Granule pro obří plemeno

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.11.2017 14:31
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Zdravím, budeme pořizovat štěndo obřího plemene.Ráda bych postupně přešla ze způsobu krmení nyní od chovatele na možnost část denní dávky barfu nahradit granulemi.Těch je ovšem celá řada, které bych já zvolila a tak nějak tápu v tom, kterou značku zvolit.Nehledě na to, že mi bylo sděleno, že stejně většinou uvedené množství a složení neodpovídá tomu, co je na pytli napsáno.Jak krmíte vaše obříky vy, jak jste je krmily od mala?Vím, že je potřeba ohlídat vápník v krmení.Proto hledám zkušené majitele i chovatele, kteří mi poradí.Protože chci pro své štěně jen to nejlepší, ale abych štěndo pouze barfovala mi nepřijde vhodné.Je to jen můj pohled a prosím, nevyvracejte mi jej.Chci prostě část krmení nahradit granulemi, které jsou ověřené.Jo a pro rýpaly-není to otázka peněz.Děkuji všem, kteří poradí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.11.2017 15:18

gitule vrtule napsal(a):
Zdravím, budeme pořizovat štěndo obřího plemene.Ráda bych postupně přešla ze způsobu krmení nyní od chovatele na možnost část denní dávky barfu nahradit granulemi.Těch je ovšem celá řada, které bych já zvolila a tak nějak tápu v tom, kterou značku zvolit.Nehledě na to, že mi bylo sděleno, že stejně většinou uvedené množství a složení neodpovídá tomu, co je na pytli napsáno.Jak krmíte vaše obříky vy, jak jste je krmily od mala?Vím, že je potřeba ohlídat vápník v krmení.Proto hledám zkušené majitele i chovatele, kteří mi poradí.Protože chci pro své štěně jen to nejlepší, ale abych štěndo pouze barfovala mi nepřijde vhodné.Je to jen můj pohled a prosím, nevyvracejte mi jej.Chci prostě část krmení nahradit granulemi, které jsou ověřené.Jo a pro rýpaly-není to otázka peněz.Děkuji všem, kteří poradí.

Já krmila TOTW, pro dospělé. Nikdy jsem nekupovala štěněcí. Buď jsem měla kliku, nebo v tom složení nejsou tak závratné rozdíly, ale růstové problémy se nám vyhnuly.
Nevím, jestli složení neodpovídá deklarovanému, to asi nezjistím. Každopádně jsem dávala vždy bezobilné, střídala příchutě a množství odhadovala okometricky.

Dnes krmím Bardog a pes se tváří spokojeně. Jen teda drobátko přibral, dobytek přerostlá

20.11.2017 16:42

Kdo říkal, že složení a množství neodpovídá ? Pravda je, že jsou povolené jisté odchylky od čísel v analýze, takže přesně nespočítáte nic. Ale složení je tak, jak se píše na obale.
Vápník se počítá skrz průměr Ca, průměr P a metabolizovatelnou energii.
Jestli nemáme k dispozici minimální a maximální údaje Ca a P, nezjistíme toho moc..
Kromě několika málo vyjímek typu Ca 2,5 a 3900kcal vyhovuje většina granulí na trhu.
Jak spočítám Ca v kuřecím hřbetu ? Ještě nikdo mi to neřekl. Bez granulí psi také rostli..
Se tím tak netrapte a vyberte dobře stravitelné (to my tady stejně nevymyslíme) kvalitní granule, klidně all life stage nebo dospělácké.
Kvalitní znamená živočišný protein, živoč. tuk, brambory, oves, rýže (ale čím dál víc psů rýži netráví nijak extra dobře), hrášek.. a ať té přílohy není moc.

20.11.2017 18:07
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Líbí se mi tyto, má někdo zkušenost?www.eshop.doglife.cz/black-angus-junior-30kg.

20.11.2017 19:18

Jo, ale napůl s masem.. je tam málo tuku (tedy pro mého psa) pro štěně.. může to být vidět na srsti, ...
mají tu špatně složení, není moučka, je to maso..
krmila jsem i druhé Markus naturnah.. úplně stejné, Lukullus taktéž
kvalitní, ale pro někoho může být "nedostatečné".

30.11.2017 14:13
psíchovatelka

XXX.XXX.203.4

Já jsem teda spíš na menší plemena, ale co vím, tak kamarádka krmí svoji dvouletou holčičku německý dogy Britem určeným speciálně těmhle obřím plemenům. My našim prckům dáváme na její doporučení to samý (jen samozřejmě variantu pro malý rasy) a všechno super, takže doporučuju.

30.11.2017 15:59
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jo, ale napůl s masem.. je tam málo tuku (tedy pro mého psa) pro štěně.. může to být vidět na srsti, ...
mají tu špatně složení, není moučka, je to maso..
krmila jsem i druhé Markus naturnah.. úplně stejné, Lukullus taktéž
kvalitní, ale pro někoho může být "nedostatečné".

Objednala jsem na zkoušku Carnilove Dog Salmon @ Turkey puppies, tak jsem zvědavá, ty mají 20 procent tuku, takže jsou zas o něco lepší a k tomu barf.Bude doufám spokojenost.Srst pro něj je důležitá, má-li žít venku většinou.

30.11.2017 21:02
luuuca

XXX.XXX.10.197

gitule vrtule napsal(a):
Objednala jsem na zkoušku Carnilove Dog Salmon @ Turkey puppies, tak jsem zvědavá, ty mají 20 procent tuku, takže jsou zas o něco lepší a k tomu barf.Bude doufám spokojenost.Srst pro něj je důležitá, má-li žít venku většinou.

Na Carnilove opatrně, hodně pesanů, co znám z něj průmovalo :).

1.12.2017 09:47
inusanka

XXX.XXX.98.58

Krmím obříky kombinovanou, granule používám bezobilné - TOTW, Wolfsblut a podobné, asi by šel i Purizon. Záleží na tom, jak chcete krmit tu druhou složku, my máme granule jako tu slabší. Třeba momentálně už týden do večerních granulí ani rypák nestrčila, jindy by vzala dvojitou dávku. Jako malá žrala Acanu bezobilnou.

2.12.2017 09:42
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Inusanka-ony ty granule jsou právě taky bez obilí a brambor-pokud budu věřit tomu, co je tam psáno, ale přišly mi jako ideální i vzhledem k tomu, že mají vápníku pod 2 procenta.Ano, chci mít granule také jako slabší složku-např. přes den barf, na noc granule.Tak uvidíme, jak si prcek povede.

2.12.2017 10:12

"ale přišly mi jako ideální i vzhledem k tomu, že mají vápníku pod 2 procenta."

proc je tohle nejdulezitejsi ve vyberu grancli?

2.12.2017 11:15
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Protože se domnívám, že čím rychleji obří plemena vyrostou, tím větší problémy mají, co se kvality stavby kostry týká, může to ovlivnit v určité míře kvalitu DKK a lokty psa.Navící pozvolný a souměrný růst dává čas kostem nabrat potřebné množství vápníku na stavbu kosti.Kdežto rychle rostoucí kosti jsou křehčí a tenčí.A pokud má kostra nosit váhu mezi 60-90kg, musí být kvalitní.Jenže k tomu si musím ohlídat fosfor, který se nalézá ve velké míře v mase a pokud se z těla odplavuje, bere s sebou vápník apod.Správná a vyvážená krmná dávka je základem, i když genový základ neovlivní u jedince.
petrahei-nepíši, že je to nejdůležitěší, ale vzhledem k velikosti plemene, které budeme mít a nárokům na jeho výživu mi přišly ideální.

2.12.2017 15:27

Musíte ale znát průměrné (tudíž min. a max. čísla obou) hodnoty vápníku, fosforu + využitelnou energiim spočítat dle vzorce, a pak teprve víte, jestli se granule vejdou do limitu pro štěně obřího plemene
Tyto puppy Carnilove neviděly maso, takže vápníkem bych se tolik neznepokojovala.4100kcal je dost, takže ten vápník se nejspíš využije všechen. Ale v granulích s 3500kcal určitě ne, takže tam je možné mít i ta 2%.
Přesně se to dovíte ale jedině dle vzorce a skrz psa. On ty které granule totiž nemusí využít dost - bude mít vápníku málo.
Jak se počítá vápník u kuřecího skeletu ? Nijak. Větší pes se tím krmí schválně a roste perfektně.

2.12.2017 15:30

"energii" a před 4100 mezera, nejde mi editovat, sorry.

2.12.2017 19:08
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Musíte ale znát průměrné (tudíž min. a max. čísla obou) hodnoty vápníku, fosforu + využitelnou energiim spočítat dle vzorce, a pak teprve víte, jestli se granule vejdou do limitu pro štěně obřího plemene
Tyto puppy Carnilove neviděly maso, takže vápníkem bych se tolik neznepokojovala.4100kcal je dost, takže ten vápník se nejspíš využije všechen. Ale v granulích s 3500kcal určitě ne, takže tam je možné mít i ta 2%.
Přesně se to dovíte ale jedině dle vzorce a skrz psa. On ty které granule totiž nemusí využít dost - bude mít vápníku málo.
Jak se počítá vápník u kuřecího skeletu ? Nijak. Větší pes se tím krmí schválně a roste perfektně.

Nerozumím vzorec energie?Není mi známý žádný takový vzorec.Mě přišly tyto granule jako kvalitní, protože složení na pytli a recenze na ně jsou pozitivní.Ale pokud máte lepší řešení a granule, se kterými máte zkušenost, ráda se poučím.Proto jsem zde zadala vlákno, abych se dozvěděla více.I když každý pes je jiný, tak správná a vyvážená strava je část úspěšného vývoje psa.Pokud byl vzorec myšlen jako sarkasmus-což dle psaní nepoznám, pak přivítám každou dobrou radu a zkušenost.

2.12.2017 19:34

:D vzorec skutečné výše vápníku opravdu existuje. Limit pro obry je 4,5g na 1000kcal, nejméně má být 2g, fosforu 2,5 - 4g.
Nesmí se použít minimální udané množství vápníku, ale průměr nebo maximum.
Všechno musí být ve stejném typu - sušina nebo mokřina.
Carnilove moučka z lososa pro štěňátka: 3,4g...do limitu se vejde.
Ale kvůli těm kaloriím zas tak extra málo Ca nemá, že smajlík
A nevím, jestli výrobce udává min. max. průměr nebo sušinu. Pak také je legrační, že tato čísla mají nějaké ty dovolené odchylky. Ve skutečnosti v tom balení nemusí být jen 1,4g Ca, ale třeba 1,6g.
Dobré, ne ?

2.12.2017 19:51
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

:D vzorec skutečné výše vápníku opravdu existuje. Limit pro obry je 4,5g na 1000kcal, nejméně má být 2g, fosforu 2,5 - 4g.
Nesmí se použít minimální udané množství vápníku, ale průměr nebo maximum.
Všechno musí být ve stejném typu - sušina nebo mokřina.
Carnilove moučka z lososa pro štěňátka: 3,4g...do limitu se vejde.
Ale kvůli těm kaloriím zas tak extra málo Ca nemá, že smajlík
A nevím, jestli výrobce udává min. max. průměr nebo sušinu. Pak také je legrační, že tato čísla mají nějaké ty dovolené odchylky. Ve skutečnosti v tom balení nemusí být jen 1,4g Ca, ale třeba 1,6g.
Dobré, ne ?

Já mám ty granule jen jako doplněk, protože chci barfovat, ale zároveń část denní dávky nahradit granulemi.Tak si myslím, že když budu hlídat váhu a celkovou kondici prcka, tak to bude ok

2.12.2017 19:53

Vzoreček: Ca% * 1000 / (kcal / 10)
Nemá to smysl, počítat blbosti, radši dávat kvalitní jídlo. Přírodní konzervace všech surovin, maso, vhodná příloha, kvalitní tuk.

2.12.2017 19:55
Terven

XXX.XXX.110.147

Vzoreček: Ca% * 1000 / (kcal / 10)
Nemá to smysl, počítat blbosti, radši dávat kvalitní jídlo. Přírodní konzervace všech surovin, maso, vhodná příloha, kvalitní tuk.

Což Carnilove asi nesplňuje, tipuju...nevím jak pro obry, já nedám dopustit na ND a Marp.

2.12.2017 19:58
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Terven napsal(a):
Což Carnilove asi nesplňuje, tipuju...nevím jak pro obry, já nedám dopustit na ND a Marp.

Není v nich živočišný tuk nejasného původu?Také jsem na ně koukala.

2.12.2017 20:03

Marp natural + ND jehně = živočišný tuk.
Ostatní jsou ok.
Carnilove se do toho limitu vejdou, ale že by se nějak vytáhly... je to na hraně. Protože moučka. Moučka má super stravitelnost, ale psa tím teda fakt nekrmím. To je jak poválečný stav. Na co, když máme maso.

2.12.2017 20:05

Vejdou se do vápníku, jinak... poválečný stav.

4.12.2017 12:50
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Kreveto, nejste Vy megííí?
Už mám takové tušení pár dní, teď mi to přijde skoro jisté. :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík