Máme 3 letého křížence pitbulla s něčím mollosoidním. Dnes ráno když přítel odcházel do práce a naklonile se ke mě, že mi dá pusu, tak pes vystartoval fakt hnusně a chytla sem ho těsne u přítelova obličeje (díky bohu za reflex, který mám v polospánku snad větší než ve skutečnosti). Všichni tří jsme v šoku chvíli jen koukali, pak jsem mu řekla že je to páníček a on ho začal olizovat. Byla tma a přítel měl kapucu.
Myslíte, že ho jen nepoznal nebo měl nějaký zkrat?
Normálně přítele zbožňuje..chodí za níc víc než za mnou, ale jako autoritu respektuje pouze mě.
Každopádně jsem z toho dost rozhozená nikdy po člověkovi nevyjel a já byla do ted přesvědčena že by to ani nedokázal.
Uživatel s deaktivovaným účtem

veronika258
napsal(a):
Máme 3 letého křížence pitbulla s něčím mollosoidním. Dnes ráno když přítel odcházel do práce a naklonile se ke mě, že mi dá pusu, tak pes vystartoval fakt hnusně a chytla sem ho těsne u přítelova obličeje (díky bohu za reflex, který mám v polospánku snad větší než ve skutečnosti). Všichni tří jsme v šoku chvíli jen koukali, pak jsem mu řekla že je to páníček a on ho začal olizovat. Byla tma a přítel měl kapucu.
Myslíte, že ho jen nepoznal nebo měl nějaký zkrat?
Normálně přítele zbožňuje..chodí za níc víc než za mnou, ale jako autoritu respektuje pouze mě.
Každopádně jsem z toho dost rozhozená nikdy po člověkovi nevyjel a já byla do ted přesvědčena že by to ani nedokázal.
Nevím, jak dlouho žije pes s přítelem v jedné domácnosti, ale viděla bych to na shodu náhod...vy jste se dle psa asi nebyla v této situaci schopna bránit...tma...kapuca, pes to prostě vyhodnotil jako nebezpečí a rychleji jednal, než přemýšlel...příště bych doporučila, aby přítel dřív než vám bude chtít dát v podobné situaci pusu, tak ať nejdříve osloví psa...třeba šeptem...pes mohl taky spát nebo pospávat, ale smysly mu pořád fungují, takže otevře oči a nad jeho paničkou se sklání zahalená postava...to bych vystartovala i já

Souhlas se sardullah, souhra okolností, pes to vyhodnotil blbě jako nebezpečí, nejspíš si v polospánku vůbec neuvědomil, že ta divná postava v kapuci je přítel.
Pro vás je to dobrá lekce, že pes vystartovat dokáže, když vyhodnotí situaci nějak. Pomůže vám to vnímat ho víc reálně a dát si do budoucna pozor, nejednat lehkomyslně v domnění, že "by to ani nedokázal". Je to prostě jenom pes.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Souhlasím se Sardullah a pro vás Veroniko, pes je zvíře, je to šelma, vy nikdy nemůžete vědět co udělá nebo neudělá...sama mám doma dvě mixky pitbulla a vím, že pro 90% lidí jsou to mazlíčci, co olíznou obličej a pro 10% lidí je to postrah, kterej jim natrhne zádel. Udělejte pokus obečte si černé hadry, dejte si na hlavu kapucu, ale tak a´t to váš pes nevidí a běžte po tmě vy sama ke svému psu a udělejte třeba sama i nečekaný pohyb, vsadím se ža na 99% po vás váš pes vyjede. ne že by vás kousl, ale začne vrčet, nebo blafat...mám to odzkoušeno na všech svých psech a takto reaguje snad každý pes, je to pro něj "divné" nebo nevím jak jinak to napsat...ale jakmile promluvíte, nebo na něj zavoláte pes se okamžitě promění zpět ve vašeho miláčka...

No jo, kapuca
to je normál, pak je každý podezřelý
i můj pes, když jsem si nasadila takhle při ranním venčení kapuci, tak si mě několikrát ověřoval, že jsem to fakt já - a jakou měl z toho poznání vždycky radost

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Souhlasím se Sardullah a pro vás Veroniko, pes je zvíře, je to šelma, vy nikdy nemůžete vědět co udělá nebo neudělá...sama mám doma dvě mixky pitbulla a vím, že pro 90% lidí jsou to mazlíčci, co olíznou obličej a pro 10% lidí je to postrah, kterej jim natrhne zádel. Udělejte pokus obečte si černé hadry, dejte si na hlavu kapucu, ale tak a´t to váš pes nevidí a běžte po tmě vy sama ke svému psu a udělejte třeba sama i nečekaný pohyb, vsadím se ža na 99% po vás váš pes vyjede. ne že by vás kousl, ale začne vrčet, nebo blafat...mám to odzkoušeno na všech svých psech a takto reaguje snad každý pes, je to pro něj "divné" nebo nevím jak jinak to napsat...ale jakmile promluvíte, nebo na něj zavoláte pes se okamžitě promění zpět ve vašeho miláčka...
Neřekla bych že máte pravdu. Chcete říct že pokud přijdu po tmě domů a budu mít na sobě kapucu nebo čepici a něco co obvykle nenosím tak mě kousne vlastní pes pes se orientuje především čichem, a kdykoliv pozná svého pána.I pokud si náhodou sednu nebo šlápnu na svého spícího psa tak ví že jsem to já.Pokud pes vyjíždí po členech rodiny kvůli tomu že si dají na hlavu kapucu nebo projdou po tmě domem a přitom nečekaně zakopnou tak je to sakra špatně.

"pes se orientuje především čichem, a kdykoliv pozná svého pána"
Haha... se mi vybavuje, jak když jdeme na výlet s bandou lidí, pes jde na volno, a v pravidelných intervalech mě mezi těma lidma hledá způsobem, že klidně proběhne kolem mě a běží mě hledat někam dál (to vše s výrazem "pomóc ztratil jsem paničku"). Je to kříženej ohař, takže čich mu asi funguje, bych řekla.
Neřekla bych, že je ten čich až tak super, že když pes v polospánku zahlídne, že bubák vraždí paničku, že by si díky čichu stihnul uvědomit, že to není bubák ale přítel.
Někteří psi dřív jednají než myslí, a někteří psi jsou navíc i "jednoduché mysli", třeba ten můj :D.
Občas lidi zapomínaj, že jsou to jenom psi... Nejsou to cvičený opice, ani gaučový panenky bez vlastního mozku. Prostě jsou to psi a mají v sobě dost zakořeněné pudy, který nejde změnit jen tak mávnutím proutku.
Totéž mne fascinuje na různých fotkách a videí s koňmi, kdy se děcka plazíkoni až někde mezi ušima a nebo zase naopak pod břichem a mají z toho velkou legraci. Vždyť on je hodný, on nás má rád a v životě by neublížil. Ale jaksi pořád zapomínají na to, že první strachová reakce koně je útěk. A až pak, z bezpečné vzdálenosti koník přemýšlí, proč vlastně utíkal..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Neřekla bych že máte pravdu. Chcete říct že pokud přijdu po tmě domů a budu mít na sobě kapucu nebo čepici a něco co obvykle nenosím tak mě kousne vlastní pes pes se orientuje především čichem, a kdykoliv pozná svého pána.I pokud si náhodou sednu nebo šlápnu na svého spícího psa tak ví že jsem to já.Pokud pes vyjíždí po členech rodiny kvůli tomu že si dají na hlavu kapucu nebo projdou po tmě domem a přitom nečekaně zakopnou tak je to sakra špatně.
Nééé já si to celé vymyslelaaaaa nikdo nepsal, že mě pes kousne, schválně si to zkuste sama na svým psu, buďte doma, pohodička, pak zhasněte, běžte třeba do chodby a ať vás váš pes nevidí že se oblékáte, dejte na hlavu kapucu a po tmě běžte přikrčená třeba ke svému psu s roztaženýma rukama, trochu přikrčená a dělejte pohyb na který u vás není zvyklý... a uvidíte máte dvě možnosti, buď začne histericky ječet a nachčije si do pelecha nebo udělá bububbuuu čich v tu dobu vůbec totiž nepoužije, a nebo udělá to co dělá moje Attila, která už moje blbé vtípky zná, že na mě skočí a začne mě škubat za rukáv od mikiny a tím jakože zneškodní nepřítele, tohle i zkoušela mama na svou boxerku dřív a reagovala úplně stejně, začala na ni vrčet a štěkat, jakmile mamka promluvila její jméno, tak pes sruloval uši doazdu, začal se kroutit...a v kresleném seriálu by si utřela pot z čela a řekla by "sakra paničkoooo, jsem si málem cvrkla strachy do kožucha "
a vůbec to není o tom, že pes vyjíždí po členu rodiny nebo po pánovi, to si zase pletete pojem s průjmem, protože v té kapuci a s tím divným pohybem není přece jeho milovaný páník, ale obrovský bubák co ho určitě spapá

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nééé já si to celé vymyslelaaaaa nikdo nepsal, že mě pes kousne, schválně si to zkuste sama na svým psu, buďte doma, pohodička, pak zhasněte, běžte třeba do chodby a ať vás váš pes nevidí že se oblékáte, dejte na hlavu kapucu a po tmě běžte přikrčená třeba ke svému psu s roztaženýma rukama, trochu přikrčená a dělejte pohyb na který u vás není zvyklý... a uvidíte máte dvě možnosti, buď začne histericky ječet a nachčije si do pelecha nebo udělá bububbuuu čich v tu dobu vůbec totiž nepoužije, a nebo udělá to co dělá moje Attila, která už moje blbé vtípky zná, že na mě skočí a začne mě škubat za rukáv od mikiny a tím jakože zneškodní nepřítele, tohle i zkoušela mama na svou boxerku dřív a reagovala úplně stejně, začala na ni vrčet a štěkat, jakmile mamka promluvila její jméno, tak pes sruloval uši doazdu, začal se kroutit...a v kresleném seriálu by si utřela pot z čela a řekla by "sakra paničkoooo, jsem si málem cvrkla strachy do kožucha "
a vůbec to není o tom, že pes vyjíždí po členu rodiny nebo po pánovi, to si zase pletete pojem s průjmem, protože v té kapuci a s tím divným pohybem není přece jeho milovaný páník, ale obrovský bubák co ho určitě spapá
Tak tohle už mám dávno vyzkoušené, neudělá ani bububu ani se nepochčije do pelechu. Bud otráveně zvedne hlavu s pohledem co blbneš si se zbláznila a nebo to vezme jako výzvu ke hře. Dobře u nás zafungovala např rybářská pláštěnka, to se oba psi mohli zjančit jak blbli ale věděli že je to manžel, byla to pro ně hrozná prča.
jinak pro keriton - to že vás ohař hledá a běží při tom zdánlivě úplně blbým směrem neznamená že nepoužívá čich. On moc dobře ví jak ho má použít, to jen my lidé nevíme. Viděla jstě někdy loveckého psa jak pracuje s větrem, pro neznalého se zdá že pes je blbej a běží na úplně jinou stranu než má. Pokud pes zavrčí na přítele který leze do postele je v tom jiný důvod, ale uřčo ne ten že pes je tak blbej a nepoznal ho. Prostě si hájí paničku v posteli, a nechce ho tam pustit což jsem taky kdysi zažila u sedmiletého psa a nového partnera. Ten pes moc dobře věděl co chce.

Naprosto souhlasím, snad u všech psů překvápko s bubákem vyzkoušeno, někdy stačí když manžel večer přijde nečekaně zahalený v bundě a čepici, pes mu nevěří do té doby než se odváží si ho očuchat.Štěňatům někdy stačilo jen když jsem měla ručník na hlavě , ne že by mě nepoznaly ale nechápaly co to na té hlavě mám a reakce podle povahy byly různé.Když pak někdy vyjdu s ručníkem na zahradu, tak i slepice spustí poplach a to by si člověk mohl myslet, že jim je to úplně jedno co mám na hlavě
napsal(a):
Naprosto souhlasím, snad u všech psů překvápko s bubákem vyzkoušeno, někdy stačí když manžel večer přijde nečekaně zahalený v bundě a čepici, pes mu nevěří do té doby než se odváží si ho očuchat.Štěňatům někdy stačilo jen když jsem měla ručník na hlavě , ne že by mě nepoznaly ale nechápaly co to na té hlavě mám a reakce podle povahy byly různé.Když pak někdy vyjdu s ručníkem na zahradu, tak i slepice spustí poplach a to by si člověk mohl myslet, že jim je to úplně jedno co mám na hlavě

pan Brouček
napsal(a):
Máte křížence pitbulla s něčím mollosoidním, a přítel chodí po bytě v kapuci?
Hmm...
Třeba v ložnici málo topí, tak jsou v kapuci
Každá situace, se kterou se pes nesetkal, a kterou si tím pádem nedokáže přebrat v něm může vyvolat neadekvátní reakci, samozřejmě úměrnou tomu, o co půjde. To platí úplně obecně.
V tomto případě přítel v kapuci (bežně v ní doma snad nechodí), ve tmě, sklání se nad váma, pes se třeba v ten moment zrovna probral a bleskově tuto situaci vyhodnotil jako vaše ohrožení, takže podle toho reagoval. To, že je to přítel si v ten moment vůbec nemusel uvědomit a nejspíš ho ani v ten osudný první moment nepoznal. Následné olíznutí bych bral jako jeho omluvu, když pochopil, že situaci nevyhodnotil úplně správně.
pan Brouček
napsal(a):
Hmm...
Přitel šel do práce a byl do ní oblečenej, ze si dal kapuci, když je venku v 5 celkem zima je něco špatnýho ? a jak to souvisí s naším psem ? Nějak nerozumím na co narážíte, tak to když tak zkuste narovinu.
pan Brouček
napsal(a):
Hmm...
Pitbull není molosoidní
http://www.pejskar.cz/molossoidni-plemena-k21/.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Americk%C3%BD_pitbulteri%C3%A9r.

pan Brouček
napsal(a):
Hmm...
Zajímavý co, většinou když potkám zakuklence v kapuci má nějakého bullovitého psa. Ještě nikdy sem neviděla že by kapucín venčil třeba pudla :-D.

Napadá mě, jestli to není zdravotním stavem zvířete?
Na našeho psa taky ve tmě musím promluvit, ovšem je starý, částečně slepý a má jiné i problémy.
Když na něj schovaná zavolám, nejde po čuchu nebo zvuku, ale hledá mě, projde všechny pravděpodobná místa, kde bych se mohla nacházet, nedokáže lokalizovat zvuk.
Kdybych těch na něj v noci bafla, pravděpodobně taky vyjede, ale ne tak ostře.
Ovšem za mlada prostě poznal, mohla jsem na něj vyskočit, mohl se leknout, ovšem věděl a většinou už věděl předem, že jde někdo z rodiny. A hlavně neútočil, když nevěděl, ostře zavrčel a vyčkal co bude dál.
Ten styl útoku je normální u bull plemen?
Mám hlídací plemeno, nemá problém kousnout vetřelce, ovšem několikrát vyzkoušeno, první pachatele upozorní, vyštěká, neutočí bez rozmyslu.
Není přítel zakladatelky reinkarnací královny Johany? Dle pověsti byla zardoušena manželovým (Václav IV) psem ve společné ložnici. Já bych tu možnost prověřila.

napsal(a):
Zajímavý co, většinou když potkám zakuklence v kapuci má nějakého bullovitého psa. Ještě nikdy sem neviděla že by kapucín venčil třeba pudla :-D.
A někteří nosí kapuci celoročně...
veronika258
napsal(a):
Přitel šel do práce a byl do ní oblečenej, ze si dal kapuci, když je venku v 5 celkem zima je něco špatnýho ? a jak to souvisí s naším psem ? Nějak nerozumím na co narážíte, tak to když tak zkuste narovinu.
V pohodě.
Já třeba když ráno prší, otevírám deštník taky už v ložnici.
pan Brouček
napsal(a):
V pohodě.
Já třeba když ráno prší, otevírám deštník taky už v ložnici.
Deštník v ložnici neotevírám, ale jako správná blbá blondýna si třeba čepici taky nasazuji ještě uvnitř - před zrcadlem samozřejmě!
A co na to ostatní? Pojďme udělat anketu v jakém okamžiku si kdo přetahuje kapuci přes hlavu!

michaela_89
napsal(a):
Deštník v ložnici neotevírám, ale jako správná blbá blondýna si třeba čepici taky nasazuji ještě uvnitř - před zrcadlem samozřejmě!
A co na to ostatní? Pojďme udělat anketu v jakém okamžiku si kdo přetahuje kapuci přes hlavu!
Kapuci natahuju venku, čepici narážím vevnitř.
A blondýna nejsem

michaela_89
napsal(a):
Kapuci ani čepici nenosím .
napsal(a):
Zajimavý že přitel má německého špice...tohohle psa jsem privedla já a kapucu zrovna moc nenosím...někteří lidé mají fakt omezený pohled na svět..pitbull nebo jeho křiženec = člověk co se zakukluje v kapuce = fetuje = vrah...neberte si to osobně na sebe ale některé výroky některých lidí na mě působí fakt dost omezeně...
veronika258
napsal(a):
Zajimavý že přitel má německého špice...tohohle psa jsem privedla já a kapucu zrovna moc nenosím...někteří lidé mají fakt omezený pohled na svět..pitbull nebo jeho křiženec = člověk co se zakukluje v kapuce = fetuje = vrah...neberte si to osobně na sebe ale některé výroky některých lidí na mě působí fakt dost omezeně...
Tak co sem postnout přítele v kapuci se špicem?
Šmarjá to vás fakt tak točí kapuca v ložnici? Co je na tom? Nosím čepici a když je hnusně i kapucu (mám křížence bulla takže jsem právě byla zaškatulkovaná ) a nasazuju uvnitř. A kupodivu i v té ložnici, protože tam máme velké zrcadlo .
Myslím, že pes prostě spal, leknul se a jednal dřív než přemýšlel.
napsal(a):
Já prosím venčím takto jack russelly.
Jestli to nebude o tom, že pudlí panička mívá na kebuli většinou taky cukrovou vatu a kapucí by si to poničila! Proto maj deštníky. Já třeba deštníky bytostně nesnáším. Takže u mě je to většinou kapuce, případně kšiltovka s kapucí.

V každém případě, já nevidím v tomto "zákroku" psa nic nesprávného...pokud by "postava s kapucou" nebyla přítel, tak by naopak takováhle reakce byla na velký palec nahoru (alespoň za mě, protože to je moje noční můra, že se v noci vzbudím a v pokoji vetřelec...no teď už to vlastně noční můra není, protože přes dva psy se do baráku nikdo nepozorovaně nedostane)...pes za nic nemůže, nebyl čas se ptát "kdo je kdo" jeho psí úkol zněl jasně...zlikvidovat bubáka v kapuci...
Souhlasím s ostatními, pes byl pravděpodobně ponořený do spánku, když najednou se tam něco v kapuci ochomýtlo směrem k paničce, tak reagoval pudově. Vůbec bych to neřešila. Hlavně pokud došlo k tomu, že pes páníčka oblizoval.
Můj pes se taky z ničeho nic lekne, když zrovna tvrdě spí. Když chodí přítel domů normálně přes den, tak pes běží ke dveřím úplně v pohodě a pozná přítele už z chodby, celý se kroutí, když ale přijde přítel v noci, tak pes jakmile slyší něco v zámku začne štěkat a vrčet a letí ke dveřím, to mám vždycky infarkt. Pak už pozná, že to není zloděj, ale přítel tak už sebou zase vrtí. Prostě z toho spánku se lekne a vyhodnocuje to jinak a já jsem ráda.
Já třeba ráno a večer, když je chladno, v tomhle období samozřejmě po tmě, taky chodím v kapuci. Venčím takovýho kojotího netopýra, ne bulla. :D
Ale nehledala bych v tom fakt žádnou vědu, vždyť je to pes.
Se mi takhle jednou stalo, že ráno o půl páté, když byla ještě tma jak v pytli, na nás zpoza rohu vybafl známý, který ví, že v tu dobu venčím a myslel si, jaká že to nebude sranda. Fena stáhla ocas a utíkala jako o život a zahučela do křoví. Nejdřív jsem myslela, že se leknutím pos..., pak jsem nadávala, že teď budu muset hledat psa kdovíkde a navíc byla v šoku, jak by mě tam bez váhání nechala a vzala do zaječích.
Najednou, ani nevím jak, vylítla na zezadu a nekousla asi jenom proto, že ho na poslední chvíli poznala.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Ty jo, musím být individuo jak blázen, dva pitbully a jednu canicu na trojáku, štráduju to po chodníku, na hlavě kapuci protože mrholí a víte co, já ještě nosím i červenou palestinu, kdy mi jde vidět jen nos a oči asi musím pro některé působit jako fetka z nádru, hmmmm, a to nekouřím a nepiju...
Podle mne jsou jen tři možnosti, buď pes vyhodnotil situaci jako nebezpečnou a v tu chvíli se choval jako obránce, nebo se pes mohl leknout-nikde zde totiž není napsáno, kde se pes nacházel, zda v posteli, u paničky, nebo u postele na pelechu, nebo přišel vedle něj a věděl, o koho jde a při přítelově předklonu a snaze políbit vás vystartoval.Pokud pes spal u vaší hlavy na zemi v pelechu a pak vystartoval, mohl se leknout.Ale je to divné, že by se takhle zachoval.Záleží na tom, zda kapuci přítel nosí stále, nebo to bylo prvně a nastala i nová situace pro psa, kterou musel vyřešit, nebo se o to aspoň snažil dle svého vyhodnocení v mozkovně.
napsal(a):
Tak tohle už mám dávno vyzkoušené, neudělá ani bububu ani se nepochčije do pelechu. Bud otráveně zvedne hlavu s pohledem co blbneš si se zbláznila a nebo to vezme jako výzvu ke hře. Dobře u nás zafungovala např rybářská pláštěnka, to se oba psi mohli zjančit jak blbli ale věděli že je to manžel, byla to pro ně hrozná prča.
jinak pro keriton - to že vás ohař hledá a běží při tom zdánlivě úplně blbým směrem neznamená že nepoužívá čich. On moc dobře ví jak ho má použít, to jen my lidé nevíme. Viděla jstě někdy loveckého psa jak pracuje s větrem, pro neznalého se zdá že pes je blbej a běží na úplně jinou stranu než má. Pokud pes zavrčí na přítele který leze do postele je v tom jiný důvod, ale uřčo ne ten že pes je tak blbej a nepoznal ho. Prostě si hájí paničku v posteli, a nechce ho tam pustit což jsem taky kdysi zažila u sedmiletého psa a nového partnera. Ten pes moc dobře věděl co chce.
Tak vaši psi jsou na to asi zvyklí, ale hlavně bych řekla, že hodně záleží na povaze psa. Já předpokládám, že můj pes by reagoval podobně. Jednou přišel přítel domů v helmě na motorku a pod ní ještě kuklu, motorkářskou bundu, kalhoty a boty - pes ho tak viděl prvně (znal ho od štěněte, pořizovali jsme si ho společně) a taky vystartoval. Hned co přítel promluvil tak ho začal vítat. A to přítel jen vešel domů - pes si asi myslel, že přišel někdo cizí, rozhodně nepoznal, že je to přítel.
A občas se mi stává třeba ve tmě (to je pes celkově ostražitější), že když venčím a jde proti nám někdo známý v kapuci, tak se pes naježí a začne vrčet, když pak známý promluví, tak ho začne vítat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
marcelaamax
napsal(a):
Tak vaši psi jsou na to asi zvyklí, ale hlavně bych řekla, že hodně záleží na povaze psa. Já předpokládám, že můj pes by reagoval podobně. Jednou přišel přítel domů v helmě na motorku a pod ní ještě kuklu, motorkářskou bundu, kalhoty a boty - pes ho tak viděl prvně (znal ho od štěněte, pořizovali jsme si ho společně) a taky vystartoval. Hned co přítel promluvil tak ho začal vítat. A to přítel jen vešel domů - pes si asi myslel, že přišel někdo cizí, rozhodně nepoznal, že je to přítel.
A občas se mi stává třeba ve tmě (to je pes celkově ostražitější), že když venčím a jde proti nám někdo známý v kapuci, tak se pes naježí a začne vrčet, když pak známý promluví, tak ho začne vítat.
A já si myslím, že dle některých máte Vy a já další tři psy a moje mamka asi taky měla psychicky narušeného a nevyrovnaného psa. Líbí se mi tady jak mají někteří úplně 100% psy nebo spíš je tak 100% vidí svýma očima marcelaamax, naši psi reagují úplně stejně jako ten váš, buďte v klidu je to normální...

"že když venčím a jde proti nám někdo známý v kapuci, tak se pes naježí a začne vrčet, když pak známý promluví, tak ho začne vítat. "
tož samozřejmě, první kontakt je vizuální a nikoliv čichový/pachový...
Krom toho, při "náhlé" příhodě pes reaguje instinktivně, dle svého temperamentu a povahy.

Prostě nastala nestandardní a nezvyklá situace...kdyby se přítel každé ráno v kapuci chodil rozloučit polibkem, tak věřte, že pes, i kdyby se zrovna probudil by nereagoval, protože by VĚDĚL...nebo možná reagoval tím, že by mu šel dát taky pusu na rozloučenou...
Takže moje rada zní...buď nedělat takový bejkárny a neloučit se potmě v kapuci...a nebo naopak, udělat z toho rituál...a kařdý den se loučit polibkem v kapuci...a taky nebude problém...
U vás to dopadlo ještě dobče...můj známý měl svého času tibetskou dogu...jednou se vracel v noci a zjistil, že nemá klíče, dům teda nezamykali, takže šlo jen o to, překonat plot do zahrady...tak ten známý prostě plot přelezl (a to si ještě říkal, nebudu to celý obcházet k bráně, hupsnu tam tady z boku) a hupnul do zahrady...skončil s prokousnutou rukou...taky ho nenapadlo houknout ve tmě na psa "kámo, to jsem já"...prostě tma, na místě kudy se normálně nechodí najednou vetřelec na svěřeném pozemku...od té doby, kdokoliv šel večer dom a pes ho nepřišel přivítat, tak od branky hlásil "čau zlato, jsem doma"...na druhou stranu zjistili, že pes opravdu celou noc nechrápe, že je tudíž nikdo neukradne i s postelí, jak si původně mysleli, ale že má bezpečnost, svých lidí v domě, pod kontrolou...

"takže šlo jen o to, překonat plot do zahrady...tak ten známý prostě plot přelezl... a hupnul do zahrady...skončil s prokousnutou rukou.."
tak na to je náš pes vzorně vytrénovaný, neb manžel při pátečním odchodu do místního parlamentu (čti hospody) odevzdá klíče, aby mi při návratu nevypustil psa do světa či ho nešel "pod vlivem" venčit, a domů si musí hezky hupsnout přes branku , což je při jeho figuře fakt sportovní výkon .
Takže pes v klidu, respektive si max. hlídá, aby mu těch více než 100kg nepřistálo na hlavě, pokud spí u branky.

napsal(a):
Prostě nastala nestandardní a nezvyklá situace...kdyby se přítel každé ráno v kapuci chodil rozloučit polibkem, tak věřte, že pes, i kdyby se zrovna probudil by nereagoval, protože by VĚDĚL...nebo možná reagoval tím, že by mu šel dát taky pusu na rozloučenou...
Takže moje rada zní...buď nedělat takový bejkárny a neloučit se potmě v kapuci...a nebo naopak, udělat z toho rituál...a kařdý den se loučit polibkem v kapuci...a taky nebude problém...
U vás to dopadlo ještě dobče...můj známý měl svého času tibetskou dogu...jednou se vracel v noci a zjistil, že nemá klíče, dům teda nezamykali, takže šlo jen o to, překonat plot do zahrady...tak ten známý prostě plot přelezl (a to si ještě říkal, nebudu to celý obcházet k bráně, hupsnu tam tady z boku) a hupnul do zahrady...skončil s prokousnutou rukou...taky ho nenapadlo houknout ve tmě na psa "kámo, to jsem já"...prostě tma, na místě kudy se normálně nechodí najednou vetřelec na svěřeném pozemku...od té doby, kdokoliv šel večer dom a pes ho nepřišel přivítat, tak od branky hlásil "čau zlato, jsem doma"...na druhou stranu zjistili, že pes opravdu celou noc nechrápe, že je tudíž nikdo neukradne i s postelí, jak si původně mysleli, ale že má bezpečnost, svých lidí v domě, pod kontrolou...
To si děláte snad srandu ne ? CHcete mě tvrdit že když polezu přes vrata domů sežere mě vlastní pes. Psy mám celý život, všichni příbuzní mají taky psy. Kolikrát sem si třeba zapoměla klíče k babičce, k tátovi apod. Každej pes mě vždycky poznal. Kolikrát sem k někomu přijela na návštěvu večer nebo sem někde spala a vraceli jsme se třeba z hospody v pozdních hodinách, chodili v noci po zahradě, třeba na suché wc apod. což nebylo pro psa zvykem a přesto po nás nikdy žádnej nestartoval a to nebyli třeba ani moji psi ale psi kteří mě jen dobře znali.Měli jsme různé psy, většinou německé ovčáky, ale třeba přítel měl i tři rotvíky a žádnej tak pitomej nebyl.Aby mě kousl vlastní pes proto že si zapomenu klíče a musím domů přelézt vrata, to by musel být úplně blbej a ten by teda šel.

napsal(a):
"takže šlo jen o to, překonat plot do zahrady...tak ten známý prostě plot přelezl... a hupnul do zahrady...skončil s prokousnutou rukou.."
tak na to je náš pes vzorně vytrénovaný, neb manžel při pátečním odchodu do místního parlamentu (čti hospody) odevzdá klíče, aby mi při návratu nevypustil psa do světa či ho nešel "pod vlivem" venčit, a domů si musí hezky hupsnout přes branku , což je při jeho figuře fakt sportovní výkon .
Takže pes v klidu, respektive si max. hlídá, aby mu těch více než 100kg nepřistálo na hlavě, pokud spí u branky.
Hlavně je dobře vytrénovaný manžel !

"A kam by šel?"
Tož do guláše...tibetská doga...páč fakt hlídala a konala...a to neměla, ta tibetská doga
napsal(a):
To si děláte snad srandu ne ? CHcete mě tvrdit že když polezu přes vrata domů sežere mě vlastní pes. Psy mám celý život, všichni příbuzní mají taky psy. Kolikrát sem si třeba zapoměla klíče k babičce, k tátovi apod. Každej pes mě vždycky poznal. Kolikrát sem k někomu přijela na návštěvu večer nebo sem někde spala a vraceli jsme se třeba z hospody v pozdních hodinách, chodili v noci po zahradě, třeba na suché wc apod. což nebylo pro psa zvykem a přesto po nás nikdy žádnej nestartoval a to nebyli třeba ani moji psi ale psi kteří mě jen dobře znali.Měli jsme různé psy, většinou německé ovčáky, ale třeba přítel měl i tři rotvíky a žádnej tak pitomej nebyl.Aby mě kousl vlastní pes proto že si zapomenu klíče a musím domů přelézt vrata, to by musel být úplně blbej a ten by teda šel.
Jak muzete srovnavat nemecky ovcaky a rotviky s tibetskou dogou? Haha. Vite, jsou plemena, ktera skutecne hlidaji, protoze proste hlidat chteji a je to jejich prace. Ne proto, ze je to clovek nauc a vyzaduje to po nich.
Se mi vybav jeden hlidaci rotvik za plotem velke firmy, kterej velice dosel k plotu, ze tady hlidam ja a ja na nej SEDNI! Pes sedl. Tak jsem prisne zavelela LEHNI. Aaaaaa pes lehl. Pardon, ale to jsou psi zvykli od malicka poslechnout na slovo a ne hlidat rajon pred vetrelcem.

Andrýsek3
napsal(a):
Vždyť je úplně blbej, to by nebylo ani na guláš..
Tak alespoň na volební guláš by to stačilo, ne...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Já vám nevím, od mala my rodiče vštěpovali, když někam polezeš kde je zvíře, ať to je pes, kůň kočka, nebo blbej křeček v kleci, napřed to zvíře oslov ať o tobě ví...zvířata oslovuju, oslovuju i svoje králíky, když jdu ke králikárně, aby se nepoplašili, oslovuji svoje psy, kteří jsou zahledění do myší díry a já k nim zezadu jdu, protože v tu chvíli mají tunel na myš a o mě nemusí vůbec vědět, oslovuji ráno papouška, než mu oddělám deku z klece...prostě oslovuji všechno, kdyby přídel zadavatelky ji nebo psa oslovil před skloněním tak pes byl v klidu, kdyby známej Sardullah zavolal u plotu na svého psa a "obeznámil ho" že leze k sobě dom, neměl prokouslou ruku...atd atd atd, je to základní pravidlo, který by měl každý majitel jakéhokoliv zvířete vědět ať už chová cokoliv, jediné co neoslovuji jsou akvarijní rybičky...

impact
napsal(a):
Jak muzete srovnavat nemecky ovcaky a rotviky s tibetskou dogou? Haha. Vite, jsou plemena, ktera skutecne hlidaji, protoze proste hlidat chteji a je to jejich prace. Ne proto, ze je to clovek nauc a vyzaduje to po nich.
Se mi vybav jeden hlidaci rotvik za plotem velke firmy, kterej velice dosel k plotu, ze tady hlidam ja a ja na nej SEDNI! Pes sedl. Tak jsem prisne zavelela LEHNI. Aaaaaa pes lehl. Pardon, ale to jsou psi zvykli od malicka poslechnout na slovo a ne hlidat rajon pred vetrelcem.
A tibetská doga není pes ? Myslím že je. K čemu mě jet ak blbej pes který mě nepozná a který mě nepustí domů. K čemu takový pes aby se rodina bála jít v noci na záchod že je sežere. No s tibetskou dogou jsem se taky měla čest setkat, známý má chovnou stanici. neřekla bych že jsou tak pitomé že nepoznají vlastního pána, naopak. Pokud pes startuje po vlastních lidech, není to tím že by se chudinka zmatený spletl. A kam by šel, to jste odhadli dobře, patrona za deset, a do guláše.

"neřekla bych že jsou tak pitomé že nepoznají vlastního pána"
ale o tom to fakt není, pitomé to plemeno opravdu není...
nepochopení podstaty bude na tvé straně.

Přelézt přes vrata můžu, pes z toho má psinu, co dělám.
Ale vracet se nad ránem v zakouřeném oblečení a podroušeném stavu, tam je lepší na psa nejdřív promluvit
No když to vezmu kolem a kolem, tak všichni jste opomněli jednu velice důležitou věc a tou je, že většina zvířat se dorozumívá chováním, gesty a hlavně mimikou.Pokud je někdo v kapuce, čili má z části, či hodně zahalenou tvář, zvířata nevidí na hlavní část tvora, protože je zakrytá a nečitelná.Tudíž by se nikdo neměl pozastavovat nad tím, proč psi, koně a další zvířata reagují na člověka v kapuci tak, jak reagují a přikazuje jim to jejich vědomí.V tu chvíli prostě funguje adrenalin a ostatní smysly jsou na vedlejší koleji.Protože přežijí jen ti nejsilnější.

gitule vrtule
napsal(a):
No když to vezmu kolem a kolem, tak všichni jste opomněli jednu velice důležitou věc a tou je, že většina zvířat se dorozumívá chováním, gesty a hlavně mimikou.Pokud je někdo v kapuce, čili má z části, či hodně zahalenou tvář, zvířata nevidí na hlavní část tvora, protože je zakrytá a nečitelná.Tudíž by se nikdo neměl pozastavovat nad tím, proč psi, koně a další zvířata reagují na člověka v kapuci tak, jak reagují a přikazuje jim to jejich vědomí.V tu chvíli prostě funguje adrenalin a ostatní smysly jsou na vedlejší koleji.Protože přežijí jen ti nejsilnější.
Někdo, kdo pochopil. Přesně tak, proto potom i to olizování psa.

Andrýsek3
napsal(a):
. A kam by šel, to jste odhadli dobře, patrona za deset, a do guláše.
Zastřelit psa, protože hlídá?To jsem netušila, že jste takový prase.
Pletete si pojmy. Je rozdíl pes který hlídá a zaútočí na cizího, a je rozdíl pes který pokouše svého majitele protože vyleze v noci na vlastní dvůr.
napsal(a):
Pletete si pojmy. Je rozdíl pes který hlídá a zaútočí na cizího, a je rozdíl pes který pokouše svého majitele protože vyleze v noci na vlastní dvůr.
Pes reaguje na chování majitele, ale zastřelit psa... Doufám, že jednou narazíta na psa, který bude mít stejnou míru tolerance k vašim chybám.
napsal(a):
A to jako někdo, kdo dlouhodobě chová psy, nedokážete vidět a rozlišovat souvislosti? To, že pes je stále jenom zvíře, a ne cvičená opička? To, že může jednat instinktivně? Takovou selekcí bychom došli maximálně k tomu, že pes nebude dělat vůbec nic, když přijde někdo cizí, natož aby se třeba bránil. A psa, co na vás zavrčí nakopete nebo taky rovnou odstřelíte?
napsal(a):
Přelézt přes vrata můžu, pes z toho má psinu, co dělám.
Ale vracet se nad ránem v zakouřeném oblečení a podroušeném stavu, tam je lepší na psa nejdřív promluvit
Můj starnouci seladon skoro neslysi a nevidi. Ráno, když na nej sahnu ve spánku aby sel ven, vrci. Už to nedělám, zasmatram mu pod nosem pamlskem a to je, na nohou hned.
Nemela bych ho picnout? Jde to bisonek
Lexaurin
napsal(a):
Můj starnouci seladon skoro neslysi a nevidi. Ráno, když na nej sahnu ve spánku aby sel ven, vrci. Už to nedělám, zasmatram mu pod nosem pamlskem a to je, na nohou hned.
Nemela bych ho picnout? Jde to bisonek
Můj nebožtík děda pitbull byl na stáří hluchej jak poleno. Jsem vždycky dojela dom a než jsem zaparkovala, tak se malí psi rozeřvali jak kreténi, ale děda ležel zakutanej v peřinách a blaženě spinkááááááál. Dokud jsem nedošla a nepohladila ho na hlavě. Pak vždycky otevřel oči, vykulil je radostí a olízl mě. Takže jo. Máte děsně bojovýho bižóna a zaslouží na guláš!
impact
napsal(a):
Můj nebožtík děda pitbull byl na stáří hluchej jak poleno. Jsem vždycky dojela dom a než jsem zaparkovala, tak se malí psi rozeřvali jak kreténi, ale děda ležel zakutanej v peřinách a blaženě spinkááááááál. Dokud jsem nedošla a nepohladila ho na hlavě. Pak vždycky otevřel oči, vykulil je radostí a olízl mě. Takže jo. Máte děsně bojovýho bižóna a zaslouží na guláš!
napsal(a):
"že když venčím a jde proti nám někdo známý v kapuci, tak se pes naježí a začne vrčet, když pak známý promluví, tak ho začne vítat. "
tož samozřejmě, první kontakt je vizuální a nikoliv čichový/pachový...
Krom toho, při "náhlé" příhodě pes reaguje instinktivně, dle svého temperamentu a povahy.
A přesně tak jsem to myslela, že i v tom případě kdy se nad zadavatelku naklonil přítel v kapuci, tak pes jednal instinktivně. Podle mě vůbec netušil, že se jedná o přítele paničky. Teda jestli to bylo tak, že pes spal a najednou se probudil a viděl nad paničkou někoho v kapuci.
Pokud pes zavrčí na přítele který leze do postele je v tom jiný důvod, ale uřčo ne ten že pes je tak blbej a nepoznal ho. Prostě si hájí paničku v posteli, a nechce ho tam pustit což jsem taky kdysi zažila u sedmiletého psa a nového partnera. Ten pes moc dobře věděl co chce.
S tímhle bych souhlasila jen v tom případě, že pes byl vzhůru, chodil třeba po bytě, viděl toho přítele jak tam chodí v kapuci, nebo ležel vedle paničky a celou dobu sledoval přítele, věděl o něm a vystartoval v ten moment, kdy se přítel nad zadavatelku naklonil, přičemž do té doby se choval k příteli normálně. Ona se ale vlastně zadavatelka pak už ani nevyjádřila jak přesně to bylo, takže těžko říct...