Starý pes - kulhání, bolest nohou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.9.2017 19:31
Lizi

XXX.XXX.126.46

Prosím o radu, máme 13 letého labradora, má artrozu, bolí ho nohy, asi i záda. Nejprve jsme dávali analgetika občas, nepravidelně injekce Metacam, později Previcox a nakonec Trocoxil. Bohužel po 4 měsících má pes velmi vysoké hodnoty jaterních testů. Tzn. že další tabletu nám již veterinář nemůže dát. Od neděle hodně kulhá na přední nohu , chtěla jsem se zeptat veta na radu, ale v ordinaci dnes nebyl. Objednaní jsme na příští týden na kontrolu. Co byste poradili, jak dál? Děkuji moc.

12.9.2017 20:07
sisi58

XXX.XXX.191.1

Určitě vám tu poradí, co a jak.
Já mohu jen říci, že jako skorodůchodce, s problémy s koleny, přesně vím, jak se starší pejsek cítí. Chce to rozumnou váhu, jak u psů, tak i u lidí a podpůrné prostředky. Např.kolagen.Co doporučil vet, mimo píchání injekcí?
Vzhledem k tomu, že labíci rádi plavou a voda nadnáší, taky můžete pro pohyb pejska využít vodu k plavání, což je dobré na udržení kondice a nezatěžuje to klouby., jako delší procházky.A opět je to dobré jak pro pejsky tak i pro lidi.

12.9.2017 20:11
Huskyjanina

XXX.XXX.255.6

Pokud už mu nejde ničím pomoci od bolesti, tak bych ho nechala uspat...

12.9.2017 20:24
katkaa1

XXX.XXX.91.43

Skúšali ste aj nejaké doplnky na kĺby napríklad Alavis MSM? U koňa mi to dosť pomohlo.

12.9.2017 20:29
Lizi

XXX.XXX.126.46

Huskyjanina napsal(a):
Pokud už mu nejde ničím pomoci od bolesti, tak bych ho nechala uspat...

On neskuci bolestí, rád ji, je strašně rád s námi, když ho to popadne, tak si i rád prohraje. Není to na uspání, ani vet o tomto nemluvil.

12.9.2017 20:31
Lizi

XXX.XXX.126.46

katkaa1 napsal(a):
Skúšali ste aj nejaké doplnky na kĺby napríklad Alavis MSM? U koňa mi to dosť pomohlo.

Dříve Alavis, pak Aptus aptoflex. Vet říkal, že mu to nepomůže, lepší je už investovat do analgetik...

12.9.2017 20:39
Lizi

XXX.XXX.126.46

Váží 38 kg, strašně rád jí, ale třeba aspoň kilo by pomohlo dát dolů. Je kastrovany, při chuti. Příští týden mu bude brát ještě jednou krev na jaterní testy. Ještě má v sobě ten Trocoxil a začal právě hodně kulhat na přední nohu. Další postup teprve vet snad řekne, ale říkal že to bude složitější něco vymyslet.

12.9.2017 21:00
Terven

XXX.XXX.110.147

sisi58 napsal(a):
Určitě vám tu poradí, co a jak.
Já mohu jen říci, že jako skorodůchodce, s problémy s koleny, přesně vím, jak se starší pejsek cítí. Chce to rozumnou váhu, jak u psů, tak i u lidí a podpůrné prostředky. Např.kolagen.Co doporučil vet, mimo píchání injekcí?
Vzhledem k tomu, že labíci rádi plavou a voda nadnáší, taky můžete pro pohyb pejska využít vodu k plavání, což je dobré na udržení kondice a nezatěžuje to klouby., jako delší procházky.A opět je to dobré jak pro pejsky tak i pro lidi.

Rada dobrá, ale pro třináctiletého labradora, který kulhá, bez analgetik není schopen bezbolestného pohybu a jakž takž funguje jen díky Trocoxilu a i při něm má problémy, plavání už asi nebude to pravé, zvlášť ne teď, téměř na podzim.
Složitější to určitě bude, moje fena brala Trocoxil prakticky až do smrti, ale tam šlo o to, udržet jakous takous kvalitu života dokud to jen trochu jde, když už to nešlo, nechala jsem uspat.
V případě zadavatelčina psa nevím, jestli je vhodné "obětovat játra" pár měsícům fajn života...to musí rozhodnout ona a veterinář. Držím palce.

12.9.2017 21:23
Lizi

XXX.XXX.126.46

Terven napsal(a):
Rada dobrá, ale pro třináctiletého labradora, který kulhá, bez analgetik není schopen bezbolestného pohybu a jakž takž funguje jen díky Trocoxilu a i při něm má problémy, plavání už asi nebude to pravé, zvlášť ne teď, téměř na podzim.
Složitější to určitě bude, moje fena brala Trocoxil prakticky až do smrti, ale tam šlo o to, udržet jakous takous kvalitu života dokud to jen trochu jde, když už to nešlo, nechala jsem uspat.
V případě zadavatelčina psa nevím, jestli je vhodné "obětovat játra" pár měsícům fajn života...to musí rozhodnout ona a veterinář. Držím palce.

Ne, plavání už pro něho není, i když vodu měl moc rád. Na uspání myslím to není, i když se s ním prostě nechci rozloučit.

12.9.2017 21:42
JanaKostelec

XXX.XXX.117.11

No, jeden starý pokrývač nám poradil, že na klouby je výborné koupit francovku, nasypat do ní třicet hřebíčků, koření, a nechat odležet. Nejméně dva týdny. Mám stále v zásobě, hřebíčky tam nechám až do spotřebování. Pak mazat klouby, ale i svaly. Je to pro lidi, vím, ale prostě bych to zkusila. Klidně i obklady z tvarohu a další. Alternativní léčbu pro lidi bych vyzkoušela na psovi, klidně. Masáže. Hledala bych na netu. A zkusila vše. Čím krmíte? Také stravou se dají játra podpořit.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.9.2017 21:43

Lizi napsal(a):
Váží 38 kg, strašně rád jí, ale třeba aspoň kilo by pomohlo dát dolů. Je kastrovany, při chuti. Příští týden mu bude brát ještě jednou krev na jaterní testy. Ještě má v sobě ten Trocoxil a začal právě hodně kulhat na přední nohu. Další postup teprve vet snad řekne, ale říkal že to bude složitější něco vymyslet.

Hlavně by to chtělo asi nějakou revizi od ortopeda, proč tak moc pes začal kulhat na přední. Může jít o artrozu, ale i jiné/horší věci. Nechte mu udělat rtg předních i zadních končetin, páteře a uvidíte, co se zjistí.
Po pravdě, třináctiletý labrador je veterán a trocoxil je de facto poslední východisko od bolesti. Když ho nemůže brát, tak co s tím? Že pes neskučí bolestí - málokterý pes skučí, když má x let problémy a na bolest si tak nějak zvykne. Ale kulhání je jasným projevem, že ho něco echt bolí.
Z tohodle kolotoče není úniku, nezaberou kloubní výživy, ani bylinky - pes potřebuje léky, které brát nemůže kvůli jaterním testům.
Takže jediná naděje = dát veteránovi nějakou jaterní dietu a léky na regeneraci jater, zhubnout ho a pak zase trocoxil.
Když se játra nezlepší, tak se můžete dívat nějakou chvíli na belhajícího se psího staříčka, než mu rupne páteř či klouby komplet.
Na uspání myslím to není, i když se s ním prostě nechci rozloučit.
To nikdy nikdo nechce, se svým parťákem. Ale někdy to bohužel jinak nejde, i u mladých zvířat. Navíc nejde bojovat proti věku a nemocem psů, i když by si člověk přál i třeba jen měsíc navíc. Někdy to zkrátka nejde.

12.9.2017 21:45

JanaKostelec napsal(a):
No, jeden starý pokrývač nám poradil, že na klouby je výborné koupit francovku, nasypat do ní třicet hřebíčků, koření, a nechat odležet. Nejméně dva týdny. Mám stále v zásobě, hřebíčky tam nechám až do spotřebování. Pak mazat klouby, ale i svaly. Je to pro lidi, vím, ale prostě bych to zkusila. Klidně i obklady z tvarohu a další. Alternativní léčbu pro lidi bych vyzkoušela na psovi, klidně. Masáže. Hledala bych na netu. A zkusila vše. Čím krmíte? Také stravou se dají játra podpořit.

Ano, psí fyzioterapie je dobrý nápad, ale pes musí mít nějakou diagnosu, ne, že má artrozu. Ideál právě ty rtg snímky. Jinak u psího staříka by měl být základ teplo, teplo, nulový průvan a něco měkkého na ležení pod sebou, stačí molitanová matrace. V domě.

12.9.2017 21:48
blackberry

XXX.XXX.110.35

Lizi napsal(a):
Ne, plavání už pro něho není, i když vodu měl moc rád. Na uspání myslím to není, i když se s ním prostě nechci rozloučit.

Pokud plavání venku ne, tak existují ještě hydro rehabilitace, kdy pes není ve studené vodě, případně podvodní rehabilitační pás. Otázka je, jaké máte finanční možnosti a jestli by je doporučil vet.

12.9.2017 22:10
JanaKostelec

XXX.XXX.117.11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ano, psí fyzioterapie je dobrý nápad, ale pes musí mít nějakou diagnosu, ne, že má artrozu. Ideál právě ty rtg snímky. Jinak u psího staříka by měl být základ teplo, teplo, nulový průvan a něco měkkého na ležení pod sebou, stačí molitanová matrace. V domě.

Vzala jste mi to z klávesnice souhlasím, teplo, pohodlíčko, masírovat, klídek, dobré jídlo, tím myslím, kvalitní lehce dietní strava.

12.9.2017 23:49
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Lizi napsal(a):
Prosím o radu, máme 13 letého labradora, má artrozu, bolí ho nohy, asi i záda. Nejprve jsme dávali analgetika občas, nepravidelně injekce Metacam, později Previcox a nakonec Trocoxil. Bohužel po 4 měsících má pes velmi vysoké hodnoty jaterních testů. Tzn. že další tabletu nám již veterinář nemůže dát. Od neděle hodně kulhá na přední nohu , chtěla jsem se zeptat veta na radu, ale v ordinaci dnes nebyl. Objednaní jsme na příští týden na kontrolu. Co byste poradili, jak dál? Děkuji moc.

Včera jsem hledala nějaké možnosti homeopatie a narazila jsem na tenhle odklaz http://www.trojskykun.com/vet/homeo.html Při pročítání možností léčby toho a toho, je tam odkaz i na pomoc při bolesti kloubů a vzpomněla jsem si na poznámku sousedky, která mi říkala, že její známá dává labradoru homeo na klouby už tři roky a má s tím výborné výsledky. Já jsem taková, že zkusím všechno možné, pokud to není invazivní a finančně mne to nezruinuje. Koukněte na to.

13.9.2017 07:14
sisi58

XXX.XXX.191.1

Lizi napsal(a):

Zkusili jste i jiného veta? Přímo přes tento problém? Běžný veterinář má hodně velký záběr, může být kvalitní, ale nemusí být odborník zrovna na tohle.

13.9.2017 07:51

Asi jste to udělali, ale...Když začal kulhat na přední i přes lék, nemůže být problém jednodušší ( momentálně ), tlapka, drápek?

13.9.2017 08:30
Lizi

XXX.XXX.80.162

Asi jste to udělali, ale...Když začal kulhat na přední i přes lék, nemůže být problém jednodušší ( momentálně ), tlapka, drápek?

To jsme zkontrolovali dvakrát, tím to asi nebude.

13.9.2017 08:36
Lizi

XXX.XXX.80.162

sisi58 napsal(a):
Zkusili jste i jiného veta? Přímo přes tento problém? Běžný veterinář má hodně velký záběr, může být kvalitní, ale nemusí být odborník zrovna na tohle.

Nevyzkoušel. Myslím že chodíme k dobrému, ale ortoped to není jsme z Olomouce, tady ortoped asi není. A do Brna se mi nechce ho převážet, už nerad cestuje, do kufru už nevyskoci a ja ho tam nedám... ale konzultace by nebyla špatná.

13.9.2017 10:08
PumaCZ

XXX.XXX.253.70

Také mám psa se špatnými játry a dáváme čisté MSM s vitamínem C pro lepší vstřebávání. Od té doby (ťuk ťuk) jsou klouby v pohodě a játra by to nijak extra zatěžovat snad také nemělo. Dávám ráno a večer jednu tabletu o obsahu 667mg MSM.

13.9.2017 10:32
Tedysek

XXX.XXX.50.1

Měla jsem fenu se špatnou páteří a nádor ji sežral většinu svalů. Kromě alavisu jsme ji pod pelech dávali gumovou láhev s teplou (cca 65°) vodou, nahrivali jsme ji klouby a záda fénem a v neposlední řadě super ráda od veta - když se pes už nezvládá tolik hýbat, tak s ním hybejte za něj. Tzn. položit psa na bok nebo záda a masírovat a protahovat nohy. A simulovat takhle pohyb svalů. Tohle všechno se aspoň naší feně moc líbilo. :) pak můžete za pamlsky protahovat krční páteř (pamlskem navádět hlavu k ocasu na obě strany, nahoru a dolů.). A pokud má problém už tak velký s pohybem, kupte sportovní tašku, udělejte díry na nohy a nadnasejte trošku psa při chůzi. ;).

13.9.2017 11:48
JanaKostelec

XXX.XXX.3.162

Tedysek napsal(a):
Měla jsem fenu se špatnou páteří a nádor ji sežral většinu svalů. Kromě alavisu jsme ji pod pelech dávali gumovou láhev s teplou (cca 65°) vodou, nahrivali jsme ji klouby a záda fénem a v neposlední řadě super ráda od veta - když se pes už nezvládá tolik hýbat, tak s ním hybejte za něj. Tzn. položit psa na bok nebo záda a masírovat a protahovat nohy. A simulovat takhle pohyb svalů. Tohle všechno se aspoň naší feně moc líbilo. :) pak můžete za pamlsky protahovat krční páteř (pamlskem navádět hlavu k ocasu na obě strany, nahoru a dolů.). A pokud má problém už tak velký s pohybem, kupte sportovní tašku, udělejte díry na nohy a nadnasejte trošku psa při chůzi. ;).

Super nápady! Mám desetiletou hovawartku, časem se nám vaše rady hodí. Děkuji.

13.9.2017 11:59
Tedysek

XXX.XXX.55.83

JanaKostelec napsal(a):
Super nápady! Mám desetiletou hovawartku, časem se nám vaše rady hodí. Děkuji.

Měla jsem ve městě pana s vlkodavem co si zranil taky páteř (nešťastná náhoda a z kotrmelce takového psa byl na snad rok ležák) a ten psa vencil v prosteradle. Pes nadnaseny prostěradlem a pan měl prostěradlo omotané přes rameno, aby psa takhle "odnosil".
Jinak je super psa ještě po chvílích pokládat na el. Decku. Taky hezký psa prohřeje. smajlík a pokud je pes rád na sluníčku, tak půl roku se nahřívá tím nejlepším a nejzdravejsim způsobem. smajlík
Nevím jestli to pomáhá, ale na duši psa určitě. smajlík

14.9.2017 06:42

Nevím jak u psu, ale me na klouby strasne pomahaly kostivalovy zábaly. A teplo, nikdy neprochladnout je základ. smajlík

14.9.2017 07:12
Tedysek

XXX.XXX.55.83

Nevím jak u psu, ale me na klouby strasne pomahaly kostivalovy zábaly. A teplo, nikdy neprochladnout je základ. smajlík

Co je kostivalový zábal?

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík