K.miska

XXX.XXX.215.190
Dobrý den,
Prosím o radu, v sobotu jsme si domů dovezli 7 týdenní fenku jorkširka. Vše bylo v pořádku. Fenečka byla ucena na plenku, má po prvním očkování a majitelka nám říkala, ze nesmí ještě ven. V sobotu nam krásně chodidla na plenku, vždy jsem ji pochválila a dala pamlsek, ale od neděle nám chodí dělat loužičku i bobek mimo plenku, nechápu proč, když první den nebyl žádný problém. Budu vděčná za každou radu. :).
K.miska
napsal(a):
Dobrý den,
Prosím o radu, v sobotu jsme si domů dovezli 7 týdenní fenku jorkširka. Vše bylo v pořádku. Fenečka byla ucena na plenku, má po prvním očkování a majitelka nám říkala, ze nesmí ještě ven. V sobotu nam krásně chodidla na plenku, vždy jsem ji pochválila a dala pamlsek, ale od neděle nám chodí dělat loužičku i bobek mimo plenku, nechápu proč, když první den nebyl žádný problém. Budu vděčná za každou radu. :).
...měla jsem štěňata naučená od chovatele na plenu a občas to udělali i mimo, já jsem to riskla, plenu dala pryč a prostě jsem nosila ven každou chvilku, nenechala štěně lítat mezi psy, ale nějaké klidné místo kam psi nechodili se pro vykonání potřeby štěněte vždy našlo...po očkování už pak všude...
K.miska
napsal(a):
Dobrý den,
Máte pejska a tak ho učte chodit čurat ven.Jakékoliv mezistupně v učení čehokoliv jsou pak jen na obtíž, pokud budete dále učit pejska na plinku tak pak těžko v budoucnu rozezná co je postel, sedačka koberec a co plínka na čurání pro psa je hadra jako hadra nevidí v tom rozdíl a těžko pak pochopí že je to špatně.
První den byla v novém takže dělala to co jí bylo známé ale jak se rozkoukává a rozhlíží tak holt zapomíná kde vlastně je ta správná hadra na čurání.
Vykašlete se na plínku, je teplo, učte ji ven, choďte každé 2 hodiny. A venku chvalte, doma nic neříkejte. Učení na plínu, noviny atd.. je kontraproduktivní, blbě se to odnaučuje. Nic by chytnout neměla, nechoďte mezi hodně psů, na nějaký pěkný palouček, kde se i proběhne, přece nebudete psa držet několik týdnů doma. Musí se co nejdříve začít socializovat.
Mikraf

XXX.XXX.225.28
Me chovatel take tvrdil ze s nim nesmim ven a pak jsem byla u vete na odcerveni a on mi rekl ze ven muzem ale mam davat bacha co olizuje. Na klistata ho strikam sprejem prirodnim. Ze pry kdybych se tomuhle chtela vyvarovat musim cekat az do ctyr mesicu jeho veku.
Mikraf

XXX.XXX.225.28
A venku pamlsky a hodne chvalit.
jolyha

XXX.XXX.229.101
awake
napsal(a):
Já brala štěňata na vodítku ven ještě než šla k novým majitelům. Každý den byli celkově několik hodin na zahradě a to i v prosinci. Nedovedu si představit co udělají štěňata s barákem když jsou jen doma. Nebo to byli někde zavření? Vždyť je třeba je unavit, učit venčit ven.
Je dost lidí, co odchovává štěňata v bytě a zahradu k dispozici nemají. Taky to nějak musí jít, u malých plemen je to vcelku běžné. Ale prcka bych učila co nejvíc ven, jen brát někam, kde není moc velká koncentrace psů.
jolyha
napsal(a):
Je dost lidí, co odchovává štěňata v bytě a zahradu k dispozici nemají. Taky to nějak musí jít, u malých plemen je to vcelku běžné. Ale prcka bych učila co nejvíc ven, jen brát někam, kde není moc velká koncentrace psů.
Měla jsem 3 vrhy ovčáckého plemene v bytě. Každý den jsem tahala štěňata několikrát ven z prvního patra (do parku, "větší" potom autem za město). Bylo jich i 8 + 2-3 dospělé velké feny.
Nyní jsem měla dva vrhy prcků a to samé. Byli venku i v prosinci.
Nebrat je ven, zlikvidovali by nám byt
awake
napsal(a):
Měla jsem 3 vrhy ovčáckého plemene v bytě. Každý den jsem tahala štěňata několikrát ven z prvního patra (do parku, "větší" potom autem za město). Bylo jich i 8 + 2-3 dospělé velké feny.
Nyní jsem měla dva vrhy prcků a to samé. Byli venku i v prosinci.
Nebrat je ven, zlikvidovali by nám byt
Nerýpu, ale dost by mne zajímalo, jak jste tahala 8 štěňat do parku? Neumím si to ani představit. Když jsem měla štěňata v bytě, měli ohrádku, stále jsme museli čistit (a byl to očistec!) byla jsem šťastná, když v 7 - 8 týdnech šli z baráku. Rozhodně jsem je před barák netahala ani nikam nevyvážela, na to bych musela mít asi pomocníky. Všechny naráz bych nepobrala a když vynesu 2, musím pro další, kdo bude ty 2 venku hlídat...? Teď už je to jiná káva, mám zahradu. Ale všechna štěňata jsou jak pytel blech, neposlouchají, neumím si představit, jak je uhlídáte v parku mezi cizími lidmi a psy?! Fakt nechápu.
První vrh - už je to 17 let . To ještě nebyl pes na každém rohu. Na kuse parku kde je nyní centimetrový trávníček byla dřív půlmetrová tráva a psi tam nikomu nevadili. Moc lidí v parku odpoledne nebylo a to bylo lázeňské město.
Dospělé feny jsem měla venku v kotci (zahrada společná, takže tam jsem je nepouštěla). Menší štěnda jsme brali ve dvou v cestovní tašce. Když povyrostli, brala jsem je po dvou kusech ven a zavírala je do kotce.Všechny jsem tam dala na vodítko a plouživým krokem (věčně zamotaná vodítka) jsem došla do parku (byli jsme naštěstí třetí barák od parku). Tam jsem to hromadně vypustila (7 štěňat + 2 velké feny) a přešla přes silnici do dalšího parku a lesa.
Každý den jsem brala jedno až dvě štěňata postupně do města a do práce mezi lidi kvůli socializaci.
Další vrh byl 8 kusů a venčila jsem k tomu 3 dospělé velké feny
Další vrhy jsem odchovala jinde, ale také v bytě. Naštěstí štěnda se nosila pár metrů na pozemek a nyní už mám zahradu u baráku, takže to už je paráda.
K.miska

XXX.XXX.215.190
Děkuji za vaše reakce. Dnes jsme koupili vodítko a už ji beru ven, vždy po spinkani, po jídle. Venku se zatim jeste nevycurala, vyčurala se až doma jak jsme přišli na koberec. :( Tak snad nám to brzy půjde. Za dva týdny uz budu muset chodit do práce, bude muset být sama doma 5hod. Máte někdo zkušenost s tak malým stenatkem, jak jste to dělali s vencenim vy, když jste museli do práce? Děkuji.
Teď musí pochopit co po něm chcete. Tedy že je najednou špatné to, co se učilo do teď (čůrat doma) a musí dělat něco jiného (čůrat venku). Chce to čas.
Máte dva týdny na učení to je super. Ráno se vzbudit a co nejdřív ven. Než půjdete do práce vyvenčit a unavit (přiměřeně, ne tak že padne vyčerpáním ). Postupně ho teď zvykejte na samotu (ať není s Vámi nyní 24 hodin a za 14 dní mu utečete do práce).
Nyní mám štěndo (3 měsíce) a od cca.9ti týdnů si kňučením řekne že chce ven. Nedávno jsme venčili cca. v 10 večer a v 6 ráno si zakňučelo. Teď už vydrží cca. od 9ti od večera do 7mi do rána . Má určené místo a tam má spoustu hraček (občas si další někde ukradne ). Zatím má výhodu že je doma samo minimálně ale věřím, že by to zvládlo samo dobře.
K.miska

XXX.XXX.215.190
Děkuji, každá ráda mi moc pomůže, stenatko jsem takhle ještě nikdy neměla, takže jsou to pro mě nové věci. Ještě bych se ráda zeptala, když se stane, ze teda potřebu udělá doma, mám ji i přes to ještě vzít a odnest ven? A jak dlouho tak s ni venku mám být? Vodu ji mám přes noc normálně nechávat? Štěndo máte krásné, snad to pochopí brzy i ta naše
Vodu normálně nechávejte v misce přes noc. Pokud se vyčůrá doma na koberec, nebo jinam, netrestejte ji a běžte ještě ven, ven nechoďte jen z důvodu čůrání, ale pohrát si, a aby malinká věděla, jak to tam funguje, aby se nebála. Nejlepší bude, pokud se začne točit, že chce čůrat, tak ji čapnout (nevyděsit) a běžet ven na trávu, nebojte většinou vás nepočůrá a pak to pustí venku, tak pochválit, poblbnout, a pak zase po jídle ven. Určitě se to brzy naučí. Nam to kvůli učení na noviny trvalo do 7mi měsíců, takže tu podložku bych opravdu vyhodila.
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Venku se zatim jeste nevycurala, vyčurala se až doma jak jsme přišli na koberec"
nene, domů se nejde dřív, než štěně vykoná potřebu
a když bude venku čurat, tak jí k tomu přidej "povel", třeba "čurá" a odměň
"když se stane, ze teda potřebu udělá doma, mám ji i přes to ještě vzít a odnest ven"
optimální je štěně chytit, když se teprve chystá a fofrem s ním ven...a za "čurá" venku odměna.
awake
napsal(a):
První vrh - už je to 17 let . To ještě nebyl pes na každém rohu. Na kuse parku kde je nyní centimetrový trávníček byla dřív půlmetrová tráva a psi tam nikomu nevadili. Moc lidí v parku odpoledne nebylo a to bylo lázeňské město.
Dospělé feny jsem měla venku v kotci (zahrada společná, takže tam jsem je nepouštěla). Menší štěnda jsme brali ve dvou v cestovní tašce. Když povyrostli, brala jsem je po dvou kusech ven a zavírala je do kotce.Všechny jsem tam dala na vodítko a plouživým krokem (věčně zamotaná vodítka) jsem došla do parku (byli jsme naštěstí třetí barák od parku). Tam jsem to hromadně vypustila (7 štěňat + 2 velké feny) a přešla přes silnici do dalšího parku a lesa.
Každý den jsem brala jedno až dvě štěňata postupně do města a do práce mezi lidi kvůli socializaci.
Další vrh byl 8 kusů a venčila jsem k tomu 3 dospělé velké feny
Další vrhy jsem odchovala jinde, ale také v bytě. Naštěstí štěnda se nosila pár metrů na pozemek a nyní už mám zahradu u baráku, takže to už je paráda.
No, tak to klobouk dolů. Muselo to stát obrovskou porci času a úsilí. Hlavně ta štěňata na vodítkách si taky neumím představit. Stačí jedno - které se zamotává, kouše vodítko, nechce jít... plno lidí tady má dotazy - jak naučit psa na vodítko.
No, upřímně říkám, že jsem byla ráda, když jsem štěňata prodala a ať už si je všechno tohle učí někdo jiný. V bytě jsem odchovala 2 vrhy štěňat - malé a velké plemeno - a stačilo. Už bych to nechtěla podstupovat a vůbec si neumím představit, jak bych to zvládala, kdyby mě nějaká štěňata zůstala doma déle.
K.miska
napsal(a):
Děkuji, každá ráda mi moc pomůže, stenatko jsem takhle ještě nikdy neměla, takže jsou to pro mě nové věci. Ještě bych se ráda zeptala, když se stane, ze teda potřebu udělá doma, mám ji i přes to ještě vzít a odnest ven? A jak dlouho tak s ni venku mám být? Vodu ji mám přes noc normálně nechávat? Štěndo máte krásné, snad to pochopí brzy i ta naše
Štěně jste nikdy neměla a to jste si (před pořízením) ani nic nenačetla? Psů je všude kolem plno, to nemáte ani žádnou kamarádku se psem, která by vám řekla co a jak? Nezlobte se, že rýpu, ale fakt mě vytáčí lidi, kteří si pořídí živého tvora a neví ani, že pes (natož štěně) má mít stále přístup k vodě a ptát se jak dlouho být se psem venku - snad do té doby, až udělá potřebu, ne? Má smysl vyběhnout na 5 minut, vrátit se domů a nechat psa, aby se vyčůral na koberec? A když už se doma vyčůrá, tak asi nebude chtít hned zase čůrat, takže je zbytečné letět s ním hned ven.
Ono to funguje asi tak: štěně buď spí, nebo čůrá. Takže: jakmile se probudí, honem ven. Jakmile si hraje např. déle než půl hodiny - ven. Jakmile se nažere - ven. A venku chodím tak dlouho, než udělá potřebu a štěně hodně pochválím. Když je to opravdu delší procházka, tak se při tom štěně i unaví, takže po návratu domů zpravidla zase spí.
Nehodám se ani tak nevyhnete. Štěně nebude čistotné za 14 dní, možná, že ani za 4 měsíce. Musíte to brát tak, že některé dítě se počurává do 2 let, některé do 3 let... jenže dítěti se dá plína a víc se to neřeší. Ale po štěněti se chtějí zázraky.
Takže, i když se stane nehoda, prostě ji ukliďte a štěněti nenadávejte. Když to bude přes noc, nebo když jsou lidi v práci (nebo ve škole), co má to štěně dělat, když prostě musí? Takže je dobré vyhradit štěněti část místnosti (pro tak malé štěně koupit větší ohrádku), kde bude jen lino, pelíšek, voda, hračky... a nějaké staré noviny, nebo savé podložky, kam se štěně může vyvenčit. Časem bude dělat v bytě potřeb méně a méně až se naučí venčit jen venku.
K.miska
napsal(a):
Děkuji za vaše reakce. Dnes jsme koupili vodítko a už ji beru ven, vždy po spinkani, po jídle. Venku se zatim jeste nevycurala, vyčurala se až doma jak jsme přišli na koberec. :( Tak snad nám to brzy půjde. Za dva týdny uz budu muset chodit do práce, bude muset být sama doma 5hod. Máte někdo zkušenost s tak malým stenatkem, jak jste to dělali s vencenim vy, když jste museli do práce? Děkuji.
Jak dlouho jste byla s ní venku. Já vždy štěně čapla jak se probudilo a většinou něco udělalo hned nebo za chvilku a hned odměna a většinou to štěně pochopilo hned.5h nevydrží to je jasné tak se s tím musí počítat. Nehody budou ještě dlouho . Je malinká Naštěstí koberce nikde nemáme, to bude nejspíš brzo na vyhození, navíc to tam ucítí
awake
napsal(a):
Teď musí pochopit co po něm chcete. Tedy že je najednou špatné to, co se učilo do teď (čůrat doma) a musí dělat něco jiného (čůrat venku). Chce to čas.
Máte dva týdny na učení to je super. Ráno se vzbudit a co nejdřív ven. Než půjdete do práce vyvenčit a unavit (přiměřeně, ne tak že padne vyčerpáním ). Postupně ho teď zvykejte na samotu (ať není s Vámi nyní 24 hodin a za 14 dní mu utečete do práce).
Nyní mám štěndo (3 měsíce) a od cca.9ti týdnů si kňučením řekne že chce ven. Nedávno jsme venčili cca. v 10 večer a v 6 ráno si zakňučelo. Teď už vydrží cca. od 9ti od večera do 7mi do rána . Má určené místo a tam má spoustu hraček (občas si další někde ukradne ). Zatím má výhodu že je doma samo minimálně ale věřím, že by to zvládlo samo dobře.
Jak se učí štěně, aby si zakňučelo, že chce ven?
Fiona.Praha
napsal(a):
Jak se učí štěně, aby si zakňučelo, že chce ven?
U nas jsme to ucit nemuseli. Od prijezdu domu se s nim chodilo po kazdem probuzeni, jidle, atd. A pokud se vzbudilo samo, slo si automaticky cca po tydnu uz stoupnout ke dverim a vetsinou k tomu i zaknucelo, aby o sobe dalo vedet, kdyz k nemu byl člověk otoceny zady. Jeden pejsek si i placnul do dveří tlapkou, aby o sobe dal vedet. :)
Jinak na noc jsem jim nechávala k dispozici hadr, kdyby to na ne prislo, ale většinou to v klidu vydrzeli. Vsichni byli venkovni, ale i tak obcas na ten hadr pozdeji sli. Prvni tyden spali s nami v posteli, chodili jsme i v noci vencit kazde cca 3 hodiny. Pozdeji uz jsme ho nechavali na noc v garazi s dalsim psem, kde mel i ten hadr. Posledni venceni kolem 22.hod., rano kolem 5.-6.hod. Do cca 4.mesice ty nehody pres noc proste byly. Nijak netrestam, proste vezmu hnedka ven a az se vratime beze slova uklidim. Dite taky netrestate, ze to pusti do plenky. ;)
Cuba, ktera byla zvykla na plenu u byvalych majitelu, tak tu jsme učili cistote nejdele - do cca 9 mesicu to klidne pustila doma i hodku pote, co jsme byli na dlouhe prochazce a venku i curala. Takze by jeden rekl, ze ani nebude mit poradne z ceho...
K.miska

XXX.XXX.215.190
Markéta80
napsal(a):
Jak dlouho jste byla s ní venku. Já vždy štěně čapla jak se probudilo a většinou něco udělalo hned nebo za chvilku a hned odměna a většinou to štěně pochopilo hned.5h nevydrží to je jasné tak se s tím musí počítat. Nehody budou ještě dlouho . Je malinká Naštěstí koberce nikde nemáme, to bude nejspíš brzo na vyhození, navíc to tam ucítí
Tak dnes ráno jsem s ní byla asi na 10min. vyčurala se a zase jsem ji vzala domů. Potom po spinkání jsem ji zase vzala hned ven, ale pořád nic, trvalo ji to tak 20min, potom udělala bobek, dostala pamlsek, chválila jsem ji, chytla a odnesla domů. Mám strach aby se mi nenachladila, je malinká a ráno ted bývá tráva mokrá, takže má urousané nožičky. :( Teď spinká.
K.miska
napsal(a):
Tak dnes ráno jsem s ní byla asi na 10min. vyčurala se a zase jsem ji vzala domů. Potom po spinkání jsem ji zase vzala hned ven, ale pořád nic, trvalo ji to tak 20min, potom udělala bobek, dostala pamlsek, chválila jsem ji, chytla a odnesla domů. Mám strach aby se mi nenachladila, je malinká a ráno ted bývá tráva mokrá, takže má urousané nožičky. :( Teď spinká.
A jak dlouho byste chtela, aby ji to trvalo?!? Se stendem to chce blbnout venku delsi dobu vzdy. Bobek za 20 minut je super! Nekterym to trva i hodinu nez se poradne rozhybaji streva a prijde to na ne. Jinak se behem chvilky jen vycuraji.
Rano takova zima jeste neni, v klidu ji nechte vylitat a vyblbnout. A klidne vemte s sebou rucnik a to brisko ji osuste, predpokladam, ze pak z travy jdete jeste kus domu po chodniku. Tak at uz ma brisko suche.

"Nekterym to trva i hodinu nez se poradne rozhybaji streva a prijde to na ne"
a některým se ta střeva hýbou hodinu pořád a pořád, takže mít radost UŽ po druhém bobkování by bylo velmi předčasné...
K.miska
napsal(a):
Vždyt je horko, jak nachladila? Kolik váží. my si štěně yorka přivezli v březnu a chodila ven normálně. není z cukru, ona to pochopí rychle. Já naší otužuji, v okolí to vidí že sotva zafouká vítr hned je oblékají. naše dostává mikinu až když to jde fakt pod 0. Je léto tak nezmrzne, naši jsme si brali když neměla ani 1kg
napsal(a):
"Nekterym to trva i hodinu nez se poradne rozhybaji streva a prijde to na ne"
a některým se ta střeva hýbou hodinu pořád a pořád, takže mít radost UŽ po druhém bobkování by bylo velmi předčasné...
To taky. Nekteri si tech pauz na bobek udelaji vice no. :).
balisek
napsal(a):
Nijak. Buď to automaticky dělá nebo ne. Všichni moji dosavadní psi si "řekli", když potřebovali ven. Naháč ne - ten se bude maximálně vrtět a popocházet.
Můj pes se naučil taky zakňučet, ale potom co potřebu vykonal. když měl teď průjem, tak Ve dne to poznám, točí se u dveří, běhá za mnou, a dává mi packu na nohu, ale v noci bohužel už přijde jen to kňučení, ala už jsem hotov.

Andrysek: říká to je bordel, to doma nemá být, jdi to uklidit
tohle s těmi yorky je celkem ostuda
pes, který lovil krysy své velikosti, neváhal vletět na lišku a jezevce.. a to asi nebylo na betonovém chodníčku.. teď nastydne v rose, bydlí v tašce a nerozkouše kost
myslím, že většina těchto malých psů onemocní z přecitlivělosti páníčka, chodí na hadr, protože může a venku malinkeeej chudáček (nemá chlupy nebo co? ), a řve ne proto, že se on pes bojí, ale že má moc energie
prostě je to pes
nedělejte mu ostudu.
Já už se asi budu opakovat - vždycky, když čtu nějakou diskuzi o nácviku čistoty, říkám si, že jsem asi nenormální majitel
Já jsem se totiž vůbec o nic nesnažila, máme doma lino, takže mi loužičky i bobky byly víceméně jedno a přesto štěně prakticky od 3 (max.4) měsíců dodržovalo čistotu.
Donesli jsme jí v lednu a venku zrovna byly mrazy, oblíct se a dostat se dolů ze 7 patra byla celkem zdlouhavá procedůra, takže nějaké načasování čůrání by byl problém.
Prostě jsme venčili 4-5 x denně, pokud náhodou něco udělala venku, byla veliká pochvala, doma jsem trpělivě utírala, nijak nekomentovala, nevadilo mi to.
Postupem času začaly loužičky i bobky doma ubývat a během několika týdnů se fenka v pohodě vešla do venčícího intervalu. Bez práce, bez nějakého většího úsilí.
Upřímně, u sedmitýdenního štěněte mi přijde fyziologiocky nemožné, aby ovládalo svěrače, přestože někdo bude tvrdit opak. Pochválila bych, pokud se náhodou vyprázdní venku, cokoliv navíc mi přijde v tomto věku zbytečné.

Terven
napsal(a):
Já už se asi budu opakovat - vždycky, když čtu nějakou diskuzi o nácviku čistoty, říkám si, že jsem asi nenormální majitel
Já jsem se totiž vůbec o nic nesnažila, máme doma lino, takže mi loužičky i bobky byly víceméně jedno a přesto štěně prakticky od 3 (max.4) měsíců dodržovalo čistotu.
Donesli jsme jí v lednu a venku zrovna byly mrazy, oblíct se a dostat se dolů ze 7 patra byla celkem zdlouhavá procedůra, takže nějaké načasování čůrání by byl problém.
Prostě jsme venčili 4-5 x denně, pokud náhodou něco udělala venku, byla veliká pochvala, doma jsem trpělivě utírala, nijak nekomentovala, nevadilo mi to.
Postupem času začaly loužičky i bobky doma ubývat a během několika týdnů se fenka v pohodě vešla do venčícího intervalu. Bez práce, bez nějakého většího úsilí.
Upřímně, u sedmitýdenního štěněte mi přijde fyziologiocky nemožné, aby ovládalo svěrače, přestože někdo bude tvrdit opak. Pochválila bych, pokud se náhodou vyprázdní venku, cokoliv navíc mi přijde v tomto věku zbytečné.
Já jsem to taky nic moc neřešila. Lítat z druhého patra se zrovna nestíhalo, i když byl venku cca každé dvě hodiny. Prostě si hrál, v běhu se bez přemýšlení zastavil, pustil to a běžel dál. Bobků udělal doma jen pár, z toho byla výhradně venkovní záležitost téměř hned, ale čůrání bylo na delší dobu. Věděl, že kyž se za to doma nepamslkuje, že to není správně, ale holt při blbnutí mu to občas ujelo.

Myslím až kolem 4. měsíce to ovládat umí.
koňadra
napsal(a):
No, tak to klobouk dolů. Muselo to stát obrovskou porci času a úsilí. Hlavně ta štěňata na vodítkách si taky neumím představit. Stačí jedno - které se zamotává, kouše vodítko, nechce jít... plno lidí tady má dotazy - jak naučit psa na vodítko.
No, upřímně říkám, že jsem byla ráda, když jsem štěňata prodala a ať už si je všechno tohle učí někdo jiný. V bytě jsem odchovala 2 vrhy štěňat - malé a velké plemeno - a stačilo. Už bych to nechtěla podstupovat a vůbec si neumím představit, jak bych to zvládala, kdyby mě nějaká štěňata zůstala doma déle.
U nás dvě štěňátka najednou zvládne venčit i 5ti leté dítě
Asi mam divné psy, bylo by to super ale ani jedna nikdy neknučela že chce ven. V okolí bohužel to vidím, všichni jorci neustále štěkají, klepou se a nosí se v taškách. Naše neštěká vůbec a taška jsem nikdy na žádného psa neměla a mikinu až když je kolem -5. zima jí nevadí, velký problém má po dešti ale ví že musí , ale je na ní vidět- horko moc horko, déšt taky problém, sníh se jí líbí což u nás je max pár dní v roce, na jednoho chlapa vždycky koukám a to je něco, nese psa v tašce, donese na místo tam psa vyndá a pes ujde pár metrů a zase šup do tašky a na podzim když já ještě chodila jen v triku tak on měl psa v teplé mikině a na mě proč jí chudinku neobleču, jsme mu řekla že jí zima fakt není a co bych jí měla dát až fakt bude mrznout . Jo má krátké nohy tak jí nevezmu do špatného terénu ale v ulicích nevidím jediný důvod aby jí nosila, to věřím že bez pohybu jí zima bude. V ulici je jorků několik a počítám že max v půlce září už budou mít bundy, já loni poprvé dala mikinu na pár dní někdy v lednu
napsal(a):
Andrysek: říká to je bordel, to doma nemá být, jdi to uklidit
tohle s těmi yorky je celkem ostuda
pes, který lovil krysy své velikosti, neváhal vletět na lišku a jezevce.. a to asi nebylo na betonovém chodníčku.. teď nastydne v rose, bydlí v tašce a nerozkouše kost
myslím, že většina těchto malých psů onemocní z přecitlivělosti páníčka, chodí na hadr, protože může a venku malinkeeej chudáček (nemá chlupy nebo co? ), a řve ne proto, že se on pes bojí, ale že má moc energie
prostě je to pes
nedělejte mu ostudu.
Jo, tak s tímhle souhlasím! Když vidím ty pidipsy v oblečcích, stejně se třesou, tak bych majitele nejraději kopla do zadele. Neříkám, když pes je nemocný, nebo je to naháč. Pes je to, co z něj uděláme. U mnoha lidí nahrazuje dítě.
Měla jsem čivavu (1,4 kg), obleček nenosila nikdy, zvládala i delší procházky - v zimě, v létě. A spala doma na křesle. A nemocná nebyla.
K.miska
napsal(a):
Měla jsem prcky v říjnu. V listopadu - v prosinci řádili na zahradě. To byla zima a občas i bláto.
Bála bych se nastydnutí pokud by někde dýl seděla, ležela, ale vždyť běhá - má pohyb.

koňadra
napsal(a):
Jo, tak s tímhle souhlasím! Když vidím ty pidipsy v oblečcích, stejně se třesou, tak bych majitele nejraději kopla do zadele. Neříkám, když pes je nemocný, nebo je to naháč. Pes je to, co z něj uděláme. U mnoha lidí nahrazuje dítě.
Měla jsem čivavu (1,4 kg), obleček nenosila nikdy, zvládala i delší procházky - v zimě, v létě. A spala doma na křesle. A nemocná nebyla.
To nebývá o náhražce dítěte, v těchhle případech bývá pes nesvéprávné cosi, co je zahrnuto opičí láskou. Je to o lidech, i ti, co mají psa, kterým jim svým nahrazuje dítě, s ním dokáží jednat normáně, tj. jako se psem.
Markéta80
napsal(a):
Asi mam divné psy, bylo by to super ale ani jedna nikdy neknučela že chce ven. V okolí bohužel to vidím, všichni jorci neustále štěkají, klepou se a nosí se v taškách. Naše neštěká vůbec a taška jsem nikdy na žádného psa neměla a mikinu až když je kolem -5. zima jí nevadí, velký problém má po dešti ale ví že musí , ale je na ní vidět- horko moc horko, déšt taky problém, sníh se jí líbí což u nás je max pár dní v roce, na jednoho chlapa vždycky koukám a to je něco, nese psa v tašce, donese na místo tam psa vyndá a pes ujde pár metrů a zase šup do tašky a na podzim když já ještě chodila jen v triku tak on měl psa v teplé mikině a na mě proč jí chudinku neobleču, jsme mu řekla že jí zima fakt není a co bych jí měla dát až fakt bude mrznout . Jo má krátké nohy tak jí nevezmu do špatného terénu ale v ulicích nevidím jediný důvod aby jí nosila, to věřím že bez pohybu jí zima bude. V ulici je jorků několik a počítám že max v půlce září už budou mít bundy, já loni poprvé dala mikinu na pár dní někdy v lednu
...naše jorkšířice vyjma na zazvonění domovního zvonku nikdy neštěkala, nepronásledovala psy ani kolaře, měla klasickou poslušnost, plavala, aportovala z vody, aportovat byla schopna cokoli samozřejmě úměrně velikosti...oblíkali jsme jen když byla opravdu zima a celé sídliště oděné již v září mně osočovalo z týrání - pravdou je, že byla nechána plně v srsti - stříhali se pouze ouška a culík aby nebyl tak dlouhý... když byla oděna do mrazů, tak pouze v černé nebo modré barvě bez těch opičin...to kolegův jorkšír měl i botičky, svetýrky, kabátky, pláštěnky, župánek po koupeli a tak dále, já zdaleka nemám takový šatník ani poloviční...
Edánek
napsal(a):
...naše jorkšířice vyjma na zazvonění domovního zvonku nikdy neštěkala, nepronásledovala psy ani kolaře, měla klasickou poslušnost, plavala, aportovala z vody, aportovat byla schopna cokoli samozřejmě úměrně velikosti...oblíkali jsme jen když byla opravdu zima a celé sídliště oděné již v září mně osočovalo z týrání - pravdou je, že byla nechána plně v srsti - stříhali se pouze ouška a culík aby nebyl tak dlouhý... když byla oděna do mrazů, tak pouze v černé nebo modré barvě bez těch opičin...to kolegův jorkšír měl i botičky, svetýrky, kabátky, pláštěnky, župánek po koupeli a tak dále, já zdaleka nemám takový šatník ani poloviční...
naše se může zbláznit jak slyší zvonek, jinak neštěká vůbec. \naše je taky v srsti, ted teda bez culíku, dcera si hrála na kadeřnici Já to taky nechápu je navlíkat když neni zima. lidi jí litují jaká je chudinka, ale naše se neklepe narozdíl od těch navlečených . Pláštěnku má ale na sobě neměla, je jí větší a vždy začne pršet když jsme venku , to je pak rychlé venčení
Markéta80
napsal(a):
naše se může zbláznit jak slyší zvonek, jinak neštěká vůbec. \naše je taky v srsti, ted teda bez culíku, dcera si hrála na kadeřnici Já to taky nechápu je navlíkat když neni zima. lidi jí litují jaká je chudinka, ale naše se neklepe narozdíl od těch navlečených . Pláštěnku má ale na sobě neměla, je jí větší a vždy začne pršet když jsme venku , to je pak rychlé venčení
..to jsem četla s tím culíkem, máte šikovnou dcerku

Edánek
napsal(a):
No jestli letos v Praze nasněží, potažmo naprší a zmrzne, tak ten můj možná botičky dostane, protože se zas budeme brodit v solné břečce. Už jsem chtěla letos, ale pořád bojuji s tím, že bude vypadat jako blbec. A já jako ultra blbec.
napsal(a):
No jestli letos v Praze nasněží, potažmo naprší a zmrzne, tak ten můj možná botičky dostane, protože se zas budeme brodit v solné břečce. Už jsem chtěla letos, ale pořád bojuji s tím, že bude vypadat jako blbec. A já jako ultra blbec.
...chtělo by to pěkné kozačky
napsal(a):
Tak botičky proti soli, to je jiná káva. Vzpomínám, když jsem žila na sídlišti, jak moji psi skákali střídavě po třech nohách, protože je štípala (pálila?) sůl. Vždycky jsem jim musela pořádně umýt packy.