Zdravím,
známá se na mne obrátila s prosbou o pomoc s výběrem prvního pejska, ale jelikož se v malých plemenech neorientuji, ráda bych požádala o radu vás.
Známá nemůže mít děti, takže předpokládám, že si dítě budou chtít psem kompenzovat. Nemyslím si, že by se psem dělali něco více, spíše to bude jen roztomilý společník. Moc se jí líbí pomerian, ale ještě není rozhodnutá. Určitě chce něco malého a roztomilého.
Jaké plemeno byste poradili? Cena nehraje roli.
Mockrát děkuji :)
P.S. Klidně sem dejte i odkazy na chovky, pokud máte nějaké osvědčené.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Napadá mě Papillon(podobný pomerianovy= je to kříženec špice a spanela).

Coton de Tulear nebo bolonka - kdybych chtěla milého, ale normálního prcka, tak bych šla do něčeho takového. Od obou plemen pár jedinců znám a zdraví celkem držáci a jsou opravdu přátelští a klidní.
Co takhle pudl toy nebo trpasličí ? Jsou to velice přizpůsobiví, malí, šikovní a chytří pesani. Jen je třeba pečovat o srst.
Osvědčenou máme jen stanici Půlnoční svit http://www.pulnocnisvit.eu/

Ruský toy terier...
PumaCZ
napsal(a):
Zdravím,
známá se na mne obrátila s prosbou o pomoc s výběrem prvního pejska, ale jelikož se v malých plemenech neorientuji, ráda bych požádala o radu vás.
Známá nemůže mít děti, takže předpokládám, že si dítě budou chtít psem kompenzovat. Nemyslím si, že by se psem dělali něco více, spíše to bude jen roztomilý společník. Moc se jí líbí pomerian, ale ještě není rozhodnutá. Určitě chce něco malého a roztomilého.
Bišonek, boloňský psík, barevná boloňka, maltézský psík, pudlík, havanský psík, cotonek - všechno nelínající chlupaté roztomilé kuličky.

rapotacka11
napsal(a):
- milého, ale normálního prcka ?
Čivava. (třeba dva)
Děťátko - sluníčkový, živý, veselý pejsek, snášenlivý, absolutně neagresívní.
No... Většinou to neřve, nevypadá to úplně jako morče a přirozeně to komunikuje. Ale i některé PP čivavy v normální velikosti z chovu, který to nemrská na produkci, bývají bezva psi.

Lexaurin
napsal(a):
Prvni pes-doporucuji kavalira. Super plemeno, ktere se snazi zavdecit paneckovi. Neagresivni, mily pekny pes
Zdraví. I v normálním chovu.
napsal(a):
Zdraví. I v normálním chovu.
Potkavam u nas pi vetetinarku, ktera ma 5 fen a vysvetlovala mi, ze prave proto, ze u kavaliru je achilova pata srdicko, se chova na starsich fenach, ktere maji srdce zdrave, aby se chov ozdravil. Kamaradk dcera uz ma druhou kavalirku/ prvni bPP odedla v osmi letech na srdce, druha zachranena z mnózky, co se srdce tyce zdrava jak ripa.

Lexaurin
napsal(a):
Potkavam u nas pi vetetinarku, ktera ma 5 fen a vysvetlovala mi, ze prave proto, ze u kavaliru je achilova pata srdicko, se chova na starsich fenach, ktere maji srdce zdrave, aby se chov ozdravil. Kamaradk dcera uz ma druhou kavalirku/ prvni bPP odedla v osmi letech na srdce, druha zachranena z mnózky, co se srdce tyce zdrava jak ripa.
Njn, ale kdo všechno kryje na psech od vyššího věku... Minimum. Kolem 1 bPP,2 s PP. Zdravá je jedna PP,6 let.7 let bPP navíc SM, ale ještě pořádně nevyšetřili. Pak ještě jedna 3 roky (chov nevím), zatím zdravá. Asi, tak strašně se o ní bojí, že v podstatě nevenčí a k ostatním se nepřibližují.

Mám v blízkém okolí grifonka a je to krásnej rozotmilej ufonek, pohodová vyrovnaná povaha, veselej pejsek na mazlení.
napsal(a):
Njn, ale kdo všechno kryje na psech od vyššího věku... Minimum. Kolem 1 bPP,2 s PP. Zdravá je jedna PP,6 let.7 let bPP navíc SM, ale ještě pořádně nevyšetřili. Pak ještě jedna 3 roky (chov nevím), zatím zdravá. Asi, tak strašně se o ní bojí, že v podstatě nevenčí a k ostatním se nepřibližují.
No od teto chovatelky, co pisi, bych si stene urco vzala. Je z Brna, chce tonzapatrat, bohuzel jmeno nevim, ale v CHS kavaliru jsem ji nasla
PumaCZ
napsal(a):
Zdravím,
My máme štěně kavalírka, myslím si, že jako první pejsek je to skvělá volba - záleží tedy ještě na konkrétních požadavcích, protože třeba velikostně někteří jedinci mohou mít až 9 kg, a to už je oproti té čivavě rozdíl . Chce to ale dobře vybírat CHS, právě kvůli těm srdečním vadám.
Nebo toho pudlíka. Z těch maličkých mě ještě napadá maltézák nebo bišonek.
Záleží taky co se líbí Nám nejdříve nejvíc, pasoval" ten pudlík, ale do kavalíra jsme se zamilovali. Takže sepsat plemena která by byla vhodná a pak se rozhodnout podle sebe, které je to nej...
PumaCZ
napsal(a):
Zdravím,
Pre mňa bišon, alebo pudel. Obe plemená roztomilé, kľudné a veľmi múre a učenlivé. Nepĺznu. Pudla si môžu vybrať aj v rôznych veľkosiach podľa želania :).
napsal(a):
Mám v blízkém okolí grifonka a je to krásnej rozotmilej ufonek, pohodová vyrovnaná povaha, veselej pejsek na mazlení.
To je ale fakt závislák na člověku, nás teda hlavně na mně , ale je pravda že celkově mě ten pes vyhovuje , ale vzhledově nevím jestli je pro každého , naše je navíc pěkně žárlivá ale vím že už zůstanu u grifonů a brabantíků
Havanský psik- lásky moje. Jeden nikdy nestačí a jsou barevni, nelinaci, veselí, prizpudobivi.
Lexaurin
napsal(a):
Havanský psik- lásky moje. Jeden nikdy nestačí a jsou barevni, nelinaci, veselí, prizpudobivi.
Nádhera ale ostříhaní už vypadají teda zcela jinak , kolik váží? Pro představu proti jorkovi? To mě chovatelka grifonků taky říkala že jak si od ní někdo koupí štěně max do 3 let volá že chce dalšího
Doporučila bych brabantíka, ten se snad rozmazlený a závislý už rodí a víc ho zkazit nejde . Malý skladný pejsek, který se snadno vychovává i cvičí, svému páníkovi udělá, co mu na očích uvidí, lze ho vzít všude sebou, žádná extra údržba není potřeba. A i podle standardu má "obličej", dokáže se smát, mračit, koukat udiveně.
Markéta80
napsal(a):
Nádhera ale ostříhaní už vypadají teda zcela jinak , kolik váží? Pro představu proti jorkovi? To mě chovatelka grifonků taky říkala že jak si od ní někdo koupí štěně max do 3 let volá že chce dalšího
Dekuji . Vazi od 3 do 6 kilo. Porizovala jsem jako sveho prvniho psa a nedam na ne dopustit. Ke klukovi brzo pribyla holka. Libi se mi na nich mimo jine, ze se fakt prizpusobi vsemu. Lezi se- lezi, blbne se, blbnou. Kdyz jsem nemocna, delaji obklady . Take je super, ze jsou ruznobarevni a kdo chce, muze cesat, kdo nechce, muze strihat. Ja ostrihala po osmi letech a fenka neuveritelne ozila. Je heboucka jak tuleň
PumaCZ
napsal(a):
Tak to vyhral pomerian a na druhem miste maltezak.
Muzete nekdo doporucit kvalitni chovky? :).
Pokud chce známá pomeraniana s PP, tak bych jí doporučila se obrátit na poradce chovu pomíků a trpaslíků – na paní Pavlíkovou nebo paní Smištíkovou:
http://www.spic.cz/klub-chovatelu-spicu/kontakty/spravci-webovych-stranek/32-poradci-chovu
Ty jí určitě nějakou CHS (i s plánovanými štěňaty) doporučí.
Ale asi by se měla připravit, že je u pomíků cena vyšší (za štěndo atraktivní barvy není problém dát padesát tisíc).
A taky ať si o nic něco načte:
http://www.pomeranian.name/spicoza.html.
Lexaurin
napsal(a):
Dekuji . Vazi od 3 do 6 kilo. Porizovala jsem jako sveho prvniho psa a nedam na ne dopustit. Ke klukovi brzo pribyla holka. Libi se mi na nich mimo jine, ze se fakt prizpusobi vsemu. Lezi se- lezi, blbne se, blbnou. Kdyz jsem nemocna, delaji obklady . Take je super, ze jsou ruznobarevni a kdo chce, muze cesat, kdo nechce, muze strihat. Ja ostrihala po osmi letech a fenka neuveritelne ozila. Je heboucka jak tuleň
Já vždy měla psa s dlouhou srstí což teda zrovna grifonek není no. Té říkám že je chameleon, fakt 2v1 . Zrovna ted červený pes ale záda až černá, manžel jí říká pes s dekou a po vytrimování taková světlá