Ach ty kosti... co s nima?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.11.2017 12:31
Beica

XXX.XXX.205.74

Zdravíčko všici, mám dotaz... jak jinak... já vám furt nevím, jak začít. Feňule stále úspěšně průjmuje (sic má vždy začátek už OK, ale konec je prostě furt jako hodně rozteklá modelína... taková ta ze sluníčka pěkně), aktuálně na ATB (týden) a sbíráme opětovně na koprologii. Pokud nic neprokáže, tak krev a pokud ani tam nic nebude, tak sono a podobně. Nicméně, už je prostě tři týdny jen na vařeném kuřecím (obírám celé kuře plus kusová stehna a krky a chrupavky, celkem denně dávka 800g masa a 400g rýže) a já začínám mít obavy o nevyváženost stravy... Šmakuje jí, o tom žádná, vždy vše vyluxuje a dožaduje se nášupu, ale i tak. Chci začít přidávat kosti, ať má beruška taky nějaký ten vápník, jenže vařené ne-e samozřejmě, tak hledám kompromis, neb ta moje mrcha nechce syrový. Včera jsem jí dala pomlácené křídlo, prý to byla super hračka, ale nic k jídlu. Požužlala - vyplivla, čučela na mě jako puk, jakože kde je to jídlo, pak zase požužlala, zase vyplivla a tak furt dokolečka. Pak to hodila na zeď, máme tak flek, vytřela s tím podlahu a vrátila mi to jakože fajn, ale teď chce tu večeři... Klasicky syrový maso z prsního řízku mi sežere i s částí mých prstů. Co s tím? Někde radí při odmítání rysového masa jen spařit horkou vodou, aby se na povrchu zatáhlo. Co takhle zkusit i ty krky a křídla? Aby jí víc šmakovalo? Kosti nikdy nedostávala, je jí 7 měsíců, takže celý skelet se bojím... Když se kosti nesmí vařené, tak takhle by to neměl být problém ne? Nebo jo? Jak řešit? Chtěla jsem zkusit nějakou mletinu, ale když mi nechce tolik to syrový, pokud se nejedná o čistou svalovinu, tak nevím nevím...

Díky všem

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.11.2017 12:36

Nechte varem přejít buď krky nebo třeba kachní nohy, to by jí mohlo šmakovat

8.11.2017 12:39
Beica

XXX.XXX.205.74

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nechte varem přejít buď krky nebo třeba kachní nohy, to by jí mohlo šmakovat

Když nechám přejít varem, nezměkne ta kost natolik, aby se moc štěpila? Po těch průjmových marastech teď by mi operace žaludku asi neudělala radost

8.11.2017 12:40
Beica

XXX.XXX.205.74

Beica napsal(a):
Když nechám přejít varem, nezměkne ta kost natolik, aby se moc štěpila? Po těch průjmových marastech teď by mi operace žaludku asi neudělala radost

I když asi minuta ve vroucí vodě by tomu nic udělat nemusela ne...?

8.11.2017 12:40
asurwic

XXX.XXX.37.35

Pokud je to jen provizorní řešení v době průjmu, tak kašlete na kosti a kupte zvápenatělé mořské řasy (nebo jiný takový doplněk stravy). Spotřebu vápníku to pokryje, je to prášek, takže se tím hezky obalí maso + u mých psů mám vypozorováno, že i zahušťuje.

8.11.2017 12:42
Beica

XXX.XXX.205.74

asurwic napsal(a):
Pokud je to jen provizorní řešení v době průjmu, tak kašlete na kosti a kupte zvápenatělé mořské řasy (nebo jiný takový doplněk stravy). Spotřebu vápníku to pokryje, je to prášek, takže se tím hezky obalí maso + u mých psů mám vypozorováno, že i zahušťuje.

A máte nějakej tip, kde to sehnat? :) Může být třeba PetVet? nebo třeba: http://www.dopsimisky.eu/doplnky-stravy/65-zvapenatele-morske-rasy.html ?

8.11.2017 12:46
asurwic

XXX.XXX.37.35

Beica napsal(a):
A máte nějakej tip, kde to sehnat? :) Může být třeba PetVet? nebo třeba: http://www.dopsimisky.eu/doplnky-stravy/65-zvapenatele-morske-rasy.html ?

Jo, na dopsimisky.cz jsem to brali my. Ale klidně i PetVet.

8.11.2017 12:54
Lexaurin

XXX.XXX.83.127

Beica napsal(a):
Zdravíčko všici, mám dotaz... jak jinak... já vám furt nevím, jak začít. Feňule stále úspěšně průjmuje (sic má vždy začátek už OK, ale konec je prostě furt jako hodně rozteklá modelína... taková ta ze sluníčka pěkně), aktuálně na ATB (týden) a sbíráme opětovně na koprologii. Pokud nic neprokáže, tak krev a pokud ani tam nic nebude, tak sono a podobně. Nicméně, už je prostě tři týdny jen na vařeném kuřecím (obírám celé kuře plus kusová stehna a krky a chrupavky, celkem denně dávka 800g masa a 400g rýže) a já začínám mít obavy o nevyváženost stravy... Šmakuje jí, o tom žádná, vždy vše vyluxuje a dožaduje se nášupu, ale i tak. Chci začít přidávat kosti, ať má beruška taky nějaký ten vápník, jenže vařené ne-e samozřejmě, tak hledám kompromis, neb ta moje mrcha nechce syrový. Včera jsem jí dala pomlácené křídlo, prý to byla super hračka, ale nic k jídlu. Požužlala - vyplivla, čučela na mě jako puk, jakože kde je to jídlo, pak zase požužlala, zase vyplivla a tak furt dokolečka. Pak to hodila na zeď, máme tak flek, vytřela s tím podlahu a vrátila mi to jakože fajn, ale teď chce tu večeři... Klasicky syrový maso z prsního řízku mi sežere i s částí mých prstů. Co s tím? Někde radí při odmítání rysového masa jen spařit horkou vodou, aby se na povrchu zatáhlo. Co takhle zkusit i ty krky a křídla? Aby jí víc šmakovalo? Kosti nikdy nedostávala, je jí 7 měsíců, takže celý skelet se bojím... Když se kosti nesmí vařené, tak takhle by to neměl být problém ne? Nebo jo? Jak řešit? Chtěla jsem zkusit nějakou mletinu, ale když mi nechce tolik to syrový, pokud se nejedná o čistou svalovinu, tak nevím nevím...

Díky všem

Máme to podobne. Proto pomlatim krky paličkou na maso a jak začne vrit vývar, hodím tam a odstavim. Snezeno bez problemu. Vývar mam doma porad.

8.11.2017 12:55
manbea

XXX.XXX.70.116

Naši psi syrové maso jedí, ale kuřecí křídlo si nevezme nikdo z nich. Myslím, že je to kůží, nechutná jim ani na stehně a na křídlech je jí hodně a masa málo .
Protože mám malé psy, kosti dodávám pouze v podobě kuřecích krků a ty ještě pro jistotu roztluču paličkou. Můžou se užrat, kdyžtak to takhle zkuste.
Vařená rýže umí i projímat, pár dní ji vynechte a uvidíte. U nás jako nej nej příloha frčí krátce povařená dýně hokaido.

8.11.2017 12:57
Beica

XXX.XXX.205.74

Lexaurin napsal(a):
Máme to podobne. Proto pomlatim krky paličkou na maso a jak začne vrit vývar, hodím tam a odstavim. Snezeno bez problemu. Vývar mam doma porad.

Jojo, o vývar také doma nemáme nouzi. Vařím maso obden, čili vývaru je mraky, už ani nevíme co s ním. Ještě ho budu jíst pár dní a začnu sama kvokat.

8.11.2017 13:07
Lexaurin

XXX.XXX.83.127

Beica napsal(a):
Jojo, o vývar také doma nemáme nouzi. Vařím maso obden, čili vývaru je mraky, už ani nevíme co s ním. Ještě ho budu jíst pár dní a začnu sama kvokat.

A jeste jsem zkusila zasusit v susicce zebra. Super. Kost je mekka, nestepi se vůbec.

8.11.2017 13:15

Beica napsal(a):
I když asi minuta ve vroucí vodě by tomu nic udělat nemusela ne...?

Ani minuty dvě tomu nic neudělají Směle do toho

8.11.2017 13:24
Beica

XXX.XXX.205.74

Dneska dostane krčky s kostičkama pěkně. přejdu varem, trochu pomlátím a ať se s tím popere. Popřípadě koupím i ty řasy :) Díky moc!

To Lexaurin: sušičku bohužel zatím nemáme :(.

8.11.2017 15:36
Iliena

XXX.XXX.85.51

A neprůjmuje z toho kuřete? Co jiný druh masa? Já bych asi zkusila tu mletinu, DPM mají pěkné.

8.11.2017 15:44
Beica

XXX.XXX.21.154

Iliena napsal(a):
A neprůjmuje z toho kuřete? Co jiný druh masa? Já bych asi zkusila tu mletinu, DPM mají pěkné.

Jo i to uz me napadlo, nicmene ma s tim potize uz od chvile, co jsme si ji privezli domu... U chovatelky nezravka, pak se trochu srovnala, po prijezdu k nam jsme ji do jidla museli vice mene nutit, nechtela (brala jsem si granule ktere davala i chovatelka), zmenili jsme granule na ACANU a dobry nejakej cas, pak opet prestala zrat a znova asi do tydne se dostavily ty prujmy... Kdyz se dostavil prujem prvne tak koprologie prokazala premnozene giardie. Byla na doete (kure a ryze) a atb a dobry behem asi 5 dnu vse ok. Pak byl klid a ted zase tohle. Proto znovu zkousime nejdriv tu koprologii. Kdyz nic neprokaze tak zkusim zmenit maso. Mozna i driv. Uvidime ;).

8.11.2017 17:10
Beica

XXX.XXX.33.108

Huraaaaa sezrala celej kureci krrrrrrrk! jsem hrda panicka stacilo ho prelejt horkou vodou :) sice bylo vtipny ji sledovat, ale dala to. Takovy: masoooo... Moment!... Voni to jako maso, ale... sakra... neco tam... je... co to... Nasledovalo vyplivnuti a vyznamnej pohled na mou osobu jakoze co jsem to na ni usila za boudu. Pak se s tim uklidila mimo kuchyni za zed a bylo slyset jen jak chroupe :) o 3 minuty pozdeji se vehementne dozadovala nasupu. Diky za rady ;).

8.11.2017 18:45
blackberry

XXX.XXX.110.35

Ještě mě napadlo jí zkusit dát zmrzlé. Můj pes chlazené syrové (nebo pokojové teploty) nechce, nejvíc mu to šmakuje, když je to z mrazáku, nechá si to trochu rozpustit a pak to pochroupe...

8.11.2017 19:21
Beica

XXX.XXX.21.154

blackberry napsal(a):
Ještě mě napadlo jí zkusit dát zmrzlé. Můj pes chlazené syrové (nebo pokojové teploty) nechce, nejvíc mu to šmakuje, když je to z mrazáku, nechá si to trochu rozpustit a pak to pochroupe...

Super :) diky za tip

8.11.2017 20:01
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Pokud se jedná o dodání vápníku psovi, není nad slepičí skořápky rozemleté na prášek a přidané do žrádla.Žádné drahé doplňky které mají stejný účinek.

8.11.2017 20:02
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

blackberry napsal(a):

Krmit psovi s trávícími problémy zmrzlé?

8.11.2017 20:15
Terven

XXX.XXX.110.147

blackberry napsal(a):

To fakt není dobrej nápad.

8.11.2017 21:19
Beica

XXX.XXX.21.154

Tak zmrzle ji aktualne vazne davat nehodlam, ale treba na leto studene (ne zmrzle) by mohlo byt na ochlazeni fajn? Nebo nee?

8.11.2017 21:30

Beica napsal(a):
Tak zmrzle ji aktualne vazne davat nehodlam, ale treba na leto studene (ne zmrzle) by mohlo byt na ochlazeni fajn? Nebo nee?

Zmrzlé mi jednou cuba cajzla ze stolu když jsem odešla 2 metry od stolu, ale problémy neměla žádné taky vůbec nemela problémy po 2 vepřových holich žebrech...sežrala to (zmrzlé maso)když bylo tak 5 stupňů pod 0 (myslím že to bylo někdy v lednu letos), když tak zkuste kousek,
ne každý pes má na zmrzlé maso právě z mrazáku zaludek.

8.11.2017 21:41
blackberry

XXX.XXX.110.35

jahodapavel napsal(a):
Krmit psovi s trávícími problémy zmrzlé?

Tak snad je majitelka příčetná, zná svého psa a rozhodne se podle zdravého úsudku, ne? Byl to jen tip do budoucna, kdyby se jí nechtělo maso pořád ovařovat.

8.11.2017 22:25

Beica napsal(a):

Díky všem

Můj pes syrové nechce...nám opravdu pomohlo to spařování (spařujeme dodnes, jinak to nepozře) a zkraje jsme jako přílohu dávali bramborový salát (vařený brambory, zelenina, jogurt)...a dávám teda pouze křídla...

8.11.2017 23:12

blackberry napsal(a):
Tak snad je majitelka příčetná, zná svého psa a rozhodne se podle zdravého úsudku, ne? Byl to jen tip do budoucna, kdyby se jí nechtělo maso pořád ovařovat.

Zmrzlé opravdu není v pohodě jako pravidelná strava. Zkuste polknout 10 kostek ledu. Nebo zmrzlý nanuk.

Radši bych to nezkoušela, led do žaludku úplně nepatří a pes může mít průjem, může i blinkat. V krajním případě zánět - kolega ze sousedství na barfu nedopatřením posnídal svou vlastní véču vytaženou z mrazáku a byl z toho týden marod.

9.11.2017 06:50

"Feňule stále úspěšně průjmuje (sic má vždy začátek už OK, ale konec je prostě furt jako hodně rozteklá modelína... "
při čtení tohoto mě hned napadly ty giardie...

jinak coby kosti si myslím jsou ideální ty krky, kuřecí a kachní. Možno dát na vteřinku do mikrovlnky, pokud by nechtěla syrové (ale jak píšeš. tak krky bere). Pastevec je má jako základ jídla, jiné kosti výjimečně, neb hltá kusy a ty mu pak dělají b.ordel ve střevech...krky super zahušťují.

9.11.2017 07:35
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Psí chutě jsou podivné, dle mne. Moje hovawartky spořádaj každá půl syrového kuřete, s radostí. Vepřové nožky, hovězí kosti, králíky, vše syrové. Nejvíc jim chutná, když porážíme desetiměsíční jehnata, manžel jim hodí konec nožky s kůží, srstí, paznechtem. Slupnou to jak malinu. Z jehňat jakékoliv maso z jakoukoliv kostí.
Oškubanou divokou kachnu syrovou nepozřou. Tuhle sousedce auto zamázlo mladou slepici, opařila jí a přinesla mi pro psice. Posekala jsem jim to sekerkou, at to maj snazší, vypadalo to pěkně, bio. Nosily to sem a tam po dvoře, žužlaly dva dny, jediné, co sežraly byly pařáty, ani stehýnka nežraly!
Syrová játra z jakéhokoliv zvířete, a vlastně jakékoliv syrové vnitřnosti, nesežerou. Musím je krátce povařit a rozmixovat do vloček, rýže nebo brambor.
Jo, jo i psice maj svoje chutě.

9.11.2017 10:54
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zmrzlé opravdu není v pohodě jako pravidelná strava. Zkuste polknout 10 kostek ledu. Nebo zmrzlý nanuk.

Radši bych to nezkoušela, led do žaludku úplně nepatří a pes může mít průjem, může i blinkat. V krajním případě zánět - kolega ze sousedství na barfu nedopatřením posnídal svou vlastní véču vytaženou z mrazáku a byl z toho týden marod.

Mám to podobně jako blackberry(mimochodem, tak se jmenoval náš Berušek ) samojed taky nejraděj kuřecí krky polozmrzlé. Jakmile jsem už rozmražené, nechala delší dobu vytažené z lednice, že se oteplaly, už je nechtěl. Když tak nad tím uvažuju...kde by vzal sibiřský pes teplé maso?!? Jen to, co si zrovna ulovil, zbytek už musel jíst zmrzlé

9.11.2017 10:57
Iliena

XXX.XXX.11.136

Beica napsal(a):
Huraaaaa sezrala celej kureci krrrrrrrk! jsem hrda panicka stacilo ho prelejt horkou vodou :) sice bylo vtipny ji sledovat, ale dala to. Takovy: masoooo... Moment!... Voni to jako maso, ale... sakra... neco tam... je... co to... Nasledovalo vyplivnuti a vyznamnej pohled na mou osobu jakoze co jsem to na ni usila za boudu. Pak se s tim uklidila mimo kuchyni za zed a bylo slyset jen jak chroupe :) o 3 minuty pozdeji se vehementne dozadovala nasupu. Diky za rady ;).

já ty jejich ksichty u jídla miluju.
Moje psina teda nemá problém s ničím, naopak, když je tam kůže, šlachy, vnitřnosti a všechen tenhle "čurbes" tím lépe.
Ale když dostane něco poprvé to je zážitek. Vezme si to na místo, olízne, pak se na mé podívá s výrazem "vážně si to můžu sníst?" odpovím "jen papej zlato, je to tvoje" načež se do toho pustí . A samozřejmě po jídle vděčná pusinka paničce

9.11.2017 11:17

Nejúžasnější psí pohled, co jsem kdy zažila, bylo, když si nedávno můj dříve-nežravec vyžádal hned po žrádle přídavek. To nebylo žádný žebrání, loudění, nic takovýho, to se u nás nesmí. To byl tak naprosto jednoznačnej výraz, že věřím, že kdybych mu nepřidala, umřel by do minuty hladem :D

Budiž mi omluvou, že ten pes byl celý život - až donedávna - opravdu nežravcem, takže na tohle fakt nemám mechanismy :D
(A již začínám chápat, že ty ledvinářský granule jsou asi mnohem hladovější než ledvinářskej barf, co psovi míchám obvykle.).

Přidejte reakci

Přidat smajlík