Pěknou neděli přeju, a vám, kdo nejste po obědě nebo naopak těsně po - teď si příspěvek radši nečtěte :D
Pejsek mi nestrávil maso, takže od včerejšího večera kňučel, bolelo ho bříško (tříletý boloňák). Přeskočím vývoj celé noci, každopádně byla jsem s ním vzhůru, a jelikož nezvracel a venku jen čůral, ve tři ráno jsem volala na pohotovost, jestli mám přijet, nebo to počká. V tu chvíli se poprvé vyzvracel... Veterinářka říkala, ať mu nedávám nic k jídlu a ani vodu (pro mě známý scénař, nedávno jsem to absolvovala se štěnětem). Minule mi doporučovala cca po 12 hodinách regulovaný pitný režim... Naposledy zvracel v osm ráno, jen šťávy, pak jsme všichni dospávali probdělou noc. Po dvanácté jsme šli ven a já jsem mu dala trochu vody. V tu dobu byl ok, hlídal, štěkal, běhal, vrtěl ocáskem. Asi před půl hodinou zvracel vodu a teď zase polehává (jasně, pořád je vyčerpaný a má prázdné bříško...).
Nechci hnát na pohotovost, když vím, z čeho to má, a žaludek už má vyčištěný... Samozřejmě kdyby mi tu kňučel nebo zase hodně zvracel, tak pojedu.
Teď tedy můj dotaz - jak s tou vodou? Jak dlouho může být bez ní? Když mi vyblinkal i to malé množství vody, co s tím? Nebo je to situace která si říká o veta ihned?...Jak říkám, nedávno jsem to absolvovala se štěndem, to mi blinká poměrně často, když venku něco olízne atd... Ale tam je to jednorázovka, popřípadě měl virózu a byl na antibiotikách, takže jsem prostě utírala vyzvracenou vodu, než se žaludek zklidnil..
U boloňáčka se bojím, protože mu zjevně nesedlo maso a potřeboval to jen dostat ven... Vím, můžu volat na pohotovost znovu, ale zdá se mi, že už je jen unavený a pořád mu není nejlíp, což je pochopitelné, žaludek se mu ještě nezklidnil..Akorát nevím, jak tedy s tou vodou abych něco nepokazila.
Moc děkuju za každý tip a držte nám palce, ať je mu brzo líp.
Enter
napsal(a):
Nejsem doktor, ale kdyby pes vůbec nepil a zvracel, bála bych se dehydratace. Asi bych podávala malé množství vody pokojové teploty. Náš pes většinou dostal injekci na zklidnění žaludku (aby dál nezvracel, složení nevím), ale pití měl mít vždy k dispozici.
Jojo, tu injekci jsme dostali minule se štěndem, ale to bylo, když měl virózu a zvracel třeba 20x za den. Zkusím mu dát ještě míň, než předtím, abych moc nedráždila žaludek... Od té doby mi nezvracel, spinká (po té probdělé noci spí oba jako zabití teď)...