Uživatel s deaktivovaným účtem

Tedy fuj, dnes už mi dobře vytekly nervy... Už mi lezou krkem všichni ti nevychovaní zmetci bez vodítka, resp. jejich majitelé. Jdeme do parku, potkáme dvě dámy. Najednou se z roští přižene pes, jack. Můj koukne, druhý koukne, nic se neděje. Dámy v klidu, pes ale najednou vyletí na mého. Nereaguje, jedna ho musela odnést. Vynadáno dostal jen můj na vodítku, že si to chudák nenechal líbit. Jdu pryč a za chvíli se zase zjeví zmíněné dámy. A co pes? Bez vodítka. Tak jsme holt nenápadně opustili Letnou, aby nás agresor nezahlédl a pokračovali venčit jinam.
Houby se stalo, ale člověk nikdy neví, co takový nevychovaný zmetek udělá. Před týdnem stejná situace, když mi psa vpoledne venčila maminka. Jenže to nedopadlo, pes jí pokousal, skončila na ošetření v nemocnici (s léky na ředění krve paráda, chodník vypadal, jako by tam někoho ubodali) a řeší to PČR, protože majitel při žádosti o očkovák raději utekl. Stejný pes mě rafnul už před nějakou dobou, ale naštěstí přes bundu, tj. pár modřin a poničený rukáv. Majitele známe, tak jen doufám, že ho policie a finační újma natolik vyplaší, že bude mít komplet smečku zajištěnou.
Dotaz nemám, jen jsem vytočená na ntou a potřebovala jsem si postěžovat. Ale ano, něco dodám - apeluji na všechny nezodpovědné majitele těchto malých satanů, ať se chovají ohleduplně a mají psy zajištěné, když už je nezvládli vychovat. I relativně malý JRT a jim podobní můžou způsobit velký průšvih.

Ač mám zvířata ráda a vím, že tito satani za to nemůžou, párkrát bych jim fakt s chutí šlápla na krk...taky jsme měli jednu oblíbenkyni, co na naší erdelu řvala už z 50m. To byl pes, kterého bych bez výčitek hodila v zimě do rybníka...
Ale jste měkuna, já bych dámy donutila si tu bestii dát na vodítko a pěkně bych jim procházku "zpříjemnila". stačí je následovat, jít za nima a z toho parku defakto vyštvat je.

napsal(a):
Ač mám zvířata ráda a vím, že tito satani za to nemůžou, párkrát bych jim fakt s chutí šlápla na krk...taky jsme měli jednu oblíbenkyni, co na naší erdelu řvala už z 50m. To byl pes, kterého bych bez výčitek hodila v zimě do rybníka...
Ale jste měkuna, já bych dámy donutila si tu bestii dát na vodítko a pěkně bych jim procházku "zpříjemnila". stačí je následovat, jít za nima a z toho parku defakto vyštvat je.
No já jsem po tom, co se stalo mámě, chytla takový amok, že jsem se radši klidila. Ale fakt budu chodit s paralyzérem a prskat s ním na agresivní psy, abych plašila tupé majitele. Ať jsem klidně za magora.
Přijde mi, že JRT, foxy a všechny jejich sprsklotiny si tady většinou pořizují tupouni, co chtějí líbivou a módní věc do rodiny, protože tak je to v reklamách a tak to právě frčí. Vůbec nechápou, že mají doma drsného teriéra, žádnou hračku. Ve srovnání s nimi jsou třeba bezdomovečtí psi problém minimální. Ad jedna mají pořád za zády MP, takže většinou na vodítku a i jinak mají všichni celkem přivolání.
To mi připomíná moje ranní cesty do práce. Pravidelně potkávám paní s malým černým cosi, pes zásadně bez vodítka. Jakmile někoho uvidí s řevem se k němu rozběhne, nekousnul (zatím), ale když mi ten malej zmetek cvaká zubama okolo kotníků nic moc pocit. Poprvé jsem ji slušně upozornila na to, že by ho měla mít na vodítku, po třetí už jsem zdůraznila, že u nás ve městě pes vodítka být nesmí! A po xté už jsem křičela jestli si ze mě dělá pr*el, protože mě krom obvyklého obtěžování pes ušpinil od bahna když na mě skákal.
Teď je tu rozkopaná cesta, tak musím chodit do práce jinudy, ale jsem zvědavá co se bude dít až budu zase chodit starou cestou.
Vážně nesnáším tyhle sobecké majitele psů co nehledí na ostatní

Iliena
napsal(a):
To mi připomíná moje ranní cesty do práce. Pravidelně potkávám paní s malým černým cosi, pes zásadně bez vodítka. Jakmile někoho uvidí s řevem se k němu rozběhne, nekousnul (zatím), ale když mi ten malej zmetek cvaká zubama okolo kotníků nic moc pocit. Poprvé jsem ji slušně upozornila na to, že by ho měla mít na vodítku, po třetí už jsem zdůraznila, že u nás ve městě pes vodítka být nesmí! A po xté už jsem křičela jestli si ze mě dělá pr*el, protože mě krom obvyklého obtěžování pes ušpinil od bahna když na mě skákal.
Teď je tu rozkopaná cesta, tak musím chodit do práce jinudy, ale jsem zvědavá co se bude dít až budu zase chodit starou cestou.
Vážně nesnáším tyhle sobecké majitele psů co nehledí na ostatní
My jsme měli na Letné taky černé cosi, a to "žralo" běžce. Před aktuálním psem a tůrami někdy v řádech desítek km jsem taky běhala. A myslela jsem, že psovi zakroutím krkem. Majitelka bez reakce, taky ignorant.
JJ, taky mi dost lezou krkem. U nás dva sousedi, jeden má starýho křížence a něco jako vodítko ani neznají. Druhý má tři mopsy a taky bez vodítek. Normálně s něma chodím venčit a fenečku pouštím z vodítka taky. Jenže teď mi holčena hárá. A co byste řekli? Potkám prvního a samozřejmě jsem jí musela vzít do ruky (aspoň že má jen 12kg). Pes neposlouchá, ještě se po mě sápe. Druhý soused totéž. Když nehárala, tak se k nám psy přidali na procházku a na volání páníčka nereagovali. Já mám svou holčenu naučenou, tak si jí dovolím pustit, ale ti, co to natrénovaný nemají a ani nejeví zájem to psa učit, tak proč si ho sakra nenechaj na vodítku?

Tedysek
napsal(a):
Zkus vzít druhý vodítko, udělat na konci stahovací smyčku a do té cizího psa lapit. A buďto ho vrátit majiteli s poučením nebo rovnou odkracet a nechat majitele "vycukat" a až po chvíli ho vrátit s řevem. To taky funguje. :).
Tak asi by to šlo, ale jak bych od sebe udržela 2 nafrané psy, to si dost dobře nedovedu představit.
napsal(a):
Tak asi by to šlo, ale jak bych od sebe udržela 2 nafrané psy, to si dost dobře nedovedu představit.
Hele jsou to dva malí psi. Roztahnes prostě ruce. Jen vodítka musí být napnutá. Já cestou ze cvicaku vodila ještě křížence bom... To byl pes jak na speedu a majitelka měla pochroumané ruce. Tak na levé ruce svého ovcouna a na druhé to torpédo. taky to šlo. Jen po 4km mě už ty ruce taky bolely.

Tedysek
napsal(a):
Hele jsou to dva malí psi. Roztahnes prostě ruce. Jen vodítka musí být napnutá. Já cestou ze cvicaku vodila ještě křížence bom... To byl pes jak na speedu a majitelka měla pochroumané ruce. Tak na levé ruce svého ovcouna a na druhé to torpédo. taky to šlo. Jen po 4km mě už ty ruce taky bolely.
Ale můj pes má postroj, oko na vodítko pomalu až na p*deli a Flexinu na mamuty. To bych jim ty tlamy od sebe neudržela. Nehledě na to, že se svými 11 kg má sakra tah, když je vytočený. To by si sežrali hlavy.
napsal(a):
Ale můj pes má postroj, oko na vodítko pomalu až na p*deli a Flexinu na mamuty. To bych jim ty tlamy od sebe neudržela. Nehledě na to, že se svými 11 kg má sakra tah, když je vytočený. To by si sežrali hlavy.
Nesezral neboj. Musíš ty ruce fakt roztáhnout. Hele náš ovcoun má 45kg a ten rádoby BOM měl taky tak. A udržet se dali. A to mají oba krky jak žirafy. Musíš mít vodítka prostě napnutý, že když se hne pes z pod tvé ruky tak vpodstate je ve vzduchu a ty mezi nima. ;).
Pamatuju situaci z tábora. Dvě paní šly venčit své psy. Každá měla 2 RTW. Byla tma a ony se potkaly. Psi se skoro do sebe pustili. Naštěstí každá chytla jednou rukou psa. A hned zjistili že má každá jednoho psa svého a jednoho cizího. a taky to daly. I s výměnou psů. Nikomu se nakonec nic nestalo. Tak dva malé ratafaky zvládneš levou zadní. ;).

Tedysek
napsal(a):
Pamatuju situaci z tábora. Dvě paní šly venčit své psy. Každá měla 2 RTW. Byla tma a ony se potkaly. Psi se skoro do sebe pustili. Naštěstí každá chytla jednou rukou psa. A hned zjistili že má každá jednoho psa svého a jednoho cizího. a taky to daly. I s výměnou psů. Nikomu se nakonec nic nestalo. Tak dva malé ratafaky zvládneš levou zadní. ;).
Tak v afektu bych to asi nedořešila. Jednou letěl jeden psychoraťafák vzduchem do dáli. Jenže toho jsem chytla za obojek. Ten zmetek, co mi kouskoval mámu, neměl ani obojek. Právě z toho byl ten průšvih, že vzteklého hajzlíka nezvládla chytit ani za kůži za krkem. Navíc se postupně dozvídám, že majitel má se svými foxíky problémy na každém rohu. Ohrožují ostatní psy, lidi, děti. Vážné konflikty kdesi na jihu Čech, kde na chalupě tráví léto a vlastně většinu roku. Bohužel je často i doma v Praze.
Já jsem většinou v pohodě, neztrácím nervy a na agresora s adekvátním výrazem hnusně zavrčím, ať vypadne, a pes se zpravidla klidí, i když mám za zády svého vzteklíka. Ale to se týká větších psů, mrňata pod 10 kg jsou nevypočitatelní zákeřníci.

Co pepřák, ten by se nedal použít?

Nedal. Pouziti pepraku na volne pobihajiciho psa je nelegalni (neprimerena obrana).
Na Letne tuplem.

Jediny co vlastne muzete, je mit svyho psa pod kontrolou - dle pravidel (na vodaku). Napadenim predchazet - behem prochajdy vestit z koule... = uhybat z cesty magorum co psa neovladaji, hazet klice, rvat na ostatni at si psa zavolaji a pripnou...
Hmm mozna transparenty?
Pokud to neklapne volat MP. Vse sepsat.
Nasledne odchazet obohacena o to, ze priste si mate psa co pribehl "od nikud" natocit - idealne i majitele a jejich reakce. A pokud by jste je dokazala sledovat az domu, tak to bude prima.
Jinak za tyden az dva na sledanou...
Ne vazne. Jedina moznost je popovidat si s tema lidma. Pokud jsou to kokoti, tak se nic nestane (a o tech chlapi z MP uz vi, nebojte + dalsi zapis neni na skodu...), ale pokud aspon trosku premysli (nikdo jim to zatim nerekl), tak to trebas pochopi a snad se dle toho zacnou ridit...
Osobne vyzkouseno.
Leeee

XXX.XXX.79.50
Jojojo...my máme ze včerejška zkušenost ne teda s JRT, ale s jezevčíkem. Že jsou pitomci páníčci už jsem celkem zvyklá, ale že někteří "psi" nemají pud sebezáchovy mě nepřestává fascinovat...aneb, když jezevčík zcela vážně útočí na fenu HW a její parťačku kříženku velikosti labradora...pán od jezevčíka je v klidu, fenky se zuřivcovi uhýbají, my s mužem se ho snažíme zahnat...konečně už pán v klidu není a letí k nám...ovšem ne srovnat si svého psa, ale srovnat nás, co si to jako dovolujeme k jeho miláčkovi...kterého už má pod sebou srolovaného fena HW, protože se mě pokusil kousnout do lýtka. Nic mu neudělala, jen ho paralyzovala. Výsledek - pán odnášející zuřícího jezevčíka, kterého chválí, jaký je statečný a jak nám to všem čtyřem nandal
Janae

XXX.XXX.68.165
Leeee
napsal(a):
Jojojo...my máme ze včerejška zkušenost ne teda s JRT, ale s jezevčíkem. Že jsou pitomci páníčci už jsem celkem zvyklá, ale že někteří "psi" nemají pud sebezáchovy mě nepřestává fascinovat...aneb, když jezevčík zcela vážně útočí na fenu HW a její parťačku kříženku velikosti labradora...pán od jezevčíka je v klidu, fenky se zuřivcovi uhýbají, my s mužem se ho snažíme zahnat...konečně už pán v klidu není a letí k nám...ovšem ne srovnat si svého psa, ale srovnat nás, co si to jako dovolujeme k jeho miláčkovi...kterého už má pod sebou srolovaného fena HW, protože se mě pokusil kousnout do lýtka. Nic mu neudělala, jen ho paralyzovala. Výsledek - pán odnášející zuřícího jezevčíka, kterého chválí, jaký je statečný a jak nám to všem čtyřem nandal
U jezevčíků je známé, že nemají pud sebezáchovy a útočí na velké psy.
Náš chodil tak dlouho očůrávat čumák NO, až jednou byly vrata otevřené...
(NO byl za vraty, pod vraty mezera akorát na čumák, jakmile NO strčil čumák pod vrata a začal hystericky štěkat, náš jezevčík mu ho počůral)
Jezevčík přežil, ale měl na mále, ale jen se vzpamatoval, opět chodil čůrat na čumák.
A nebyl to jen NO, dost ho bavilo dráždit velké psy a nebyl sám, co vím, tak to dělají snad všichni jezevčíci.
Nu jsou to zlatíčka.
Než dostanu kartáč, byla jsem dítě, pes lítal s námi povenku, tak jak je na vesnici běžné...
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4
napsal(a):
Nedal. Pouziti pepraku na volne pobihajiciho psa je nelegalni (neprimerena obrana).
Na Letne tuplem.
Použití pepřáku na "volně pobíhajícího" psa nemá nic společného s obranou, ale jednalo by se o týrání zvířete.
Pokud by šlo o odvracení útoku (nevím jestli histercký JRT by šel považovat za útok), tam už by se daly použít paragrafy o nutné obraně, případně krajní nouzi.
Určitě by to nevylo posuzováno jako "zcela zjevně nepřiměřená obrana".
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4
Pan Brouček
napsal(a):
Použití pepřáku na "volně pobíhajícího" psa nemá nic společného s obranou, ale jednalo by se o týrání zvířete.
Pokud by šlo o odvracení útoku (nevím jestli histercký JRT by šel považovat za útok), tam už by se daly použít paragrafy o nutné obraně, případně krajní nouzi.
A stejné zákony platí i na Letné...

U nás problémy také narůstají a to jsme na vesnici, minulý týden jedna slečínka s kočárkem a po silnici přebíhal neustále nějaký krysařík bez vodítka, blokoval auta, jí to bylo evidentně jedno, nevím ani jestli byl její ale asi jo, protože po chvilce šli zpátky, takže přinejmenším se znali.Malé psy, pokud jdou po mém nebo po mě, tak řeším tak, že je prostě čapnu za krkem za kůži a držím dokud si je majitel nevyzvedne, dosud jsem naštěstí od malých žádný kousanec neutrpěla.S velkýma je to už ale problém, to už jsem psala v jiné diskuzi, objednávám paralyzér.

Pan Brouček
napsal(a):
Pouze krajní nouze. Nutná obrana jen v případě, že by byl pes majitelem poštván. Jen podotek...

Ollie napsala-Já jsem většinou v pohodě, neztrácím nervy a na agresora s adekvátním výrazem hnusně zavrčím, ať vypadne, a pes se zpravidla klidí, i když mám za zády svého vzteklíka. Ale to se týká větších psů, mrňata pod 10 kg jsou nevypočitatelní zákeřníci. -Myslím, že to nebude tom, že malí psi jsou tací, je to zas jen a jen o výchově.U nás platí spíš to, že pokud promluvím na velkého nevychovance, jeho to ještě víc rozlítí, takže rozhodně jsem metodu zavrčet na něj aby vypadl už raději vynechala.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Tak já jsem agresor s klidnými psy, což nechápu, protože se říká jaký pán takový pes, já nelítostně kopu, škrtím, smýkám, škubu chlupy atd, jakmile na nás nějaký rafan skočí a jde kousat tak se ze mě stává rozzuřená bestie a pes agresor si vždy nakonec útok rozmyslí, na vodítku mám tři psy a všichni stojí s tupým výrazem "mámo na nás někdo křičí..." takže jejich sebeobrana je na bodě mrazu a cizího psa mi není ani trochu líto. no a pokud se ještě přidá nějaký "dotčený" majitel nevychovance tak toho taky sjedu na tři doby a opět agresivita mi není cizí, jelikož jsem v ráží z nějakého zmetka, tak klidně můžu rozbít na místě hu*u i pánečkovi mimochodem, před deseti lety jsem se takto seznámila s klučinou a jsme kamarádi dodnes a říká jo když jsme se spolu seznámili, to byl jen samý křik a řev

S jackem si člověk poradí, aspoň když už se zakousne. Popadnu a sundám a zahodím. Horší je to s velkými psy. Ve středu města chodí slečinka se psem ( větší než ohař, bulloidní hlava ) zásadně na volno. Včera skočil po psu známému, rovnou po krku, sejmul ho pepřákem - jen prskal, ale pustil.
Jde pověst, že už pokousal 5 psů, slečna jen krčí rameny. Jak to může dopadnout? Toho psa někdo zlikviduje.
napsal(a):
No já jsem po tom, co se stalo mámě, chytla takový amok, že jsem se radši klidila. Ale fakt budu chodit s paralyzérem a prskat s ním na agresivní psy, abych plašila tupé majitele. Ať jsem klidně za magora.
Přijde mi, že JRT, foxy a všechny jejich sprsklotiny si tady většinou pořizují tupouni, co chtějí líbivou a módní věc do rodiny, protože tak je to v reklamách a tak to právě frčí. Vůbec nechápou, že mají doma drsného teriéra, žádnou hračku. Ve srovnání s nimi jsou třeba bezdomovečtí psi problém minimální. Ad jedna mají pořád za zády MP, takže většinou na vodítku a i jinak mají všichni celkem přivolání.
Tady ti jakoJRT nejsou vubec drsni terieri, jako spis vymatlany labilni hysterky, bohuzel... Lidi si to poridi jakoze jeeeee Maska, to musim mit. A je jim uplne jedno, ze je tohle plemeno hitem mnozek, kde se to prska mama se synem, dcera s forem, labil na debila... A pak je z toho pes, se kterym se ani prase nedomluvi.

JRT byl v moderní snad už před 10 lety, blbý pes může být u jakéhokoliv plemene, je to jako u lidí.Mě osobně se ale nelíbí, připadají mě jako příkladní voříšci se vším všudy.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak já jsem agresor s klidnými psy, což nechápu, protože se říká jaký pán takový pes, já nelítostně kopu, škrtím, smýkám, škubu chlupy atd, jakmile na nás nějaký rafan skočí a jde kousat tak se ze mě stává rozzuřená bestie a pes agresor si vždy nakonec útok rozmyslí, na vodítku mám tři psy a všichni stojí s tupým výrazem "mámo na nás někdo křičí..." takže jejich sebeobrana je na bodě mrazu a cizího psa mi není ani trochu líto. no a pokud se ještě přidá nějaký "dotčený" majitel nevychovance tak toho taky sjedu na tři doby a opět agresivita mi není cizí, jelikož jsem v ráží z nějakého zmetka, tak klidně můžu rozbít na místě hu*u i pánečkovi mimochodem, před deseti lety jsem se takto seznámila s klučinou a jsme kamarádi dodnes a říká jo když jsme se spolu seznámili, to byl jen samý křik a řev
také vždy řeším vše já bez ohledu na to co je velkého či malého na konci mé šňůry, jen bych si přála být trochu mladší, schází mě už ta správná rychlost před psy a respekt vůči namakancům vypatlan*m co právě zrovna vodí ty nejhorší hafany.
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4
napsal(a):
Pouze krajní nouze. Nutná obrana jen v případě, že by byl pes majitelem poštván. Jen podotek...
Ono je to mnohem složitější.
Je vůbec otázka může-li být nutná obrana zásah pouze proti psu, a ne proti útočníkovi samotnému. Pokud není třeba pes jeho (služební, firemní), tak mu nevznikne třeba žádná újma, ani majetková atd.
Navíc trochu jiná formulace je v TrZáku a jiná v NOZ.
Nelze to rozhodně paušalizovat.
Každopádně i o "nutnou obranu" se v určitých případech jednat může.

Pan Brouček
napsal(a):
Ono je to mnohem složitější.
Je vůbec otázka může-li být nutná obrana zásah pouze proti psu, a ne proti útočníkovi samotnému. Pokud není třeba pes jeho (služební, firemní), tak mu nevznikne třeba žádná újma, ani majetková atd.
Navíc trochu jiná formulace je v TrZáku a jiná v NOZ.
Nelze to rozhodně paušalizovat.
Každopádně i o "nutnou obranu" se v určitých případech jednat může.
Ovšemže může být nutná obrana zásahem pouze proti psu, je-li majitelem poštván. Pokud není pes jeho, tedy ho asi nepoštval, pak nejde o nutnou obranu ale krajní nouzi. A nemotejte sem prosím NOZ, protože pouze TZ (a zákon o přestupcích) vymezuje nutnou obranu a krajní nouzi.
Takže nepaušalizuji, jen uvádím na pravou míru.
A ano, jak jsem řekla, nutná obrana padá v úvahu, pokud jde o zvíře poštvané majitelem, tedy je zvíře "prodlouženou rukou" útočníka, nástrojem útoku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
také vždy řeším vše já bez ohledu na to co je velkého či malého na konci mé šňůry, jen bych si přála být trochu mladší, schází mě už ta správná rychlost před psy a respekt vůči namakancům vypatlan*m co právě zrovna vodí ty nejhorší hafany.
mě vždycky můj manžel říká, ty seš taková milá, skoro blondýnka s modrýma očima, s úsměvem na tváři, člověk by nevěřil jak dokážeš být krutá namakanec nenamakanec, peru se se všema ale zas je fakt, že doba se mění a prostě chlapi jaksi nemají někteří zábrany vypleskat ženskou, že to asi není jako dřív, že ženská vyskočí a chlap "zklapne" já naštěstí měla štěstí že jsem vždy "zastrašila" ikdyž jednou po mě vystartoval jak pes, tak majitel, ale když sjem se k němu rozběhla tak začal couvat i se psem, takže se asi bál bych se chtěla někdy vidět, rudá jak rajče, vygulené oči plus můj hovězí hlas no odlehčuji toto celekm vážné téma, Ollie mi nezbývá poradit nic jiného že na hrubý pytel, hrubá záplata, bohužel...
napsal(a):
JRT byl v moderní snad už před 10 lety, blbý pes může být u jakéhokoliv plemene, je to jako u lidí.Mě osobně se ale nelíbí, připadají mě jako příkladní voříšci se vším všudy.
Pred deseti lety JRT teprve ten nejvetsi boom cekal. Trva cca poslednich pet let. A cim dele, tim vice jsou labilni a nebo naopak agresivni. Jak se to vsechno mnozi a prska na sebe. Pred temi cca sedmi osmi lety byl u Prahy pes bez PP, ktery mel sam snad 50 vrhu..
Mela jsem jich doma kolem 300 a myslim si, ze mam docela dobrej prehled.
Btw. pred temi deseti lety stali bezpapiraci kolem 15ti tisic, papiraci 30. A to si fakt nemohl dovolit kdejakej jouda.
napsal(a):
Ovšemže může být nutná obrana zásahem pouze proti psu, je-li majitelem poštván. Pokud není pes jeho, tedy ho asi nepoštval, pak nejde o nutnou obranu ale krajní nouzi. A nemotejte sem prosím NOZ, protože pouze TZ (a zákon o přestupcích) vymezuje nutnou obranu a krajní nouzi.
Takže nepaušalizuji, jen uvádím na pravou míru.
A ano, jak jsem řekla, nutná obrana padá v úvahu, pokud jde o zvíře poštvané majitelem, tedy je zvíře "prodlouženou rukou" útočníka, nástrojem útoku.
A nemotejte sem prosím NOZ, protože pouze TZ (a zákon o přestupcích) vymezuje nutnou obranu a krajní nouzi.
No nevím.
http://zakony.centrum.cz/obcansky-zakonik-novy/cast-4-hlava-3-dil-1-oddil-1-paragraf-2905
http://zakony.centrum.cz/obcansky-zakonik-novy/cast-4-hlava-3-dil-1-oddil-1-paragraf-2906.

iveta33i
napsal(a):
A nemotejte sem prosím NOZ, protože pouze TZ (a zákon o přestupcích) vymezuje nutnou obranu a krajní nouzi.
No nevím.
http://zakony.centrum.cz/obcansky-zakonik-novy/cast-4-hlava-3-dil-1-oddil-1-paragraf-2905
http://zakony.centrum.cz/obcansky-zakonik-novy/cast-4-hlava-3-dil-1-oddil-1-paragraf-2906.
Pokud jednám v nutné obraně či krajní nouzi, posuzuje se moje chování podle TZ nebo zákona o přestupcích (nově o odpovědnosti za přestupky). Až způsobená újma se řídí NOZ. Čili NOZ subsidiárně užívá TZ a zákon o přestupcích, ne obráceně. Tedy nutnou obranu a krajní nouzi definují tyto dva zákony a podle nich se jednání posuzuje.
Proto je ustanovení, na které tu jsou odkazy, zahrnuto pod "Závazky z deliktů". A ty delikty se posuzují podle zákona o odpovědnosti za přestupky.
Janae
napsal(a):
U jezevčíků je známé, že nemají pud sebezáchovy a útočí na velké psy.
Náš chodil tak dlouho očůrávat čumák NO, až jednou byly vrata otevřené...
(NO byl za vraty, pod vraty mezera akorát na čumák, jakmile NO strčil čumák pod vrata a začal hystericky štěkat, náš jezevčík mu ho počůral)
Jezevčík přežil, ale měl na mále, ale jen se vzpamatoval, opět chodil čůrat na čumák.
A nebyl to jen NO, dost ho bavilo dráždit velké psy a nebyl sám, co vím, tak to dělají snad všichni jezevčíci.
Nu jsou to zlatíčka.
Než dostanu kartáč, byla jsem dítě, pes lítal s námi povenku, tak jak je na vesnici běžné...
Ano, takto se chová jezevčík.
A pak s vlajícíma ušima ozlomkrk prchá před nasra.ým velkým psem.
Jenže, pokud by měl jezevčík pud sebezáchovy, nikdo by ho nedostal do nory, to dá rozum, ne? Na vině konfliktů jsou vždy majitelé jezevčíka.

napsal(a):
Na Letne tuplem.
I pokud bude volně pobíhající pes bez pána?
S malým psem bych si snad poradila, ale co když budem napadeni NO nebo jiným velkým plemenem? Mám se radši nechat pokousat nebo nechat zakousnout svého psa? Na Letné teda nebydlím a ani se nám to za cca 20 let života se psy nestalo, ale pro jistotu bych raději něco při sobě měla. Takže pepřák ne a paralyzér ano?
A jinak promluva s majitelem nebo zavolání MP...to asi nemyslíte vážně, že ne? Protože to vím, že je na 100% neúčinné.

Na Letne tuplem.
Však bych ten pepřák nepoužívala na volně pobíhajícího psa. Když si bude pobíhat, ať si pobíhá.
Když ale bude útočit na mého psa, klidně použiju, co budu mít po ruce : klacek, pepřák, paralyzer. Nakonec ten pepřák ublíží míň, než klackem přes čumák. Blbý je, mít holé ruce. Na kopání už nemám, jsem ráda, že stojím na dvou.

Pamatuju, jak opravdu stará paní ( 80), zachránila svého jezevčíka tím, že ho zalehla. Přiřítivší se rotwailer jí rajtoval po zádech, ale na psa se nedostal. Naštěstí paní nekousnul, ale i tak byla samá modřina, sotva došla domů. Vyběhnul ze zahrady do příměstských luk a dobu si pro něj nikdo nepřišel.

impact
napsal(a):
Pred deseti lety JRT teprve ten nejvetsi boom cekal. Trva cca poslednich pet let. A cim dele, tim vice jsou labilni a nebo naopak agresivni. Jak se to vsechno mnozi a prska na sebe. Pred temi cca sedmi osmi lety byl u Prahy pes bez PP, ktery mel sam snad 50 vrhu..
Mela jsem jich doma kolem 300 a myslim si, ze mam docela dobrej prehled.
Btw. pred temi deseti lety stali bezpapiraci kolem 15ti tisic, papiraci 30. A to si fakt nemohl dovolit kdejakej jouda.
Njn, to množení je hlavní prů...er. Na coursingu vídám JRT (zpravidla tedy z normálního chovu) mraky a ještě jsem neviděla žádného nevychovaného zmetka. Všichni známí, co je mají (všichni PP + 2 adopťáčci), taky v pohodě. Vědí, co si pořídili a věnují se jim. A jde to i pochroumanými povahami, ale to zrovna vám nemusím ani říkat. S klukama si můj na první dobrou láskou kolem krku nepadá, ale od toho jsme příčetní majitelé, abychom to okoučovali. Problém byl vždycky jen s typy lidí, co si pořídili toho psa z reklamy/filmu. Vůbec nechápou, že nemají doma mončičáka, ale psa. Maximálně z něho z lenosti udělají psychomíčkaře, čímž ho kolikrát ještě dorazí.
Jinak jsem dnes s PČR konzultovala, co si můžu reálně dovolit - pokousání mámy předávají na obec, ale kdyby něco a použiju paralyzér, nebudu mít problém. Nahlásila jsem i svoje pokousání, tak už má majitel minimálně 2 záznamy. Kdesi na chalupě, kde je přes léto, má prý ohledně své polodivoké smečky taky nějaké vyhrocené konflikty ve stylu ohrožování dětí a tak. Nejlepší by bylo, kdyby mu ty psy zabavili, než je něco minimálně přejede. Lítají tady běžně bez dozoru mezi auty.

Orionka + Sarah01 - Pan Broucek a espiro se na to koukaji "dle zakona". V techto pripadech nelze pausalizovat (pripad od pripadu, misto od mista, situace atd.), ale pouziti pepraku ci paralyzeru na "volne pobihajiciho psa" proste neni legalni.
Pouziti neceho takoveho v parku, kde je na nekterych mistech navic v poradku mit psa na volno, je znacne diskutabilni (zvlast, pokud tam plati "nepsana pravidla mezi pejskari a MP" - viz. Letna).
Jinak se bude resit pouziti na JRT na NO a na bulla.
Jinak na psa co byl sam a siroko daleko nikdo, jinak na psa co mel 25m od sebe pana.
Jinak na psa co ma xy zkousek a poharu vs. psa (majitele) co ma jiz deset zaznamu.
A stejne tak je rozdil jestli pes utoci na psa, ci na cloveka (viz. Ollie).
Ono je to slozite.
Taky me psi na volno a jejich vetsinou velmi arogantni panove s*.
Ale zkuste si to hodit obracene.
Vas pes se napr. neceho lekne - vyvlekne se z obojku a leti pryc... Urcite ho nechcete najit v situaci, jak se vali po zemi, ma v ocich peprak, je dosmazenej paralyzerem a nekdo do nej jeste pro jistotu kope.
Asi naivne, ale stale verim, ze normalni lidi dokazou fungovat i bez pepraku a paralyzeru.
Takova pekna rozprava "od plic" vazne dokaze kolikrat vic.

"Orionka + Sarah01 - Pan Broucek a espiro se na to koukaji "dle zakona". V techto pripadech nelze pausalizovat (pripad od pripadu, misto od mista, situace atd.), ale pouziti pepraku ci paralyzeru na "volne pobihajiciho psa" proste neni legalni."
Tady někdo běhá za volně pobíhajícími psy a čímkoliv jim ubližuje? Já žila v tom, že se tady bavíme o odvrácení útoku, respektive o obraně při probíhajícím útoku
"Takova pekna rozprava "od plic" vazne dokaze kolikrat vic"
jako s tím cizím psem? No určitě, nejednoho to dokáže i k tomu útoku vyprovokovat, i když do té doby nechtěl, to určitě ano...já to tedy řeším raději po dobrém...

Ano, já měla přesně na mysli probíhající útok, jinak jsou mně volně pobíhající psi fuk, když si jdou po svém.

...A jinak promluva s majitelem nebo zavolání MP...to asi nemyslíte vážně, že ne? Protože to vím, že je na 100% neúčinné.
Když ještě byly pořádné telefonní budky, zavřela se do jedné na sídlišti důchodkyně s malým psem v náručí. Z budky zavolala policii a ta přijela psa stále ještě útočícího ( dorážejícího ) na budku odchytnout.
Malý pes byl trp. bílý pudl, velký NO z okolní rodinné zástavby. Majitelé ráno odjeli do práce, psa vystrčili na zahradu, plot nebyl nic moc ( pravidelně ).

No dnes jsem trochu vypěnila a nebyl to JRT. Před cca 3 týdny jsme potkali psa, který nakráčel k mému, provokoval a ve finále ho rafnul do krku. Jen škrábnutí, tak jsem si trochu zaječela směr majitelka (v dáli na druhé straně parku) a nechala to být. I přesto, že té to bylo celkem fuk a pes se k nám ještě vracel. Dnes repete. Paní s mladou holkou, ten samý pes běžel k nám s chutí se servat. Už to vůbec nevypadalo dobře, tj. můj letěl do vzduchu a druhý dostal lehký kopanec do tlamy, když šel po mě. Tak se ptám, jestli jsou normální, když mají navolno psa, který se pere (už jsem viděla konflikty i s jinými) a nemá přivolání. Slečna drzá jak opice - prý se s normálními psy nepere a je to kvůli tomu, že jsem ho zvedla do vzduchu. Jasně, po první zkušenosti si ho nechám dorvat od nějakého zmetka, zvlášť když už byl taky fest nas... Holt budu s sebou ten paralyzér nosit.
Takže pozor na Letné - béžový střapatý vořech, cca 20 kg, startuje na psy (samce) a nemá přivolání. Majitelky jsou arogantní a je jim dost jedno, že obtěžují, ne-li ohrožují ostatní.
Mně se stalo něco dost podobnýho, šli jsme u nás na autobus a jelikož máme zastávku asi minutu od baráku, tak jí dávám košík už doma..
Jen co jsme vyšli v baráku, tak měla nějakýho jorkmuta zakousnutýho v noze. Nevim jestli byla, tak v šoku nebo to bylo tím košíkem, ale moje čuba jenom koukala a netušila co má dělat. Asi ani co se děje.
Majitel v nedohlednu, tak jsem psa vzala a odhodila, majitelka asi vycítila, že se jejímu fufíčkovi stalo něco zlého, protože se objevila jak mávnutím kouzelného proutku a spustila hromadu nadávek.
Když jsem čubě sundala košík, paní zmlkla a když jsem ji ukázala ranku (fakt nic vážnýho, stačilo trochu betadiny a za pár dní pohodka), tak zmizela stejně rychle jako se objevila.
Tím nechci hanit všechny jorky, máme pár fakt čupr kousků v našem okolí:).

Jorkmut se ještě dá spacifikovat, ale tohle vážilo jednou tolik. Tedy né že bych omlouvala majitele vzteklých kousků do pár kg...
Trochu mimo - nemáte taky trochu problém s borderami a spol.? Co se bavím s ostatními ČSV, tak pasení u stejného pohlaví moc nedávají. Stejně jako u nás.
Je to pes od psa, máme tu paní co má borderáka a to je fakt psychouš a majitelka taky. Ale myšleno je to více méně v dobrým :D.
Akouš to pase se všema fena, pes, je jí to jedno, má ráda každého psa, který toleruje její způsob hry, kterej je trochu jinej a ne každýho psa to ba a jsou z ní pak dost nervózní :D.
Jediný co ji prostě nejde přes ten její dlouhý nos, jsou bull plemena, ať si říká kdo chce co chces, jakmile vidí amstaffa nebo piťáka, tak se naježí a vydává fakt šilený, temný zvuky.
Ale co se týče ostatních, tak jí to je fuk, nejlepší kámoška je čuba x shiby.
Ale máte pravdu spousta CSV stejný pohlaví nesnáší.

Brachycefalici jsou taky na černý listině. :D Vůbec ty defekty nechápe. I na štěňata, feny, seniory a kastrované kouká nejistě, ačkoliv tuhle skupinu běžně sbírá do smečky, aby pak mohl o to víc machrovat na konkurenty.
Kamarádů kluků má spoustu, ale seznamovačky s novými někdy vypadají hrozivě, a když to nejde, tak to prostě nejde. Žádná všeobjímající láska, ale mě to vyhovuje, chtěla jsem psa s vlastním názorem. Nicméně si ho okoučuji, abych neobtěžovala ostatní.
To my tu teď máme taky hotový neštěstí. Vloni v létě si lidé z vedlejší vesnice na tržišti pořídili štěně-psa akitu... Jedno, jestli bez PP, prostě tak vypadá, je obří a je to nezvladatelnej sajrajt. Jenže oni už tu věc ani po lese nevodí na vodítku a i když ne moc často, občas na sebe narazíme. Zatím to bylo vždycky tak, že si ho stihl chytit, i když - klasika - pes ho neposlouchá, takže za ním musí utíkat a chytat ho. Na vodítku se zmítá, řve. Krajně z jara, když bylo velké náledí, chlap chvíli jezdil za psem než se chytil stromu.
Nevím, jestli mu je za sebe tak trapně nebo jestli má vážně tak blbej smysl pro humor, ale celé situaci se vždycky jenom směje a já už jsem vážně vytočená. Toho psa se, přirozeně, bojím. Jenže to bych nemohla vůbec vycházet ven, protože to je ten typ lidí, co jde venčit jednou za týden a zrovna úplně náhodou někam, kam je zrovna napadne, takže není ani možný předvídat, kde na ně narazíme.
Čistě teoreticky, kdyby si ho chytit nestihl a šel po nás, jak moc velkou mám záruku, že mi proti takovýmu huňatýmu zvířeti ten paralyzér pomůže?
Atheira
napsal(a):
To my tu teď máme taky hotový neštěstí. Vloni v létě si lidé z vedlejší vesnice na tržišti pořídili štěně-psa akitu... Jedno, jestli bez PP, prostě tak vypadá, je obří a je to nezvladatelnej sajrajt. Jenže oni už tu věc ani po lese nevodí na vodítku a i když ne moc často, občas na sebe narazíme. Zatím to bylo vždycky tak, že si ho stihl chytit, i když - klasika - pes ho neposlouchá, takže za ním musí utíkat a chytat ho. Na vodítku se zmítá, řve. Krajně z jara, když bylo velké náledí, chlap chvíli jezdil za psem než se chytil stromu.
Nevím, jestli mu je za sebe tak trapně nebo jestli má vážně tak blbej smysl pro humor, ale celé situaci se vždycky jenom směje a já už jsem vážně vytočená. Toho psa se, přirozeně, bojím. Jenže to bych nemohla vůbec vycházet ven, protože to je ten typ lidí, co jde venčit jednou za týden a zrovna úplně náhodou někam, kam je zrovna napadne, takže není ani možný předvídat, kde na ně narazíme.
Čistě teoreticky, kdyby si ho chytit nestihl a šel po nás, jak moc velkou mám záruku, že mi proti takovýmu huňatýmu zvířeti ten paralyzér pomůže?
Malou?
Pokud netrefíte nos.
...Jorkmut se ještě dá spacifikovat, ale tohle vážilo jednou tolik...tak to mne fakt pobavilo, Ollie...
Tedy dámy, podle tohoto vlákna to vypadá, že naši planetu ovládli agresivní psi...
Zmiňujete většinou malá plemena, to si s nimi - jako zkušené pejskařky - nedokážete při procházce se svým psem poradit? To fakt nedokážete vyřešit situaci, že vás na procházce otravuje cizí pes? Jako chápu, kdyby ten agresivní otrapa vážil 50 kg a tvrdě napadl vás nebo vašeho psa, ale malí smetáci?
Na takové psy nepotřebujete žádný paralyzér ani pepřák, stačí dobře mířené kopnutí, zvednutí a vyklepání nad zemí a hlasité vynadání. Příště se vám spolehlivě vyhnou.
Na druhou stranu, pokud chodíte světem se svým psem a systematicky vás někdo napadá, je něco špatně i na vaší straně.
sisi58
napsal(a):
Malou?
Pokud netrefíte nos.
Vím, že tu kdysi někdo psal, že ho někde napadl kavkazák nebo něco takového a právě se bránil paralyzérem. Ale nevím, kdo to byl. Ono by to mělo fungovat i přes oblečení, je-li to plně nabito. Ale nemusela jsem (a fakt doufám, že nebudu muset) ho použít, tak nevím, jak moc je srst překážkou. V papírech k tomu byla i obrana proti divokým zvířatům. Těžko říct, co si pod tím představit.
Musím říct, že tu bylo hodně větších psů, co nebyli zrovna kámoši, i takových těch nevychovaných, kousavých a tak... Ale pořád to byli takoví normální psi a nic se nikomu nestalo. Jenže tahle příšera mi fakt nahání hrůzu a chtěla bych vědět, jestli je vůbec reálně možný se proti něčemu takovýmu bránit (sebe i psy - on se netváří, že by si úplně vybíral). Domluva s majitelem (koš a nepouštění na volno třeba) asi možná nebude, nekomunikuje, ani když se ho na něco zeptáte, kromě odpovědi na pozdrav a toho debilního smíchu, který by se ještě dal brát, pokud se na vás naježí čivava, tak to pak paničce to její "nezbeda jeden" a výmluvný smích ještě docela odpustíte, pokud vám už nevisí na noze. Tohle je ale problém i pro celý okolí a majitel to očividně odmítá vidět. Minulý týden ho měl na volno puštěného cestou k rybníku, kde lidi běžně koupou kvanta psů. Stála jsem na protějším břehu od té cesty. Ten pes se vyloupl ze zatáčky a mašíroval si to za lidmi, co tam koupali nějakého ovčáka. Za ním řvoucí a klející majitel a chytal ho prakticky za pět dvanáct.

hehe v podání Saola to zní jako brnkačka
tak jo
zkuste zvýšit (i nezvýšit) hlas na majitele malého kousacího tvorečka nevinného
nebo na toho pejsáčka
nebo pejsánka vzít a odložit bokem
kopnout ? ale fuj
kopete do psů ? to vážně ?
kopnete do psa, který váží 5kg ? kam se trefíte ? a do většího ?
zkuste říkat - sundám mému košík/odepnu vodítko
oni si to příště rozmyslí, nechat pobíhat malilinké pejsky
vždy koukám, proč někde běhá pes volně, kde jezdí auta.. že mi čivavu sní velký pes, to se rozčiluji, ale že ho přejede auto..

tak samozřejmě, chyba je u mě u mého psa, který má ve vlaku náhubek
ne v tom druhém psu, který má 40kg (nevím, prostě medvěd), ale náhubek ne
"nemůžete si sednout vedle?"
"nee, vždyť to je ještě štěně"
no jo, kluk štěně běžně kouše fenu do krku
to je přece hra
ale to byl extrém, asi dostali dárek od dětí, tibetskou dogu :D
jinak je to tak, že nás nemají rádi jen feny, ale to je normální, psů je hodně, velká konkurence, si to musí hlídat nebo tak něco
pustit svého yorka volně mezi velké psy, normální není.
Nevím jestli jste četla můj příspěvek celý, psala jsem, že jsě psa odhodila. Stalo se to v momentě kdy jsem se otočila, abych zamkla dveře. Pes už jí visel na noze, každopádně agresivní psi tu byli vždy, spíš mi příjde, že přibývá majitelů, kteří si pořídí psa a dlabou na výchovu, socializaci a celkově si myslej, že všechny problémy vyřeši zvednutím psa a odchodem pryč.
Upřímně řečeno, když na vás letí pes s umyslem toho vašeho psa zabít nemáte moc možností co dělat preventivně.
Pak jen odhodit psa, ale kdo chce riskovat, že se pes smekne a pohryže i vás,.

Luciandthewolf
napsal(a):
Nevím jestli jste četla můj příspěvek celý, psala jsem, že jsě psa odhodila. Stalo se to v momentě kdy jsem se otočila, abych zamkla dveře. Pes už jí visel na noze, každopádně agresivní psi tu byli vždy, spíš mi příjde, že přibývá majitelů, kteří si pořídí psa a dlabou na výchovu, socializaci a celkově si myslej, že všechny problémy vyřeši zvednutím psa a odchodem pryč.
Upřímně řečeno, když na vás letí pes s umyslem toho vašeho psa zabít nemáte moc možností co dělat preventivně.
Pak jen odhodit psa, ale kdo chce riskovat, že se pes smekne a pohryže i vás,.
nene, promiňte, to bylo saola
o víkendu jsem musela zvednout bojového psa, nic vtipnějšího už asi nezažijem
kolik váží vlčák ?
tolik agresivních psů nebylo, ani tolik psů (samozřejmě se svého nevzdám, že, a chci ještě tak tři)
teď vlastně nemají jinou možnost, když teritoria jsou narušována neustále, všichni někam spěchají a na nějaké ohleduplné chování není čas
a třeba i na vesnici nemůžu na rohu baráku nechat psa vpředu na 2m vodítku, protože nevidím za roh, nevím, jestli tam vyleze nějaký pes, a už to nestihnu
nevím už, kdy naposled jsem zažila pohodovou procházku, furt ve střehu
jdu po městě, potkáme 30 psů a nutíme je "ignoraci"
ale to není psí přirozené chování, že ne ?
víte jak musí být ti psi naštvaní za celý den ?

napsal(a):
kolik váží vlčák ?
tolik agresivních psů nebylo, ani tolik psů (samozřejmě se svého nevzdám, že, a chci ještě tak tři)
teď vlastně nemají jinou možnost, když teritoria jsou narušována neustále, všichni někam spěchají a na nějaké ohleduplné chování není čas
a třeba i na vesnici nemůžu na rohu baráku nechat psa vpředu na 2m vodítku, protože nevidím za roh, nevím, jestli tam vyleze nějaký pes, a už to nestihnu
Co, za celý den, za celý život!
napsal(a):
kolik váží vlčák ?
Moje reakce taky byla určená Saole :D
Já taky musím zvedat v práci všechno možný, ale když to spolupracuje tak je to snadný.
Můj asi tak 27-28 kg, je to prcek, ale chlapy třeba 40 i víc..
Já jsem ve střehu už automaticky, protože ona hrozně ráda vymejšlí při prochajdě takový bejkárny, že to by jeden nevymyslel, ale aspoň mě to pak s ní baví :D.
Tak uz nevim co s tim. A zacinam mit problem. O nase psy prakticky nejde. Ovcak je hodny a bigla si hlidam. Ob dva baraky maji psa. Maly cerny ratlik. Je znacne vyhubly. Ale o to taky nejde.
Maji ho asi rok. A asi rok se toula po vesnici. Taky docela snesitelne pro lidi (ne ridice). Ale vyvadim si takhle dve a pul kozy na zahumenku na pastvu. A maly cerny pes si to masti k nam. Po tud by bylo vse dobry. Jenze jedna nase koza ma panickou hruzu ze psu ktera zapricinuje jeji agresi smerovanou ke psum. Se svymi psy na tom pracujeme a pokroky se dejou. Ale cizi pes pronasledujici moji zdesenou kozu nemuze dopadnout dobre. Vse se odehrava na nasem neoplocenem pozemku. Majitele uz rok slibuji napravu. Uz rok jim pravidelne vracim psa s poznamkami ze se mu neco muze stat. Jelikoz bigl je svatej dokud na nej jiny pes nezavrci. Pak je zle. Ma spoustu sramu na dusi i tele od cizich psu. Ale toho si hlidam. Bohuzel naprava se zadna nekona a ja mam pomalu strach vylezt ven s holkama. Uz zvazuji i to ze psa chytim a necham ho odvezt do utulku. I jsem zvazovala jestli ho neadoptujeme, ze by byl aspon nakrmeny a zabezpeceny. Takovy 4kg pes se u nas ztrti a dostal by aspon normalni vychovu. Ale oni si poridi dalsiho a dalsiho psa... a ja bych jich mela doma brzo 20.
Domluva tedy mozna neni, adopce taky ne. A odvoz do utulku beru jako posledni moznost. Mate napad jak to vyresit? Protoze za tyden nevysvetlim koze ze toho psa nemuze jen tak napichnout na roh jako vlajku. Pul roku trvalo nez prestala mit histericky zachvat jen co slysela nase !hodne! Psy stekat na druhem konci dvora.
Tedysek
napsal(a):
Tak uz nevim co s tim. A zacinam mit problem. O nase psy prakticky nejde. Ovcak je hodny a bigla si hlidam. Ob dva baraky maji psa. Maly cerny ratlik. Je znacne vyhubly. Ale o to taky nejde.
Maji ho asi rok. A asi rok se toula po vesnici. Taky docela snesitelne pro lidi (ne ridice). Ale vyvadim si takhle dve a pul kozy na zahumenku na pastvu. A maly cerny pes si to masti k nam. Po tud by bylo vse dobry. Jenze jedna nase koza ma panickou hruzu ze psu ktera zapricinuje jeji agresi smerovanou ke psum. Se svymi psy na tom pracujeme a pokroky se dejou. Ale cizi pes pronasledujici moji zdesenou kozu nemuze dopadnout dobre. Vse se odehrava na nasem neoplocenem pozemku. Majitele uz rok slibuji napravu. Uz rok jim pravidelne vracim psa s poznamkami ze se mu neco muze stat. Jelikoz bigl je svatej dokud na nej jiny pes nezavrci. Pak je zle. Ma spoustu sramu na dusi i tele od cizich psu. Ale toho si hlidam. Bohuzel naprava se zadna nekona a ja mam pomalu strach vylezt ven s holkama. Uz zvazuji i to ze psa chytim a necham ho odvezt do utulku. I jsem zvazovala jestli ho neadoptujeme, ze by byl aspon nakrmeny a zabezpeceny. Takovy 4kg pes se u nas ztrti a dostal by aspon normalni vychovu. Ale oni si poridi dalsiho a dalsiho psa... a ja bych jich mela doma brzo 20.
Domluva tedy mozna neni, adopce taky ne. A odvoz do utulku beru jako posledni moznost. Mate napad jak to vyresit? Protoze za tyden nevysvetlim koze ze toho psa nemuze jen tak napichnout na roh jako vlajku. Pul roku trvalo nez prestala mit histericky zachvat jen co slysela nase !hodne! Psy stekat na druhem konci dvora.
Vy víte, že by byli ochotní vám ho dát, že je tu i možnost si ho nechat? Třeba to jsou takoví majitelé, co zjistili, že pes není nic pro ně, nestarají se a dalšího už by si ani nepořídili. I takoví jsou. Jestli jsou ochotní s vámi mluvit o přenechání psa a vy jste nakloněná k tomu si ho nechat, neviděla bych to tak zle. Něco jinýho je, pokud jsou proti, to je pak téměř jasný, že jakmile o jednoho přijdou (ať už se s ním stane cokoli), pořídí si dalšího...
Atheira
napsal(a):
Vy víte, že by byli ochotní vám ho dát, že je tu i možnost si ho nechat? Třeba to jsou takoví majitelé, co zjistili, že pes není nic pro ně, nestarají se a dalšího už by si ani nepořídili. I takoví jsou. Jestli jsou ochotní s vámi mluvit o přenechání psa a vy jste nakloněná k tomu si ho nechat, neviděla bych to tak zle. Něco jinýho je, pokud jsou proti, to je pak téměř jasný, že jakmile o jednoho přijdou (ať už se s ním stane cokoli), pořídí si dalšího...
Nez meli tohodle maleho cerneho vystridalo se u nich asi 10 stenat. Pred 3 roky YT, pak malej stafik, pak uz jen vorisci. Kam psi mizi muze cela ves jen spekulovat. Vzdy maji psy dva. K tomuhle malemu cernemu maji jeste maleho bezoveho. Ten ale neutika. Jim je jedno co je s jejich zviraty. Den pred silvestrem jim utekli dve prasata. Hasici se s nima domluvili ze jim je chyti, ale jedno si nechaji. Prasata pul roku stara a zebra by se na nich dala spocitat. Takze i kdybych si maleho cerneho nechala, tak poridi dalsiho. Ten zas bude uzikat, zase si ho necham a oni poridi zase dalsiho... a tak dale. Takze tohle reseni neni. Kdyby ta jedna koza nemela diky spatnym zkusenostem histerak ze psu tak mi nevadi. Ale koza ma k 80kg je vysokobrezi a mlati s ni hormony. Ja si ji uhlidam, ale o tyhle konflikty nestojim a svuj pozemek potrebuju vypast, aby se dala stavet ohrada. Ale i kdyby uz tam ohradnik byl nemuzu tam kozy pustit protoze by to ten maly cerny pes prolezl a pak by ho koza zabila. A ja fakt netouzim po tom aby moje zvirata zabila jine zvire. Takze bych mohla vypasat jen s kozou a kuzletem kteri maji psy na haku. Ale ty zas bez te jedne kozy ven nevyvedu, protoze ti nasleduji tu jednu kozu. No proste potrebuju napad jak to co nejvice efektivne a nejmene nasilne vyresit. Bud aby si psa uz opravdu hlidali (ano muze se stat ze pes utece, ale nesmi to byt dennim chlebem) nebo aby ho dali pryc a dalsiho si neporizovali.

Tedysek
napsal(a):
Napadlo me jestli to nezkusit pres kvs a vyzivovy stav jejich zvirat. Mate s tim zkusenost? Nechci byt za udavace, ale treba by to pomohlo.
nene, je to pomalé, a teda nechci navádět k žalování (stav nevidím)
tady takhle jsou 4 psi - jeden agresivní (a ne ze strachu, to fakt ne) labrador, toho musím odeřvat (naposledy jsem ho přivázala na náměstí ke stromu, šel i po lidech, chudák, obec ho vrátila majiteli),
druhý a třetí mají problém jen s blechami, čtvrtého vždy vezmu na vodítko a připnu majitelům ke klice
na potřetí už jim to došlo, dokonce dostal do zahrádky vodu
mně nevadí, že ti psi jdou s námi, naopak, ale lehce je tu srazí auto
jestli na smrt autem majitel neslyší, kupte toho psa
to bude nějaká láhev rumu nebo tak ;-)
ještě.. je v obci psům dovoleno běhat na volno ?
V obci je volny pohyb psu zakazan. Ale nikdo to neresi. Ja mam od starostky i dovoleny volny pohyb psu protoze si je upoveluju kdyz je treb a lidi se jich uz zaplatbuh neboji. Nikdy nic neprovedli a tak nam to dovolila. Ale ja to resila s ni pro svuj vlastni klid. Jinak to tu fakt nikdo neresi. I policistu jsem se ptala co za to majiteli hrozi. Odpoved byla ze napomenuti. A jen pokud je pes zly tak pokuta.

aha, no kecali
ale nemá cenu si dělat trable ve vsi
jestli je to u nich fakt blbě, kupte jej a darujte někomu nebo si ho nechte.. nebo vet správa, udání.. jenže.. snad to půjde jinak
mohli by se také vytočit a psa.. víte co.

a co já mám dělat se svým nasertivním 60 kg ?

U nás je to stejný, občas to lidem připomene obecní rozhlas, ale lidi na to kašlou. Už jsme jednoho volně pobíhajícího jezevčíka do útulku odvézt nechali, protože psa mít nemůžeme, resp. ani nechceme. Asi bych na to neměla nervy a nechala kozu, ať si dělá se psem, co chce.
napsal(a):
aha, no kecali
ale nemá cenu si dělat trable ve vsi
jestli je to u nich fakt blbě, kupte jej a darujte někomu nebo si ho nechte.. nebo vet správa, udání.. jenže.. snad to půjde jinak
mohli by se také vytočit a psa.. víte co.
Kecali? Ach jo. Fakt jsem naivni. A co jim teda hrozi? Jestli jde ho lapit a policii predat s tim ze jim dam adresu majitele at jim daji nejakou sankci... bylo by to asi nejlepsi.

Tedysek
napsal(a):
Kecali? Ach jo. Fakt jsem naivni. A co jim teda hrozi? Jestli jde ho lapit a policii predat s tim ze jim dam adresu majitele at jim daji nejakou sankci... bylo by to asi nejlepsi.
dají jim napomenutí, podruhé pokutu, .. a milí majitelé psa se na něj naštvou a zastřelí jej.
napsal(a):
U nás je to stejný, občas to lidem připomene obecní rozhlas, ale lidi na to kašlou. Už jsme jednoho volně pobíhajícího jezevčíka do útulku odvézt nechali, protože psa mít nemůžeme, resp. ani nechceme. Asi bych na to neměla nervy a nechala kozu, ať si dělá se psem, co chce.
Koze uz na krku nekolikrat visel jezevcik. Proto ma panickou hruzu ze psu a preventivne utoci se zamerem totalni likvidace. A jelikoz potrebuju aby se naucila ze psi jsou neskodni a nechala se psem i past tak ji nenecham jit do tohodle pitomce maleho. Navic by poslapali sousedum pole a ja bych dostala slusnou sodu. A to taky nechci.
napsal(a):
dají jim napomenutí, podruhé pokutu, .. a milí majitelé psa se na něj naštvou a zastřelí jej.
Nezastreli. Na to nemaji ani moznosti ani odvahu. Ale zkusim to a poprosim tu jednu pani at mi da echo co oni na to.
Diky megi. Tohle zkusim. Opravdu moc dekuju. :).

Tedysek
napsal(a):
Nezastreli. Na to nemaji ani moznosti ani odvahu. Ale zkusim to a poprosim tu jednu pani at mi da echo co oni na to.
Diky megi. Tohle zkusim. Opravdu moc dekuju. :).
no za tohle fakt neděkuj.. kdo ví, jestli ho nakopnou.. radši bych psíka párkrát přivedla ke dveřím nebo koupila.

Tedysek
napsal(a):
Koze uz na krku nekolikrat visel jezevcik. Proto ma panickou hruzu ze psu a preventivne utoci se zamerem totalni likvidace. A jelikoz potrebuju aby se naucila ze psi jsou neskodni a nechala se psem i past tak ji nenecham jit do tohodle pitomce maleho. Navic by poslapali sousedum pole a ja bych dostala slusnou sodu. A to taky nechci.
Jo, tak to chápu. Taková socializace kozy a ten pes by to pokazil.
napsal(a):
no za tohle fakt neděkuj.. kdo ví, jestli ho nakopnou.. radši bych psíka párkrát přivedla ke dveřím nebo koupila.
Vodim jim ho domu uz rok. Uz rok jim vykladam jak jim ho bud muj bigl nebo souseduv anatol (leze k nemu na zahradu) prekousne a nebo ho srazi auto. A uz rok si jen vetram plice. A kdyz ho adoptuju tak si poridi dalsiho psa ktery bude taky utikat a cele se to bude opakovat.
napsal(a):
Jo, tak to chápu. Taková socializace kozy a ten pes by to pokazil.
4 mesice trvalo nez pochopila ze nasi psi ji do chlivku nevlezou a v chlivku se nemusi plasit. Splasena koza v chlivku 4x4m je opravdu nebezpecna. Ac nechtic. Dalsi mesic trvalo nez pochopila ze pres plot kterym mame preplocenou zahradu se psi nedostanou a jeji trkani do plotu je na nic. A celou dobu se ucila ze jsem mocna jak buh a umim odehnat nase psy dal od ni. A po tolika mnozstvi prace a ran co jsem dostala at uz rohama nebo nohama to fakt nechci zahodit kvuli malemu psu a hloupym majitelum toho psa. Ted jsme ve fazi kdy se neplasi pri nezamcene brance plotu a psy u branky. Za mesic bude stene jehoz naplni prace bude tyhle kozy past. Tak to za hlavu hodit nemuzu. Kdybych nemela takove cile tak ji necham si to vyrikat. Ale potrebuju aby ty zvirata nejak vzajemne fungovali.
Zrovna jsem si přečetla, že nikoli jeden pes, ale celá smečka, ohrožují lidi a zvířata v obci Jankov.
https://www.novinky.cz/krimi/469340-smecka-tyranych-psu-leta-terorizovala-okoli-aktiviste-je-v-ramci-zachrany-ukradli.html.

Ackoliv nijak nejedu v sekci "krimi", tak o kauze Vondruska + Biserka Vondruskova vim.
Ukazkovy priklad bezzubych zakonu a svazanych rukou ouradu.
Diskuse pod odkazem sisi58 je zdrave nas..., nicmene vecna. Chtit poradek dle prava, je vzdy beh na dlouhou trat a ani kdyz ho pobezite dle pravidel, nemate jistotu, ze cil bude znamenat vyhru.
Spis na konci jen odevzdane padnete vycerpanim.

Tedysek
napsal(a):
Pr. MP v Praze.
Uz trikrat jsem volala MP kvuli volne pobihajicumu Rigbegovi.
1. Pobihal v postranich ulicich. Agresivni nebyl, ale s mym psem si "po ocuchani" nesedli a poprali se (psi ok, ja mam jako vzpominku peknou jizvu na zapesti). Dokazala jsem je sama roztrhnout, svyho hodit do klidu, ale Rigbeg sel i tak za nama pul prochajdy, az do pripojeni pani s fenkou, ktera ho mohla u feny i pridrzet. Hlaseno. Odchycen.
2. Stejny pes beha kolem hlavni ulice a krizuje ji jak se mu zlibi. Auta zbesile brzdi. Hlasim. Odchazim. Nemam cas.
3. Tentyz pes se opet venci sam. Volam MP a cekam na prijezd. Po prijezdu strazniku a odchytu chci vedet co s tim budou delat, jenom ja uz jsem je kvuli nemu volala potreti (ale to, ze je sam na ulici vim i od "sousedu" co nemaj psi, "jen" deti a potkavaj ho...).
Odpoved?
"To je znama firma. Vime komu patri. On si ho vecer pan vyzvedne. Dyt je hodnej."
Muj dotaz "a co s tim dal"?
"Pan slibil, ze zvysi plot, zacne ho vencit a mozna i cvicit".
Konec zvonec. Pokuta zadna. Resime domluvou...
Ani ne pred mesicem znovu. Pes lita sam. Kaslu na to. Jdem jinudy.
Sousedi co maj maly decka v kocaru zacali vozit psi piskoty, aby jim nelezl do korby a meli co hazet pri ustupu.
Ty ukradené lajky, to je kauza Toulavé tlapky a "Denisa's family". Loni na jejím statku kvůli tomu proběhla domovní prohlídka. Na příští týden je naplánováno soudní stání.
Přestože si o péči pana Vondrušky myslím své, nemohu souhlasit s tím, aby kdokoliv bral právo do svých rukou. Vytváří se tím nebezpečný precedens. Kde pak leží hranice, kdy je nepovolený vstup na cizí pozemek a krádež společensky obhájitelným činem?
Co když se někdo rozhodne, že Váš pes či kůň, zrovna nemocný a ne v nejlepší kondici, si zaslouží "zachránit"? Nebo že jste nebezpečný řidič a v celospolečenském zájmu bude lepší Vám auto ukrást?
Kromě toho bych podmínky, v jakých žijí lidé a zvířata v Toulavých tlapkách, také neoznačila za zrovna OK: https://www.youtube.com/watch?v=iAShQn4Xu6c.
balisek
napsal(a):
Ty ukradené lajky, to je kauza Toulavé tlapky a "Denisa's family". Loni na jejím statku kvůli tomu proběhla domovní prohlídka. Na příští týden je naplánováno soudní stání.
Přestože si o péči pana Vondrušky myslím své, nemohu souhlasit s tím, aby kdokoliv bral právo do svých rukou. Vytváří se tím nebezpečný precedens. Kde pak leží hranice, kdy je nepovolený vstup na cizí pozemek a krádež společensky obhájitelným činem?
Co když se někdo rozhodne, že Váš pes či kůň, zrovna nemocný a ne v nejlepší kondici, si zaslouží "zachránit"? Nebo že jste nebezpečný řidič a v celospolečenském zájmu bude lepší Vám auto ukrást?
Kromě toho bych podmínky, v jakých žijí lidé a zvířata v Toulavých tlapkách, také neoznačila za zrovna OK: https://www.youtube.com/watch?v=iAShQn4Xu6c.
Podle psaného již psi nejsou u aktivistů, ale u nových majitelů.
Právo a pořádek mají zajišťovat k tomu určené složky.
Uznáte ovšem, že 10 let na vyřešení je i pro naši liknavou policii, docela dost.

Tedy, že Toulavé tlapky nejsou úplně v pořádku, to si myslím dlouho. Ale že je to až taková hrůza...Ti dva jsou zralí na blázinec.
A ti psi na odebrání ( ale kam s nimi ? ). Každému, kdo dotáhne dalšího psa odjinud, bych ruce urazila ( pokud si ho nedotáhne pro sebe jako mazlíka a jedináčka, případně druhého psa do rodiny).
Kdo jednou ten myšmaš předmětů vyklidí? To aby snad povolali armádu ( pionýrů už je málo ).

Andrýsek3
napsal(a):
Prasata hnusný. Chudáci psi..
Kam se všichni ti psi podějí, až jim soucitné babičky přestanou posílat peníze? A podnikatelé snižovat si daňové odvody ?

No tak takovej bordel jsem v životě neviděla.

Vypadá to, že si nezadají s Kamenickou kauzou. Tam byli malí psi nacpaní v klecích, tady jsou velcí nacpaní ve chlívech. A to z toho videa není cítit ten puch, při kterém jeden z komise málem zvracel.
Pořád dumám nad tím, co vede lidi k tomu, takhle zběsile nahromadit psy. Psychická úchylka?
napsal(a):
Kam se všichni ti psi podějí, až jim soucitné babičky přestanou posílat peníze? A podnikatelé snižovat si daňové odvody ?
To netuším. Staršná nezodpovědnost si nahromadit tolik psů... mi neříkejte, že se to tam něco i nenamnožilo.
Jak tam byli ti psi sami v místnosti a v kleci, nebo na řetězu.
Jakou to má dohru, já vím, že už to je docela chvíle, kdy se to řesilo.. Jak to dopadlo? Nebo jak to pokračuje?
Nové video z prosince 2017
Pokud někomu něco vytýkám, měla bych mu dát možnost, říct i jeho názor.
https://www.youtube.com/watch?v=OaXkxkn8dZU.

Škoda, že je špatný zvuk, ráda bych si to poslechla.
Je to doslova přečtený tento text: https://www.facebook.com/toulavetlapky/posts/10155391326722607.
sisi58
napsal(a):
Nové video z prosince 2017
Pokud někomu něco vytýkám, měla bych mu dát možnost, říct i jeho názor.
https://www.youtube.com/watch?v=OaXkxkn8dZU.
Sissi, nezlobte se, ale bordel na původním videu není otázkou ranního "neuklizení" - tomu snad nemůžete sama věřit.
Nikdo netvrdí, že v TT jsou psi podvyživení nebo vysloveně strádají. Nicméně problémy s hromaděním zvířat nebo různé kauzy s odcizenými psy provázejí již prakticky od začátku.
Jakékoliv hromadění psů a koček, ač činěno v bohulibém úmyslu, je špatné. A že D. je "hromadič", je nepopiratelný fakt.
balisek
napsal(a):
Sissi, nezlobte se, ale bordel na původním videu není otázkou ranního "neuklizení" - tomu snad nemůžete sama věřit.
Nikdo netvrdí, že v TT jsou psi podvyživení nebo vysloveně strádají. Nicméně problémy s hromaděním zvířat nebo různé kauzy s odcizenými psy provázejí již prakticky od začátku.
Jakékoliv hromadění psů a koček, ač činěno v bohulibém úmyslu, je špatné. A že D. je "hromadič", je nepopiratelný fakt.
Souhlasím, četla jsem teď to jejich prohlášení a musím se smát. Protože vymyslet takovou obhajobu muselo dát sakra práce. Kvůli zdržení o půl hodiny měla většina psů po*rané celé kotce a vylité vody? - to mi přišlo uplně nejhorší, že během té prohlídky jim tam honem začali nalívat tu vodu, předtím ji tam neměli. Věřím tomu, co jsem viděla na videu, nějakou výmluvu, že pes ničí věci (jako by to tam nebylo jedno), tak ho místo do normálního kotce zavřu do temný místnosti do pidi klece, fakt neberu. Ty kočky v těch malinkých klecích ? Vážně? Neskutečný hyenismus. Když na to nemám prostory, tak si ty zvířata neberu, ale to by se nehromadily penízky. mě to v pořádku prostě nepřijde, už jen kvůli tomu počtu, zázemí, bordelu, ten smrad jsem cítila i přes tu obrazovku, když vešli do toho jednoho pokoje. Podle mě mají ty ldii psychický problém - shromažďování věcí a zvířat není v pořádku a u nich to je až patologické.
Průměrně inteligentní člověk doufám dokáže pochopit, že to, co je vidět na videu není otázkou jednoho neúklidu.. a že zrovna nedorazili dobrovolníci na úklid? Náhodička.. Ale je to smutný..

Mě ten zvuk jde, nepotřebuju vysvětlení proč jeden pes byl v kleci, potřebuju vysvětlení, proč operují 17ti letého slepého, hluchého psa, který nemůže chodit. Ano, na pár měsíců ho rozchodili, ale proč? Divím se, že se k tomu nějaký veterinář propůjčí.
Proč tam má psů tolik, když, jak říká, není vlastně útulek, psy a péči o ně nezvládá...Myslí někdy na to, co by se psy bylo, kdyby se jí ( nedejbože) něco stalo? Prostě nahromadit 200 psů je úchylné.
balisek
napsal(a):
Ale to přece netvrdím.
Jen jsem dala video, kde už měli uklizeno a kde slečna/paní podává vysvětlení.
Já je neznám a nejspíš k nim nikdy nezavítám.
Myslím si, že na podnět kontroly reagovali správně a uklidili. A tak to má být.
Setkávám se, jako dlouholetá majitelka koní, s případy, kdy KVS chodí na kontroly, buď běžné nebo na udání. Některé požadavky kontrol jsou pitomé a nesplnitelné, někdy je to neznalost upozorňovatele, a i u zlepšení po kontrole jsem byla.
Takže je tu video, kde je nepořádek a závady a druhé, kde je uklizeno a závady z minula už nejsou. To je přece cílem kontrol. Náprava.
I největší hříšník má mít možnost se napravit a pokud tak učiní má mu být odpuštěno. Přece se nebudeme pasovat do role soudců. To nám nepřísluší.Můžeme mít názor a měli bychom být schopni ho i změnit.

"Jen jsem dala video, kde už měli uklizeno "
jako ze hodim minutu před natacenim slamu psum do vybehu a je uklizeno?
napsal(a):
"Jen jsem dala video, kde už měli uklizeno "
jako ze hodim minutu před natacenim slamu psum do vybehu a je uklizeno?
Já vás nebudu přesvědčovat. Dívala jsem se na obě videa. Je to rozdíl.
A taky jsem koukala na psy. Nejsou zanedbaní, ani podvyživení. Ani zranění. Vodu jsem viděla. Přístřešky taky. Sláma j lepší než hadry a taky lépe k sehnání. A voní. A do boudy psům je nejlepší.