Australský ovčák s dlouhým ocasem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.1.2018 11:12
te.peckova

XXX.XXX.36.224

Dobrý den,
plánuji koupit australského ovčáka, ale sháním s dlouhým ocasem. Jak koukám po různých chovných stanicích, tak většinou mají nbt nebo kupírují. Nevíte o nějaké chovné stanici, která má štěňata s dlouhými ocasy?

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.1.2018 11:25
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud se domluvíte s chovatelem, aby štěněti ocas nekupíroval (do prvních třech dnů od porodu), tak by to neměl být problém.

14.1.2018 12:32
Evv

XXX.XXX.116.3

Od Halířů, Svěží vítr, Medvědí Tlapa, Lucky Aussies, Waka, Walkar... A určitě mnoho dalších ale nebrala bych to jako hlavní faktor výběru, záleží čemu se chcete se psem věnovat a jaké máte nároky myslím že s většinou chovatelů se dá domluvit. Přeji štěstí při výběru.

14.1.2018 19:12
te.peckova

XXX.XXX.36.224

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud se domluvíte s chovatelem, aby štěněti ocas nekupíroval (do prvních třech dnů od porodu), tak by to neměl být problém.

To už vím, ale většinou jsem narazila na chovné psy, kteří mají přirozeně nbt a tedy i štěňata.

14.1.2018 19:15
te.peckova

XXX.XXX.36.224

Evv napsal(a):
Od Halířů, Svěží vítr, Medvědí Tlapa, Lucky Aussies, Waka, Walkar... A určitě mnoho dalších ale nebrala bych to jako hlavní faktor výběru, záleží čemu se chcete se psem věnovat a jaké máte nároky myslím že s většinou chovatelů se dá domluvit. Přeji štěstí při výběru.

Děkuji moc, no mě se s ocasem líbí víc a o zaměření asi nejde. Chtěla bych ho jako parťáka, zkusíme agility, frisbee, atd. A možná později budeme mít i ovečky. Uvidíme co nám sedne nejlépe, ale určitě to budeme dělat pro zábavu, ne jako sport :).

14.1.2018 19:30
tralalák

XXX.XXX.14.251

Vzhledem k tomu, že ročně se narodí cca 100 vrhů australáků, určitě najdete chovku, která nekupíruje. Je jich dost.
Taky mám ausíny s ocasy. Bezocasí se mi nelíbí. Oba mám z chovek, kde se buď nekupíruje vůbec, nebo se dalo domluvit předem, že ocásek zůstane.
Nemám teda teď takový přehled o plánovaných vrzích, ale nezdá se mi, že by bylo tolik plemeníků přirozeně nbt, aby byl problém najít ocasatý vrh.

14.1.2018 21:47
te.peckova

XXX.XXX.36.224

tralalák napsal(a):
Vzhledem k tomu, že ročně se narodí cca 100 vrhů australáků, určitě najdete chovku, která nekupíruje. Je jich dost.
Taky mám ausíny s ocasy. Bezocasí se mi nelíbí. Oba mám z chovek, kde se buď nekupíruje vůbec, nebo se dalo domluvit předem, že ocásek zůstane.
Nemám teda teď takový přehled o plánovaných vrzích, ale nezdá se mi, že by bylo tolik plemeníků přirozeně nbt, aby byl problém najít ocasatý vrh.

A mohu se zeptat odkud je máte? Jistě že stanic bude dost, jen zatím co jsem slídila, jsem moc nenacházela

15.1.2018 10:03
tralalák

XXX.XXX.14.251

te.peckova napsal(a):
A mohu se zeptat odkud je máte? Jistě že stanic bude dost, jen zatím co jsem slídila, jsem moc nenacházela

Bohužel ani jedna z "mých" chovek v dohledné době štěňata neplánuje.

Přidejte se ke skupině australomilců na FB, určitě vám poradí lépe než tady (např. "Australský ovčák-fanklub plemene", tam je členů nejvíce).

Přidejte reakci

Přidat smajlík