Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.12.2017 13:04
dexter-boxer/ridge

XXX.XXX.128.161

Dobry den,
Mam stene Ridgebacka s Boxerem, je mu pul roku. Kdyz prijde navsteva, je hrozne hyperaktivni. Ani po hodine neprestane blbnout. Pritom, kdyz jsme sami doma, v klidu vedle me lezi, je hodny, kolikrat cely den prospi. Nepomuze ani delsi prochazka pred. Potrebovala bych poradit jak na to. Vychovavam stylem chvaleni a myslim si, ze tp u nas zabira. Hygienu mame zvladnutou, povely sednout-lehnout-zustan, pac, prines bez problemu. Ale nekdo prijde a je jak poblazneny.. Mit maleho psa, tak to neresim, ale ma uz pres 20 kg a samozrejme neni prijemny "cizim" lidem, kdyz na ne tohle hovadko skace, nemuzou se ani v klidu posadit a neustale na ne dorazi. Zavreni do druhe mistnosti nezvlada...
Bohuzel nemam s "bojovymi plemeny" (berte v potaz ty uvozovky!) zkusenost. Vzali jsme si ho, nebo by ho byl majitel schopny utratit.
Ale je to opravdu clen rodiny, hrozny mazel, dala bych mu vsechno..

13.12.2017 13:11
chromik

XXX.XXX.185.56

Jak často si s pejskem hrajete? Chodíte mezi jiné psy/štěňata?
Ono většina psů návštěvy vítá a chce si s nimi hrát. Zkuste potrénovat "nesmíš", "zůstaň".

13.12.2017 13:15
Luciandthewolf

XXX.XXX.10.197

dexter-boxer/ridge napsal(a):
Dobry den,
Mam stene Ridgebacka s Boxerem, je mu pul roku. Kdyz prijde navsteva, je hrozne hyperaktivni. Ani po hodine neprestane blbnout. Pritom, kdyz jsme sami doma, v klidu vedle me lezi, je hodny, kolikrat cely den prospi. Nepomuze ani delsi prochazka pred. Potrebovala bych poradit jak na to. Vychovavam stylem chvaleni a myslim si, ze tp u nas zabira. Hygienu mame zvladnutou, povely sednout-lehnout-zustan, pac, prines bez problemu. Ale nekdo prijde a je jak poblazneny.. Mit maleho psa, tak to neresim, ale ma uz pres 20 kg a samozrejme neni prijemny "cizim" lidem, kdyz na ne tohle hovadko skace, nemuzou se ani v klidu posadit a neustale na ne dorazi. Zavreni do druhe mistnosti nezvlada...
Bohuzel nemam s "bojovymi plemeny" (berte v potaz ty uvozovky!) zkusenost. Vzali jsme si ho, nebo by ho byl majitel schopny utratit.
Ale je to opravdu clen rodiny, hrozny mazel, dala bych mu vsechno..

Kolikrát celý den prospí...Procházka před nepomůže..Prostě se nudí a může se zbláznit z malého vzrušení jako je návštěva. Boxer je zvíře se spoooustou energie, procházka ho nevybije. Víc aktivit!

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.12.2017 13:19

Cíleně si domluvte návštěvy, aby byly zpočátku časté, abyste to mohli správně natrénovat. Před návštěvou psa pořádně unavte a pak mu nechte couračku, tj. vodítko, který za sebou bude tahat. Tím vodítkem ho můžete usměrnit, až návštěva dorazí. Vysvětlíte mu, že nemá skákat, a podobně. Nechte ho chvíli pohrát, vítat, ale pak mu zase pomocí vodítka a vlídných slov vysvětlete, že bude správně, když si lehne na svoje místo. Dejte mu třeba kousat nějakou kost nebo hračku, u toho bude ležet rád. Pozitivní přístup je rozhodně dobrý. Kamarádům, které si takhle na návštěvu pozvete, vysvětlete, že to potřebujete s pejskem nacvičit, a že se mu budete trochu muset během návštěvy věnovat. Důslednost především :)

Chromik, zajímalo by mě, co konkrétně má pes udělat po povelu "nesmíš" a jak mu to předvedete :).

13.12.2017 13:46

...a důležitá je především důslednost, když vy řeknete na místo, pes tam musí jít a být tam, neplatí, že návštěva řekne tak ho nech a krmí ho přichystanýma chlebíčkama- za todle bych mojí mamku nejraději poslala zpátky domů...naše buli se taky raduje z návštěv, nosí jim ožižlaný tenisáky, válí jim to po kalhotech, dostali varování- pohladit, pochválit a říct jí:" a dost hodná, běž" a ukázat nějaký směr, nekrmit, (no dobře jen občas, když je vzorná-sedí) pokud si s ní začnou hrát, tak říkajíc skočí jí na to, je sloveno-žižlá a válí tenisáky(zdravím lesnížínku ) chvilku je to zábava, jak to psina nosí, ale jak se z toho stane oslintaná koule, už to zábava není- jim pak vysvětlím a těm co neposlouchají nechám pocítit.

13.12.2017 13:58
Enter

XXX.XXX.212.119

I chování k návštěvám je výchova štěněte. Hezky to zde napsala Keriton. Pokud o návštěvě víte předem, seznámila bych je se situací (u nás typicky prosba o "horší oblečení"). Jako návštěva bych štěně ignorovala a všímala si ho, jen pokud je zrovna v klidu. Nemyslím, že je to tím, že byste se štěněti málo věnovali (věřím, že se věnujete ), štěndo je jako dítě a buďte rádi, že má rádo lidi a chce si hrát. Náš nebožtík pes miloval balonky. Když k nám někdo přišel, včetně dělníků..., varovala jsem je, ať si rozmyslí, zda psovil balonek hodí. Pokud ano, bude navěky zapsán v psí paměti jako "házeč". Většina lidí neodolala, a tak jsme vídali, jak chlap položil dlaždici, hodil balon, položil dlaždici...Kdo nehodil, toho pes ignoroval

13.12.2017 17:58
chromik

XXX.XXX.185.56

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Cíleně si domluvte návštěvy, aby byly zpočátku časté, abyste to mohli správně natrénovat. Před návštěvou psa pořádně unavte a pak mu nechte couračku, tj. vodítko, který za sebou bude tahat. Tím vodítkem ho můžete usměrnit, až návštěva dorazí. Vysvětlíte mu, že nemá skákat, a podobně. Nechte ho chvíli pohrát, vítat, ale pak mu zase pomocí vodítka a vlídných slov vysvětlete, že bude správně, když si lehne na svoje místo. Dejte mu třeba kousat nějakou kost nebo hračku, u toho bude ležet rád. Pozitivní přístup je rozhodně dobrý. Kamarádům, které si takhle na návštěvu pozvete, vysvětlete, že to potřebujete s pejskem nacvičit, a že se mu budete trochu muset během návštěvy věnovat. Důslednost především :)

Chromik, zajímalo by mě, co konkrétně má pes udělat po povelu "nesmíš" a jak mu to předvedete :).

Nesmí skákat, o to jde. Někdo dá povel, někdo to psovi vysvětlí ;).

13.12.2017 18:08

chromik napsal(a):
Nesmí skákat, o to jde. Někdo dá povel, někdo to psovi vysvětlí ;).

Aha, no předpokládám, že ten pes nemá v mozku automaticky nahranou češtinu, aby věděl, co které slovo znamená. Takže vypálit na něj "nesmíš" je asi stejné, jako kdyby mu člověk řekl "lokomotiva" a myslel si, že pes automaticky bude vědět, co po něm chcete :)
To je jen zamyšlení nad tou radou :).

13.12.2017 18:09
Luciandthewolf

XXX.XXX.10.197

U mého psa třeba povel nesmíš znamená zanechat činnost kterou právě dělá, štěkání, skákání, pojídání granulí pro kočky aj., někdy stačí jenom rázně říct ne a okamžitě toho zanechá..koukne na mě a pochválim ji a vyřešeno. Rychlejší než dolovat mlsky a nevím jaký oblbovaky.

13.12.2017 20:28
dexter-boxer/ridge

XXX.XXX.128.161

Hrajeme se spolu dost, vicemene pritel s nim nedela nic jineho pejsky ma rad, potkavame jich spoustu a jeho nejlepsi kamaradka je fr. Buldocek ☺
Nemyslim si, ale samozrejme se muzu mylit, ze je chyba v tom. Spise mi prijde, ze ma kazdyho opravdu rad.. Navstevu nad tim upozornujeme, vlastnechodi jenom me dve pritelkyne, ktery to "snesou", jinak to ani nejde. Nez prijdou, snazim se mu to vysvetlit. To kouka, jako kdyby rozumel, jde na misto a lehne. Jenze sotva se otevrou dvere, je u nich.. Nejvic "otravny" je, ze si sednou na gauc a leze jim na zada, za hlavu, skace.. Ja vim, ze casem, za rok

13.12.2017 20:41
dexter-boxer/ridge

XXX.XXX.128.161

.. Ja vim, ze casem, za rok

13.12.2017 20:44
dexter-boxer/ridge

XXX.XXX.128.161

13.12.2017 20:46
dexter-boxer/ridge

XXX.XXX.128.161

Omlouvam se, nejde mi sem vlozit cely prispevek..
.. Ja vim, ze casem, za rok.

13.12.2017 20:50
dexter-boxer/ridge

XXX.XXX.128.161

Ja vim, ze casem, za rok :Dho to prejde.. Ale.
Blizi se svatky, samozrejme nejaky navstevy a k tomu jsme chteli byt s prateli u na na Silvestra, aby nebyl doma sam, tak hold asi budeme sami.

13.12.2017 20:51
dexter-boxer/ridge

XXX.XXX.128.161

Dokonce se mu neky povede udelat radpsti malou louzicku.. Zkousim davat oblibenou hracku, kost, ktera ho vetsinou zabavi na hodinu.. Pusobi tak 10 minut a zase se probere.

13.12.2017 20:53
dexter-boxer/ridge

XXX.XXX.128.161

Dokonce se mu neky povede udelat radpsti malou louzicku.. Zkousim davat oblibenou hracku, kost, ktera ho vetsinou zabavi na hodinu.. Pusobi tak 10 minut a zase se probere.

Jsem s ni opravdu trpeliva, prezila uz jsem vytrhbuti lina, bordel jak v tanku :D ☺ ale potrebuji nejakou radu spis, aby chapal, ze na cizi proste nemuze.. Nechci ho ucit lidi jsou "fuj", opravdu je to spis mazel a "vzit si noviny a plesknout ho", proste nezvadnu.. Tuhle radu jsem uz slysela nekolilrat, protoze kazdy si proste mysli, ze je nevychovany, ale ja vim (doufam), ze neni.. Protoze s nani se takhle nikdy nechova, na prochazkach chape co smi a nesmi. A docela me to mrzi, protoze je opravdu uzasny

13.12.2017 23:19

Jsem s ni opravdu trpeliva, prezila uz jsem vytrhbuti lina, bordel jak v tanku :D ☺ ale potrebuji nejakou radu spis, aby chapal, ze na cizi proste nemuze.. Nechci ho ucit lidi jsou "fuj", opravdu je to spis mazel a "vzit si noviny a plesknout ho", proste nezvadnu.. Tuhle radu jsem uz slysela nekolilrat, protoze kazdy si proste mysli, ze je nevychovany, ale ja vim (doufam), ze neni.. Protoze s nani se takhle nikdy nechova, na prochazkach chape co smi a nesmi. A docela me to mrzi, protoze je opravdu uzasny

A co si dát s návštěvou spicha venku, udělat krátkou prochajdu nebo jít návštěvě naproti- tam to chápe, a pak společně dojdete domu...uvidíte.

13.12.2017 23:21

Můj byl jako štěně strašný drak. Od začátku jsem ho brala do kanceláře a zvykl si celkem rychle. Jakmile přišel klient, tak přivítat, parůžek do tlamičky, házíme na tebe bobek a neobtěžuj. Nikdo se mu nevěnoval, bez odezvy. Ve 4 M už jen vítačka a šel spát. Ale je pravda, že jsem ho vyblbla, kdykoliv to šlo, tak kolikrát usnul dobrovolně. A "návštěv" bylo x denně. Do nové práce nechodí, ale chování má zakódované, takže kdykoliv se s někým bavím, tak prostě čeká, i na ulici. Max. začne nahlas zívat, aby se připomněl, že panička krafe moc dlouho a už je to trochu nuda.

14.12.2017 06:56

Ne...
Co ho naučíš (a učíš i tím, že ho neučíš!), to bude umět.
Takže si vymysli, jak se má chovat - ne co nesmí dělat, ale co MÁ dělat - a to ho uč, uč a uč. Tedy a například to "místo", nebo jenom "lehni" nebo co chceš. Ale musíš ho to naučit. Význam povelů ho prosím neuč v rámci návštěvy ale v klidu, sami doma, když je soustředěný, a pak ty naučené povely přenes do toho ztíženého prostředí = návštěva.Udělej rituál, třeba že návštěvě jdeš otevřít se psem "u nohy", návštěva ho sedícího podrbe, ty odměníš, pošleš na místo...prostě nějak tak.
Když nechceš, aby něco dělal (jako skákal návštěvě po hlavě), tak ho NAUČ, co má místo toho dělat. Musíš mu dát pravidla! Neber mu přivítání, ale dej mu žádoucí formu. A klidně ať mu návštěva třeba háže doma aporty ...a pak jde na místo. Boxeři jsou velice živelná stvoření, to je třeba respektovat.

"Hrajeme se spolu dost, vicemene pritel s nim nedela nic jineho "
a cvičí ho taky někdo? Půlroční boxer už by mohl mít poslušnost velmi hezkou...

14.12.2017 08:12
inusanka

XXX.XXX.98.58

Bože, jak vám rozumím...když po návštěvě lezlo padesátikilové hovado. Chce to jasná pravidla a dodržovat, blížíte se do puberty, musíte být hlavně důsledná/ní. Bylo by fajn prožít Silvestra s přáteli u vás doma, asi by tím lépe zvládl pejsek ten mumraj, co lidi vytvářejí. Je to jako s dítětem, stokrát zopakujete a znovu postoprvé.

14.12.2017 08:39
Enter

XXX.XXX.31.188

Ještě se mi osvědčilo mít štěníka na delším vodítkua jít návštěvu přivítat na něm, a při tom regulovat chování a odměnit správné. Prostě je to jako s batoletem, hlídání, regulace chování..., ale nebojte, půjde to . Já mám k bordeřímu milovníkovi lidí ještě tchýni a švagrovou z města, které se psů bojí, a jakmile se jich dotkne, musí si jít hned umýt a vydezinfikovat ruce. Když přijedou i s neteřemi, je to peklo, holky jsou vychovávané stejně: zvíře je fuj, přenašeč nemocí a potencionální zabiják...

14.12.2017 11:26
dexter-boxer/ridge

XXX.XXX.128.161

Ne...
Co ho naučíš (a učíš i tím, že ho neučíš!), to bude umět.
Takže si vymysli, jak se má chovat - ne co nesmí dělat, ale co MÁ dělat - a to ho uč, uč a uč. Tedy a například to "místo", nebo jenom "lehni" nebo co chceš. Ale musíš ho to naučit. Význam povelů ho prosím neuč v rámci návštěvy ale v klidu, sami doma, když je soustředěný, a pak ty naučené povely přenes do toho ztíženého prostředí = návštěva.Udělej rituál, třeba že návštěvě jdeš otevřít se psem "u nohy", návštěva ho sedícího podrbe, ty odměníš, pošleš na místo...prostě nějak tak.
Když nechceš, aby něco dělal (jako skákal návštěvě po hlavě), tak ho NAUČ, co má místo toho dělat. Musíš mu dát pravidla! Neber mu přivítání, ale dej mu žádoucí formu. A klidně ať mu návštěva třeba háže doma aporty ...a pak jde na místo. Boxeři jsou velice živelná stvoření, to je třeba respektovat.

"Hrajeme se spolu dost, vicemene pritel s nim nedela nic jineho "
a cvičí ho taky někdo? Půlroční boxer už by mohl mít poslušnost velmi hezkou...

Jenze tady jde spis o to, ze kdyz jsme sami, tak to zvlada bez problemu :/
Jenom se chci zeptat, co je podle Vas poslusnost? Co presne naucit? Umi sedni-lehni-otoc-popros-zustan, dej pac, misto, prines (jeste nam trosku dela problem tu vec dat, ale uz se lepsi :D)..
Jinak berte v potaz, ze je s Ridgebackem :) a co jsem koukala, ty jsou jeste o trochu vic zivejsi...

14.12.2017 11:33
dexter-boxer/ridge

XXX.XXX.128.161

A co si dát s návštěvou spicha venku, udělat krátkou prochajdu nebo jít návštěvě naproti- tam to chápe, a pak společně dojdete domu...uvidíte.

Taky uz jsme zkusili :D bohuzel jsme ho nezmatli :D

14.12.2017 11:41

"Jenze tady jde spis o to, ze kdyz jsme sami, tak to zvlada bez problemu :/ "
To vůbec nevadí. Podstatný je, aby ty povely znal a dokázal provést v klidu. Pak můžete povely použít i v náročný situaci a chtít po psovi, aby je splnil - když už ví, co to znamená a jak se to dělá.
Budete to mít z počátku náročné, ale vyplatí se vytrvat a trénovat to s ním.

14.12.2017 12:08
scylla

XXX.XXX.150.32

Jenze tady jde spis o to, ze kdyz jsme sami, tak to zvlada bez problemu :/
Jenom se chci zeptat, co je podle Vas poslusnost? Co presne naucit? Umi sedni-lehni-otoc-popros-zustan, dej pac, misto, prines (jeste nam trosku dela problem tu vec dat, ale uz se lepsi :D)..
Jinak berte v potaz, ze je s Ridgebackem :) a co jsem koukala, ty jsou jeste o trochu vic zivejsi...

Neznám větší vídadlo, než je boxík. Oni jsou takoví, pokud je někdo nepokazí.

Poslušnost znamená, že pes povel zvládá všude a téměř vždy, není to o počtu povelů, ale o jejich spolehlivosti. Například přivolání za klidové situace pes umí, když vidí zvěř, tak nepřijde. To znamená, že je neposlušný, nemá to přivolání. Takže když dáte štěníkovi sedni a jdete otevřít návštěvě a on přiletí za vámi, tak je něco špatně. Štěně je ale ve věku, kdy ještě povely nemá v tomto smyslu upevněné, takže raději ho mějte na vodítku. Návštěva si ho bude všímat tehdy, kdy on se bude chovat slušně.

14.12.2017 13:27
inusanka

XXX.XXX.98.58

Hlavně stále mějte na paměti, že je to ŠTĚNĚ.

Přidejte reakci

Přidat smajlík