Recallers - přivolávači

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.8.2017 19:51
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Nemám ksichtknihu, tak se dozvím jen co google nabízí. A tentokrát toho moc nenabízí.
Ačkoliv naši psí mají přivolání dobrý, tak mě tohle zaujalo. Chtěla bych to zkusit, ale nejsem v angličtině moc zběhlá.. Tuší někdo jak se dostat do těch videokurzů Susan Garrett? :)

Jinak začala jsem s ovčounem klikr a pecka. :) Teda pes normálně funguje jako každý jiný, ale co mě pobavilo, tak bígl funguje jako nápověda. On to všechno zná, takže mu neklikám, spíš u toho trénuje odložení. :)
Klikám ovčounovi, cíl byl držet v tlamě balíček kapesníčků. Když už jsme se dostali do fáze, že na ně vytrvale zíral a zkusil je olíznout, bíglovi to secvaklo, seskočil z gauče, vzal kapesníčky do tlamy, opatrně za kraj a vrazil je ovčounovi do jeho otevřené huby. od té doby to ovčoun pochopil. Konečně něco co toho našeho pitomečka baví natolik, že si to zkouší vynucovat. :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.8.2017 07:36

Vůbec nic o tom nevím, ale díky za inspiraci, rychlým googlením jsem narazila na pěkný video, který může pomoct kámošce s hyper štěnětem :) https://www.youtube.com/watch?v=ipT5k1gaXhc

Jestli má někdo zkušenosti s tím kurzem, tak sem s tím. Jinak by mohlo být fajn posdílet tu dobrý nápady, videa, hry, atd, pro inspiraci. Kdo máte :)

Já neklikám, nerada si blokuju ruku držením klikeru. Používám ale "klikací" slovo. Slalom mezi nohama už máme ve fázi, kdy to vypadá jako slalom a dá se s tím machrovat! :D.

28.8.2017 08:52
Tedysek

XXX.XXX.34.27

Já sbiram inspiraci u Katky Lerlovy. ;).

28.8.2017 10:19
Terven

XXX.XXX.110.147

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vůbec nic o tom nevím, ale díky za inspiraci, rychlým googlením jsem narazila na pěkný video, který může pomoct kámošce s hyper štěnětem :) https://www.youtube.com/watch?v=ipT5k1gaXhc

Jestli má někdo zkušenosti s tím kurzem, tak sem s tím. Jinak by mohlo být fajn posdílet tu dobrý nápady, videa, hry, atd, pro inspiraci. Kdo máte :)

Já neklikám, nerada si blokuju ruku držením klikeru. Používám ale "klikací" slovo. Slalom mezi nohama už máme ve fázi, kdy to vypadá jako slalom a dá se s tím machrovat! :D.

Bezva nápad...s dovolením bych sdílela tip na knihu, kterou zrovna čtu
http://plotknihy.cz/cs/z-lovce-spolecnikem/604/p/
primárně je to zaměřené na lovecká plemena, ale spousta věcí je obecných, kus lovce je v každém psu smajlík
Je tam hodně o teorii učení, o pozitivce, psích emocích, některé zajímavé postřehy...našla jsem tam i pár věcí, se kterými nesouhlasím, ale i tak si myslím, že knížka stojí za přečtení.
Popisuje výcvik s ohledem na psí přirozenost, nezavání klasickou cvičákovinou

28.8.2017 19:24
Tedysek

XXX.XXX.34.27

Terven napsal(a):
Bezva nápad...s dovolením bych sdílela tip na knihu, kterou zrovna čtu
http://plotknihy.cz/cs/z-lovce-spolecnikem/604/p/
primárně je to zaměřené na lovecká plemena, ale spousta věcí je obecných, kus lovce je v každém psu smajlík
Je tam hodně o teorii učení, o pozitivce, psích emocích, některé zajímavé postřehy...našla jsem tam i pár věcí, se kterými nesouhlasím, ale i tak si myslím, že knížka stojí za přečtení.
Popisuje výcvik s ohledem na psí přirozenost, nezavání klasickou cvičákovinou

Koukam na NET a to je o výcviku retrívrů, ne?

28.8.2017 19:33
Terven

XXX.XXX.110.147

Tedysek napsal(a):
Koukam na NET a to je o výcviku retrívrů, ne?

Jak už jsem psala, je to primárně zaměřené na všechna lovecká plemena, ale hodně věcí je tam obecně platných...a není to o loveckém výcviku, ale o tom, jak z loveckého psa (a psa vůbec) udělat příjemného společníka.
Nevím, kde píšou, že je to o výcviku retrívrů...když navrch na obálce je maďar

28.8.2017 19:59
Tedysek

XXX.XXX.34.27

Já nevím, někde mi to google predhodil. :) juknu na to v knihkupectví :) diky.

28.8.2017 22:13
Tedysek

XXX.XXX.34.27

Tak kurz privolavacu není teď otevřený. :( proto to nemohu najít. :(.

29.8.2017 15:33
tapina

XXX.XXX.165.16

Terven, mám na Vás dotaz, protože cvičíme tu pozitivku ;-)

Tak jsem si přečetla vše volně dostupné na těchto stránkách a dokonce jsem si chvilku myslela, že i mám od té paní knihu, ale ne, ale princip stejný.

Řešíte nějak, aby Vaše fenka neměla ty "reinforcements" a máte stupnici "distractions" a řešíte to prostředí opravdu úplně absolutně? Jakože fakt to vedete tím stylem, že Vy jste zdrojem všeho dobrého, ale absolutně úplně všeho? Ono je to logické, všechno to chápu. Když chci 100% musím být 100%.
Ale někde v pozadí hlodá červík, jestli je to opravdu správně, skoro až mi to přijde brutálnější o tomto přesvědčit psa, než jiné zjevně zlé metody. Ne ten proces, nebo jednotlivé hry, to je jakoby pořád legrace, ale to, co má pak člověk v sobě.

Teď jsem byla na nějaké tréninkové hodině... A jsem ze všeho tak nějak úplně zklamaná.

Spíš teď tak o všem přemýšlím, kam se ubírat dál.

Přihlásila jsem se teda k odběru na těch stránkách, uvidíme, zatím to vypadá fajn.

29.8.2017 18:00

Tapina, myslím, že by nebylo v této chvíli od věci si přečíst tohle:

http://www.treninkjerozhovor.cz/data/neznam_druhe_zvire_predmluvatxt16066.pdf.

29.8.2017 18:09
tapina

XXX.XXX.165.16

Tapina, myslím, že by nebylo v této chvíli od věci si přečíst tohle:

http://www.treninkjerozhovor.cz/data/neznam_druhe_zvire_predmluvatxt16066.pdf.

Jo, četla jsem to, i ten druhý díl; jak trénovat nemožného psa a jiné a jiné. Vše chápu. Teoreticky. Prakticky se pořád nemohu odhodlat jít do toho naplno, vybírám si jen takové "blbosti". Zajímá mě, jak to dělá Terven.

29.8.2017 18:11
tapina

XXX.XXX.165.16

Hmn_ omlouvám se, přečetla jsem jen ten odkaz, myslela jsem, že je to na tu "trénink je rozhovor", tohle jsem opravdu ještě nečetla. Tak přečtu. Díky.

29.8.2017 21:28
Terven

XXX.XXX.110.147

tapina napsal(a):
Terven, mám na Vás dotaz, protože cvičíme tu pozitivku ;-)

Tak jsem si přečetla vše volně dostupné na těchto stránkách a dokonce jsem si chvilku myslela, že i mám od té paní knihu, ale ne, ale princip stejný.

Řešíte nějak, aby Vaše fenka neměla ty "reinforcements" a máte stupnici "distractions" a řešíte to prostředí opravdu úplně absolutně? Jakože fakt to vedete tím stylem, že Vy jste zdrojem všeho dobrého, ale absolutně úplně všeho? Ono je to logické, všechno to chápu. Když chci 100% musím být 100%.
Ale někde v pozadí hlodá červík, jestli je to opravdu správně, skoro až mi to přijde brutálnější o tomto přesvědčit psa, než jiné zjevně zlé metody. Ne ten proces, nebo jednotlivé hry, to je jakoby pořád legrace, ale to, co má pak člověk v sobě.

Teď jsem byla na nějaké tréninkové hodině... A jsem ze všeho tak nějak úplně zklamaná.

Spíš teď tak o všem přemýšlím, kam se ubírat dál.

Přihlásila jsem se teda k odběru na těch stránkách, uvidíme, zatím to vypadá fajn.

