RASTI

XXX.XXX.239.37
Zdravím. Potřebovala bych poradit s jménem pro pejska. Chtěla bych třeba něco v cizím jazyce. Např Rafiki(svahilsky přítel), nebo Mik( kamarád). Nějak ale nemůžu nic najít a psát random slova do překladače a volit jazyk jeden za druhým je strašně zlouhavé. Znáte tedy nějakou stránku, nebo napadají vás nějaká taková jména? Bude to chlapeček, a bude to BOC. Ještě mě tedy napadají nějaká seriálová jména, ale to mi zatím nepřijde jako to pravé. Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

A co bude mít v PP?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
A co bude mít v PP?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Rasti, a co Rasta?
RASTI

XXX.XXX.55.242
To ještě nevíme, ještě jsme nevybrali CHS, ale chci se připravit, abych netapala se jménem. Spis jestli vás nenapadá nějaká stránka kde by byly takovéhle překlady a tak.. :).
RASTI

XXX.XXX.239.37
Když vidím, co jim tam píšou, tak raději ne. :D Chci aby se jmenoval podle mě. Co jsem koukala tak spousta CHS se domlouvají na jménech předem s budoucími páníčky..
BarbaraNatty

XXX.XXX.115.30
Počkej, co bude mít pejsek v PP nebo na jaké písmeno vrh bude. Třeba tě pak něco napadne buď na to písmenko a rovnou mu dáš i tohle jméno zapsat do PP a nebo dle PP bude mít nějaké zajímavé jméno, které případně jen lehce upravíš. Zas takhle dopředu bych to asi neřešila.
Janae

XXX.XXX.91.92
Tedysek
napsal(a):
Já se nechavam překvapit tím co má pes v PP... A pokud možno mu tak i říkám.
To je jako by mi matrikářka při vystavení rodného listu pojmenovala dítě.
Zvířata si pojmenovávám sama, většina těch jmen co máme v PP se mi nelíbí nebo je pouze ucházející a to mi přišlo málo.
RASTI
napsal(a):
Když vidím, co jim tam píšou, tak raději ne. :D Chci aby se jmenoval podle mě. Co jsem koukala tak spousta CHS se domlouvají na jménech předem s budoucími páníčky..
Domluvit se s chovatelem jde. Ale musíš mít vybrané štěně už dost brzo. Já většinou vybírám štěně až když jména mají.

Dost často snaha po originálním jméně končí nějakou bizarností...
Já jsem si se jménem pro mojí psinu pohrávala skoro půl roku... Je to podle jedné mojí oblíbené "knižní" postavy, tak jsem ho zvažovala a pořád si nebyla jistá, jestli je to pro psinu to pravé. Nakonec tedy celou mou myšlenku umocnil fakt, že vrh začínal na D, což odpovídalo i mému návrhu jména. No a když mi ho nabídla i sama chovatelka spolu s dalšími dvěma jmény, tak jsem to brala prostě jako osud a šup, má to v papírech a my jí tak i oslovujeme.
Jinak jmen s významem je hodně. Stačí na google zadat dotaz: Names with meaning a většinou ti to vyhodí tabulku se jmény dle abecedy a vedle toho jejich význam a v jakém jazyce ;).

Andrýsek3
napsal(a):
Mě spíš přijde, že jsou bizarní jména chovatelů, jak už nevědí, jaké 8. jméno na to stejné písmeno dát. Občas co jsem viděla ty jména tak to je opravdu příšerné. To radši si vyberu sama jméno ať ho má klidně i jiný pes z ulice.
Někdy taky, to je fakt. A někdy jsou dost vtipné, i když v běžném životě na volání a oslovování psa, nepoužitelné.
Z našich šesti psů s PP jsme čtyřem říkali/říkáme jménem z PP, jen jedno oficiální jméno se nám nelíbilo a jedna fena k nám přišla v dospělosti s jiným jménem než v PP, ale kdyby záleželo na nás, říkáme jí tím z PP. Nechtěli jsme ji ale mást a přeučovat.

Mám fenku z vrhu G a teda všechna jména děs a hrůza, nelíbilo se mi ani jedno.
napsal(a):
Někdy taky, to je fakt. A někdy jsou dost vtipné, i když v běžném životě na volání a oslovování psa, nepoužitelné.
Z našich šesti psů s PP jsme čtyřem říkali/říkáme jménem z PP, jen jedno oficiální jméno se nám nelíbilo a jedna fena k nám přišla v dospělosti s jiným jménem než v PP, ale kdyby záleželo na nás, říkáme jí tím z PP. Nechtěli jsme ji ale mást a přeučovat.
Asi bych udělala kompromis. Třeba teď jsem koukala na jméno nějaké feny : Coffee Princess. Tak bych na ní asi nevolala, ale přeměnila bych si to Kofi, Kefi, nebo tak. Nakonec se ta jména stejně tak nějak zkomolí, Barnymu taky říkáme nejvíce Barbucho nebo Lásko.
RASTI

XXX.XXX.239.37
Přesně. My jsme si vzali výmaráka protože ho nikdo nechtěl kvůli jeho předkusu. V papírech má Aragorn od loupeživých rytířů. Tak mu říkáme Cody (prostě Kouda..:D) Je pravda že někomu se ta jména líbí, nebo je jim jedno jak se jmenuje. A souhlasím.. je to jak kdyby někdo cizí pojmenoval moje dítě.. A jelikož můj štěnda bude takové moje mimčo, tak nepřekousnu cizí jméno co se mi nelíbí. :D.
RASTI

XXX.XXX.239.37
Mockrát děkuji :).
RASTI

XXX.XXX.239.37
Jo, to moc dobře znám. Mám kocoura Jozefa a je to Pípí, Pepíje, Beruška, Princezna, nebo ha*zl černobílej :D.