Dobrý den,
vím, že je tu těchto dotazů milion a postupně se je snažím přečíst, ale nenašla jsem recenze na některé postroje. Takže mě zajímají vaše zkušenosti. Sháním postroj na túry, výlety, hory, běžné nošení a v neposlední řadě mi občas pes táhne (ne cílený tah, ale když před námi někdo jde, tak se snaží jít první). Zajímali by mě Vaše zkušenosti s postroji:
Postroj Hurtta Trail
Postroj Comfort plus od 4dox
Postroj Hurtta Padded
Postroj Non-stop Line
Na ceně mi nezáleží, jde mi o to, aby to psa nikde netlačilo, tolik neodíralo srst, neblokovalo to..prostě hledám nějaký kvalitní postroj.
Děkuji za Vaše zkušenosti.
Thorey
Jak Hurtta tak 4dox jsou tzv. fashion postroje. Tam je kladen důraz na to, aby se líbily, funkčnost jde stranou. Což je chyba. Z toho, co jste napsala, bych doporučila jedině Non-stop Line, špičkový a kvalitní postroj, nešlápnete vedle. Za mě mohu doporučit z vlastní zkušenosti a o něco levnější zn. Manmat - postroj Guard nebo Soft universal a zn. Zero DC - postroj Short. Postroje jsou to velmi kvalitní, určené přímo na tah, nebudou psa omezovat v pohybu a budou pohodlné. Samozřejmě doporučuju předem vyzkoušet, co Vašemu pejskovi tvarově padne.
Clayton
napsal(a):
Jak Hurtta tak 4dox jsou tzv. fashion postroje. Tam je kladen důraz na to, aby se líbily, funkčnost jde stranou. Což je chyba. Z toho, co jste napsala, bych doporučila jedině Non-stop Line, špičkový a kvalitní postroj, nešlápnete vedle. Za mě mohu doporučit z vlastní zkušenosti a o něco levnější zn. Manmat - postroj Guard nebo Soft universal a zn. Zero DC - postroj Short. Postroje jsou to velmi kvalitní, určené přímo na tah, nebudou psa omezovat v pohybu a budou pohodlné. Samozřejmě doporučuju předem vyzkoušet, co Vašemu pejskovi tvarově padne.
Dobře, moc děkuji. Bohužel prozatím nemám možnost vyzkoušet, ale na výstavách a závodech občas bývají stánky a některé značky jsem tam již zahlédla, tak až na nějakou pojedu, tak se zeptám. Teda docela mě zklamala ta Hurtta, myslela jsem, že je to kvalita. Už jsem ho skoro měla objednaný, tak jsem ráda, že jste mi to napsala :) Ještě mě napadl Julius-K9 (nebo tak nějak). Co si myslíte o tom? Píšou, že jsou to postroje mimo jiné určené i na záchranařinu a služební, což také děláme.
Julius-K9 má absolutně nevhodný tvar na tah. Tyto norské postroje, jak se jim říká, tlačí psovi na přední nohy a on pak nemůže prakticky chodit. Vhodné jsou pouze postroje s tzv. V tvarem u krku.
Manmat je polstrovaný, u varianty Soft universal je polstrování dokonce větší, je určen pro citlivější psy.
Nonstop má univerzální tvar. Navíc je nastavitelný kolem hrudníku. Padne drtivé většině psů, takže doporučuju.
Máte někdo zkušenost s tímto po-st ojem? Jakou? Diky.
https://www.jkanimals.cz/cs/potreby-pro-psy/postroje-pro-psy/nylonove-postroje/x-trm/12388-x-trm-postroj-trekking-zeleny-41022-1.html.