Pekiéz - Pekingský palácový psík - máte?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.10.2017 17:14
alisia

XXX.XXX.66.196

Dobrý den,
chová tu někdo pekinéze? Zajímá mě plno věcí, chovatelů je ale jako šafránu. Napište mi, nebo pokud znáte někoho a dali byste mi kontakt, mockrát by mi to pomohlo :)

14.10.2017 19:06
Tedysek

XXX.XXX.47.22

Pes je to pěkný, ale byl by hezčí a hlavně zdravější kdyby měl aspoň trochu tlamy a čumáčku. I kdybych nekoukala na zdraví a krásu, pro mě je drbání tlamy něco jako "turbo relax"... :) škoda že to je utopie chtít po lidech aby psy nezbavovali jejich tlamicek.

14.10.2017 22:52
bhk

XXX.XXX.214.168

Tedysek napsal(a):
Pes je to pěkný, ale byl by hezčí a hlavně zdravější kdyby měl aspoň trochu tlamy a čumáčku. I kdybych nekoukala na zdraví a krásu, pro mě je drbání tlamy něco jako "turbo relax"... :) škoda že to je utopie chtít po lidech aby psy nezbavovali jejich tlamicek.

Pekinéz je jedním z nejstarších plemen psů vůbec.
Takže to Vaše srovnání je trochu mimo.
No a když tedy koukáte na zdraví... - máte konkrétní postřehy ? Počítám, že ne..
V opačném případě dejte vědět.

14.10.2017 23:03
Tedysek

XXX.XXX.47.22

bhk napsal(a):
No a když tedy koukáte na zdraví... - máte konkrétní postřehy ? Počítám, že ne..

Jasně, pes bez tlamy je v pohodě. Zkrácená čelist, zkracene dýchací cesty... To psovi nic nedělá, že?
Tuhle tu byla diskuze snad o buldoccich a tam to bodlinka a olie docela dobře a srozumitelně vysvětlovaly co to pro psa a jeho zdraví znamená. Bohužel nic dobrého.

14.10.2017 23:09
bhk

XXX.XXX.214.168

Tedysek napsal(a):
Jasně, pes bez tlamy je v pohodě. Zkrácená čelist, zkracene dýchací cesty... To psovi nic nedělá, že?
Tuhle tu byla diskuze snad o buldoccich a tam to bodlinka a olie docela dobře a srozumitelně vysvětlovaly co to pro psa a jeho zdraví znamená. Bohužel nic dobrého.

Takže Vaše info, které jste převzala od bodlinky a olli a zároven tím neřekla, ale vůbec nic o příadné problematice chovu konkrétního plemene? To zrovna není vypovídající hodnota pro někoho kdo se ptá nehledě nato, že ani jedna z osob na které se odvoláváte včetně Vás s tímto plemenem nemá zkušenost.
Proč to děláte?
Ještě něco? Nebo jen obecné a hloupé fráze?

14.10.2017 23:17
Tedysek

XXX.XXX.47.22

No, tak vydrz a najdu ti to. Člověk nemusí všechno vědět a být chodící encyklopedií. Mnohdy stačí vědět kde to najít.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.10.2017 23:24

bhk napsal(a):

Tedysek se nemýlí. Je to typický brachycefalik se všemi jejich problémy. Měla ho spolužačka na základce, PP, je to cca 30 let. Dýchací problémy, díky mělké oční jamce problémy s očima, minimálně jednou vylítlo ven, příčinu už si nepamatuji. Pořád česali a česali, zuby špatné, brzy byl bez. V pozdějším věku problémy s páteří. Povaha prý byla zlatá (nemuseli se mu moc věnovat, na okolí hodný, většinu ignoroval - přímá zkušenost). Znala jsem ještě dva, ale ty jsem jen potkávala. Tak nějak nastejno. Povaha ok, ale hodně starostí. Nemyslím, že by se toho od té doby moc změnilo.

14.10.2017 23:28
Tedysek

XXX.XXX.47.22

Treba: https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3309360/brachycefalicky

Nebo
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3325755/anglicky-buldok-nebo-francouzsky-buldocek

No a jak lze snadno zjistit, taky jsi tam i psala. A zjevně nepochopila. No, pokecejte s vetem co on na to.

14.10.2017 23:36
bhk

XXX.XXX.214.168

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tedysek se nemýlí. Je to typický brachycefalik se všemi jejich problémy. Měla ho spolužačka na základce, PP, je to cca 30 let. Dýchací problémy, díky mělké oční jamce problémy s očima, minimálně jednou vylítlo ven, příčinu už si nepamatuji. Pořád česali a česali, zuby špatné, brzy byl bez. V pozdějším věku problémy s páteří. Povaha prý byla zlatá (nemuseli se mu moc věnovat, na okolí hodný, většinu ignoroval - přímá zkušenost). Znala jsem ještě dva, ale ty jsem jen potkávala. Tak nějak nastejno. Povaha ok, ale hodně starostí. Nemyslím, že by se toho od té doby moc změnilo.

Takže děláte závěry a doporučení na základě čeho ? Na pozorování jednoho jedince, kterého jste poznala?
No čekala jsem víc..
K debatě se klidně vrátím, nicméně ted popřeji dobrou noc..
Zase třeba zítra.

14.10.2017 23:37
Tedysek

XXX.XXX.47.22

Na základě veterinárních lékařů a jejich znalosti a zkušenosti.

14.10.2017 23:42
bhk

XXX.XXX.214.168

Tedysek napsal(a):
Treba: https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3309360/brachycefalicky

Nebo
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3325755/anglicky-buldok-nebo-francouzsky-buldocek

No a jak lze snadno zjistit, taky jsi tam i psala. A zjevně nepochopila. No, pokecejte s vetem co on na to.

Nemám potřebu ani si po sobě číst staré diskuze ani pokecávat s vetem.. Proč? Názor mám.
Nicméně - stále nějaké odkazy a odkazy... a přímá zkušenost? Něco o co se opřít? Nic? Nula nula nic?
Tak pak netuším co Vás k tomu vede.
Budu se opakovat - pokračování případně zítra, dnes už jdu spát.

14.10.2017 23:50
manbea

XXX.XXX.139.247

Pekinéze jsme měli v širší rodině, dožil se 15 ti let. Byl osobnost, naučil se sice pár cviků (výhradně za dobroty), ale na nějaké legrácky a hopsání moc nebyl. Štěkal málo, ale hlídat uměl. O kontakt s cizími lidmi příliš nestál, k nám ostatním byl milý a přítulný. Byl hodně mlsný, v době, kdy žil ještě nebyly granule, ale i tak nakrmit tohoto psíčka byla někdy alchymie .
Jeho největším problémem byla fyzická zdatnost, krátké nožky a čumáček mu neumožňovaly dlouhé tůry anebo lítání se psy v parku. Ráda na něj vzpomínám, byl miloučký a dobrý společník pro klidného a nepříliš aktivního člověka. Údržba srsti nebyla úplně bezproblémová, psík si počůrával dlouhou srst na břiše a také do ní pobral všechny nečistoty na procházkách, takže sprchování spodní partie muselo být na denním pořádku.
Dnešní pekinézové mi oproti tady tomu přijdou ještě nižší a pohybově problematičtější. Osobně bych asi zvolila raději tibetského španěla, ale je pravda, že nevím, jak jsou na tom současní pekináčci se zdravím a osobně žádného nyní neznám. Každopádně dobrými společníky budou i teď. Přeji hodně radosti s novým pejskem a šťastnou ruku při výběru.

14.10.2017 23:53

bhk napsal(a):
Takže děláte závěry a doporučení na základě čeho ? Na pozorování jednoho jedince, kterého jste poznala?
No čekala jsem víc..
K debatě se klidně vrátím, nicméně ted popřeji dobrou noc..
Zase třeba zítra.

S jedním jedincem jsem byla často, tak ty problémy jsem viděla na vlastní oči. V případě dalších dvou to bylo vyprávění majitelů. Takže prakticky to byli tři. Jinak hláška, že je to jedno z nejstarších plemen vůbec, není ve vztahu ke zdraví relevantní. Asiaté jsou mistři v deformacích, přečtěte si něco o historii Číny.

15.10.2017 03:04
rapotacka11

XXX.XXX.32.122

Taky jsem znala paní. (asi +- v 1985)
Měla fenku a psa - jejího syna.
Pes byl doslova nádherný - vystavovala...
Chrčelo to, chrčelo to,
bála bych se, že se zadusí.

15.10.2017 06:34
Tedysek

XXX.XXX.47.22

bhk napsal(a):
Nemám potřebu ani si po sobě číst staré diskuze ani pokecávat s vetem.. Proč? Názor mám.
Nicméně - stále nějaké odkazy a odkazy... a přímá zkušenost? Něco o co se opřít? Nic? Nula nula nic?
Tak pak netuším co Vás k tomu vede.
Budu se opakovat - pokračování případně zítra, dnes už jdu spát.

Jo, když ti tu napíšu kolik těchto chrochtalu jsem už poznala a chrochtalu to všechno a vencilo se to jen "pod panelakem" protože sotva chodili, tak mi reknes, že znát pár jedinců je pro tebe málo. Odkaz na studie neberes jako veryhodny... Co Teda bereš jako důkaz? Podívej se na anatomii toho psa. Je to katastrofa. smajlík
Já pekinezu potkala 10 za svůj život. Všechno stejné. Chrochtalu, nebehali, byli rádi že jsou rádi. A tři z nich byli už tak životem v tom zdeformovanym těle nastvani, že se pokoušeli pokousat cloveka co se nad nimi rozplýval.

15.10.2017 09:10

Tedysek napsal(a):

Nebylo by podle vás lepší, kdyby neeexistovala psí plemena a všichni psi byli tak nějak průměrní - prostě kříženci?

15.10.2017 09:29
scylla

XXX.XXX.150.32

Nebylo by podle vás lepší, kdyby neeexistovala psí plemena a všichni psi byli tak nějak průměrní - prostě kříženci?

Podle mě by bylo lepší, kdyby lidi respektovali při chovu a šlechtění zdraví psů. Pak by některá plemena skutečně být nemohla a škoda by to nebyla.

15.10.2017 09:35

Tedysek napsal(a):
Jo, když ti tu napíšu kolik těchto chrochtalu jsem už poznala a chrochtalu to všechno a vencilo se to jen "pod panelakem" protože sotva chodili, tak mi reknes, že znát pár jedinců je pro tebe málo. Odkaz na studie neberes jako veryhodny... Co Teda bereš jako důkaz? Podívej se na anatomii toho psa. Je to katastrofa. smajlík
Já pekinezu potkala 10 za svůj život. Všechno stejné. Chrochtalu, nebehali, byli rádi že jsou rádi. A tři z nich byli už tak životem v tom zdeformovanym těle nastvani, že se pokoušeli pokousat cloveka co se nad nimi rozplýval.

Jo, souhlas, známá měla taky pekinéze, děs a hrůza. Když to šlo jen na krátkou procházku, chrochtalo to, pomalu ani dýchat to nemohlo, ušlo to pár metrů okolo baráku a honem domů, v létě v teple, to mělo jazyk až na zemi.

15.10.2017 09:47

scylla napsal(a):
Podle mě by bylo lepší, kdyby lidi respektovali při chovu a šlechtění zdraví psů. Pak by některá plemena skutečně být nemohla a škoda by to nebyla.

Nesouhlasím, že by to škoda nebyla. Naopak, škoda je každého vymřelého plemene.

Pekinéz není můj šálek kávy, ale rozumím tomu, proč a za jakým účelem byl vyšlechtěn. A když to člověk přijme, tedy že je to společenský pes nevhodný na psí sporty a nějaký velký pohyb, ale vhodný jako společník pro podobně založené lidi, musí mu být jasné, že toto plemeno své místo na slunci má.

15.10.2017 10:19

Proč? Většina plemen nemá defektní stavbu lebky, které omezují základní životní funkci, jako je dýchání. I pes vozíčkář je na tom líp, pokud má normální čenich.

15.10.2017 10:30
scylla

XXX.XXX.150.32

Nesouhlasím, že by to škoda nebyla. Naopak, škoda je každého vymřelého plemene.

Pekinéz není můj šálek kávy, ale rozumím tomu, proč a za jakým účelem byl vyšlechtěn. A když to člověk přijme, tedy že je to společenský pes nevhodný na psí sporty a nějaký velký pohyb, ale vhodný jako společník pro podobně založené lidi, musí mu být jasné, že toto plemeno své místo na slunci má.

Plemena, která rodí císařem, plemena, kde vypadávají oči a tak dále, těch by škoda opravdu nebyla.

Člověk ve své namyšlenosti nerespektuje, že i ten společenský pes musí dýchat.

15.10.2017 12:58
Tedysek

XXX.XXX.47.22

Ne, stačilo by kdyby lidí netyrali chovem - zohlednili při šlechtění plemen zdraví psa. Pekinez s tlamickou by nebyl ošklivý. Ale byl by ZDRAVÝ.

15.10.2017 13:02
Tedysek

XXX.XXX.47.22

Jo, souhlas, známá měla taky pekinéze, děs a hrůza. Když to šlo jen na krátkou procházku, chrochtalo to, pomalu ani dýchat to nemohlo, ušlo to pár metrů okolo baráku a honem domů, v létě v teple, to mělo jazyk až na zemi.

Když jsem bydlela v bytovce na maloměstě, tak sousedka měla pekineze fenu. Venčila ji tak, že ji odnesla ven, před barákem si vypila kafe na lavičce a pes se za hodinu vycural, vykadil před barákem a zase ho odnesla domu. Víc nebyla fena schopná dělat. Jen to ujít od dveří cca 10m na trávu bylo na ní dost. Na trávě to rozdychala a za 5 min se teprv vycurala.

To je Teda super plemeno. Jestli je jedno z nejstarších plemen, tak je to plemeno jedno z nejdéle týraných chovem.

15.10.2017 13:43
15.10.2017 13:46
Tedysek

XXX.XXX.47.22

Je vidět rozdíl?

No ačkoliv krátkou, tak ale pěknou čůňu měli. Jen pomuchlat. :).

15.10.2017 13:47

Tedysek napsal(a):
No ačkoliv krátkou, tak ale pěknou čůňu měli. Jen pomuchlat. :).

Přesně, kdysi alespoň nějakou měli... a taky mnohem kratší srst.

15.10.2017 13:51
Tedysek

XXX.XXX.47.22

Jsem říkala, že by nebyl ošklivý. Naopak mu tlamicka moooc sluší. :).

15.10.2017 13:59

Njn, nezbývá nic jiného než poděkovat Chovatelům pekinézů Děkujemen

15.10.2017 15:07

Je vidět rozdíl?

Nejsem znalec, ale řekla bych, že na fotkách je tibetský španěl nebo nějaký jeho předchůdce.
Pes, u kterého se neví jestli vznikl z pekinéze nebo pekinéz vznikl z něho.
Jestli je to on, tak si stále zachoval svou podobu, je defakto stále stejný, já osobně dávám přednost placatému pekinézovi.

15.10.2017 17:39

Nejsem znalec, ale řekla bych, že na fotkách je tibetský španěl nebo nějaký jeho předchůdce.
Pes, u kterého se neví jestli vznikl z pekinéze nebo pekinéz vznikl z něho.
Jestli je to on, tak si stále zachoval svou podobu, je defakto stále stejný, já osobně dávám přednost placatému pekinézovi.

Mýlíte se, na fotkách je opravdu, v té době tak vypadající pekinéz.
Mohu Vám tady vložit dalších iks fotek, ale problém je v tom, že dnes byste také nepoznala leonbergera, kdybyste ho viděla před 100 lety.

15.10.2017 18:36

Mohu Vám tady vložit dalších iks fotek, ale problém je v tom, že dnes byste také nepoznala leonbergera, kdybyste ho viděla před 100 lety.

O.K. uznávám, že je to pekinéz, přesvědčila jste.
Ovšem v tom případě ten samý pes zbyl v podobě tibetského španěla, takže kdo chce pekinéze jako před sto lety, nemusí spílat chovatelů, za prznění rasy a může si koupit tibeťáka.
Kéž by to i u jiných plemen bylo tak jednoduché.

Vím, jak se změnili psi v průběhu let, dle mého většina plemen k lepšímu vzhledu, bohužel ne zdraví.

15.10.2017 18:36

Kde ty fotky berete?

15.10.2017 18:46

O.K. uznávám, že je to pekinéz, přesvědčila jste.
Ovšem v tom případě ten samý pes zbyl v podobě tibetského španěla, takže kdo chce pekinéze jako před sto lety, nemusí spílat chovatelů, za prznění rasy a může si koupit tibeťáka.
Kéž by to i u jiných plemen bylo tak jednoduché.

Vím, jak se změnili psi v průběhu let, dle mého většina plemen k lepšímu vzhledu, bohužel ne zdraví.

Tady přece nejde o přesvědčování. Mezi těmito psy se nepohybuji, takže otázka zní, má tibetský španěl stejný charakter jako pekinéz?
S druhým odstavcem s s Vámi též nesouhlasím, naopak je vidět, že chovatelé napříč skoro všemi plemeny se snaží exteriér a tím "lepší vzhled" hnát do extrému, viz neapolský mastif, jezevčíci, titéž pekinézové, atd, atp. Se zdravím jde vzhled samozřejmě ruku v ruce.

15.10.2017 18:46

Kde ty fotky berete?

V archivu.

15.10.2017 19:00

Nojo, to věc názoru, mě většina těch psů na starých fotkách přijde jako vořeši.
Rozuměla byste si s mým mužem, který má podobný názor jako vy, nicméně placaté hlavičky peršanek si zamiloval, ovšem placatého psa by doma nevydejchal.
Zrovna pekinéze považuji za jednoho z nejhezčích psů vůbec, teda až po pořádně dlouhém jezevčíkovi.

15.10.2017 19:11

Rozuměla byste si s mým mužem, který má podobný názor jako vy, nicméně placaté hlavičky peršanek si zamiloval, ovšem placatého psa by doma nevydejchal.
Zrovna pekinéze považuji za jednoho z nejhezčích psů vůbec, teda až po pořádně dlouhém jezevčíkovi.

To nemyslíte vážně tu poslední větu
Lepší vzhled a zdraví vořecha než nezvhled a nemocnost "plemene".
Peršanky jsou také extrémní.

15.10.2017 19:12

Jste chovatelkou?

15.10.2017 19:18

Teď mě ještě napadlo, není možné, že se Vám líbí extrémní vzhled u plemen, jelikož nevíte, jaká onemocnění, popř vady s sebou tento extrémní vzhled nese?

15.10.2017 19:35

Ano, pár vrhů koťat jsem odchovala, ale zrovna péče o Peršanky je natolik náročná, že jsem měla černé svědomí vždy, když šlo kotě pryč, můžete se snažit vybírat nového majitele sebe líp, ovšem ruku na srdce, málokdo si umí představit, co péče o takové plemeno znamená.
Nicméně rukou mi peršanek prošlo dost, stejně jako jich dost prošlo širokou rodinou a měla bych zaklepat, až na věčně slzící oči u některých koček ( s tím se u peršanek prostě musí počítat) žádné další větší zdravotní problémy nebyly.
Teda ještě kožní problémy, abych byla spravedlivá
Zatím jsem vždy měla štěstí na celkem zdravé, dlouhověké zvířata.
Kouzlo peršanek není jen ve vzhledu, ale i v povaze.

Ano vím, o problémech spojených se vzhledem.

15.10.2017 19:44

Ano, pár vrhů koťat jsem odchovala, ale zrovna péče o Peršanky je natolik náročná, že jsem měla černé svědomí vždy, když šlo kotě pryč, můžete se snažit vybírat nového majitele sebe líp, ovšem ruku na srdce, málokdo si umí představit, co péče o takové plemeno znamená.
Nicméně rukou mi peršanek prošlo dost, stejně jako jich dost prošlo širokou rodinou a měla bych zaklepat, až na věčně slzící oči u některých koček ( s tím se u peršanek prostě musí počítat) žádné další větší zdravotní problémy nebyly.

A nesnažíte se o "zlepšení" jejich vzhledu? Čím jsou způsobovány kožní problémy a slzící oči?

15.10.2017 20:02

A nesnažíte se o "zlepšení" jejich vzhledu? Čím jsou způsobovány kožní problémy a slzící oči?

To mě zkoušíte a snažíte se mi něco dokázat?

Slzící oči souvisí částečně s deformovaným slzným kanálkem, ovšem z toho Peršanky dost často "vyrostou", procento, koček kterým deformovaný kanálek způsobuje slzení očí je malé.
Druhý problém jsou vykulené oči, které jsou prostě háklivé na poranění a následnou ifekci.
Moje kočky mají ještě jeden problém, jsou celý život doma, na slzení očí jim stačí i ofouknutí na parapetu otevřeného okna. Domácím chovem jsou choulostivější, měla jsem i částečně venkovní zvířata a ty takto choulostivé nebyli.

No a kožní problémy, konkrétně kožní plíseň, někde se uvádí, je u peršanek se tento problém nechá nazvat dědičnou chorobou, kromě dědičného problému tomu moc nepřidá hustá srst. Ovšem tímto problémem trpí i exotky, které jsou vlastně krátkosrsté Peršanky, spíš bych to viděla na tu dědičnost.

O zlepšení vzhledu jsem se nikdy nesnažila, odchovala jsem přesně tři vrhy a to jen protože jsem měla dokonalou kočku a kocoura.
Celkově se o koťata nesnažím už víc než deset let, ale co vím, tak se už tenkrát přestávala šlechtit ještě placatější hlava, ale byla snaha o oči co nejdál od sebe, tak aby hlava připomínala hlavu dítěte. Tak uvidíme kam se Peršanky dostanou za pár let.
Teď jsou už mnoho let stejné, není o ně zájem, není to modní plemeno. Ovšem zrovna včera davali na ZOOM dokument o zvířatech v reklamě a v USA momentálně frčí exotky, za pár let je doufám trend exotek a peršanek i u nás a zvednou se jejich počty.

15.10.2017 20:14

To mě zkoušíte a snažíte se mi něco dokázat?

Slzící oči souvisí částečně s deformovaným slzným kanálkem, ovšem z toho Peršanky dost často "vyrostou", procento, koček kterým deformovaný kanálek způsobuje slzení očí je malé.
Druhý problém jsou vykulené oči, které jsou prostě háklivé na poranění a následnou ifekci.
Moje kočky mají ještě jeden problém, jsou celý život doma, na slzení očí jim stačí i ofouknutí na parapetu otevřeného okna. Domácím chovem jsou choulostivější, měla jsem i částečně venkovní zvířata a ty takto choulostivé nebyli.

No a kožní problémy, konkrétně kožní plíseň, někde se uvádí, je u peršanek se tento problém nechá nazvat dědičnou chorobou, kromě dědičného problému tomu moc nepřidá hustá srst. Ovšem tímto problémem trpí i exotky, které jsou vlastně krátkosrsté Peršanky, spíš bych to viděla na tu dědičnost.

O zlepšení vzhledu jsem se nikdy nesnažila, odchovala jsem přesně tři vrhy a to jen protože jsem měla dokonalou kočku a kocoura.
Celkově se o koťata nesnažím už víc než deset let, ale co vím, tak se už tenkrát přestávala šlechtit ještě placatější hlava, ale byla snaha o oči co nejdál od sebe, tak aby hlava připomínala hlavu dítěte. Tak uvidíme kam se Peršanky dostanou za pár let.
Teď jsou už mnoho let stejné, není o ně zájem, není to modní plemeno. Ovšem zrovna včera davali na ZOOM dokument o zvířatech v reklamě a v USA momentálně frčí exotky, za pár let je doufám trend exotek a peršanek i u nás a zvednou se jejich počty.

Já nejsem chovatelkou koček, jen jsem se zeptala, upřímně mě to zajímalo. Co bych Vám asi tak chtěla dokázat?
Jedině to, že se jste se na tom podílela

15.10.2017 20:33
Tedysek

XXX.XXX.47.22

Čtu/slyším prvního chovatele který si přeje módní BOOM svého zvířete - plemene. Většinou se tím plemeno dostane naopak do problémů.

15.10.2017 20:50
Terven

XXX.XXX.60.157

Mám sice vkus trochu jinej, ale chápu, že se někteří lidi rozněžňují nad placatými čumáčky pekinézů, mopsů, shih tzu...a ano, slyšela jsem, že je to proto, že jejich "kulaté obličejíky" připomínají tvář dítěte.
Rovněž chápu, že pokud někdo takové zvíře má doma, tak jej miluje a připadá mu nejkrásnější, měla bych to taky tak. A chápu, že některá z těch plemen jsou starobylá a jejich chov má tradici, ale to asi nic nemění a tom, že těm psům by se žilo líp, pokud by nemuseli trvale dýchat jako by měli rýmu a pokud by mohli lítat jako normální psi a nedusili se při tom. Takže pokud se o těchto plemenech tvrdí, že jsou nenáročná na pohyb, možná by bylo spravedlivější říct, že pohyb netolerují díky své anatomii.

15.10.2017 20:50

Tedysek napsal(a):
Čtu/slyším prvního chovatele který si přeje módní BOOM svého zvířete - plemene. Většinou se tím plemeno dostane naopak do problémů.

Sice jsme na psech, ale co už

Peršanka není úplně plemeno pro velké množitele. Pokud Peršance a následně koťatům nevěnujete každodenní péči, tak to fungovat nebude, bude to vypadat hrozně a koťata prostě neprodáte. Ty kauzy se zanedbanými Peršankami se týkali sběratelů, ne množitelů.
Boom si tak uplně nepřeji, ale rozšíření plemena ono.
Už pár let toužím po exotce, ale exotky jsou téměř neprodejný, prodávají se za cenu bezpapíráků a nižší, každý si jejich odchov radši dvakrát rozmyslí a když už se někde objeví, nesplňují "estetiku" exotické kočky.

15.10.2017 20:52
Terven

XXX.XXX.60.157

A k těm zdravým vořechům...myslím, že moje fena měla jedno obrovské štěstí - a sice, že její brachycefalickou matku v nestřežené chvíli obskočil jezevčík

15.10.2017 20:54

Sice jsme na psech, ale co už

Peršanka není úplně plemeno pro velké množitele. Pokud Peršance a následně koťatům nevěnujete každodenní péči, tak to fungovat nebude, bude to vypadat hrozně a koťata prostě neprodáte. Ty kauzy se zanedbanými Peršankami se týkali sběratelů, ne množitelů.
Boom si tak uplně nepřeji, ale rozšíření plemena ono.
Už pár let toužím po exotce, ale exotky jsou téměř neprodejný, prodávají se za cenu bezpapíráků a nižší, každý si jejich odchov radši dvakrát rozmyslí a když už se někde objeví, nesplňují "estetiku" exotické kočky.

A co je tím myšleno "estetika" exo kočky? Opravdu se jen ptám, nic v tom nehledejte.

15.10.2017 20:59

A co je tím myšleno "estetika" exo kočky? Opravdu se jen ptám, nic v tom nehledejte.

No právě ta placatá hlava o vykulený oči. Co je občas vydáváno v inzerátech za exotku, připomíná spíš britku.
Já nevím jestli exotku znáte, je to prostě krátkosrstá Peršanka (před lety se mohli perské a exotické kočky křížit mezi sebou, jak je to teď nevím), díky krátké srsti se zdá ještě placatější a vykulenější.

15.10.2017 21:20

No právě ta placatá hlava o vykulený oči. Co je občas vydáváno v inzerátech za exotku, připomíná spíš britku.
Já nevím jestli exotku znáte, je to prostě krátkosrstá Peršanka (před lety se mohli perské a exotické kočky křížit mezi sebou, jak je to teď nevím), díky krátké srsti se zdá ještě placatější a vykulenější.

Aha, takže Vybtedy tento vzhled vyžadujete?

15.10.2017 21:25

Já tohle prostě nepochopím, k čemu máme Zákon č.246/1992 Sb., přesněji § 13 odstavec 3?

15.10.2017 21:28
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Neni to o tom, ze lide casto hledaji ve zvireti v podstate vyraz ditete?

15.10.2017 21:49

Křížová výprava proti obdivovatelům a chovatelům krátkolebých plemen...

15.10.2017 22:23

Ale vůbec ne, jen jsem se snažila pochopit tu zvrácenost. Nepochopila.

15.10.2017 22:26
Tedysek

XXX.XXX.47.22

Tobě se líbí týrání chovem? Krátké lebky, dlouhá těla na krátkých nohách, zakroucené nohy,... ? Bohužel tohle do toho týrání chovem patří. A já se Divím, že to FCI a pod. tolerují.

15.10.2017 22:27

Tohle je správně?

15.10.2017 22:34
Tedysek

XXX.XXX.47.22

Tohle je správně?

Přijdou mi jak po úrazu nebo postižení.
Minulou sobotu jsem u zákazníka viděla kočku (vesnicka směs) a byla jsem úplně hotová. Měla čumák skoro jak malý pes. smajlík

15.10.2017 22:36

Tedysek napsal(a):
Přijdou mi jak po úrazu nebo postižení.
Minulou sobotu jsem u zákazníka viděla kočku (vesnicka směs) a byla jsem úplně hotová. Měla čumák skoro jak malý pes. smajlík

Taky mi tak přijdou

15.10.2017 22:40
manbea

XXX.XXX.139.247

Vždycky jsem si slibovala, že až budu velká, koupím si siamskou kočku. Ty čokoládové odznaky a modré oči pro mně byly ztělesněním kočičí krásy. Velká už tedy jsem, ale když vidím, co se se siamkami za těch 25 let stalo, tak vím jistě, že toto zvíře doma určitě nechci. Ten deformovaný obličej - propadlé tváře, dlouhý nos, hlava jak trojúhelník a obrovské uši, to už není můj typ kočky. Proč se lidé cíleně snaží určité znaky přehnat až do extrému? Ani na těch exotkách co sem rajka vložila nevidím nic moc hezkého. Ten nos vražený mezi oči - může vúbec ta kočka normálně dýchat ?

15.10.2017 22:40

Taky mi tak přijdou

Ony jsou postižené. Akorát někteří lidé se nad nimi rozplývají, ale když vidí podobně postiženého člověka, tak se zpravidla s nechutí, popř. s lítostí otočí. A přitom je to prašť jak uhoď.

15.10.2017 22:45

Tedysek napsal(a):
Tobě se líbí týrání chovem? Krátké lebky, dlouhá těla na krátkých nohách, zakroucené nohy,... ? Bohužel tohle do toho týrání chovem patří. A já se Divím, že to FCI a pod. tolerují.

My si tykáme?
Co se tak demagogicky ptáš? Myslíš si, že chov všech krátkolebých plemen, krátkonohých plemen, atd. je týrání?
To jste si ty a názorově spřízněné kolegyně zase našly nepřítele! Kdybyste se radši zaměřily na opravdové týrání a tam nasměrovaly svoji energii. Ale ono je daleko jednodušší zde brojit proti chovatelům některých plemen, která se vám shodou okolností nelíbí... Dnes krátkolebá, jsem zvědavá, jaká to budou příště...

15.10.2017 22:46

Tohle je správně?

Ano toto je správně, tahle mají vypadat.
Prostě se mi líbí, moc se mi líbí.