Jéje, asi vás zklamu smajlík
Začaly jsme s dcerou studovat pozitivku primárně kvůli koni, Vikina ještě tou dobou nebyla na světě a nebožka už byla stará a hluchá. Knihu Trénink je rozhovor jsem si vlastně pořídila kvůli koni smajlík
U koní je pozitivka trochu větší oříšek než u psů, to by bylo na dlouhé psaní. Ale lidé, kteří to mají opravdu zmáknuté a od kterých čerpám, to dělají, řekla bych, velmi dobře a s citem, což nevím, jestli můžu tvrdit o pozitivkářích psích.
Já si nemyslím, že by si pes měl myslet, že já jsem zdrojem všeho dobrého, protože to tak není. A taky se mi nelíbí idea, že veškerá psí životní potěšení by měla být jen za odměnu. V životě je spousta věcí zadarmo, což je mimochodem i název nějaké knihy smajlík
V knize Z lovce společníkem to tak nějak zaznělo -a nejen v ní- že vše dobré by mělo být za odměnu. Přesto knížku doporučuju, kvůli cca 10-20% obsahu, se kterými nesouhlasím, ji nezavrhnu, jsem zvyklá vyzobávat z různých zdrojů to dobré smajlík

A opravdu vřele doporučuju dr. Šustu naživo, je to strašně normální sympatický člověk, který má rád psy a výslovně nedoporučuje, aby se vztah pán x pes omezil jen na odměny deseti různých hodnot. Myslím, že cosi v tom smyslu zazní i v knize, která vyjde v září a na níž dávala odkaz hmn.
Řekla bych, že to, co se mi na knihách dr. Šusty líbí je to, že nazývá věci pravými jmény, vyvrací některé zažrané mýty, mj. o psí dominanci, má to systém a logiku...mám prostě tyhle vědy o učení zvířat ráda, protože ono to funguje - a i na lidi
U psa jsem zkusila práci s klikrem a zjistila jsem, že tak lze celkem s úspěchem cokoliv naučit. Snažím se, aby co nejvíc věcí, které jí potřebuju vštípit, šlo R+. Všechno určitě nejde, jak mj. tvrdí i dr. Šusta.
Prostředí rozhodně neřeším úplně absolutně, momentálně se snažím naučit jí zobecňovat a zvyšovat kritéria u některých věcí, které umí jen za určitých podmínek. A asi se z toho nepo...když to nepůjde, ona je opravdu oříšek, tvrdolín, ďábelská kombinace dvou svéhlavých plemen. Občas si kladu otázku, jak by mi to asi šlo s nějakým psím "hujerem"smajlík Asi mi byla seslaná, aby mě naučila trpělivosti.
Já se hodně ráda babrám v emocích a u koňských pozitivkářů se mi líbí, že tohle mají hodně zmáknuté- ty emoce podle řeči koňského těla hodně řeší, což mi u některých psích pozitivkářů chybí. A moc doporučuju knížku Konejšivé signály.
Tedýsek doporučovala Katku Lerlovou, na její videa jsem koukala též a mám i knížku
https://www.youtube.com/watch?v=WHJxkxS7ax4&t=5s
Asi jsem neodpověděla na nic z vašich dotazů, ono je to strašně obsáhlé téma, omlouvám se.

29.8.2017 23:09
tapina

XXX.XXX.211.240

Terven, nezklamala, mě by zklamalo, kdybyste řekla, že je to jinak smajlík

30.8.2017 05:41
scylla

XXX.XXX.150.32

Terven napsal(a):
Jéje, asi vás zklamu smajlík
Začaly jsme s dcerou studovat pozitivku primárně kvůli koni, Vikina ještě tou dobou nebyla na světě a nebožka už byla stará a hluchá. Knihu Trénink je rozhovor jsem si vlastně pořídila kvůli koni smajlík
U koní je pozitivka trochu větší oříšek než u psů, to by bylo na dlouhé psaní. Ale lidé, kteří to mají opravdu zmáknuté a od kterých čerpám, to dělají, řekla bych, velmi dobře a s citem, což nevím, jestli můžu tvrdit o pozitivkářích psích.
Já si nemyslím, že by si pes měl myslet, že já jsem zdrojem všeho dobrého, protože to tak není. A taky se mi nelíbí idea, že veškerá psí životní potěšení by měla být jen za odměnu. V životě je spousta věcí zadarmo, což je mimochodem i název nějaké knihy smajlík
V knize Z lovce společníkem to tak nějak zaznělo -a nejen v ní- že vše dobré by mělo být za odměnu. Přesto knížku doporučuju, kvůli cca 10-20% obsahu, se kterými nesouhlasím, ji nezavrhnu, jsem zvyklá vyzobávat z různých zdrojů to dobré smajlík

A opravdu vřele doporučuju dr. Šustu naživo, je to strašně normální sympatický člověk, který má rád psy a výslovně nedoporučuje, aby se vztah pán x pes omezil jen na odměny deseti různých hodnot. Myslím, že cosi v tom smyslu zazní i v knize, která vyjde v září a na níž dávala odkaz hmn.
Řekla bych, že to, co se mi na knihách dr. Šusty líbí je to, že nazývá věci pravými jmény, vyvrací některé zažrané mýty, mj. o psí dominanci, má to systém a logiku...mám prostě tyhle vědy o učení zvířat ráda, protože ono to funguje - a i na lidi
U psa jsem zkusila práci s klikrem a zjistila jsem, že tak lze celkem s úspěchem cokoliv naučit. Snažím se, aby co nejvíc věcí, které jí potřebuju vštípit, šlo R+. Všechno určitě nejde, jak mj. tvrdí i dr. Šusta.
Prostředí rozhodně neřeším úplně absolutně, momentálně se snažím naučit jí zobecňovat a zvyšovat kritéria u některých věcí, které umí jen za určitých podmínek. A asi se z toho nepo...když to nepůjde, ona je opravdu oříšek, tvrdolín, ďábelská kombinace dvou svéhlavých plemen. Občas si kladu otázku, jak by mi to asi šlo s nějakým psím "hujerem"smajlík Asi mi byla seslaná, aby mě naučila trpělivosti.
Já se hodně ráda babrám v emocích a u koňských pozitivkářů se mi líbí, že tohle mají hodně zmáknuté- ty emoce podle řeči koňského těla hodně řeší, což mi u některých psích pozitivkářů chybí. A moc doporučuju knížku Konejšivé signály.
Tedýsek doporučovala Katku Lerlovou, na její videa jsem koukala též a mám i knížku
https://www.youtube.com/watch?v=WHJxkxS7ax4&t=5s
Asi jsem neodpověděla na nic z vašich dotazů, ono je to strašně obsáhlé téma, omlouvám se.

Mohu prosím nějaký odkaz na koňské pozitivkáře, kteří to podle vás dělají dobře? Já svého času něco hledala a právě jsem se setkala s tím, že vůbec netušili, co jim kůň říká a dost děsivé to bylo u MMK, že člověk, který o tom píše odborné články nic netuší o koňské komunikaci a etologii a pak jsem hledat přestala.

30.8.2017 09:44
Terven

XXX.XXX.110.147

scylla napsal(a):
Mohu prosím nějaký odkaz na koňské pozitivkáře, kteří to podle vás dělají dobře? Já svého času něco hledala a právě jsem se setkala s tím, že vůbec netušili, co jim kůň říká a dost děsivé to bylo u MMK, že člověk, který o tom píše odborné články nic netuší o koňské komunikaci a etologii a pak jsem hledat přestala.

Hážu pár odkazů
http://www.connectiontraining.eu/sk/
http://www.blizkekonim.cz/
http://kunjepritel.cz/
https://www.facebook.com/R-Sokol-a-Harley-pozitivn%C3%AD-posilov%C3%A1n%C3%AD-1645203829037764/
poslední odkaz je fb, nevím, jestli se vám zobrazí.
Jinak na fb je skupina o pozitivní motivaci v učení koní a věřte, že calming signals a emoce vůbec, se tam řeší hodně. Kvůli pozitivním emocím se to vlastně všechno dělá.
Jestli se můžu zeptat - nerozluštila jsem zkratku MMK..?

1.9.2017 09:26
Terven

XXX.XXX.110.147

Vytahuju, aby tohle inspirativní téma nezapadlo smajlík
Ještě jeden tip na knihu
https://www.kosmas.cz/knihy/157558/dog-dancing/
název je možná zavádějící, v podstatě je to manuálek na veškeré cviky a triky se psem, které vás napadnou.

1.9.2017 10:02
Tedysek

XXX.XXX.36.225

Terven napsal(a):
Vytahuju, aby tohle inspirativní téma nezapadlo smajlík
Ještě jeden tip na knihu
https://www.kosmas.cz/knihy/157558/dog-dancing/
název je možná zavádějící, v podstatě je to manuálek na veškeré cviky a triky se psem, které vás napadnou.

Tu máme :) z roku kdy ji vydali. :)
Jak říká přítel "p*coviny to by nám (mě a psům) šlo."

1.9.2017 10:04

Jo, Dog dancing mám taky, musím se na ni konečně pořádně podívat. V poslední době nás tyhle blbosti taky začala bavit, a též vždy říkám (hlavně když nás někdo obdivuje, zejména majitelé bezproblémových leč kravinky neumějících psů) "jojo, kravinky by nám šly, ale nestartovat po psech, to už je horší"

1.9.2017 10:17
Terven

XXX.XXX.110.147

Jo, Dog dancing mám taky, musím se na ni konečně pořádně podívat. V poslední době nás tyhle blbosti taky začala bavit, a též vždy říkám (hlavně když nás někdo obdivuje, zejména majitelé bezproblémových leč kravinky neumějících psů) "jojo, kravinky by nám šly, ale nestartovat po psech, to už je horší"

Mně tam trochu mate, že v začátku knihy je popsaný princip práce s klikrem, ale u jednotlivých pozic a cviků je doporučován nácvik naváděním (luring).
Ale jinak je to inspirativní sbírka cviků a nejsou to jen blbinky, jsou to i užitečné pozice a základní dovednosti.
Jj, nám by taky šly blbinky, včera jsem zkoušela, když se na zemi sbalím do klubíčka, jestli mi skočí předníma na záda. Ona není nijak extra obratná, figuru má jako standardní jezevčík, takže žádná lehkonožka. Ale po druhém pokusu jsem zjistila (ač bez zrakové kontroly), že mi na zádech balancuje celá

1.9.2017 10:22
Tedysek

XXX.XXX.36.225

Terven napsal(a):
Mně tam trochu mate, že v začátku knihy je popsaný princip práce s klikrem, ale u jednotlivých pozic a cviků je doporučován nácvik naváděním (luring).
Ale jinak je to inspirativní sbírka cviků a nejsou to jen blbinky, jsou to i užitečné pozice a základní dovednosti.
Jj, nám by taky šly blbinky, včera jsem zkoušela, když se na zemi sbalím do klubíčka, jestli mi skočí předníma na záda. Ona není nijak extra obratná, figuru má jako standardní jezevčík, takže žádná lehkonožka. Ale po druhém pokusu jsem zjistila (ač bez zrakové kontroly), že mi na zádech balancuje celá

Když se mrknes na nějaký videa od Katky, třeba na ty s eowy (její fena NO) tak Katka dělá nekdy shaping a někdy luring. Já třeba s klikrem dělám výhradně shaping. Víc je to baví a hlavně to těm našim egoistum dělá dobře na duši.

1.9.2017 10:49

"Mně tam trochu mate, že v začátku knihy je popsaný princip práce s klikrem, ale u jednotlivých pozic a cviků je doporučován nácvik naváděním (luring)."

klikr ale není o způsobu učení (ve smyslu zachycení, navádění či tvarování či jak jinak), je to prostě "bridge", nic víc a nic míň.

1.9.2017 14:58
Terven

XXX.XXX.110.147

"Mně tam trochu mate, že v začátku knihy je popsaný princip práce s klikrem, ale u jednotlivých pozic a cviků je doporučován nácvik naváděním (luring)."

klikr ale není o způsobu učení (ve smyslu zachycení, navádění či tvarování či jak jinak), je to prostě "bridge", nic víc a nic míň.

Ano, to chápu, asi jsem to blbě napsala - v úvodu tedy byla popsaná práce s klikrem ve smyslu tvarování či zachycení, ale u jednotlivých cviků byl nácvik popsán pomocí navádění.

1.9.2017 18:02
tapina

XXX.XXX.211.244

Tak jasně, že s tím jde naučit spousta legrací, ale i jednotlivostí do života. Mě tak spíš zajímá, jestli tak lze opravdu funkčně vést psa celým životem, třeba tak jak je někde na začátku v té knize trénink nemožného psa, že má ty perfektně poslouchající "neposlušná plemena", protože jim od začátku vštěpuje nějaký dojem právě o zdroji těch věcí v životě. Ale asi jo. Možná je to tak správně. Četla jsem to tolikrát a mám druhého psa v krátké době a stejně jsem to nedokázala. Šustu jsem taky četla, mně se nelíbí ty knihy stylisticky, jsou mi nesympaticky napsané, ale fakta jsou fakta a určitě věřím, že naživo bude "znít" úplně jinak - stejně jako můžou být divná skripta od superšikovného odborníka. A nebo blbý přijímač smajlík

Mám takového psího Hujera, nebo možná dva, ale pes je víc, asi už v tom pravém slova smyslu. Prostě to jsou takoví psi, co jsou hodně vázaní na člověka, fenka umí pojmenování spousty věcí, míst, možná i trochu abstrakce, protože "nádraží" funguje v různých městech, rozpoznává různé situace, legraci, i bych řekla, že má smysl pro humor nebo teda v nějakých takových odbornějších nebo jakých termínech chce si získat odměnu, pozornost, tak je třeba schopná vylepšovat různé blbinky, které koho pobavily, třeba teď mám nový kožený gauč, tak ona teď předstírá, jak jí klouže zadek a nohy, všude možně. Vždycky má takové období, co zrovna zaujme. V zimě tu na jednoho chlapečka "mávala", protože děti poslouchá strašně moc, mamka mu nadávala rukavice, říkal paci (ona má povel pacinku - jako dej pac) - zvedla na něho nohu, jeho to pobavilo a už to bylo. Ale jinak je to třeba i funkční, sama si dojde do koupelny do vany; když ji někdo venčí a zabloudí, dovede ho, když strašně nutně kdekoli potřebujeme tenisák, tak ho vyloví z kanálu i na Václaváku smajlík
Pes je takový podobný, k tomu má takové náznaky, třeba uklízím a on mi donese kartáč, dává kočičí misky do myčky, když fenka leží, tak jí přikrývá, takový ten pes, co by nosil bačkory a noviny kdyby mohl. Nic zvláštního, nebo speciálního, donedávna jsem si myslela, že to je prostě tím, že se s těmi psy žije v rodině, že se ty věci dělají tak nějak furt stejně, dokola, že to jsou aktivní a radostní psi, tak že prostě je to taková forma mezidruhové komunikace.
It's yer choice podle paní Susan - pes 1. úroveň za ani ne 3 minuty. Feně ta 1. úroveň trvala 4 dny. Zajímavé, že ona to umí že života, dítěti nebo babičce si nikdy nedovolí drkat do ruky, ale proč mě by nemohla to té ruky i škrábat nebo zlehka kousnout, když já vím, že ona by mě opravdu nekousla smajlík
Jsem trapná, ale ty psy mám na to, abych je měla blízko, když jsem doma, ať jsou na mně nalepení a dělají všechno se mnou. Když jdeme ven, jsem ráda, že běhají, poznávají, čmuchají, koupou se, válí se,... prostě hledí si svého, psího. Stačí, když přijdou, když je zavolám. V žádném případě nechci, aby mi chodili za patama nebo blíž než na 5 10 metrů, když mají "volno". Jasně, občas poskákat v určeném pořadí balíky sena, nebo něco si s nimi pohraju, když jsem učila "přivolání" tak samozřejmě těch her bylo víc, nebo když jsem fenu učila aport. Ale to třeba vím, že psa už učit nechci.
Se psem mám takový jeden problém, potřebovala jsem s tím pomoci, ne ani tak radou, ale spíš abych mohla někam přijít a měla to prostředí pro nácvik.
Výsledek je, že mám úplně jiný problém, můj celý můj vztah se psem je špatně, vše je obráceně, sebrat "volnost", sebrat domácí kontakt a kontakty za odměnu. Nebýt čitelná a konzistentní, naopak vrtkavá a psa znejistět. On je prý moc chytrý, je manipulativní... Přirozená komunikace.
Já to všechno chápu, i proč, ale asi na to nemám.
Měla jsem si pořídit ty plyšáky.

Omlouvám se za dlouhý příspěvek. Týden se tu tak po troškách něco snažím, abych mohla přijít řešit to, co chci, ale. Ale. smajlík

1.9.2017 18:37
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Tapina: nejak jsem nepochopila co máš se psem za ten "problém".
Já bych strašně ráda vedla psa celý život třeba tím klikrem. Ale vím, že když dojde na vážnou situaci (příklad: dneska při venčení, došli jsme na místo kde je nízký plot a za ním opravdu běsnící rvavý RR. Ovčoun na volno, bígl na špagátě. Ovčoun je z něj dost nesvůj a učí se ho ignorovat. Což takovou běsnící obludu ignorovat je těžký i pro mě natož pro psa. Ale byl furt na volno s mojí slovní podporou. Najednou se tam řítí auto na to místo šílenou rychlostí. A jediné kam se dá uhnout je na druhou stranu silnice. Tak bígla si odtáhnu, ale ovčoun nesvůj z RR ještě na volno... Potřebuju povel co bude fungovat v setině vteřiny a to spolehlivě.) pochybuju, že nějaký klikr mi poůže. Možná jo, třeba jsem jen nedotáhla s klikrem nic do takového konce jak by mělo být. Ale pochybuju. V takových chvílích prostě vydám náhodný povel, který mají psi naučený běžnou metodou a vím, že ve zlomku vteřiny je povel splněný.

