blue2222

XXX.XXX.168.127
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda má někdo osobní zkušenost s pobytem se psem (ne dovolená), konkrétně stafordšírským bullteriérem (prý jsou tam nějaká omezení) v Německu.
Prosím jen o osobní zkušenosti, neověřené informace z netu si zvládnu najít také.
Prý se nařízení liší i dle jednotlivých spolkových zemí.
Děkuji a přeji hezký den.
Doporučuji si přečíst tuto stránku na Wikipedii, je to tam moc hezky popsané včetně jednotlivých států.
https://de.wikipedia.org/wiki/Rasseliste
Každopádně se připravte na to, že mít psa v Německu není nic moc. Lidé tu psy moc nemají a i těch menších a "nebojových" se tu bojí. Denně potkávám lidi, kteří raději přejdou na druhou stranu silnice, leč je pes u nohy a na vodítku, což musí být na většině místech. A ani ve vyznačených "Hundefreilaufzonen" to není o mnoho lepší. Často se mi stane, že tam na mě někdo začne řvát, ať si laskavě vezmu psa na vodítko a že je nějaká zóna nezajímá. Popřípadě už se mi také několikrát stalo, že jsem tu potkala muslimskou rodinu s menšími dětmi, které psa doslova provokovaly a snažily se jej vydráždit, byť si jich pes nevšímal. A rodiče se tomu jen smáli a souhlasně přikyvovali..
Psi typu bull se zde vůbec na volno ale pouštět nesmí a majitel musí mít speciální povolení, které musí mít neustále u sebe, že je "způsobilý" takového psa držet. Skládá se i speciální zkouška poslušnosti se psem, aby mohlo být toto povolení vydáno.
Musím říci, že mít psa v Německu moc velká radost není.
Uživatel s deaktivovaným účtem

PumaCZ
napsal(a):
Doporučuji si přečíst tuto stránku na Wikipedii, je to tam moc hezky popsané včetně jednotlivých států.
Každopádně se připravte na to, že mít psa v Německu není nic moc. Lidé tu psy moc nemají a i těch menších a "nebojových" se tu bojí. Denně potkávám lidi, kteří raději přejdou na druhou stranu silnice, leč je pes u nohy a na vodítku, což musí být na většině místech. A ani ve vyznačených "Hundefreilaufzonen" to není o mnoho lepší. Často se mi stane, že tam na mě někdo začne řvát, ať si laskavě vezmu psa na vodítko a že je nějaká zóna nezajímá. Popřípadě už se mi také několikrát stalo, že jsem tu potkala muslimskou rodinu s menšími dětmi, které psa doslova provokovaly a snažily se jej vydráždit, byť si jich pes nevšímal. A rodiče se tomu jen smáli a souhlasně přikyvovali..
Psi typu bull se zde vůbec na volno ale pouštět nesmí a majitel musí mít speciální povolení, které musí mít neustále u sebe, že je "způsobilý" takového psa držet. Skládá se i speciální zkouška poslušnosti se psem, aby mohlo být toto povolení vydáno.
Mám pocit, že Němci tak nějak zdegenerovali, nebo co...
PumaCZ
napsal(a):
V jake casti nemecka zijete? Preci jen to neni mala zeme a ma nekolikanasobek obyvatel co CR.
Ja bydlel docasne ve Stuttgartu v Badensku-Wurttembersku a mam zcela jine zkusenosti a nikdy jsem nemel problem. Lide jsou k psum o neco odtazitejsi, ale ne nepratelsky, coz mne i fene vyhovuje, ze na ni jen vzacne nekdo pomlaskaval, natahoval ruce, chtel bez zeptani se hladit atd. A jediny muslim se kterym jsem v souvislosti se psem prichazel do styku byl ostatne chlapek s plnovousem z Alziru, co cvicil na balonek v parku kazde rano klasickou cvicakovou poslusnost se starsim kupirovanym dobrmanem.
jezicek
napsal(a):
V jake casti nemecka zijete? Preci jen to neni mala zeme a ma nekolikanasobek obyvatel co CR.
Ja bydlel docasne ve Stuttgartu v Badensku-Wurttembersku a mam zcela jine zkusenosti a nikdy jsem nemel problem. Lide jsou k psum o neco odtazitejsi, ale ne nepratelsky, coz mne i fene vyhovuje, ze na ni jen vzacne nekdo pomlaskaval, natahoval ruce, chtel bez zeptani se hladit atd. A jediny muslim se kterym jsem v souvislosti se psem prichazel do styku byl ostatne chlapek s plnovousem z Alziru, co cvicil na balonek v parku kazde rano klasickou cvicakovou poslusnost se starsim kupirovanym dobrmanem.
Bayern. Tady jsou lidé hodně zvláštní celkově, takže už se moc ničemu nedivím :)
Samozřejmě se tu najdou i normální pejskaři, ale těch tedy moc není. Buď jsou to lidi s totálně asociálními psy, nebo naopak pitomci, kteří mají sami agresivní psy a nechají je na volno kde koho otravovat. Takové tu máme dva, ale jeden z nich je na sto procent Rus.
Co se nepejskařů týče, jsou to většinou lidé, kteří prostě na psy nejsou zvyklí a mají zakořeněný "strach" díky rodičům, kteří tu běžně straší děti, že kdyby se přiblížily, tak je pes kousne..
Ale německá mentalita je téma na hodně dlouhé povídání.
Jinak co se týče muslimů, tak znám také spoustu normálních. Chodila jsem skoro rok na němčinu a více než polovina třídy byli muslimové. A neměli problém ani s tím, když jsem si jednou za čas potřebovala vzít psa do třídy.
blue2222

XXX.XXX.168.127
Děkuji moc za osobní zkušenosti a informace. U mě se bude jednat asi o půlroční až roční studijní stáž a vypadá to na Mnichov. Takže se v Německu neplánuji usazovat na stálo. Spíš tak nějak zjišťuji informace předem, kdyby to vyšlo. Když se jedná o SBT a budu pobývat déle než měsíc, ale každý týden budu asi jezdit domů, takže v kuse tam déle než 4 týdny nebudu, musím si vyřizovat to povolení a platit daň ze psa? Prý je tam nějaká zkouška ovladatelnosti, nevíte, co obnáší?
Vím, že se Stafordšírský bullteriér v Německu normálně chová, existují chovky a účastní se dokonce jako země celoevropského Stafford Match.
Tak z toho mám trochu obavu, pesan mě následuje všude, byli jsme už delší dobu v Anglii, tam až na otravnou povinnost odčervení při vstupu, bez jediné negativní zkušenosti. Proto mě celkem mrzí, že u našich sousedů to vypadá, že to bude horší, ale pevně doufám, že ne...