15.10.2017 22:47

Ony jsou postižené. Akorát někteří lidé se nad nimi rozplývají, ale když vidí podobně postiženého člověka, tak se zpravidla s nechutí, popř. s lítostí otočí. A přitom je to prašť jak uhoď.

Já vím, že jsou, musí to být hrůza žít s takovým postižením a lidem se to líbí
Kdy se asi tahle úchylka zrodila? A u koho? Nepočítám Mengeleho.

15.10.2017 22:48

Ano toto je správně, tahle mají vypadat.
Prostě se mi líbí, moc se mi líbí.

Tak to je hrozný a je mi těch koček líto.

15.10.2017 22:53

manbea napsal(a):
Vždycky jsem si slibovala, že až budu velká, koupím si siamskou kočku. Ty čokoládové odznaky a modré oči pro mně byly ztělesněním kočičí krásy. Velká už tedy jsem, ale když vidím, co se se siamkami za těch 25 let stalo, tak vím jistě, že toto zvíře doma určitě nechci. Ten deformovaný obličej - propadlé tváře, dlouhý nos, hlava jak trojúhelník a obrovské uši, to už není můj typ kočky. Proč se lidé cíleně snaží určité znaky přehnat až do extrému? Ani na těch exotkách co sem rajka vložila nevidím nic moc hezkého. Ten nos vražený mezi oči - může vúbec ta kočka normálně dýchat ?

Ale to můžete, dřívější siamská kočka je dnešní thajská kočka. Starý typ siamky se jen přejmenoval na thajskou kočku a siamka je nový typ.

Ještě přidám kopírování z kočičího webu, když už tu řešíme i kočky

Postupným křížením se z tohoto předka vyvinuly dvě variety - Siamská kočka a tzv. Starý typ siamky
(Old siamese cat). V roce 2007 byl tento starý typ siamky uznán organizací TICA jako samostatné plemeno
a dostal název Thai, čili Thajská kočka.

15.10.2017 22:55
Tedysek

XXX.XXX.47.22

My si tykáme?
Co se tak demagogicky ptáš? Myslíš si, že chov všech krátkolebých plemen, krátkonohých plemen, atd. je týrání?
To jste si ty a názorově spřízněné kolegyně zase našly nepřítele! Kdybyste se radši zaměřily na opravdové týrání a tam nasměrovaly svoji energii. Ale ono je daleko jednodušší zde brojit proti chovatelům některých plemen, která se vám shodou okolností nelíbí... Dnes krátkolebá, jsem zvědavá, jaká to budou příště...

Jasně, vykasleme se na domácí násilí, protože existují mnohem horší násilí a jen ty máme řešit? Co to je za blbost?
Shodou okolností? Ano, ale ta okolnost je týrání chovem. A to je dost na to, aby se o tom minimálně mluvilo (a následně to snad i někdo bude řešit).

15.10.2017 23:00

Tedysek napsal(a):
Jasně, vykasleme se na domácí násilí, protože existují mnohem horší násilí a jen ty máme řešit? Co to je za blbost?
Shodou okolností? Ano, ale ta okolnost je týrání chovem. A to je dost na to, aby se o tom minimálně mluvilo (a následně to snad i někdo bude řešit).

A jak se angažuješ v řešení domácího násilí? Taky o tom někde diskutuješ?

Co vlastně chceš, aby se s plemeny, o kterých tvrdíš, že jejich chov je týráním, stalo? Zajímají mě konkrétní opravdu uskutečnitelné kroky k nápravě.

15.10.2017 23:00

Když už jsme u týrání chovem, čekám kdy někdo vyšlechtí a stene se plemenem pes Ftefan z reklamy na kofolu. Koně jak z kreslené pohádky už máme, tak proč ne Ftefana.

https://www.obrazky.cz/?q=pes+ftefan#utm_source=search.seznam.cz&utm_medium=link&utm_term=pes%20ftefan&utm_content=lista&id=ae7a1f7e0259cdcb.

15.10.2017 23:03

Když už jsme u týrání chovem, čekám kdy někdo vyšlechtí a stene se plemenem pes Ftefan z reklamy na kofolu. Koně jak z kreslené pohádky už máme, tak proč ne Ftefana.

https://www.obrazky.cz/?q=pes+ftefan#utm_source=search.seznam.cz&utm_medium=link&utm_term=pes%20ftefan&utm_content=lista&id=ae7a1f7e0259cdcb.

Toho nemusí nikdo šlechtit, tihle jedinci se rodí u čivav, je to degenerace.

15.10.2017 23:07

Toho nemusí nikdo šlechtit, tihle jedinci se rodí u čivav, je to degenerace.

Teď jsem dohledala, je to kříženec čivavy, jezevčíka, předkusu a počítačové grafiky. Je dokonalej.

15.10.2017 23:12

Teď jsem dohledala, je to kříženec čivavy, jezevčíka, předkusu a počítačové grafiky. Je dokonalej.

Vy se mi snad zdáte.
Před časem byl na fauně inzerát s čivavami, a vypadaly dost podobně.

15.10.2017 23:13

My si tykáme?

Citace výše zmíněného odstavce: Je zakázáno chovat zvířata v zájmových chovech, jestliže chovatel nebo občan vytvořil takové podmínky chovu, že v dalších generacích zvířat na základě dědičnosti budou zvířatům chybět části těla nebo orgány nebo budou-li orgány zvířat funkčně nezpůsobilé anebo znetvořené. Extrémní brachycefalici dřív nebo později skončí pod kudlou, aby mohli vůbec žít, nejen trpět. Pak je tu vysoké procento neschopnosti přirozených porodů apod. A nejsou to jen plemena s deformovanými lebkami, které mají dědičné zdravotní problémy. Teoreticky je v rozporu se zákonem i chov na zvířatech s kýlou. To je realita, poptejte se normálních veterinářů. Co je na tom nejasného?

15.10.2017 23:19

Citace výše zmíněného odstavce: Je zakázáno chovat zvířata v zájmových chovech, jestliže chovatel nebo občan vytvořil takové podmínky chovu, že v dalších generacích zvířat na základě dědičnosti budou zvířatům chybět části těla nebo orgány nebo budou-li orgány zvířat funkčně nezpůsobilé anebo znetvořené. Extrémní brachycefalici dřív nebo později skončí pod kudlou, aby mohli vůbec žít, nejen trpět. Pak je tu vysoké procento neschopnosti přirozených porodů apod. A nejsou to jen plemena s deformovanými lebkami, které mají dědičné zdravotní problémy. Teoreticky je v rozporu se zákonem i chov na zvířatech s kýlou. To je realita, poptejte se normálních veterinářů. Co je na tom nejasného?

No asi to s chovem nebude tak strašné, jak se zde snažíte vsugerovat. Kdyby ano, tak už dávno se to řešilo na ČMKU potažmo na FCI na popud mnohých veterinářů, kteří by jistě porušování zákona i při běžných prohlídkách, např. při očkování, zjistili.

A jestliže máte nějaké důkazy o porušování zákona, měla byste to ohlásit.

15.10.2017 23:27

Co mi poví normální veterinář?
Zatím se všichni jen rozplývali nad krásou mých zvířat, s tím, že dnes už se jich tolik nevidí, o týrání chovem nepadlo ani slovo.
Nebo chcete říct, že v mém okolí jsou jen nenormální veterináři?

15.10.2017 23:28

Zatím se všichni jen rozplývali nad krásou mých zvířat, s tím, že dnes už se jich tolik nevidí, o týrání chovem nepadlo ani slovo.

Evidentně.

15.10.2017 23:35

Tady na diskuzi jsou holt lidé, kteří si myslí, že jsou chytřejší i než veterináři, zvykejte si.

15.10.2017 23:50
rapotacka11

XXX.XXX.32.122

""""""""""""""""""
Možná jsou taktní.
U nás mi taky vždy a všechno pochválí - vědí jak na nás .

16.10.2017 00:05

rapotacka11 napsal(a):
""""""""""""""""""
Možná jsou taktní.
U nás mi taky vždy a všechno pochválí - vědí jak na nás .

Ale to přece není o tom, že by měl veterinář nějak hanět konkrétního psa. Ale pokud opravdu nazná, že je pes výsledkem toho, co se nazývá týrání chovem, co by měl udělat? Nejspíš dát podnět krajské veterinární správě, ne? A ta po prošetření by měla uložit ČMKU a chovatelskému klubu toho plemene přijmout taková opatření, aby k porušování zákona nedocházelo. Jenže to nebude tak jednoduché, že... Dost těžko se jen tak lusknutím prstu změní genetika plemene a začnou se rodit psi, kteří nebudou mít tak zkrácený nos jako dosud. Jestliže se k něčemu takovému vůbec přistoupí, tak to bude běh na poněkud delší trať. Šlechtění do dnešní podoby trvalo fůru generací...

16.10.2017 07:01
scylla

XXX.XXX.150.32

Takže v kostce řečeno, další zvíře, které člověk totálně zničil.

16.10.2017 07:02
scylla

XXX.XXX.150.32

Dnes je skoro zázrak najít dobrého veterináře a vy to štěstí asi nemáte.

16.10.2017 07:03

"A tři z nich byli už tak životem v tom zdeformovanym těle nastvani, že se pokoušeli pokousat cloveka co se nad nimi rozplýval"
tak to je přesně popis pekinéze našich kdysi sousedů z paneláku, toho se báli všichni včetně vlastní rodiny...

"Nebylo by podle vás lepší, kdyby neeexistovala psí plemena a všichni psi byli tak nějak průměrní - prostě kříženci?"
1)v podstatě ano, ona by si to příroda ukočírovala k fyzickému a snad i psychickému optimu
2) a ano a proto jsou absolutně TOP ty pravé kočky domácí nezprzněné lidským inženýrstvím.

16.10.2017 07:33

"A tři z nich byli už tak životem v tom zdeformovanym těle nastvani, že se pokoušeli pokousat cloveka co se nad nimi rozplýval"
tak to je přesně popis pekinéze našich kdysi sousedů z paneláku, toho se báli všichni včetně vlastní rodiny...

"Nebylo by podle vás lepší, kdyby neeexistovala psí plemena a všichni psi byli tak nějak průměrní - prostě kříženci?"
1)v podstatě ano, ona by si to příroda ukočírovala k fyzickému a snad i psychickému optimu
2) a ano a proto jsou absolutně TOP ty pravé kočky domácí nezprzněné lidským inženýrstvím.

Ano, psi koušou, protože mají deformované tělo, vůbec to nesouvisí s výchovou, deformované tělo a věčné naštvání za to může.

To je přesně popis mnoha pokojáků, malýho raťafáka se bojí všichni, včetně vlastní rodiny, to nesouvisí se zdeformovaným tělem.
Chudák zakladatelka se vlastně nedozvěděla nic, kromě toho, že se tu pobavila.

16.10.2017 07:36
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Přesně.

16.10.2017 07:44

Aha, tak proto lidi množí roztodivné křížence! Aby je zachránili před deformovaným tělem a pejsci nemuseli kousat z naštvanosti! Tak to jo...

16.10.2017 07:45
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Tohle je správně?

Bože...jo lidská rasa je opravdu ta nejodpornější.
Mě i podle výrazu přijde, jak kdyby to věděly, jako by říkaly: co jsi mi to sakra udělal ?

16.10.2017 07:47

Je smutné, že jsou mezi kynology lidé, kteří si neváží šlechtitelské práce předků, kteří nám zanechali jedinečnou pestrou paletu plemen.

Proč, když si myslíte, že dochází k trestnému činu, tedy k týrání chovem, něco opravdu neuděláte?

16.10.2017 07:48

"Ano, psi koušou, protože mají deformované tělo, vůbec to nesouvisí s výchovou, deformované tělo a věčné naštvání za to může"

ó Janae, ale to nemůžeš brát zcela doslova, chápeš?...myslím, že to z vyjádření Tedýska (nebo koho to cituji) je zcela zřejmé a říká se tomu nadsázka (či jaký to nástroj jazyka českého)...jsme se učili na základní škole...
Ti psi mají za 1) zdeformované tělo a za 2) ten konkrétní, kterého jsem znala, byl extra hajzlík, když už tu bylo voláno po zcela konkrétních zkušenostech se zcela konkrétními psy této rasy.
Je to již jasné?

16.10.2017 08:01
scylla

XXX.XXX.150.32

Ano, psi koušou, protože mají deformované tělo, vůbec to nesouvisí s výchovou, deformované tělo a věčné naštvání za to může.

To je přesně popis mnoha pokojáků, malýho raťafáka se bojí všichni, včetně vlastní rodiny, to nesouvisí se zdeformovaným tělem.

Vy máte tu drzost popírat, že pokud zvíře trpí deformací těla a nemůže pořádně uspokojovat jednu ze základních potřeb - dýchání - může z toho mít problém a ten se může projevovat v jeho chování? Zkuste si týden žít se zavázaným nosem a pak sem napište, jak jste si to užila. Lidské ego je opravdu odporné a vysoké.

16.10.2017 08:03
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Příklad z lidské říše. Znám pána, který je tělesně postižený, má růstovou deformaci, je mi asi do pasu, hůř se mu chodí, ale jinak je spokojený. Jeho potomek - dcera ji zdědila, ale v horší míře - je ještě menší a sama nechodí, používá el.vozík. Můžeme se bavit o etičnosti toho, že pán měl dítě, ale to nechci, narodila se mu jedna dcera, kterou bude mít na starost navždy, a ta sama se může rozhodnout, zda bude své postižení šířit dál. Ten pes bo kočka se sám ale nerozhodne, protože to za něj zařídí někdo jiný, a kdyby se rozhodl, tak nakonec stejně vymře, protože bez člověka není pomalu možné ani porodit. Kde je etika v chovu zvířete, které by mělo žít, tak aby nemělo zdravotní problémy, když tomu můžeme zabránit, předejít a ne je prohlubovat. Představme si, že by člověk s DS přišel někomu roztomilý natolik, že by ho chtěl čím dál tím víc a reprodukoval je dál, ten člověk vám vyjádří, to že ho bolí kyčle, že ho bolí hlava, že má epilepsii. Ale vám se to líbí, takže prostě to budete umocňovat a s tím i další spojené problémy. Zvrácené že.

16.10.2017 08:10

"Je smutné, že jsou mezi kynology lidé, kteří si neváží šlechtitelské práce předků, kteří nám zanechali jedinečnou pestrou paletu plemen"

balu, a co z toho mají ti psi?! Ti příslušníci plemen nějak ujetých fyzicky či povahově, potažmo pak zdravotně?

16.10.2017 08:19
scylla

XXX.XXX.150.32

"Je smutné, že jsou mezi kynology lidé, kteří si neváží šlechtitelské práce předků, kteří nám zanechali jedinečnou pestrou paletu plemen"

balu, a co z toho mají ti psi?! Ti příslušníci plemen nějak ujetých fyzicky či povahově, potažmo pak zdravotně?

Je smutné, že jsou mezi kynology lidé, kteří si neváží šlechtitelské práce předků, kteří nám zanechali jedinečnou pestrou paletu plemen"

Z nich některá se nedokáží přirozeně rozmnožovat, další trpí na luxace pately, dalším vypadávají oči, někteří trpí na plísně v záhybech kůže, retriever trpí na hotspoty, ovčáci za chvíli budou skákat jako žáby... fakt úžasné výsledky té práce...

16.10.2017 08:35
Edánek

XXX.XXX.168.2

Tohle je správně?

...to je děs běs, zaplať bůh za naši rádobyperšanku s malým nosíkem od popelnice...

16.10.2017 09:37
Tedysek

XXX.XXX.47.22

A jak se angažuješ v řešení domácího násilí? Taky o tom někde diskutuješ?

Co vlastně chceš, aby se s plemeny, o kterých tvrdíš, že jejich chov je týráním, stalo? Zajímají mě konkrétní opravdu uskutečnitelné kroky k nápravě.

Já ti fakt nebudu psát svůj životopis. Dala jsem to jako příklad. Ze pro velké zlo nemůžeme zapomínat na ta menší zla.

Ano, podoba dnešních zvířat týraných chovem trvala spoustu generaci. Ale náprava by trvala kratší dobu. Aspoň o čtvrtinu. Ale to by někdo musel chtít s tím něco dělat. A kdo s tím může něco dělat? Cmku a FCI. Ty zvířata není potřeba utrácet. Přece lze zachovat povahu a zlepšit vzhled plemene. Cmku by musela dát podnět FCI a ta by musela dát podnět zemi původu a ti by museli změnit standard. Pak poslat zpět na FCI a ta zpět na (nejen) cmku. A cmku by musela poučit rozhodčí výstav a kluby. Takto nějak by to bylo reálné. To jsi chtěla číst?

16.10.2017 09:43
Tedysek

XXX.XXX.47.22

"Ano, psi koušou, protože mají deformované tělo, vůbec to nesouvisí s výchovou, deformované tělo a věčné naštvání za to může"

ó Janae, ale to nemůžeš brát zcela doslova, chápeš?...myslím, že to z vyjádření Tedýska (nebo koho to cituji) je zcela zřejmé a říká se tomu nadsázka (či jaký to nástroj jazyka českého)...jsme se učili na základní škole...
Ti psi mají za 1) zdeformované tělo a za 2) ten konkrétní, kterého jsem znala, byl extra hajzlík, když už tu bylo voláno po zcela konkrétních zkušenostech se zcela konkrétními psy této rasy.
Je to již jasné?

Žádná nadsázka. Pes co se dusí fakt nemusí být veselý, hravý a se všemi kamarád. Takovej pes chce svůj klid, tempo a hlavně dýchat. Pokud je na tom pes tak špatně, že mu dělá problém ujít 10m tak se nedivim že je protivný. Já bych byla taky. A může člověk socializovat jak chce. Ale pes má fyzicky problém který neumí vyřešit a snaží se jen přežívat v rozmezí svých možností a jakékoliv navíc zatížení je pro něj na hranici smrtelnosti a tak se brání. Navíc pohyb s krátkýma nohama je víc namáhavý a tedy potřebuje víc dýchat. Což nemůže. A je tu začarovaný kruh a chudák pes co proklíná celý svět.

16.10.2017 09:45
Tedysek

XXX.XXX.47.22

Je smutné, že jsou mezi kynology lidé, kteří si neváží šlechtitelské práce předků, kteří nám zanechali jedinečnou pestrou paletu plemen.

Proč, když si myslíte, že dochází k trestnému činu, tedy k týrání chovem, něco opravdu neuděláte?

Vážím si DOBRÉ práce chovatelů, kteří zvládli vznik ZDRAVÝCH plemen. Tohle ale fakt není dobrá práce.

16.10.2017 11:47

Tedysek napsal(a):
Já ti fakt nebudu psát svůj životopis. Dala jsem to jako příklad. Ze pro velké zlo nemůžeme zapomínat na ta menší zla.

Ano, podoba dnešních zvířat týraných chovem trvala spoustu generaci. Ale náprava by trvala kratší dobu. Aspoň o čtvrtinu. Ale to by někdo musel chtít s tím něco dělat. A kdo s tím může něco dělat? Cmku a FCI. Ty zvířata není potřeba utrácet. Přece lze zachovat povahu a zlepšit vzhled plemene. Cmku by musela dát podnět FCI a ta by musela dát podnět zemi původu a ti by museli změnit standard. Pak poslat zpět na FCI a ta zpět na (nejen) cmku. A cmku by musela poučit rozhodčí výstav a kluby. Takto nějak by to bylo reálné. To jsi chtěla číst?

Ani ne, tohle je mi jasné. Psala jsem v podstatě to stejné o nějaký ten komentář dřív.
Rozčiluje se vás tady dost, a tak by mě zajímalo, jestli jsi, třeba ty, Tedýsku, dala podnět na ČMKU?
Dál by mě zajímalo, kde soudruzi udělali chybu, když chov některých plemen je týrání chovem, že nezasáhla veterinární správa, jak to, že jednotliví veterináři nebijí na poplach, jak to, že se tím nezabývá ČMKU? Vychází mi z toho jediné - že to asi nebude tak strašné, jak se zde snažíte prezentovat.

16.10.2017 12:03
Tedysek

XXX.XXX.47.22

Ani ne, tohle je mi jasné. Psala jsem v podstatě to stejné o nějaký ten komentář dřív.
Rozčiluje se vás tady dost, a tak by mě zajímalo, jestli jsi, třeba ty, Tedýsku, dala podnět na ČMKU?
Dál by mě zajímalo, kde soudruzi udělali chybu, když chov některých plemen je týrání chovem, že nezasáhla veterinární správa, jak to, že jednotliví veterináři nebijí na poplach, jak to, že se tím nezabývá ČMKU? Vychází mi z toho jediné - že to asi nebude tak strašné, jak se zde snažíte prezentovat.

No ono to bude totiž třeba v zemi původu v souladu se zákonem. U nás prostě není. Navíc zákon na ochranu zvířat proti týrání je u nás těžko vymahatelny. Tak asi proto. Navíc veterináři jsou z velké většiny prostě "podnikatele" a naopak z těchto nemocných plemen získávají dost. Tak proč by si měli dělat něco co je připraví o peníze? A proč to neřeší cmku to upřímně Netuším. Já osobně s veterinární správou mám několik zkušenosti a všechny vesměs špatné. Mnohem jednodušší a hlavně efektivnejsi bylo to vyřešit po svém.
A hlavně upravit standard plemene není taková sranda jak si myslíme. A to jak je to strašné ani tak na to moc vliv nemá.

16.10.2017 12:26

Já si nemyslím, že by byl až tak problém ve standardech, ale naopak v jejich nerespektování (respektive nesprávném výkladu) a oceňování přehnaných plemenných znaků na výstavách a v organizaci chovu chovatelskými kluby, které určují podmínky pro uchovnění a zároveň to i provádějí v praxi.

např. něco ze standardu toho pekinéze:

Všechny příznaky dýchacích obtíží, nebo neschopnost správného pohybu jsou neakceptovatelné a měly by být výrazně penalizovány. Srst nesmí být přespříliš bohatá
...
Vady : Každá odchylka od výše uvedených bodů musí být posuzována jako vada, jejíž penalizace vychází z vážnosti důsledku vady na zdraví psa a jeho zdravý vývoj

16.10.2017 20:21
Atheira

XXX.XXX.50.119

Andrýsek3 napsal(a):
Bože...jo lidská rasa je opravdu ta nejodpornější.
Mě i podle výrazu přijde, jak kdyby to věděly, jako by říkaly: co jsi mi to sakra udělal ?

Mně by teda dost děsily. Já bych z takové kočky doma prostě v noci asi měla hrozný noční můry.

16.10.2017 22:22

Pro balu a spol. - snaha zamezit týrání chovem tu je (i u FCI, viz kodex rozhodčích), doporučuji přečíst. Nejsou to výmysly, to je hnusná realita. Dozvíte se pár slov i o tom, proč se nad těžce postiženými jedinci rozplývají i někteří veterináři. A víte, kde ty články beru? U těch normálních, co se nebojí a jde jim v první řadě o zdraví psů, ne o klienty.

http://bigthink.com/articles/vets-urge-dog-owners-to-stop-buying-pugs-and-bulldogs

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-4747346/Breathing-issues-pugs-t-predicted-appearance.html

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/07/28/german-shepherds-dying-misery-due-intensive-breeding/?WT.mc_id=tmgoff_fb_tmg.

Neregistrovaný uživatel

17.10.2017 13:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.151

Ja teda nevim ale meli jsme doma jak shitzu tak i nekolik japan chinu a ani jeden nemel problemy i s x kilometrovymi turami (jasne dvacet by bylo i na ne moc ale proto ze jsou pidi), litali a blbli jako jakykoli jiny pes. Japoncikum jen obcas slzovali pri velkem slunicku nebo vetru oci. A extremni vedra jim nedelala dobre ale tam bych to tipla i na zasluhu extremne huste a ne kratke srsti nez jen na placatej cumak. A shitzu ani nezminuju ta byla schopna vyrazit a prezit venku i nekolikadenni vandr na vlastni pest. Uhnala i velke psy, razila se mnou na dovolene na veskere tury vsude vcetne splhani po adrspachu. Nikdy nejmensi problem s dychanim a to dodavam ze prvni a treti japan chin byli (treti stale je) s pp a shi tzu tez. Placatej cumak nerovna se chrcici funici steoj co nic nezvladne. Asi zalezi kus od kusu nebo nevim ale my s tim problem nemeli nikdy. Ani pekineze co jsem pred dvaceti lety (tez papirovej) potkavala na vsi nevypadal az na tunu chlupu a pidi nozky na nejake prusery. Behal celkem ciperne po vsi, po zahrade, tury by asi nezmak to je fakt.

17.10.2017 14:36
Beica

XXX.XXX.205.74

Já Vám tedy nevím, samozřejmě, že to souvisí i s výchovou, ale... měla jste někdy rýmu? A já teď myslím opravdovou rýmu a ne půl dne hůř průchozí nos. Já myslím takovou tu rýmu, co vám teče z očí i z nosu, co máte nos i přes to, jak Vám z něj teče tak pekělně ucpanej, že si nemůžete aplikovat ani kapky, neboť se to do toho nosu nemá jak dostat a povolená maximální dávka Vám nos prostě neuvolní. Pomůže až půlka lahvičky během dne a to až k večeru, kdy se uvolnění sice dostaví, ale s masivním krvácením z nosu z důvodu závažného poleptání nosní sliznice kapkami proti rýmě. Měla? Protože já jo, zrovinka minulý týden a teda upřímně? Mít zuby a neumět mluvit, tak je polovina lidí, co se mnou přišla do kontaktu sešitá jak Frankenstein, pač mě sr*lo už jenom to, že si dovolili zaklepat na dveře od mojí kanceláře a to vážně kvůli hloupostem. Frustrace z ucpaného nosu a tudíž nemožnosti se POŘÁDNĚ nadechnout mi fakt lezla na mozek. Vys*raly mě i naprosté kra*iny... Čili ano, pokud je psovi jakkoliv znemožněno dýchat, tak věřím, že je z nahromaděné frustrace schopný začít i útočit.

17.10.2017 14:44
Beica

XXX.XXX.205.74

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ja teda nevim ale meli jsme doma jak shitzu tak i nekolik japan chinu a ani jeden nemel problemy i s x kilometrovymi turami (jasne dvacet by bylo i na ne moc ale proto ze jsou pidi), litali a blbli jako jakykoli jiny pes. Japoncikum jen obcas slzovali pri velkem slunicku nebo vetru oci. A extremni vedra jim nedelala dobre ale tam bych to tipla i na zasluhu extremne huste a ne kratke srsti nez jen na placatej cumak. A shitzu ani nezminuju ta byla schopna vyrazit a prezit venku i nekolikadenni vandr na vlastni pest. Uhnala i velke psy, razila se mnou na dovolene na veskere tury vsude vcetne splhani po adrspachu. Nikdy nejmensi problem s dychanim a to dodavam ze prvni a treti japan chin byli (treti stale je) s pp a shi tzu tez. Placatej cumak nerovna se chrcici funici steoj co nic nezvladne. Asi zalezi kus od kusu nebo nevim ale my s tim problem nemeli nikdy. Ani pekineze co jsem pred dvaceti lety (tez papirovej) potkavala na vsi nevypadal az na tunu chlupu a pidi nozky na nejake prusery. Behal celkem ciperne po vsi, po zahrade, tury by asi nezmak to je fakt.

My shodou okolností máme v rodině šicáka (shi-tzu) a teda chudák pes... Všici se mu tlemili a mě ho bylo fakt líto. Ještě stále je mezi námi. Naprosto slepej a napůl i hluchej vlivem ne zrovna dobrého chování děcek kolem něj, ale to je fuk. Nicméně, i jako štěně, chrčel sotva se rozeběhl, ještě ke všemu hroznej rapl, takže nestíhal vlivem špatného dýchání ani štěkat. Vždy štěkne, chvíli dýchá jak po maratonu a pak znovu. A chrčí a chrčí... chrápe hůř než můj děda a to je opravdu co říct, dokonce občas přestane dýchat úplně a pak zachroptí strašně nahlas jak se snaží dohnat kyslík. Něco jako u lidí spánková apnoe. Ať je léto, nebo zima, ujde pár kroků a zastaví se a že už prostě nejde. Procházka do vzdálenosti větší než je 20m od vchodu do baráku nepřipadá v úvahu. Neudýchá to. Tomu říkám život na prd. Co z něj, když ho vysiluje jakákoliv aktivita? Proležet ho v posteli? Asi nic moc... Ale asi je to pes od psa... Já znám celkem šicáky 3 a všici stejní... Každý z jiné chovky. A Pekinéze jsem osobně znala dva, ale nevím, jak na tom byli, byla jsem prcek. Co ale sem tam vypráví mamka, která by pekinéze sama chtěla, tak vždy říká: "Když já si vzpomenu na ty dva chudáky... no nikdy v živote...".

17.10.2017 15:07
jaroslav sredl

XXX.XXX.161.140

Přijďte a užijte si naše nabídky financování.

Pro všechny vaše finanční potřeby, bez ohledu na projekt, financování nebo finanční problém, který máte, jsme jsou zde, aby vám pomohl.

Děkuji moc za pochopení a čekám na vaši žádost o financování.
Vaše spokojenost je naší prioritou.

Mail:jaroslav.sredl1962@gmail.com

19.10.2017 12:13

Beica napsal(a):
My shodou okolností máme v rodině šicáka (shi-tzu) a teda chudák pes... Všici se mu tlemili a mě ho bylo fakt líto. Ještě stále je mezi námi. Naprosto slepej a napůl i hluchej vlivem ne zrovna dobrého chování děcek kolem něj, ale to je fuk. Nicméně, i jako štěně, chrčel sotva se rozeběhl, ještě ke všemu hroznej rapl, takže nestíhal vlivem špatného dýchání ani štěkat. Vždy štěkne, chvíli dýchá jak po maratonu a pak znovu. A chrčí a chrčí... chrápe hůř než můj děda a to je opravdu co říct, dokonce občas přestane dýchat úplně a pak zachroptí strašně nahlas jak se snaží dohnat kyslík. Něco jako u lidí spánková apnoe. Ať je léto, nebo zima, ujde pár kroků a zastaví se a že už prostě nejde. Procházka do vzdálenosti větší než je 20m od vchodu do baráku nepřipadá v úvahu. Neudýchá to. Tomu říkám život na prd. Co z něj, když ho vysiluje jakákoliv aktivita? Proležet ho v posteli? Asi nic moc... Ale asi je to pes od psa... Já znám celkem šicáky 3 a všici stejní... Každý z jiné chovky. A Pekinéze jsem osobně znala dva, ale nevím, jak na tom byli, byla jsem prcek. Co ale sem tam vypráví mamka, která by pekinéze sama chtěla, tak vždy říká: "Když já si vzpomenu na ty dva chudáky... no nikdy v živote...".

A napadlo někoho vzít psa na vyšetření?

20.10.2017 09:13
Beica

XXX.XXX.205.74

Ano byl na vyšetření. Teta z toho byla nešťastná. Veterinář neshledal nic zvláštního. Po nějaké chvíli jí to nedalo a odvezla ho i jinam. Opět bez výsledku. Jediné, co jí bylo sděleno, že u psů s takto krátkým čumákem je to naprosto normální a běžné. Ostatně jak jsem psala, znám šicáky celkem 3. Všichni jsou na tom více méně stejně. Podotýkám že nejsou všichni ze stejné chovky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík