Souseduv pes mi pokousal psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.11.2017 10:34
Veronna

XXX.XXX.81.5

Zdravím, souseduv pes pitbul pokousal meho jorkšíra a policie s tím nemuže nic udělat, jelikož pes se bere jako věc. Pitbul pokousal už třetího pejska ve vchodě...co dělat?děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.11.2017 10:38

Veronna napsal(a):
Zdravím, souseduv pes pitbul pokousal meho jorkšíra a policie s tím nemuže nic udělat, jelikož pes se bere jako věc. Pitbul pokousal už třetího pejska ve vchodě...co dělat?děkuji

Policie je povinna sepsat a oznámit podezření z přestupku na příslušný úřad, kde vy můžete požadovat náhradu způsobené škody.

Takže moje rada - nenechat se policií odbýt, pes se již nebere jako věc, ale jako tvor nadaný city.

20.11.2017 10:43

Veronna napsal(a):

Policie s tím nechce nic dělat, ne že nemůže.

20.11.2017 10:43
Veronna

XXX.XXX.81.5

Mám zajít znova na policii, že chci jít k přestupkové komisi?dekuji.

20.11.2017 12:38
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Veronna napsal(a):

A měla jste psa na vodítku? resp. byl pitbul na vodítku?

20.11.2017 12:50
Veronna

XXX.XXX.81.5

Ano byli na vodítku oba, stalo se to u vytahu..paní ho nedržela pořádně, hned se na meho pejska vrhnul..nestacila jsem nic udelat.Nejhorší je, že paní mi nepomohla a odešla si dál vesele venčit.Pokousal už tři pejsky.

20.11.2017 12:56
asurwic

XXX.XXX.37.35

Veronna napsal(a):
Ano byli na vodítku oba, stalo se to u vytahu..paní ho nedržela pořádně, hned se na meho pejska vrhnul..nestacila jsem nic udelat.Nejhorší je, že paní mi nepomohla a odešla si dál vesele venčit.Pokousal už tři pejsky.

Domluvte se v baráku, na schůzi si odsouhlaste do stanov povinnost (včetně sankcí) vybavit ve společných prostorách každého psa pevným náhubkem a je to.

20.11.2017 12:58
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Veronna napsal(a):

A proč jste si ho nevzala do náruče?

20.11.2017 12:59

asurwic napsal(a):
Domluvte se v baráku, na schůzi si odsouhlaste do stanov povinnost (včetně sankcí) vybavit ve společných prostorách každého psa pevným náhubkem a je to.

Plus vybavit kamerami.

20.11.2017 12:59

jahodapavel napsal(a):

A proč by měla?

20.11.2017 13:04
Veronna

XXX.XXX.81.5

Nevěděla jsem o tom, že už pokousal tolik pejsku.Dozvěděla jsem se to až poté co meho pejska pokousal, že má záznamy u policie.A nemyslíte, že když ho vezmu do náruče co už dělám pokouše i nás ?Jelikož cítí, že ho držím? Lidé se v baráku bojí.

20.11.2017 13:12
Veronna

XXX.XXX.81.5

jahodapavel napsal(a):

A venčit ho mám taky v náručí ?..paní majitelka ho venčí taky a hned jak ho cítí vrčí.

20.11.2017 13:39

jahodapavel napsal(a):

Dovedete si představit tu situaci. Čekte se psem na výtah, výtah zastaví a zněj na vašeho psa skočí pit. Nestačíte se ani po..., natož vzít psa do náruče.
To by opravdu musela nosit psa po domě v náručí preventivně.

20.11.2017 14:09

Veronna napsal(a):
Mám zajít znova na policii, že chci jít k přestupkové komisi?dekuji.

Určitě. Trvejte na sepsání oznámení o přestupku, oni to pak předají komisi (nebo úřadu) a tam si můžete nárokovat náhradu škody, pokud vám vznikla (např. ošetření pokousaného psa).

20.11.2017 14:22
Veronna

XXX.XXX.81.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Určitě. Trvejte na sepsání oznámení o přestupku, oni to pak předají komisi (nebo úřadu) a tam si můžete nárokovat náhradu škody, pokud vám vznikla (např. ošetření pokousaného psa).

Děkuji moc za radu.. mám jít k městské nebo státní? Nebo je to jedno.

20.11.2017 14:35

A jak to chodí na vsi : Pes ( NO) vyběhl ze zahrady přes cestu do cizí zahrady, tam rafnul sousedku - ta upozornila majitelku psa, že její pes je toho schopen, dostala od majitelky psa vynadáno do starejch krav.

20.11.2017 14:44
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

A proč by měla?

Protože věděla, že již psy pokousal¨, proč asi by měla brát do náruče svého psa a hlavně protože ho měla uchránit před ním, když jej má ráda.

20.11.2017 14:47
Veronna

XXX.XXX.81.5

gitule vrtule napsal(a):
Protože věděla, že již psy pokousal¨, proč asi by měla brát do náruče svého psa a hlavně protože ho měla uchránit před ním, když jej má ráda.

Já sem ho uchránila k tomu aby ho nezabil...

20.11.2017 14:50
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Apropo.Co bude nyní majitelka psa dělat, když se potkají a ona svého jorka nechce vzít do náruče, protože má obavu, že by jí taky pokousal?Protože pokud dojde k přestupkové komisi a to dojde, bude jí z úřadu, kterému to policie musí předat zaslán dopis s informace a vyjádřením apod.Policie to sepíše a předá místním úřadům, pod který spadají.Víc dělat nemůže, to jako mají psa zastřelit, nebo donutit majitelku, aby nosil pes košík?Záleží také na tom, zda je vyhláška v daném obvodu, či městě o tom, že majitel je povinen mít zvíře na vodítku a s náhubkem, to už je pak jiné.A pochybuju, že dostane peníze za ošetření, pokud nemá majitelka pojistku na blbosta nezaplatila by to její pojišťovna na základě pojistné události.

20.11.2017 14:55
Veronna

XXX.XXX.81.5

gitule vrtule napsal(a):
Apropo.Co bude nyní majitelka psa dělat, když se potkají a ona svého jorka nechce vzít do náruče, protože má obavu, že by jí taky pokousal?Protože pokud dojde k přestupkové komisi a to dojde, bude jí z úřadu, kterému to policie musí předat zaslán dopis s informace a vyjádřením apod.Policie to sepíše a předá místním úřadům, pod který spadají.Víc dělat nemůže, to jako mají psa zastřelit, nebo donutit majitelku, aby nosil pes košík?Záleží také na tom, zda je vyhláška v daném obvodu, či městě o tom, že majitel je povinen mít zvíře na vodítku a s náhubkem, to už je pak jiné.A pochybuju, že dostane peníze za ošetření, pokud nemá majitelka pojistku na blbosta nezaplatila by to její pojišťovna na základě pojistné události.

Má mít pejska vychovaného a když ví, že je zákeřný má mít náhubek to řekla i policie a ne, že lidi mají strach chodit ven...nejednalo se jen o mě, ale venčí ho i má dcera...

20.11.2017 15:01

Veronna napsal(a):
Má mít pejska vychovaného a když ví, že je zákeřný má mít náhubek to řekla i policie a ne, že lidi mají strach chodit ven...nejednalo se jen o mě, ale venčí ho i má dcera...

Tak jedině nosit s sebou přepravku a nosit ho v přepravce vždy, když procházíte domem.

20.11.2017 15:08
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Veronna napsal(a):

Jenže policie jí nemůže přikázat, aby nosil náhubek apod.Takže vám nezbývá nic jiného, než buď počkat na řízení z úřadu a že se jí rozsvítí a bude dávat náhubek tomu psovi, nebo prostě se odstěhovat, či smířit s tím, že s ní nic nesvedete.Já jsem byla ve stejné situaci, akorát s jiným zvířetem a nepomohlo mi nic, ani policie. Nic se n edělo.Člověk se tu nedomůže práva, má jen povinnosti v téhle době.Je to boj no.

20.11.2017 15:13

Tak beru zpět své doporučení hnát to ke komisi, rychleji píšu, než čtu a uniklo mi, že se to odehrálo uvnitř domu. Moje chyba.

Tak tedy komise nemá moc smysl, protože obecně závazné vyhlášky o zabezpečení zvířat se vztahují výhradně na veřejná prostranství, ne na vnitřní prostory domů. Tohle je typicky občanskoprávní záležitost a policie měla pravdu, moc se s tím dělat nedá. Tedy ne v režimu komise, musela byste k soudu.

A podobně odpovím i Orionce, v tomhle případě (NO na cizí zahradě) je to opět prohřešek proti občanskému zákoníku (§ 1013) a vbíhání psa na cizí pozemek nelze řešit jinak, než u soudu. Ale - na tu zahradu přebíhá přes veřejné prostranství a tam by logicky šlo majitele psa postihnout podle zákona na ochranu zvířat proti týrání - nezabezpečení zvířete proti úniku. A ublížení na zdraví z nedbalosti (pokousání) by mělo obstát jako přestupek. Totéž s náhradou škody (výdaje s ošetřením, natržené oblečení).

20.11.2017 15:27
Veronna

XXX.XXX.81.5

A veterinarni správa, kdyby se podepsala petice...taky v ničem nepomuže?děkuji.

20.11.2017 15:30

Veronna napsal(a):

A v čem by měla pomoci? Čeho vlastně chcete docílit? Aby si baba dávala na čokla pozor? Tak s tím vám bohužel žádný "úřad" nepomůže.

20.11.2017 15:33
Veronna

XXX.XXX.81.5

A v čem by měla pomoci? Čeho vlastně chcete docílit? Aby si baba dávala na čokla pozor? Tak s tím vám bohužel žádný "úřad" nepomůže.

Aby nedošlo k dalšímu pokousaní pejsku, je tady mnoho pejsku a je mi jich lito vcetne meho..jednoho pokousal a nemuze na vystavy...bohuzel.A lidi se boji chodit ven...

20.11.2017 15:34
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Veronna napsal(a):

Bydlíte v baráku plném lidí, ten barák někomu patří, ať už soukromá osoba, nebo společnost.Zkuste sepsat petici, kde jasně uvedete, co požadujete-aby pes chodil na vodítku a nosil košík.Nechte jí podepsat lidem v domě a doporučeně pošlete danému majiteli, nebo osobně za přítomnosti ještě aspoň další osoby předejte.Nic víc vám já teda neporadím už asi.

20.11.2017 15:39

gitule vrtule napsal(a):
Bydlíte v baráku plném lidí, ten barák někomu patří, ať už soukromá osoba, nebo společnost.Zkuste sepsat petici, kde jasně uvedete, co požadujete-aby pes chodil na vodítku a nosil košík.Nechte jí podepsat lidem v domě a doporučeně pošlete danému majiteli, nebo osobně za přítomnosti ještě aspoň další osoby předejte.Nic víc vám já teda neporadím už asi.

No, asi bych nešla cestou petice, ale spíš přednesla problém na schůzi vlastníků, event. se na vlastníka, pokud je to bytové družstvo, obrátila s žádostí o stanovení nějakých pravidel. Nic moc jiného se asi dělat opravdu nedá, protože kousavý pes je peklo, ze kterého vám jen tak někdo nepomůže, bohužel.

Neregistrovaný uživatel

20.11.2017 15:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Veronna napsal(a):
Aby nedošlo k dalšímu pokousaní pejsku, je tady mnoho pejsku a je mi jich lito vcetne meho..jednoho pokousal a nemuze na vystavy...bohuzel.A lidi se boji chodit ven...

Pořiďte si paralyzér, a příště ji čoklovi smahněte mezi lampy, a třeba se pak rozsvítí i jeho majitelce

20.11.2017 15:45
Veronna

XXX.XXX.81.5

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pořiďte si paralyzér, a příště ji čoklovi smahněte mezi lampy, a třeba se pak rozsvítí i jeho majitelce

A muzu ho uderit ja ? kdyz neni muj?

20.11.2017 15:47
Veronna

XXX.XXX.81.5

No, asi bych nešla cestou petice, ale spíš přednesla problém na schůzi vlastníků, event. se na vlastníka, pokud je to bytové družstvo, obrátila s žádostí o stanovení nějakých pravidel. Nic moc jiného se asi dělat opravdu nedá, protože kousavý pes je peklo, ze kterého vám jen tak někdo nepomůže, bohužel.

Uz sem ho informovala..že se na to zepta co se stim da delat.

Neregistrovaný uživatel

20.11.2017 15:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Veronna napsal(a):
A muzu ho uderit ja ? kdyz neni muj?

V sebeobraně ho klidně můžete i zabít, ale po téhle větě:
.A nemyslíte, že když ho vezmu do náruče co už dělám pokouše i nás

pochybuju že na to budete mít...

20.11.2017 16:01
Veronna

XXX.XXX.81.5

V sebeobraně ho klidně můžete i zabít, ale po téhle větě:
.A nemyslíte, že když ho vezmu do náruče co už dělám pokouše i nás

pochybuju že na to budete mít...

To nebudu, to mate pravdu...

20.11.2017 16:09
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

... mně se zdá divné to, že by policie nevyšetřovala kdyby jí to bylo podáno jako poškození "majetku" i když na půdě soukromého subjektu. Když vám někdo poničí předmět uložený dočasně na chodbě, tak se to taky vyšetřuje... u nás třeba rozkopané skříně během stěhování - vandalství a poškození cizí věci.

20.11.2017 16:12

Ruzena_Ruzova napsal(a):
... mně se zdá divné to, že by policie nevyšetřovala kdyby jí to bylo podáno jako poškození "majetku" i když na půdě soukromého subjektu. Když vám někdo poničí předmět uložený dočasně na chodbě, tak se to taky vyšetřuje... u nás třeba rozkopané skříně během stěhování - vandalství a poškození cizí věci.

Tak je podstatný rozdíl mezi škodou způsobenou člověkem a úmyslně (to ty skříně) a pokousání psem.
Což o to, ona to policie třeba i sepíše, ale výsledkem bude, že paní odkážou na občanskoprávní řízení u soudu.

20.11.2017 16:13
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

... a ještě mne napadlo... podívat se a případně využít pojišťovnu. Jestli je pes zahrnut do pojištění domácnosti (onehdá mi to v pojišťovně nabízeli), tak bych rozjela kolotoč nahlášení na policii, vyčíslení škody (ošetřovné), nahlášení na pojišťovně ke kompenzaci... a pojišťovna to většinou soudně zavaří původci škody - není-li pojištěn. Jaký je rozdíl mezi tím, jestli vás někdo vytopí vodou, rozbije květináčem okno nebo jeho majetek nezabezpečný poškodí majetek váš?

20.11.2017 16:15
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Tak je podstatný rozdíl mezi škodou způsobenou člověkem a úmyslně (to ty skříně) a pokousání psem.
Což o to, ona to policie třeba i sepíše, ale výsledkem bude, že paní odkážou na občanskoprávní řízení u soudu.

... dobře a to by se dalo třeba vyřešit hromadnou žalobou. Ale zase chápu, že málokdy lidi chtějí se takhle družit. Ale nástroj jak se dopomoci nápravy by to byl.

20.11.2017 16:17

Ruzena_Ruzova napsal(a):
... dobře a to by se dalo třeba vyřešit hromadnou žalobou. Ale zase chápu, že málokdy lidi chtějí se takhle družit. Ale nástroj jak se dopomoci nápravy by to byl.

Nutno podotknout, že je to jediný nástroj. A ta žaloba by vůbec nemusela být hromadná.

20.11.2017 16:20
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Nutno podotknout, že je to jediný nástroj. A ta žaloba by vůbec nemusela být hromadná.

... tak beru to tak, že v jednotě je síla. A taky sečtené náklady na ošetření by už hodily zajímavější částku a soudu by bylo jasné, že jde o soustavnou činnost - tudíž vyšší míra nebezpečnosti pro společnost.

20.11.2017 16:24

Ruzena_Ruzova napsal(a):
... tak beru to tak, že v jednotě je síla. A taky sečtené náklady na ošetření by už hodily zajímavější částku a soudu by bylo jasné, že jde o soustavnou činnost - tudíž vyšší míra nebezpečnosti pro společnost.

Určitě máte pravdu, ale taky máte pravdu v tom, že dát dokupy pár naštvaných lidí, ochotných se tahat po soudech, bude nadlidský výkon, bohužel.

20.11.2017 16:29

Ruzena_Ruzova napsal(a):
... a ještě mne napadlo... podívat se a případně využít pojišťovnu. Jestli je pes zahrnut do pojištění domácnosti (onehdá mi to v pojišťovně nabízeli), tak bych rozjela kolotoč nahlášení na policii, vyčíslení škody (ošetřovné), nahlášení na pojišťovně ke kompenzaci... a pojišťovna to většinou soudně zavaří původci škody - není-li pojištěn. Jaký je rozdíl mezi tím, jestli vás někdo vytopí vodou, rozbije květináčem okno nebo jeho majetek nezabezpečný poškodí majetek váš?

Mám pocit, že pes je zahrnut do pojištění domácnosti, ale na té druhé straně - pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou psem ( podobně jako dětmi ).

20.11.2017 16:34
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Mám pocit, že pes je zahrnut do pojištění domácnosti, ale na té druhé straně - pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou psem ( podobně jako dětmi ).

... no je to možné. Nabízeli mi těch "při" pojištění více. Ale vím, že jsme tam řešili hypotetickou situaci, že mi přejede čivavu jdouci na vodítku na chodníku cyklista. Teda mně se taková situace už jednou stala, naštěstí pes včas uskočil. Paní v pojišťovně tvrdila, že když se mi podaří cyklistu zadržet nebo zjistit jeho totožnost, tedy bude jasný viník mám na kompenzaci nárok.

20.11.2017 16:37

Přesně to bych udělala i já a měli to udělat všichni ti pokousaní chudáci.

20.11.2017 17:01

Je to divné
když pes pokouše zloděje, tak je jedno kde se to stane, teda na mém pozemku = můj problém, že jsem psa nezabezpečila
ale procházející pes po chodbě si může dělat co chce ?

https://jindrichohradecky.denik.cz/zlociny-a-soudy/kdyz-pes-kousne-na-chodbe-dorucovatelku20090604.html.

20.11.2017 17:11
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Přesně to bych udělala i já a měli to udělat všichni ti pokousaní chudáci.

A když pes pojde v důsledku použití paralyzéru-bude mít nemocné srdce apod. tak vše půjde za vámi.Pak už nikoho nebude zajímat, že chtěl zaútočit apod.Ono s radami tohoto typu je třeba taky opatrnosti a uvědomění si co a jak může být.

20.11.2017 17:17

gitule vrtule napsal(a):
A když pes pojde v důsledku použití paralyzéru-bude mít nemocné srdce apod. tak vše půjde za vámi.Pak už nikoho nebude zajímat, že chtěl zaútočit apod.Ono s radami tohoto typu je třeba taky opatrnosti a uvědomění si co a jak může být.

Přiměřená obrana - bráním mikro psa proti pitovi
nejlepší by stejně bylo profackovat majitele smajlík

20.11.2017 17:19
Veronna

XXX.XXX.81.5

Přiměřená obrana - bráním mikro psa proti pitovi
nejlepší by stejně bylo profackovat majitele smajlík

Taky muj nazor, je ji to jedno i syna i dceru tak vychovala.

