Dobrý den,
chci se zeptat (ještě před tím než půjdem na vet - kvůli mému klidu), máme 5 měsíců staré štěně BOC a je to hrozná popelnice (sežere vše co vidí).
Včera jsme byli na delší procházce polní cestou a různě si tam běhal a jednou jsem si všimla, že tam něco za keřem žere. Odehnala jsem ho od toho a všechno v pohodě, dál si běhal a hrál si se mnou. Při cestě domu měl průjem, ale říkala jsem si, že to třeba může být z toho chození a běhání, že se mu rozpohybovala střeva apod. A v noci mě vzbudil s tím, že potřebuje ven a zase průjem. Ráno také, ale ještě to bylo takové "tužší" a potom zvracel (takový mix granulý a čehosi, klasika), potom zase průjem. Po práci jsem přišla domů a zase nablito (mix granulý, masa...).Dostal hladovku a celý den nejedl. Zítra bych nasadila rýži s mrkví, ale nelíbilo se mi, že teď k večeru měl průjem jen vodový- skoro jen vodu, nic jiného. Je to normální, když nejedl, nebo mám opravdu radši zítra mazat k vetovi?Jinak když si s ním chci hrát tak si normálně hraje, pije...akorát víc spí a když jsme doma, tak je klidnější než obvykle. Teplotu neměl a odčervovaný je nedávno (14 dní).
Děkuji za odpovědi a rady.
Tedysek
napsal(a):
Nekdo dává psům smectu. Já to vždy řešila hladovkou a rozvarenou rýží. A hned bylo po problému.
Tak jsem to také vždy řešila, ale teď mě překvapilo a vyděsilo, že to bylo fakt dost vodové, ale nechtěla jsem hned plašit, když celý den nejedl, ale pouze pil. Také jsem chtěla dát zítra rýži s mrkví a potom případně trochu kuřecího vývaru. Tak teď nevím.
Thorey
napsal(a):
Tak jsem to také vždy řešila, ale teď mě překvapilo a vyděsilo, že to bylo fakt dost vodové, ale nechtěla jsem hned plašit, když celý den nejedl, ale pouze pil. Také jsem chtěla dát zítra rýži s mrkví a potom případně trochu kuřecího vývaru. Tak teď nevím.
Nevíte, proč má průjem, takže jděte k vetovi, je to štěně a dehydratace může nastoupit velice rychle.
Ještě jedna rada: pokud pes někde něco žere(moji psi to naštěstí nedělají) tak se jdu hned podívat, co to bylo(jestli tam z toho něco nezůstalo) Abych věděla, co od toho očekávat. Něco nestravitelného - bude blít, nějaká mršina - průjem i blití, párek - tam bych se bála otrávené návnady a hned doma vyvolala zvracení.