Čivava nebo pražský krysařík

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

DOG!

29.10.2017 17:46
DOG!

XXX.XXX.220.12

Myslím, ze povahami jsou na tom docela stejně. Nemůžu se ale rozhodnout. Libí se mi oba.! Napiš te jaké máte s těmito plemeny zkušenosti. Děkuji❤.

29.10.2017 18:11
rapotacka11

XXX.XXX.32.122

Svýho čívu miluju,
ale kdyby mi nabídli 2 štěňata vedle sebe,
fakt nevím, ale možná bych sáhla po krysce.
Měli jsme v rodině malého pinče, krysařík mi
ho připomíná.
Je to malý, ale je to Pes! (ten pinč)
Moje čívka je jak miminko...nedala bych ho za nic.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.10.2017 18:29
Uživatel s deaktivovaným účtem

Za mě dlouhosrstý krysařík.Neměla jsem ani jednoho ale kamarádka chová dlouhodobě krysaříky, připadají mi mezi nimi velké rozdíly, jak ve vzhledu tak v povaze a to i u těch papírových. Čivavky jsou si celkově více podobné. Pokud by jste se chtěla rozhodovat i mezi pinčem, tak do toho bych šla nejvíc, je jen o trošku větší, zato méně trpí na nemoci a povahou je pevnější myslím že i lépe cvičitelný.

30.10.2017 08:38
Granulka

XXX.XXX.115.30

Za mě by to byl krysařík. Ale to jen co se vzhledu a toho, co mám načteno nebo co potkávám kolem. Asi jedno plemeno jsem doma neměla, tak těžko říct.

30.10.2017 09:26
Edánek

XXX.XXX.148.119

DOG! napsal(a):
Myslím, ze povahami jsou na tom docela stejně. Nemůžu se ale rozhodnout. Libí se mi oba.! Napiš te jaké máte s těmito plemeny zkušenosti. Děkuji❤.

...moc se mi líbí čivava dlouhosrstá...kamarádka je měla k německým ovčákům a byly naprosto skvělé...mně osobně se i líbí nejvíce, takže kdybych si měla vybrat, tak dlouhosrstá čivka...jak krysařík, tak krátkosrstá čivava mají zabodávací chlupy...minule jsem chovala krátkosrstou čivku známých (špatně vidím a bylo to takhle k večeru), druhý den když jsem viděla to černé triko tak jsem jen koukala, dodnes i po dvou vypráních je tam nacházím...takže vlastně i z praktického hlediska

31.10.2017 10:23
tero

XXX.XXX.236.222

Krysařík je více nervní a uštěkaný.

31.10.2017 11:56
asurwic

XXX.XXX.37.20

Tero: Nevím, zda s Vámi souhlasit či ne... ale asi ano. Znám uječené nerváky u obou plemen, když si z nich dělají jejich majitelé dekoraci do kabelky. Jen bych řekla, že krysaříci to snášejí hůře a více se takový přístup na nich podepíše - přeci jen je to pořád plemeno, která nebylo šlechtěné jako společenské, ale jako lovec myší a krys. Ale jak píše Ernya, jsou u nich velké rozdíly v povaze, takže to berte jen z mého úhlu pohledu.

U čivav (normálních, socializovaných, neuječených) jsem se setkala zatím s poměrně klidnější povahou typickou opravdu pro společenského psa. Sice dokážou podat docela slušný výkon například při dogdancingu nebo agility, ale jinak v klidu doprovází páníčka, jsou stulené v pelíšku nebo spokojeně pozorují okolí. Dle mého jsou i méně tvrdohlavé a psychicky citlivější - při problému, kdy se cítí ohroženy, se většinou stáhnou nebo zapiští, na rozdíl od krysaříků, kteří to jdou řešit "tváří v tvář a zubama". Také jsem byla svědkem, že po několikáté opravě chybného cviku začali obvykle rezignovat, na rozdíl od "ratlíků", kteří se akorát na*erou a přidají. Rozdíl vidím i v tom, že čívy štěkání používají převážně, když se bojí nebo hlídají - neviděla jsem žádnou, která by souvisle pištěla při hře / cvičení kvůli zaujetí či například při vztekání se, že jí nejde vyskočit někam vysoko. A pak samozřejmě lovecký pud, který je u těchto plemen nesrovnatelný. Já mám teď nové štěně krysaříka, nervní ani uštěkaná rozhodně není, ale brutální neřízená střela plná energie ano - vůbec netuší, že je malá, ve 12ti týdnech si dokáže hrát a soustředit se na cvičení stejně dlouho, než moji velcí dospělí psi. Po socializační procházce, kdy celá smečka odpadne, ona ještě musí aportovat, pak hrabat "imaginární myši" a když si myslím, že by už mohla jít spát, zarafne se mi do ponožky. Miluje běhání a kousání do všeho, co je po ruce. Teď se mi nesmějte, ale kdybych ji povahou měla přirovnat k nějakému plemeni, se kterým jsem cvičila, tak asi k malině. Přesto si dokážu představit, že kdybych ji nechala zavřenou doma bez socializace a aktivního vybití, byl by z ní stejný nervák, které tak často potkáváme.

1.11.2017 10:25
tero

XXX.XXX.237.14

asurwic napsal(a):
Tero: Nevím, zda s Vámi souhlasit či ne... ale asi ano. Znám uječené nerváky u obou plemen, když si z nich dělají jejich majitelé dekoraci do kabelky. Jen bych řekla, že krysaříci to snášejí hůře a více se takový přístup na nich podepíše - přeci jen je to pořád plemeno, která nebylo šlechtěné jako společenské, ale jako lovec myší a krys. Ale jak píše Ernya, jsou u nich velké rozdíly v povaze, takže to berte jen z mého úhlu pohledu.

U čivav (normálních, socializovaných, neuječených) jsem se setkala zatím s poměrně klidnější povahou typickou opravdu pro společenského psa. Sice dokážou podat docela slušný výkon například při dogdancingu nebo agility, ale jinak v klidu doprovází páníčka, jsou stulené v pelíšku nebo spokojeně pozorují okolí. Dle mého jsou i méně tvrdohlavé a psychicky citlivější - při problému, kdy se cítí ohroženy, se většinou stáhnou nebo zapiští, na rozdíl od krysaříků, kteří to jdou řešit "tváří v tvář a zubama". Také jsem byla svědkem, že po několikáté opravě chybného cviku začali obvykle rezignovat, na rozdíl od "ratlíků", kteří se akorát na*erou a přidají. Rozdíl vidím i v tom, že čívy štěkání používají převážně, když se bojí nebo hlídají - neviděla jsem žádnou, která by souvisle pištěla při hře / cvičení kvůli zaujetí či například při vztekání se, že jí nejde vyskočit někam vysoko. A pak samozřejmě lovecký pud, který je u těchto plemen nesrovnatelný. Já mám teď nové štěně krysaříka, nervní ani uštěkaná rozhodně není, ale brutální neřízená střela plná energie ano - vůbec netuší, že je malá, ve 12ti týdnech si dokáže hrát a soustředit se na cvičení stejně dlouho, než moji velcí dospělí psi. Po socializační procházce, kdy celá smečka odpadne, ona ještě musí aportovat, pak hrabat "imaginární myši" a když si myslím, že by už mohla jít spát, zarafne se mi do ponožky. Miluje běhání a kousání do všeho, co je po ruce. Teď se mi nesmějte, ale kdybych ji povahou měla přirovnat k nějakému plemeni, se kterým jsem cvičila, tak asi k malině. Přesto si dokážu představit, že kdybych ji nechala zavřenou doma bez socializace a aktivního vybití, byl by z ní stejný nervák, které tak často potkáváme.

Ono je to těžké paušalizovat a tvrdit, že ta či ona vlastnost je pro plemeno typická. Ale když uvážíme, že pinč byl vždy používán k hlídání a taky k hubení hlodavců, tak je nasnadě, že bude provádět to, na co byl vyšĺechtěn. Čivavu jsem měla dvakrát, pinče jednou, teď má pinče syn a krysaříka měla 16 let kamarádka. Všechna ta plemnea mám ráda, ale když se tazatelka ptala, tak si myslím, že je poctivé napsat že se povahou krysařík a čivava přece jen liší.Takže je dobře že jste napsala takový příspěvek. A zájemkyně taky dělá dobře, že si nejprve shání informace a pak teprve psa.

Louskalka

1.12.2020 19:16
Louskalka

XXX.XXX.165.110

Mám krysaříka kříženého s čivavou. To je nejlepší volba. Je velmi chytrý přítulný a krásný.

Přidejte reakci

Přidat smajlík