Ahoj,
moje 5ti měsíční štěndo už má zhruba měsíc potíže s močákem.
Kromě častého močení a učůrávání i doma žádné jiné příznaky nepozoruji.
2x jsem byla u veta a řekl mi, že štěndo má vysoké ph moči, ale krev tam nemá, tím pádem to není na antibiotika (není to zánět).
Začala jsem podávat lichořeřišnici, na chvíli to bylo ok, potom asi na dva dny začal zase učůrávat, potom zase ok, nasadila jsem 1 prášek vit C, zase ok a dneska se mi zase počůral doma, i když byl hodinu po venčení.
Čůrá hodně.
Vet mi řekl, že jestli to bude pokračovat dál, už nasadíme antibiotika, jenže pokud ten zánět nemá, nechci jeho organismus zbytečně zatěžovat, snad mě chápete.
Chodíme ven za každého počasí, i když je zima a prší, myslíte si, že je to tím, že rychle nastydne?
Máte nějaké tipy na doplňky stravy?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já bych první zkusila vyměnit granule, pokud teda krmíte granule.
NancyBlack
napsal(a):
Ahoj,
moje 5ti měsíční štěndo už má zhruba měsíc potíže s močákem.
Kromě častého močení a učůrávání i doma žádné jiné příznaky nepozoruji.
2x jsem byla u veta a řekl mi, že štěndo má vysoké ph moči, ale krev tam nemá, tím pádem to není na antibiotika (není to zánět).
Začala jsem podávat lichořeřišnici, na chvíli to bylo ok, potom asi na dva dny začal zase učůrávat, potom zase ok, nasadila jsem 1 prášek vit C, zase ok a dneska se mi zase počůral doma, i když byl hodinu po venčení.
Čůrá hodně.
Vet mi řekl, že jestli to bude pokračovat dál, už nasadíme antibiotika, jenže pokud ten zánět nemá, nechci jeho organismus zbytečně zatěžovat, snad mě chápete.
Chodíme ven za každého počasí, i když je zima a prší, myslíte si, že je to tím, že rychle nastydne?
Máte nějaké tipy na doplňky stravy?
Chce to na přechodnou dobu méně bílkovin a více příloh. Pokud krmíte granule, postupně změňte krmivo. A změnila bych i veterináře, když neumí štěně pořádně vyšetřit.

Z tohohle důvodu jsem přestala krmit granulemi, krmím třetinu masa a dvě třetiny příloh, do té třetiny co říkám maso zashrnuji i vejce a mléčné výrobky, do příloh rýži, těstoviny, pečivo zeleninu ovoce.

napsal(a):
Z tohohle důvodu jsem přestala krmit granulemi, krmím třetinu masa a dvě třetiny příloh, do té třetiny co říkám maso zashrnuji i vejce a mléčné výrobky, do příloh rýži, těstoviny, pečivo zeleninu ovoce.
To zní už ale jako cíleně ledvinová dieta (takhle krmím já, pes má prokázanou sníženou funkci ledvin).
U nás to bylo to samé, mám 5 měsíční štěně borderky, a začala čůrat velmi často, co půl hodinu. Jeli jsme na vet a tam nám tvrdili, že to nevypadá na zánět močáku, ale pochvy. Nasadili atb na 10 dní 2 tabletky denně, když je brala, bylo to ok a jen co to dobrala, tak se to zase vrátilo, jeli jsme k jinýmu vet. a už to byl zánět močáku, atb ji začali podávat v injekcích každý den celkem 5 dnů. A už je v pořádku. Bylo to od nachlazení, (přítel s ní běžel v mokré trávě). Ať je brzy pejsek v pořádku

napsal(a):
To zní už ale jako cíleně ledvinová dieta (takhle krmím já, pes má prokázanou sníženou funkci ledvin).
Můjjí zatím prokázanou nemá, pouze zvýšený symetrický dimetylarginin. projevilo se to právě větší žíznivostí, tak uvidíme za čas.