Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.9.2017 13:57
Tessii

XXX.XXX.60.23

Ahojte všichni :)
ráda bych se Vás zeptala na radu a Váš názor, jak by jste se v mé situaci zachovali a řešili ji.
S přítelem nastupujeme oba dva do 1 ročníku na VŠ, a proto se stěhujeme do vlastního bytu poblíž našich škol. Vím, že by to byl záhul, ale strašně ráda bych si pořídila nějakého malého, "gaučového" pejska, který nepotřebuje nepřetržitou péči a pozornost. Máme jednoročního kocourka, který je na pejsky zvyklý, vyrůstal s nima, do nového bytu jde s námi. Zvířata miluju, od mala s nima vyrůstám a bylo by mi po pejskovi strašně smutno... :(
Chápu, že potřebuje pozornost, což by od nás obou určitě dostával, akorát ne 24 hodin denně... s přítelem bychom se mu věnovali ráno před přednáškami, odpoledne po přednáškách a samozřejmě také večer. Navíc kdyby byl doma sám, tak by aspoň měl kočičího kámoše na hraní. :)
Problém je tedy hlavně v časové náročnosti, vzhledem k tomu, že bychom určitě chtěli vyjet jednou za studium na pracovní či studijní stáž na pár měsíců (1-3 měsíce), časem se také chceme odstěhovat z ČR (dřív jak za 5 let to ale určitě nebude).
Vzdávat se kvůli pejska diskoték a akcí s kamarády nehrozí, radši si zajdu s kamarádkou na kafe atp., což se zvládne i s pejskem. :)
Jak by jste řešili mou situaci Vy? Za každý názor a hlavně radu budu velmi vděčná! :)
Moc děkuju a přeji krásný zbytek dne!

6.9.2017 14:26
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

Kupte si hada.

6.9.2017 14:34
macomb

XXX.XXX.99.17

Když už máte kocoura a máte plány s přítelem odjet atd tak nechápu, proč vůbec uvažujete nad psem ? Myslím, že byste to bez psa ještě pár let mohla vydržet, nemám pocit, že teď je pro vás ten správný čas k pořízení

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.9.2017 14:39

Tessii napsal(a):
Ahojte všichni :)
ráda bych se Vás zeptala na radu a Váš názor, jak by jste se v mé situaci zachovali a řešili ji.
S přítelem nastupujeme oba dva do 1 ročníku na VŠ, a proto se stěhujeme do vlastního bytu poblíž našich škol. Vím, že by to byl záhul, ale strašně ráda bych si pořídila nějakého malého, "gaučového" pejska, který nepotřebuje nepřetržitou péči a pozornost. Máme jednoročního kocourka, který je na pejsky zvyklý, vyrůstal s nima, do nového bytu jde s námi. Zvířata miluju, od mala s nima vyrůstám a bylo by mi po pejskovi strašně smutno... :(
Chápu, že potřebuje pozornost, což by od nás obou určitě dostával, akorát ne 24 hodin denně... s přítelem bychom se mu věnovali ráno před přednáškami, odpoledne po přednáškách a samozřejmě také večer. Navíc kdyby byl doma sám, tak by aspoň měl kočičího kámoše na hraní. :)
Problém je tedy hlavně v časové náročnosti, vzhledem k tomu, že bychom určitě chtěli vyjet jednou za studium na pracovní či studijní stáž na pár měsíců (1-3 měsíce), časem se také chceme odstěhovat z ČR (dřív jak za 5 let to ale určitě nebude).
Vzdávat se kvůli pejska diskoték a akcí s kamarády nehrozí, radši si zajdu s kamarádkou na kafe atp., což se zvládne i s pejskem. :)
Jak by jste řešili mou situaci Vy? Za každý názor a hlavně radu budu velmi vděčná! :)
Moc děkuju a přeji krásný zbytek dne!

Pokud plánujete stáže a odjezd z ČR, tak se vám pes do života prostě nevejde.

6.9.2017 14:48

Nedělala bych to, budete chtít brigády, erasmus, stáže, atd. Těch pár let uteče, uvidíte. Můžete mezitím chodit venčit útulkáče.

Leeee

6.9.2017 15:09
Leeee

XXX.XXX.79.50

Navíc škola uteče jako nic a pesanovi bude 5 let až budete končit...pak začne práce a času bude pravděpodobně ještě méně. Co počkat do konce studia, jak na tom budete s plány i časem potom?

6.9.2017 15:11
Mala76

XXX.XXX.251.15

Nechte si to projit hlavou alespon pres prvni semestr. Vzdyt ani sami s pritelem nevite poradne do ceho jdete. Tech par mesicu vydrzite a budrte mit mnohem jasnejsi predstavu jestli se to da zvládnout a jak. Brat si stene ted, kdyz ani nevite jak budete fungovat, je kratkozrake a mohlo by se ukazat jako nezodpovedne.

6.9.2017 17:00

Moje dcera je na VŠ...bydlí v bytě obývaném studenty, ona s přítelem, kluk singl a ještě jeden pár, který má fenu jezevčíka...všichni chodí do školy a zároveň pracují-brigádničí...vzhledem k tomu, že jich je v bytě tolik a všichni z pejskařských rodin, takže jsou rádi, že mají i ve svém náhradním domově psa a pečují o feňulku všichni, tak není žádný problém s péčí o pejska...

Dceři psi chyběli hodně, když se odstěhovala, ale ví, že psa si může pořídit, až bude v životě "usazená"... a až bude vědět, že má na psa podmínky a až bude alespoň předpoklad, že se o psa bude moci postarat po celý jeho život...

7.9.2017 20:27
Tessii

XXX.XXX.60.23

Mala76 napsal(a):
Nechte si to projit hlavou alespon pres prvni semestr. Vzdyt ani sami s pritelem nevite poradne do ceho jdete. Tech par mesicu vydrzite a budrte mit mnohem jasnejsi predstavu jestli se to da zvládnout a jak. Brat si stene ted, kdyz ani nevite jak budete fungovat, je kratkozrake a mohlo by se ukazat jako nezodpovedne.

Určitě pejska nechceme hned teď, má chyba, že jsem to nenapsala. :) Myslela jsem právě časem, až budu vědět rozvrh, jak to na vš chodí, jak budu stíhat atd, což je opravdu za pár měsíců (drívě jak za půl roku nejspíše ne). Šlo mi spíše o názor, jestli by jste si Vy v mé situaci pejska pořídila, či opravdu počkala až po skončení Vš. :) Děkuji za názor.

8.9.2017 08:49
boikana

XXX.XXX.64.140

Tessii napsal(a):
Určitě pejska nechceme hned teď, má chyba, že jsem to nenapsala. :) Myslela jsem právě časem, až budu vědět rozvrh, jak to na vš chodí, jak budu stíhat atd, což je opravdu za pár měsíců (drívě jak za půl roku nejspíše ne). Šlo mi spíše o názor, jestli by jste si Vy v mé situaci pejska pořídila, či opravdu počkala až po skončení Vš. :) Děkuji za názor.

Jen tak pro info-nevím, na jakou vš-nakolik náročnou-jdeš, ale nemusí jí ani jen o rozvrh (to taky hodně záleží jestli budeš na škole kde vám ho škola tvoří a je pevný nebo si sama zapisuješ předměty-tam se dá s lecčím hýbnout) ale celkovou náročnost studia... a tu nepoznáš za pár měsíců, ale spíš tak po prvním roce... Minimálně počkej do prvního zkouškového...

Já si takhle našla nový koníček asi po dvou měsících na vš ale kdybych počkala o něco déle, neodvážila bych se do toho jít.

A já osobně bych se vzhledem ke stážím a zahraničním pobytům taky přikláněla spíš s tím počkat na pejska až po studiu nebo těch pobytech...

8.9.2017 09:03
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Pejska jsme si s přítelem pořídili před prvákem.na VŠ a zvládá se to krásně, času mám i s brigádou dost a jsem šťastná, že ho mám. Ale ve vašem případě nee. Pokud chcete odjet, to bude náročný i s kocourem natož ještě se psem.

8.9.2017 09:08

Rozhodně bych do toho nešla. Vím, jak to měl kluk na VŠ s učením před zkouškama, s bakalářkou, s brigádama, pes by se do toho určitě nevešel, neumím si to představit.

8.9.2017 11:33
koňadra

XXX.XXX.102.231

Tessii napsal(a):

Ve vaší situaci bych si nepořídila ani čivavu.
Buďte rádi, že máte kocoura, ten je méně náročný.
Věřte, že jednou ještě budete rádi, že psa nemáte.
Máte celý život před sebou, uvidíte až budete mít svoje bydlení (sama nevíte jestli v ČR nebo zahraničí), partnera (nechci malovat čerta na zeď, ale jste mladí a ne všichni spolu opravdu vydrží), nějakou perspektivu budoucnost, pak si psa klidně kupte, ale teď raději ne.

8.9.2017 20:24
samik49

XXX.XXX.78.43

Pokud nejdete zrovna na medicínu či práva a nepotřebujete brigádu k tomu, abyste se na vš uživili, čas na psa mít budete úplně v pohodě. Já jsem na vš v klidu stíhala 3 ze 4 dnů koně - z koleje hodina cesty tam a hodina zpět. A to jsem každý víkend jezdila domů.
Problém můžou být ty plány na stáž atd.- prostě od tý doby, co budete mít psa, musíte s tím počítat a život tomu z velké části přizpůsobit, aby pejsek nestrádal. Mimo jiné to třeba znamená omezení exotických dovolených, při hledání bydlení vždy přemýšlet, aby tam pejsek mohl s vámi atd.. Záleží na prioritách :).

9.9.2017 06:38
sufle

XXX.XXX.161.21

samik49 napsal(a):
Pokud nejdete zrovna na medicínu či práva a nepotřebujete brigádu k tomu, abyste se na vš uživili, čas na psa mít budete úplně v pohodě. Já jsem na vš v klidu stíhala 3 ze 4 dnů koně - z koleje hodina cesty tam a hodina zpět. A to jsem každý víkend jezdila domů.
Problém můžou být ty plány na stáž atd.- prostě od tý doby, co budete mít psa, musíte s tím počítat a život tomu z velké části přizpůsobit, aby pejsek nestrádal. Mimo jiné to třeba znamená omezení exotických dovolených, při hledání bydlení vždy přemýšlet, aby tam pejsek mohl s vámi atd.. Záleží na prioritách :).

Souhlas, jen bych tam určitě neuváděla práva. Misto toho spíše třeba veterinu nebo některé technické obory.
Ale stejně zadavatelce těžko někdo poradí, každý to máme jinak, máme jiné priority a zvládáme jiné věci.
Někdo má děti, psy, studuje a zvládá. Pro někoho je jedno dítě nebo jenom škola velká zátěž.

Přidejte reakci

Přidat smajlík