Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.10.2017 12:03
KristyW

XXX.XXX.135.172

Prosím o radu. Máme 3 měsíční štěně belgického ovčáka Malinois. Hrozně mě kouše, bere to jako hru, hračky mu nestačí, nejvíce jde po rukách, ale i nohách, vlasech, břichu.. bolí to jak čert. Nevím, co mám dělat. Když jsme venku, tak taky kouše, trhá bundu, kalhoty, tkaničky od bot.. Jestli to takhle půjde dál, tak z toho předčasně porodím.

18.10.2017 12:08
lavacca

XXX.XXX.218.25

KristyW napsal(a):
Prosím o radu. Máme 3 měsíční štěně belgického ovčáka Malinois. Hrozně mě kouše, bere to jako hru, hračky mu nestačí, nejvíce jde po rukách, ale i nohách, vlasech, břichu.. bolí to jak čert. Nevím, co mám dělat. Když jsme venku, tak taky kouše, trhá bundu, kalhoty, tkaničky od bot.. Jestli to takhle půjde dál, tak z toho předčasně porodím.

No jo no, maliny jsou takové piraně - to jste nevěděla nez jste si ji pořídili?!? Proste vydržet, cpát do mordy hračky a různé se o ne tahat, atd. Super jsou na to uzly, hračky na šňůře, atd. abyste se s nim pretahovala.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.10.2017 12:18

Téma "štěně kouše" tu bylo naposled ani ne před dvěma měsícema.
Na tomhle fóru se dá vyhledávat

18.10.2017 12:28
Andrýsek3

XXX.XXX.10.38

Co jsem říkala o té módnosti?

18.10.2017 12:34
L(phi)

XXX.XXX.41.130

Krasny maly netopier!

A ano, maliny kusu. Vsak to je najviac hyper pracovne kusave plemeno ake existuje, ked sa s nim nevie pracovat tak neriadena strela (a ked sa vie tak trosku riadena )

Inak stale dookola. Miesto seba ponuknut hracku. Neviem co znamena "hracky nestaci", tak pre istotu - hrat sa so steniatkom a hrackou musite vy. Same sa hrat s nudnym kusom hocicoho nebude ked ma vedla cloveka ktory sa po hryzeni krasne hybe a pisti a je to ovela vacsia sranda.

18.10.2017 12:34
macomb

XXX.XXX.99.17

Mnooo, malina je hooodně akční pejsek

18.10.2017 13:08
KristyW

XXX.XXX.135.172

lavacca napsal(a):
No jo no, maliny jsou takové piraně - to jste nevěděla nez jste si ji pořídili?!? Proste vydržet, cpát do mordy hračky a různé se o ne tahat, atd. Super jsou na to uzly, hračky na šňůře, atd. abyste se s nim pretahovala.

S tím, že bude štěně kousat jsem počítala, ale že až tak moc to jsem nevěděla. Když mu dám hračku, že se s ním o ni budu přetahovat, tak jde stejně po ruce místo po ní. Chnapne, začne vrčet a tahat ruku. Zkoušela sem mu nabídnout i jinou hračku o kterou bych se s ním přetahovala a taky zvolil raději ruku.. pak pustí, začne na mě štěkat a zase znovu kousat. Po příteli skoro vůbec nejde, tak nevím čím to.. Asi jsem chutnější. Nevíte po jaké době ho to asi přejde? Půl rok? Nebo i po delší době?

18.10.2017 13:21

Musíte prostě přijít na to, co vám na pejska bude fungovat. To vám nikdo konkrétně po internetu neporadí.
Na někoho funguje ucpat tlamu hračkou, jinej bude spíš za něčím běhat, další stejně půjde po "živým mase". Někdy funguje vzít pamlsky a začít pejska učit nějakou blbinu. Nebo ho vzít ven, ať se vyblbne socializací a doma už dá pokoj, protože bude muset spát. Možností je celá řada, je to o gestech, emocích, citu.
Jestli po příteli nejde, zkuste sledovat, co dělá přítel jinak, jak reaguje, když to na něj štěně zkouší.

Až přezubí, mohlo by se to zlepšit.

18.10.2017 13:30
L(phi)

XXX.XXX.41.130

Uplne same ho to neprejde, viem o psoch co boli sialene kusave este v 2 rokoch, ked to majitel nezvladol. A to ani neboli maliny.

18.10.2017 13:32
KristyW

XXX.XXX.135.172

Andrýsek3 napsal(a):
Co jsem říkala o té módnosti?

Určitě nebyl pořizovaný kvůli módnosti, kdyby jsme si chtěli pořídit psa kvůli trendu, tak máme pomeriána..

18.10.2017 13:37
macomb

XXX.XXX.99.17

Jak bylo řečeno, snažit se ho zaujmout něčím jiným a jak přezubí mělo by to ustat.Máme taky ročního psa ovčáckého plemene a než měl druhý zuby tak to bylo šílený. Malej měl rozervaný x triček, ponožek a tepláků :-D.

18.10.2017 13:40
L(phi)

XXX.XXX.41.130

Na moju piranu som si spravila udicku, jak su hracky pre kocky. Zatat zuby, nepistat nehybat sa ked kuse mna, zato hybat s udickou s hrackou na konci a stena casom neodola a vrhne sa po hracke.
A ked vydrzite tak casom zisti ze kusat do vas je nuda, zatial co ked chyti hracku tak zacina ta naozajstna sranda, a vtedy mate vyhrane.

A este je fajn experimentovat s materialmi. Plysak, kus starej nohavice, fleece, kus papiera ktory ked ulovi moze roztrhat, ta prva vec co ho zaujme moze byt hocico nekonvencne a az casom sa prepracujete k standardnym psim hrackam.

18.10.2017 13:59
KristyW

XXX.XXX.135.172

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Musíte prostě přijít na to, co vám na pejska bude fungovat. To vám nikdo konkrétně po internetu neporadí.
Na někoho funguje ucpat tlamu hračkou, jinej bude spíš za něčím běhat, další stejně půjde po "živým mase". Někdy funguje vzít pamlsky a začít pejska učit nějakou blbinu. Nebo ho vzít ven, ať se vyblbne socializací a doma už dá pokoj, protože bude muset spát. Možností je celá řada, je to o gestech, emocích, citu.
Jestli po příteli nejde, zkuste sledovat, co dělá přítel jinak, jak reaguje, když to na něj štěně zkouší.

Až přezubí, mohlo by se to zlepšit.

Přítel ho povalil na bok, řekl mu NE, pes zaknučel a od té doby má jakš takš klid. Mě se ho nedaří svalit na bok tak, aby zaknoural a mlátit ho nechci. Tak snad až přezubí, tak mu bude stačit uzlík nebo jiná hračka.. Do té doby se ho budu snažit zabavit nějak jinak.

18.10.2017 14:09
KristyW

XXX.XXX.135.172

L(phi) napsal(a):
Na moju piranu som si spravila udicku, jak su hracky pre kocky. Zatat zuby, nepistat nehybat sa ked kuse mna, zato hybat s udickou s hrackou na konci a stena casom neodola a vrhne sa po hracke.
A ked vydrzite tak casom zisti ze kusat do vas je nuda, zatial co ked chyti hracku tak zacina ta naozajstna sranda, a vtedy mate vyhrane.

A este je fajn experimentovat s materialmi. Plysak, kus starej nohavice, fleece, kus papiera ktory ked ulovi moze roztrhat, ta prva vec co ho zaujme moze byt hocico nekonvencne a az casom sa prepracujete k standardnym psim hrackam.

Taky mám v plánu mu vyrobit takovou hračku. Určitě vyzkouším. To by mohlo zabrat. Škoda jen, že moje ruce začínají být hodně k.o. a bolí mě už jen to, když si na ně jenom zmáčknu. Ale vydržíííím. Dávám mu všechno, co najdu k zničení.. ručník, staré legíny, boty, ponožky, petky, balónky..

Neregistrovaný uživatel

18.10.2017 14:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

KristyW napsal(a):
Přítel ho povalil na bok, řekl mu NE, pes zaknučel a od té doby má jakš takš klid. Mě se ho nedaří svalit na bok tak, aby zaknoural a mlátit ho nechci. Tak snad až přezubí, tak mu bude stačit uzlík nebo jiná hračka.. Do té doby se ho budu snažit zabavit nějak jinak.

A co jste čekali, když jste si pořídili maliňáka...?!
Samozřejmě kouše, bojuje, trhá - vždyť je na to cíleně šlechtěný! Ještě párkrát ho takhle blbě povalíte na bok, a vyrobíte si z něj neurotika, který vás dřív nebo později sežere (ať už ze strachu z nesmyslných trestů, nebo protože vám přeroste přes hlavu).

Ve vlastním zájmu najděte štěněti zavčas nového majitele, který ví co je to malinois, a dokáže mu dát odpovídající práci a výchovu.

18.10.2017 14:19
Šarina

XXX.XXX.168.239

KristyW napsal(a):

A už je tady povalování na bok... nejlepší cesta do pekel!
Máte normální štěně a vy se k němu chováte jako predátoři. Zaděláváte si na velkej, velikej problém.
Přečtěte si tady diskuze na toto téma, je jich tady milión.

18.10.2017 14:20

KristyW napsal(a):

Ajaj, tak to odvolávám co jsem řekla o následování přítelova příkladu.
Lepší bude si se psem poradit bez zbytečný agrese.
Chce to zvolit přístup tak akorát, abyste za ty tři měsíce ještě měli nějaký oblečení neroztrhaný, ale zároveň bych se vyhnula povalování psa, "trestům" typu vytřepávání za kůži na krku, a podobným nesmyslům - které lidi napadnou obvykle proto, že si myslí, že je potřeba štěně za kousání potrestat.

18.10.2017 14:28
KristyW

XXX.XXX.135.172

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A co jste čekali, když jste si pořídili maliňáka...?!
Samozřejmě kouše, bojuje, trhá - vždyť je na to cíleně šlechtěný! Ještě párkrát ho takhle blbě povalíte na bok, a vyrobíte si z něj neurotika, který vás dřív nebo později sežere (ať už ze strachu z nesmyslných trestů, nebo protože vám přeroste přes hlavu).

Ve vlastním zájmu najděte štěněti zavčas nového majitele, který ví co je to malinois, a dokáže mu dát odpovídající práci a výchovu.

Prosím Vás, nebudeme ho dávat pryč jenom kvůli tomu, že ted kouše.. Začali sme s ním chodit na cvičák a snažíme se mu dávat jen to nejlepší. Nikdo mu neubližuje, takže nevím proč by se z něho měl stát neurotik.

18.10.2017 14:36
Šarina

XXX.XXX.168.239

KristyW napsal(a):
Prosím Vás, nebudeme ho dávat pryč jenom kvůli tomu, že ted kouše.. Začali sme s ním chodit na cvičák a snažíme se mu dávat jen to nejlepší. Nikdo mu neubližuje, takže nevím proč by se z něho měl stát neurotik.

Neurotika z něj uděláte, když takto temperamentní plemeno budete trestat za to, že se chová způsobem jemu zcela přirozeným. Povalování na bok a důrazné NE, to je naprostý nesmysl. Povalení na bok je jasný signál agrese, přímý útok predátora. Nedivím se, že si štěně k příteli tak nějak nedovolí to, co dřív. Ono k němu ztratilo důvěru, ono si chtělo hrát a dostalo se mu přímého útoku. To by dočasně zkradlo každé štěně. Pokud se takto bude chovat častěji, případně se o to pokoušíte i vy, jste na nejlepší cestě z něho toho neurotika udělat. Štěně vám musí 100% důvěřovat - je to nutné jak pro výchovu, tak i pro výcvik.
Něco si o tom přečtěte!

18.10.2017 14:41
KristyW

XXX.XXX.135.172

Ajaj, tak to odvolávám co jsem řekla o následování přítelova příkladu.
Lepší bude si se psem poradit bez zbytečný agrese.
Chce to zvolit přístup tak akorát, abyste za ty tři měsíce ještě měli nějaký oblečení neroztrhaný, ale zároveň bych se vyhnula povalování psa, "trestům" typu vytřepávání za kůži na krku, a podobným nesmyslům - které lidi napadnou obvykle proto, že si myslí, že je potřeba štěně za kousání potrestat.

Trestat ho právě nechci, proto jsem se zeptala, co s tím kousáním.. Zkusím vydržet a uvidíme, snad to přejde.

18.10.2017 15:00
Andrýsek3

XXX.XXX.10.38

KristyW napsal(a):
Určitě nebyl pořizovaný kvůli módnosti, kdyby jsme si chtěli pořídit psa kvůli trendu, tak máme pomeriána..

Tak to jsem neřekla, jen jsem některým uživatelům připomenula, že se BOM dostávají čím dál tím víc do oblíbenosti a módnosti, a že si je bohužel začínají pořizovat lidé, co s ním nemají v plánu makat. A co vy? Pořídili jste si kousací formuli 1, za jakým účelem?

18.10.2017 15:03
KristyW

XXX.XXX.135.172

Andrýsek3 napsal(a):
Tak to jsem neřekla, jen jsem některým uživatelům připomenula, že se BOM dostávají čím dál tím víc do oblíbenosti a módnosti, a že si je bohužel začínají pořizovat lidé, co s ním nemají v plánu makat. A co vy? Pořídili jste si kousací formuli 1, za jakým účelem?

Aha.. tak to pak není náš případ. Chceme s ním složit zkoušky. Už se na tom pracuje :).

18.10.2017 16:03

KristyW napsal(a):
Aha.. tak to pak není náš případ. Chceme s ním složit zkoušky. Už se na tom pracuje :).

Nemám sice malinu( ač se mi moc líbí a má můj obdiv), ale moje fena N.O. v mládí taky moc kousala, měla jsem roztrhané trika, asi 3 bundy atd. A to proto, že mě neustále vybízela ke hře a říkala, pojď si hrát, něco dělat, nechci se nudit, bylo to denně a furt. Ona je neurvalec od štěněte. Trvalo jí to tak do 2 let a i teď, když jí hrábne tak začne lítat jak splašená, chytá mě za ruce, honíme se atd. Při jejich hrách mám ruce samou modřinu, až se v létě stydím jít s krátkým rukávem. Je jí 6. To že chcete s maliňákem složit zkoušky, není všechno, potřebuje opravdu denně zaměstnat a pracovat, učit se furt něco nového, prostě denně a pořád. Hlavně nenudit se, zaměstnat mozek.

18.10.2017 17:30

KristyW napsal(a):

Klasika. Chceme s ní složit zkoušky. Máte aspoň představu jaké, co obnášejí ? A nepracujete na tom nějak moc smysluplně. Kdo s ním bude pracovat - cvičit? Přítel, který ho nesmyslně trestá, nebo vy - do porodu? Po porodu?

18.10.2017 18:56
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

... kde jsem tady psala ty problémy letitého psovoda, který přešel z NO na BOM... a nestíhá? A to má o dost méně temperamentního psa než naše vedoucí výcviku, která denně s fenou dělá poslušnost, obden náročné stopy a připravuje jí na IPO3 a mimochodem je doma a děti už má samostatné. A stejně se mi zdá fena dost nervózní a taková "neuspokojená". Navíc manžel vedoucí výcviku je figurant, takže jsou na to utahání dva - profíci. To chci vidět tu přípravu na zkoušky chlapa s ženou, která bude řešit malé dítě.

Navíc mne upoutalo to - chodíme na cvičák a doma nás štěně kouše. Takže se s ním pracuje jenom na cvičáku a doma co? Pro štěně takovédleho ražení je DOMA ten nejdůležitější cvičák (štěně se cvičí přeci hrou)!

18.10.2017 19:08
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Me udivuje naprosto cely dotaz. Navic od cloveka, ktery si poridi planovane a uvedomele BOM.

18.10.2017 19:15
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

... marně čekám na dotaz "pořídil jsem si štěně na výcvik a okusuje mi manželku, co mám dělat? bojím se, aby mi předčasně neporodila"

... už tu několikrát bylo, že chlap si pořídil psa a dotazuje se tu žena (dokonce s malejma dětma na krku nebo v břiše), co dělat, že jí pes kouše. Tak sakrakurva, když si chlap pořídí psa na výcvik tak má asi mít zkušenost nebo přehled, co v takový situaci asi dělat ne?!

18.10.2017 19:33
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

A vubec, i kdyz se to lidem nekterym libit nemusi, muj nazor je, ze ja naprosto neuvazene porizovat takova plemena v tehotenstvi. Clovek ani nevi, jak bude zvladat starost o mimino, jestli vse dobre dopadne, coz nikomu nepreji, a k tomu starost o takoveho psa?

18.10.2017 20:04
ivulka2

XXX.XXX.155.174

KristyW napsal(a):

Jenže je to malina a ta nemá kousání nikdy dost a bude huř... mam ted 3 měsíční štěnata a některé navštěvy před nima utekli..krvavé šrámy a modřiny jsou celkem normální.
Malina potřebuje práci a potřebuje zábavu a pokud ji nemá tak si ji hledá po svém, její požadavek práce je prostě cokoliv kousat a rvát pro to je šlechtěna, není to pes pro běžné...už chodíme i na cvičák

Moje rada najděte psovi nové majitele kteří budou vědět co s ním pokud je to tak jak to je a vy jste ještě těhotná tak hyperaktívní tvrdá malina je jen problém a až bude dítě bude problém ještě větší.Nevybouřená a neurotická malina je fakt cesta do pekel.Nechápu chovatele který prodá pracovní štěně lidem co ani netuší co vlastně kupují.

18.10.2017 20:17
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

ivulka2 napsal(a):
Jenže je to malina a ta nemá kousání nikdy dost a bude huř... mam ted 3 měsíční štěnata a některé navštěvy před nima utekli..krvavé šrámy a modřiny jsou celkem normální.
Malina potřebuje práci a potřebuje zábavu a pokud ji nemá tak si ji hledá po svém, její požadavek práce je prostě cokoliv kousat a rvát pro to je šlechtěna, není to pes pro běžné...už chodíme i na cvičák

Moje rada najděte psovi nové majitele kteří budou vědět co s ním pokud je to tak jak to je a vy jste ještě těhotná tak hyperaktívní tvrdá malina je jen problém a až bude dítě bude problém ještě větší.Nevybouřená a neurotická malina je fakt cesta do pekel.Nechápu chovatele který prodá pracovní štěně lidem co ani netuší co vlastně kupují.

A co stene maliny, ci odrostlejsi stene a miminko?

18.10.2017 20:30
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Lexaurin napsal(a):
A co stene maliny, ci odrostlejsi stene a miminko?

... no katastrofa Pokud má malinu člověk který se psem fakt pracuje, správně socializuje a vychovává a taky ví co má tak malé piraně a děti nejsou problém.

18.10.2017 21:19
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

ivulka2 napsal(a):
... no katastrofa Pokud má malinu člověk který se psem fakt pracuje, správně socializuje a vychovává a taky ví co má tak malé piraně a děti nejsou problém.

Ach jo. Nepochopim ten nerozum. A to se pise o pomoc na ifaunu uz ted, nechci videt ty dotazy az se priveze mimino. Ted ma cekanka strach o sebe, pak bude mit logicky jeste o prcka. Spatnne podhoubi pro stale budovani vztahu k pubertalnimu psovi.

18.10.2017 22:09
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

KristyW napsal(a):

Prosím vás, nečtěte ty příspěvky. Berte si příklad z přírody. Pes je smečkové zvíře a má vzorce chování geneticky zafixovány. Prostě z vás nemá respekt.

18.10.2017 22:31
Šarina

XXX.XXX.231.146

jahodapavel napsal(a):
Prosím vás, nečtěte ty příspěvky. Berte si příklad z přírody. Pes je smečkové zvíře a má vzorce chování geneticky zafixovány. Prostě z vás nemá respekt.

Fajn. A ještě jim poraďte, jak ten respekt vybudovat, vzhledem k tomu, že jde o začátečníky, protože zkušený by nepsal o radu na IFaunu.
Zatím se pánovi "podařilo" tříměsíční štěně položit na bok. Pes zakňučel a už si moc nedovolí.
Jako počátek výcviku ke zkoušce super začátek.
Paní se to dosud nepodařilo, položit to štěně na bok " aby zakňouralo". Asi to nějak zkoušela, ale prostě se jí to zatím nepovedlo.
A to štěně tak kouše. Možná že, až ho povalí a štěně zakňourá, tak bude komplet vyhráno.
Jenom aby paní neporodila předčasně...

Pro zadavatelku- projděte si tady ty tři věrtele diskuzí na téma: štěně kouše, štěně je dominantní atd... a vy máte vyloženě pracovní plemeno, které dává zabrat i zkušeným.
Pak si to všechno přeberte.

18.10.2017 22:49

To Šarina

Když ono s přirozenou autoritou je to u některých psů problém. Když jí u něj nemáte, tak jí prostě nemáte. Byla jsem svědkem situace, kdy si rodina pořídila štěně křížence, ze kterého vyrostlo něco jako kavkazan. Na celou rodinu házel bobek, i když se snažili s ním něco dělat. Měli souseda, starší málomluvný pán, žil sám. Pes k němu strašně tíhnul a skončilo to tak, že se holt přestěhoval o dům vedle. Pán s ním chodil na každodenní výlety navolno, což u původní rodiny bylo nemyslitelné. Šlapal jak hodinky, stačilo se podívat. Nikdy jsem ani neviděla, že by na něj zvýšil hlas, standardní povely vůbec nepoužíval.

18.10.2017 23:07
Šarina

XXX.XXX.231.146

To Šarina

Když ono s přirozenou autoritou je to u některých psů problém. Když jí u něj nemáte, tak jí prostě nemáte. Byla jsem svědkem situace, kdy si rodina pořídila štěně křížence, ze kterého vyrostlo něco jako kavkazan. Na celou rodinu házel bobek, i když se snažili s ním něco dělat. Měli souseda, starší málomluvný pán, žil sám. Pes k němu strašně tíhnul a skončilo to tak, že se holt přestěhoval o dům vedle. Pán s ním chodil na každodenní výlety navolno, což u původní rodiny bylo nemyslitelné. Šlapal jak hodinky, stačilo se podívat. Nikdy jsem ani neviděla, že by na něj zvýšil hlas, standardní povely vůbec nepoužíval.

Vůbec s vámi nejsem ve sporu. Bohužel asi zadavatelka nebude jako ten starý pán odvedle. Tvrdím, že plemenná příslušnost (i u voříšků) hraje roli. Kupř. malinu bych si nevzala, neb by mě z ní šlehlo. I když u nás na cvičáku je jich několik naprosto úžasných.

18.10.2017 23:26

Šarina napsal(a):
Vůbec s vámi nejsem ve sporu. Bohužel asi zadavatelka nebude jako ten starý pán odvedle. Tvrdím, že plemenná příslušnost (i u voříšků) hraje roli. Kupř. malinu bych si nevzala, neb by mě z ní šlehlo. I když u nás na cvičáku je jich několik naprosto úžasných.

Asi tak, s tou malinou. A to jakous takous přirozenou autoritu mám. Nerada si komplikuji život, takže i když mám ráda složité povahy a výzvy, tak jsem aspoň zvolila menší velikost a ne takového draka, kdyby to náhodou nevyšlo.

18.10.2017 23:34

Tak to je takova kasika :)
Privedte stene zadavatelky k nekomu, komu je uplne burt, ze je to stene a je mu taky uplne burt, co je to za rasu.
Pokud pri jeho kousani jasne rekne NE + ho odstrci a dal si ho vsimat nebude (pokud bude dolejzat opet rekne kouzelne slovo NE a odstrci), tak stene po par(stech?) pokusech prestane.
Najde si jinou zabavu. Chvili bude asi cupovat hracky a blbnout samo, ale to zacne bejt nuda.
Mozna pak bude kvilet, nasledne sedne, lehne, usne. Co taky dal se zivotem.

Pri prvni moznosti (pohybu) zese zacne. Ale "soused" pojede porad svoje Ne a odstrkovani, klidne pomale a rozvazne prochazky s dymkou...
Pes to zacne chapat a respektovat, ale chce to i hru, praci a psi spolecnost.
Jinak z nej vyroste taky takovej "malomluvnej pan soused" (kterej asi neni uplne stastnej).

19.10.2017 06:50
scylla

XXX.XXX.150.32

KristyW napsal(a):

Takové praktiky jsou prasečina a mlátit štěně za to, že se chová přirozeně nebo s ním mlátit o zem - kde jste takové praktiky vzali?

19.10.2017 06:52
scylla

XXX.XXX.150.32

KristyW napsal(a):

Protože s ním váš přítel mlátí o zem a povaluje a protože chodíte evidentně na cvičák, kde vám nejsou schopni nic rozumného poradit. Nikdo mu neubližuje, jen s ním mlátí o zem na bok,... to je přece "normální"... ach jo.

19.10.2017 06:53
scylla

XXX.XXX.150.32

KristyW napsal(a):

Chtějte mu rozumět a žít v souladu, zkoušky jsou pro život celkem k ničemu, jsou pro majitelovu prestiž a ego, nevypovídají celkem nic o vzájemných vztazích a pohodovém soužití.

19.10.2017 06:56
scylla

XXX.XXX.150.32

Ruzena_Ruzova napsal(a):
... kde jsem tady psala ty problémy letitého psovoda, který přešel z NO na BOM... a nestíhá? A to má o dost méně temperamentního psa než naše vedoucí výcviku, která denně s fenou dělá poslušnost, obden náročné stopy a připravuje jí na IPO3 a mimochodem je doma a děti už má samostatné. A stejně se mi zdá fena dost nervózní a taková "neuspokojená". Navíc manžel vedoucí výcviku je figurant, takže jsou na to utahání dva - profíci. To chci vidět tu přípravu na zkoušky chlapa s ženou, která bude řešit malé dítě.

Navíc mne upoutalo to - chodíme na cvičák a doma nás štěně kouše. Takže se s ním pracuje jenom na cvičáku a doma co? Pro štěně takovédleho ražení je DOMA ten nejdůležitější cvičák (štěně se cvičí přeci hrou)!

Možná to bude proto, že s ní moc cvičí a málo žije. Kamarádi mají druhou generaci malin, obě generace jsou pohodoví psi pro život a velice dobře pracující při výcviku. Jinak naprostí pohodáři, žádná nervozita a přetáčení a tak. Ono to chce s nimi umět.

19.10.2017 07:49
L(phi)

XXX.XXX.67.138

scylla napsal(a):
Chtějte mu rozumět a žít v souladu, zkoušky jsou pro život celkem k ničemu, jsou pro majitelovu prestiž a ego, nevypovídají celkem nic o vzájemných vztazích a pohodovém soužití.

To o egu ale fakt plati len v niektorych pripadoch.
Sport moze byt aj o niecom uplne inom.

Trening je o tom, spoznat psa, naladit sa na jednu vlnu. Naucit sa co ma rad, kedy nechape, ako mu vysvetlit narocne poziadavky. O tom, aby trenoval rad, pracu aj sam vyzadoval.
Skuska je potom len preverenie toho, ako velmi clovek pozna svojho psa, ci ked si mysli ze to pes vie, tak to vie aj naozaj a cele to predvedie. Je to o dovere, vztahu a spolupraci, na skuske sa zakazu vsetky barlicky a je vidiet, ako velmi chce pes spolupracovat aj sam. Ukaze, kde su slabiny, ktore veci pes chape inak nez si clovek myslel.
Nastupit na skusku alebo pretek neni len o pismenkach napisanych niekam do vykonnostnej knizky. Je to v prvom rade spatna vazba.

No a to najhlavnejsie - je to na to, aby bol pes zamestnany a spokojny. Poziadavky su narocne a presne definovane, a splnit ich su roky prace, pocas ktorych pes svoju energiu vklada do spoluprace s clovekom miesto okusovania bytu.

19.10.2017 08:13

"To o egu ale fakt plati len v niektorych pripadoch"
jen jde o to, jestli v některých, nebo mnohých...jestli člověk přistupuje ke psu jako parťáku a sport je pro ně společná náplň a zábava, nebo pes slouží jenom jako takové jakési nářadí k uspokojení člověka...

jenom, k zadání...teda pořídit si maliňáka a divit se, že kouše a doufat, že po přezubení mu ta hračka třeba bude stačit...a myslet si, že si autoritu člověk získá tak, že se štěnětem práskne o zem...no ...ale tak třeba se zas někdo nudí, je fakt, že se to nějak těmi maminami začíná rojit, tak třeba někdo háže udičku tu i tam...

19.10.2017 08:25
scylla

XXX.XXX.150.32

L(phi) napsal(a):
To o egu ale fakt plati len v niektorych pripadoch.
Sport moze byt aj o niecom uplne inom.

Trening je o tom, spoznat psa, naladit sa na jednu vlnu. Naucit sa co ma rad, kedy nechape, ako mu vysvetlit narocne poziadavky. O tom, aby trenoval rad, pracu aj sam vyzadoval.
Skuska je potom len preverenie toho, ako velmi clovek pozna svojho psa, ci ked si mysli ze to pes vie, tak to vie aj naozaj a cele to predvedie. Je to o dovere, vztahu a spolupraci, na skuske sa zakazu vsetky barlicky a je vidiet, ako velmi chce pes spolupracovat aj sam. Ukaze, kde su slabiny, ktore veci pes chape inak nez si clovek myslel.
Nastupit na skusku alebo pretek neni len o pismenkach napisanych niekam do vykonnostnej knizky. Je to v prvom rade spatna vazba.

No a to najhlavnejsie - je to na to, aby bol pes zamestnany a spokojny. Poziadavky su narocne a presne definovane, a splnit ich su roky prace, pocas ktorych pes svoju energiu vklada do spoluprace s clovekom miesto okusovania bytu.

Daleko víc o vztahu a důvěře psa a člověka vypodívá obyčejná procházka a zkouknutí psa a psovoda v běžném provozu, v běžném životě. Zkouška nevypovídá v tomto ohledu celkem o ničem. Na tom je založený kšeft lidí, kteří dělají kšefťáky a netvrďte mi, že s těmi psy mají nějaké dobré vztahy.

19.10.2017 08:38
L(phi)

XXX.XXX.41.130

scylla napsal(a):
Daleko víc o vztahu a důvěře psa a člověka vypodívá obyčejná procházka a zkouknutí psa a psovoda v běžném provozu, v běžném životě. Zkouška nevypovídá v tomto ohledu celkem o ničem. Na tom je založený kšeft lidí, kteří dělají kšefťáky a netvrďte mi, že s těmi psy mají nějaké dobré vztahy.

Co s tym maju kseftaci? Pani pise, ze chce cvicit so svojim psom. Nie ze chce spravit jednu skusku a predat ho. Cvicit so svojim psom - partakom, to je to o com pisem.

Neregistrovaný uživatel

19.10.2017 08:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

scylla napsal(a):

Vy máte fakt dost! Kšefťáky dělá jen úplně úzký okruh lidí, který má prostory a figuranta, a vazbu na výkupáky (protože normální člověk by se nedoplatil, a překupníci by ho oškubali jak samici), a to je sotva tak 1% členské základny cvičáků. Už tady těch blábolů prosím vás nechte, protože většího blbce než teď už ze sebe v tomto ohledu stejně udělat nemůžete

19.10.2017 08:50
ivulka2

XXX.XXX.155.174

scylla napsal(a):

Někdy žasnu co z vás padá a tolik hlouposti a někdy či nenávisti v jednom člověku to snad ani není možné...
Napadlo vás že třeba malinák je pracovní plemeno a je to plemeno do služby a proto se šlechtí a proto se s ním pracuje a dělají zkoušky a dělají to třeba i ti kšeftáci a že třeba právě díky tomuto zpusobu chovu je to plemeno takové jaké je zdravé, vytrvalé a aktivní a s chutí do práce.pokud by nebylo třeba právě těch kšeftáku tak třeba právě lidi jako zadavatelka by byli už dávno sežráni a to včetně okolí.
Pro zadavatelku a jí podobným nemám nic proti ale prostě psovi najděte nového majitele kerý ví co s ním udělat a vy si prostě pořidte nějakého klidného rodinného psa typu labradora či bernáka nebo já nevím co prostě psa který bude společníkem a kamarádem.
U malináka je problém v tom že i když přejde období štěněcího kousání pak přijde období že pokud se bude nudit tak zničí vše na co přijde a další období je to kdy začne chtít šéfovat a to za každou cenu.

19.10.2017 08:50
scylla

XXX.XXX.150.32

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Vy máte fakt dost! Kšefťáky dělá jen úplně úzký okruh lidí, který má prostory a figuranta, a vazbu na výkupáky (protože normální člověk by se nedoplatil, a překupníci by ho oškubali jak samici), a to je sotva tak 1% členské základny cvičáků. Už tady těch blábolů prosím vás nechte, protože většího blbce než teď už ze sebe v tomto ohledu stejně udělat nemůžete

Máte pravdu, mám toho dost. Jezdila jsem pomáhat kšefťákům, kteří měli hromadu zkoušek a nervy v háji a neuměli nic jiného než trdlovat po cvičáku, o vztahu důvěry s člověkem si mohli nechat jen zdát a dalo dost práce je přesvědčit, že je něco takového vůbec možné. Skončilo u mě na přechodnou dobu dost psů takto vedených a dobře na tom nebyli. To, že si někdo pořídí borderu nebo malinu neznamená, že si pořídil magora a že to je normální. Protože normální je, že pes tak 21 hodin žije a ten zbytek cvičí, takže je důležitější ho naučit žít a pak cvičit. A proto se z života dá rozhodně lépe hodnotit, jaký vztah mezi nimi je. Zkoušky a jejich počet je opravdu celkem o ničem a chleba kvůli nim opravdu levnější nebude.

19.10.2017 08:51
ivulka2

XXX.XXX.155.174

jahodapavel napsal(a):

Tohle není o respektu to je pro malinu přirozené štěněcí chování...

19.10.2017 08:54
scylla

XXX.XXX.150.32

ivulka2 napsal(a):
Někdy žasnu co z vás padá a tolik hlouposti a někdy či nenávisti v jednom člověku to snad ani není možné...
Napadlo vás že třeba malinák je pracovní plemeno a je to plemeno do služby a proto se šlechtí a proto se s ním pracuje a dělají zkoušky a dělají to třeba i ti kšeftáci a že třeba právě díky tomuto zpusobu chovu je to plemeno takové jaké je zdravé, vytrvalé a aktivní a s chutí do práce.pokud by nebylo třeba právě těch kšeftáku tak třeba právě lidi jako zadavatelka by byli už dávno sežráni a to včetně okolí.
Pro zadavatelku a jí podobným nemám nic proti ale prostě psovi najděte nového majitele kerý ví co s ním udělat a vy si prostě pořidte nějakého klidného rodinného psa typu labradora či bernáka nebo já nevím co prostě psa který bude společníkem a kamarádem.
U malináka je problém v tom že i když přejde období štěněcího kousání pak přijde období že pokud se bude nudit tak zničí vše na co přijde a další období je to kdy začne chtít šéfovat a to za každou cenu.

Je vidět, že máte málo zkušeností s tím, co se nepovede a o nenávisti píšete vy, ne já, takže jste toho na sebe práskla opravdu dost, už mě to napadlo před tím, ale potvrdila jste t.

Ano, malina je pracovní plemeno, pracovní plemeno neznamená automaticky magor a je možné mít pohodovou a přesto pracující malinu. Znám z praxe, takže vaše řeči jsou fakt jen řeči.

A tady jde o paní, která řeší štěněcí projevy jako kousání jako výchovný problém v jiném vláknu, nechá přítele, aby mlátil se štěnětem na bok a chodí na cvičák... kde jí nikdo není schopen nebo ochoten vysvětlit základy. Takže cvičákům a zkouškám zdar, co?

19.10.2017 08:55

"takže je důležitější ho naučit žít "

a práce je přirozenou a potřebnou součástí života, notabene u tak pracovního plemene.

Neregistrovaný uživatel

19.10.2017 08:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

scylla napsal(a):
Máte pravdu, mám toho dost. Jezdila jsem pomáhat kšefťákům, kteří měli hromadu zkoušek a nervy v háji a neuměli nic jiného než trdlovat po cvičáku, o vztahu důvěry s člověkem si mohli nechat jen zdát a dalo dost práce je přesvědčit, že je něco takového vůbec možné. Skončilo u mě na přechodnou dobu dost psů takto vedených a dobře na tom nebyli. To, že si někdo pořídí borderu nebo malinu neznamená, že si pořídil magora a že to je normální. Protože normální je, že pes tak 21 hodin žije a ten zbytek cvičí, takže je důležitější ho naučit žít a pak cvičit. A proto se z života dá rozhodně lépe hodnotit, jaký vztah mezi nimi je. Zkoušky a jejich počet je opravdu celkem o ničem a chleba kvůli nim opravdu levnější nebude.

Hanko, tak napište aspoň jména těch všech s kterýma jste spolupracovala - ty "kšefťáky", i mistry světa v záchranařině, kterýma jste se tu oháněla cca před 14 dny (vsadím se, že vás ti lidi vůbec neznají). Příjde mi, že se do těch svých fantaziíí začínáte dost zamotávat

19.10.2017 09:06
L(phi)

XXX.XXX.41.130

Naco je kseftakovi hromada skusok?
Chapem na kseft spravene jednicky do chovu.
Chapem kseftaka pre ozbrojene zlozky, ten najskor nema skusku ziadnu.
Chapem ze niekto z azie kupi psa s trojkami ktory ma ucast na MS.

Ale kseftak s hromadou skusok? A s nervami v haji? Naco to komu je?

19.10.2017 09:26
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

scylla napsal(a):

Z těch 21 hodin 19 prospí, takže cvičí déle. Rád bych jednoho z těch stovek psů, kterým jste jezdila pomáhat poznal. Ale asi to je marné, protože skončili v útulku, nebo byli utraceni.

19.10.2017 12:18
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

scylla napsal(a):
Možná to bude proto, že s ní moc cvičí a málo žije. Kamarádi mají druhou generaci malin, obě generace jsou pohodoví psi pro život a velice dobře pracující při výcviku. Jinak naprostí pohodáři, žádná nervozita a přetáčení a tak. Ono to chce s nimi umět.

... tak do domácnosti jí nevidím... ale podle toho co vypráví... čuba je střídavě v domě či v kotci... výcvikářka je příznivkyní výcviku od plotny... a mimo cvičák mi příjde fenka "normální"... takhle nervózní je jenom když ví, že se bude cvičit. Nebudu odhadovat, jestli je to špatným vedením nebo prostě je to zrovna psí workoholik.

19.10.2017 16:15

"jen jde o to, jestli v některých, nebo mnohých...jestli člověk přistupuje ke psu jako parťáku a sport je pro ně společná náplň a zábava, nebo pes slouží jenom jako takové jakési nářadí k uspokojení člověka..."

když ja mam pocit, ze asi existuji dva svety- jeden tady, na faune a druhy ten skutecny :-D

Kolik znam lidi, co skladaji zkoušky? desitky urcite...stovku mozna.
a z tech jsou mozna 2-3? o kterých bych si i rekla, ze psa mají, aby si zvedali ego, ukojili ambice. a kupodivu to ani nejsou ti lidi, kteří se psy zivi :-D

jinak mame psy na to, aby s nami hlavne zili :-D zkouska je bonus na vic smajlík
a navzájem si to neodporuje.

"Jezdila jsem pomáhat kšefťákům, kteří měli hromadu zkoušek a nervy v háji a neuměli nic jiného než trdlovat po cvičáku"

kseftak a hromada zkousek je oxymoron :-D.

19.10.2017 19:11
u-Žofka

XXX.XXX.231.146

Scylla: " A tady jde o paní, která řeší štěněcí projevy jako kousání jako výchovný problém v jiném vláknu, nechá přítele, aby mlátil se štěnětem na bok a chodí na cvičák... kde jí nikdo není schopen nebo ochoten vysvětlit základy. Takže cvičákům a zkouškám zdar, co?"

Vy byste opravdu měla zbrzdit ve svých odsudcích, díky, tomu člověk nepozná, jestli se psy fakt něco umíte, nebo jestli tady vyprávíte urban legends.

Psovi jsou 3 měsíce... jak asi "dlouho" chodí na ten cvičák? Přemýšlejte... a buďte trochu soudná, jestli se to dá svést na cvičák!

Pro zadavatelku- už vám to tu psali mnozí- projeďte tady ty stále se opakující dotazy na kousající štěňata, je to tu každý týden.
U maliny to fakt může být stokrát "horší" než u labradora. Jenže ono to není "stokrát horší", ale naopak - vzhledem, že malina je pracovní plemeno, tak právě tohle chování by zkušený cvičitel naopak využil pro další výcvik.
Pokud toho vy nejste schopni, opravdu bych se zamyslela nad tím, štěně vrátit a vzít si k miminku nějaké společenské plemeno. Na cvičák se dá chodit i s pudlem A zkoušku s ním taky můžete udělat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík