Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.11.2017 20:53

. Jedná se o mladého jorka (nemá ani rok), na psy zuřivě stěká, na lidi, cyklisty, kočáry, bruslaře vyjíždí.. Nekousne ale štěká a chce se rozběhnout. Nakazil tím i druheho psa, který lidi i psy ignoroval.. Je mi jasné že je špatně socializovaný takže je nějaká rada jak ho to pomalu odnaučit? Na cvičák chodíme stěká celý vycvik, se psy si navolno hraje ale štěká a štěká..

1.11.2017 21:03
karo2702

XXX.XXX.172.116

Hlavně se bojí a proto štěká. Musíte mu ukázat, že na těchto věcech není nic děsivého. Když bude chvilku potichu tak chválit atd.
Na cvičáku neporadí?

1.11.2017 21:05

Jak na to? Kleknout k němu a tišit ho? Na povel nesmiš? Na cvičáku mi řekla že už ho to neodnaučím což mi přišlo jako blbost když je to ještě štěně.

1.11.2017 21:08
rapotacka11

XXX.XXX.32.122

Co ho naučit štěkat (a přestat) na povel ?

1.11.2017 21:14

S ním je trochu problém, učit se povely ho nebaví a třeba klidně odejde pryč když ho to přestane bavit i za cenu pamlsků co miluje.. Taky reaguje bojácně
Ale můžu to zkusit jen jak ho donutit stěkat na povel?

1.11.2017 21:18

rapotacka11 napsal(a):
Co ho naučit štěkat (a přestat) na povel ?

To jsem zkoušela já na feně...pochopila přesné...povel štěkej-povel ticho, bohužel na povel ticho reaguje spolehlivě pouze po povelu štěkej...pokud se rozštěká sama, tak ne...musela jsem na ní vymyslet něco jiného...

1.11.2017 21:25
balisek

XXX.XXX.131.211

S něčím podobným jsem se potýkala u svého psa, kterého jsem získala jako 8měsíčního poté, co ho předchozí majitele nezvládli a vrátili chovateli.

Jedná ukázkový příklad strachové agrese "Bojím se, tak budu řvát jako tur a ten druhý se možná lekne!". Jakmile se pes dostane do tohoto stavu, před očima má černo, nevidí-neslyší a je zcela mimo jakoukoliv kontrolu. Vaší úlohou je nepřipustit, aby tato situace vůbec nastala.

S jorkem budete chodit na procházky zvlášť, bez přítomnosti druhého psa. Budete jej vodit VÝHRADNĚ na normálním vodíku - žádné Flexi!

Vaším prvním úkolem bude zjistit, v jaké vzdálenosti jork toleruje jiné psy, aniž by vyšiloval - kde je hranice jeho současné bezpečnostní zóny. To bude Váš výchozí bod.Jakmile v dálce spatříte psa, přiblížíte se k němu pouze na takovou vzdálenost, při jaké je Váš pes ještě schopen zůstat v klidu. Neexistuje, aby k němu letěl a vřeštěl!

Je žádoucí, aby druhého psa viděl, jeho pozornost však musíte upoutat na sebe. Vymyslete si na to nějaký speciální povel (já používala "Na mě koukej!"). Jakmile cizí pes projde, aniž by ten Váš začal jančit, hodně ho pochvalte a odměňte něčím dobrým. Tenhle postup budete opakovat pořád dokola a postupně odstup od psů kousek po kousku zkracovat.

Pokud psa přece jen v nějaké chvíli zase chytne amok, jednoduše se bez slova otočte na podpatku a s normálním tempem odejděte. Nic se neděje, jen jste to trochu uspěchala - je potřeba opět zvýšit odstup o pár metrů. Cílem je vytvořit v mozku Vašeho psa spojení: "Vidím psa a jsem v klidu = dostanu odměnu. Cízí pes = dobrý pes!"

Není to záležitost na pár dnů a dokonce ani na pár týdnů. Sáhnete si na dno veškerých rezerv Vaší trpělivosti a často budete mít pocit, že je to naprosto k ničemu, protože každý krok vpřed je vykoupený dvěma zpátky. Buďte však důsledná a vytrvejte! Jednoho dne znenadání zjistíte, že metr od Vás prošel pes a jork nic! smajlík

Můj číňan kdysi také dostával z cizích psů (cyklistů, běžců, bruslařů, maminek s kočárkem, aut atd.) amok. Dneska je to pohodář, který volně běhá bez vodítka, aniž by způsoboval nějaké konflikty a nepříjemné situace!

1.11.2017 21:25
saola

XXX.XXX.3.3

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
. Jedná se o mladého jorka (nemá ani rok), na psy zuřivě stěká, na lidi, cyklisty, kočáry, bruslaře vyjíždí.. Nekousne ale štěká a chce se rozběhnout. Nakazil tím i druheho psa, který lidi i psy ignoroval.. Je mi jasné že je špatně socializovaný takže je nějaká rada jak ho to pomalu odnaučit? Na cvičák chodíme stěká celý vycvik, se psy si navolno hraje ale štěká a štěká..

A jak se chováte vy, když štěká nežádoucím způsobem? Nepodporujete ho nevědomě?
Umí bezpečně nějaký povel, kterým by bylo možné odvést jeho pozornost a přerušit nežádoucí činnost? Dělá to na vodítku nebo i když je na volno? Co druhý pes, umí přestat štěkat na povel, případně zná nějaký povel k přerušení nežádoucí činnosti?

Obecně pomáhá takové prostředí, které ho provokuje ke štěkotu, vyhledávat. Psa je možné si buď nevšímat, jako by se nic nedělo, časem se okouká a otupí. Roční york je skoro dospělý a možná má pocit, že je pán světa, což je jistě směšné a otravné, ale časem to přejde. Zkuste se teple obléct a sednout si za hezkého odpoledne v rámci vycházky do parku nebo k cyklostezce na lavičku a prostě jen sedět a nechat ho, ať se vydovádí - časem ho to přestane bavit. Prokládejte to povely, které zná a odměňujte něčím, čemu neodolá - kousky syrového masa, sýr, apod.
Nebo to taky stačit nemusí - občas hlídám kamarádovi šestiletého yorka, který svému pánečkovi dělá to samé - nesnáší bruslaře, kočárky, motorky, cyklisty apod. Když jde se mnou na volno, nedělá to, a chová se jako vzorný pes.

1.11.2017 21:27

S ním je trochu problém, učit se povely ho nebaví a třeba klidně odejde pryč když ho to přestane bavit i za cenu pamlsků co miluje.. Taky reaguje bojácně

Já bych začala se socializací od začátku, jako u malýho štěněte a hlavně bych socializovala zkraje samostatně, bez druhého psa...nejdřív míň rušné prostředí...i když se pejsek "nechce" učit, tak přeci jen něco zvládnout musí...třeba chůzi v klidu na povoleným vodítku...seznamovat ho s různými situacemi, kde vy se budete chovat klidně a suverénně...chválit správné chování...nedělat cvik neustále dokola, přestat ještě dřív než ho to přestane bavit, pak třeba pohrát a zase pár cviků zkusit...seznamovat nenásilně s lidmi, můžete se třeba s někým domluvit, aby vám dělal figuranta, aby pejsek zjistil, že lidi jsou fajn...seznamovat s pejsky, ale že k nim může až bude v klidu...zkusit třeba nějakou psí školku, cvičák, někoho kdo má bezproblémového psa...hlavně řešit a na nic neštěkat, čím víc si pejsek upevní takové chování, tím to pak bude těžší...využít situace, kdy se ještě pejsek chová dobře...vidí psa, ale ještě neštěká...pochválit, odměnit...

2.11.2017 10:29
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

saola napsal(a):
Umí bezpečně nějaký povel, kterým by bylo možné odvést jeho pozornost a přerušit nežádoucí činnost? Dělá to na vodítku nebo i když je na volno? Co druhý pes, umí přestat štěkat na povel, případně zná nějaký povel k přerušení nežádoucí činnosti?

Obecně pomáhá takové prostředí, které ho provokuje ke štěkotu, vyhledávat. Psa je možné si buď nevšímat, jako by se nic nedělo, časem se okouká a otupí. Roční york je skoro dospělý a možná má pocit, že je pán světa, což je jistě směšné a otravné, ale časem to přejde. Zkuste se teple obléct a sednout si za hezkého odpoledne v rámci vycházky do parku nebo k cyklostezce na lavičku a prostě jen sedět a nechat ho, ať se vydovádí - časem ho to přestane bavit. Prokládejte to povely, které zná a odměňujte něčím, čemu neodolá - kousky syrového masa, sýr, apod.
Nebo to taky stačit nemusí - občas hlídám kamarádovi šestiletého yorka, který svému pánečkovi dělá to samé - nesnáší bruslaře, kočárky, motorky, cyklisty apod. Když jde se mnou na volno, nedělá to, a chová se jako vzorný pes.

Tak s tímhle teda nesouhlasím. Pokud si někde sednu a nechám psa řvát a vylítávat na všechny psy a vůbec to nebudu řešit, tak mu tím vlastně dávám najevo, že je to naprosto v pořádku, ať si dělá co chce. A pochybuju, že ho to přestane bavit. Spíš bude po tom ještě víc vynervovaný nebo vystresovaný.

Já bych postupovala přesně tak jak psala balisek . Prostě začít od začátku jakoby to bylo štěně, nejdřív ze vzdálenosti, kdy to zvládá v pohodě a postupně se více přibližovat. Ten pes musí pochopit, že se mu vyplatí být v klidu i když vidí ostatní psy. A ano, až to bude zvládat být v klidu v přítomnosti psů, tak bych ho na ta místa brala hodně, aby se to upevnilo. Ale určitě bych ho tam nebrala teď, kdy nevidí neslyší.

Já jsem v 7mi měsících řešila u psa něco podobného - když ho napadl jiný pes a můj pes chtěl pak zabít každého psa, kterého viděl. Nedokážu si představit, že bych si teda sedla do parku kde chodí mraky psů a jen tak nechala psa aby na každého kolemjdoucího psa zuřivě vyjížděl. Co bych tím vyřešila? Vím jistě, že by ho to rozhodně nepřestalo bavit, jak píšete. Dělal to ze strachu, já mu potřebovala ukázat, že se není čeho bát, že je to normální a že mu nic nehrozí, že mi může důvěřovat. A ne ho nechat aby se stresoval.. Řešila jsem to tak jak psala balisek...

2.11.2017 10:31
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Odkud jste? Teď jsem byla na výcviku pod dohledem Františka Šusty, řeší jak výcvik, tak problémové chování, jeho postupy se mi líbí, zkuste zjistit jestli nemá někde u vás v okolí seminář.

2.11.2017 10:32
scylla

XXX.XXX.150.32

saola napsal(a):

Vzít psa do prostředí, které ho nervuje a nevést ho, nepomoct mu se s tím vyrovnat, je jedna z nejhorších věcí, které mu můžete udělat - ztráta důvěry ve vás, naprosto oprávněná. To, že si časem zvykne a rezignuje neznamená, že není ve stresu. Stres je potřeba odstraňovat, ne do toho psa hodit a nechat ho v tom. Vámi doporučovaný postup prosazuje jeden nejmenovaný výcvikář, říká tomu, že se pes "ochodí", ale jsou opravdu lepší způsoby.

2.11.2017 11:36
rapotacka11

XXX.XXX.32.122

Neučte ho nic.
Nechápete
ho. Pes se učí - tedy u nás - hrou, zábavou.

Myslím, že jorka není potřeba nutit.
Prostě, když štěká, povzbuzujte ho : - štěkej !
nebo - povelem pozdrav !
Když zmlkne, říkejte chlácholivě: ticho
nebo klííd...
není to žádný dril, jen komentujete jeho chování.
Rychle pochopí.
Možná někdo učí jinak.

Přidejte reakci

Přidat smajlík