Spolehlivý postroj na běžné nošení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.12.2017 08:48
Atheira

XXX.XXX.240.44

Zdravím,
chtěla bych se zeptat, jestli nemáte tip na nějaký postroj na běžné nošení, běhání, procházkování, který zvládne i praní, protože si bude muset poradit s blátem, sem tam hnojem... No, znáte to. Nemám zrovna pricezničku. :D Lítáme roštím a totálně bláznivým terénem, tak aby se jí v tom dobře pohybovalo a hopsalo.
Doteď jsem měla Julius K-9, který byl fajn, jenže, vydržel mi rok a dosluhuje. Je takový vytahaný, potrhaný a nic moc.
Nejdůležitější požadavek je, aby nebylo jednoduché se z něj vyvlíknout. Není to můj problém, mně se to nikdy nestalo, ovšem moje mamka, která mi chodí dopoledne fenu venčit, si stěžuje, že se jí z toho vyvlíká. Je jak úhoř, naučila se z něj jakoby vycouvat. Problém je, že ona prostě nemá vůči mojí mámě žádnou autoritu, takže si z ní dělá velmi často dobrej den. Poučit mamku o tom, jak se pracuje se psem na vodítku prakticky taky nelze, protože chyba je jednoznačně v tom postroji, nehledě na to, že nikomu jinému se to nestává... Není to ani tak chyba psa jako toho, že mamka nemá autoritu u žádného psa, ani dítěte, u nikoho, takže asi tak.

Takové ty obyč kšíry neuspěly, z těch je venku hned, tenhle zvládla taky. Nějak nevím, po čem přesně koukat, abych tu možnost, že se z toho dostane jednoduše ven, nějak eliminovala. Cena je mi v podstatě jedno, spíš bych radši něco, co už je ověřené.

14.12.2017 09:33
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Mela jsem gappay postroj. Ten obyčejný a jednoduchý. A pes se mi nikdy ne vyvleknul ani když moc chtěl. Ted mam obyčejný autopostroj od trixie a taky v pohodě. Jen se mi přetáči to zapínací očko, ale to se dá ignorovat. A pes se nevyvliknul ani příteli kterému se vyvlikne z každého obojku. Ten pro změnu vini psa. Ačkoliv mě se to nestane jak je rok dlouhý.

14.12.2017 10:04
Atheira

XXX.XXX.240.171

Toho obyč páskového se právě docela obávám z toho důvodu, že jsem viděla, jak se jí z toho vyvlíká a je opravdu jak had. Prostě vyskočí na zadní, hodí přední nahoru, couvne a v mžiku je venku. Absolutní nesnaha uhnout vodítkem tak, aby jí v tom nevědomky ještě nepomohla, tomu moc nenahrává.
Ono by tomu šlo zabránit, kdyby se s vodítkem pracovalo. Jak jsem to viděla, zkusila jsem jí nějak vysvětlit, co má dělat, aby se jí nevyvlíkla. Uhnu s ním dozadu, když vidím, že mi couvá, aby neměla příležitost z toho vyklouznout. Jenže s tím jsem neuspěla, prostě za to může postroj a je potřeba novej...

14.12.2017 10:43
Tedysek

XXX.XXX.57.114

Já mám tohle s obojkama. Když vede přítel bígla na vodítku a na obojku, tak bígl má buď obojek polostahovak a ten má naschvál nastavený aby se mohl vyvliknout když ho chytí ovcoun za obojek. Aby mi ho neobesil. Nebo má od manmatu. Ale ten je natržený, tak nejde utahovat. Takže taky práce s vodítkem a povelama nula nula nic. Ale může za to pes, ne obojek. takže právě když je potřeba aby byl bígl na vodítku s přítelem, tak dávám.postroj od Trixie. Když pes couvá, tak mu ten pásek za nohama nohy nadzvedne za loktama a nemá šanci ty lokty protáhnout. Čím víc se snaží tím víc mu to tlačí do podpaží a je to pro něj nepříjemné. Navíc horní ocko mu tlačí na lopatky.
Můžu na něm psa zvednout i do svislé polohy a nic se mu nestane a ani mi neproklouzne na zem. smajlík ale on má valeckoidni stavbu hrudníku. Ovčák postroj zatím nema abych řekla. Ono stačí ten postroj dobře utahnout. I když poznala jsem i takového psa co se vyvliknul že všech postrojů jakkoliv utazenych.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.12.2017 20:52

Hledejte něco prodlouženého za hrudníkem v tomhle stylu
http://sofadogwear.eu/detail.php?akce=detailVyrobku&id=1157
http://sofadogwear.eu/detail.php?akce=detailVyrobku&id=1150

Dřív se takové nedělaly, musela jsem si to pro Houdiniho vymyslet a vyrobit sama, ale opravdu se nevyvlíknul, přes hrudník to nešlo. A to couvá dodnes, když chce a chce a chce někam jinam.

14.12.2017 21:26
Terven

XXX.XXX.110.147

Postroj jsem tu řešila nedávno
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3411463/ksiry-postroj#a3414780
padly tam nějaké tipy, nakonec mám ten ze Zoohitu
http://www.zoohit.cz/shop/psi/voditka_obojky/postroje/ostatni/280213
nedovedu si představit, jak by se z toho pes mohl vyvlíknout, je měkký pohodlný, reflexní lem je super. Jediná nevýhoda jsou plandající a cvakající spony, když se pes pohybuje navolno, ale pokud to maminka bude používat výhradně s vodítkem, tak problém nebude.

14.12.2017 21:59
Terven

XXX.XXX.110.147

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hledejte něco prodlouženého za hrudníkem v tomhle stylu
http://sofadogwear.eu/detail.php?akce=detailVyrobku&id=1157
http://sofadogwear.eu/detail.php?akce=detailVyrobku&id=1150

Dřív se takové nedělaly, musela jsem si to pro Houdiniho vymyslet a vyrobit sama, ale opravdu se nevyvlíknul, přes hrudník to nešlo. A to couvá dodnes, když chce a chce a chce někam jinam.

Předesílám, že nejsem znalec, ale do postroje z prvního odkauzu bych nešla. Vadí mi tam ten pás kolem břicha, který se opírá jen o měkké části a ještě je na něm úchyt na vodítko. Je mi jasné, že hlavní nápor při tahu nesou spíš popruhy hrudní a k nějakému účelu či sportu je úchyt takto za těžištěm vhodný. Já bych to svému psovi na běžné nošení nikdy nepořídila.

14.12.2017 22:26

Terven napsal(a):
Předesílám, že nejsem znalec, ale do postroje z prvního odkauzu bych nešla. Vadí mi tam ten pás kolem břicha, který se opírá jen o měkké části a ještě je na něm úchyt na vodítko. Je mi jasné, že hlavní nápor při tahu nesou spíš popruhy hrudní a k nějakému účelu či sportu je úchyt takto za těžištěm vhodný. Já bych to svému psovi na běžné nošení nikdy nepořídila.

To je pravda, pro tahouna bych do něj taky nešla. Postroj se spodním popruhem se při tahu posune a tlak jde na spodek hrudního koše. Tedy spíš tlak bokem k přední části těla, ne přímo.

18.12.2017 07:31
Atheira

XXX.XXX.50.119

Ollie, přesně tenhle typ si myslím, že by k ní šel, má na to přesně figuru, nicméně si taky nejsem úplně jistá tím třetím popruhem, jestli by jí nevadil. Chtěla bych ho nejen na procházky a výletění, ale chodíme spolu i běhat. A to samozřejmě celkem tahá.

Terven: na ty už jsem taky koukala, ale pořád se mi na něm něco nezdá. Nevěřím, že by mi vydržel dýl než půl roku. Hlavně bych chtěla něco, co bude moct používat běžně, nejen tedy při procházkách s mamkou, ale prostě rovnou vyměním už dost použitý postroj za nový.

Nakonec jsem objednala Hurtta active, tak snad bude vyhovovat.

18.12.2017 09:05
Terven

XXX.XXX.110.147

Atheira napsal(a):
Ollie, přesně tenhle typ si myslím, že by k ní šel, má na to přesně figuru, nicméně si taky nejsem úplně jistá tím třetím popruhem, jestli by jí nevadil. Chtěla bych ho nejen na procházky a výletění, ale chodíme spolu i běhat. A to samozřejmě celkem tahá.

Terven: na ty už jsem taky koukala, ale pořád se mi na něm něco nezdá. Nevěřím, že by mi vydržel dýl než půl roku. Hlavně bych chtěla něco, co bude moct používat běžně, nejen tedy při procházkách s mamkou, ale prostě rovnou vyměním už dost použitý postroj za nový.

Nakonec jsem objednala Hurtta active, tak snad bude vyhovovat.

Tak Hurtta active pro mě na pohled nemá chybu smajlík
https://www.hurtta-collection.cz/postroje-hurtta/postroj-hurtta-active-piskovy/
ten pořídím, až se ten ze Zoohitu rozpadne smajlík I když teda, možná mu křivdíme, vypadá bytelně, ačkoliv je lehoučký, nevidím tam žádná kritická místa, která by mohla brzy odejít, údržba je triviální, rychle schne, reflexní lem miluju čím dál víc. Jen ty spony, ty spony...nechápu, jaký to má důvod a proč by byl problém vyřešit úchyt na vodítko třeba jako u toho Hurtta. Pochopila bych, pokud by to byl pouze autopostroj...no, neudělám nic
Dejte pak fotky s postrojem, prosím smajlík

18.12.2017 10:12
Atheira

XXX.XXX.50.119

Terven napsal(a):
Tak Hurtta active pro mě na pohled nemá chybu smajlík
https://www.hurtta-collection.cz/postroje-hurtta/postroj-hurtta-active-piskovy/
ten pořídím, až se ten ze Zoohitu rozpadne smajlík I když teda, možná mu křivdíme, vypadá bytelně, ačkoliv je lehoučký, nevidím tam žádná kritická místa, která by mohla brzy odejít, údržba je triviální, rychle schne, reflexní lem miluju čím dál víc. Jen ty spony, ty spony...nechápu, jaký to má důvod a proč by byl problém vyřešit úchyt na vodítko třeba jako u toho Hurtta. Pochopila bych, pokud by to byl pouze autopostroj...no, neudělám nic
Dejte pak fotky s postrojem, prosím smajlík

Taky jsem vybrala pískový. Líbí se mi i ten odstín růžové, ale vypadala by v něm jak totální blbka :D Ten pískový k ní snad barevně půjde nejlíp. Fotky sem hodím, až přijde. Uvidíme ale, jak dlouho to bude trvat. Na balíky je zrovna nejhorší období.

20.12.2017 12:48
Atheira

XXX.XXX.50.119

Tak dorazil až překvapivě rychle. Když jsem ho vytáhla, přišel mi docela malý, tak mě hned jímala hrůza, jestli mi poslali správnou velikost, ale sedí skvěle, dokonce ještě budu o ždibec dotahovat než jak to má teď.
Lítala v tom už hodinu ve sněhu, mokrý zespod tedy je, ale nevšimla jsem si, že by ho měla skrz, takže v tomhle paráda. Nijak ji neomezuje, má reflexní prvky a je opravdu lehoučký a měkký, přesto vypadá, že něco vydrží (snad to bude pravda).
Fotky přidávám, prý ho musíte vidět i zespod. :D.

20.12.2017 12:51
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Atheira napsal(a):
Tak dorazil až překvapivě rychle. Když jsem ho vytáhla, přišel mi docela malý, tak mě hned jímala hrůza, jestli mi poslali správnou velikost, ale sedí skvěle, dokonce ještě budu o ždibec dotahovat než jak to má teď.
Lítala v tom už hodinu ve sněhu, mokrý zespod tedy je, ale nevšimla jsem si, že by ho měla skrz, takže v tomhle paráda. Nijak ji neomezuje, má reflexní prvky a je opravdu lehoučký a měkký, přesto vypadá, že něco vydrží (snad to bude pravda).

Ty jo ona je boží, fakt bych na tý první fotce snad ani neřekla, že je to pes . Jak je vůbec velká?

20.12.2017 15:36
Atheira

XXX.XXX.50.119

marcelaamax napsal(a):
Ty jo ona je boží, fakt bych na tý první fotce snad ani neřekla, že je to pes . Jak je vůbec velká?

Taková zaprcatělá nudle to je. Má 45cm v kohoutku a kolem 15kg.

20.12.2017 22:08

Atheira napsal(a):
Taková zaprcatělá nudle to je. Má 45cm v kohoutku a kolem 15kg.

Přesně typ mého psa. A opravdu se z něj nevyvlíkne?

20.12.2017 22:14
Terven

XXX.XXX.110.147

Atheira napsal(a):

Fakt pěknej...je v pořadí, až se nám současnej rozpadne
Technicky si nedovedu představit, jak by se pes z tohohle mohl vyvlíknout.

20.12.2017 22:40

Terven napsal(a):
Fakt pěknej...je v pořadí, až se nám současnej rozpadne
Technicky si nedovedu představit, jak by se pes z tohohle mohl vyvlíknout.

Couvačka, hlavu dolů, hadí grif a sviští tam, kam strašně nutně potřebuje. Pubertálně opoziční období už je za námi a stačí na něj něco nehezkého zavrčet, ale kdyby chtěl... Z postroje s pásem za hrudníkem mi naštěstí nikdy nevycouval.

21.12.2017 08:13
Atheira

XXX.XXX.146.253

Přesně typ mého psa. A opravdu se z něj nevyvlíkne?

No... To se teprve zjistí. Mamka ji ještě na vodítku neměla, tak to otestuje dneska. Ale vsadím se, že bude nejdřív nadávat, že to neumí navléct a dá jí ty staré. Tak zítra :D
Z popisu vašeho psa tady různě na diskuzi si myslím, že si jsou v lecčem podobní i povahově. :D.

23.12.2017 18:57
ainu

XXX.XXX.144.43

Atheira napsal(a):

Vybrala jste dobře, můj pes má od Hurtty dost věcí, se všema jsem spokojená já i on. Postroj má reflexní, žijeme ve městě, kvůli provozu. Jde krásně vidět, jak si kolmjdoucí a řidiči pletou ten postroj s výcvikovým pro asistenční psy - zpomalující, jsou více obezřetní. Takže za nás super
https://www.hafster.cz/recenze-reflexni-postroj-hurtta-lifeguard-dazzle/.

25.12.2017 21:55
pan Brouček

XXX.XXX.79.4

Proč dáváte psovi třeba při lítání roštím postroj? A co je to "běžném nošení"? Toho má třeba běžně doma na zahradě, nebo na gauči, nebo jak?

25.12.2017 22:08
Tedysek

XXX.XXX.37.92

pan Brouček napsal(a):
Proč dáváte psovi třeba při lítání roštím postroj? A co je to "běžném nošení"? Toho má třeba běžně doma na zahradě, nebo na gauči, nebo jak?

Běžné nošení : pohyb venku za účelem venčení, nákupu v obchodě, návštěva hospody, cesta na návštěvu, cesta autem nebo jinou dopravou,... To fakt nevíš co je běžné nošení?
Postroj se dává z mnoha důvodů. Budu se opakovat - fakt nevíš proč se psovi dává postroj?

25.12.2017 22:09
Terven

XXX.XXX.110.147

pan Brouček napsal(a):

Běžným nošením já myslím, že to nechci na žádnej sport či do tahu, ale na normální vycházky, klidně i na to lítání roštím. Tipuju, že zadavatelka to má podobně.
Mám postroje radši než obojky, z vícero důvodů, doma samozřejmě nenosí nic, to předpokládám, že je vtip.

26.12.2017 09:29
Atheira

XXX.XXX.50.119

pan Brouček napsal(a):

Vaši psi jenom lítaj roštím a trčí doma na zahradě?
Potřebovala jsem postroj, ve kterým může na běžnou procházku, stejně jako na pořádný výšlap, běhat se mnou (tahat, ne vedle mě), lítat s koloběžkou, cestovat vlakem, co se dá použít i jako postroj do auta, vyrazit do hospody/kavárny, na návštěvu... Běžný nošení, to je takový to normální fungování, co zná pes, který nehnije na dvoře, víte? Vážně si nemyslím, že jste tak blbej, že to nevíte, jen prostě nechápu, proč musíte za každou cenu rejpat. Máte nějakej problém nebo co?

26.12.2017 11:11
pan Brouček

XXX.XXX.79.4

Já postroje normálně používám. Používám je s koloběžkou, používám na stopy, nebo na obrany., k tahání dětí na saních atd. Tam to má logiku, protože je postroj vymyšlen a určen k tahu.

Vážně mi ale zajímá, proč použít postroj v jiných situacích, kdy je naopak tah nežádoucí.
Navíc pes snadno pochopí (většina), že v postroji se tahá, na obojku ne, a ví tak vždy co se po něm chce. Jinak i s postrojem dávám většinou obojek, a přepínám vodítko (šňůru, stopovačku...) dle potřeby. A na lítání v roští sundavám i obojek, je to totiž vždy riziko.

Pokud pes na vodítku normálně funguje, je obojek úplně bez problémů, a pokud třeba tahá, postroj to nevyřeší, jen se mu bude lépe tahat, ovladatelnost na postroji bude nula, a chovat se tak nenaučí.

Vystartovali jste tady na mně celkem (zatím) 3, ale PROČ (na to jsem se ptal) jste nenapsala ani jedna.
Ale tykání, napadání, ironie to vám jde. Pak se divte když tu někdo (třeba já) napíše něco o slepicích.

26.12.2017 12:14
Tedysek

XXX.XXX.37.92

Co je na postroji nepochopitelného? Netlačí na krku, nedeformuje krční páteř ani nic uvnitř krku. Je pohodlnější pro psa i bezpečnější v krizových situacích. Pokud se pes v roští zasekne na obojku může se oběsit. Pokud se sekne za postroj přežije to bez úhony. Pokud jeden pes chytá druhého tak za obojek ho může oběsit a za postroj se mu nic nestane. Pes nemusí na postroji nutně tahat. Já na to u bígla mám povel kdy má táhnout a je mu jedno jestli má postroj nebo obojek. Bez povelů se prostě tahat nesmí. Z postroje se nevyvlikne a z obojku většinou snadno (třeba pro našeho ovcouna je velká sranda sundavat biglovi obojek). Navíc si myslím, že jsou plemena, zejména ta chrciva, co by obojek mít neměli vůbec.

26.12.2017 14:21
Terven

XXX.XXX.110.147

pan Brouček napsal(a):
Já postroje normálně používám. Používám je s koloběžkou, používám na stopy, nebo na obrany., k tahání dětí na saních atd. Tam to má logiku, protože je postroj vymyšlen a určen k tahu.

Vážně mi ale zajímá, proč použít postroj v jiných situacích, kdy je naopak tah nežádoucí.
Navíc pes snadno pochopí (většina), že v postroji se tahá, na obojku ne, a ví tak vždy co se po něm chce. Jinak i s postrojem dávám většinou obojek, a přepínám vodítko (šňůru, stopovačku...) dle potřeby. A na lítání v roští sundavám i obojek, je to totiž vždy riziko.

Pokud pes na vodítku normálně funguje, je obojek úplně bez problémů, a pokud třeba tahá, postroj to nevyřeší, jen se mu bude lépe tahat, ovladatelnost na postroji bude nula, a chovat se tak nenaučí.

Vystartovali jste tady na mně celkem (zatím) 3, ale PROČ (na to jsem se ptal) jste nenapsala ani jedna.
Ale tykání, napadání, ironie to vám jde. Pak se divte když tu někdo (třeba já) napíše něco o slepicích.

Nevystartovala jsem ani netykám, myslím, že o pár příspěvků výše je důkaz. Vysvětlovala jsem, čemu říkám běžné nošení, protože jste se na to ptal.
Je pravda, že jsem napsala, že mám postroje radši než obojky a nevysvětlila jsem proč - mj. proto, že dost často jezdíme autem a postroj používám zároveň jako autopostroj, což s obojkem nelze. Mám malého psa, takže dávat na něj obojí současně se mi nechce, nebyl by pod tím vším skoro vidět. Má stavbu těla jako jezevčík, tudíž i páteř, jezevčí páteř je celkem náchylná k problémům, zvláště krční. Fena na vodítku netahá, ale náhlé vystartování, třeba při spatření kočky, vyloučit nemůžu. Případně v lese na stopovačce, pokud chytí opravdu čerstvou stopu zvěře, táhnout umí a v takovém případě by úplně stejně táhla i na obojku, což nechci. Prostě na jezevčících, kvůli stavbě těla, nerada vidím obojky.
Další dva méně významné důvody - pokud někdy výjimečně dám obojek, jak fena čenichá, věčně lovím vodítko ze země a vymotávám jí z toho hlavu a tlapy, s postrojem se nic takového neděje. A poslední věc - náš postroj má hodně reflexních prvků, protože fena je černá a v šeru skoro neviditelná. Na obojku, který se skoro celý schová v srsti, by reflexní prvky byly k ničemu.

7.12.2018 14:07
Markéta80

XXX.XXX.176.1

Oživuji diskuzi . V postrojích se nevyznám, takže jaký z těchto bude nejvhodnější pro psa cca 5 kg ? I co do jednoduššího navléknutí. Koukala jsme a je cca na hranic nejmenšího,ale bude jí 9m tak ještě o něco povyroste a zmohutní

https://www.hurtta-collection.cz/postroje-hurtta/postroj-hurtta-padded-tresnovy/

https://www.hurtta-collection.cz/postroje-hurtta/postroj-hurtta-active-tresnovy/

7.12.2018 14:26
Terven

XXX.XXX.110.147

Markéta80 napsal(a):
Oživuji diskuzi . V postrojích se nevyznám, takže jaký z těchto bude nejvhodnější pro psa cca 5 kg ? I co do jednoduššího navléknutí. Koukala jsme a je cca na hranic nejmenšího,ale bude jí 9m tak ještě o něco povyroste a zmohutní

https://www.hurtta-collection.cz/postroje-hurtta/postroj-hurtta-padded-tresnovy/

https://www.hurtta-collection.cz/postroje-hurtta/postroj-hurtta-active-tresnovy/

Výběr vhodného postroje je i teď po roce u nás aktuální, takový evergreen
V současné době fena nosí postroj od Trixie za dvě stovky či tak nějak (viz foto), kupovala jsem ho jako nouzovku na dobu, než pořídíme "ten pravý"...no, má ho už asi třičtvrtě roku. Asi bych jí ho i nechala dokud se nerozpadne, ale zdá se mi, že kolem lopatek je dost těsně a taky je problém s případným zimním oblečením
Zvažuju nechat ušít na míru u 4dox.cz, mám hodně nekonfekčního psa s výraznou hrudní kostí.
Z těch vašich dvou tipů nevím, ještě před rokem bych preferovala určitě ten druhý, nicméně s tím norským typem jsem udělala dobrou zkušenost, takže bych se mu asi nebránila, ačkoliv jsem slyšela i názor, že není vhodný na běžné nošení.

7.12.2018 14:31
Markéta80

XXX.XXX.176.1

to bych mohla mrknout. Blbý je že není ještě hotová a roste. Se starší to ani poměřit nejde protože už v 6m jí přerostla do výšky ale i do šířky . Já to chci na procházky tak zvažuji který by byl pro malého psa lepší? A hlavně aby se rychle nasadil

7.12.2018 14:46
Atheira

XXX.XXX.50.119

Markéta80 napsal(a):
to bych mohla mrknout. Blbý je že není ještě hotová a roste. Se starší to ani poměřit nejde protože už v 6m jí přerostla do výšky ale i do šířky . Já to chci na procházky tak zvažuji který by byl pro malého psa lepší? A hlavně aby se rychle nasadil

Ten norský se vám bude navlíkat rychleji, ale zase prý není úplně vhodný kvůli ramenům, že je svazuje a nedovoluje přirozený pohyb. Ale o tom vám moc nepovím. Mám ten druhý, ze začátku fajn,z těhlech dvou bych asi doporučila spíš ten... jenže fena lehce povyrostla, nebo tedy spíš trochu zmohutněla a už jí vůbec nesedí. A taky právě byla přesně na hraně dvou velikostí. Takže aby se vám nestalo to, co nám, když ho ještě nemáte úplně hotového. :D

7.12.2018 15:18
Markéta80

XXX.XXX.176.1

no brala bych 45-60, má ted 43, do 60 dorůst nemůže . Jak se tenhle navléká? Ta bude koukat . Ten menší věřím že by jí brzo byl malý a zrovna nejlevnější není tak vezmu o něco větší. Píší že vzít aby tam bylo nějaké místo takže 45-60 bude lepší. Tak asi vezmu ten ještě mrknu jak je šijí ale tam bych taky musela vzít o něco větší. Extra velká nebude ale kdo ví jak se ještě rozšíří. Už ted lidi říkají že neni možné že to byla ta malinká kulička a včera jsme měla venku obě a paní na mladší jestli je maminka té druhé

7.12.2018 15:39
Atheira

XXX.XXX.50.119

Markéta80 napsal(a):
no brala bych 45-60, má ted 43, do 60 dorůst nemůže . Jak se tenhle navléká? Ta bude koukat . Ten menší věřím že by jí brzo byl malý a zrovna nejlevnější není tak vezmu o něco větší. Píší že vzít aby tam bylo nějaké místo takže 45-60 bude lepší. Tak asi vezmu ten ještě mrknu jak je šijí ale tam bych taky musela vzít o něco větší. Extra velká nebude ale kdo ví jak se ještě rozšíří. Už ted lidi říkají že neni možné že to byla ta malinká kulička a včera jsme měla venku obě a paní na mladší jestli je maminka té druhé

Navléká se to tak, že jí prostrčíte hlavu mezi těmi dvěma částmi a pak to na bocích zacvaknete. Na každé straně je jedno zapínání, takže jí tam nijak nemusíte strkat nohy a tak, v tomhle je to fajn. Prostě takový psí sendvič z ní uděláte.

7.12.2018 16:31
Markéta80

XXX.XXX.176.1

tak tady v odkazu a tabulky https://www.hafster.cz/recenze-reflexni-postroj-hurtta-lifeguard-dazzle/ by odpovídala do toho nejmenšího. Aby jí to nebylo moc velké? protože kolem krku má sotva těch 28cm? Aby to na ní moc nelítalo

7.12.2018 16:40
Atheira

XXX.XXX.50.119

Markéta80 napsal(a):
tak tady v odkazu a tabulky https://www.hafster.cz/recenze-reflexni-postroj-hurtta-lifeguard-dazzle/ by odpovídala do toho nejmenšího. Aby jí to nebylo moc velké? protože kolem krku má sotva těch 28cm? Aby to na ní moc nelítalo

Ještě jsem si vzpomněla - protože u hurtty platíte prostě šílený prachy jen za to, že je to hurtta, jednou jsem potkala slečnu, co měla na psa překrásný postroj v naprosto úžasných barvách, se jménem a tři kroužky umístěné podle toho, jak zrovna potřebovala připnout vodítko, takže se dal použít i jako delší postroj na túry, nebo zapnout vodítko blíž ke krku pro lepší ovladatelnost, postroj do auta a tak. Měla ho odsud http://muttandgo.cz/Kategorie/4, šijí na míru, myslím, že by vám to vyšlo líp po všech směrech.

7.12.2018 16:44
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Markéta80 napsal(a):

To poutko na uchycení karabiny je plastové?

A pak by to chtělo ještě zkontrolovat, zda pes nebude odřený v podpaží .... u obou psů mi to v té oblasti příjde dost blízko podpaží.

7.12.2018 16:49
Atheira

XXX.XXX.50.119

Ruzena_Ruzova napsal(a):
To poutko na uchycení karabiny je plastové?

A pak by to chtělo ještě zkontrolovat, zda pes nebude odřený v podpaží .... u obou psů mi to v té oblasti příjde dost blízko podpaží.

Není, je obarvený na černo, po pár použití se to stejně ošoupe. Ale právě, ty popruhy jsou jen tak tak, když se to jen trochu netrefí, už v tom bude jak tlačenka. Bez ozkoušení bych to na psa, který je s velikostí na hranici, už asi nekoupila.

7.12.2018 17:00
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

A ze ZeroDC.cz by se ten SHORT nehodil - dělají to i mini. Zatím kdo má v okolí tak je spokojený .... a to jsem z Ústecka, takže u nás je to hojně používaný postroj - podnikovou prodejnu mají v Děčíně. Ale zase je fakt, že to co sedí středně velkému psu, nemusí prckovi úplně střihem vyhovovat.

Já bych asi bez ozkoušení nevzala nic.

7.12.2018 17:33
Atheira

XXX.XXX.50.119

Ruzena_Ruzova napsal(a):
A ze ZeroDC.cz by se ten SHORT nehodil - dělají to i mini. Zatím kdo má v okolí tak je spokojený .... a to jsem z Ústecka, takže u nás je to hojně používaný postroj - podnikovou prodejnu mají v Děčíně. Ale zase je fakt, že to co sedí středně velkému psu, nemusí prckovi úplně střihem vyhovovat.

Já bych asi bez ozkoušení nevzala nic.

Vím o jorkšírovi, co ho nosí a sedí mu krásně (short od ZeroDC)

No, bez ozkoušení nevzala nic. No, to nevím, co bych dělala. Objíždět každý zverimex se mi s fenou nechce a většina je tu zásobena asi tak, že má tři velikosti a dvě barvy od Trixie a nazdar. Kdybych nekupovala na internetu prostě podle tipu nebo s tím, že to budu vyměňovat či vracet, tak nemám skoro nic. Třeba sehnat normální koš, co by seděl (na deset minut v MHD pes dá i takový ten zúžený, ale jeďte s tím 4 hodiny vlakem, že?) v obchodě, kde ho můžu vyzkoušet? Nemožné. Nakonec jsem se musela s jedním pánem z eshopu domluvit, že si jich objednám 6, jeden si vyberu a zbytek vrátím. Bez někoho takhle ochotného bych prostě neměla šanci sehnat.

7.12.2018 18:01
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Teda je pravda, že po postrojích nekoukám .... mám od gappay na obrany kožený s madlem a ten mi stačí i na ty procházky ..... ale občas něco zahlédnu na výstavách a závodech .... možná tam by se dalo vyzkoušet .... teda podle toho odkud jste. Třeba letos na podzimní MVP v Praze bylo teda "prd" zajímavého.

7.12.2018 18:10
Atheira

XXX.XXX.50.119

Ruzena_Ruzova napsal(a):
Teda je pravda, že po postrojích nekoukám .... mám od gappay na obrany kožený s madlem a ten mi stačí i na ty procházky ..... ale občas něco zahlédnu na výstavách a závodech .... možná tam by se dalo vyzkoušet .... teda podle toho odkud jste. Třeba letos na podzimní MVP v Praze bylo teda "prd" zajímavého.

No, jestli to byla reakce na mě - Já už nic nechci!! Mám dost a naštěstí už mi mréca ušatá neroste, takže mám oko a dám všechno na první dobrou. A kdybych sháněla postroj, tak jí nechám ušít nějaký šmrncovní od Mutt & Go, jak jsem tu posílala.
Vůbec jsem se tu do toho neměla míchat. Teď mám pocit, že nějaký hezký a barevný potřebuju!

7.12.2018 18:32
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Ale tak obecně to taky platí.

7.12.2018 20:26
Terven

XXX.XXX.110.147

Atheira napsal(a):
No, jestli to byla reakce na mě - Já už nic nechci!! Mám dost a naštěstí už mi mréca ušatá neroste, takže mám oko a dám všechno na první dobrou. A kdybych sháněla postroj, tak jí nechám ušít nějaký šmrncovní od Mutt & Go, jak jsem tu posílala.
Vůbec jsem se tu do toho neměla míchat. Teď mám pocit, že nějaký hezký a barevný potřebuju!

Mutt & Go...díky za připomenutí , koukám na ně...ideálně bych potřebovala postroje dva, letní a zimní...zimní větší, aby se dal oblíct přes softshelovou vestu.

7.12.2018 20:33
Terven

XXX.XXX.110.147

Ještě mám žhavého kandidáta tohohle z Manmatu
https://www.manmat.cz/produkty-postroj-run-detail-389

7.12.2018 20:42

Terven napsal(a):
Mutt & Go...díky za připomenutí , koukám na ně...ideálně bych potřebovala postroje dva, letní a zimní...zimní větší, aby se dal oblíct přes softshelovou vestu.

obráceně by to nešlo ? na zimu postroj dát pod oblek ? na vodítko díra.. jako díra v bundě na protažení sluchátek :-)

7.12.2018 20:49
Terven

XXX.XXX.110.147

obráceně by to nešlo ? na zimu postroj dát pod oblek ? na vodítko díra.. jako díra v bundě na protažení sluchátek :-)

Jenomže postroje jsou věru různé...a ty díry jsou obvykle na úplně nevyhovujících místech, mám vyzkoušeno ...leda bych si tam vystříhla svojí.

7.12.2018 20:51
Atheira

XXX.XXX.50.119

Když ty ďoury bývají v úplně blbých místech. Jak blbej vtip, ani na obojek, ani na postroj, prostě někde je tam díra, ale můžete si v ní maximálně šťourat prstem.

7.12.2018 21:54

ale jo, máte pravdu
máme vánoční svetr s kapucou, tak tam vystřihnu díru na postroj, ale nevím, kdo to obšije, možná z toho pak bude deka :-)
no ale přece nezakryju nápis HO HO HO postrojem ?!

7.12.2018 22:36
Markéta80

XXX.XXX.176.1

Atheira napsal(a):
Ještě jsem si vzpomněla - protože u hurtty platíte prostě šílený prachy jen za to, že je to hurtta, jednou jsem potkala slečnu, co měla na psa překrásný postroj v naprosto úžasných barvách, se jménem a tři kroužky umístěné podle toho, jak zrovna potřebovala připnout vodítko, takže se dal použít i jako delší postroj na túry, nebo zapnout vodítko blíž ke krku pro lepší ovladatelnost, postroj do auta a tak. Měla ho odsud http://muttandgo.cz/Kategorie/4, šijí na míru, myslím, že by vám to vyšlo líp po všech směrech.

ty vypadají dobře. napíšu jim jestli mají někde aktuální vzorník

24.8.2019 21:58
Terven

XXX.XXX.110.159

Znovuobnovuju postrojovou story ...co kdo máte nového funkčního ?
Já jsem asi před rokem objednala hrudní postoj Nobby viz první foto coby provizorium, než seženu něco lepšího...no a provizorium fungovalo prakticky doteď, i když to chvílema byl děs běs. Poslední veselá příhoda - fena po přivolání přiběhla bez postroje, úplně nahá ztratila ho kdesi na strništi. Zvažovala jsem, zdali ho mám odepsat a nějak dojít domů s nahým psem...nakonec jsem prošla dlouhý širý lán a postroj našla.
Teď máme aktuálně nový postroj na míru ze https://www.4dox.cz/
zatím je to určitě to nejlepší, co jsme kdy měly, funkční, se jménem a tel. číslem, fakt precizní práce. Je celonastavitelný, jelikož už jsem poučená. Nicméně, spodní břišní popruh je dotažen na maximum a přesto mírně plandá v prostoru, naštěstí se zdá, že to nemá na nic vliv. Myslím, že by to celé líp drželo, pokud by fena byla stále mírně v tahu, je-li navolno, má to tendenci se posouvat dopředu a kolem ramen plandat. No ale provedení mě uchvátilo a mám v plánu od nich objednat ještě obojek, na kterém snad nepůjde nic zkazit.
A přestože jsem s novým postrojem nad poměry spokojená, furt ještě doufám, že jednou narazím na nějakej, u kterýho si řeknu "Jo...to je ono"

24.8.2019 23:29
Markéta80

XXX.XXX.176.4

je pěkný, já ted objednávala tady https://www.queri.cz/postroje-a-ksiry-ksiry/ , dle rozměrů by sedět měl . Brala jsem pro prostřední, venku prostě blbne . Nejstarší jde na obojku dobře a nejmladší zatím také. ale co koukam tak na grifonky hodně pořizují postroje tak uvidíme jestli ho budou mít všechny. Ještě jsme zvažovala tenhle https://www.labet.cz/postroj-rogz-explore-cerveny-s-1ks-px1323321/ . Pak jsem vybrala tamten, hodně v něm vidím i focené brabantíky, rozměry snad ok. Jsem hodně zvědavá jak se na něj bude tvářit

26.8.2019 11:32
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já bych při výběru postroje pro nějakého "atypického" psa doporučila paní Levíčkovou z mushGO https://eshop.mushgo.cz/postroje/. Sice se specializuje na tažné postroje, ale prodává i krátké postroje. Pokud by byla se stánkem někde poblíž na akci, tak bych neváhala a zajela tam - je hrozně ochotná a můžete si vyzkoušet opravdu velké množství postrojů. Já za ní jela na akci trošku dál - potřebovala jsem na rychlo na psa postroj na koloběžku a žádný z těch běžných mu neseděl. Fena má zatím postroj od Hurtty - z druhé ruky po psovi stejného plemene, ale už je jí jen tak tak a navíc budeme taky potřebovat ještě dlouhý a určitě se vydám vybrat někam na akci, kde bude právě paní Levíčková.

Přidejte reakci

Přidat smajlík