Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.8.2017 21:25

Jelikož se kamarádce, nejde" přihlásit tak budu se ptát za ní.
, Dobrý den ma fenku papillonku (1rok a 7měsíců), má velice žluté zuby.
Psí kartáček kouše, nechce držet.
Přemluvila rodiče na BARF a tak potřebuje poradit, kosti krmit spíš moc nechce a co místo toho? Aby si zuby vyčistila protože jsem to také řešila když byla moje fenka na granulí stejně zuby jako malí pes ošklivé žluté a červené dásně a hrozně se divila že můj pes (je momentálně na mase, střední plemeno) že má tak čisté zuby.
Děkuji za všechny rady/odpovědi.

19.8.2017 21:37
PumaCZ

XXX.XXX.253.19

Mrkev :).

19.8.2017 21:47
dadu

XXX.XXX.61.94

Pozor - po mrkvi se může začít zabarvovat srst.

19.8.2017 21:50

Pravděpodobně je tam zánět
určitě byste neřešila, zda si dát k snídani chléb či rohlík, být to Vaše zuby.

Karotenoidy nejen mrkev, ale i špenát, vejce, losos, hrách, a jsou citlivé na vzduch a světlo, mnohem lépe bude barvit mražená zelenina, a pokud bez tuku, tak také nemaluje.

20.8.2017 05:55
scylla

XXX.XXX.150.32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Přemluvila rodiče na BARF a tak potřebuje poradit, kosti krmit spíš moc nechce a co místo toho? Aby si zuby vyčistila protože jsem to také řešila když byla moje fenka na granulí stejně zuby jako malí pes ošklivé žluté a červené dásně a hrozně se divila že můj pes (je momentálně na mase, střední plemeno) že má tak čisté zuby.

Kosti k výživě psa patří, jen je třeba psa na ně postupně navykat, ne dát granuláři kost najednou, to by se asi ucpal. Na čištění zubů jsou kosti dobré, začala bych postupně kuřecími žebry nebo krky. Zkuste na okusování pomalu sušený chleba, ten také čistí zuby.

20.8.2017 07:43
sisi58

XXX.XXX.191.1

dadu napsal(a):
Pozor - po mrkvi se může začít zabarvovat srst.

To by té mrkve musela sežrat jako kůň.
Je tedy pravda, že jedna bláznivá kolegyně v práci si odšťavila a vypila tolik mrkve, že z toho zežloutla. Vypadala jako se žloutenkou Jak jsem psala, je trochu jiná.

20.8.2017 08:14
Terven

XXX.XXX.110.147

sisi58 napsal(a):
Je tedy pravda, že jedna bláznivá kolegyně v práci si odšťavila a vypila tolik mrkve, že z toho zežloutla. Vypadala jako se žloutenkou Jak jsem psala, je trochu jiná.

Nemusela, stačí prostě pravidelně mrkev v krmné dávce. Na světlém psu je to poznat, i když ne každému majiteli to vadí.
I u kojenců mohou mrkvové šťávičky způsobit zabarvení kůže, není nutné vypít litry a sníst kila.

20.8.2017 08:27
scylla

XXX.XXX.150.32

sisi58 napsal(a):

To není zase až tak pravda, reznout může začít dost brzy, protože karoten není jen v té mrkvi.

20.8.2017 09:11

Pokud má pes špatné zuby už v tak mladém věku, tak k tomu má většinou dispozice a ani BARF s kostmi to nespasí.

20.8.2017 09:20
koňadra

XXX.XXX.128.31

Pokud má pes špatné zuby už v tak mladém věku, tak k tomu má většinou dispozice a ani BARF s kostmi to nespasí.

Souhlasím.
Jinak na čištění zubů dávám psům tvrdý chleba. Nakrájím chleba na krajíce cca 1,5 cm široké, rozkrojím napůl a nechám ztvrdnout. Velkým psům dávám celé tvrdé patky. Chleba dávám nepravidelně, tak cca 1x za 1 - 2 týdny. Mám zkušenost, že ani kosti ani mrkev zuby tak nevyčistí jako chleba. Navíc s mrkví je zde to riziko reznutí srsti - u někoho to může být žádoucí, u jiných plemen právě nežádoucí.

21.8.2017 08:14
inusanka

XXX.XXX.98.58

No a co dentální tyčinky? Já s tím bohužel zkušenosti nemám.

21.8.2017 08:31
conty

XXX.XXX.103.249

Pokud je to v takovém stavu, tak bych je nechala prvně vyčistit ultrazvukem
Pak je dobré přidávat Kelpu do krmení a nebo:
http://www.dokonalalaska.cz/e-shop/index.php?route=product/category&path=130.

21.8.2017 10:17

koňadra napsal(a):
Souhlasím.
Jinak na čištění zubů dávám psům tvrdý chleba. Nakrájím chleba na krajíce cca 1,5 cm široké, rozkrojím napůl a nechám ztvrdnout. Velkým psům dávám celé tvrdé patky. Chleba dávám nepravidelně, tak cca 1x za 1 - 2 týdny. Mám zkušenost, že ani kosti ani mrkev zuby tak nevyčistí jako chleba. Navíc s mrkví je zde to riziko reznutí srsti - u někoho to může být žádoucí, u jiných plemen právě nežádoucí.

Kamarádky fenka je neskutečně vybíravá a proto ji krmí z ruky ale klidně jak největší princezna odvrátí hlavu a že to nechce a nebo to ji jen na malikne kousíčky a chleba do ní v životě nedostane a dokonce nechce mooooooc voňavé susene maso.

21.8.2017 10:18

conty napsal(a):
Pokud je to v takovém stavu, tak bych je nechala prvně vyčistit ultrazvukem
Pak je dobré přidávat Kelpu do krmení a nebo:
http://www.dokonalalaska.cz/e-shop/index.php?route=product/category&path=130.

Děkuji ukažu jí to zítra třeba pochopí že ty zuby jsou vážný.

21.8.2017 12:40
koňadra

XXX.XXX.128.31

Kamarádky fenka je neskutečně vybíravá a proto ji krmí z ruky ale klidně jak největší princezna odvrátí hlavu a že to nechce a nebo to ji jen na malikne kousíčky a chleba do ní v životě nedostane a dokonce nechce mooooooc voňavé susene maso.

Kamarádky fena je jen neskutečně rozmazlená. Nechápu, jak někdo může krmit psa po kousíčkách, z ruky, ze lžičky (jsou taky takoví...). Prostě nedělejme z těch psů nemohoucí děti. Psu dám misku se žrádlem, sežere - dobře, nežere - jeho problém.
Někteří tady občas píší, že je problém s nežravým psem. Takových už jsem měla taky více a věřte, že po nějaké době žrali všichni a všechno. Chce to jen se s tím tak nemazat. Žádný pes nechcípl ještě u plné misky dobrovolně hlady.
To se pak nedivím, že fenka má problémy se zuby - jak by si je čistila, když žere kousíčky (asi libového masíčka)?

21.8.2017 14:04

Jo jo libové masíčko(vepřová krkovička, kuřecí prsa) když předevčírem byla unas tak cuba dostala ořez z kuřete a samozřejmě jí to musela maso naskrabat aby něco sežrala ale zajímavý je že u nich doma klidně sežere cele játra a u nas nic.
Jo a před 2 dny byla na Hills digestiv care( prý pro psy se, špatným" žaludkem a zajímavý to měla předtím to měla z granulí a proto na 2 měsíce přešli na BARF kamarádka je lina a proto je momentálně na granulích.
Při našem rozhovoru jsem ji udělovala že tyhle granule jsou fakt špatný plný soli a proto to čube chutná).

21.8.2017 14:58
dadu

XXX.XXX.61.94

koňadra napsal(a):
Kamarádky fena je jen neskutečně rozmazlená. Nechápu, jak někdo může krmit psa po kousíčkách, z ruky, ze lžičky (jsou taky takoví...). Prostě nedělejme z těch psů nemohoucí děti. Psu dám misku se žrádlem, sežere - dobře, nežere - jeho problém.
Někteří tady občas píší, že je problém s nežravým psem. Takových už jsem měla taky více a věřte, že po nějaké době žrali všichni a všechno. Chce to jen se s tím tak nemazat. Žádný pes nechcípl ještě u plné misky dobrovolně hlady.
To se pak nedivím, že fenka má problémy se zuby - jak by si je čistila, když žere kousíčky (asi libového masíčka)?

Budu vám oponovat - měla jsem čivavku, takový "vejškrabek" (jen tak mimochodem narozená u mě a pro její velikost jsem si neriskla ji prodat). Od mala nežravka, granulky jsem musela střídat, jinak nežrala. Při její váze (měla 1,4kg) jsem si nemohla dovolit nechat ji hladovět, až se "uráčí" a něco sežere. Taky jsem měla vrh štěňat boloňských psíků a jedno štěně by raději pošlo, než by žralo suché granulky. Tvrdě vyžadovalo namočené. Prostě jsem ho jednou ráno našla naprosto bezvládné. Okamžitě dostala glukopur. Nabídla jsem ji namočené granulky (suché byly v misce) a hned se nacpala. A nynější můj pes čtrnáctiměsíční rtw vše baští z misky, jen maso, které je nakrájené na kousky (včetně kuřecího s kostma) mu musím dávat po kouskách z ruky, jinak vše zahrabe a pořád žebrá... Zvěřinu například nežere vůbec. Po třech dnech jeho hladovky jsem to vzdala. Takže asi tak.

21.8.2017 18:12
koňadra

XXX.XXX.128.31

dadu napsal(a):
Budu vám oponovat - měla jsem čivavku, takový "vejškrabek" (jen tak mimochodem narozená u mě a pro její velikost jsem si neriskla ji prodat). Od mala nežravka, granulky jsem musela střídat, jinak nežrala. Při její váze (měla 1,4kg) jsem si nemohla dovolit nechat ji hladovět, až se "uráčí" a něco sežere. Taky jsem měla vrh štěňat boloňských psíků a jedno štěně by raději pošlo, než by žralo suché granulky. Tvrdě vyžadovalo namočené. Prostě jsem ho jednou ráno našla naprosto bezvládné. Okamžitě dostala glukopur. Nabídla jsem ji namočené granulky (suché byly v misce) a hned se nacpala. A nynější můj pes čtrnáctiměsíční rtw vše baští z misky, jen maso, které je nakrájené na kousky (včetně kuřecího s kostma) mu musím dávat po kouskách z ruky, jinak vše zahrabe a pořád žebrá... Zvěřinu například nežere vůbec. Po třech dnech jeho hladovky jsem to vzdala. Takže asi tak.

Neberte si to až tak osobně, ale můj názor je, že jestliže pes nemá ten nejzákladnější pud - se nažrat, tak by asi v přírodě nepřežil. A tak je to správné. Jen my lidi zachraňujeme kdejaké mrzáky a někteří na nich i chovají. Pak je chov psů tam, kde je. A je úplně jedno jestli je to bernardýn, nebo čivava. Mimochodem: čivavu jsem kdysi měla a byla úžasná - neštěkala (jako některé dnešní uječené potvory), zvládala i delší procházky v přírodě, družila se s jinými lidmi, chodila se mnou skoro všude. A hlavně: sežrala vše, co jsem jí dala - od granulí po maso. A to měla 1,40 kg - kdysi vyhrála nějakou sranda soutěž o nejmenšího psa. Pochopitelně neměla nikdy štěňata, u ní by to bylo asi o život.

21.8.2017 19:30
dadu

XXX.XXX.61.94

Tahle čivavka taky baštila téměř cokoliv, jen ne stejné granulky tři dny za zebou. Jinak byla taky úžasná, mohla se mnou i k mému lékaři. Když jsem ji nevzala, tak se doktor divil, kde je smajlík Chodila se mnou i bez vodítka - nepustila mě z očí, byla můj závisláček. Do psího nebíčka mi odešla minulý měsíc

Přidejte reakci

Přidat smajlík