10 kg pes - tip na přepínací vodítko?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.12.2017 18:50
Andena

XXX.XXX.9.5

Prosím o tip na vodítko pro westíka.
Uvažuji o delším klasickém vodítku nebo o přepínacím, ale u nás ve zverimexech ho nemají na ukázku, jen pro velká plemena s masivními karabinami.
Teď mám vodítko 140 cm na chození u nohy a 5 m stopovačku.
Zatím je west jen 4měsíční, tak ho co nejvíc pouštím, kde je to bezpečné, a fixuji na sebe (přivolání, přivolání, přivolání! radostně, hravě a často + velké chválení a hraní).

Na přivolání chodí už dobře, přesto bych potřebovala vodítko mezi 240 a 320 cm.
Moc prosím o konkrétní tipy na výrobce nebo odkazy na webovky.

Po rodičích to vypadá v dospělosti na 9 - 10 kg.

Dřív jsme bydleli na bezpečném sídlišti se spoustou zeleně blízko okraje lesa a luk a předešlí psi měli dobré přivolání, takže chodili většinou bez vodítka, teď jezdíme často zatím na kratší výlety, ale kvůli dětem jsme ve městě, tak pro bezpečnost akčního štěněte sháním ještě nějakou střední délku vodítka, pětimetrovka se s dvěma dětmi drží v ruce hůř.
MOC DĚKUJI ZA TIPY! Teď na rodičovské dovolené nezvládám propátrávat internet.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.12.2017 20:14

Nakonec jsem si nechala ušít to správné
Protože buď to nebyl dobrý materiál nebo krátké, dlouhé.
Podle tohoto mi vyrobili 5,5m přepínací za 490kč a to samé 2,6m.
http://24hodinovka.cz/voditka-pro-psy/321-trixie-prodluzovaci-voditko-sportive-vel-xs-s.html
A pak bavlněné
https://voditka-pro-psy.heureka.cz/profizoo-voditko-prepinaci-bavlna/recenze/
https://www.jarmen-pro.cz/voditko-prepinaci-20x240-d332.htm

Problém je, že čím delší, tím větší dělají kroužky a karabiny. To bavlněné má karabinu plochou a fakt těžkou.

Tyto jsou lehké a menší karabiny, na malého psa dobré, ale vrch je jakoby satén, zrovna mně je to nanic, ale prodává se dost.
https://www.heureka.cz/?h[fraze]=Trixie%20Voditko%20prepinaci%20Softline%20DOG%20PRINCESS%20ruzove.

5.12.2017 20:21

5.12.2017 23:32

Andena napsal(a):
Prosím o tip na vodítko pro westíka.
Uvažuji o delším klasickém vodítku nebo o přepínacím, ale u nás ve zverimexech ho nemají na ukázku, jen pro velká plemena s masivními karabinami.
Teď mám vodítko 140 cm na chození u nohy a 5 m stopovačku.
Zatím je west jen 4měsíční, tak ho co nejvíc pouštím, kde je to bezpečné, a fixuji na sebe (přivolání, přivolání, přivolání! radostně, hravě a často + velké chválení a hraní).

Na přivolání chodí už dobře, přesto bych potřebovala vodítko mezi 240 a 320 cm.
Moc prosím o konkrétní tipy na výrobce nebo odkazy na webovky.

Po rodičích to vypadá v dospělosti na 9 - 10 kg.

Dřív jsme bydleli na bezpečném sídlišti se spoustou zeleně blízko okraje lesa a luk a předešlí psi měli dobré přivolání, takže chodili většinou bez vodítka, teď jezdíme často zatím na kratší výlety, ale kvůli dětem jsme ve městě, tak pro bezpečnost akčního štěněte sháním ještě nějakou střední délku vodítka, pětimetrovka se s dvěma dětmi drží v ruce hůř.
MOC DĚKUJI ZA TIPY! Teď na rodičovské dovolené nezvládám propátrávat internet.

Přepínací vodítko je fajn. Třeba když nemáte volnou ruku ( nebo vás zebe), přepnete přes rameno.
Jinak lepší než 5m stopovačka, je určitě flexi vodítko - na takové jištěné pobíhání, kdy pes nemusí jít spořádaně v určité vzdálenosti.

6.12.2017 07:22

Nejlepší a jediný přepínací vodítko, co jsem kdy používala, jsem si vyrobila z 5m stopovačky. Nepotřebovala jsem k tomu ani kroužky, jen jednu karabinu navíc, kterou jsem uvázala zhruba do těch tří metrů délky, zbytek šňůry jsem vyřešila pomocí uzlů. Ještě bych to někde našla, kdyby se někdo chtěl inspirovat. Přišlo mi fajn, že tam právě nebyly žádný kroužky navíc, o který by si člověk mohl zrasit ruku.

6.12.2017 08:17

Používám 7 let přepínací vodítko Hurtta. Drží kroužky i karabiny, je kulaté, příjemné do ruky
Jen je 10mm silné a to je asi na psíka zadavatelky dost. Ale zase slabší bude méně pohodlné na držení v ruce.
Za léta se psy jsme vyráběli vodítka z horolezeckých šňůr a smyček v různých délkách, sílách, barvách - všechno založené na uzlech - nikdy nepovolily. Jen se dřív hůř sháněly kvalitní karabiny.

6.12.2017 10:23
Terven

XXX.XXX.110.147

Taky mám psa 9 kg. Přepínací vodítko jsme měli též, podařilo se nám ho zničit, plánovala jsem koupit nové a nakonec jsem zjistila, že ho nepotřebuju smajlík
Značku nevím, bylo to takové lanko s kroužky, max. délka jen něco kolem 2 metrů. Ale vlastně jsem vůbec nepoužívala přepínací funkci, trvale jsem měla nastavenou nejdelší variantu a podle potřeby jsem zkracovala navíjením na ruku apod.
Něco takového
http://www.krmiva-grel.cz/psi/provazove-prepinaci-voditko-prumer-8mm-cerno-vinove
Teď mám Flexi Comfort S - do 15 kg s páskem a nestěžuju si. Do města mi to přijde ideální. Jisté nevýhody to má, třeba to nejde úmyslně pustit z ruky a nechat psa vláčet, což jsem s přepínacím občas dělala.
Mně ta délka okolo dvou až tří metrů přijde nepraktická pokud to není samonavíjecí. Protože buď potřebuju, aby pes šel u nohy a pak mi stačí podstatně kratší. Je-li delší (2-3m) musí se pes stále pohybovat od vás v této vzdálenosti, jakmile se přiblíží, což moje fena dělá běžně, vodítko se válí po zemi, v loužích, ve špíně, motá se psu mez nohy, takže musíte neustále korigovat délku rukou.

6.12.2017 10:54

Https://www.vaschovatel.cz/87275-voditko-hurtta-training-cerne-250cm-8mm.html

Příjemné do ruky, nezničitelné. Výhoda přepnutí : velkou smyčku hoím přes rameno ( křížem přes prsa), pes jde u nohy a mám ruce v kapsách ( nebo plné nějakých nesmyslů).

6.12.2017 10:56

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Příjemné do ruky, nezničitelné. Výhoda přepnutí : velkou smyčku hoím přes rameno ( křížem přes prsa), pes jde u nohy a mám ruce v kapsách ( nebo plné nějakých nesmyslů).

Pochopitelně "hodím".

6.12.2017 14:30
ainu

XXX.XXX.128.2

Pokud byste chtela prepinaci reflexni, mam k doprodeji jeste par kusu neonove zlutych reflexnich voditek delky 2m, prumer 8mm - na cca 10kg hafana idealni. Lano je spletano v CR a kompletace je take u nas. Jsou to na zakazku vyrobene produkty pro muj blog.

Cena je 200 CZK.

Mozne osobne vyzkouset v Praze (Andel) anebo postou za 60CZK (doporucene).

11.12.2017 09:29
Andena

XXX.XXX.87.245

Nakonec jsem si nechala ušít to správné
Protože buď to nebyl dobrý materiál nebo krátké, dlouhé.
Podle tohoto mi vyrobili 5,5m přepínací za 490kč a to samé 2,6m.
http://24hodinovka.cz/voditka-pro-psy/321-trixie-prodluzovaci-voditko-sportive-vel-xs-s.html
A pak bavlněné
https://voditka-pro-psy.heureka.cz/profizoo-voditko-prepinaci-bavlna/recenze/
https://www.jarmen-pro.cz/voditko-prepinaci-20x240-d332.htm

Problém je, že čím delší, tím větší dělají kroužky a karabiny. To bavlněné má karabinu plochou a fakt těžkou.

Tyto jsou lehké a menší karabiny, na malého psa dobré, ale vrch je jakoby satén, zrovna mně je to nanic, ale prodává se dost.
https://www.heureka.cz/?h[fraze]=Trixie%20Voditko%20prepinaci%20Softline%20DOG%20PRINCESS%20ruzove.

Děkuju za podrobný popis, všechny odkazy a informace.
Máš pravdu, že to Trixie je dobré, ale satén nahoru pro našeho bahnomila a nápis Dog Prince, moc neláká.
A taky už jsem okoukla, že delší vodítko znamená masivnější kroužky a karabiny.
Kde sis nechala vyrobit vodítko? Mezi těmi 2 m a 3 m by to bylo skvělé! Teď mám spojená dvě vodítka, délku mají celkem 2,4 m a je to dobré.

11.12.2017 09:32
Andena

XXX.XXX.87.245

Třeba tu vyrobí, píší tam
http://www.dogstore.cz/www-dogstore-cz/0/0/3/52/9/0/?hledatjak=2&slovo=prepinaci.

Děkuji za nápad. Ten výběr na jejich stránkách je opravdu velký.
Našla jsem, že vyrábějí obojky.

Nemůžu najít, že vyrábějí i vodítka. Kde to píšou? Nebo myslíš, že mám spíš telefonovat nebo psát na mail, jestli by nevyrobili? Samozřejmě po Vánocích, teď má každý práce dost.

11.12.2017 09:39
Andena

XXX.XXX.87.245

Přepínací vodítko je fajn. Třeba když nemáte volnou ruku ( nebo vás zebe), přepnete přes rameno.
Jinak lepší než 5m stopovačka, je určitě flexi vodítko - na takové jištěné pobíhání, kdy pes nemusí jít spořádaně v určité vzdálenosti.

Děkuji za reakci.
Ráda bych se zeptala na flexi vodítko. Připadá mi, že je pes pořád "v tahu". Nenaruší mu to chození u nohy, myslím takové běžné, kde jde vedle levé nohy na prověšeném vodítku?
Slíbila jsem chovatelce aspoň jednu výstavu, nepotáhne pak ve výstavním kruhu, když bude zvyklý na flexi?
Budu ráda za zkušenosti s flexi.

11.12.2017 09:46
Andena

XXX.XXX.87.245

Nejlepší a jediný přepínací vodítko, co jsem kdy používala, jsem si vyrobila z 5m stopovačky. Nepotřebovala jsem k tomu ani kroužky, jen jednu karabinu navíc, kterou jsem uvázala zhruba do těch tří metrů délky, zbytek šňůry jsem vyřešila pomocí uzlů. Ještě bych to někde našla, kdyby se někdo chtěl inspirovat. Přišlo mi fajn, že tam právě nebyly žádný kroužky navíc, o který by si člověk mohl zrasit ruku.

S tou stopovačkou je to dobrý nápad. Myslíš to tak, že mám udělat uzel, v kterém bude ta karabina?
Díky za dobrý postřeh, že kroužky navíc nic moc pro ruce. Budu na to myslet při výběru! Jak už tady někdo psal, stejně bych používala koncovou smyčku na dlaň nebo jednu karabinu na přepnutí (zkrácení).
Děkuju za nápady!

11.12.2017 09:56
Andena

XXX.XXX.87.245

Používám 7 let přepínací vodítko Hurtta. Drží kroužky i karabiny, je kulaté, příjemné do ruky
Jen je 10mm silné a to je asi na psíka zadavatelky dost. Ale zase slabší bude méně pohodlné na držení v ruce.
Za léta se psy jsme vyráběli vodítka z horolezeckých šňůr a smyček v různých délkách, sílách, barvách - všechno založené na uzlech - nikdy nepovolily. Jen se dřív hůř sháněly kvalitní karabiny.

Děkuju za příspěvek.
Na vodítko Hurtta jsem se dívala. Teď mám vodítko silné 16 mm a 20 mm, takže 10 mm je dobré, spíš jde o kroužky a karabiny, aby nebyly přehnaně masivní a těžké na 10 kg psa.

Mohla bys mi je případně změřit?
Moc se omlouvám, že s tím obtěžuju, raději bych si šla vybrat do obchodu, než to naslepo objednávat po netu. Teď mám karabiny 6 cm, v tloušťce 3 mm, těžké 24 g. Jakmile je tloušťka kovu na kroužcích a karabinách kolem 5 mm, je to už moc. Takový kroužek váží už víc než 30 g a to je na westa moc.
Věřím, že horolezecké lano je super, klidně bych brala, jen to neumím uvázat a kdybych to vázala já, trnu, aby ty uzly někde nepovolily.

11.12.2017 09:57
Andena

XXX.XXX.87.245

Ještě jednou děkuju za konkrétní odkaz na webovky.

11.12.2017 10:14

Andena napsal(a):
S tou stopovačkou je to dobrý nápad. Myslíš to tak, že mám udělat uzel, v kterém bude ta karabina?
Díky za dobrý postřeh, že kroužky navíc nic moc pro ruce. Budu na to myslet při výběru! Jak už tady někdo psal, stejně bych používala koncovou smyčku na dlaň nebo jednu karabinu na přepnutí (zkrácení).
Děkuju za nápady!

Viz fotky, jedna karabina je originál, druhá je přivázaná uzlem. A pak uzlama vyřešenej zbytek šňůry tak, že tu druhou karabinu můžu cvaknout za uzel, a tím mi vznikne smyčka. Chce to takovej materiál a velikost karabiny, aby ty uzly byly dostatečná zarážka pro karabinu.

11.12.2017 10:21
Andena

XXX.XXX.87.245

ainu napsal(a):
Pokud byste chtela prepinaci reflexni, mam k doprodeji jeste par kusu neonove zlutych reflexnich voditek delky 2m, prumer 8mm - na cca 10kg hafana idealni. Lano je spletano v CR a kompletace je take u nas. Jsou to na zakazku vyrobene produkty pro muj blog.

Cena je 200 CZK.

Mozne osobne vyzkouset v Praze (Andel) anebo postou za 60CZK (doporucene).

Děkuju za návrh.
Vodítko se mi moc líbí. Na Anděla se teď bohužel nedostanu.
Na stránkách píšete, že má buď jeden posuvný systém nebo dva. Moc si to nedovedu představit. Zkracuje to výrazně vodítko? Původně jsem počítala s délkou nad 240 cm, ale to vaše vodítko se mi vážně moc líbí.
Jak už tu někdo psal, potřebuju z vodítka vlastně jen udělat poutko na dlaň na konci nebo ho zkrátit, aby šlo hodit přes tělo. Jde to s touto délkou 2 m?
Když se udělá poutko na dlaň, kolik má vodítko cm?

Můžete mi prosím změřit karabiny a kroužky, aby nebyly na westa moc masivní?
Teď mám karabiny 6 cm, v tloušťce 3 mm, těžké 24 g. Kroužek mám 15 g.

Jakmile je tloušťka kovu na kroužcích a karabinách kolem 5 mm, je to už moc. Takový kroužek váží už víc než 30 g a to je na westa moc.
Doufám, že jsem vás moc nezahltila. Váš blog občas sleduji a je dobrý! Viděla jsem recenzi na vodítka Tamer, o kterých jsem předtím taky uvažovala, nepotřebuji to na chůzi u nohy, ale taky nevím, jestli nejsou na 10 kg psa moc masivní. Kolik váží Bojko?
Taky jste mě inspirovala, že se musím nechat se psem vyfotit. Když jsem viděla ty hezké fotky Vás a Bojka, přišlo mi strašně líto, že se svými předešlými psy prostě skoro žádné společné fotky nemám. Samozřejmě jsem fotila já je, pár jsem udělala na samospoušť doma, ale s většinou mých psích přátel jsem to nestihla. Je neuvěřitelné, co všechno člověk v životě mine. Zvlášť u dvou předchozích psů mi to přijde neuvěřitelně líto, protože jsem s nimi měla velmi hluboký empatický vztah a byli jsme velmi sehraní. Teď s bláznivým štěnětem se trochu bojím, že třeba už tenhle intenzivní hluboký vztah a neuvěřitelnou souhru beze slov nikdy nezažiju. Určitě to chce čas, povaha se vyvíjí a vztah se tvoří, jen mi to zrovna teď opravdu hodně chybí.

11.12.2017 10:29
Andena

XXX.XXX.87.245

Viz fotky, jedna karabina je originál, druhá je přivázaná uzlem. A pak uzlama vyřešenej zbytek šňůry tak, že tu druhou karabinu můžu cvaknout za uzel, a tím mi vznikne smyčka. Chce to takovej materiál a velikost karabiny, aby ty uzly byly dostatečná zarážka pro karabinu.

To je vážně dobrý nápad!
Uzly jsou lepší než kroužky!
Jaký je materiál vodítka na obrázku?
Ještě jednou moc díky, takhle to vyřešit mě vůbec nenapadlo!

11.12.2017 10:42

Andena napsal(a):
To je vážně dobrý nápad!
Uzly jsou lepší než kroužky!
Jaký je materiál vodítka na obrázku?
Ještě jednou moc díky, takhle to vyřešit mě vůbec nenapadlo!

Hledám na netu, a nejblíž co jsem našla, je tohle:
https://www.spokojenypes.cz/voditko-nylon-prep-treninkove-halti-2-m-small-img-halti_leine-fd-2.jpg
Akorát to samozřejmě nemělo tu druhou karabinu, ale rovnej konec, a koupila jsem to v nějakým zverimexu jako 5m stopovačku.
Něco podobnýho půjde určitě udělat z víceméně jakýkoliv šňůry.

11.12.2017 13:53
Andena

XXX.XXX.87.245

Hledám na netu, a nejblíž co jsem našla, je tohle:
https://www.spokojenypes.cz/voditko-nylon-prep-treninkove-halti-2-m-small-img-halti_leine-fd-2.jpg
Akorát to samozřejmě nemělo tu druhou karabinu, ale rovnej konec, a koupila jsem to v nějakým zverimexu jako 5m stopovačku.
Něco podobnýho půjde určitě udělat z víceméně jakýkoliv šňůry.

DĚKUJU!
DĚKUJU ZA NÁZORNÉ FOTKY, za tu práci, kterou sis s focením a odpovídáním dala. Moc děkuju za vlastní zkušenosti a tipy, které mě prostě vůbec nenapadly!

12.12.2017 18:32
balisek

XXX.XXX.131.211

250 cm kožené propínací vodítko za super cenu koupíte zde:
https://www.abcpet.cz/abcpet/Voditko-prepinaci-kuze-15mmx-250cm-pro-psy-Karlie-GmbH-d421.htm.

12.12.2017 18:43
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Andena napsal(a):
Děkuji za reakci.
Ráda bych se zeptala na flexi vodítko. Připadá mi, že je pes pořád "v tahu". Nenaruší mu to chození u nohy, myslím takové běžné, kde jde vedle levé nohy na prověšeném vodítku?
Slíbila jsem chovatelce aspoň jednu výstavu, nepotáhne pak ve výstavním kruhu, když bude zvyklý na flexi?
Budu ráda za zkušenosti s flexi.

... funkci "flexi" povolovat jenom na úplné volno. Jinak používat zaseknuté na běžnou délku vodítka a používat jako normální pevné vodítko.

... co se týče výstav, psa na výstavě vedete na výstavním vodítku, které má jiný styl vedení. V podstatě je pes fixován v oblasti přechodu hlavy a krku. Samozřejmě to chce psa v tomto způsobu vedení naučit chodit. On pozná, že je to rozdíl od normální chůze na běžném vodítku s obojkem.

Koukněte na profíky... https://youtu.be/okDfgA-gAok?t=14s
A jestli chcete vystavovat, tak se přihlašte do kurzu handlingu. Výstava a správné předvedení psa není jenom o vedení na vodítku, ale i o uvolnění psa a namotivování aby to i pro něj byla show a ukázal se v celé své fyzické i duševní kráse.

12.12.2017 18:52
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

... jinak třeba pro mne flexi vodítko u malých psů (čivavy) bez problému. Ale velkého baskervilla na tom nerada vodím jako na běžném, i když je zajištěné na určitou délku. Příjde mi to do pravé ruky neforemné a na korekci levačkou zase páska titěrná. Vedení levou rukou je vzhledem k věku a temperamentu psa taky nepohodlné... reaguje pak na to cvaktuní brzdy a ne na tlak obojkem. Prostě před "volno" vedu na běžném vodítku a pak přepínám na flexi. Stopovačku do ruky... úplně nesnáším - tolikrát jsem se popálila a stejně furt jsem se s ní nenaučila za 30 let pracovat. Stopovačku na šouračku v současném počasí je děs běs. Navíc musím projít na začátku a na konci procházky sídlištěm, takže se jejímu smotání nevyhnu... a pak to její každodenní praní... stopovačka mimo vypracovávání stop není přítel můj!

12.12.2017 22:32

Andena napsal(a):
Děkuju za příspěvek.
Na vodítko Hurtta jsem se dívala. Teď mám vodítko silné 16 mm a 20 mm, takže 10 mm je dobré, spíš jde o kroužky a karabiny, aby nebyly přehnaně masivní a těžké na 10 kg psa.

Mohla bys mi je případně změřit?
Moc se omlouvám, že s tím obtěžuju, raději bych si šla vybrat do obchodu, než to naslepo objednávat po netu. Teď mám karabiny 6 cm, v tloušťce 3 mm, těžké 24 g. Jakmile je tloušťka kovu na kroužcích a karabinách kolem 5 mm, je to už moc. Takový kroužek váží už víc než 30 g a to je na westa moc.
Věřím, že horolezecké lano je super, klidně bych brala, jen to neumím uvázat a kdybych to vázala já, trnu, aby ty uzly někde nepovolily.

Tak jsem se dostala k počítači a měřila :
Hurtta má 2 karabiny 5 cm + obrtlík
2 kroužky pr.2 cm, síla 2 mm,1 kroužek 3 cm,3mm.

9.1.2018 21:28
Andena

XXX.XXX.221.251

Tak jsem se dostala k počítači a měřila :
Hurtta má 2 karabiny 5 cm + obrtlík
2 kroužky pr.2 cm, síla 2 mm,1 kroužek 3 cm,3mm.

Moc děkuju a omlouvám se za pozdní odpověď.

10.1.2018 23:51
conaf

XXX.XXX.25.154

Kdyby byl zájem, na www.kooira.cz ušijeme na zakázku téměř cokoliv! ;) Libovolnou délku, šířku, barvu, vzhled,... ;).

Přidejte reakci

Přidat smajlík