Neregistrovaný uživatel

20.11.2017 17:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

gitule vrtule napsal(a):

Takže pitbul může beztrestně masakrovat okoli, a je to v pohodě, ale kdyby se mu nekdo chtěl bránit, tak je vlastně chudáček, a nedej bože kdyby měl nemocný srdíčko...
Pokud o tom, že ten pes opakovaně napadal jiné existují úřední záznamy, tak věřte že i soud se v případě sporu přikloní na stranu těch, co se jen bránili!

20.11.2017 17:48
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Takže pitbul může beztrestně masakrovat okoli, a je to v pohodě, ale kdyby se mu nekdo chtěl bránit, tak je vlastně chudáček, a nedej bože kdyby měl nemocný srdíčko...
Pokud o tom, že ten pes opakovaně napadal jiné existují úřední záznamy, tak věřte že i soud se v případě sporu přikloní na stranu těch, co se jen bránili!

Pišišvore to jsem neřekla, přetváříte si mojí odpově´d dle své vlastní úvahy-pouze jsem poukázala na to, že když se psovi, by´t napadajícímu něco stane a uhyne, tak pak se jedná o nepřimněřenou obranu a nebo neúmyslné zabití zvířete v sebeobraně.Pouze jsem naznačila, že by si člověk měl uvědomit, co se může stát v případě, že použije danou metodu obrany.Věřit člověk může čemu chce, ale většinou jsou zákony na straně těch, kteří se nechovají slušně a slušný člověk nemá zastání-osobní zkušenost.

20.11.2017 17:55
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

... ještě by se mohlo zkusit tvrdit, v případě použití paralyzéru, že psa nemohl pitbull vidět vzhledem k velikosti a tmě na chodbě, takže útočil vlastně na člověka.

... ale taky si myslím, že nejlepší varianta je podání žaloby s nárokem na kompenzaci... klidně bych vyčíslila i psychickou újmu. Ale podat jí dohromady s ostatními postiženými... sjednat si na to advokáta.

U bytového družstva by to asi bylo jednodušší. BD má snad nějaké páky na sjednání pořádku. Alespoň u nás BD má ve stanovách klauzule o možnosti vypovězení členství a tudíž z toho nějaké právní důsledky. Postihovali tak pronajímatele bytů jejichž nájemci rušili klid v domě.

20.11.2017 18:01
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Ruzena_Ruzova napsal(a):
... ještě by se mohlo zkusit tvrdit, v případě použití paralyzéru, že psa nemohl pitbull vidět vzhledem k velikosti a tmě na chodbě, takže útočil vlastně na člověka.

... ale taky si myslím, že nejlepší varianta je podání žaloby s nárokem na kompenzaci... klidně bych vyčíslila i psychickou újmu. Ale podat jí dohromady s ostatními postiženými... sjednat si na to advokáta.

U bytového družstva by to asi bylo jednodušší. BD má snad nějaké páky na sjednání pořádku. Alespoň u nás BD má ve stanovách klauzule o možnosti vypovězení členství a tudíž z toho nějaké právní důsledky. Postihovali tak pronajímatele bytů jejichž nájemci rušili klid v domě.

Radit někomu lhát je opravdu chvalitebné

20.11.2017 18:01
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

... nebo nějaká záškodnická činnost.

Nedávno mi kamarád vyprávěl příběh o chlápkovi, kterému se starousedlíci zákeřně mstí za nějaký spor. Hážou mu do nového bazénu (nebo na kryt bazénu) přejetá zvířata, která naleznou na silnici, když jdou z hospody domů polní cestou vedoucí kolem pozemku s bazénem.
Podle policie neřešitelný problém, dokud nechytí pachatele s mrtvolou v ruce přímo za tu ruku a nevyčká příjezdu policie.

20.11.2017 18:03
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

gitule vrtule napsal(a):
Radit někomu lhát je opravdu chvalitebné

... no tak úplné lhaní to není... je to jenom velmi subjektivní popis situace. Jako když vaším psem pokousaný zloděj tvrdí, že si přes váš pozemek zkracoval cestu.

20.11.2017 18:05
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Tady soudíte někoho na základě dopisu jedné strany. JÁ mám pocit, že paní prudí a něco zatajuje.1. výtah ve většině pípadů po zvolení patra jede do cílového podlaží.2. paní píše, že jejího psa venčí dcera, byla vůbec u toho? 3. atd.

20.11.2017 18:07
Veronna

XXX.XXX.81.5

jahodapavel napsal(a):
Tady soudíte někoho na základě dopisu jedné strany. JÁ mám pocit, že paní prudí a něco zatajuje.1. výtah ve většině pípadů po zvolení patra jede do cílového podlaží.2. paní píše, že jejího psa venčí dcera, byla vůbec u toho? 3. atd.

Neřekla jsem, že ho venči dcera, ale že i venčí dcera stalo se to u přízemí..co prosím zatajuji? děkuji.

20.11.2017 18:08
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

jahodapavel napsal(a):

To je fakt, škoda písmenek.

20.11.2017 18:09
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Veronna napsal(a):
Neřekla jsem, že ho venči dcera, ale že i venčí dcera stalo se to u přízemí..co prosím zatajuji? děkuji.

Popište tedy přesně doslova, jak se věc sběhla, jako na policii jste udala a bude v tom jasněji.

20.11.2017 18:09
Veronna

XXX.XXX.81.5

Žádla jsem jen o radu co udělat víc nic..radu jsem dostala a učinila tak...děkuji.

20.11.2017 18:12
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Veronna napsal(a):
Žádla jsem jen o radu co udělat víc nic..radu jsem dostala a učinila tak...děkuji.

No vidím, že úplnou pravdu se nedozvíme, leda by se tu objevila ta konkrétní osoba, která daného psa vlastní a popsala, jak se celá událost stala.Vaše vyhýbavá odpově´d mluví za vše.Z půl pravdy se nedá odsuzovat ten, kdo se nemůže bránit.

20.11.2017 18:15
Veronna

XXX.XXX.81.5

gitule vrtule napsal(a):
Popište tedy přesně doslova, jak se věc sběhla, jako na policii jste udala a bude v tom jasněji.

Stála jsem u výtahu jako každy den a čekala na výtah.Přijel výtah a vyrazil pitbul vzal do zubu jorksíra..hazel s ním na stranu ze strany až pak zatáhla sousedka za vodítko, ale pitbul byl silnější než ona. Tak sem začla bojovat a snažila se zachranit meho pejske vymrskl se obojek praštil pitbula do huby...pustil jorkšíra..ten utekl ke mě a paní odešla ven venčit a já utíkala domu.

Neregistrovaný uživatel

20.11.2017 18:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

gitule vrtule napsal(a):
No vidím, že úplnou pravdu se nedozvíme, leda by se tu objevila ta konkrétní osoba, která daného psa vlastní a popsala, jak se celá událost stala.Vaše vyhýbavá odpově´d mluví za vše.Z půl pravdy se nedá odsuzovat ten, kdo se nemůže bránit.

Paní chtěla radu, jak se má v takové situaci zachovat, a nežádala vás o vedení "internetového líčení", kde Vy budete soudcem...

20.11.2017 18:16
Veronna

XXX.XXX.81.5

gitule vrtule napsal(a):

Ale mne tu pani jedna hodne poradila a pomohla..

20.11.2017 18:21
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Veronna napsal(a):
Stála jsem u výtahu jako každy den a čekala na výtah.Přijel výtah a vyrazil pitbul vzal do zubu jorksíra..hazel s ním na stranu ze strany až pak zatáhla sousedka za vodítko, ale pitbul byl silnější než ona. Tak sem začla bojovat a snažila se zachranit meho pejske vymrskl se obojek praštil pitbula do huby...pustil jorkšíra..ten utekl ke mě a paní odešla ven venčit a já utíkala domu.

No opravdový pitbul to asi nebyl, když po polechtání vymrsknutým obojkem psa pustil.Navíc jste musela svého psa nechápu proč skoro udusit, než praskl jeho obojek, když jste za něj rvala a snažila se ho zachránit, no divím se, že jste mu neutrhla hlavu, když jste tak tahala, že praskl

20.11.2017 18:22
Veronna

XXX.XXX.81.5

gitule vrtule napsal(a):
No opravdový pitbul to asi nebyl, když po polechtání vymrsknutým obojkem psa pustil.Navíc jste musela svého psa nechápu proč skoro udusit, než praskl jeho obojek, když jste za něj rvala a snažila se ho zachránit, no divím se, že jste mu neutrhla hlavu, když jste tak tahala, že praskl

Máte pravdu pokousala jsem ho ja.

20.11.2017 18:23
Veronna

XXX.XXX.81.5

Jak už jsem jednou psala děkuji za rady, které mi moc pomohly co učinit a jak se zachovat moc díky.

Neregistrovaný uživatel

20.11.2017 18:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

gitule vrtule napsal(a):

Skoro začínám mít pocit, že jste ta sousedka s pitbulem

20.11.2017 18:26
Veronna

XXX.XXX.81.5

Skoro začínám mít pocit, že jste ta sousedka s pitbulem

Ne, já jsem ten pitbul

20.11.2017 18:40
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Vrátím to do stavu diskuse: co s tím? Zadavatelka psala, že policie s tím nechce nic moc dělat a na ruce ho vzít nechce, aby pit nekousnul ještě ji. Tak si tak říkám, že tím by se ale hodně vyřešilo, protože pokud vím, tam to policie řeší, dokonce i soudy poměrně razantně, i když je pokousanému lautr ho.no

20.11.2017 18:45

Jasně že řeší
ale jejich oblíbený kec je "občanskoprávní spor", prostě koblihy a kafe jsou silnější..
ne ne ne oni musí sepsat TO
a pak se teprve řeší kdo to řešit bude
při opakovaném útoku se může pes i zabavit
dělá to už i obec s rozš. působností.

20.11.2017 19:00
Moyda

XXX.XXX.74.8

Nevím jestli to bude spadat do stejné kategorie, ale já bych otravovala policii dál. Moji rodiče mají kříženku NO, v létě tátovi proklouzla ze vrat když vyjížděl autem a on si nevšiml, přišli na to až večer. Ráno ji objevili v útulku kam ji dovezla policie poté co pokousala dva psi . Takže máti čekalo předvolání na policii, musela zaplatit pokutu za nedostatečné zabezpečení psa a náklady na veterináře. Já bych to tak nenechala, jestliže to nebylo poprvé šla bych po tom, příště to může dopadnout špatně.

20.11.2017 19:35
dark

XXX.XXX.244.143

Souhlasim s otravovanim PČR, pokousal vaseho psa. Informovat majitele domu, v jeho dome Vam dalsi "najemnik" zpusobil skodu. Vsem dolozit ucty z veteriny - kopie.

20.11.2017 20:53
Veronna

XXX.XXX.81.5

Moyda napsal(a):
Nevím jestli to bude spadat do stejné kategorie, ale já bych otravovala policii dál. Moji rodiče mají kříženku NO, v létě tátovi proklouzla ze vrat když vyjížděl autem a on si nevšiml, přišli na to až večer. Ráno ji objevili v útulku kam ji dovezla policie poté co pokousala dva psi . Takže máti čekalo předvolání na policii, musela zaplatit pokutu za nedostatečné zabezpečení psa a náklady na veterináře. Já bych to tak nenechala, jestliže to nebylo poprvé šla bych po tom, příště to může dopadnout špatně.

Taky si právě myslím, veterinářka řekla, že jsme měli ještě štěstí měl to kousnutí sice u páteře, ale kdyby chytl páteř je po pejskovi.

20.11.2017 23:20
b.k

XXX.XXX.214.176

Veronna napsal(a):

Nečetla jsem všechny příspěvky..možná už to padlo..
Nicméně píšete blbosti.. Kdyby měl soused pitbula a ten napadl Vašeho jorkšíra - tak ten už by tady fakt nebyl.. Pokud by "pokousal" (a pitbul nekouše) další tři psy pak by to jistě policie řešila..
Takže jste nejspíš provokatér a diskuze s Váma je zbytečná..
Co dělat? Dát si horkou sprchu.

20.11.2017 23:34
Veronna

XXX.XXX.81.5

b.k napsal(a):
Nečetla jsem všechny příspěvky..možná už to padlo..
Nicméně píšete blbosti.. Kdyby měl soused pitbula a ten napadl Vašeho jorkšíra - tak ten už by tady fakt nebyl.. Pokud by "pokousal" (a pitbul nekouše) další tři psy pak by to jistě policie řešila..
Takže jste nejspíš provokatér a diskuze s Váma je zbytečná..
Co dělat? Dát si horkou sprchu.

Je mi jedno co si myslite, nebo ne..ptala jsem se na dotaz, byl mi zodpovezeny a to je vse..to jaky je Vas nazor me nezajima..mejte se pekne

20.11.2017 23:43

gitule vrtule napsal(a):
Pišišvore to jsem neřekla, přetváříte si mojí odpově´d dle své vlastní úvahy-pouze jsem poukázala na to, že když se psovi, by´t napadajícímu něco stane a uhyne, tak pak se jedná o nepřimněřenou obranu a nebo neúmyslné zabití zvířete v sebeobraně.Pouze jsem naznačila, že by si člověk měl uvědomit, co se může stát v případě, že použije danou metodu obrany.Věřit člověk může čemu chce, ale většinou jsou zákony na straně těch, kteří se nechovají slušně a slušný člověk nemá zastání-osobní zkušenost.

Nesouhlasím.

Krajní nouze je krajní nouze. Přiměřenost se nehodnotí podle následků, ale podle úmyslu v okamžiku krajní nouze či sebeobrany. Navíc, nesmí to být ZJEVNĚ nepřiměřené. Když čokl chcípne, protože nezvládl paralyzér, je to prostě něco jiného, než kdybych ho píchla nožem do srdce za to, že si chtěl čuchnout, nebo tak něco. Paralyzér primárně není určen k zabíjení.

21.11.2017 09:56

Nesouhlasím.

Krajní nouze je krajní nouze. Přiměřenost se nehodnotí podle následků, ale podle úmyslu v okamžiku krajní nouze či sebeobrany. Navíc, nesmí to být ZJEVNĚ nepřiměřené. Když čokl chcípne, protože nezvládl paralyzér, je to prostě něco jiného, než kdybych ho píchla nožem do srdce za to, že si chtěl čuchnout, nebo tak něco. Paralyzér primárně není určen k zabíjení.

Bodlinko a tady nesouhlasím já. Přiměřenost krajní nouze se naopak soudí podle následku, samozřejmě se zohledňuje i míra hrozícího nebezpečí, ale v krajní nouzi nesmí být způsoben následek stejně závažný nebho ještě závažnější než ten, který hrozil.

A Megííí, není pravda, že obce mohou odebírat kousavé psy. To prostě nemohou, nemají k tomu žádný legitimní titul. Bohužel.

21.11.2017 10:05

Ale můžou
obce s rozšířenou působností.. povětšinou okresní města to byla
dříve jen svs
nejdříve se dá mírná pokuta, pak druhá.. a pak, kdyby se někomu chtělo, jako že v 60% se nic neděje, se zvíře může odebrat
může, nemusí.

21.11.2017 11:05

Ale můžou
obce s rozšířenou působností.. povětšinou okresní města to byla
dříve jen svs
nejdříve se dá mírná pokuta, pak druhá.. a pak, kdyby se někomu chtělo, jako že v 60% se nic neděje, se zvíře může odebrat
může, nemusí.

Nemůžou, nemají k tomu žádnou oporu v zákoně. Věřte mi, to není můj názor, tak to prostě je.

Odebrat zvíře může použe VS kvůli týrání. Jiný legitimní důvod není a už vůbec ne pro obce, ty tyhle páky prostě nemají.

21.11.2017 12:08

Nemůžou, nemají k tomu žádnou oporu v zákoně. Věřte mi, to není můj názor, tak to prostě je.

Odebrat zvíře může použe VS kvůli týrání. Jiný legitimní důvod není a už vůbec ne pro obce, ty tyhle páky prostě nemají.

Opravuji - odebrat může i obec za spolupráce s VS, ale pouze pro týrání, ne proto, že pes je nevychovaná bestie, co kouše lidi.

21.11.2017 12:32

Přiměřenost krajní nouze se naopak soudí podle následku, samozřejmě se zohledňuje i míra hrozícího nebezpečí, ale v krajní nouzi nesmí být způsoben následek stejně závažný nebho ještě závažnější než ten, který hrozil.
To jako fakt? A jak to jako mám odhadnout? Ve stresu, když na vás někdo útočí, těžko dokážete nějak rozumně a dlouho vyhodnocovat, co by se stalo vám, když pes půjde třeba po krku.

21.11.2017 12:42

No jo, jenže v minulosti už se rozhodlo, že únik zvířete je také týrání
protože by se mu mohlo něco stát
paralyzérem
samozřejmě, nevidím do toho

by mě zajímalo, jestli se s majitelem bestie někdo zkusil domluvit slušně.

21.11.2017 12:45

Přiměřenost krajní nouze se naopak soudí podle následku, samozřejmě se zohledňuje i míra hrozícího nebezpečí, ale v krajní nouzi nesmí být způsoben následek stejně závažný nebho ještě závažnější než ten, který hrozil.
To jako fakt? A jak to jako mám odhadnout? Ve stresu, když na vás někdo útočí, těžko dokážete nějak rozumně a dlouho vyhodnocovat, co by se stalo vám, když pes půjde třeba po krku.

Afekt smajlík
nejdříve se chrání osoby, pak zvíře, majetek
takže kvůli tomu, že mi někdo kope do branky, ho nezastřelím
policistu kousl pes do nohy, útočil na víc lidí okolo, příslušník psa zastřelil, tak je to prý v pořádku... četla jsem někde včera... liberecko.

21.11.2017 12:56

Teď to řeknu blbě...ale než se tady rozhodne, jak a kde se to má řešit...jaké instituce a jak mohou zasáhnout, tak já bych si dávala velkej bacha na situace, viz jako čekání na výtah, kde se pes může z výtahu "vyřítit" a má vašeho psa v zubech opětovně...neřešit jestli jsem v právu nebo ne, to je vašemu pejskovi, který je napaden plat prtný...takže zrovna u toho výtahu, kterým někdo (nevím kdo ) jede dolu, nestát a nečekat hned u dveří, ale stoupnout si opodál, abych "nebyla v cestě"...aby měla paní, která nezvládla svého pita ukočírovat v tom "mžiku" kdy vystartoval z výtahu, aby měla prostor a čas svého psa odtáhnout...nebo abych já měla nějakou šanci "na obranu" svého psa...

21.11.2017 12:57

Však pes přeci vždy útočí na tebe, ne..?!
Ty se jenom bráníš útoku na svou osobu svým psem...

sardullah, plně souhlasím, preventuji, nestojím u dveří, nepouštím psa prvního za roh, ani zatáčku, ani horizont...

21.11.2017 12:58

No jo, jenže v minulosti už se rozhodlo, že únik zvířete je také týrání
protože by se mu mohlo něco stát
paralyzérem
samozřejmě, nevidím do toho

by mě zajímalo, jestli se s majitelem bestie někdo zkusil domluvit slušně.

No, já vidím jiné rozhodnutí - citace z rozsudku NSS, jednalo se o opakovaný únik stáda dobytka:
Nejvyšší správní soud souhlasí se závěrem městského soudu, že únik zvířete neznamená automaticky jeho týrání.

Z toho dovodíte, že aby bylo zvíře unikáním týráno, musela by se naplnit spousta dalších okolností. Prostý útěk nestačí a není týráním. Tedy za únik zvíře neodeberete.

21.11.2017 13:03

No, já vidím jiné rozhodnutí - citace z rozsudku NSS, jednalo se o opakovaný únik stáda dobytka:
Nejvyšší správní soud souhlasí se závěrem městského soudu, že únik zvířete neznamená automaticky jeho týrání.

Z toho dovodíte, že aby bylo zvíře unikáním týráno, musela by se naplnit spousta dalších okolností. Prostý útěk nestačí a není týráním. Tedy za únik zvíře neodeberete.

Tak ať si to přepíší, vždyť je to na hlavu
jenže ono je to jedno, tady zdrhalo a umíralo 18 koní a krav, sebrali 3ks, protože nemají kam je dát
než se úřady dohodnou, pes dokouše dalších tisíc lidí nebo přetrhne vodítko a přejede ho auto
někde u Varů zabrali týraného psa a zas ho vrátili, protože nikdo nevěděl který papír se má vypsat..

21.11.2017 13:05

Když vám půjde pes po krku, tak máte celkem bez diskuze právo ho zabít, protože lidský život je přece jen ceněn víc, než ten psí.

Ono je to složitější, musí se rozlišit, jestli bráníte svého psa nebo svůj holý život, nebo své zdraví, tomu pak musí odpovídat následek vašeho jednání atd. atd. Není to na odpověď jednou větou

21.11.2017 13:07

Tak ať si to přepíší, vždyť je to na hlavu
jenže ono je to jedno, tady zdrhalo a umíralo 18 koní a krav, sebrali 3ks, protože nemají kam je dát
než se úřady dohodnou, pes dokouše dalších tisíc lidí nebo přetrhne vodítko a přejede ho auto
někde u Varů zabrali týraného psa a zas ho vrátili, protože nikdo nevěděl který papír se má vypsat..

Souhlasím, že je to na hlavu a ta bezbrannost, když vám město terorizuje jeden takovýhle zabiják a nikdo nemůže nic dělat, je hrozná. A to mluvím ze zkušenosti Tehdy jsem prosila policisty, ať ho zastřelí, až bude příště "na lovu".

21.11.2017 13:18
Veronna

XXX.XXX.81.5

Teď to řeknu blbě...ale než se tady rozhodne, jak a kde se to má řešit...jaké instituce a jak mohou zasáhnout, tak já bych si dávala velkej bacha na situace, viz jako čekání na výtah, kde se pes může z výtahu "vyřítit" a má vašeho psa v zubech opětovně...neřešit jestli jsem v právu nebo ne, to je vašemu pejskovi, který je napaden plat prtný...takže zrovna u toho výtahu, kterým někdo (nevím kdo ) jede dolu, nestát a nečekat hned u dveří, ale stoupnout si opodál, abych "nebyla v cestě"...aby měla paní, která nezvládla svého pita ukočírovat v tom "mžiku" kdy vystartoval z výtahu, aby měla prostor a čas svého psa odtáhnout...nebo abych já měla nějakou šanci "na obranu" svého psa...

Dobře a proč se to tedy stalo po třetí?

21.11.2017 13:21

Veronna napsal(a):

Protože je pes trhač, majitelka to neřeší a vy nejste dost rychlí v reakcích.

21.11.2017 13:23
Veronna

XXX.XXX.81.5

Protože je pes trhač, majitelka to neřeší a vy nejste dost rychlí v reakcích.

Přesně má mít náhubek, když ví, že je takový...

21.11.2017 13:28

Veronna napsal(a):
Přesně má mít náhubek, když ví, že je takový...

No a zkoušela jste za ní jít a rozumně dát řeč? Požádat ji, ať si ho víc hlídá, když ví, čeho je schopný? Nebo to s majitelkou nikdy nikdo neřešil?
Na začátku, než budete zvažovat petice a veterinární správu, či co tu všechno padlo, by měl být pokus o nějakou rozumnou domluvu. Ne ve chvíli, kdy se psi servali, to pracují emoce. Ale v klidu.

21.11.2017 14:02
Veronna

XXX.XXX.81.5

No a zkoušela jste za ní jít a rozumně dát řeč? Požádat ji, ať si ho víc hlídá, když ví, čeho je schopný? Nebo to s majitelkou nikdy nikdo neřešil?
Na začátku, než budete zvažovat petice a veterinární správu, či co tu všechno padlo, by měl být pokus o nějakou rozumnou domluvu. Ne ve chvíli, kdy se psi servali, to pracují emoce. Ale v klidu.

Zkoušeli to i policisté, řekli ji, že je nebezpečný.. odpověděla jim, že není.Policista se začal smát, jelikož zrovna pitbul začal skákat na dveře.

21.11.2017 14:04
Veronna

XXX.XXX.81.5

A mně řekla, že udá mě...takže tak.

21.11.2017 14:05

Veronna napsal(a):
Zkoušeli to i policisté, řekli ji, že je nebezpečný.. odpověděla jim, že není.Policista se začal smát, jelikož zrovna pitbul začal skákat na dveře.

Šla bych za ní s účtem z veteriny.
A za co že vás udá?

21.11.2017 14:07
Veronna

XXX.XXX.81.5

Šla bych za ní s účtem z veteriny.
A za co že vás udá?

Šla jsem a ona, že mi to nezaplatí...prostě vše je zbytečné..všechny rady jsem vyzkoušela a nic..bohužel.Chtěla jsem ji i pejska ukázat jak dopadl..nechtěla.

21.11.2017 14:10

Naprosto souhlasím. My máme supr výtah, že je mezírka ve dveřích, takže je vidět, jestli uvnitř někdo je nebo ne. Ale stejně, vždycky když výtahem někdo evidentně přijíždí, jsem ready vyklidit prostor, taky máme v baráku psy, kteří se navzájem nemusí.

21.11.2017 14:15

Logicky bych to asi taky udělala a nečekala, co se bude dít. Ale není to dlouhodobé řešení a tu paní s pitem zřejmě nic pak nedonutí si psa jakkoliv zabezpečit. Nelíbí se mně, že někdo prostě nemusí nic dodržovat, žádná pravidla, nic. Asi bych opravdu po čase vypěnila a psa jí nakopla nebo něco podobnýho.

21.11.2017 14:20
Veronna

XXX.XXX.81.5

Naprosto souhlasím. My máme supr výtah, že je mezírka ve dveřích, takže je vidět, jestli uvnitř někdo je nebo ne. Ale stejně, vždycky když výtahem někdo evidentně přijíždí, jsem ready vyklidit prostor, taky máme v baráku psy, kteří se navzájem nemusí.

Dobře, žiji tady tři dny s cestou..kdybych věděla, že tu bydlí takový pes dám ho radši k někomu, ale osud to chtěl a myslím, že díky tomuto se to konečně začne řešit snad jinak by to tu nikdo neřešil a dál by se báli...

21.11.2017 18:46

Když vám půjde pes po krku, tak máte celkem bez diskuze právo ho zabít, protože lidský život je přece jen ceněn víc, než ten psí.

Ono je to složitější, musí se rozlišit, jestli bráníte svého psa nebo svůj holý život, nebo své zdraví, tomu pak musí odpovídat následek vašeho jednání atd. atd. Není to na odpověď jednou větou

Espiro, máte naprostou pravdu, není na to odpověď jednou větou, je toho okolo moooc. Tady je aspoň základní info, co je nutná obrana a krajní nouze. http://www.taurusclub.cz/2015/05/sebeobrana-co-je-to-nutna-obrana-a-krajni-nouze/ Učili jsme se to i v práci. Já bych se zachovala tak, jak psala pišišvor. Paralyzér mám doma a věřte, že by stačilo jen blejsknout. Pes by se asi dost zarazil. Ten pes té sousedky, je vlastně zbraň v jejích rukách a ona s tou zbraní neumí zacházet. Abych si nechala okusovat svého psa, kdykoliv půjde ona s ním okolo a ještě žila ve strachu jít ven se svým psem a hlavně ji nepotkat, tak to teda ne.

21.11.2017 19:10
sisi58

XXX.XXX.191.1

gitule vrtule napsal(a):

Že je nebezpečný se dozvěděla posléze, někde už to psala.

21.11.2017 19:59
Veronna

XXX.XXX.81.5

Tohle je ten pitbul...co meho pejska pokousal.

21.11.2017 21:32
b.k

XXX.XXX.214.176

Veronna napsal(a):
Tohle je ten pitbul...co meho pejska pokousal.

Tak určitě...
A takhle pěkně jste si ho šla vyfotit k sousedce, která se s Váma nechce bavit...

21.11.2017 21:43
Veronna

XXX.XXX.81.5

b.k napsal(a):
Tak určitě...
A takhle pěkně jste si ho šla vyfotit k sousedce, která se s Váma nechce bavit...

To asi těžko je to ze socialnich sítích.

21.11.2017 21:57

Veronna napsal(a):

Ale já jsem neřešila "proč se to stalo potřetí"...ale pardon, pro mě je priorita číslo jedna, abych ochránila psa...tudíž než se něco někde vyřeší, tak předcházet situacím, kde by došlo ke konfrontaci s dotyčným psem...

Jinak, já mám velkýho psa, který nemusí ostatní psy...když jdu na návštěvu k mamině a výtah jede dolu, tak fenu posadím vedle klece výtahu, kam se i otvírají dveře a stoupnu si před ní...v baráku je několik psů, včetně feny malorskýho ovčáka a vím, že s tou by moje fena mohla mít problém...na malém prostoru před výtahem opravdu lahůdka pak eventuelně řešit, že se dvě poměrně velké psí holky do sebe pustěj...stejně tak, když jedu výtahem dolu, tak vystupuju jako první, abych "omrkla" situaci a fena vystupuje až za mnou...prostě nespoléhám na to, že se bude "opatrně" chovat majitel druhého psa...to za prvé...
a za druhé, pokud se nejde s majitelkou "agresora" domluvit normálně, tak klasika, můj pes byl napaden zraněn, takže veterina a šupaj na policii...nebo, co si myslím, že by nastalo u nás, kdybych domů přišla s tím, že mi mého malého psího miláčka málem překousnul pes, ještě navíc vyhlášený jako problémový, tak by nastoupil můj manžel a garantuju vám, že by si dotyčná paní dala sakra pozor, aby se k nám přiblížila max na "bezpečnou" vzdálenost...a za třetí, pokud bych věděla, že se takovým psem pravidelně potkávám, tak paralyzer do kapsy by byl samozřejmostí...

21.11.2017 22:16
b.k

XXX.XXX.214.176

Veronna napsal(a):
To asi těžko je to ze socialnich sítích.

Pokud Vám ten pes neurčitého původu naprosto BEZ důvodně pokousal Vašeho psa, máte svědky, máte vet.zprávu navíc se tak údajně už stalo 3x... logicky se obrátím na ostatní napadené a i kdybych byla jediná tak na PČR a ta se tím zabývat prostě musí.. Zjevně jste to neudělala..

21.11.2017 22:26
b.k

XXX.XXX.214.176

Apropo, proč jsem tak přísná?Protože to znám z té druhé strany, kdy si majitelé řekněme společenských plemen psů myslí, že jim musí každý uhnout z cesty, že je hrozně roztomilé, když bišon, jork...okusuje paty "někomu většímu", když tito si mohou běhat volně a provokovat..a majitelé si myslí jak je to roztomilé a jak je ten malej kluk vlastně pašák a nebojí se...A na té druhé straně stojí majitel a jeho pes-nervy pracují, ale nedej bože to dát najevo...
Nic příjemnýho..
Chovat se slušně musí všichni..

22.11.2017 09:05
Veronna

XXX.XXX.81.5

b.k napsal(a):
Pokud Vám ten pes neurčitého původu naprosto BEZ důvodně pokousal Vašeho psa, máte svědky, máte vet.zprávu navíc se tak údajně už stalo 3x... logicky se obrátím na ostatní napadené a i kdybych byla jediná tak na PČR a ta se tím zabývat prostě musí.. Zjevně jste to neudělala..

Vše jsem udělala..policie s tim nemuže nic dělat a těm co se to stalo tay ne.

22.11.2017 09:06
Veronna

XXX.XXX.81.5

Ale já jsem neřešila "proč se to stalo potřetí"...ale pardon, pro mě je priorita číslo jedna, abych ochránila psa...tudíž než se něco někde vyřeší, tak předcházet situacím, kde by došlo ke konfrontaci s dotyčným psem...

Jinak, já mám velkýho psa, který nemusí ostatní psy...když jdu na návštěvu k mamině a výtah jede dolu, tak fenu posadím vedle klece výtahu, kam se i otvírají dveře a stoupnu si před ní...v baráku je několik psů, včetně feny malorskýho ovčáka a vím, že s tou by moje fena mohla mít problém...na malém prostoru před výtahem opravdu lahůdka pak eventuelně řešit, že se dvě poměrně velké psí holky do sebe pustěj...stejně tak, když jedu výtahem dolu, tak vystupuju jako první, abych "omrkla" situaci a fena vystupuje až za mnou...prostě nespoléhám na to, že se bude "opatrně" chovat majitel druhého psa...to za prvé...
a za druhé, pokud se nejde s majitelkou "agresora" domluvit normálně, tak klasika, můj pes byl napaden zraněn, takže veterina a šupaj na policii...nebo, co si myslím, že by nastalo u nás, kdybych domů přišla s tím, že mi mého malého psího miláčka málem překousnul pes, ještě navíc vyhlášený jako problémový, tak by nastoupil můj manžel a garantuju vám, že by si dotyčná paní dala sakra pozor, aby se k nám přiblížila max na "bezpečnou" vzdálenost...a za třetí, pokud bych věděla, že se takovým psem pravidelně potkávám, tak paralyzer do kapsy by byl samozřejmostí...

S přítelem jsme taky za ní šli, ale ona je sebejistá, že se stím nedá nic dělat...

22.11.2017 09:10
Veronna

XXX.XXX.81.5

Tak jak psala espiro...nedá se nic udělat...bohužel.

22.11.2017 09:19
Veronna

XXX.XXX.81.5

b.k napsal(a):
Apropo, proč jsem tak přísná?Protože to znám z té druhé strany, kdy si majitelé řekněme společenských plemen psů myslí, že jim musí každý uhnout z cesty, že je hrozně roztomilé, když bišon, jork...okusuje paty "někomu většímu", když tito si mohou běhat volně a provokovat..a majitelé si myslí jak je to roztomilé a jak je ten malej kluk vlastně pašák a nebojí se...A na té druhé straně stojí majitel a jeho pes-nervy pracují, ale nedej bože to dát najevo...
Nic příjemnýho..

Neobvinila jsem psa, jelikož ten neví jak se má chovat.ale majitele...taky jsem zodpovědná jak se muj pejsek chová jemu je už 8 let, takže už ví co se má a co ne...

22.11.2017 09:25

b.k napsal(a):
Nic příjemnýho..

Jo Jo, chtěla jsem taky napsat něco v tomto duchu, měla jsem to samé jako zadavatelka, panelák, výtah, naše erdela a skorojezevčice věčně na volno. Já si psa škrtila ve vejšce jednou rukou, nákup v druhé, patař nás neustále atakoval a ještě jsem dostala vynadat. Tak jsem jednou k pani došla, dala jsem ruku na karabinu a řekla jí, že mojí fenu taky pustím, trochu to pomohlo...
Nemohu nějak pochopit, že vás policie odbyde slovy, že s tím nejde nic dělat (jako že fakt státní policie? na ponocný bych se fakt neobracela(městskou policii) když dáte dohromady s ostatním " pokousanými " náklady na ošetření pokousaných psů a dojdete tam?Nebo vy nemáte v baráku domovníka? ať ten dojde jako nestanná osoba vyjednat podmínky- no, nebo stačí dát do domovního řádu jak se budou psi pohybovat po společných prostorách...

22.11.2017 09:28
Veronna

XXX.XXX.81.5

Jo Jo, chtěla jsem taky napsat něco v tomto duchu, měla jsem to samé jako zadavatelka, panelák, výtah, naše erdela a skorojezevčice věčně na volno. Já si psa škrtila ve vejšce jednou rukou, nákup v druhé, patař nás neustále atakoval a ještě jsem dostala vynadat. Tak jsem jednou k pani došla, dala jsem ruku na karabinu a řekla jí, že mojí fenu taky pustím, trochu to pomohlo...
Nemohu nějak pochopit, že vás policie odbyde slovy, že s tím nejde nic dělat (jako že fakt státní policie? na ponocný bych se fakt neobracela(městskou policii) když dáte dohromady s ostatním " pokousanými " náklady na ošetření pokousaných psů a dojdete tam?Nebo vy nemáte v baráku domovníka? ať ten dojde jako nestanná osoba vyjednat podmínky- no, nebo stačí dát do domovního řádu jak se budou psi pohybovat po společných prostorách...

Domovníkovi jsem volala a ten mi řekl, že se zeptá právníka co s tím...

22.11.2017 09:32

Veronna napsal(a):
Tak jak psala espiro...nedá se nic udělat...bohužel.

Tak já osobně bych dělala, co bych mohla a nespokojila bych se s málem, manžel by to asi řešil bohužel po svém, že by pak dotyčná sama požadovala náhradu.Nevím co majitelce nebezpečného psa brání dávat mu košík.U nás je vyhláška že musí mít jak vodítko tak košík.Bude se to řešit až když pokouše třeba dítě Jen tak mimochodem, kolik vás stálo ošetření pejska?

22.11.2017 09:34
Veronna

XXX.XXX.81.5

Policisté byli při mě...chtěli mi pomoct, ale bohužel nemužou...ale aspon byli tak ochotní a zašli aspon za ní...

22.11.2017 09:38
Veronna

XXX.XXX.81.5

Tak já osobně bych dělala, co bych mohla a nespokojila bych se s málem, manžel by to asi řešil bohužel po svém, že by pak dotyčná sama požadovala náhradu.Nevím co majitelce nebezpečného psa brání dávat mu košík.U nás je vyhláška že musí mít jak vodítko tak košík.Bude se to řešit až když pokouše třeba dítě Jen tak mimochodem, kolik vás stálo ošetření pejska?

Ano, bude se to řešit až pokouše člověka..tak mi to bylo řečeno...nejsou na to zákony.Proto jsem se tu chtěla zeptat zkušeností co lidé proti tomu udělali...Já jsem ji svoje řekla..je, ale sebejistá.Ví, že zákon není a neporušila ho, jelikož u nás ve městě není nařízené mít nahubek, ale v jiných to muže být jinak.Stálo mě to dost, ale nejvíc bezmoci to řešit...

22.11.2017 09:46
Veronna

XXX.XXX.81.5

A to, že jsem to vubec začla řešit je na sousedy nepřijemna a zlá...to mi včera řekla sousedka na patře...

22.11.2017 09:50

Není zákon na co ? že lidi se můžou jíst a psi ne ? protože pes je věc ? pes není věc
podávají se žaloby i kvůli psychické újmě
člověka
když se policii nechce psát, je tu státní zastupitelství
napište kde bydlíte, ať vím kde nebydlet
výslovně uvést, že chcete být písemně inform. o všem, co ve věci udělali
takových 5 podání vysvětlení blbe.čka zabrzdí.

22.11.2017 10:00

Veronna napsal(a):
Ano, bude se to řešit až pokouše člověka..tak mi to bylo řečeno...nejsou na to zákony.Proto jsem se tu chtěla zeptat zkušeností co lidé proti tomu udělali...Já jsem ji svoje řekla..je, ale sebejistá.Ví, že zákon není a neporušila ho, jelikož u nás ve městě není nařízené mít nahubek, ale v jiných to muže být jinak.Stálo mě to dost, ale nejvíc bezmoci to řešit...

Chápu, měla jsem velké psy, teď mám malého a umím se vžít do obou situací.Náš pes měl jednou také na mále a to byli oba na vodítku, dotyčný neměl náhubek a byl prakticky na dlouho puštěný, můj byl u nohy na vodítku.Můj pes nikdy neprovokuje, jen se staví nadřazené a to bohužel ostatní nemusí snést.U nás je totiž situace na vsi poslední roky také dost špatná, chtěla jsem si pořídit paralyzér ale nakonec jsem se rozhodla pro teleskopický obušek.Takovému majiteli arogantnímu debi... bych pak při obraně omylem mohla fláknout i jednu přes, může si pak soudit a shánět svědky jak chce.Sousedy si bohužel nevyberem.

22.11.2017 10:05
Veronna

XXX.XXX.81.5

Chápu, měla jsem velké psy, teď mám malého a umím se vžít do obou situací.Náš pes měl jednou také na mále a to byli oba na vodítku, dotyčný neměl náhubek a byl prakticky na dlouho puštěný, můj byl u nohy na vodítku.Můj pes nikdy neprovokuje, jen se staví nadřazené a to bohužel ostatní nemusí snést.U nás je totiž situace na vsi poslední roky také dost špatná, chtěla jsem si pořídit paralyzér ale nakonec jsem se rozhodla pro teleskopický obušek.Takovému majiteli arogantnímu debi... bych pak při obraně omylem mohla fláknout i jednu přes, může si pak soudit a shánět svědky jak chce.Sousedy si bohužel nevyberem.

Když už se to stalo...čekala jsem, že mi aspon pomuže..třeba jen odvézt na veterinu.Ale ona si šla venčit v klidu dál to je to nejhnusnější...

22.11.2017 10:14

Veronna napsal(a):
Když už se to stalo...čekala jsem, že mi aspon pomuže..třeba jen odvézt na veterinu.Ale ona si šla venčit v klidu dál to je to nejhnusnější...

Popravdě já už se také bojím, že toho chlapa podivína s křížencem pitbula potkám.On také dělal, že se vůbec nic nestalo, nestalo ale scházely milimetry, náš stačil uskočit.Prostě vám nic jiného nezbude, než být maximálně opatrná, já bych asi psa na takových místech přenášela v nějaké tašce, což by pro vás také mohlo být řešení, před dalším nepředvídaným útokem.Tašku bych ještě něčím navoněla aby velký tolik malého necítil, třeba levandulí, vašemu to vadit nebude a pit se do tašky určitě chtít zakusovat nebude.

22.11.2017 10:20
Veronna

XXX.XXX.81.5

Popravdě já už se také bojím, že toho chlapa podivína s křížencem pitbula potkám.On také dělal, že se vůbec nic nestalo, nestalo ale scházely milimetry, náš stačil uskočit.Prostě vám nic jiného nezbude, než být maximálně opatrná, já bych asi psa na takových místech přenášela v nějaké tašce, což by pro vás také mohlo být řešení, před dalším nepředvídaným útokem.Tašku bych ještě něčím navoněla aby velký tolik malého necítil, třeba levandulí, vašemu to vadit nebude a pit se do tašky určitě chtít zakusovat nebude.

Už opatrná jsem to se nemusíte bát...při venčení jsem z dálky slyšela, že paní venčí někde poblíž, jelikož pitbul vrčel cítil toho mého, tak jsme rychle odešli pryč...

22.11.2017 10:22
Veronna

XXX.XXX.81.5

Mrzí mě, že si s ním nemužeme hrát venku jak jsme byli zvyklí.Budeme se schovávat jak zloději...

22.11.2017 11:40
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

A nie je možnosť chodiť na prechádzky v inej dobe?

22.11.2017 12:01
Beica

XXX.XXX.205.74

A nemáte poblíž nějaké místo, kam paní s pitem nechodí? Přeci nemůžete pokaždé chodí ven v nervech, že je zase potkáte, nebo se neustále rozhlížet kolem sebe, zda je někde nevidíte nebo neslyšíte, abyste se rychle zdejchli...

22.11.2017 12:09
Prestige

XXX.XXX.71.69

Já bych zašla za právníkem, ať vám napíše dopis, kde budete žádat o náhradu vzniklé škody ( veterina) a pokud ta dotyčná osoba nezaplatí, tak tu částku budete vymáhat soudně.

22.11.2017 12:19
saola

XXX.XXX.200.203

Veronna napsal(a):

Jako co čekáte? Sousedku evidentně vůbec netrápí, že její pes někoho opakovaně pokousal, je jí to jedno. Jediné, co můžete udělat, je obrátit se na soud v občansko-právním sporu a žádat náhradu škody (tj. úhradu veterinárních nákladů včetně dopravy, ušlého času, citové újmy, náklady na rekonvalescenci psa apod.). Vřele nedoporučuji, pokud nemáte relevantní důkazy o tom, k čemu skutečně u toho výtahu došlo (svědek, kamerový záznam).
Spíše se smiřte s tím, že se to stalo a přijměte opatření, aby k tomu příště už nedošlo. To znamená, že:
- při venčení psa a pohybu mimo byt (to znamená i v domě) budete pozorná a ostražitá k okolí
- máte malé společenské plemeno, které v jakémkoliv konfliktu s jiným psem nemá šanci obstát. Takže v případě nebezpečí se situaci zkuste vyhnout, psa zvedněte do náruče, i když to tedy upřímně nesnáším
- v případě, že už vašeho psa jiný pes napadne, moc se toho dělat nedá. Že si pořídíte paralyzér, to se mi při vašem přístupu moc nezdá, spíše bych vám doporučila pepřový sprej, ale ve chvíli rvačky je jakákoliv reakce k záchraně takhle malého psa dost pomalá, takže se do této situace snažte nedostat, no. Vím, že je to hraběcí rada, ale píšete, že psovi je osm let a zatím žije , takže to považujte spíš za ojedinělou, byť velkou nepříjemnost, a udělejte vše proto, aby se to neopakovalo.
Pokud jste majitelem bytu a členem společenství vlastníků, zkuste na schůzi navrhnout v budoucnu instalaci kamerového systému v domě (obvykle přízemí, vchodové dveře, prostor u výtahů a technologických místostí).
Smiřte se s tím, že se to prostě děje, žádný zákon vás přímo neochrání a za svého psa (jeho zdraví a pohodu) jste zodpovědná pouze vy. Dceru poučte také.

22.11.2017 12:36
Veronna

XXX.XXX.81.5

Prestige napsal(a):
Já bych zašla za právníkem, ať vám napíše dopis, kde budete žádat o náhradu vzniklé škody ( veterina) a pokud ta dotyčná osoba nezaplatí, tak tu částku budete vymáhat soudně.

To mě taky napadlo, že by to možná mohlo pomoci...

22.11.2017 12:38
Veronna

XXX.XXX.81.5

saola napsal(a):
Jako co čekáte? Sousedku evidentně vůbec netrápí, že její pes někoho opakovaně pokousal, je jí to jedno. Jediné, co můžete udělat, je obrátit se na soud v občansko-právním sporu a žádat náhradu škody (tj. úhradu veterinárních nákladů včetně dopravy, ušlého času, citové újmy, náklady na rekonvalescenci psa apod.). Vřele nedoporučuji, pokud nemáte relevantní důkazy o tom, k čemu skutečně u toho výtahu došlo (svědek, kamerový záznam).
Spíše se smiřte s tím, že se to stalo a přijměte opatření, aby k tomu příště už nedošlo. To znamená, že:
- při venčení psa a pohybu mimo byt (to znamená i v domě) budete pozorná a ostražitá k okolí
- máte malé společenské plemeno, které v jakémkoliv konfliktu s jiným psem nemá šanci obstát. Takže v případě nebezpečí se situaci zkuste vyhnout, psa zvedněte do náruče, i když to tedy upřímně nesnáším
- v případě, že už vašeho psa jiný pes napadne, moc se toho dělat nedá. Že si pořídíte paralyzér, to se mi při vašem přístupu moc nezdá, spíše bych vám doporučila pepřový sprej, ale ve chvíli rvačky je jakákoliv reakce k záchraně takhle malého psa dost pomalá, takže se do této situace snažte nedostat, no. Vím, že je to hraběcí rada, ale píšete, že psovi je osm let a zatím žije , takže to považujte spíš za ojedinělou, byť velkou nepříjemnost, a udělejte vše proto, aby se to neopakovalo.
Pokud jste majitelem bytu a členem společenství vlastníků, zkuste na schůzi navrhnout v budoucnu instalaci kamerového systému v domě (obvykle přízemí, vchodové dveře, prostor u výtahů a technologických místostí).
Smiřte se s tím, že se to prostě děje, žádný zákon vás přímo neochrání a za svého psa (jeho zdraví a pohodu) jste zodpovědná pouze vy. Dceru poučte také.

To ano, ale muže napadnout další..a nic se nebude dít.

22.11.2017 12:40
Veronna

XXX.XXX.81.5

Beica napsal(a):
A nemáte poblíž nějaké místo, kam paní s pitem nechodí? Přeci nemůžete pokaždé chodí ven v nervech, že je zase potkáte, nebo se neustále rozhlížet kolem sebe, zda je někde nevidíte nebo neslyšíte, abyste se rychle zdejchli...

To chodím a pořád se dokola ohlížím jak blázen..bohužel mužu jít dál od baráku, ale já nevím kam ona všude pujde...

22.11.2017 12:50
saola

XXX.XXX.200.203

Veronna napsal(a):
To ano, ale muže napadnout další..a nic se nebude dít.

No a co? Jste zodpovědná za svá zvířata, za své blízké...nikoliv za jednání báby s nevychovaným psem a její oběti.

22.11.2017 12:54
saola

XXX.XXX.200.203

Prestige napsal(a):

Jo, skvělá rada , protože není pravděpodobně žádný důkaz o tom, že yorkšíra pokousal právě tento pitbul. Právník nepracuje obvykle zadarmo, může poslat pár dopisů a udělat tytyty, ale pokud bába s pitbulem bude dělat mrtvého brouka a dobrovolně nezaplatí, k soudu stejně nemůžete (s tím, co máte v ruce), a jen vyhodíte další peníze.

22.11.2017 12:56
Prestige

XXX.XXX.71.69

Ještě se zeptám, kolik jste dala za veterinu? Máte od Policie nějaké písemné vyjádření, že s tím nemůže nic dělat?

22.11.2017 13:30
Veronna

XXX.XXX.81.5

saola napsal(a):

Už se s tím pomalu smiřuji a čekám ještě co tedy vymyslí domovník, jen jsem chtěla radu jestli se někdo do této situace dostal jak to řešil a jestli se to dá vubec řešit...nic víc nic mín...

22.11.2017 15:28

Veronna napsal(a):
S přítelem jsme taky za ní šli, ale ona je sebejistá, že se stím nedá nic dělat...

Tak opatrnost, předvídání, jak jsem psala výše...podat na policii trestní oznámení a peřák nebo paralyzer do kapsy...

22.11.2017 15:37
saola

XXX.XXX.200.203

Sardullah: a to trestní oznámení chcete podat konkrétně na co, prosím? Jako zní to hezky, tak by mne to zajímalo...

22.11.2017 16:12

saola napsal(a):
Sardullah: a to trestní oznámení chcete podat konkrétně na co, prosím? Jako zní to hezky, tak by mne to zajímalo...

No možná jsem se špatně vyjádřila...nevím zda trestní oznámení...nebo žalobu na zaplacení nákladů s ošetřením psa popř. nějakou psychickou újmu-mojí...v těhle věcech se nevyznám, takže bych asi řešila s právníkem...nebo spíš neřešila, protože si osobně nejsem moc jistá, jestli by tam nějaká šance bude...myslím, že by to spíš dopadlo tak, že já bych chodila s kasrem v ruce a předvídavost by byla moje druhé jméno a uvedená paní by podávala nějaké oznámení na nás, protože můj muž by jí ze života udělal peklo...
Jako obecně je člověk proti takovým věcem dle mého "bezbrannej"...takže já jsem bohužel z těch, co by na nikoho moc nespolíhala, ale zařídila se dle svého...

Víte mě vždycky takové chování udivuje...nemám malé společenské plemeno, mám psa, který je fyzicky schopen malého psa zabít...tak já musím udělat max pro to, aby se mě lidi s malýma pesanama nemuseli bát...a nechápu, že někomu je to úplně šumák.

22.11.2017 16:22
saola

XXX.XXX.200.203

Je to celé o předvídavosti, a tu bohužel majitelé malých kapesních psů moc nemají - a proč taky, jejich pes obvykle nikoho neohrožuje. Ale i s malým psem je třeba vždy dávat pozor na okolí, i když spíše v jeho zájmu.
Ptala jsem se proto, zda máte ke kauze nějaké informace navíc - takhle je to při směřování řešení na policii, právníka či soud absolutně prohrané.

22.11.2017 16:26
Veronna

XXX.XXX.81.5

Tak mi volal domovník, že za ní zajde a promluví s ní...uvidíme jestli to bude mít význam...

22.11.2017 16:30
Veronna

XXX.XXX.81.5

No možná jsem se špatně vyjádřila...nevím zda trestní oznámení...nebo žalobu na zaplacení nákladů s ošetřením psa popř. nějakou psychickou újmu-mojí...v těhle věcech se nevyznám, takže bych asi řešila s právníkem...nebo spíš neřešila, protože si osobně nejsem moc jistá, jestli by tam nějaká šance bude...myslím, že by to spíš dopadlo tak, že já bych chodila s kasrem v ruce a předvídavost by byla moje druhé jméno a uvedená paní by podávala nějaké oznámení na nás, protože můj muž by jí ze života udělal peklo...
Jako obecně je člověk proti takovým věcem dle mého "bezbrannej"...takže já jsem bohužel z těch, co by na nikoho moc nespolíhala, ale zařídila se dle svého...

Víte mě vždycky takové chování udivuje...nemám malé společenské plemeno, mám psa, který je fyzicky schopen malého psa zabít...tak já musím udělat max pro to, aby se mě lidi s malýma pesanama nemuseli bát...a nechápu, že někomu je to úplně šumák.

Ano, mohla bych ji dělat naschvál, bydlí pode mnou, ale k čemu by to bylo ? Nebo ji nějak trestat nevím zda je to řešení...možná, že se potrestá sama...

22.11.2017 16:37
Veronna

XXX.XXX.81.5

saola napsal(a):
Je to celé o předvídavosti, a tu bohužel majitelé malých kapesních psů moc nemají - a proč taky, jejich pes obvykle nikoho neohrožuje. Ale i s malým psem je třeba vždy dávat pozor na okolí, i když spíše v jeho zájmu.
Ptala jsem se proto, zda máte ke kauze nějaké informace navíc - takhle je to při směřování řešení na policii, právníka či soud absolutně prohrané.

Myslím si, že pitbul není pes pro každého a už ne vubec do bytu potřebuje tréning a výchovu každy den.

22.11.2017 17:20

Veronna napsal(a):
Ano, mohla bych ji dělat naschvál, bydlí pode mnou, ale k čemu by to bylo ? Nebo ji nějak trestat nevím zda je to řešení...možná, že se potrestá sama...

No ono to řešení asi není...nebo ne ideální...ale vím určitě, že pokud by s ní nebyla domluva, tak by můj chlap začal vidět rudě, psy máme jako členy rodiny a v tomto už můj chlap neřeší jestli někdo ohrožuje naše dítě či našeho psa...

Víte, jak psala výše saola...máte malinkého pejska, který nikomu neublíží a tak nedáváte dostatečně pozor, dostatečně nepředvídáte (a teď to rozhodně není nic proti vám nebo že bych házela vinu na vás, vy jste samozřejmě dle selského rozumu v právu)...kdybyste měla taky piťáka, který nesnáší jiné psy, tak věřte, že třeba u toho výtahu byste dávala sakra pozor na to, kdo výtahem přijede...protože by vám při představě, že se vám váš piťák serve s tím z baráku, naskakovala husí kůže...

22.11.2017 19:10

gitule vrtule napsal(a):

Vy mě bavíte. Když se budu rozhodovat, jestli cizí pes zakousne mého, nebo jestli já zlikviduju toho cizího, co myslíte, že asi zvítězí?

22.11.2017 19:30

b.k napsal(a):
Nic příjemnýho..

Ale tohle je rozhodně odlišná situace! Vím jak vypadá přízemí v paneláku a chodba před ním. Když vystoupí pes první...Zásadně na návštěvě v paneláku vystupuju já a fena jde "za paty".
Druhý fakt je, že když čekám na výtah a poznám (!), že nepřijíždí prázdný, jde fena stranou ode dveří.

22.11.2017 19:43

Afekt smajlík
nejdříve se chrání osoby, pak zvíře, majetek
takže kvůli tomu, že mi někdo kope do branky, ho nezastřelím
policistu kousl pes do nohy, útočil na víc lidí okolo, příslušník psa zastřelil, tak je to prý v pořádku... četla jsem někde včera... liberecko.

V Liberc i už prostě došla trpělivost...

22.11.2017 20:06

Jo.
pak druhý střelený v jbc a zas lbc no dál.. jsem ty noviny zavřela
lidé se prostě neumí domluvit
já lidem domlouvám
říkám - mám pustit svého psa ? nebo.. to vážně ?! oni se pak stydí.. a za některé se stydím já sama smajlík
anebo když se malý bojí, tak svého psa posadím a řeknu, že malého můžou pustit blíž
dnes po nás (my jsme pitbull smajlík ) vyjel mini špic, tak preventivně, řval (nechápu, kde se ten rozhlas v nich bere) a chňapl megině po tlamě, uskočil a řval dál
megina se naštvala, na zádech ježka
tak jsem ji chytla za obojek.. aby jako paní od špice měla jistotu, že ho nesníme
a ta paní neřekla ani bé.. ani.. no prostě nic, nos nahoru, odkráčela
je to již druhý mikro pes, co po nás startoval, takže tam asi v městě mají špatné zkušenosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík