Pro kastrované psy speciální granule?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.1.2018 19:49
Zabucker

XXX.XXX.104.142

Ahoj, mám ted necelý měsíc kastrovaného psa, jsou mu 2 roky, a vím, že existují granule pro kastrované psy. Mě osobně to přijde jako blbost, nebo jako když je eps zdravý a v pohodě, tak proč dávat ty, ale samozřejmě o tom nic nevím.
Jaký je v tom rozdíl? Proč je to dobré? A proč to vůbec existuje?

8.1.2018 10:38
Vše-o-krmivech

XXX.XXX.219.59

Kastrovaní psi mají jiný metabolismus a potřebují cca 10 - 20% méně energie než psi s nízkou nebo střední aktivitou. Aby nepřibrali na váze potřebují více pohybu, menší krmné dávky nebo stravu s nižším množstvím kalorií. Více informací naleznete v článku Jak určit denní krmnou dávku: https://vse-o-krmivech.cz/krmivo-pro-psy/pruvodce-krmenim/jak-urcit-krmnou-davku

Na trhu naleznete množství krmiv s nižším obsahem metabolizovatelné energie. Jsou určeny pro redukci váhy, kastrované psy a psí seniory. Vyhněte se krmivům s velkým obsahem sacharidů. Volte krmiva s vyšším obsahem bílkovin a přiměřeným množstvím tuku. Vybrat si můžete na stránkách vse-o-krmivech.cz. Je to nekomerční portál. Naleznete v něm stovky recenzí a hodnocení krmiv. Zde malý výběr granulí vhodných pro kastrovaného psa: https://vse-o-krmivech.cz/listing-comparison?id=171,273,263,291,298,38.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.1.2018 10:48

Dělá se to proto, že kastrovaní psi mají všeobecně sklon k tloustnutí, takže ty granule speciálně pro ně jsou "hubené".
Pokud vám pes netloustne, vůbec to nemusíte řešit.
Můj celoživotní hubeňour žral celej život normální granule před kastrací i po ní, než jsme přešli na krmení masem.

8.1.2018 11:21
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Granule pro kastrované psy jsou většinou bezobilné(alespoň těch lepších značek) už se pochopilo, že místo obilí(po kterém se tloustne) je lepší tam dát víc masa a víc zeleniny. Takže když vyberete kvalitní značku(namátkově jsem narazila třeba na essentiale) neměl by být problém. Úplně nejlepší ovšem bude, když se vybodnete na granule a to maso se zeleninou dáte psu sám(a). Jinak nevím, jak moc je to s tím metabolizmem kastrovaných psů pravda, protože mámy kastrovaná kříženka labradorky netloustne, kdežto sestřenky nekastrovaná kříženka labradorky je jak vepř. Když psa nebudete přecpávat a bude mít dostatek pohybu, tak tloustnout nebude. U psa je prostě pohyb na prvním místě.

8.1.2018 11:30

"Jinak nevím, jak moc je to s tím metabolizmem kastrovaných psů pravda, protože mámy kastrovaná kříženka labradorky netloustne, kdežto sestřenky nekastrovaná kříženka labradorky je jak vepř"
U mýho psa jsem po kastraci zaregistrovala změnu od "zoufale nežravý" k "už někdy žere skoro normálně". Změna v přístupu ke žrádlu sice malá, ale významná.
Což u normálně žravých psů nebo popelnic může být po kastraci fakt nepříjemný :) Ale třeba to každej pes nemá, tuhle změnu.

8.1.2018 12:27
scylla

XXX.XXX.150.32

lesnížínka napsal(a):
Granule pro kastrované psy jsou většinou bezobilné(alespoň těch lepších značek) už se pochopilo, že místo obilí(po kterém se tloustne) je lepší tam dát víc masa a víc zeleniny. Takže když vyberete kvalitní značku(namátkově jsem narazila třeba na essentiale) neměl by být problém. Úplně nejlepší ovšem bude, když se vybodnete na granule a to maso se zeleninou dáte psu sám(a). Jinak nevím, jak moc je to s tím metabolizmem kastrovaných psů pravda, protože mámy kastrovaná kříženka labradorky netloustne, kdežto sestřenky nekastrovaná kříženka labradorky je jak vepř. Když psa nebudete přecpávat a bude mít dostatek pohybu, tak tloustnout nebude. U psa je prostě pohyb na prvním místě.

Ta, co tlouste, může mít problémy se sníženou funkcí štítné žlázy, což se u kastrátů stává velice často. Tam to bude chtít test a případné nasazení léků, pokud nedělá vaše matka nějakou velkou dietní chybu.

8.1.2018 13:51
Mat

XXX.XXX.7.34

Mně taky nepřijde, že by psi po kastraci tloustli, u nás obě feny kastrované a ani jedna netloustne a pes půjde na kastraci brzo, a já očekávám podobný průběh.

Tety fena "po kastraci" přibrala, ale přibrala spíše po tom, co se přestěhovali do domu se zahradou a fena místo chození na procházkách začala trávit čas a "venčení" jen tím, že leží na zahradě a teta se strejdou nejsou schopní jí to vynahradit... Nehledě na to, že už před kastrací nebyla zrovna v nejlepší kondici.

8.1.2018 19:00
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

scylla napsal(a):
Ta, co tlouste, může mít problémy se sníženou funkcí štítné žlázy, což se u kastrátů stává velice často. Tam to bude chtít test a případné nasazení léků, pokud nedělá vaše matka nějakou velkou dietní chybu.

Naše kastrátka netloustne, protože je torpédo. Tloustne nekastrovaná fena - a ta má tedy i pohybu minimum.

10.1.2018 22:05
tuilindo

XXX.XXX.168.147

scylla napsal(a):

Bylo napsáno že právě tloustne ta nekastrovaná...by mě celkem zajímalo, z čeho vychází Vaše přesvědčení o tom, že kastrace se téměř rovná nemocné štítné žláze. Já co znám psy s nemocnou štítnou žlázou, tak jsou v drtivé většině případů nekastrovaní (a retrívři, což je predisponované plemeno). Jinak souhlasím s tím, že s kastrací se mění metabolismus, takže krmení je nutno víc hlídat.

12.1.2018 12:08
psíchovatelka

XXX.XXX.99.202

Jak bylo řečeno výše, problém je, že kastrování psi mají tendence k tloustnutí. Dříve jsme mívali labradorky, obě holky po kastraci začaly přibírat, tak jsme tomu uzpůsobili krmivo (myslím, že dostávaly Brit Care pro psy s nadváhou + občas proklad tím masem a zeleninou) a hned to bylo lepší. Teď máme kluka bišonka a ten po kastraci téměř beze změny, takže granule neměním, tak snad to váš psík má stejně. :).

12.1.2018 12:34
scylla

XXX.XXX.150.32

tuilindo napsal(a):
Bylo napsáno že právě tloustne ta nekastrovaná...by mě celkem zajímalo, z čeho vychází Vaše přesvědčení o tom, že kastrace se téměř rovná nemocné štítné žláze. Já co znám psy s nemocnou štítnou žlázou, tak jsou v drtivé většině případů nekastrovaní (a retrívři, což je predisponované plemeno). Jinak souhlasím s tím, že s kastrací se mění metabolismus, takže krmení je nutno víc hlídat.

Z veterinárních statistik.

Přidejte reakci

Přidat smajlík