Zdravím,
chceme si pořídit psa a v útulku mají toto štěně- http://zvirata.identifikace.cz/data/WS_data/3ebcb9b1-4165-4757-8a08-e6231e8a2889.jpg. Dokážete odhadnout, čeho je to asi kříženec ? Je mu šest týdnů a přijde mi, že je dost velký.
Děkuji za odpovědi.
Sciurus
napsal(a):
Zdravím,
chceme si pořídit psa a v útulku mají toto štěně- http://zvirata.identifikace.cz/data/WS_data/3ebcb9b1-4165-4757-8a08-e6231e8a2889.jpg. Dokážete odhadnout, čeho je to asi kříženec ? Je mu šest týdnů a přijde mi, že je dost velký.
Děkuji za odpovědi.
Těžko říct, může v sobě mít několik plemen... může to být prostě kříženec kříženců...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Podle barvy- dobrman, rotvajler...toto zbarvení je moje oblíbené.

Sciurus
napsal(a):
Zdravím,
Děkuji za odpovědi.
Kříženec NO s labradorem?
Soused si bral před rokem téměř stejného (někdo jich u cesty vyhodil rovných 6) a je to nejspíš kříženec NO a RTW.
napsal(a):
Https://www.genomia.cz/cz/test/caniline/.
Asi si našetřím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
sisi58
napsal(a):
Asi si našetřím.
Jj, a za našetřené peníze kupte čubině něco, z čeho bude mít radost
...a DNA test to určitě nebude
Je krásná!

sisi58
napsal(a):
Asi si našetřím.
...nádherný pes...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jj, a za našetřené peníze kupte čubině něco, z čeho bude mít radost
...a DNA test to určitě nebude
Je krásná!
Jasnačka. Za ty peníze opravdu můžu nakoupit něco užitečného. I když by mě i zajímalo, jestli je to Choďák nebo ne. Ale i s absencí této vědomosti mohu žít. A psovi je to fuk. Je z útulku, takže dohledat původního majitele nelze.
Na fotce naše minulá fenka Choďáka s PP.
Prachy do analýzy plemenné příslušnosti bych určitě nevrazila, ale stejně mi nikdy nepřestane vrtat v hlavě, co vše bylo namícháno v nebožce. Takže naprosto chápu všechny ty tazatele, kteří sem vkládají fotky, aby ostatní tipovali a většinou se dozví, že se mají těšit z krásného pejska a nepátrat, když je bez PP
PS: Ještěže u současné feny ti rodiče byli přistiženi
Terven
napsal(a):
Prachy do analýzy plemenné příslušnosti bych určitě nevrazila, ale stejně mi nikdy nepřestane vrtat v hlavě, co vše bylo namícháno v nebožce. Takže naprosto chápu všechny ty tazatele, kteří sem vkládají fotky, aby ostatní tipovali a většinou se dozví, že se mají těšit z krásného pejska a nepátrat, když je bez PP
PS: Ještěže u současné feny ti rodiče byli přistiženi
Já bych vsadila na seltii a jrt :).

Terven
napsal(a):
Dííky
Šeltii jsem tipovala taky a nejen já, jrt - to jste první
jinak tam byl možná vidět špic a papillon.
A možná je to mix plemen, která by nikdo netipoval... Fakt se to nedá říct, vždycky to budou jen dohady.
napsal(a):
A možná je to mix plemen, která by nikdo netipoval... Fakt se to nedá říct, vždycky to budou jen dohady.
Nepochybuju o tom, že to budou jen dohady, jistojistě byla vořech vořechů, nikoli kříženec F1.
Ale tipuju, že skoro každého majitele vořecha takové dohady baví
Terven
napsal(a):
Nepochybuju o tom, že to budou jen dohady, jistojistě byla vořech vořechů, nikoli kříženec F1.
No jistě! Vlkošedý s žíháním na nohách, hlavě a trenýrkách. Kdo hádá hubenýho kavkazáka je totálně bez fantazie!

I mě to baví, i po letech.
I přesto, že povaha ohaře je tam dost jasná, tak stejně, má tu barvu z rtw, když je to takovej strašnej hubeňour? Tuhle jsem potkala na veterině 60kilovýho rotvíka a od tý doby jsem psovi zvýšila krmnou dávku, protože mi najednou přijde jak lunt
Terven
napsal(a):
Dííky
Šeltii jsem tipovala taky a nejen já, jrt - to jste první
jinak tam byl možná vidět špic a papillon.
Tady jsou nebo byli 3 psi, asi sourozenci, teď dlouho už jsem neviděla ani jednoho. Barva úplně identická jako Vaše stará fenka, jeden teda měl znaky jen na hlavě. Na mírně kratších nožkách. Říkali, že jsou to kříženci JRT.
Úplně boží krátká, hustá srst. Určitě delší, než JRT. Něco jako krátkosrstý německý ovčák, ale tak 10* hustější. Bílá perfektně bílá. Suchý, pevný, svalnatý pes. Takový hezčí JRT.
Až na to, že měli mezi 30 a 37kilo. Jak byli huňatí, opticky tak 45
Ale člověk fakt nedokázal vymyslet, čeho by to mohli být kříženci, možná nějaký severský pes s basetem, sao s basetem? Ale když byli převážně bílí? Úplně nenormální kombinace, ale člověk teda tam fakt při té velikosti toho JRT nechtěl věřit.
tapina
napsal(a):
Tady jsou nebo byli 3 psi, asi sourozenci, teď dlouho už jsem neviděla ani jednoho. Barva úplně identická jako Vaše stará fenka, jeden teda měl znaky jen na hlavě. Na mírně kratších nožkách. Říkali, že jsou to kříženci JRT.
Úplně boží krátká, hustá srst. Určitě delší, než JRT. Něco jako krátkosrstý německý ovčák, ale tak 10* hustější. Bílá perfektně bílá. Suchý, pevný, svalnatý pes. Takový hezčí JRT.
Až na to, že měli mezi 30 a 37kilo. Jak byli huňatí, opticky tak 45
Ale člověk fakt nedokázal vymyslet, čeho by to mohli být kříženci, možná nějaký severský pes s basetem, sao s basetem? Ale když byli převážně bílí? Úplně nenormální kombinace, ale člověk teda tam fakt při té velikosti toho JRT nechtěl věřit.
Jde o to, jak moc se dá věřit informaci, že jde o křížence JRT.
Třeba já, když tvrdím, čeho je moje současná fena mix, tak se opírám o fakt, že rodiče byli přistiženi svázaní , ale už x krát jsem od lidí slyšela, že jejich pes je kříženec toho a onoho, jenže vycházeli z toho, jak psa otipovali třeba pracovníci útulku, případně ze svých vlastních tipů, ke kterým došli pomocí internetu
Třeba tu mojí nebožku, viz foto, v útulku označili jako křížence kokršpaněla... asi tak...je fakt, že to bylo potmě.
Ale na druhou stranu je fakt, že někdy by člověk v kříženci toho pravého rodiče nehledal. Moje kolegyně má mix BOC a boxera, BOC v tom není vidět skoro vůbec.
Viděla jsem krásného hladkosrstého voříška velikosti menšího bígla, otec prý malamut.
Terven
napsal(a):
Jde o to, jak moc se dá věřit informaci, že jde o křížence JRT.
Třeba já, když tvrdím, čeho je moje současná fena mix, tak se opírám o fakt, že rodiče byli přistiženi svázaní , ale už x krát jsem od lidí slyšela, že jejich pes je kříženec toho a onoho, jenže vycházeli z toho, jak psa otipovali třeba pracovníci útulku, případně ze svých vlastních tipů, ke kterým došli pomocí internetu
Třeba tu mojí nebožku, viz foto, v útulku označili jako křížence kokršpaněla... asi tak...je fakt, že to bylo potmě.
Ale na druhou stranu je fakt, že někdy by člověk v kříženci toho pravého rodiče nehledal. Moje kolegyně má mix BOC a boxera, BOC v tom není vidět skoro vůbec.
Viděla jsem krásného hladkosrstého voříška velikosti menšího bígla, otec prý malamut.
Jak moc jde věřit... Kdybyste ty psy viděla, tak tam nešlo věřit fakt nic
Oni je ti lidi měli přes útulek, že někdo vyhodil štěňata. Otipovali to tak v útulku. Někdy člověk přemýšlí, co tu je tak okolo za běžnější psy. Tady třeba jsou docela hodně baseti, jsou tu corgiové, je tu jeden bobtail,2 samojedi, ale nic z toho tam člověk nevidí, jen toho JRT. Pak je tu taková místní anomálie - vesnice v lese - dřív tam byly domy, jen tak, mezi borovicemi, teď je to luxusní adresa - každý barák má vysokou zeď nebo dvojitý plot a 1-2 sao. Představivost pracuje
Jo, tady taky chodí pes, vypadá jako veliký boston nebo trošku menší a míň robustní černo-bílý boxer s ušima nahoru. Třeba to je taky BOC x boxer.
Babička má taky mix, něco s kokrem, možná 10 generací zpět teď těch kokrů je málo, ale historický, v těch křížencích kříženců budou ještě dlouho.
Nam taky vrta hlavou, co vse ma v genech nase utulkove trestidlo .
Uz jsme zvazovaly i stopu welsh corgi :-D.
noemi
napsal(a):
Nam taky vrta hlavou, co vse ma v genech nase utulkove trestidlo .
Uz jsme zvazovaly i stopu welsh corgi :-D.
Tipnu si Křivé nožičky (milovníci corgi prominou ) tu barvu také mohou mít corgi.Uši velké, ale stojací.Ale zbytek těla není vidět.Podle tvaru hlavičky a krátké srsti, že by boxer, nebo nějaký bul?