Nepředání rodokmenu štěněte

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.8.2017 15:36
JanaBeníčková

XXX.XXX.33.234

Dobrý den,

v květnu jsme od chovatelské stanice (ověřeno na stránkách cmku.cz) koupili štěně Jack Russell Teriéra. Při převzetí vše probíhalo v pořádku, dostali jsme evropský pas a kopii žádosti o vystavení rodokmenu štěněte.
Doposud však rodokmen v ruce nemáme. Chovatel nezvedá telefon (i přes to, že do smlouvy zakomponoval, že se zavazuje kupujícímu odpovědět na otázky týkající se štěněte). Sliboval, že se sejdeme na výstavě, z toho také sešlo. Celkově to vypadá, že došli výmluvy a rodokmen nebude..
Ve smlouvě je také uznán nárok na vrácení části kupní ceny v případě, že majitel štěněte nedostane rodokmen do 6 měsíců od podepsání smlouvy.

Nemáte někdo zkušenosti s tím, jak to po uplynutí této doby probíhá? Nechci z chovatele tahat peníze, ale zároveň se nenechám tahat za nos. A také jak to potom je s rodokmenem? Mohu si o něj zažádat i já?
Předem děkuji za odpovědi.

30.8.2017 16:11
impact

XXX.XXX.195.92

Napište mi do SZ chovatelskou stanici a zkusím zjistit, jestli to má vůbec smysl... Mezi JRT se orientuji.

30.8.2017 17:12
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

JanaBeníčková napsal(a):
Dobrý den,

v květnu jsme od chovatelské stanice (ověřeno na stránkách cmku.cz) koupili štěně Jack Russell Teriéra. Při převzetí vše probíhalo v pořádku, dostali jsme evropský pas a kopii žádosti o vystavení rodokmenu štěněte.
Doposud však rodokmen v ruce nemáme. Chovatel nezvedá telefon (i přes to, že do smlouvy zakomponoval, že se zavazuje kupujícímu odpovědět na otázky týkající se štěněte). Sliboval, že se sejdeme na výstavě, z toho také sešlo. Celkově to vypadá, že došli výmluvy a rodokmen nebude..
Ve smlouvě je také uznán nárok na vrácení části kupní ceny v případě, že majitel štěněte nedostane rodokmen do 6 měsíců od podepsání smlouvy.

Nemáte někdo zkušenosti s tím, jak to po uplynutí této doby probíhá? Nechci z chovatele tahat peníze, ale zároveň se nenechám tahat za nos. A také jak to potom je s rodokmenem? Mohu si o něj zažádat i já?

Jestli máte kopii žádosti o vystavení PP a kupní smlouvu, že jste štěně koupila, zkusila bych zavolat na ČMKJ (Českomoravská kynologická jednota) a poptat se, jestli bylo opravdu požádáno a kdy budou/byly PP vystaveny.

30.8.2017 18:25
Dasvo

XXX.XXX.83.28

Koupili jste štěně v květnu, to znamená před třemi měsíci, byly dovolené... je docela možné, že rodokmeny skutečně ještě nebyly chovateli zaslány!
Na druhou stranu, pokud chovatel skutečně nekomunikuje, jak píšete, chápu Vaše obavy. Jak je psáno výše, kontaktujte ČMKU a dotažte se, jestli byly (budou) rodokmeny vydány.

30.8.2017 18:28
Dasvo

XXX.XXX.83.28

Dasvo napsal(a):
Koupili jste štěně v květnu, to znamená před třemi měsíci, byly dovolené... je docela možné, že rodokmeny skutečně ještě nebyly chovateli zaslány!
Na druhou stranu, pokud chovatel skutečně nekomunikuje, jak píšete, chápu Vaše obavy. Jak je psáno výše, kontaktujte ČMKU a dotažte se, jestli byly (budou) rodokmeny vydány.

Pardon, ČMKJ. Teriéry by měla zastřešovat Jednota, ne Unie.
http://www.cmkj.eu/index.php?nid=7081&lid=cs&oid=1186450
Ostatně, na kopii Žádosti o PP musí být uvedeno, komu konkrétně byla poslána.

30.8.2017 21:04
ivulka2

XXX.XXX.155.174

JanaBeníčková napsal(a):
Dobrý den,

Tohle je klasika u začátečníku že prostě chcou mít hned ten pp v ruce... a sama za sebe někdy už taky ani neodpovídám majitelum štěnat kteří mě bombardují s dotazem kdy bude pp protože někdy jsou docela otravní když volají a mejlují 5 krát do týdne.
Vydání pp někdy prostě trvá a bohužel je potřeba trpělivost, pokud máte kopii žádosti o vystavení rodokmenu tak tam by měli být všechny kontakty na osoby které s tím měli co do činění a není nic jednoduššího než tam zavolat a ověřit si to.

30.8.2017 23:07
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Také jsem kupovala PP štěnda(jiných ras, než zadavatelka) poprvé a u obou jsem dostala průkazy ihned při předávání štěňat, tedy v jejich 8-9 týdnech. Vzhledem k tomu, kolik podvodníků se vydává za chovatele, být zadavatelkou bych se také bála, že jsem naletěla...

30.8.2017 23:23
awake

XXX.XXX.115.235

lesnížínka napsal(a):
Také jsem kupovala PP štěnda(jiných ras, než zadavatelka) poprvé a u obou jsem dostala průkazy ihned při předávání štěňat, tedy v jejich 8-9 týdnech. Vzhledem k tomu, kolik podvodníků se vydává za chovatele, být zadavatelkou bych se také bála, že jsem naletěla...

Odchovala jsem celkem 5 vrhů dvou plemen a v 8mi týdnech jsem teprve žádala o vystavení rodokmenu (po tetování/čipování). Nejdřív jsem měla rodokmen ve 3 měsících a nejdéle v cca. půl roce věku štěňat.

31.8.2017 06:20
koňadra

XXX.XXX.102.231

Lidi jsou netrpěliví a plemenné knize to holt někdy trvá. Třeba i půl roku. Stačí, aby se dané úřednici sešlo více žádostí, do toho dovolená a nemoc a je to.
Taky mám své zkušenosti od netrpělivých začátečníků, už si myslí, že jsem podvodník, tak jim dám tel. č. na plemennou knihu a mám pokoj.

31.8.2017 09:42
JanaBeníčková

XXX.XXX.33.234

ivulka2 napsal(a):
Tohle je klasika u začátečníku že prostě chcou mít hned ten pp v ruce... a sama za sebe někdy už taky ani neodpovídám majitelum štěnat kteří mě bombardují s dotazem kdy bude pp protože někdy jsou docela otravní když volají a mejlují 5 krát do týdne.
Vydání pp někdy prostě trvá a bohužel je potřeba trpělivost, pokud máte kopii žádosti o vystavení rodokmenu tak tam by měli být všechny kontakty na osoby které s tím měli co do činění a není nic jednoduššího než tam zavolat a ověřit si to.

Tak to o Vás asi ledacos vypovídá ne?

Mě spíš zaráží to, že majitel přímo do smlouvy napíše, že se zavazuje kupujícímu pomáhat s chovem a tím, že nezvedá telefon a na emaily taky nereaguje, mi to připadá jako porušení smlouvy.
Slib typu předám Vám ho na výstavě, pak do toho něco vleze a když teda ho chce člověk poslat poštou, tak ho chovatel vlastně ještě nemá.

O podvodníka nejde. Chovatelskou stanici jsem ověřila.

Děkuji Vám za rady, v pondělí zkusím obvolat ČMKJ a uvidíme.

Jen mi ještě zkuste odpovědět na otázku zda si o vystavení rodokmenu mohu zažádat i já, jakožto majitel psa. Já si totiž říkám, abych se toho rodokmenu vůbec dočkala. Třeba za předpokladu, že už je, jen ho majitelka prostě né a né předat.. Dá se pak nějak "vymáhat"?

31.8.2017 09:58
Tedysek

XXX.XXX.36.225

JanaBeníčková napsal(a):

Mě spíš zaráží to, že majitel přímo do smlouvy napíše, že se zavazuje kupujícímu pomáhat s chovem a tím, že nezvedá telefon a na emaily taky nereaguje, mi to připadá jako porušení smlouvy.
Slib typu předám Vám ho na výstavě, pak do toho něco vleze a když teda ho chce člověk poslat poštou, tak ho chovatel vlastně ještě nemá.

Jen mi ještě zkuste odpovědět na otázku zda si o vystavení rodokmenu mohu zažádat i já, jakožto majitel psa. Já si totiž říkám, abych se toho rodokmenu vůbec dočkala. Třeba za předpokladu, že už je, jen ho majitelka prostě né a né předat.. Dá se pak nějak "vymáhat"?

Dá se zažádat o duplikát PP. Ale zavolej na tu cmkj a uvidíš.

31.8.2017 11:02
katkaa1

XXX.XXX.43.146

JanaBeníčková napsal(a):

Ako píše Tedysek dá sa žiadať o duplikát len si to zaplatíte navyše. Osobne si ale tiež myslím, že tie rodokmene ešte nebudú ja som z ČR raz čakala skoro pol roka. A teraz v lete keď sú dovolenky majú všetci v paži..
Ale to že chovateľka nekomunikuje je samozrejme blbé.

31.8.2017 11:51
lavacca

XXX.XXX.63.20

lesnížínka napsal(a):

Záleží na plemeni, někde je to rychle, jinde později... většinou do pul roku štěňat už PP majitel ma u sebe.

Ja vloni ve 12 týdnech kupovala bosíka a taky jeste PP vydány neměl. Chovatelka mi ho posílala asi za měsíc. I mi psala, ze je PP na cestě a jsme dosud v kontaktu.

Tady je divne, ze chovatel nereaguje. I kdyz zas nevíme, jak moc ho zadavatel/ka bombarduje dotazy, kdy uuuuuuzzz...

jolyha

31.8.2017 12:36
jolyha

XXX.XXX.229.101

JanaBeníčková napsal(a):

Co by to o ivulce 2 mělo vypovídat? Že nemá nervy na to stále někomu opakovat, že PP bude prostě až ve chvíli, kdy ho plemenná kniha pošle? Já se jí nedivím - pokud ji, jak sama píše, nový páník bombarduje dotazy 5x do týdne. Taky bych neměla nervy opakovat někomu tu samou věc do zblbnutí. Dříve stačilo lidem vysvětlit věci jednou, teď se ptají do zblbnutí do kolečka (zadavatelko, to si prosím nevztahujte na sebe, to píšu jako věc, kterou vidím kolem sebe denně, ne cíleně na Vás). Jsem ochotna vysvětlit cokoliv jednou, pro pomalejšího jedince i podruhé, ale jak se mě vlastně na totéž zeptá tentýž člověk potřetí (ať už to bylo ohledně krmení, očkování atd.), tak končím, nejsem kafemlejnek. Nezapomenu jak jsem paní už popáté vysvětlovala, že když dá psovi jako pamlsek místo piškotu kousek masa sušeného nebo i syrového, udělá daleko líp - i jsem dala odkaz na stránky na netu, kde bylo info dost a dost - a ona se ptala do zblbnutí, jak jsem viděla její tel. číslo, vraždila bych, pak už jsem jí telefon fakt nezvedala.

Co se týká neodpovídání chovatele, záleží asi na tom na co, jak často a jakým způsobem se člověk ptá. Většinou je touto nabídkou myšlena pomoc s CHOVEM, tj. výstavou, uchovněním. Ne s běžným provozem psa. Zase - neberte si to osobně, nevím co jste od chovatele potřebovala vědět. (Touto nabídkou nebývá myšlena situace typu "pejsek měl včera trochu průjem, co s tím" ? případně "můžu pejskovi dát k večeři tvaroh se žloutkem a může dostat i bílek nebo nee" - otázky, kterými mě ona paní bombardovala cca 10x denně) Bohužel si to tak dost nových páníků štěňat vysvětluje. Ale jak píšu, nevím na co konkrétně jste se chovatele ptala a na co neodpovídá. Takže tohle je možná OT, nevím. Každopádně myslím, že zatím není důvod plašit a hned řešit, zda si můžete PP nechat vystavit sama. Zjistěte na plemence situaci a uvidíte.

31.8.2017 12:58
Tedysek

XXX.XXX.36.225

jolyha napsal(a):
Co by to o ivulce 2 mělo vypovídat? Že nemá nervy na to stále někomu opakovat, že PP bude prostě až ve chvíli, kdy ho plemenná kniha pošle? Já se jí nedivím - pokud ji, jak sama píše, nový páník bombarduje dotazy 5x do týdne. Taky bych neměla nervy opakovat někomu tu samou věc do zblbnutí. Dříve stačilo lidem vysvětlit věci jednou, teď se ptají do zblbnutí do kolečka (zadavatelko, to si prosím nevztahujte na sebe, to píšu jako věc, kterou vidím kolem sebe denně, ne cíleně na Vás). Jsem ochotna vysvětlit cokoliv jednou, pro pomalejšího jedince i podruhé, ale jak se mě vlastně na totéž zeptá tentýž člověk potřetí (ať už to bylo ohledně krmení, očkování atd.), tak končím, nejsem kafemlejnek. Nezapomenu jak jsem paní už popáté vysvětlovala, že když dá psovi jako pamlsek místo piškotu kousek masa sušeného nebo i syrového, udělá daleko líp - i jsem dala odkaz na stránky na netu, kde bylo info dost a dost - a ona se ptala do zblbnutí, jak jsem viděla její tel. číslo, vraždila bych, pak už jsem jí telefon fakt nezvedala.

Co se týká neodpovídání chovatele, záleží asi na tom na co, jak často a jakým způsobem se člověk ptá. Většinou je touto nabídkou myšlena pomoc s CHOVEM, tj. výstavou, uchovněním. Ne s běžným provozem psa. Zase - neberte si to osobně, nevím co jste od chovatele potřebovala vědět. (Touto nabídkou nebývá myšlena situace typu "pejsek měl včera trochu průjem, co s tím" ? případně "můžu pejskovi dát k večeři tvaroh se žloutkem a může dostat i bílek nebo nee" - otázky, kterými mě ona paní bombardovala cca 10x denně) Bohužel si to tak dost nových páníků štěňat vysvětluje. Ale jak píšu, nevím na co konkrétně jste se chovatele ptala a na co neodpovídá. Takže tohle je možná OT, nevím. Každopádně myslím, že zatím není důvod plašit a hned řešit, zda si můžete PP nechat vystavit sama. Zjistěte na plemence situaci a uvidíte.

A proč jste prodala štěně takovému člověku? Když si pak stezujete na to že člověk nic neví...

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.8.2017 13:04

JanaBeníčková napsal(a):
Dobrý den,

Jak dlouho nezvedá chovatel telefon? Není na dovolené? Krom toho, ani ze smlouvy snad nevyplývá, že bude pořád "na značkách" tedy k dispozici.

jolyha

31.8.2017 13:57
jolyha

XXX.XXX.229.101

Tedysek napsal(a):
A proč jste prodala štěně takovému člověku? Když si pak stezujete na to že člověk nic neví...

Já prodala štěně jejímu synovi (dospělému), kterému oficiálně i patřilo. Bohužel maminka měla tendence stále řešit věci, které on neřešil, neb byl obeznámen a věděl. Jen už asi taky nebyl ochoten vlastní matce do zblbnutí něco vysvětlovat. Nebo matka nebyla ochotna synovy rady respektovat, kdo ví. Když byl v práci a máti se štěnětem doma, zřejmě jí taky telefony nezvedal nebo jí odpovědi od něj nebyly dost dobré... nevím.

31.8.2017 14:03
Tedysek

XXX.XXX.36.225

jolyha napsal(a):
Já prodala štěně jejímu synovi (dospělému), kterému oficiálně i patřilo. Bohužel maminka měla tendence stále řešit věci, které on neřešil, neb byl obeznámen a věděl. Jen už asi taky nebyl ochoten vlastní matce do zblbnutí něco vysvětlovat. Nebo matka nebyla ochotna synovy rady respektovat, kdo ví. Když byl v práci a máti se štěnětem doma, zřejmě jí taky telefony nezvedal nebo jí odpovědi od něj nebyly dost dobré... nevím.

Aha tak to je jiná.

31.8.2017 15:00
koňadra

XXX.XXX.102.231

JanaBeníčková napsal(a):

O vystavení rodokmenu může zažádat pouze chovatel a za dodržení určitých podmínek (podle plemene).
V případě ztráty PP se dá zažádat o duplikát. Plemenná kniha žádost zveřejní a když není žádný protest, tak duplikát vystaví. PP u psů je úřední listina a není možné si jej pořídit jen tak.
Doporučuji být trpělivá, chovatel PP patrně pošle, k čemu by mu byly, aby si je nechal?

31.8.2017 21:35
awake

XXX.XXX.115.235

Tedysek napsal(a):
Dá se zažádat o duplikát PP. Ale zavolej na tu cmkj a uvidíš.

O duplikát se žádá v případě, že je již rodokmen vystavený a třeba se ztratí.
O rodokmen štěněti vždy musí žádat chovatel.

1.9.2017 12:08
PumaCZ

XXX.XXX.102.140

Akorát jsem měla v ruce PP našeho pesana narozeného 27.10.2007 a PP byl vydán 19.2.2008. Když započítáte čas, potřebný na zaslání z plemenné knihy chovateli a od chovatele vám, tak to holt nějaký čas zabere.
Pamatuji si, že my na PP také čekali několik měsíců, takže já bych se toho nebála.

1.9.2017 13:14
JanaBeníčková

XXX.XXX.33.234

jolyha napsal(a):

Právě, že tam šlo hlavně o rady týkající se výstav (v tomhle ohledu jsem začátečník).
Abych to upřesnila.. Štěněti chyběli 2 dny do 6 měsíců, když se pořádala jedna z výstav. Chovatel slíbil zjistit, jestli se i přes to můžeme přihlásit, či nikoliv. Od té doby jsem mu x krát volala a nakonec bylo pro mě jednodušší zavolat pořadateli výstavy, který zodpověděl otázku během chvilky a nebylo třeba poslouchat řeči typu "já to zítra zjistím a hned Vám zavolám" (když se tři dny nikdo neozval, volala jsem sama a výsledek byl takový, jaký už jste četli)

Další věc byla, že mi poradí s vypsáním první přihlášky na výstavu. I přes veškerou snahu se nepovedlo spojit a proto prošvihneme štěňátkovskou kategorii, což mě vážně mrzí..

A pak bylo voláno hlavně z důvodu, že se pojedeme podívat (když už jsme se nemohli zúčastnit) na výstavu a že se tam sejdeme a předá nám ten rodokmen. Telefon nezvedal. Poslal sms, že mu do toho něco přišlo...

Podle mě, jde všechno nějak vyřešit.
Když se majitel psa ptá na blbosti, tak bych ho spíš odkázala na literaturu nebo právě na diskuzní fóra..

Mě by třeba taky stačilo, kdyby chovatel řekl, zkuste zavolat na ČMKJ, a víc bych ho už s rodokmenem neotravovala..

Je to složité..

1.9.2017 13:19
awake

XXX.XXX.115.235

Zkuste se obrátit na klub a tam si zjistit, jestli je ohledně vrhu vše v pořádku, a podklady k vyhotovení PP byli chovatelem splněny a předány. Přijde mi to, jak kdyby měl chovatel nějaký problém. Třeba ne, třeba opravdu řeší víc něco jiného a má na vše čas

1.9.2017 13:46

JanaBeníčková napsal(a):
Právě, že tam šlo hlavně o rady týkající se výstav (v tomhle ohledu jsem začátečník).
Abych to upřesnila.. Štěněti chyběli 2 dny do 6 měsíců, když se pořádala jedna z výstav. Chovatel slíbil zjistit, jestli se i přes to můžeme přihlásit, či nikoliv. Od té doby jsem mu x krát volala a nakonec bylo pro mě jednodušší zavolat pořadateli výstavy, který zodpověděl otázku během chvilky a nebylo třeba poslouchat řeči typu "já to zítra zjistím a hned Vám zavolám" (když se tři dny nikdo neozval, volala jsem sama a výsledek byl takový, jaký už jste četli)

Další věc byla, že mi poradí s vypsáním první přihlášky na výstavu. I přes veškerou snahu se nepovedlo spojit a proto prošvihneme štěňátkovskou kategorii, což mě vážně mrzí..

A pak bylo voláno hlavně z důvodu, že se pojedeme podívat (když už jsme se nemohli zúčastnit) na výstavu a že se tam sejdeme a předá nám ten rodokmen. Telefon nezvedal. Poslal sms, že mu do toho něco přišlo...

Podle mě, jde všechno nějak vyřešit.
Když se majitel psa ptá na blbosti, tak bych ho spíš odkázala na literaturu nebo právě na diskuzní fóra..

Mě by třeba taky stačilo, kdyby chovatel řekl, zkuste zavolat na ČMKJ, a víc bych ho už s rodokmenem neotravovala..

Je to složité..

Já teda nevím, ale chápu chovatelský servis poněkud jinak. A ne, že za majitele psa bude různé věci zjišťovat chovatel, či za něj nebo s ním vyplňovat přihlášku na výstavu. To, co uvádíte si jste schopná zjstit sama, což jste také učinila. A vyplnit přihlášku na výstavu? Vždyť na tom nic není! Každá kolonka, kterou je třeba vyplnit má název, ze kterého vyplývá, co má být obsahem kolonky.
Nechápu!

1.9.2017 14:32
JanaBeníčková

XXX.XXX.33.234

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já teda nevím, ale chápu chovatelský servis poněkud jinak. A ne, že za majitele psa bude různé věci zjišťovat chovatel, či za něj nebo s ním vyplňovat přihlášku na výstavu. To, co uvádíte si jste schopná zjstit sama, což jste také učinila. A vyplnit přihlášku na výstavu? Vždyť na tom nic není! Každá kolonka, kterou je třeba vyplnit má název, ze kterého vyplývá, co má být obsahem kolonky.
Nechápu!

Jak tedy chápete chovatelský servis?

1.9.2017 14:55

JanaBeníčková napsal(a):

Chovatelský servis, aneb co bych od chovatele uvítala já -
- možnost zkonzultovat závažnou či závažnější změnu chování štěněte - chovatel má více zkušeností a může i porovnat štěňata z jednoho vrhu (tím nemyslím, že bude chovatel neustále k dispozici na telefonu)
- pomoc s prvním předvedením na výstavě, případně radu při nácviku na výstavu
- pomoc a rady při prvních pokusech o úpravu srsti, případně upravení psa za úplatu
- jako nadstandard možné pohlídání psa jeho chovatelem v době mé dovolené či pobytu v nemocnici, pokud mi to chovatel nabídne
- jako bonus dobrý přátelský vztah s chovatelem

Určitě bych chovatele nezatěžovala záležitostmi, které si mohu zjistit sama a udělat sama.

1.9.2017 15:35
koňadra

XXX.XXX.102.231

No, tak já obyčejné s vyplněním přihlášky na výstavu, zkoušky pomůžu. Lidi jsou schopni tam napsat neuvěřitelné nesmysly. Navíc nechápou, že když je dána třída od - do, tak není možné chtít nějaké výjimky (proč naše Fifinka nemůže do třídy otevřené, když bude mít věk jen den po výstavě?). Jednou pomůžu, potom už musí sami, nejsem sekretářka každému, komu prodám štěně.

1.9.2017 17:19
impact

XXX.XXX.195.92

JanaBeníčková napsal(a):

Fakt mi nechcete napsat CHS? Stačí do zpráv. Na oplátku bych Vás navedla někam, kde jsou moc milí a sympatičtí fandové, majitelé a chovatelé plemene, kteří vždy se vším rádi pomohou.

7.9.2017 14:40
JanaBeníčková

XXX.XXX.33.234

Tak jsem se dovolala na ČMKJ...

Rodokmeny jsou vystavené... A to už od poloviny června. Chovatel chtěl o jejich vyhotovení informovat telefonicky, a že si je vyzvedne osobně. Jenže se s ním nepovedlo spojit. Takže zkoušeli rodokmeny poslat poštou.. Proběhli 2 pokusy a ani jeden nebyl úspěšný..
Mám ještě vydržet, třeba si chovatel rodokmeny vyzvedne na 3. pokus.. Nikdy před tím s ním prý žádný problém nebyl.. Ale bohužel s posledním vrhem z konce března to je takto.

Zkusím počkat a pokud do listopadu nic, tak se pokusím domluvit, jestli na základě kupní smlouvy nemůžou rodokmen poslat přímo mě.

7.9.2017 14:44
JanaBeníčková

XXX.XXX.33.234

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Chovatelský servis, aneb co bych od chovatele uvítala já -
- možnost zkonzultovat závažnou či závažnější změnu chování štěněte - chovatel má více zkušeností a může i porovnat štěňata z jednoho vrhu (tím nemyslím, že bude chovatel neustále k dispozici na telefonu)
- pomoc s prvním předvedením na výstavě, případně radu při nácviku na výstavu
- pomoc a rady při prvních pokusech o úpravu srsti, případně upravení psa za úplatu
- jako nadstandard možné pohlídání psa jeho chovatelem v době mé dovolené či pobytu v nemocnici, pokud mi to chovatel nabídne
- jako bonus dobrý přátelský vztah s chovatelem

Určitě bych chovatele nezatěžovala záležitostmi, které si mohu zjistit sama a udělat sama.

Ani s jedním Vámi zmíněným bodem mi nepomůže, když nezvedne telefon =).

7.9.2017 14:50

JanaBeníčková napsal(a):
Ani s jedním Vámi zmíněným bodem mi nepomůže, když nezvedne telefon =).

To jistě ne... Ale třeba má vašich dotazů už plné zuby... Viz. váš příspěvek z 01.09.2017 13:14.

7.9.2017 15:09
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

JanaBeníčková napsal(a):

Rodokmeny jsou vystavené... A to už od poloviny června. Chovatel chtěl o jejich vyhotovení informovat telefonicky, a že si je vyzvedne osobně. Jenže se s ním nepovedlo spojit. Takže zkoušeli rodokmeny poslat poštou.. Proběhli 2 pokusy a ani jeden nebyl úspěšný..
Mám ještě vydržet, třeba si chovatel rodokmeny vyzvedne na 3. pokus.. Nikdy před tím s ním prý žádný problém nebyl.. Ale bohužel s posledním vrhem z konce března to je takto.

Zkusím počkat a pokud do listopadu nic, tak se pokusím domluvit, jestli na základě kupní smlouvy nemůžou rodokmen poslat přímo mě.

Možná onemocněl(myslím vážně onemocněl) ač to nikomu nepřeju, bohužel se stává a to pak člověk má myšlenky úplně jinde...

7.9.2017 16:17

Nechodí rodokmeny chovateli na dobírku?

7.9.2017 18:03
koňadra

XXX.XXX.102.231

JanaBeníčková napsal(a):

PP musí chovatel podepsat.

7.9.2017 18:10
impact

XXX.XXX.195.92

lesnížínka napsal(a):
Možná onemocněl(myslím vážně onemocněl) ač to nikomu nepřeju, bohužel se stává a to pak člověk má myšlenky úplně jinde...

Nebo je to prostě jenom flink. O paní chovatelce se to povídá... Že hodně ráda slibuje a skutek utek.

jolyha

7.9.2017 19:58
jolyha

XXX.XXX.229.101

impact napsal(a):
Nebo je to prostě jenom flink. O paní chovatelce se to povídá... Že hodně ráda slibuje a skutek utek.

Nebo třeba má starosti, které veřejně neventiluje, ale prostě jí zabírají kapacitu jak v čase, tak v mysli... možností fakt může být víc. Např. jedna chovatelka v nedávné době - též podobné problémy, známá, co od ní koupila štěně - též řešila nedodání rodokmenu. Nakonec zjistila, že chovatelka podniká, finančáku se něco nepozdávalo ohledně záloh na DPH, peníze, co jí měli poslat zpět zpět neposlali, obestavili účty a to jak firemní, tak soukromý. Chovatelka neměla finance ani na to, aby rodokmeny na tu dobírku mohla vyzvednout. Ne až tak zcela vlastní vinou. Psychicky se z toho složila a pak už fakt lidem telefony nebrala. Protože jí uháněli klienti ohledně práce, lidi, co od ní měli štěně, úřady atd. Nakonec se zjistilo, že ona žádnou chybu neudělala a vše měla ok. Ale úřad dostal podnět, tak musel šetřit, což bylo na déle a mezitím jí málem dohnali do blázince. Tohle může být jiný případ. Nebo třeba podobný. Může tam být problém se zdravím. Stane se, že člověk prostě už nemá sílu na komunikaci s ostatníma, když je starostí moc. Tady na fauně to asi bez jejího vyjádření nevyřešíme. Zadavatece bych radila napsat chovateli mail s informacemi, které získala z plemenky + ptát se na to jak to chce chovatel řešit. Případně to napsat do sms, když nebere telefony. Ohledně vyplnění přihlášky na výstavu a zjištění podstatných věcí - na těch formulářích není nic složitého, to zadavatelka určitě zvládne i bez chovatele. Přečíst si výstavní propozice určitě taky. Na to myslím chovatel není potřeba.

Přidejte reakci

Přidat smajlík