1.9.2017 18:40
tapina

XXX.XXX.211.244

Tedysek napsal(a):
Tapina: nejak jsem nepochopila co máš se psem za ten "problém".
Já bych strašně ráda vedla psa celý život třeba tím klikrem. Ale vím, že když dojde na vážnou situaci (příklad: dneska při venčení, došli jsme na místo kde je nízký plot a za ním opravdu běsnící rvavý RR. Ovčoun na volno, bígl na špagátě. Ovčoun je z něj dost nesvůj a učí se ho ignorovat. Což takovou běsnící obludu ignorovat je těžký i pro mě natož pro psa. Ale byl furt na volno s mojí slovní podporou. Najednou se tam řítí auto na to místo šílenou rychlostí. A jediné kam se dá uhnout je na druhou stranu silnice. Tak bígla si odtáhnu, ale ovčoun nesvůj z RR ještě na volno... Potřebuju povel co bude fungovat v setině vteřiny a to spolehlivě.) pochybuju, že nějaký klikr mi poůže. Možná jo, třeba jsem jen nedotáhla s klikrem nic do takového konce jak by mělo být. Ale pochybuju. V takových chvílích prostě vydám náhodný povel, který mají psi naučený běžnou metodou a vím, že ve zlomku vteřiny je povel splněný.

Problém je, že se neumí slušně pozdravit se psama, když je na vodítku.

1.9.2017 18:45
Tedysek

XXX.XXX.49.14

tapina napsal(a):
Problém je, že se neumí slušně pozdravit se psama, když je na vodítku.

No, na vodítku je dost psů jistějších než na volno. Na tom vodítku, zvlášť napnutém cítí podporu páníčka. Já to řešila tím, že pes měl vodítko prostě jak couračku. Pak měl vodítko poskládaný přes záda a až pak jsem ho držela já.

1.9.2017 18:49

Myslela jsem, že klikr je "označení" ? přece nezáleží co zvolím, jestli slovo, dotek, klik ?
nebo jeden značkovač je lepší než druhý ? čím řeknu "teď tohle jsi udělal správně, pse, to je to, co od tebe chci"... to je přece úplně jedno, ne ?

jinak teda k té pozitivce.. každý výcvikář, který cvičí pozitivku, nemusí být ke psům pozitivní
někteří jsou pozitivní a odměňují správné
a ti druzí "pozitivní" provedou psu něco negativního, aby se toho pes musel zbavit
tak s těmi druhými já se nebavím
což neznamená, že jsem strašné sluníčko
ale odsaď pocaď.

1.9.2017 18:57
tapina

XXX.XXX.211.244

Tedysek napsal(a):
No, na vodítku je dost psů jistějších než na volno. Na tom vodítku, zvlášť napnutém cítí podporu páníčka. Já to řešila tím, že pes měl vodítko prostě jak couračku. Pak měl vodítko poskládaný přes záda a až pak jsem ho držela já.

Jo já vím. No jo jenomže na to potřebujete ty psy potkat a ne jen občas smajlík Ne, ono to není jistější. Je to jiný problém. Je to kombinace strašně za tím psem chci, ale zároveň nechci, aby mi lezl k paničce. No vypadá to blbě no. Chce to jen chápavé lidi, kteří nepřejdou na druhý chodník.

1.9.2017 18:59
Terven

XXX.XXX.110.147

Tedysek napsal(a):

Řekla bych, že je to přesně naopak. Na vodítku pes cítí omezení, nemůže dotyčného psa obejít tak velkým obloukem, jak by potřeboval, nemůže se přiblížit bokem, jak velí psí etiketa, nemůže uplatnit celou škálu dorozumívacích signálů, nemůže zdrhnout, zaujmout bezpečné místo. Nebo aspoň má ten pocit a z toho důvodu preventivně vyráží na svou obranu.
Ale je fakt, že jsem si taky dlouho myslela, že je to podporou páníčka.

1.9.2017 19:02
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Myslela jsem, že klikr je "označení" ? přece nezáleží co zvolím, jestli slovo, dotek, klik ?
nebo jeden značkovač je lepší než druhý ? čím řeknu "teď tohle jsi udělal správně, pse, to je to, co od tebe chci"... to je přece úplně jedno, ne ?

jinak teda k té pozitivce.. každý výcvikář, který cvičí pozitivku, nemusí být ke psům pozitivní
a ti druzí "pozitivní" provedou psu něco negativního, aby se toho pes musel zbavit
ale odsaď pocaď.

Já si celou dobu myslím, že to klikátko je pro označení přesného momentu. To třeba já hlasem prostě moc nedám. Nebo nemám prostě označovací slovo.

1.9.2017 19:04
Tedysek

XXX.XXX.49.14

tapina napsal(a):
Jo já vím. No jo jenomže na to potřebujete ty psy potkat a ne jen občas smajlík Ne, ono to není jistější. Je to jiný problém. Je to kombinace strašně za tím psem chci, ale zároveň nechci, aby mi lezl k paničce. No vypadá to blbě no. Chce to jen chápavé lidi, kteří nepřejdou na druhý chodník.

Tak přijeď za náma. Taky nás tu obchází obloukem i když není proč.

1.9.2017 19:07

Tedysek napsal(a):
Já si celou dobu myslím, že to klikátko je pro označení přesného momentu. To třeba já hlasem prostě moc nedám. Nebo nemám prostě označovací slovo.

Však ano, je to rychlejší než slovo...ale s tím, jak bude pes reagovat v krizové situaci, přece nemá nic společného metoda, ale to, jak moc se povel podařilo vrýt pod kůži.

1.9.2017 19:07
Terven

XXX.XXX.110.147

ale odsaď pocaď.

Přesně tak, klikr má označovat a může to být cokoliv, pro dost lidí je z různých důvodů přijatelnější "klikací" slovo, třeba nechtějí mít stále v ruce klikr.
Je ale fakt, že klikr má některé nesporné výhody, hlavně ten zvuk zní vždycky stejně, ať jste rozčilení, ochraptění, nemůžete popadnout dech...je nezaměnitelný a hlavně v běžném životě nikdo nekliká, zatímco označovací slovo, použijete-li nějaké obvyklé, může pes slyšet i v řeči mimo výcvik, což ho může mást.
Co se týče bridge, prostě podle vkusu každého soudruha smajlík

1.9.2017 19:09
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Terven napsal(a):
Řekla bych, že je to přesně naopak. Na vodítku pes cítí omezení, nemůže dotyčného psa obejít tak velkým obloukem, jak by potřeboval, nemůže se přiblížit bokem, jak velí psí etiketa, nemůže uplatnit celou škálu dorozumívacích signálů, nemůže zdrhnout, zaujmout bezpečné místo. Nebo aspoň má ten pocit a z toho důvodu preventivně vyráží na svou obranu.

No, já si nemyslím. Nebo aspoň ne u našich psů. Projít kolem jiného psa u nohy je stejné na volno jako na vodítku. A na vodítku je to pro ně jaksi náročnější. A přitom je to totéž.

1.9.2017 19:11
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Však ano, je to rychlejší než slovo...ale s tím, jak bude pes reagovat v krizové situaci, přece nemá nic společného metoda, ale to, jak moc se povel podařilo vrýt pod kůži.

Já bych řekla, že některé metody prostě povel nevryjou tolik jako jiné. Ale třeba je to fakt jen tím, že to s klikrem dotáhnu do úplného konce... (Že bych ten konec měla jinde než jiní...).

1.9.2017 19:23
tapina

XXX.XXX.211.244

Terven napsal(a):

Jo máte pravdu, urcitě to v tom bude taky, jenomže když má to vodítko 3metry, nikam neuhne, normálně se pozdraví, pokračujeme, nebo se pustí ke hře, když 2 metry a míň, tak toho psa vyloženě vyhání, i když ho zná. No nechejte svýho psa na 3 metry když druhý člověk má svého u nohy. To samé ale udělá, když je navolno a druhý pes po mě začne skákat. Nejde mi o povel k noze, ale o to, aby pochopil, že i na vodítku může toho druhého psa potkat.

1.9.2017 19:24
tapina

XXX.XXX.211.244

Tedysek napsal(a):
Tak přijeď za náma. Taky nás tu obchází obloukem i když není proč.

Tak jo, odkaď jste?

1.9.2017 19:43

..." Nejde mi o povel k noze, ale o to, aby pochopil, že i na vodítku může toho druhého psa potkat."...
Možná to dobře chápe, ale prostě nechce, aby mu cizí pes skákal po paničce.
Měla jsem psa, byl zlatý, rád si hrál s cizími štěňaty, nikdy se na ně nevytahoval, utíkal jim pomalu, aby ho dohonili, byl v sídlišti italský chrtík, náš pes byl jediný, kterého se nebál, s kterým si pohrál, poběhal...Ale kdyby po mě začal nějaký pes skákat, rychle by ho umravnil.

1.9.2017 19:48

Pak tam chodil na psí venčící plochy bígl, stále na vodítku, pán ho nemohl pustit, protože "se rval". Bodejď by se nerval, když ostatní psi lítali okolo a on byl držen na krátko. Měla jsem fenu a jejího syna - dorostence. Přesvědčila jsem majitele, ať psa pustí, že štěně neserve
( tenkrát i tak divně socializovaný pes měl slušné chování ) a kdyby chtěl, že mu to fena vysvětlí. Dopadlo to výborně ( pán byl trochu v šoku ), od té doby jeho pes chodil volně, běhal s jinými psy, nerval se...ale také lítal nekorigovaně po městských lesích a s majitelem míval sraz na určeném místě, aby šli domů spolu.

