MisJar
napsal(a):
Dobry den, mame fenu kolie krmenou masem a chteli bychom prejit na granule. Fena je mene aktivni takze nejake senior - lite? Dekuji za nazory chteli bychom fene doprat kvalitu na stari :).
Pokud jí chcete dopřát kvalitu na stáři tak neměnte a krmte dál masem, bude to pro fenu to nejkvalitnější co jí mužete dopřát.
MisJar
napsal(a):
Dekuji, ale k masu se musi pridavat i dalsi vitaminy a v tom se moc nevyznam chtela jsem kompletni krmeni.
Pokud střídáte ruzne druhy masa a to včetně kostí a vnitřnosti a k tomu občas nějakou zeleninu tak není potřeba už nic přidávat, u startšího psa bych možná omezila kosti ale jinak není potřeba nic dalšího.
Granule obsahují spoustu solí a schutnovadel a eček že to muže být pro staršího psa spíš na škodu, Prostě pokud je pes v kondici a prospívá na tom čím krmíte tak bych neměnila.
MisJar
napsal(a):
Dobry den, mame fenu kolie krmenou masem a chteli bychom prejit na granule. Fena je mene aktivni takze nejake senior - lite? Dekuji za nazory chteli bychom fene doprat kvalitu na stari :).
Já přidám osobní zkušenost s granulemi. Do loňského roku jsme měli fenku afgánského chrta, která se dožila 15 let, což je dost nadprůměrný věk u psů tohoto plemene. Samozřejmě jsme mohli mít jen štěstí, ale určitě na to měla svůj díl i strava..
I přes to, že to byl chrt, jsme jí museli celkem hlídat váhu. Když jí bylo 8 let, přešli jsme z Brit Care Adult Lamb & Rice na Brit Care Senior Lamb & Rice a tím jsme krmili až do konce. Nakonec jí odešlo srdíčko, jinak byla dlouho hodně vitální. Z toho usuzuju, že strava jí vyhovovala, takže za mě mužu jedině doporučit.