Uživatel s deaktivovaným účtem

Psa jsem koupala jen jednou, když přišel z útulku. Jinak to celých 8 let nebylo potřeba. Takže za mě, když to není potřeba, nekoupala bych, nevidím k tomu důvod.
Všechno můžete začít učit hned, po dobrém a hrou.

Ohledně koupání s Keriton nesouhlasím, pokud je štěně velmi špinavé, klidně ho vykoupejte, mmch víte jakým způsobem? Použijte kvalitní (štěněcí) šampon a pořádně vysušte ručníkem a nepouštějte ven, ven jděte až druhý den.

Plně souhlasím s Keriton
napsal(a):
Psa jsem koupala jen jednou, když přišel z útulku. Jinak to celých 8 let nebylo potřeba. Takže za mě, když to není potřeba, nekoupala bych, nevidím k tomu důvod.
Všechno můžete začít učit hned, po dobrém a hrou.
Vám se pes nikdy neválí v hnusech? Nebo jak to řešíte?

K...
napsal(a):
Zase tolik ne nebo to zvládnu uhlídat. Když nezvládnu, vydrbu patřičný místo hadrem a v nejhorším i s pomocí kyblíku s vodou, ale to fakt výjimečně.

"Nevíte náhodou v kolika by se měli koupat pejsci."
pejsci se koupou, když je jim horko a když se jim to líbí. Šamponem se koupou pouze tehdy, když je to opravdu, ale opravdu potřeba (u některých tato potřeba vyplývá z charakteru jejich srsti). Cane corso stačí pouze vyčesávat.
"A v kolika by měli začít chodit na vodítku a cvičit nějaký cviky"
učit chodit na vodítku hned a cvičit cviky taky hned - v rámci HRY. Se štěnětem chodit co možno nejvíc na volno, nechť se naučí svého člověka následovat. To nejdůležitější u štěněte je si ho na sebe tzv. "navázat".
Prosím.
"Zase tolik ne nebo to zvládnu uhlídat. Když nezvládnu, vydrbu patřičný místo hadrem a v nejhorším i s pomocí kyblíku s vodou, ale to fakt výjimečně. "
přesně tak.
K...
napsal(a):
Poud bych měla velkého hladkosrstého psa jako má Keriton a nespal by s námi v posteli, myslím, že bych měla potřebu koupat ho jen velmi velmi sporadicky
Max. bych někdy utřela packy. Pokud se pes vyválí v hnusu, mívá šmouhu většinou jen okolo krku, takže dávat do vany a máčet kůli tomu celého velkého psa, to bych nedělala.
Minulá fena (viz profil. obrázek) v posteli nespala, byla dlouhosrstá a srst byla samočistící, takže i když se venku umazala, většinou to oschlo a opadalo než jsme došli domů. Celá do vany šla jen v případě nějakého toho hnusu. Kolikrát jsme za 11 let, co byla u nás, použili šampón, bych spočítala na prstech, většinou jsme ho ani neměli
Současná fena je postelová a dlouhosrstá, pohybuje se hodně v přírodě a u koní, takže v tomhle období podvozek sprchujem skoro denně, jen vodou. Pokud se v něčem válí, jsou to kupodivu jen sušené žížaly, brouci, občas suchej ptačí trus...to v pohodě přežiju. Šampónem se myje jednou za čtvrt roku v salónu a párkrát jsme ho už použili i doma.
Chce to zdravý rozum, máme roční corsačku je to klasickej gaučák.. a v létě se mi totálně zprasila v bahně, takže vlhka hadra a už jsem jela, do vany ji tahat nechci je to stres a v oblibě to opravdu nemá, takže taky nekoupeme. Později jsem se docetla, ze by se toto plemeno nemělo koupat více jak jednou ročně. Jsou to inteligentní tvorové a srst si vycistila prave v tom bahně sama (v lese, ne v sragorach na poli). Pardon za čárky píšu z mobilu, ať Vám děla jenom radost

"Chce to zdravý rozum"
jen muj zdravy rozum nechape, proc vlastne smrdi 7dmi tydenni stene...to ma byt vonavoucke - tyhle se jeste nikde nevali.
"Jsou to inteligentní tvorové a srst si vycistila prave v tom bahně sama"
tomuhle teda nerikam inteligence, ale ze je to prasatko
a mladsi fenka to dela kdykoliv je sance - a ta je nekolikrat do tydne...
vetsinou to do konce prochazky opada...