1.9.2017 20:11
Terven

XXX.XXX.110.147

tapina napsal(a):
Jo máte pravdu, urcitě to v tom bude taky, jenomže když má to vodítko 3metry, nikam neuhne, normálně se pozdraví, pokračujeme, nebo se pustí ke hře, když 2 metry a míň, tak toho psa vyloženě vyhání, i když ho zná. No nechejte svýho psa na 3 metry když druhý člověk má svého u nohy. To samé ale udělá, když je navolno a druhý pes po mě začne skákat. Nejde mi o povel k noze, ale o to, aby pochopil, že i na vodítku může toho druhého psa potkat.

To je další věc...nevím jistě, ale tipuju, že žárlivost, čili střežení paničky v tom může být taky.
Já si celkem zakládám na tom, že moje malá fena neštěká na ostatní psy. Teda- pokud je normálně potkáme, neštěká.
Ale jednou jsme třeba stáli v hloučku ještě s jinou paničkou a jejímy psy, psi si hráli, hrabali díry, došlo i na nějaké pamlsky...najednou se poblíž objevil jiný pes a ona začala štěkat o sto šest. Prostě střežila ten náš hlouček, pohodu, myší díry, dobroty...

1.9.2017 20:28
tapina

XXX.XXX.211.244

Ne, já toho druhého můžu krmit, hladit, chovat, jen žádné prudké pohyby. Ono je to o tom, že ti psi jsou si na vodítku divní vzájemně, asi. Malokdo dokáže toho druhého nechat nevyvěšného. Když třeba ten jeden k nám přijde, ne teda přiletí, tak ho i na vodítku zvládne přivítat. Flexi třeba taky dobrý...
Jo určitě s tím štěkáním, to máte pravdu, to jsem zanedbala. Je hlučnější. Ne tolik, co byl, když jsem ho donesla, ale občas prostě zašteká, na lidi cizí teda vůbec, občas na psy, při hře štěká hodně, jako výzvu, v té pokloně, na mě štěká, on teda i různě kňourá a mručí...
Ale tak třeba dneska kolem nás u vchodu šel pes, náš byl na schodech, na toho druhého dokonce ani neštěkl, ani si ho moc nevšímal, do okamžiku než si ten druhý pes vymyslel, že nám ten vchod občůrá a vyvěsil se u toho na vodítku.
Tak prostě to vypadá nevyzpytatelně, potřebuju jen, aby si to natrénovala, není hloupý, ani se mi nic nestalo, jen málo příležitostí.

1.9.2017 20:30
tapina

XXX.XXX.211.244

Natrénoval, mu nestalo - omlouvám se, překlep.

1.9.2017 20:42
Terven

XXX.XXX.110.147

tapina napsal(a):
Ne, já toho druhého můžu krmit, hladit, chovat, jen žádné prudké pohyby. Ono je to o tom, že ti psi jsou si na vodítku divní vzájemně, asi. Malokdo dokáže toho druhého nechat nevyvěšného. Když třeba ten jeden k nám přijde, ne teda přiletí, tak ho i na vodítku zvládne přivítat. Flexi třeba taky dobrý...
Jo určitě s tím štěkáním, to máte pravdu, to jsem zanedbala. Je hlučnější. Ne tolik, co byl, když jsem ho donesla, ale občas prostě zašteká, na lidi cizí teda vůbec, občas na psy, při hře štěká hodně, jako výzvu, v té pokloně, na mě štěká, on teda i různě kňourá a mručí...
Ale tak třeba dneska kolem nás u vchodu šel pes, náš byl na schodech, na toho druhého dokonce ani neštěkl, ani si ho moc nevšímal, do okamžiku než si ten druhý pes vymyslel, že nám ten vchod občůrá a vyvěsil se u toho na vodítku.
Tak prostě to vypadá nevyzpytatelně, potřebuju jen, aby si to natrénovala, není hloupý, ani se mi nic nestalo, jen málo příležitostí.

Kdysi jsem v jedné knížce četla, že když páníček napíná vodítko nebo dokonce tahá, tak tím vlastně nadzdvihává psa proti jeho vůli do nadřazené pozice.

1.9.2017 20:48
tapina

XXX.XXX.211.244

Terven napsal(a):
Kdysi jsem v jedné knížce četla, že když páníček napíná vodítko nebo dokonce tahá, tak tím vlastně nadzdvihává psa proti jeho vůli do nadřazené pozice.

Taky jsem to četla, i psi, co se mají rádi, se kvůli vodítku můžou poprat...
Ano.
Teorie.

1.9.2017 22:44

tapina napsal(a):
Ano.
Teorie.

I když si myslíme, že jim rozumíme, je mezi nimi...
Hlídala jsem fenu, moje fena ji celkem snášela-tolerovala. Vytočilo ji, když jsem tu cizí připnula na její vodítko.

1.9.2017 22:47
Tedysek

XXX.XXX.36.225

Holky tak mě napadá, je nějaká kniha specializovaná přímo na přivolání? Nebo nějaký člověk? Metod znám hodně, drtivá většina vyzkoušená. Přivolání máme, ale i tak mám nutkání, že existuje ještě něco co jsme nezkusili a chci to zkusit. :) nemůžu nic takového najít.

3.9.2017 09:33
L(phi)

XXX.XXX.67.138

Tedysek napsal(a):
Tak kurz privolavacu není teď otevřený. :( proto to nemohu najít. :(.

Minuly rok otvorili prihlasovanie aj na Black Friday.
Ale teda, nemat so psom problem by som do toho nesla, chcu za to 500$ a hry su sice fajn, ale neni to zas nejaky mega zazrak.
Pre ludi co nevedia so psom komunikovat a nevedia si k sebe najst cestu to je asi zazracne prebudenie. Naucia tam take tie uplne zaklady ze co si pri spoluziti so psom vsimat, ako lepsie psa vnimat, zaklady pozitifky vsetko vramci tych hier.

Toz za mna je to vhodne bud pre uplne nemehlo, alebo naopak ak chce trener nove hry do "toolboxu" ktore bude potom predavat zakaznikom. Pre beznu bezproblemovu dvojicu je to dost predrazene.

3.9.2017 11:41
Tedysek

XXX.XXX.40.137

L(phi) napsal(a):
Minuly rok otvorili prihlasovanie aj na Black Friday.
Ale teda, nemat so psom problem by som do toho nesla, chcu za to 500$ a hry su sice fajn, ale neni to zas nejaky mega zazrak.
Pre ludi co nevedia so psom komunikovat a nevedia si k sebe najst cestu to je asi zazracne prebudenie. Naucia tam take tie uplne zaklady ze co si pri spoluziti so psom vsimat, ako lepsie psa vnimat, zaklady pozitifky vsetko vramci tych hier.

Toz za mna je to vhodne bud pre uplne nemehlo, alebo naopak ak chce trener nove hry do "toolboxu" ktore bude potom predavat zakaznikom. Pre beznu bezproblemovu dvojicu je to dost predrazene.

500 dolarů? To už rovnou můžu letět do té Kanady...
Děkuji za popis. Tak hold si vymyslím vlastní hry.
Jen mě zaujalo z vidii které unikly jak je to přivolání rozebraný na minicasti které se trénují zvlášť. :) ale 500 dolarů za to nedám. To spíš ukecam Katku Lerlovou na nějaký cvičení pro zabavu. I když ta se toho účastnila a prý přivolání u psů nemá, tak asi to fakt takový zázrak nebude...

3.9.2017 12:14
tapina

XXX.XXX.165.16

Nevím, ono je to relativní, s těmi penězi. Byť by to bylo za nějaký e-learning, pokud je to opravdu propracovaný systém a možnost třeba pak dále kontaktovat ty, kdo to vymysleli a praktikují, proč ne.

Tady fungují různí lidé kolem psů, nikdy dopředu nevíte, jestli Vám to sedne, jestli se vám budou opravdu věnovat tak, jak slíbili nebo se věnovali komu jinému. Máte to osobně, písemně ani čárku o dokladu za zaplacení ani nemluvě smajlík peníze za to tady taky nejsou malé.

Takhle je podle mě dobré, že se k tomu můžete opakovaně vracet, video je zas o trochu lepší, než jen psané slovo samotné, třeba jak bude člověk postupovat těmi lekcemi, třeba tak v půlce zjistí, že něco na začátku pochopil mírně jinak, může se k tomu vrátit, může jet svým tempem, vklidu. Taky si vklidu může jen on sám sobě říct, jak je blbý; od druhého to občas zasáhne tak, že člověk není schopen pokroku.

3.9.2017 12:16

Přivolání v každé situaci je to nejtěžší. A pak také "zavřít psovi hubu", t.j.zakázat mu v jistých momentech štěkání. I když to je pes od psa - v posledním čísle PPČ popisuje cvičitelka, že nejtěžší pro jejího psa bylo naučit se štěkat na povel - a to je zcela zřejmě paní, co umí - pes má hafo zkoušek.

3.9.2017 12:53

Video je tisíckrát lepší než text, pro mě určitě
pro psa také přece, když mu ukážu co po něm chci, spíše než vyprávět
noo.. je pro mě fakt divné, když se mám učit od člověka, který má své psy asi tak:
nepřijdou vesele na zavolání, zvláštně se krčí při zvednutí ruky, zdrhá z domu, bojí se udělat krok mimo schválené 2mm odchylky "nesmím narovnat vodítko".. pes sice má přivolání, ale za jakou cenu
to je drahé, si myslím
důvěru zpět si už nekoupíte

3.9.2017 12:57

Přivolání v každé situaci je to nejtěžší. A pak také "zavřít psovi hubu", t.j.zakázat mu v jistých momentech štěkání. I když to je pes od psa - v posledním čísle PPČ popisuje cvičitelka, že nejtěžší pro jejího psa bylo naučit se štěkat na povel - a to je zcela zřejmě paní, co umí - pes má hafo zkoušek.

A jak ho naučila neštěkat ? vždyť se mohl naučit oboje zároveň - udělá dvě žádoucí věci a já ty dvě věci odměním
dvě dobře - dva povely - dvě odměny
naučila ho něco nedělat
jenže ono je lepší, když se pes učí co dělat.

3.9.2017 14:12
Tedysek

XXX.XXX.40.137

tapina napsal(a):
Jen tak úplně mimo

https://naturaldogtraining.com/blog/why-dogs-roll-in-smelly-things-update/.

No já nejsem moc schopná to prelouskat ani s google překladačem. :-/ zkusím to ještě doma na pc u překladače.

3.9.2017 14:25
tapina

XXX.XXX.165.16

Ve zkratce je tam taková teorie o tom, že je to v podstatě takovým komunikačním, sdělovacím a současně analyzačním prostředkem, jak jsou centra zpracování informací v mozku propojena, jak to souvisí s skvělými smysly psa a zároveň jeho výjimečnými motorickými schopnostmi.

Že to nedělá kvůli tomu, aby maskovat svůj pach, nebo nějaké teorie do nevychovanosti, apod., je to úplně jiné než vše, co jsem k tomu dodnes slyšela.

Zkuste to přelouskat, oni mají docela hezký ten blog celý.

3.9.2017 14:29
Tedysek

XXX.XXX.40.137

Děkuji. :) zkusím, ale z mobilu to nejde. Tak doma u pc. To půjde. :).

3.9.2017 14:33

Můžu brát živou ropuchu jako shnilou mrtvolu ?

3.9.2017 14:45
tapina

XXX.XXX.165.16

Můžu brát živou ropuchu jako shnilou mrtvolu ?

No ono to je jedno, tam je právě několik těch rovin, necítí k tomu odpor, který je dán nějakými lidskými měřítky, chce to prozkoumat, opravdu není důvod k tomu cítit odpor, naopak, je potřeba to zkoumat detailněji, zároveň je potřeba uvolnit nahromaděnou energii, a prostě ty mozkové dráhy leží tak blízko.

Ne prostě normálně, ona ho nejdřív líbala a princ furt nikde, tak na něho musela trochu přitlačit, no.

3.9.2017 14:45
scylla

XXX.XXX.150.32

Terven napsal(a):
Hážu pár odkazů
http://www.connectiontraining.eu/sk/
http://www.blizkekonim.cz/
http://kunjepritel.cz/
https://www.facebook.com/R-Sokol-a-Harley-pozitivn%C3%AD-posilov%C3%A1n%C3%AD-1645203829037764/
poslední odkaz je fb, nevím, jestli se vám zobrazí.
Jinak na fb je skupina o pozitivní motivaci v učení koní a věřte, že calming signals a emoce vůbec, se tam řeší hodně. Kvůli pozitivním emocím se to vlastně všechno dělá.
Jestli se můžu zeptat - nerozluštila jsem zkratku MMK..?

Dr. Klimešová. Já se naštěstí umím domluvit s koněm napřímo, ale děkuji. Jen se chci podívat z důvodu, že pomáhám kamarádce, která si pomocí této metody nadělala s koněm dost problémů, tak abych věděla, v čem může být problém. Díky.

3.9.2017 14:49

tapina napsal(a):
No ono to je jedno, tam je právě několik těch rovin, necítí k tomu odpor, který je dán nějakými lidskými měřítky, chce to prozkoumat, opravdu není důvod k tomu cítit odpor, naopak, je potřeba to zkoumat detailněji, zároveň je potřeba uvolnit nahromaděnou energii, a prostě ty mozkové dráhy leží tak blízko.

Ne prostě normálně, ona ho nejdřív líbala a princ furt nikde, tak na něho musela trochu přitlačit, no.

Jenom jsem chtěla chtěla vědět, že je normální, i když se ten ropušák ještě nerozkládal smajlík
kdyby chtěla aj boudu 3+1, nemusela jsem dělat večeři.

3.9.2017 14:52
tapina

XXX.XXX.165.16

Jenom jsem chtěla chtěla vědět, že je normální, i když se ten ropušák ještě nerozkládal smajlík
kdyby chtěla aj boudu 3+1, nemusela jsem dělat večeři.

Bys z něho ještě udělala rozkládací... to... transformers smajlík
ne, pohovku jsem měla na mysli.

Konečně má podobného kamaráda a Ty jí to nepřeješ.

3.9.2017 15:00

A jak ho naučila neštěkat ? vždyť se mohl naučit oboje zároveň - udělá dvě žádoucí věci a já ty dvě věci odměním
dvě dobře - dva povely - dvě odměny
naučila ho něco nedělat
jenže ono je lepší, když se pes učí co dělat.

Ona ho neučila neštěkat, ona ho nemohla naučit štěkat.
To já mám se svou ukecanou psicí opačný problém. Štěká při každé příležitosti.

3.9.2017 15:00

tapina napsal(a):
Bys z něho ještě udělala rozkládací... to... transformers smajlík
ne, pohovku jsem měla na mysli.

Konečně má podobného kamaráda a Ty jí to nepřeješ.

Když oni mi zkušení od psů řekli, že je nějaká divná, když má potřebu na sebe brát cizí pach.
Hehe žabí hydrolyzát smajlík prej pohovka.

3.9.2017 15:02

A vadí Vám to teda, když to nazýváte problémem ?
Je to blbý. Lidé melou furt a psi nesmí smajlík

3.9.2017 15:03
tapina

XXX.XXX.165.16

Když oni mi zkušení od psů řekli, že je nějaká divná, když má potřebu na sebe brát cizí pach.
Hehe žabí hydrolyzát smajlík prej pohovka.

Ne ona je jen zvídavá a sdílná smajlík
"Říkejte mi Knorr." - "Magi, těší mě.".

3.9.2017 15:09

tapina napsal(a):
Ne ona je jen zvídavá a sdílná smajlík
"Říkejte mi Knorr." - "Magi, těší mě.".

Měla se jmenovat Líza.

3.9.2017 15:10
tapina

XXX.XXX.165.16

Od jakého momentu považujete u psa, obecně, nebo i třeba konkrétně u toho Vašeho, za problém? Proč myslíte, že je obtížné s tím něco udělat?
Moc poděkuju, pokud to trochu rozvedete...

3.9.2017 15:14
tapina

XXX.XXX.165.16

Měla se jmenovat Líza.

Ok tak by řekla: "Jmenuju se Líza, takže mám povolení tě lízat. A píše se to Lis-sa, takže jsem nucena tě trochu pomačkat." A žábák by neřekl ani glutamát.

3.9.2017 15:20

tapina napsal(a):
Ok tak by řekla: "Jmenuju se Líza, takže mám povolení tě lízat. A píše se to Lis-sa, takže jsem nucena tě trochu pomačkat." A žábák by neřekl ani glutamát.

:D no a pak měla atb, ono totiž Maggi a Knorr, to si je určitým způsobem blízké, ale celkově nekompatibilní.

3.9.2017 15:23
tapina

XXX.XXX.165.16

:D no a pak měla atb, ono totiž Maggi a Knorr, to si je určitým způsobem blízké, ale celkově nekompatibilní.

Ne, to byla příbuzenská plemenitba, si to pamatuju, a oni to svedli na Černobyl.

Btw je to vůbec s něčím kompatibilní? Není to spíš kompetitibilní?

3.9.2017 15:31

tapina napsal(a):
Od jakého momentu považujete u psa, obecně, nebo i třeba konkrétně u toho Vašeho, za problém? Proč myslíte, že je obtížné s tím něco udělat?
Moc poděkuju, pokud to trochu rozvedete...

Dokud žijem v naší chaloupce pod horama, tak mi to v podstatě problém nečiní. Sousedů máme málo, ty rozhodně neruší, vlastně není nikdy venku beze mne. Kdybychom se z nějakého důvodu musely přestěhovat do bytovky - tam by to problém byl. Asi by musela dostat "po čuni". Perfektně zná povel "ticho", ale když se rozštěká, tak jaksi v určitých chvílích nedbá.

3.9.2017 15:48
tapina

XXX.XXX.165.16

Dokud žijem v naší chaloupce pod horama, tak mi to v podstatě problém nečiní. Sousedů máme málo, ty rozhodně neruší, vlastně není nikdy venku beze mne. Kdybychom se z nějakého důvodu musely přestěhovat do bytovky - tam by to problém byl. Asi by musela dostat "po čuni". Perfektně zná povel "ticho", ale když se rozštěká, tak jaksi v určitých chvílích nedbá.

Děkuju moc smajlík

No, ten můj uštěkánek má strašně málo situací, vlastně jen dvě, kdy štěká v kuse.

Spíš jsou to taková jednotlivá štěknutí. Někdy tomu předchází jiné zvuky, tak třeba, když zareaguju, tak ani neštěkne, někdy zas jen tak štěkne. Dřív to fakt dělal hodně často, prostě jsem si toho nevšímala, tím se to hodně zredukovalo, zavedli jsme si jiné způsoby komunikace a na ty jsem reagovala. Taková domluva. Jenomže na ty lidi, kteří mu nerozumí a on nutně potřebuje, aby mu rozuměli, tak stejně nakonec štěkne. To nejde potřestat, protože jakýkoli trest je vlastně odměnou. On totiž většinou chce jen trochu pozornosti.
Tak jak to je teď to třeba už osobně jako problém nevnímám, ale bylo mi řečeno, že pes by se neměl takto chovat, v žádném případě, netolerovat žádné zvukové projevy, kromě když hlídá a chceme, aby hlídal. To fakt nevím, jak udělat.

3.9.2017 15:51

tapina napsal(a):
Ne, to byla příbuzenská plemenitba, si to pamatuju, a oni to svedli na Černobyl.

Btw je to vůbec s něčím kompatibilní? Není to spíš kompetitibilní?

Některé věci jsou inkompatibilní. Pak je nutné konvertovat. I kdyby pomocí konvektomatu.

3.9.2017 15:54
Terven

XXX.XXX.110.147

tapina napsal(a):
Děkuju moc smajlík

No, ten můj uštěkánek má strašně málo situací, vlastně jen dvě, kdy štěká v kuse.

Spíš jsou to taková jednotlivá štěknutí. Někdy tomu předchází jiné zvuky, tak třeba, když zareaguju, tak ani neštěkne, někdy zas jen tak štěkne. Dřív to fakt dělal hodně často, prostě jsem si toho nevšímala, tím se to hodně zredukovalo, zavedli jsme si jiné způsoby komunikace a na ty jsem reagovala. Taková domluva. Jenomže na ty lidi, kteří mu nerozumí a on nutně potřebuje, aby mu rozuměli, tak stejně nakonec štěkne. To nejde potřestat, protože jakýkoli trest je vlastně odměnou. On totiž většinou chce jen trochu pozornosti.
Tak jak to je teď to třeba už osobně jako problém nevnímám, ale bylo mi řečeno, že pes by se neměl takto chovat, v žádném případě, netolerovat žádné zvukové projevy, kromě když hlídá a chceme, aby hlídal. To fakt nevím, jak udělat.

A kdo řekl "netolerovat žádné zvukové projevy" ? To mi přijde děsný...od toho už je jen krůček k odstranění hlasivek

3.9.2017 16:07
tapina

XXX.XXX.165.16

Terven napsal(a):
A kdo řekl "netolerovat žádné zvukové projevy" ? To mi přijde děsný...od toho už je jen krůček k odstranění hlasivek

Ale, tady u nás, pozitivní výchova, přirozená komunikace. Možná jsem to jen nějak blbě pochopila. Třeba to neplatí obecně, ale jen já a můj pes, z výchovných důvodů. Můžu se na to ještě jednou zeptat, ale myslím, že písemně mi to nikdo nedá smajlík

3.9.2017 16:22
Terven

XXX.XXX.110.147

tapina napsal(a):
Ale, tady u nás, pozitivní výchova, přirozená komunikace. Možná jsem to jen nějak blbě pochopila. Třeba to neplatí obecně, ale jen já a můj pes, z výchovných důvodů. Můžu se na to ještě jednou zeptat, ale myslím, že písemně mi to nikdo nedá smajlík

Aha...
Já teda nevím, jak je to u psů...u koní jsem na termín "přirozená komunikace" alergická, považuju ho za zprofanovaný, držela bych si od takové instituce zdvořilý odstup

I když je fakt, že jmenovat se může cokoli jakkoli...důležitější je, jak to v reálu praktikují. Jen vždycky trochu zbystřím, když se někdo těmi pozitivními a přirozenými termíny moc ohání.

3.9.2017 16:24
tapina

XXX.XXX.165.16

Terven napsal(a):
Aha...
Já teda nevím, jak je to u psů...u koní jsem na termín "přirozená komunikace" alergická, považuju ho za zprofanovaný, držela bych si od takové instituce zdvořilý odstup

I když je fakt, že jmenovat se může cokoli jakkoli...důležitější je, jak to v reálu praktikují. Jen vždycky trochu zbystřím, když se někdo těmi pozitivními a přirozenými termíny moc ohání.

No jo, asi máte pravdu. Tak já toho ještě tolik nezažila, koňovi radši uhnu z cesty a vlky tu naštěstí nemáme

3.9.2017 17:18

..."Tak jak to je teď to třeba už osobně jako problém nevnímám, ale bylo mi řečeno, že pes by se neměl takto chovat, v žádném případě, netolerovat žádné zvukové projevy, kromě když hlídá a chceme, aby hlídal. To fakt nevím, jak udělat"...

Netolerovat psovi žádné zvukové projevy - to mi zavání týráním.
Přece pes často štěká z radosti.
Mám souseda opilce, když jde z hospody, tak řve, sprostě, na celý svět, pod okny. Tam je mi pochopitelné, že na něj psice řve - i když by mi bylo milé, kdyby řvala, jen dokud ji neokřiknu.
Když šel naposled, měla jsem tu malinkou vnučku, která spala. Psice pochopila, že štěkat tedy né, ale začala ze zoufalství, že ho nesmí seřvat, výt. Se zvednutým čumákem, jak vlk na Aljašce - ještě jsem to u ní nezažila.
Tak si opravdu nedovedu představit, zakázat psu všechny hlasové projevy.

3.9.2017 17:35
tapina

XXX.XXX.165.16

..."Tak jak to je teď to třeba už osobně jako problém nevnímám, ale bylo mi řečeno, že pes by se neměl takto chovat, v žádném případě, netolerovat žádné zvukové projevy, kromě když hlídá a chceme, aby hlídal. To fakt nevím, jak udělat"...

Netolerovat psovi žádné zvukové projevy - to mi zavání týráním.
Přece pes často štěká z radosti.
Mám souseda opilce, když jde z hospody, tak řve, sprostě, na celý svět, pod okny. Tam je mi pochopitelné, že na něj psice řve - i když by mi bylo milé, kdyby řvala, jen dokud ji neokřiknu.
Když šel naposled, měla jsem tu malinkou vnučku, která spala. Psice pochopila, že štěkat tedy né, ale začala ze zoufalství, že ho nesmí seřvat, výt. Se zvednutým čumákem, jak vlk na Aljašce - ještě jsem to u ní nezažila.
Tak si opravdu nedovedu představit, zakázat psu všechny hlasové projevy.

No právě, já to taky říkala, kolikrát je to radost, výzva ke hře. - Tak jestli si chce hrát, ať si o to řekne, ať je ukázněný a potichu. (No to myslím, že už ho ta chuť ke hře přejde.) Když nechcete, aby štěkal na psy, tak na ně nebude štěkat nikdy, konec hry. Tady nebude zkoušet ani žádné kňíkání. A tak.

No prostě to nedokážu, no. Jsem neschopná.

S tou hlavou nahoru, to mi tu onehdá vyvedla fena - náš pes na sebe štekali s kámošem přes ulici, sbírala jsem bobek, strašně dlouho mi to trvalo, ani jeden z pubescentů se nechtěli ve zvukových projevech zmírnit - jak se k sobě nemohli dostat - a ona nahodila takovou sirénu - a oba ztichli. Měla jsem dojem, že ztichl i lomoz učiliště, u kterého jsme stáli. Prostě absolutní ticho. Nebo jsem měla jen zalehnuté uši smajlík Bych nikdy nevěřila, že je můj pes takového zvuku schopný. A přesně, ta zalomená hlava dozadu smajlík

3.9.2017 18:06

..."Tak jestli si chce hrát, ať si o to řekne, ať je ukázněný a potichu. (No to myslím, že už ho ta chuť ke hře přejde.) Když nechcete, aby štěkal na psy, tak na ně nebude štěkat nikdy, konec hry. Tady nebude zkoušet ani žádné kňíkání. A tak"...
Tak v takovém spolku by mě neviděli ( nebo y ? ). A to je ten váš ke všemu ještě mlaďoch ?
To je jako zakázat dítěti výskání, hlasitý smích...( Ježiši, už zase ty psy polidšťuju..)
Doufám, že tomu neříkají "pozitivka".

3.9.2017 18:09
tapina

XXX.XXX.165.16

..."Tak jestli si chce hrát, ať si o to řekne, ať je ukázněný a potichu. (No to myslím, že už ho ta chuť ke hře přejde.) Když nechcete, aby štěkal na psy, tak na ně nebude štěkat nikdy, konec hry. Tady nebude zkoušet ani žádné kňíkání. A tak"...
Tak v takovém spolku by mě neviděli ( nebo y ? ). A to je ten váš ke všemu ještě mlaďoch ?
To je jako zakázat dítěti výskání, hlasitý smích...( Ježiši, už zase ty psy polidšťuju..)
Doufám, že tomu neříkají "pozitivka".

