Ahoj všici, jojo, už zase ty granule. Na ifauně už asi po milionstýprvý, no tuhle značku jsem tu ještě nenašla a potřebovala bych poradit. Naše feňule má už od narození problémy s jídlem. Během půl roku jsme vystřídali už asi 4 druhy granulý a vždycky ze začátku dobrý, asi tak po měsíci jí přestanou chutnat, ale sežere je no a do týdne se dostaví průjem jako blázen. Jsem z ní trochu zoufalá už. Chystám se přejít na maso, ale to také nejde ze dne na den, nehledě na to, že jsem bez mrazáku a nový bude až tak kolem Vánoc. Do té doby to musíme doklepat. Budu pro maso jezdit každý týden, ale poberu toho tak akorát, aby se mi to nezkazilo v lednici, čili bude dostávat jen k večeři, ale ráno furt granule. A tak se chci zeptat, co říkáte na tyhle granule? Máte s nimi někdo zkušenosti? Malá dostala včera vzorek, jen asi 100g, čili nic moc, spíš jako pamlsky. Chutnaj jí, jenže na jak dlouho zase že... a já jí nechci dávat nějaký hnusy (i když to jsou granule všeobecně...). Krmena ze začátku na Carnilove, poté TOT 2 druhy, aktuálně Acana... Poslední tři dny dieta na zastavení průjmu. Všem díky moc za jakoukoliv odezvu Přikládám složení granulí. Jsem laik, takže tak nějak dávám na doporučení, v tomhle se vůbec nevyznám...
Halla Foder Junior
Nutriční hodnoty produktu:
Obsah:
hrubý protein: 26% - základní prvky fungování organismu, růst, pohyb, tvorba mléka
oleje a tuky: 20% - energetická hodnota krmiva, ovlivňuje sílu, kvalitu srsti a kůže
kyselina linolová (Omega 3 a 6): 2,3% - nenasycená vyšší mastná kyselina, poměr Omega 6: Omega 3 / 5:1. Srst, hojivost (vitamín F)
N.F.E. (sacharidy): 37% - nitrogen free extrakt, zdroj energie, podpora trávení, podpora optimální peristaltiky (pohybu) střev
hrubá vláknina: 2,5% - celulóza, hemicelulóza, lignin. regulace hmotnosti a výdeje energie, ochrana před závažnými onemocněními
voda: 9%
minerály (hrubý popel): 6,5% - skupina minerálních látek (kalcium, fosfor, sodík), mineralizace kostí, nervová soustava, pohybový aparát, kvalita srsti, pigment, plodnost
vápník: 1,1% - správný růstu pohybového aparátu, snížení rizika ortopedických problémů, kosti, zuby, krev, nervy
fosfor: 0,9% - stavba zubů a kostí, pohyb, svaly, krev, tkáně
sodík: 0,4% - zadržuje vodu v organismu, nervová soustava, svalová dráždivost
Energetická hodnota
metabolizovaná energie (m.j./kg): 16,3 - energie skrytá v denní dávce potravy, ideálně je v rovnováze s energií vydanou, pes je stále v optimální kondici
Vitamíny
vitamín A (m.j/kg) 12000 - správný vývoj a funkce zraku, plodnost, imunitní systém, antioxidant
vitamín D3 (m.j./kg) 1200 - správná stavba a síla kostí, zubů
vitamín E (mg/kg) 120 - podpora funkce imunitního systému, plodnost
Vitamin C (mg/kg) 300 - podpora růstu, stavby kostí, odolnost proti infekcím
Vitamin B1 (mg/kg) 9 - vliv na tlak, tep, nervovou soustavu, podpora energetické výměny
Vitamin B2 (mg/kg) 8 - správná funkce zraku, ochrana před šedým zákalem, růst, trávení
Vitamin B6 (mg/kg) 6 - ochrana proti kožním zánětům, správná funkce kloubů, růst, nervový systém
Vitamin B12 (mg/kg) 0,09 - podpora trávení, krvetvorba, růst, látková výměna
Niacin (Vitamin B3) (mg/kg) 60 - pomáhá uvolňovat energii z potravy, trávení, kůže
Kyselina pantothenová (mg/kg) 30 - pomáhá syntéze životně důležitých látek, ovlivňuje kvalitu srsti, drápů, pigmentace, imunitní systém
Kyselina listová (mg/kg) 0,8 - ovlivňuje zdravý růst, význam ve vývoji plodu, imunitní systém, krvetvorba
Biotin (Vitamín H) (mg/kg) 0,3 - příznivý vliv na kůži a činnost nervové soustavy
Vitamin K3 (mg/kg) 3 - mineralizace kostí, srážlivost krve, buněčný růst
Cholin (Vitamín B8) (mg/kg) 1500 - správná funkce jater, obnova buněčného systému, výkonnost, metabolismus tuků, nervová soustava
Taurin (mg)
Stopové / mikrobiogenní prvky
Měď (mg/kg) 10 - správná krvetvorba, srst, pigment, tvorba kostí
Selen (mg/kg) 0,45 - prevence vzniku nádorů, podpora správné funkce cév, svaly, pohyb
Železo (mg/kg) 236 - krvetvorba, podpora růstu
Mangan (mg/kg) 17 - podpora správné funkce cév, pigmentace, látková výměna
Zinek (mg/kg) 70 - hojivost ran, léčba zánětů, celková odolnost, zdravá srst
Jód (mg/kg) 1,6 - podpora správné funkce štítné žlázy.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Originální složení:
Sušené hovězí a vepřové maso, zrní, živoč. a rostlinný tuk, kukuřice, sušené kuřecí maso, rýže, lněná mouka, hemoglobin, řepné řízky, pšeničné klíčky, pivovarské kvasnice, sušené vaječné žloutky,...
a pak, K3 je nebezpečný syntetický vitamin, naprosto zbytečné psu dodávat, umí si jej vyrobit sám
dává se jen při určitém zdravotním problému a to také ne tento
způsobuje rakovinu
označeny máte přibližně problémové suroviny
začla bych masem, což většinou nikdo nechce slyšet, ale nakonec tam stejně skončíme..
jeden druh masa (krůta, ryba, králík) + voda několik týdnů
anebo granule, kde je to stejně...např. krůtí maso + krůtí tuk + brambory...dělá Wolfsblut, Simpsons, N&D rybí...raději bramborové verze
protože to vypadá, že tento pes má nějakou stopku, určitou toleranci...jí kuře (cokoli jiného si dosaďte) měsíc a má toho dost
a granulemi se to zjišťuje velice špatně.
Jojo, díky moc za upozornění na ten vitamín! Chci teď udělat eliminační dietu, nicméně se k tomu masu musíme nějak propracovat. Ze dne na den jí rovnou na maso převést nemůžu, to bych jí zhuntovala už úplně. Chci tomu přechodu dát alespoň pár dní, aby si na to maso zvykla. Nebo je možné jí třeba ze začátku převést rovnou na vařené maso s přílohami a potom postupně vařit míň a míň a přejít na syrové? Nebo prostě i tak musím přejít z granulí postupně na maso? Jakože měnit poměr, ubírat množství granulí a přidávat množství masa? Zeleninu a podobně mi žere úplně bez problému, nedostává jí pravidelně, ale má jí ráda. A o mase ne, že bych nechtěla slyšet, však jsem i psala, že na něj chci přejít, jen si to žádá jistou investici, kterou teď úplně nelze provést.

Ubírat.. nevím.. napadá mě akorát asi něco takto.. začnu totálně libovým masem, ne velkým kusem
pár kostek denně
ráno trochu masa, večer granule..jenom najděte nějaké lepší, jednoduché hlavně...třeba magnusson meat biscuit junior...malé balení, aby se vidělo..jsou to pečené sušenky
nebo lisované jako lukullus junior...jako že je to bližší masu
jestli máte nějaké, co vyhovovaly nejvíce, tak dejte ty, určitě lepší než zkoušet další
a během pár dní masa dávat víc a víc
vařené.. nemusí pobrat tak dobře, to musíte vyzkoušet..syrové vcelku se tráví nejlépe.. ale jsem přesvědčená, že pro začátek pár kousíčků svaloviny
pak víc kousků, poté třeba hřbet, přidat chrupavky a trochu tuku... nejtvrdší a nejtučnější části až naposled
no, nejsem milionář též, kdybych nevěděla, že se dají koupit třeba králičí hlavy nebo králičí díly kolem 50kč/kg, tak to tu ani nikomu nedoporučím..tesco, billa
krůtí stehna prodává lidl kolem 70, v krámech jako je kuřecí svět atp. jsou i levněji..projděte se po městě, se budete divit.. hlavně dnes, třináctého
zeleninu atd. nechte zatím být, uvidí se později, zatím to nepotřebuje, teď to chce něco hodně jednoduchého
jdete na to dobře :) mějte pěkný víkend.

Já jsem naopak psa zhuntovaného z pro něj nevhodných granulí převedla na syrové ze dne na den, tedy bez kostí, samozřejmě. A ze dne na den trávil konečně ideálně. Je ale pravda, že občas něco normálního zobnul už předtím. Na granule (jen na snídani) jsem ho pomalu vracela až po měsíci studování a prozkoumávání všech bezobilných granulí na trhu (po obilí prdí, po rýži bobek nic moc). Po vámi uvedených granulích, které fena měla, by se mi po... na první dobrou, my jsme to měli ještě složitější.
napsal(a):
Já jsem naopak psa zhuntovaného z pro něj nevhodných granulí převedla na syrové ze dne na den, tedy bez kostí, samozřejmě. A ze dne na den trávil konečně ideálně. Je ale pravda, že občas něco normálního zobnul už předtím. Na granule (jen na snídani) jsem ho pomalu vracela až po měsíci studování a prozkoumávání všech bezobilných granulí na trhu (po obilí prdí, po rýži bobek nic moc). Po vámi uvedených granulích, které fena měla, by se mi po... na první dobrou, my jsme to měli ještě složitější.
Takže říkáte, že přejít rovnou by jí neublížilo jo? ;).
napsal(a):
Ubírat.. nevím.. napadá mě akorát asi něco takto.. začnu totálně libovým masem, ne velkým kusem
pár kostek denně
ráno trochu masa, večer granule..jenom najděte nějaké lepší, jednoduché hlavně...třeba magnusson meat biscuit junior...malé balení, aby se vidělo..jsou to pečené sušenky
nebo lisované jako lukullus junior...jako že je to bližší masu
jestli máte nějaké, co vyhovovaly nejvíce, tak dejte ty, určitě lepší než zkoušet další
a během pár dní masa dávat víc a víc
vařené.. nemusí pobrat tak dobře, to musíte vyzkoušet..syrové vcelku se tráví nejlépe.. ale jsem přesvědčená, že pro začátek pár kousíčků svaloviny
pak víc kousků, poté třeba hřbet, přidat chrupavky a trochu tuku... nejtvrdší a nejtučnější části až naposled
no, nejsem milionář též, kdybych nevěděla, že se dají koupit třeba králičí hlavy nebo králičí díly kolem 50kč/kg, tak to tu ani nikomu nedoporučím..tesco, billa
krůtí stehna prodává lidl kolem 70, v krámech jako je kuřecí svět atp. jsou i levněji..projděte se po městě, se budete divit.. hlavně dnes, třináctého
zeleninu atd. nechte zatím být, uvidí se později, zatím to nepotřebuje, teď to chce něco hodně jednoduchého
jdete na to dobře :) mějte pěkný víkend.
Ještě jednou díky moc za rady! Však my se z toho vylížem, jen prostě vidím, že přes granule cestanjevede:/.

Beica
napsal(a):
Takže říkáte, že přejít rovnou by jí neublížilo jo? ;).
Když má pes průjem, tak se okamžitě nasazuje "dieta", tj. většinou rýže/brambory, mrkev a lehce stravitelné maso. Žádný přechod. Takže bych se nebála. Ale asi víte, co u vás mimo granule prošlo a co případně ne. U nás žádná sláva rýže a všimla jsem si, že vařené maso musí být hodně nadrobno. Když polkne velký kus, má z toho měkčí bobek, u syrového ne. Jinak ad ta příloha - asi nej je pro mého psa dýně. Když vařím na polévku, dám do hrnce symbolický plátek másla a to by mi vdechnul všechno. Navíc dýně má tu výhodu, že v sezóně se dá nakoupit za slušnou cenu a skladovat klidně až do jara jde i v bytě v teple, potřebuje jen sucho. Člověk může mít doma Halloween půl roku a jen odebírat dekorace.
napsal(a):
Když má pes průjem, tak se okamžitě nasazuje "dieta", tj. většinou rýže/brambory, mrkev a lehce stravitelné maso. Žádný přechod. Takže bych se nebála. Ale asi víte, co u vás mimo granule prošlo a co případně ne. U nás žádná sláva rýže a všimla jsem si, že vařené maso musí být hodně nadrobno. Když polkne velký kus, má z toho měkčí bobek, u syrového ne. Jinak ad ta příloha - asi nej je pro mého psa dýně. Když vařím na polévku, dám do hrnce symbolický plátek másla a to by mi vdechnul všechno. Navíc dýně má tu výhodu, že v sezóně se dá nakoupit za slušnou cenu a skladovat klidně až do jara jde i v bytě v teple, potřebuje jen sucho. Člověk může mít doma Halloween půl roku a jen odebírat dekorace.
Tak dýně by mě benapadla se přiznám:D každopádně na dietě je teď a zatím dobrý. Přejdeme na maso jak nejdříve to půjde. Už mám tohohle marastu dost. :(.