloval od té doby co zemřel chodil za naším sousedem (dědovým kamarádem) potom se ale vedle nás přistěhovali můj strýc (dědův syn).Podstatné je to že bych potřebovala poradit s tím jak udělat to aby mě měl rád starám se o něj kartáčuju, krmím, chodím s ním na procházky snažím se ale zřejmě to nestačí smutné je to že můj strýc o to nestojí aby ho ten pes zbožňoval.Možná by bylo dobré zmínit že doma máme ještě jednoho psa fenku (yorkshirského teriéra, v prosinci ji budou tři).
Za každou radu moc děkuji.
KittyInTheSink
napsal(a):
Zdravím,
Potřebuji poradit máme doma psa (Sheltie) v říjnu mu bude sedm koupili jsme si ho když jsem byla malá bydleli jsme s ním v bytě a pak jsme se přestěhovali do rodinného domku kde je stále venku my ani sousedé nemáme plot takže má přístup prakticky kamkoliv vsichni ho tam mají rádi takže to nikomu nevadí byl zvyklí na mého dědu kterého opravdu miloval od té doby co zemřel chodil za naším sousedem (dědovým kamarádem) potom se ale vedle nás přistěhovali můj strýc (dědův syn).Podstatné je to že bych potřebovala poradit s tím jak udělat to aby mě měl rád starám se o něj kartáčuju, krmím, chodím s ním na procházky snažím se ale zřejmě to nestačí smutné je to že můj strýc o to nestojí aby ho ten pes zbožňoval.Možná by bylo dobré zmínit že doma máme ještě jednoho psa fenku (yorkshirského teriéra, v prosinci ji budou tři).
Podstatné je to že bych potřebovala poradit s tím jak udělat to aby mě měl rád
Řekla bych, že lásku psa si nijak vynutit nejde. Pokud jsem to dobře pochopila, tak si mladá. Znám dost případů, kdy dítě chce, aby na něm pes visel, věnuje se mu, stará se o něho, ale pes stejně více tíhne k rodičům. Ale znám také případy opačné, kdy pes největší náklonost projevuje právě dítěti. Poradila bych asi jediné - psovi se nijak nevnucovat, hladit ho a mazlit se až on sám o to bude stát, chodit dál na procházky, výlety, cvičit s ním - nenásilně. Ale pokud se ten vztah nenavázal za 7 let, tak se obávám, že už to o moc lepší nebude.
Skús opísať presnejšie čo si máme predstaviť pod pojmom "nemá ma rád."
Každý pes tak ako aj človek dáva lásku najavo inak, jeden ti bude ležať celý deň pri nohách a stále sa dožadovať tvojej pozornosti kdežto inému stačí krátky fyzický kontakt a ide si ľahnúť radšej niekde kde má pokoj. Závisí to na povahe.
katkaa1
napsal(a):
Skús opísať presnejšie čo si máme predstaviť pod pojmom "nemá ma rád."
Každý pes tak ako aj človek dáva lásku najavo inak, jeden ti bude ležať celý deň pri nohách a stále sa dožadovať tvojej pozornosti kdežto inému stačí krátky fyzický kontakt a ide si ľahnúť radšej niekde kde má pokoj. Závisí to na povahe.
Já myslím, že tady jde o to, že pes více tíhne ke strýcovi, že vyhledává spíše jeho společnost a jemu dává nějak najevo svou náklonost.
Měli jsme fenku Chodského psa, ač to byl rodinný pes, ( měla ráda všechny v rodině), pokud byl problém, šla za mnou. Po 13 letech krásného vztahu odešla za duhový most.
Teď máme psa stejného plemene a ten miluje manžela. Vše kolem něho dělám já, ale on si vybral ho. Je mi to občas líto, ale opravdu s tím nejde nic dělat.
Láska se nedá koupit ani vynutit.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Myslím, že pes si sám vybere zbožňováníhodného člověka a nemá to souvislost s tím, kdo se víc stará...já třeba mám to štěstí, že si naši psi zatím vždycky vybrali mě...ale znám plno rodin, kde panička pejskovi podstrojuje, dělá pro něj první poslední a pak když přijde z práce pán tvorstva, kterej psa nekrmí, nechodí s ním ven atd-. tak se pes může zbláznit a panička jako neexistovala...
KittyInTheSink
napsal(a):
Zdravím,
Evidentne pes tihne k muzum - byl zvykly na dedu, ted tihne k jeho synovi. S tim nic neudelas. Nekteri psi to tak maji.
U nasich jsem vse kolem psu delala ponejvic ja, se mnou byla ta prca, takze psi byli vic fixovani na me. Ted mame s manzelem fenku, ta tihne ke mne - od zacatku se ji venuju vic ja a byla tak zvykla u byvale majitelky, ze k ni tihla vic panicka ( brali jsme si ji ve 4,5 mesicich). Manzel mel pred nasim seznámením boxera, ten ted bydli zatim u jeho rodicu a vzdy, kdyz prijedeme, vezu mu mnamku a drbu, atd. A je na nem videt nadseni z panika, ale jak ho manzel podrbe, sup ke mne a manzel si ho pak musi volat k sobe, aby sel zase k nemu. :D Ted je manzel v lehkem soku, ze me pes poslouchá a na povel si i lehne ( coz nikoho jineho krom manzela nikdy neposlechl). Takze se dal pejskovi venuj, on si myslim casem pochopi, ze jsi proste fajn partak...u nas se to s Rockym zlomilo cca po 10 mesicich, kdy se spolu zname.
lesnížínka
napsal(a):
Myslím, že je to stejné jako s příbuzenstvem: vy se staráte, takřka denně, ale brácha, který bydlí někde XY, je vždycky ten lepší, na tom záleží, tomu se podstrojuje...neb je vzácnější, no
I to je mozne.. ale i ta fixace na muze. Vzali jsme si 9 mesicniho NO, od zacatku se navazal na me ( nejvic jsem se mu věnovala), ale miluje muze. Takze se chodi drbat k brachovi, tatovi, ale i strejdovi, ktery k nam jezdi cca 1x za 2 mesice. Pritom k mame nejde a to ho uz 3 roky (!) krmi a podstrojuje mu. Proste ma nejaky blok, co se tyce zen...já jsem ta vyjimka no. Mame je to taky lito, rada by ho podrbala jako ostatni psy, ale on proste stoji opodal a nejde k ni...