Ano, děkuju za podporu.

3.9.2017 21:30

tapina napsal(a):
Ano.
Teorie.

Takhle nás prudila jedna malá sousedky fenka, jak nás viděla byla v amoku, tak jsem sousedce řekla ať mi jí dá do druhé ruky, když jsem jí míjela a pesan úplně otočil, vrtěla se, žulila se...ona štěkala i na mě, jak měla zafixováno s kým chodím ven.
Jenže to byl psík, toho bych udržela, kdyby něco. Zkuste požádat známého a zkuste si psy vyměnit nebo ať vám známej psa veme do druhé ruky a jde, jako by se nechumelilo.
Naše štěně si taky doma vynucuje pozornost- v překladu to znamená: chce ven, dělej něco, neseď, dej mi ochutnat, já jsem tady, všechny tenisáky mám pod komodou...

3.9.2017 21:59
tapina

XXX.XXX.211.28

Takhle nás prudila jedna malá sousedky fenka, jak nás viděla byla v amoku, tak jsem sousedce řekla ať mi jí dá do druhé ruky, když jsem jí míjela a pesan úplně otočil, vrtěla se, žulila se...ona štěkala i na mě, jak měla zafixováno s kým chodím ven.
Jenže to byl psík, toho bych udržela, kdyby něco. Zkuste požádat známého a zkuste si psy vyměnit nebo ať vám známej psa veme do druhé ruky a jde, jako by se nechumelilo.
Naše štěně si taky doma vynucuje pozornost- v překladu to znamená: chce ven, dělej něco, neseď, dej mi ochutnat, já jsem tady, všechny tenisáky mám pod komodou...

Prosím napište mi to ještě jednou trochu jinak, já to nechápu...

3.9.2017 22:08

Sousedky fenka štěkala na mojí starou fenu a když jsem jednou se s ní potkala před barákem, řekla jsem jí ať jde vedle mě a podá mi vodítko a pak už jsem šla jen já s její fenou a mojí. Každou v jedné ruce, nebo jsem si jí pučila na moment i když jsem šla sama. ale fakt malej pejsek- york a něco, NO by jsem si do ruky nevzala, naše stará rozpoznala u psů štěkot- a na takovej ten "planej" nereagovala...(např. málo kdy se pustila se štěkajícím záploťákem do štěkání, to spíš stála u plotu a nechala si řvát do ucha, nasávala nosem, pak počurala chodník a šla, což záploťáka vyvrátilo do oblouku). Máme tu u nás jednu specielní ulici a v každé zahradě pes, moc hezké rozštěkat celou ulici.
Štěně když vidí psa neštěká nekníká- zalehává a číhá, což taky nevypadá neškodně...doma po mě taky povrkuje a když nereaguju, štěkne. Tak pak buď podle okolností jí odkážu si hrát samotnou- max jí kopu míčky, které mi nosí nebo jdem řešit situaci.(pohrajem si, jdem ven, lezu po čtyřech a lovím zapadlé tenisáky).

3.9.2017 22:22
tapina

XXX.XXX.211.28

Sousedky fenka štěkala na mojí starou fenu a když jsem jednou se s ní potkala před barákem, řekla jsem jí ať jde vedle mě a podá mi vodítko a pak už jsem šla jen já s její fenou a mojí. Každou v jedné ruce, nebo jsem si jí pučila na moment i když jsem šla sama. ale fakt malej pejsek- york a něco, NO by jsem si do ruky nevzala, naše stará rozpoznala u psů štěkot- a na takovej ten "planej" nereagovala...(např. málo kdy se pustila se štěkajícím záploťákem do štěkání, to spíš stála u plotu a nechala si řvát do ucha, nasávala nosem, pak počurala chodník a šla, což záploťáka vyvrátilo do oblouku). Máme tu u nás jednu specielní ulici a v každé zahradě pes, moc hezké rozštěkat celou ulici.
Štěně když vidí psa neštěká nekníká- zalehává a číhá, což taky nevypadá neškodně...doma po mě taky povrkuje a když nereaguju, štěkne. Tak pak buď podle okolností jí odkážu si hrát samotnou- max jí kopu míčky, které mi nosí nebo jdem řešit situaci.(pohrajem si, jdem ven, lezu po čtyřech a lovím zapadlé tenisáky).

No oni na sebe štěkají, tady ti dvá, protože to jsou pubertální punkeři. Já si s nima klidně zapoguju, ale druhý den je to znovu, na to už jsem stará smajlík

3.9.2017 22:25

Takových psů potkávám hodně, ale nikdo mi je nechce půjčit.. nechápu proč
máte nějakou jinou metodu někdo ?

3.9.2017 22:30

tapina napsal(a):
No oni na sebe štěkají, tady ti dvá, protože to jsou pubertální punkeři. Já si s nima klidně zapoguju, ale druhý den je to znovu, na to už jsem stará smajlík

Ale... stará rokem narození, ne duchem, já už jsem taky za půlkou a chci ještě všechno stihnout. Tělo se někdy sice brání, ale mě to nedá. Zvířata jsou úžasná stvoření, nechci se nad ně povyšovat jako pán tvorstva, ale když nemám svaly, mám čáry a všechno jde vymyslet aby dobře bylo.

3.9.2017 22:30
tapina

XXX.XXX.211.28

Aha Vy jste to editovala a já reaguju na to, co tam bylo předtím. Já bych si zas nevzala yorka nebo nějakého malého pejska, protože bych se bála, že na něho blbě šlápnu nebo něco, pokud by nebyl klidný.
Nejlepší zážitek moje fena v jedné ruce, v druhé malamut, oni se nakonec stejně přiřadí k sobě, zážitek na celý život. Ona není žádný drobek, ale normálně mu do těch chlupů skoro zapadla, jak šli natěsno a jak byla nižší než on. Takovej malamut s nádorem smajlík
Vodit dva psy je super, oni se vždycky nějak porovnají a ona se strašně polepší.

3.9.2017 22:34
tapina

XXX.XXX.211.28

tapina napsal(a):
Aha Vy jste to editovala a já reaguju na to, co tam bylo předtím. Já bych si zas nevzala yorka nebo nějakého malého pejska, protože bych se bála, že na něho blbě šlápnu nebo něco, pokud by nebyl klidný.
Nejlepší zážitek moje fena v jedné ruce, v druhé malamut, oni se nakonec stejně přiřadí k sobě, zážitek na celý život. Ona není žádný drobek, ale normálně mu do těch chlupů skoro zapadla, jak šli natěsno a jak byla nižší než on. Takovej malamut s nádorem smajlík
Vodit dva psy je super, oni se vždycky nějak porovnají a ona se strašně polepší.

Ne ona, oba.

3.9.2017 22:42

tapina napsal(a):

Jo, právě že se k sobě přiřadí, ale ten jeden pes musí být tak nějak přirozená autorita aby mu hned nebouchly saze, ale taky ne otloukánek.

3.9.2017 22:53

Takových psů potkávám hodně, ale nikdo mi je nechce půjčit.. nechápu proč
máte nějakou jinou metodu někdo ?

Velká vražda malou kudlou- byla tady jedna fena- malý černý kříženec a ta štěkala už na 50m a tu opravdu naše stará nesnášela až za hrob, potkat se bylo na oblouk o poloměru 100m aby kříženku nekleplo (já o ní říklala, že to je jedinej pes, kterého bych snad i hodila v zimně do rybníka)

10.9.2017 20:46
tapina

XXX.XXX.211.3

Dorazila první sada e-learningu, zdarma. Funguje to teda tak, že přístup k videím a odkazům je omezený časem. Jsou to v první sadě 4 videa, v podstatě přednáška, prakticky toho tam je málo, ale i tak, na 1. hodinu vyčerpávající vysvětlení, toho, co je obsahem. Má to hlavu a patu, místy je to i v rámci možností vtipné. Angličtina jednoduchá, mluví pomalu, výstižné věty, bez vycpávek. Celkem kolem 2h času. Moc hezké. Můžete si stáhnout pracovní sešity a připojit se k FB skupině, taky zdarma.

10.9.2017 21:36
Tedysek

XXX.XXX.6.202

tapina napsal(a):
Dorazila první sada e-learningu, zdarma. Funguje to teda tak, že přístup k videím a odkazům je omezený časem. Jsou to v první sadě 4 videa, v podstatě přednáška, prakticky toho tam je málo, ale i tak, na 1. hodinu vyčerpávající vysvětlení, toho, co je obsahem. Má to hlavu a patu, místy je to i v rámci možností vtipné. Angličtina jednoduchá, mluví pomalu, výstižné věty, bez vycpávek. Celkem kolem 2h času. Moc hezké. Můžete si stáhnout pracovní sešity a připojit se k FB skupině, taky zdarma.

Něco mi do mailu přišlo, tak na to mrknu. Diky :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík