Čím nahradit kosti v krmné dávce ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.1.2018 18:45
Psovodka 111

XXX.XXX.109.127

Poradíte mi prosím někdo, čím by bylo možné nahradit kosti v krmné dávce ? Jde mi o dostatečný přísun vápníku.Moje dvouletá fenka kosti nechce, maximálně tak pomlácené kuřecí krky a to opravdu musí být...Krmím vařenou stravou a občas granule Akela, Wolfsblut, občas konzervy Falco.Koukala jsem Do psí misky mají zvápenatělé skořápky korýšů pro doplnění vápníku, nebo koupit přípravek v lékárně ? Někde na netu jsem viděla i kostní moučku...Je nějaký mlýnek, který by zvládl umlet třeba kuřecí kosti ? Ten můj rozhodně ne...Děkuji...

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.1.2018 18:56

Mleté vaječné skořápky. Vysušit na topení (stačí 2-3 hodiny) a pomlit v mým případě v hmoždíři.

6.1.2018 19:17
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Psovodka 111 napsal(a):
Poradíte mi prosím někdo, čím by bylo možné nahradit kosti v krmné dávce ? Jde mi o dostatečný přísun vápníku.Moje dvouletá fenka kosti nechce, maximálně tak pomlácené kuřecí krky a to opravdu musí být...Krmím vařenou stravou a občas granule Akela, Wolfsblut, občas konzervy Falco.Koukala jsem Do psí misky mají zvápenatělé skořápky korýšů pro doplnění vápníku, nebo koupit přípravek v lékárně ? Někde na netu jsem viděla i kostní moučku...Je nějaký mlýnek, který by zvládl umlet třeba kuřecí kosti ? Ten můj rozhodně ne...Děkuji...

Můžu se zeptat na rasu? Nebolí ji zuby? Můj velký pes totiž pro změnu nechce kost, pokud je na ní víc než nutné množství masa. Když mu dám kuřecí stehno s minimem masa na chrupavkách, tak ho sní. Když mu ho dám celé, jen bez kůže, nechce ho ani chytit do huby Nejde ovšem jen o přísun vápníku, ale pes si chroupáním kostí posiluje svaly na mordě, čistí zuby a stimuluje trávení, v chrupavkách je kolagen. Myslím, že netřeba hledat drahé přípravky, odjakživa se dával Roboran. Nešla bych cestou mlít, ale spíš postupně zvykat na ty kosti. Začala bych na míň roztlučeném až neroztlučeném krku, kuřecí letky až celá křídla atd...

6.1.2018 19:24

Můžete doplnit o Calcium citrat od firmy Canina pharma http://www.canina.cz/psi-c1/canina-calcium-citrat-plv-400-g-i517/ nebo balancer https://www.happypet.cz/petvet-balancer-barf-8in1/?v=333 nebo Dologran. Nejlépe, vždy, aby to byl calcium citrát.

6.1.2018 19:29
Psovodka 111

XXX.XXX.109.127

Je to Borderka, no právě, ve všem co píšete máte pravdu...to všechno by jsme potřebovali.Předpokládám, že dáváte stehno syrové-celé.Já krmím vařeným. Mám míchat vařené maso a syrové kosti ?

6.1.2018 19:54
Enter

XXX.XXX.158.148

Borderku mám, syrové kosti zvládne v pohodě a má krásně čisté zuby. S tím vařením nevím, ale pokud by žrala syrové kosti, tak nevím, v čem by měl být problém...Zkuste, uvidíte.

6.1.2018 20:24
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mleté vaječné skořápky. Vysušit na topení (stačí 2-3 hodiny) a pomlit v mým případě v hmoždíři.

Nejdříve je upečte v troubě ( salmonella ), kostní piliny (od řezníka ), nebo v lékárně Calcium phosphoricum + Calcium carbonicum 1:1, Plastin.

6.1.2018 21:06

Já...než jsem přišla (teda hlavně díky Fauně) na způsob, jak do psů kosti dostat, dávala mleté vaječné skořápky, které jsme zakápla citronem nebo k nim přidávala sušené mleté šípky...někde jsem si přečetla, že se vápník se skořápek vstřebává s pomocí vitamínu C...

6.1.2018 21:24
saola

XXX.XXX.228.41

Psovodka 111 napsal(a):

Zkoušela jste víc druhů kostí? O vepřové mí psi příliš nestáli, tak maximálně lopatku nebo lehce ožvýkat chrupavky, ale po hovězích, ať už velkých s klouby nebo alespoň nařezaných morkových, se mohli utlouct. Syrové krůtí nechtěli, kuřecí ano.
Je otázka, proč chcete takhle vápník doplňovat - byl dělán rozbor krve, je tam deficit? Jinak vápník lze doplnit tvarohem a zakysanými mléčnými výrobky, sýry, listovou zeleninou (tam je ale otázka, co se vlastně využije), na žvýkání alespoň občas tedy pamlsky pro zabavení psa.
Na sušení skořápek pro psa bych se dnes opravdu zvysoka...smajlík, možná tedy ten Roboran, když už by nebylo zbytí.

6.1.2018 21:26

Psovodka 111 napsal(a):

Jo a skořápky jsem mlela normálně v kafemlejnku...

6.1.2018 21:38
Terven

XXX.XXX.110.147

saola napsal(a):
Zkoušela jste víc druhů kostí? O vepřové mí psi příliš nestáli, tak maximálně lopatku nebo lehce ožvýkat chrupavky, ale po hovězích, ať už velkých s klouby nebo alespoň nařezaných morkových, se mohli utlouct. Syrové krůtí nechtěli, kuřecí ano.
Je otázka, proč chcete takhle vápník doplňovat - byl dělán rozbor krve, je tam deficit? Jinak vápník lze doplnit tvarohem a zakysanými mléčnými výrobky, sýry, listovou zeleninou (tam je ale otázka, co se vlastně využije), na žvýkání alespoň občas tedy pamlsky pro zabavení psa.
Na sušení skořápek pro psa bych se dnes opravdu zvysoka...smajlík, možná tedy ten Roboran, když už by nebylo zbytí.

Nesouhlasila bych s tím tvarohem, ač v povědomí lidí stále zůstává pro štěňata dobrým zdrojem vápníku. Ve skutečnosti je spíš zdrojem fosforu, resp. má celkem nevhodný poměr vápník x fosfor, k doplnění vápníku se nehodí.

6.1.2018 21:50
saola

XXX.XXX.228.41

Poměr Ca/P 2/1 je doporučován hlavně u rostoucích psů ve vývinu, to u dvouleté borderky už neočekávám. Pokud je jakákoliv jiná indikace pro navýšení vápníku (stávající deficit nebo plánovaná březost apod.), měl by rozhodnout spíše veterinář, protože to, zda psovi 3x týdně zpestřím krmnou dávku tvarohem (pribináčkem, vejcem, apod) je v zásadě spíš můj dobrý pocit, stejně jako sušit skořápky v troubě. Ale každý to samozřejmě máme jinak - osobně kosti dávám pro to, že psům chutnají a vyblbnou se s nimi, ne z důvodu, že mám rozpočítány makro i mikroprvky.

6.1.2018 22:39

saola napsal(a):
Poměr Ca/P 2/1 je doporučován hlavně u rostoucích psů ve vývinu, to u dvouleté borderky už neočekávám. Pokud je jakákoliv jiná indikace pro navýšení vápníku (stávající deficit nebo plánovaná březost apod.), měl by rozhodnout spíše veterinář, protože to, zda psovi 3x týdně zpestřím krmnou dávku tvarohem (pribináčkem, vejcem, apod) je v zásadě spíš můj dobrý pocit, stejně jako sušit skořápky v troubě. Ale každý to samozřejmě máme jinak - osobně kosti dávám pro to, že psům chutnají a vyblbnou se s nimi, ne z důvodu, že mám rozpočítány makro i mikroprvky.

Prosím Vás, kde jste toto vyčetl/a ? V tvarohu je tolik fosforu (v tučném trojnásobek než v nízkotučném, a poměr úplně mimo), že by si pes měl max. líznout a maso už radši (svalovinu nebo vnitřnosti) nejíst nikdy.
Když už, tak se dá polotučný tvaroh, a to jen vyjímečně. Kolují tu nějaké pověsti nebo co to je.
Pribináček je něco, co nesním ani já, ani děcku to nedám, natož psovi. Hnus made in Polsko bez mléka.
Psovi je lepší dát kysané výrobky.
Tady nejde o množství vápníku, ale o to, co pak způsobí odvápnění. A to se zas samozřejmě neřeší přidáním vápníku, ale celkovou úpravou stravy.
A nejde jen o fosfor/vápník. Banán do smoothie z kefíru, to by šlo smajlík

Pro rostoucí psy a kojící feny je doporučeno:
1.0-1.8% vápníku,0.8-1.6% fosforu.

Není třeba tu ztrapňovat lidi, kteří se snaží krmit své psy dobře.
Ono totiž vůbec nejde o množství, ale o přibližný poměr. Což se dá jednoduše tak, že si zapamatuji, které potraviny jsou nevhodné.

6.1.2018 22:54

Ten Roboran, ten patří též 30 let do.. no tam, sem už ne. K3 je něco. Prý krmná mouka. Já nemůžu smajlík K3 už nikdo nepoužívá, ono to totiž dělá rakovinu. Pejsci vitamín K syntetizují sami. Pokud jim nerozhodím hořčík vápník fosfor a tak.

6.1.2018 23:49
dark

XXX.XXX.244.143

Ten Roboran, ten patří též 30 let do.. no tam, sem už ne. K3 je něco. Prý krmná mouka. Já nemůžu smajlík K3 už nikdo nepoužívá, ono to totiž dělá rakovinu. Pejsci vitamín K syntetizují sami. Pokud jim nerozhodím hořčík vápník fosfor a tak.

Prosím o překlad.

7.1.2018 00:07

Taky mám problém s vápníkem, potažmo s kostmi, ale opačný. Nevím, jak dosáhnout toho, aby je ten trubka nepolykal pomalu vcelku. Venku se kyselina nedotkne ničeho, protože prostě nesmí, ale jakmile je to jeho...

7.1.2018 00:08

dark napsal(a):
Prosím o překlad.

Roboran není nic dobrého. A nikdy nebylo, ale asi nebylo nic jiného. Protože Sardullah ještě neměla internet, jinak by nám (to) všem namlela.
Normálně živený pes si například ten vitamin K vyrobí sám, a stačí mu to.
V Roboranu je syntetický / ošklivý vitamin K3 - škodlivý.
To označení "K3" znamená umělou verzi.
Sice psíkovi jako dávám ten bezva vápník, ale jako bonus ten K3.

7.1.2018 00:09

jahodapavel napsal(a):
Nejdříve je upečte v troubě ( salmonella ), kostní piliny (od řezníka ), nebo v lékárně Calcium phosphoricum + Calcium carbonicum 1:1, Plastin.

To si je upecte sami(to se dělá u člověka)psovi jako masožravci mi přijde nesmyslné to by ti polodivoci psi v poušti už dávno byli nemocní, chápu u malých štěňat ale u větších mám dost velkej otazník.

7.1.2018 00:11

Taky mám problém s vápníkem, potažmo s kostmi, ale opačný. Nevím, jak dosáhnout toho, aby je ten trubka nepolykal pomalu vcelku. Venku se kyselina nedotkne ničeho, protože prostě nesmí, ale jakmile je to jeho...

Držet kost ve Vaší ctěné ruce. Ale k tomu se sníží, jen pokud přijde abstinenční záchvat = kost zdrhá po kluzké podlaze a nechce se nechat sežrat ?

7.1.2018 00:35

Držet kost ve Vaší ctěné ruce. Ale k tomu se sníží, jen pokud přijde abstinenční záchvat = kost zdrhá po kluzké podlaze a nechce se nechat sežrat ?

To ne, i paroží mi pořád cpe do ruky s výrazem "podrž". Vlastně cokoliv. Petku od mléka otevře a maže za mnou, ať mu jí naklopím. A to jsou činnosti, kterými jsem se ho chtěla na chvíli zbavit. Sem tam mu to křídlo podržím, ale každý den... Tak je holt rozmašíruju. Asi vytáhnu mlýnek po babi a namelu do zálohy.

7.1.2018 10:49

Prosím Vás, kde jste toto vyčetl/a ? V tvarohu je tolik fosforu (v tučném trojnásobek než v nízkotučném, a poměr úplně mimo), že by si pes měl max. líznout a maso už radši (svalovinu nebo vnitřnosti) nejíst nikdy.
Když už, tak se dá polotučný tvaroh, a to jen vyjímečně. Kolují tu nějaké pověsti nebo co to je.
Pribináček je něco, co nesním ani já, ani děcku to nedám, natož psovi. Hnus made in Polsko bez mléka.
Tady nejde o množství vápníku, ale o to, co pak způsobí odvápnění. A to se zas samozřejmě neřeší přidáním vápníku, ale celkovou úpravou stravy.
A nejde jen o fosfor/vápník. Banán do smoothie z kefíru, to by šlo smajlík

Pro rostoucí psy a kojící feny je doporučeno:
1.0-1.8% vápníku,0.8-1.6% fosforu.

Není třeba tu ztrapňovat lidi, kteří se snaží krmit své psy dobře.
Ono totiž vůbec nejde o množství, ale o přibližný poměr. Což se dá jednoduše tak, že si zapamatuji, které potraviny jsou nevhodné.

A nejde jen o fosfor/vápník. Banán do smoothie z kefíru, to by šlo smajlík já si dělám pribináčka doma sama z tvarohu a šlehačky, zkuste, je moc dobrý.

7.1.2018 10:54
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Všichni vitamíny K syntetizujem sami. A plno vitamínů v doplňcích stravy je synteticky vyrobeno. K3 je pro lidi zakázán u nás, už třeba na Slovensku ne. A pokud jsem četla, jsou u něj dobré výsledky při některých druzích nádorů. Samozřejmě jde nepřehánět dávkování. Ale to u všeho. Mimochodem, já Roboran nedávám, jen vím, že plno chovatelů psů ano. Proto jsem ho doporučila. sama si taky myslím(či dlouho jsem si myslela) že stačí pestrá strava. Bohužel, pokud je pes např.alergik, či nežravka jako můj, těžko se vám povede ho krmit správně.

7.1.2018 11:19

lesnížínka napsal(a):
Všichni vitamíny K syntetizujem sami. A plno vitamínů v doplňcích stravy je synteticky vyrobeno. K3 je pro lidi zakázán u nás, už třeba na Slovensku ne. A pokud jsem četla, jsou u něj dobré výsledky při některých druzích nádorů. Samozřejmě jde nepřehánět dávkování. Ale to u všeho. Mimochodem, já Roboran nedávám, jen vím, že plno chovatelů psů ano. Proto jsem ho doporučila. sama si taky myslím(či dlouho jsem si myslela) že stačí pestrá strava. Bohužel, pokud je pes např.alergik, či nežravka jako můj, těžko se vám povede ho krmit správně.

Jasně že psa v nevýhodě musíme krmit jak se dá..
Máte pravdu, K3 dokázal jistý druh nádoru "zpomalit" nebo cosi takového, ale jiné nádory způsobil.

7.1.2018 12:26

Ad ten tvaroh...někde jsem četla, že se vápník vstřebává z tvarohu velmi dobře díky laktóze a pak je asi otázka, jestli u psa tento proces probíhá stejně jako u člověka...ale další mnou načtené informace mluví o tom, že tvaroh je zdroj bílkovin, ale při trávení naopak vápník z organismu odčerpává...netuším, jak to ve skutečnosti je...

Svým psům tvaroh normálně dávám, je to mňamka, občas ho mají k svačině nebo jím pomažu ovesné palačinky...ne teda moc často, spíš udělám domácí jogurt, ale nepočítám ho prostě jako zdroj vápníku, ale jako zdroj bílkovin...

7.1.2018 16:18

Laktózu trávíme lépe než psi, ale čím jsme starší, tím hůře. Nízkotučný tvaroh potřebuje ke svému zrodu syřidlo, to kosti odvápňuje. Fosfáty, sůl. O dost horší je taveňák.
Pokud není vápníku dost ve stravě, tělo si poradí, až do úplného vyčerpání, a to by mohlo být celkem pozdě.
Takže není to tak, že se mám z jednoho chleba s tvarohem zbláznit, ale pravidelně rozhodně nekrmit.
Ke vstřebání a uložení do kostí jsou potřeba hormony a třeba vitamín D. Psi jej nezískají tolik ze sluníčka jako my. Pak to jde přes ledviny a játra. Příliš fosforu bourá ledviny. Tak vše souvisí se vším.
Sice toho teoreticky vím, přečtu, i prakticky zkusím, hodně. Ale nevím jak počítat poměr/gramy u celého králíka. Myslím, že je to něco, co by pes jedl i v přírodě, a nic by nepočítal.
Tak krmím takové obyčejné věci, celé. Nebo mi třeba nejde matematika smajlík

7.1.2018 17:37

Laktózu trávíme lépe než psi, ale čím jsme starší, tím hůře. Nízkotučný tvaroh potřebuje ke svému zrodu syřidlo, to kosti odvápňuje. Fosfáty, sůl. O dost horší je taveňák.
Pokud není vápníku dost ve stravě, tělo si poradí, až do úplného vyčerpání, a to by mohlo být celkem pozdě.
Takže není to tak, že se mám z jednoho chleba s tvarohem zbláznit, ale pravidelně rozhodně nekrmit.
Ke vstřebání a uložení do kostí jsou potřeba hormony a třeba vitamín D. Psi jej nezískají tolik ze sluníčka jako my. Pak to jde přes ledviny a játra. Příliš fosforu bourá ledviny. Tak vše souvisí se vším.
Sice toho teoreticky vím, přečtu, i prakticky zkusím, hodně. Ale nevím jak počítat poměr/gramy u celého králíka. Myslím, že je to něco, co by pes jedl i v přírodě, a nic by nepočítal.

Moc hezky vysvětleno, hormony jsou hodně důležité( proto třeba poporodní eklampsie u fen) taky je důležitý pro vstřebávání vápníku hořčík, vit.B6, vit C. Proto jsem nahoře psala o calcium citrat. Tvaroh má poměr Ca:P skoro 1:3, takže když dáme tvaroh jen tak samotný, nacpeme psa více fosforem, než vápníkem. Je to na rozsáhlejší povídání. Nedávám čubě tvaroh vůbec, když, tak jen občas bílý jogurt. Fosforu má z masité stravy až do p. Pardon. Dávám kosti a přidávám balancer.

7.1.2018 18:15
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Na tvaroh syřidlo? Vitamin D ze sluníčka? Že se nestydíte!

7.1.2018 19:06
tapina

XXX.XXX.211.91

Bože Megi, tvaroh kosti neodvápňuje syřidlem. Když budeš krmit svalovinou, bude teda nadbytek P, protože ve svalovině je nějaké syřidlo? P je tam v tom tvarohu hlavně úplně jinde a úplně na stejném místě jak v mase. Nehledě na to, že tvaroh se sráží buď kyselinou nebo enzymaticky. Sůl, pokud ji tam nenasypeš, je přirozeně se vyskytující sůl ze suroviny. Tvaroh není totéž, co taveňák, ani vzdáleně. Taveňák je vzdálen ode všeho dobrého. Je to něco na zužitkování zbytků, prodloužení trvanlivosti. Ale to je jedno.
Ano je pravda, že na rovnováze Ca-P se v těle podílí hormony, a několik orgánů, zvláštní buňky, je to jeden ze základních regulačních mechanismů, zároveň poměrně složitý, několikaúrovňový, protože prostě ten vápník se podílí na těch nejzákladnějších pochodech, tak v krvi je ta koncentrace pořád v poměrně úzkém rozmezí. Totéž fosfor. Pokud je to dospělý a v zásadě zdravý jedinec, bude si ty správné hodnoty v krvi držet, co nás týrá je spíše ten nadbytek fosforu než nedostatek vápníku. Protože tím stylem, jak krmíme je daleko pravděpodobnější nadbytek fosforu, a ten je svému vyloučení nebo chceš-li spíš k udržení normální hladiny potřebuje vápník. Tak je ten vápník brán jakoby 2*, jednou, aby byl a jednou na srovnání fosforu. Hodně zjednodušeně. Mák, super, obsahuje strašně moc vápníku, ale taky úplný extrém fosforu. Proto se pořád řeší nějaké poměry.
Vůbec tady nejde o matematiku, nejde ani o zkoušku z fyziologie nebo co, není potřeba to tak úplně vědět proč. Ano, tvaroh vápník nedorovná. Ale bylo by dobré ty informace nedeformovat, protože to pak ztrácí na hodnotě. Ale tak už je obecné povědomí, že jen maso není dobře. To je fajn. Existují tabulky, prověřené, jsou různé publikace. Tak když prostě není možnost to zaopatřit nějak normálně, musí to do budoucna vymyslet.
Chtělo by to poradit nějaký bezpečný a dlouhodobě použitelný doplněk, jestli je to opravdu tak zlé. Že můj pes žere všechno, to fakt nikomu nepomůže. Ne?

7.1.2018 21:39

Nezlobte se, ale nepíšu, že tvaroh odvápňuje enzym. syřidlem, ale problém je poměr Ca a P. Syřidlo k výrobě tvarohu: Laktosin. Benzoan sodný. To je podle mě sůl. A také, že to ostatní je v taveňáku, a tak neřeším jeden chléb s tvarohem za x týdnů, protože to je skoro nic. Taveňák je hrozný, jiný, ano, ale třeba ani eidam a tak vůbec nekrmím. Ale i sýr se dá bez syřidla. Mělo to být odděleno, omlouvám se.
Vitamin D se u lidí nezískává ze slunečního záření ? Dobře. Cholekalciferol D3. Ale u psů tolik ne, to je asi ta informace, která je pro mne důležitá. Ne, že začnu déčko dosypávat, to nepíšu.
Šlo mi o jednoduché vysvětlení, proč to a to není vhodné, na odbornou diskuzi nechodím, nejsem odborník. Omlouvám se, že tu asi urážím odborníky. Přišlo mi takto docela jasné, že tvaroh není dobrý, že je třeba i ty dobré výrobky vybírat, neřešit jen a jen jednu věc, která bez těch dalších stejně nefunguje. To a to není dobré, ale hroutit se z toho zrovna nemusím. Mně se na radu neptali, na stálé řešení, jenom koukám, kdo co nadhodil. Určitě budu hledat to nejméně škodlivé.
Ať vašim pejskům chutná.

7.1.2018 21:46
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Nezlobte se, ale nepíšu, že tvaroh odvápňuje enzym. syřidlem, ale problém je poměr Ca a P. Syřidlo k výrobě tvarohu: Laktosin. Benzoan sodný. To je podle mě sůl. A také, že to ostatní je v taveňáku, a tak neřeším jeden chléb s tvarohem za x týdnů, protože to je skoro nic. Taveňák je hrozný, jiný, ano, ale třeba ani eidam a tak vůbec nekrmím. Ale i sýr se dá bez syřidla. Mělo to být odděleno, omlouvám se.
Vitamin D se u lidí nezískává ze slunečního záření ? Dobře. Cholekalciferol D3. Ale u psů tolik ne, to je asi ta informace, která je pro mne důležitá. Ne, že začnu déčko dosypávat, to nepíšu.
Šlo mi o jednoduché vysvětlení, proč to a to není vhodné, na odbornou diskuzi nechodím, nejsem odborník. Omlouvám se, že tu asi urážím odborníky. Přišlo mi takto docela jasné, že tvaroh není dobrý, že je třeba i ty dobré výrobky vybírat, neřešit jen a jen jednu věc, která bez těch dalších stejně nefunguje. To a to není dobré, ale hroutit se z toho zrovna nemusím. Mně se na radu neptali, na stálé řešení, jenom koukám, kdo co nadhodil. Určitě budu hledat to nejméně škodlivé.
Ať vašim pejskům chutná.

Krmím tvaroh štěňatům do 1 roku- 1 kostku denně. jakýchkoli problémů.

7.1.2018 22:13
tapina

XXX.XXX.211.91

Ať vašim pejskům chutná.

Laktosin (enzymy) - jedna ze značek, jedna z možností. Benzoan sodný je konzervační látka, jistě, a kolik tam toho je a u kterých značek? Tvaroh si celkem snadno uděláte doma, dávat to tam nemusíte ani jedno. Dokonce to můžete srazit kyselinou citronovou a nabýt dojmu, že jste něco udělali pro ten vápník. No, to je jedno. Není potřeba se rozčilovat, jde mi o to, že prostě neodvápňuje to siřidlo.

Vůbec k tomu není potřeba nic odborného, jenom, když už teda, tak prostě to neohýbat.

Jo, ono je to totiž strašně těžce pochopitelné, když si vezmete, co jí člověk a kdy teprv jsou nějaké výkyvy, následky. Proč je ten tvaroh a jiné tak "zlý", když je z mléka, které by mělo být v podstatě kompletní strava (pro svůj druh, teda, ale i tak). Proč se doporučovali mléčné výrobky kvůli vápníku, proč pak ne, proč zas jo a ne smajlík

Tak trochu si myslím, že je to všechno ještě trochu jinak.

Neregistrovaný uživatel

8.1.2018 06:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Mimo téma, omlouvám se,...proč uživatelka Megí používá nick klepklep, nebo neregistrovaný uživatel? To se stydí za svůj názor? A vyvolává akorát zmatky, kdo co píše za moudra...Vím, že mezi pejskaři se tady hodně lidí schovává za neregistrované, protože se bojí, nevím čeho, ale nepřipadá vám to dětinské?

K tématu, co se kostí týče, pořiďtě si drtič an kosti, je to taková páka do které se strčí kosti a nadrtí, používá se to pro zkrmování kostí pro slepice, a to přidávejte svému psu do krmné dávky a nemusíte kupovat Roborany a různé calcio přípravky z lékárny

8.1.2018 07:02

"Mimo téma, omlouvám se,...proč uživatelka Megí používá nick klepklep, nebo neregistrovaný uživatel? To se stydí za svůj názor? A vyvolává akorát zmatky, kdo co píše za moudra...Vím, že mezi pejskaři se tady hodně lidí schovává za neregistrované, protože se bojí, nevím čeho, ale nepřipadá vám to dětinské?"

Jojo, hlavně kdyby se ráčila podepsat, přečtu si to spíš, páč vím, kdo to píše. Anonymní klepklep přeskočím.

8.1.2018 09:14
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Psovodka 111 napsal(a):

Moje psy kosti žerú normálne, no niektorí dodávatelia mäsa majú bežne v ponuke aj mleté mäso s chrupavkami, alebo čisté mleté chrupavky. To je výborný zdroj vápniku. Tie mleté som začínala skrmovať aj šteňatám, teoreticky by sa dali aj chvíľočku povariť ak by ich pes surové vyslovene nechcel.
Existujú samozrejme aj doplnky, fene po cisaráku som chvíľu kosti nedávala a tak som pridávala Biocal, avšak na vašom mieste ak už chcete niečo umelo pridávať tak by som najprv zašla na veterinu a dala spraviť rozbor krvi na pomer Ca:P. Stojí to pár korún a budete aspoň vedieť či vôbec je nutné niečo umelo pridávať. S tým Ca to totiž nie je úplne sranda dá sa ním predávkovať a je pri dlhodobom predávkovaní to môže byť aj dosť vážny problém.

8.1.2018 09:18
Terven

XXX.XXX.110.147

"Mimo téma, omlouvám se,...proč uživatelka Megí používá nick klepklep, nebo neregistrovaný uživatel? To se stydí za svůj názor? A vyvolává akorát zmatky, kdo co píše za moudra...Vím, že mezi pejskaři se tady hodně lidí schovává za neregistrované, protože se bojí, nevím čeho, ale nepřipadá vám to dětinské?"

Jojo, hlavně kdyby se ráčila podepsat, přečtu si to spíš, páč vím, kdo to píše. Anonymní klepklep přeskočím.

Taky už to jde trochu mimo moje chápání , ale je fakt, že mi stačí přečíst odstaveček a už vím, kdo to psal

8.1.2018 09:46
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

katkaa1 napsal(a):
Moje psy kosti žerú normálne, no niektorí dodávatelia mäsa majú bežne v ponuke aj mleté mäso s chrupavkami, alebo čisté mleté chrupavky. To je výborný zdroj vápniku. Tie mleté som začínala skrmovať aj šteňatám, teoreticky by sa dali aj chvíľočku povariť ak by ich pes surové vyslovene nechcel.
Existujú samozrejme aj doplnky, fene po cisaráku som chvíľu kosti nedávala a tak som pridávala Biocal, avšak na vašom mieste ak už chcete niečo umelo pridávať tak by som najprv zašla na veterinu a dala spraviť rozbor krvi na pomer Ca:P. Stojí to pár korún a budete aspoň vedieť či vôbec je nutné niečo umelo pridávať. S tým Ca to totiž nie je úplne sranda dá sa ním predávkovať a je pri dlhodobom predávkovaní to môže byť aj dosť vážny problém.

Opravdu?

9.1.2018 22:14

Neměla jsem trpělivost číst to všechno, možná se budu opakovat : Význam kostí není jen v dodání vápníku a pod. Velký význam kostí je v hlodání, kousání, okusování a tím
jednak čištění zubů, odstarňování zubního kamene sílení čelistí, v lepším nastartování trávení. ( Možná lze navodit buvolí kostí a pod. ). Bodlinka určitě upřesní.

9.1.2018 23:13
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Neměla jsem trpělivost číst to všechno, možná se budu opakovat : Význam kostí není jen v dodání vápníku a pod. Velký význam kostí je v hlodání, kousání, okusování a tím
jednak čištění zubů, odstarňování zubního kamene sílení čelistí, v lepším nastartování trávení. ( Možná lze navodit buvolí kostí a pod. ). Bodlinka určitě upřesní.

Jo, zopakovala jste to stejné, co si myslím já

Přidejte reakci

Přidat smajlík