Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.10.2017 20:07
Elain

XXX.XXX.251.49

Dobrý den,
Mám doma dvouletou fenku JRT a máme velký problém. Vykonává potřebu doma a nejraději do postele, na gauč, prádlo či na zem. Nevím jak jí to odnaučit, už jsem zkoušela vše. Setření a prestříkání parfémem až k vymáchání čumáku a následnému trestu. Prosíme nepište mi že jsem tyran a že jí týrám, jsem opravdu zoufalá. Poradí mi prosím někdo jak jí to odnaučit? Děkuji.

23.10.2017 20:38
rapotacka11

XXX.XXX.32.122

I když jste doma s ní ?

Zkopírovano z jiné Vaší diskuze.
Když jí zajistíte dostatek pohybu tak je to 100% pes.
Ale jak se začnou nudit a nebudete se jim věnovat, budou jako časovaná bomba.
Jednou se vrátíte z práce a zjistíte že váš dům je vzhůru nohama a zničený.

23.10.2017 21:28
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Elain napsal(a):
Dobrý den,
Mám doma dvouletou fenku JRT a máme velký problém. Vykonává potřebu doma a nejraději do postele, na gauč, prádlo či na zem. Nevím jak jí to odnaučit, už jsem zkoušela vše. Setření a prestříkání parfémem až k vymáchání čumáku a následnému trestu. Prosíme nepište mi že jsem tyran a že jí týrám, jsem opravdu zoufalá. Poradí mi prosím někdo jak jí to odnaučit? Děkuji.

Máte ji od štěněte? A to dělá celé ty 2 roky? Nebo byla čistotná a najednou změna?

23.10.2017 23:22
bhk

XXX.XXX.214.168

Elain napsal(a):
Dobrý den,

No tak jí do té postele, gauče zamezte přístup a berte ji častěji ven a tam se ji věnujte a chvalte.
Sice je to u 2leté fenky neobvyklé... - ale dobrá - dala bych ji k venkovním dveřím staré prostěradlo, hadr, deku.. přijde mě, že na to byla zvyklá a Vy ji berete ven málo.
Rada tedy je více pohybu, více kontaktu, více práce.. A pro sichr ten hadr u dveří..
Není to o odnaučení, ale naopak o naučení něčeho - což jste teda nedala..Tak znovu, jako se štěndem..

Mimochodem nechci hanit zadavatelku dotazu, ale to je přesně ono, přesně to, kdy začínám být neštastná..A znovu si kladu otázku - "to jako fakt" ?..

24.10.2017 06:04
scylla

XXX.XXX.150.32

Elain napsal(a):
Dobrý den,

Vyloučení zdravotního problému je začátek, dostatečné venčení je druhá věc, kterou byste měli zajistit. Může být také totálně rozhozená z různých důvodu a jak víte, když je někdo ve stresu, adrenalin mu zrychluje metabolismus, takže musí i častěji čůrat. Určitě ničemu nepomůže máchání čumáku, protože ona netuší, za co jí trestáte. A vymáchání čumáku je sám o sobě trest, i když nepochopitelný a nesmyslný a ještě píšete následný trest - nedivím se, že je z vás čuba v háji s nervama. Nikdy se takto ke psovi nechovejte. Můžete jí popadnout, když si sedá, a vynést jí ven a tam jemně pochválit, žádné tresty.

24.10.2017 06:23
Elain

XXX.XXX.251.49

rapotacka11 napsal(a):
I když jste doma s ní ?

Zkopírovano z jiné Vaší diskuze.
Když jí zajistíte dostatek pohybu tak je to 100% pes.
Ale jak se začnou nudit a nebudete se jim věnovat, budou jako časovaná bomba.
Jednou se vrátíte z práce a zjistíte že váš dům je vzhůru nohama a zničený.

Právě že pohybu má haba děj, ano i když jsem doma. Mám jí od štěněte. Jako malá se to.naučila a byl klid, ale teď cca 3 měsíce je to hrůza,.

24.10.2017 06:25
Elain

XXX.XXX.251.49

bhk napsal(a):
No tak jí do té postele, gauče zamezte přístup a berte ji častěji ven a tam se ji věnujte a chvalte.
Sice je to u 2leté fenky neobvyklé... - ale dobrá - dala bych ji k venkovním dveřím staré prostěradlo, hadr, deku.. přijde mě, že na to byla zvyklá a Vy ji berete ven málo.
Rada tedy je více pohybu, více kontaktu, více práce.. A pro sichr ten hadr u dveří..
Není to o odnaučení, ale naopak o naučení něčeho - což jste teda nedala..Tak znovu, jako se štěndem..

Mimochodem nechci hanit zadavatelku dotazu, ale to je přesně ono, přesně to, kdy začínám být neštastná..A znovu si kladu otázku - "to jako fakt" ?..

Venku je kolikrát celý den.

24.10.2017 06:27
Elain

XXX.XXX.251.49

bhk napsal(a):

Věnuji se jí každý den, učím jí kousky na klikr a také agiliti.

24.10.2017 06:54
scylla

XXX.XXX.150.32

Elain napsal(a):
Právě že pohybu má haba děj, ano i když jsem doma. Mám jí od štěněte. Jako malá se to.naučila a byl klid, ale teď cca 3 měsíce je to hrůza,.

Co se u vás změnilo? Cokoli - pracovní režim, krmení, nový člen rodiny, nové zvíře? Kdy jste začala s agi, jak postupujete s klikrem?

24.10.2017 08:03
rapotacka11

XXX.XXX.32.122

Elain napsal(a):
Venku je kolikrát celý den.

Asi potřebuje něco víc.

Je to specifické plemeno .
Myslím, že to není pes pro každého, stejně jako bordera.

Snad jednoduché pro dřívější děti, které si
se psem rozuměly a řádily.
Nebo pro holčiny, které s ním makají.
Měla jsem takové psí stvoření, ale neměla
jsem na to. Neunavitelné v běžném provozu, paličaté,
taky dokázalo znečistit obývák před návštěvou,
která mi nevěřila, že to není u nás normální a běžné.
Nikdy bych si to nepořídila i když
znám lidi, kteří to s ním umí a nechtěli by jiného psa.

24.10.2017 11:46
Elain

XXX.XXX.211.128

scylla napsal(a):
Co se u vás změnilo? Cokoli - pracovní režim, krmení, nový člen rodiny, nové zvíře? Kdy jste začala s agi, jak postupujete s klikrem?

Častěji odjíždím na víkendy pryč, ale hned jak přijedu tak jsme jen spolu a plně se jí věnuji. Agiliti i klikr super, nové kousky hned chápe. Velmi jí u toho chválím. Začala jsem před rokem, cvičím s ní každý den.

24.10.2017 11:53
Elain

XXX.XXX.211.128

rapotacka11 napsal(a):
Asi potřebuje něco víc.

Je to specifické plemeno .
Myslím, že to není pes pro každého, stejně jako bordera.

Snad jednoduché pro dřívější děti, které si
se psem rozuměly a řádily.
Nebo pro holčiny, které s ním makají.
Měla jsem takové psí stvoření, ale neměla
jsem na to. Neunavitelné v běžném provozu, paličaté,
taky dokázalo znečistit obývák před návštěvou,
která mi nevěřila, že to není u nás normální a běžné.
Nikdy bych si to nepořídila i když
znám lidi, kteří to s ním umí a nechtěli by jiného psa.

Tím že je venku celý den, mám na mysli že chodíme na hoouby (3 hodiny v lese) na procházky minimálně hodinu a chodí semnou ke koním a tam je pohybu dost. Když přijdeme domů první co udělá je že jde spát do pelíšku. Také bych nechtěla jiné plemeno, jsem 100% spokojená. Jen to čůrání.

24.10.2017 12:02
scylla

XXX.XXX.150.32

Není náhodou kastrovaná?

24.10.2017 12:19
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jsem to nepochopila: tedy, jenom" čůrá?

24.10.2017 12:22
Elain

XXX.XXX.211.128

scylla napsal(a):
Není náhodou kastrovaná?

Ano je cca půl roku.

24.10.2017 12:24
Elain

XXX.XXX.211.128

lesnížínka napsal(a):
Jsem to nepochopila: tedy, jenom" čůrá?

No kromě toho že čůrá po celém domě je úžasná.

24.10.2017 12:48
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Aha, Scylla na to už narazila. Nechte ji zkontrolovat, může mít samovolný únik moči. Po kastraci se to občas stává, i když spíše velkým plemenům.

24.10.2017 12:58
scylla

XXX.XXX.150.32

Elain napsal(a):
Ano je cca půl roku.

Takže jděte k doktorovi, je pravděpodobně inkontinentní, což je častý následek kastrace. Ona tí pádem vůbec nemůže za to, že čůrá, v mnoha případech o tom možná ani neví. Nechte zkontrolovat bílkoviny a PH moči, pravděpodobně, pokud nebyla kastrovaná ze závažných zdravotních důvodů, jste své feně zničili zdraví do konce života.

24.10.2017 13:38
Elain

XXX.XXX.211.128

lesnížínka napsal(a):
Aha, Scylla na to už narazila. Nechte ji zkontrolovat, může mít samovolný únik moči. Po kastraci se to občas stává, i když spíše velkým plemenům.

Nejde jen o moč ale také o tuhé předměty.

24.10.2017 13:40
Elain

XXX.XXX.211.128

scylla napsal(a):
Takže jděte k doktorovi, je pravděpodobně inkontinentní, což je častý následek kastrace. Ona tí pádem vůbec nemůže za to, že čůrá, v mnoha případech o tom možná ani neví. Nechte zkontrolovat bílkoviny a PH moči, pravděpodobně, pokud nebyla kastrovaná ze závažných zdravotních důvodů, jste své feně zničili zdraví do konce života.

Byli to zdravotní potíže, respektive zánět dělohy. Vet říkal že nejspíš od klíštěte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík