Zdravím,
Chci se zeptat..
Jaká by měla být váha dvouměsíčního štěněte německého ovčáka? Přijde mi stále hubený. Když jsem si ho přivezla domů, měl pouze 2,30kg v 8tt. Mám ho doma již něco kolem dvou týdnů a má přes 3 kg.. Hledala jsem různé tabulky a jediné, co jsem objevila bylo to, ze by ve 2 měsících měl mít kolem 5kg. Nevím si rady, zda mu nějak dopřát víc.. Ale nechci mu uškodit. Děkuji za rady.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Andy10092017
napsal(a):
Zdravím,
Chci se zeptat..
Jaká by měla být váha dvouměsíčního štěněte německého ovčáka? Přijde mi stále hubený. Když jsem si ho přivezla domů, měl pouze 2,30kg v 8tt. Mám ho doma již něco kolem dvou týdnů a má přes 3 kg.. Hledala jsem různé tabulky a jediné, co jsem objevila bylo to, ze by ve 2 měsících měl mít kolem 5kg. Nevím si rady, zda mu nějak dopřát víc.. Ale nechci mu uškodit. Děkuji za rady.
Štěňata NO v době odběru mívají většinou přes 6 kg, tohle je opravdu málo
Viděl pejska veterinář? Je s PP?
V osmi týdnech je váha kolem dvou kil u ovčáka hodně málo. Předpokládám tedy, že je to pejsek bez PP. Pak je více možností
- není to ovčák, ale kříženec a v dospělosti bude menší
- je to tzv "podražené štěně" tedy špatně krmené, neodčervené, popř. s nějakým zdravotním problémem
- štěně je mladší osmi týdnů.
rapotacka11
napsal(a):
A tak by se to mělo završit.
Šup s nedokvinčetem na zimu ven !
Omlouvám se, ale nemám potřebu se s nikým dohadovat. Pouze se tu radím. Pokud vím, pejska jsem na zimu doposud nedala. Spinká si doma hezky v pelíšku. Ubližováno mu doopravdy není. Děkuji za pochopení a pokud máte potřebu se do někoho navážet, či se dohadovat.. Tady nepochodite.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Andy10092017
napsal(a):
Omlouvám se, ale nemám potřebu se s nikým dohadovat. Pouze se tu radím. Pokud vím, pejska jsem na zimu doposud nedala. Spinká si doma hezky v pelíšku. Ubližováno mu doopravdy není. Děkuji za pochopení a pokud máte potřebu se do někoho navážet, či se dohadovat.. Tady nepochodite.
Štěně v dobré kondici a výživném stavu s venkovním ustájením problém mít nebude, ale je pravda že pokud není vše v pořádku (a tady není), tak to pro něj může mít i fatální následky . Pokud trváte na venkovním ustájení, tak mu do boudy dejte aspoň topnou desku, a snažte se aby v hnusném počasí neprochladlo.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Andy10092017
napsal(a):
Bohužel mám fotky jen když spinká. Nejde mi ho vyfotit, když řádí.
V dospělosti tipuji okolo 15 kg. NO to není, ale o to u vás asi moc nejde. Hlavně ať je zdravý a mějte ho rádi.

Přesně tak, bohužel máte křížence NO, takže určitě bude menší a povaha? Pořizovali jste ho na hlídání?
Andy10092017
napsal(a):
Foto hned dodám.
Ano, pejsek je bohužel bez PP. A nebyl zrovna ve skvělých podmínkách. Každopádně.. Nemohla jsem ho tam broučka nechat. Nebyl odčervený, takže to nejspíš i bude tím. :-/ Měl spoustu škrkavek. Veterinářka ho viděla, pejska jsme odčervili a teď v pondělí budeme znovu.
...mohla, tím, že Vy a další, kteří se nechají unést city (a já se nedivím, nevím jak bych se zachovala já - proto raději tyhle chovatele vůbec nenavštěvuji) si štěně vezmou - koupí, uvolní se tím místo pro další vrh do takovýchto děsivých podmínek...pokud by tato štěňata byla neprodejná nebyly by nové vrhy a další nešťastná štěňata...proto je lepší jít rovnou k nějakému chovateli s PP...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Andy10092017
napsal(a):
Viděla jsem oba rodiče a byli to NO. Jen otec byl menší, ale jen o trochu. Tak nevím...
Není možné, že by to bylo i z těch škrkavek?
Štěně nevypadá v tak strašným stavu, že by diky podvyživenosti bylo sotva na polovině běžné váhy NO - kdyby to bylo škrkavkama, tak z něj trčí kosti. Tady se taky přikláním k tomu, že se tam rodičům přimíchalo i něco jiného než NO, takže je něčím šmrncnutý, a prostě bude menší.

Andy10092017
napsal(a):
Viděla jsem oba rodiče a byli to NO. Jen otec byl menší, ale jen o trochu. Tak nevím...
Není možné, že by to bylo i z těch škrkavek?
Je mi líto, ale buď Vy nepoznáte čistokrevného německého ovčáka nebo fenu nakryl jiný pes, ale jako chovatel Vám říkám, že Vaše štěně není a ani nevypadá jako NO.
Ohledně hlídání, co když hlídat nebude?
Naše fena NO měla v 9 týdnech 8 kg. V dospělosti vážila kolem 32 kg, takže žádný extrém.
I současní psi jiného plemene, ale podobné stavby těla (v dospělosti 22 až 25 kg), neměli v době odběru od chovatele pod 5 kg.
Nekoukejte na váhu, dívejte se, aby pes nebyl tlustý ani hubený, aby měl v pořádku tlapky, klouby, aby se dobře nasvalil. Máte podvraťáčka, na toho žádné tabulky nenajdete.

Pro vaši orientaci přidávám videa štěňat N.O. Tady exterieráci https://www.youtube.com/watch?v=yOneDoDoRaQ a tady pracovní vrh https://www.youtube.com/watch?v=j-Qfg-9iZzI Vidíte ten rozdíl mezi vašim štěnětem a těmito? A to jsou mladší štěnda. Ale to je jedno, už máte doma tohle, tak ho mějte rádi, je hezký a třeba to bude moc fajn pes.

Andy10092017
napsal(a):
Bohužel mám fotky jen když spinká. Nejde mi ho vyfotit, když řádí.
Je mu hrozně podobnej hodně radosti z pejskem.
napsal(a):
Pro vaši orientaci přidávám videa štěňat N.O. Tady exterieráci https://www.youtube.com/watch?v=yOneDoDoRaQ a tady pracovní vrh https://www.youtube.com/watch?v=j-Qfg-9iZzI Vidíte ten rozdíl mezi vašim štěnětem a těmito? A to jsou mladší štěnda. Ale to je jedno, už máte doma tohle, tak ho mějte rádi, je hezký a třeba to bude moc fajn pes.
Už to je moc fajn pes.. Ať je jakýkoli.. I kdyby s fialovýma puntikama. Tak je nejkrásnější a je prostě náš. Je to miláček.
Andy10092017
napsal(a):
Už to je moc fajn pes.. Ať je jakýkoli.. I kdyby s fialovýma puntikama. Tak je nejkrásnější a je prostě náš. Je to miláček.
A to je hlavni
Uvidite co dozene. Pritelova kocka byla jako kote taky poradne zacervena, nalezene pidi kote. A vyrostla z ni velka kocka, vetsi nez bezna.
dark
napsal(a):
A to je hlavni
Uvidite co dozene. Pritelova kocka byla jako kote taky poradne zacervena, nalezene pidi kote. A vyrostla z ni velka kocka, vetsi nez bezna.
Přesně tak.. Uvidíme, co z něj vyroste. Ať už není čistokrevný.. Nikdo nemuze říct, že bude malý. :) Nebo jakýkoli. Beztak ho budeme milovat tak jako tak. :)
Tak přidávám foto po delší době. Každý týden nabýváme přibližně 1kg. Už máme přes 7kg.

Andy10092017
napsal(a):
Tak přidávám foto po delší době. Každý týden nabýváme přibližně 1kg. Už máme přes 7kg.
Moc hezký hafíček
Marcus

XXX.XXX.228.213
dobrý den mám otázku mám dvou měsíční fenku německého ovčáka a váží 8.3kg je to dobrá váha? předem děkuji za odpověď

Marcus
napsal(a):
dobrý den mám otázku mám dvou měsíční fenku německého ovčáka a váží 8.3kg je to dobrá váha? předem děkuji za odpověď
Dole orientační tabulka
http://www.tulakbaltazar.cz/slovnicek.php
naty2005

XXX.XXX.0.1
Ahoj chci se zeptat....
Máme doma 7 týdní štěně NO kolik by mel pribrat za týden?
Smrzoun

XXX.XXX.168.129
Dobrý den mohl by mi prosím někdo poradit s krmením mám osmy týdenní štěňátko NO váží 5,5 kilo krmim hlavně granulemi a konzervami ale nemám vůbec představu kolik bych mu toho měl denně dat děkuji za pomoc

A na pytli od granulí není uvedeno dávkování?
Smrzoun
Aby nemělo hlad.
2 měsíce ukončený věk štěněte
má vážit minimálně 6,2 kg
http://www.tulakbaltazar.cz/slovnicek.php
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!