Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.10.2017 22:35
kkory

XXX.XXX.128.99

Dobrý den, krmíte, nebo kupujete granule po datumu spotřeby ? Jedná se mě i po době 3 až 4 měsíce. Jedná se o kvalitní značku. Předem děkuji za názory.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.10.2017 22:42

kkory napsal(a):
Dobrý den, krmíte, nebo kupujete granule po datumu spotřeby ? Jedná se mě i po době 3 až 4 měsíce. Jedná se o kvalitní značku. Předem děkuji za názory.

Granule nemají "spotřebujte do" ale minimální trvanlivost.

je to normálně jedlé.

12.10.2017 22:52

Já nekupuji, ale známí porůznu vezmou, když narazí na výprodej svých značek. Někdy se to vyplatí, tuhle jsem se dívala na 1,5 měs "prošlé" dražší granule za půlku. Nic špatného, je to v podstatě jen překročení data min. trvanlivosti a čtvrt roku není moc. Při správném skladování žádný problém.

13.10.2017 06:16
rapotacka11

XXX.XXX.32.122

kkory napsal(a):

Nekupuji.
Snad bych... vyjímečně...
Nevíte, kde se to 2 roky (válelo), kde to skladovali...(v teple?).

13.10.2017 08:24
inusanka

XXX.XXX.98.58

Koupila bych, pokud jde o to skladování - jestliže se skladuje podle skladovacích podmínek, tak pár měsíců po DMT není problém. Pokud se to skladuje v teple, tak jsou ty tuky degradované už i před koncem DMT.

13.10.2017 08:43
kkory

XXX.XXX.128.99

Jsou to pytle z obchodu, po EXP se sladují ve skladu. To se dá na granulích poznat, že už nejsou v top kvalitě ?

13.10.2017 10:51

Koupila bych to. nedělám si iluze že se někde válí i granule neprošlé, dovedu si představit jak se to skladuje. ono se bblě skladují i potraviny pro lidi. Jinak datum trvanlivosti je uveden minimální, takže dva až tři měsíce, žádný rozdíl, nic s tím není.Divili by jste se co se dělá s potravinami pro lidi.

13.10.2017 11:53
lavacca

XXX.XXX.218.25

kkory napsal(a):

Vzhledem k tomu, ze krmime hlavně masem a granule mame spis jako "nouzovku", tak se mi občas stane, ze granule projdou.. a normálně je zkrmim. Ale asi bych je přímo prošlé nekoupila, kdyz je jiná možnost...

13.10.2017 12:06
inusanka

XXX.XXX.98.58

Zdravotní nezávadnost je zachována i po DMT, spíše žluknou tuky.

13.10.2017 12:07

Nekupuji, ale kdyby nebylo zbytí.. jinak kupuji menší balení, jelikož krmím kombinovaně, takže se mi nestává, že by mi granule "prošly".

13.10.2017 12:11
Andrýsek3

XXX.XXX.90.4

Koupila jsem asi třikrát. Jak pro číču tak pro psa, dvakrát to bylo v pohodě, po třetí měl pes vodovatý průjem skoro týden, po třech dnech musel pomoct veterinář. Už bych to nekoupila, bylo mu z toho dost šoufl, bylo to menší balení, ale stejně jsem ho vyhodila.

13.10.2017 18:51
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

inusanka napsal(a):
Zdravotní nezávadnost je zachována i po DMT, spíše žluknou tuky.

A vy si myslíte, že žuklé tuky jsou zdravotně nezávadné?

13.10.2017 18:53
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Andrýsek3 napsal(a):
Koupila jsem asi třikrát. Jak pro číču tak pro psa, dvakrát to bylo v pohodě, po třetí měl pes vodovatý průjem skoro týden, po třech dnech musel pomoct veterinář. Už bych to nekoupila, bylo mu z toho dost šoufl, bylo to menší balení, ale stejně jsem ho vyhodila.

Souhlasím. Také znám psa který to málem zaplatil životem.

13.10.2017 19:50

Po prošlém datu bych nekoupila ale někdy i ty před nemusí být skutečně dobré jsem se také už přesvědčila, smrdící desetikilový pytel za dost peněz letěl do popelnice, reklamace bohužel nebyla uznána, prý takto kvalitní granule které právě dovezli ze zahraničí nemohou být zkažené-baba jedna.

Přidejte reakci

Přidat smajlík