Pes pro začátečníka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.1.2018 16:53
leopardí pes

XXX.XXX.174.101

Dobrý den, prosil bych vás o radu vybíram psa pro rodinu děti 13 a 17. Chtěli bychom nějakého vetšího psa ale maximálně tak 40 - 50 kg, na výlety, na toury a jako partáka. chtěl bych aby jste mi dali vědet který by pro mně byl vhodný. Mněli jsme 3 psi rotvajlera, jack russela a křížence NO.pes by byl doma v létě asi na chodbě v chládku, dám vám sem mých pár tipů, dejte prosím vědet co si o nich myslíte :
Belgický ovčák, cane corso, No, husky (no nevím), malorská doga, howavart, bauceron

Děkuji za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.1.2018 17:08

Howavart by vyhovoval.
Trochu víc informaci prosim.

15.1.2018 17:26
Alexan22

XXX.XXX.110.125

Entlebušský salašnický pes úplná kráska...načtěte něco a uvidíte, že to je jasná volba (alespoň za mě ) A když ne, tak 100%ně labrador...

15.1.2018 17:36
leopardí pes

XXX.XXX.174.101

Tak, máme velkou zahradu, bydlíme na kraji města kde jsou lesy, polnačky atd. mněl by každodenní dlouhé procházky myslím že kluk(13) by se s ním vyběhal a staral by se o neho vic nez my dalsí, dal bych ale maximálně asi 11 tisíc víc asi ne. máme kamarády se psi, znám trenéra psů, chodil by na cvičák i nějaké sporty bychom chtěli zkusit.

15.1.2018 17:51
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Howavart by vyhovoval.
Trochu víc informaci prosim.

Souhlas.

15.1.2018 18:06

Husky určitě ne
HW určitě ano,
zbytek ano

vždy se dívej po zdravíčku, hledej vyrovnanou povahu-kliďase
vždy je potřebná důkladná socializace, důsledná výchova a výcvik minimálně funkční poslušnosti, všechno to jsou živé zbraně, které musíš fakt ovládat (a proto i takový důraz na vyrovnanost!)
u málopočetných plemen to bývá horší se zdravím i povahami...

15.1.2018 18:11
chromik

XXX.XXX.183.99

Ještě bych do výběru přidala Chodského psa ;).

15.1.2018 18:25
rapotacka11

XXX.XXX.32.5

Já tradičně : NO

Neregistrovaný uživatel

15.1.2018 19:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

chromik napsal(a):
Ještě bych do výběru přidala Chodského psa ;).

A já bych vyřadila BO malinoise. Není to pes pro začátečníka, a má vrozenou ostrost a hlídání, což se do rodiny kde je provoz moc nehodí - stačí aby za děckama přišli kamarádi, a průšvih může být na světě

15.1.2018 19:20

Tak maliňáka určitě ne, tervíka i ano
stejně tak i BŠO

ale zase je třeba si uvědomit rozdíl molos x ovčák.

Neregistrovaný uživatel

15.1.2018 19:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Tak maliňáka určitě ne, tervíka i ano
stejně tak i BŠO

ale zase je třeba si uvědomit rozdíl molos x ovčák.

Jj, tervík i BŠO jsou fajn

15.1.2018 20:00
leopardí pes

XXX.XXX.174.101

A tu agresi malinaka jde potlačit na cvičáku a na obranách a když ho budeme s lidmi seznamovat ož odmalička ne ? Můj kluk ho totiž hrozně chce

15.1.2018 20:20
Tedysek

XXX.XXX.21.230

leopardí pes napsal(a):
A tu agresi malinaka jde potlačit na cvičáku a na obranách a když ho budeme s lidmi seznamovat ož odmalička ne ? Můj kluk ho totiž hrozně chce

Já bych být vámi opravdu malinu vyhodila že seznamu. Je ještě opravdu velké množství plemen která by byla vhodnější než malina.

15.1.2018 20:22
Tedysek

XXX.XXX.21.230

Já bych snad raději viděla v seznamu bígla než malinu.

15.1.2018 20:29

leopardí pes napsal(a):

Problém maliňáka není v agresi. ale je to snadno vzrušivé zvířátko. což se hodí, pokud chcete stát na bedně, ale u rodinného mazlíka tahle povaha může dost vadit.

15.1.2018 23:12

leopardí pes napsal(a):
Dobrý den, prosil bych vás o radu vybíram psa pro rodinu děti 13 a 17. Chtěli bychom nějakého vetšího psa ale maximálně tak 40 - 50 kg, na výlety, na toury a jako partáka. chtěl bych aby jste mi dali vědet který by pro mně byl vhodný. Mněli jsme 3 psi rotvajlera, jack russela a křížence NO.pes by byl doma v létě asi na chodbě v chládku, dám vám sem mých pár tipů, dejte prosím vědet co si o nich myslíte :
Belgický ovčák, cane corso, No, husky (no nevím), malorská doga, howavart, bauceron

Děkuji za odpovědi.

Já bych byla ráda, kdyby byli víc vidět erdelové... po kříženci jezevčíka další pes v rodině, tak moc zkušeností nebylo a šlo nám to docela dobře, hm dobře je za tři-tak výborně.

Neregistrovaný uživatel

16.1.2018 00:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

leopardí pes napsal(a):

Jak chcete na cvičáku potlačit vrozené hájení teritoria...? To jsou dvě naprosto rozdílné věci!
S lidmi ho sice můžete seznamovat od malička, ale hlídat doma bude stejně, a u maliňáka je problém, že nic nedělá napůl, takže pokud vyhodnotí situaci, že ten člověk tam nemá co dělat, tak mu rozšvihá ksi.cht na kaši, a vy půjdete do kriminálu !
To hlídání zdůrazňuju všem majitelům svých odchovů, kteří mají první malinu, a přesto jsou pak všichni hrozně překvapení, že už 8 - 10 měsíční štěně nemá problém orvat člověka (např. souseda), co jim vleze na dvůr! Malina opravdu není hračka pro děti, ale pes pro zodpovědnýho pána, který ví, co má doma.

16.1.2018 06:39
leopardí pes

XXX.XXX.174.101

A nevíte ještě nejakého podobného psa kterěho bych mohl sehnat s pp do 11 tisíc?

16.1.2018 06:44
Tedysek

XXX.XXX.21.230

No z nějakého klidnějšího temperamentu.

16.1.2018 06:46
leopardí pes

XXX.XXX.174.101

A vaše bíglice vás brání když s ní jdete?

16.1.2018 06:57
Tedysek

XXX.XXX.21.230

leopardí pes napsal(a):
A vaše bíglice vás brání když s ní jdete?

Už je holka za duhovým mostem. Ale když tu ještě byla, měly jsme natolik silný vztah, že mě bránila i před bratrem, který byl součástí rodiny. Nekousala, ale snažila se. Chytila mu nohu mezi tlapky a začala ho ojizdet. Cizí lidi to bylo jiný kafe. Nekousla by, ale tvářila se jako pes baskervilsky když někoho vyhodnotila jako nebezpečného (opilec, porvavajici mladiství ve tmě, policie, dělníci...).jednou byla venku se sousedovic dítětem v choditku a sousedkou. Procházel pan okolo a asi se jí hodně nezdál a chytila ho za nohavici. Moc dobře věděla, že kousnout jako kousnout nemůže. Ale snažila se po svém.
Bígl co mám teď to je jiný kafe. Sel se mnou vyhánět cikány vykradajici baráky. Opět byl za baskervila. Když šlo do tuhého, nebál se mě bránit. Nekousnul do člověka, ale do oblečení nemá problém. Ve tmě si hlídá všechny lidi a pokud se mu někdo nezdá jako bezpečný tak začne vrcet. Ovcoun nám zatím ani takhle nehlídá. Ale nechává se vést biglem.
Nicméně žádný bígl (s PP) nekousne do živého. A málokterý hlídá jako hlídá. To že moji bíglové brání mě nebo dítě je jen díky silným citovým vazbám. Taky se může stát, že v případě problémů bígl uteče. Ale já se se svým biglem fakt nebojím. :).

Neregistrovaný uživatel

16.1.2018 06:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

leopardí pes napsal(a):
A nevíte ještě nejakého podobného psa kterěho bych mohl sehnat s pp do 11 tisíc?

Německý ovčák (z prac. linie - ne hrbatýho "rexe"), ale myslím, že i bílého švýcara nebo choďáka by takto sehnat šlo.

16.1.2018 07:01
leopardí pes

XXX.XXX.174.101

A má někdo zkušenosti s středním kníračem?

16.1.2018 07:08
leopardí pes

XXX.XXX.174.101

A nejakou chs na bšo která by na jaře čekala štěnata neznate?

16.1.2018 09:25
macomb

XXX.XXX.99.24

Já bych byla taky pro choďáka :-D nebo No, ale ti bych řekla, že jsou akčnější, choďák vydrží i lenošit smajlík a do 11 tis. by se sehnat dal spíš nestandart.

16.1.2018 09:31

leopardí pes napsal(a):
A nejakou chs na bšo která by na jaře čekala štěnata neznate?

Pokud budete chtít pomoc s výběrem a vůbec vším okolo, tak mi napište zprávu a já Vám ráda se vším pomohu.

16.1.2018 10:00
rapotacka11

XXX.XXX.32.5

macomb napsal(a):
Já bych byla taky pro choďáka :-D nebo No, ale ti bych řekla, že jsou akčnější, choďák vydrží i lenošit smajlík a do 11 tis. by se sehnat dal spíš nestandart.

Za 11 000, -
nestandard ? To bych fakt nedala.

Neregistrovaný uživatel

16.1.2018 10:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

macomb napsal(a):

Nestandardi se prodávají daleko levněji.

16.1.2018 10:07
rapotacka11

XXX.XXX.32.5

leopardí pes napsal(a):

Počítáte s pravidelnou úpravou srsti ?

16.1.2018 10:20
macomb

XXX.XXX.99.24

rapotacka11 napsal(a):
Za 11 000, -
nestandard ? To bych fakt nedala.

To jsem uváděla do.., já jsem dávala 8, jinak se štěňata chp pohybují 12-15 průměr, ale čítám, že na jaře můžou být i dražší.

16.1.2018 10:24
macomb

XXX.XXX.99.24

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nestandardi se prodávají daleko levněji.

Dávala jsem 8.

16.1.2018 15:43
leopardí pes

XXX.XXX.174.101

Pomuzete mi najit nejakou chs bšo v jihomoravském nebo moravskoslezském kraji, ?

16.1.2018 15:51
macomb

XXX.XXX.99.24

leopardí pes napsal(a):
Pomuzete mi najit nejakou chs bšo v jihomoravském nebo moravskoslezském kraji, ?

Napište Rajka interní zprávu, nabízela vám pomoc smajlík

16.1.2018 15:54
Luciandthewolf

XXX.XXX.10.197

Tedysek napsal(a):
Už je holka za duhovým mostem. Ale když tu ještě byla, měly jsme natolik silný vztah, že mě bránila i před bratrem, který byl součástí rodiny. Nekousala, ale snažila se. Chytila mu nohu mezi tlapky a začala ho ojizdet. Cizí lidi to bylo jiný kafe. Nekousla by, ale tvářila se jako pes baskervilsky když někoho vyhodnotila jako nebezpečného (opilec, porvavajici mladiství ve tmě, policie, dělníci...).jednou byla venku se sousedovic dítětem v choditku a sousedkou. Procházel pan okolo a asi se jí hodně nezdál a chytila ho za nohavici. Moc dobře věděla, že kousnout jako kousnout nemůže. Ale snažila se po svém.
Bígl co mám teď to je jiný kafe. Sel se mnou vyhánět cikány vykradajici baráky. Opět byl za baskervila. Když šlo do tuhého, nebál se mě bránit. Nekousnul do člověka, ale do oblečení nemá problém. Ve tmě si hlídá všechny lidi a pokud se mu někdo nezdá jako bezpečný tak začne vrcet. Ovcoun nám zatím ani takhle nehlídá. Ale nechává se vést biglem.
Nicméně žádný bígl (s PP) nekousne do živého. A málokterý hlídá jako hlídá. To že moji bíglové brání mě nebo dítě je jen díky silným citovým vazbám. Taky se může stát, že v případě problémů bígl uteče. Ale já se se svým biglem fakt nebojím. :).

Moje bíglice mě taky hlídala a to dost urputně. Mamka mi nemohla dát ani jednu výchovnou, měli jsme spolu skvělý vztah přesně jak píše Tedysek.

16.1.2018 16:45
rapotacka11

XXX.XXX.32.5

Utíkala ?

16.1.2018 18:10
Tedysek

XXX.XXX.21.230

rapotacka11 napsal(a):
Utíkala ?

Ta moje se naučila asi v 7 letech 100% přivolání. Ale měla jsem ji od svých 8 let tak nebylo ani možný, abych ji to naučila za mlada. A pes má spolehlivé přivolání asi od 3 let a od 4 let netouží tak nějak skoro vůbec utíkat. Ale ten je vůbec z chovu kde nejsou utekari. :).

16.1.2018 18:29
rapotacka11

XXX.XXX.32.5

Jsou krásní, umí udělat na člověka oči, ale...
nevolila bych ho pro začátečníka, notabene na venkov.
Mám známé, kteří je měli.
Jedni psa - kousavého, ne že ne.
Nedokázali ho vychovat, postavil je do latě všechny.
Mojí sestry švagr, měl dvě feny, vystavovali, chovali,
feny zdrhly, jak jen to šlo. Je fakt že zpravidla za
dva dny je našli (občas za 3), naštěstí se nic
nestalo - dopravní nehoda atd.

Jsou prostě "snadnější" psi.

16.1.2018 19:30
Tedysek

XXX.XXX.21.230

rapotacka11 napsal(a):
Jsou krásní, umí udělat na člověka oči, ale...
nevolila bych ho pro začátečníka, notabene na venkov.
Mám známé, kteří je měli.
Jedni psa - kousavého, ne že ne.
Nedokázali ho vychovat, postavil je do latě všechny.
Mojí sestry švagr, měl dvě feny, vystavovali, chovali,
feny zdrhly, jak jen to šlo. Je fakt že zpravidla za
dva dny je našli (občas za 3), naštěstí se nic
nestalo - dopravní nehoda atd.

Jsou prostě "snadnější" psi.

Já Nepochybuju že jsou snadnější psi. Nicméně pokud člověku nevadí, že pes vyžaduje víc výcviku a jiným stylem než NO a vybere z chovu (po předcích) povahy jaká mu sedne tak je to bezva pes i pro začátečníky. Naopak, naučí člověka víc než dost. A to, že bígl kouše je zpravidla tím, že je bez PP a nebo se stala někde fakt fatální chyba. Bígl s PP s normální biglovskou výchovou nikdy nekousne do živého.
Navíc bígl je do aktivní rodiny a k dospívajícím dětem jak zadek na hrnec. S radostí bude dělat blbiny všeho druhu a zkoušet kde co dítě napadne. Bude radostí bez sebe i když ho malá holka bude oblékat v jednom kuse do šatů nebo si hrát na veterináře. Navíc je dost empatický na to, aby marodici dítě neotravoval, ale dělal mu oporu. A spoustu dalších pozitiv. Aspoň z mého pohledu. Jen nesmí vadit neustálý trénink venku přivolání nebo držení panicka. Ale zase děti z toho umí dělat vpodstate nonstop bezva hru výhodou i pro psa. Tak proč ne? :)

Můj současný bígl má matku co utíká jen když je trzena smečkou jinak ne, otec se drží na zahradě i když zbytek smečky zdrhne. Babička je poslušná. A mě se bígl drží a má přivolání na 70 až 100m a když mu něco vyběhne pod nosem tak není problém. Jako fakt se musí vybrat i povaha ne jen plemeno.
Za mě je to pes vhodný pro začátečníky, ale vhodný bígl do vhodných podmínek. :) pak to klape jedna báseň.

16.1.2018 22:33

leopardí pes napsal(a):

Pro 13ti letého kluka super parťák. A když to bude fena, bude ho milovat.
Kdyby se mu zdál střední malý, tak i velký je lepší volba nez BO, nebo husky.

17.1.2018 08:26

Tedysek napsal(a):
Já Nepochybuju že jsou snadnější psi. Nicméně pokud člověku nevadí, že pes vyžaduje víc výcviku a jiným stylem než NO a vybere z chovu (po předcích) povahy jaká mu sedne tak je to bezva pes i pro začátečníky. Naopak, naučí člověka víc než dost. A to, že bígl kouše je zpravidla tím, že je bez PP a nebo se stala někde fakt fatální chyba. Bígl s PP s normální biglovskou výchovou nikdy nekousne do živého.
Navíc bígl je do aktivní rodiny a k dospívajícím dětem jak zadek na hrnec. S radostí bude dělat blbiny všeho druhu a zkoušet kde co dítě napadne. Bude radostí bez sebe i když ho malá holka bude oblékat v jednom kuse do šatů nebo si hrát na veterináře. Navíc je dost empatický na to, aby marodici dítě neotravoval, ale dělal mu oporu. A spoustu dalších pozitiv. Aspoň z mého pohledu. Jen nesmí vadit neustálý trénink venku přivolání nebo držení panicka. Ale zase děti z toho umí dělat vpodstate nonstop bezva hru výhodou i pro psa. Tak proč ne? :)

Můj současný bígl má matku co utíká jen když je trzena smečkou jinak ne, otec se drží na zahradě i když zbytek smečky zdrhne. Babička je poslušná. A mě se bígl drží a má přivolání na 70 až 100m a když mu něco vyběhne pod nosem tak není problém. Jako fakt se musí vybrat i povaha ne jen plemeno.
Za mě je to pes vhodný pro začátečníky, ale vhodný bígl do vhodných podmínek. :) pak to klape jedna báseň.

Bígla pro začátečníka? Pro dítě? To jako vážně? Tak proto potkávám tolik nevychovaných a nezvládnutých bíglů (a takybíglů). Jejich venčitelé je nemohou pustit z vodítka, protože by hned vzali kramle, a tak se s nimi přetahuji na flexině. Vím o několika, kteří doma šéfují celé rodině a klidně kousnou. Vlastně neznám ani jednoho majitele bígla, který by se svým psem neměl problémy.
Podle mě se bígl hodí do rukou zkušeného člověka, ne do rukou začátečníka.
Pro začátečníky (beru toho třináctiletého kluka, který bude se psem asi nejvíce - podle vyjádření zadavatele diskuze) jsou vhodnější plemena, jejichž výchova není tak složitá, zejména psi ovčáckých plemen, já bych volila NO nebo chodského psa.

17.1.2018 08:32

"Vlastně neznám ani jednoho majitele bígla, který by se svým psem neměl problémy".
Znala jsem jednoho bígla, se kterým přestal mít pán problémy, když ho pustil z vodítka.
Dokud ho rval na vodítku, startoval pes po všech ostatních okolo ( aby ne, ti chodili na volno ).
Když se odhodlal ho pustit, pes si chvíli s ostatními poběhal ( bígl by opravdu neměl být rváč ) a pak si šel po svém. Pán se s námi prošel, poseděl na výšince a tam se taky se psem večer sešel - spokojeně odkráčeli domů smajlík

Neregistrovaný uživatel

17.1.2018 11:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

"Vlastně neznám ani jednoho majitele bígla, který by se svým psem neměl problémy".
Znala jsem jednoho bígla, se kterým přestal mít pán problémy, když ho pustil z vodítka.
Dokud ho rval na vodítku, startoval pes po všech ostatních okolo ( aby ne, ti chodili na volno ).
Když se odhodlal ho pustit, pes si chvíli s ostatními poběhal ( bígl by opravdu neměl být rváč ) a pak si šel po svém. Pán se s námi prošel, poseděl na výšince a tam se taky se psem večer sešel - spokojeně odkráčeli domů smajlík

Blbý je, že dnes je ve městech třetina psů typu bull, nebo jejich kříženci, a to by se mohlo stát nepřivolatelnýmu bíglovi osudným

17.1.2018 12:02

Pro 13ti letého kluka super parťák. A když to bude fena, bude ho milovat.
Kdyby se mu zdál střední malý, tak i velký je lepší volba nez BO, nebo husky.

"Kdyby se mu zdál střední malý"

tak ale ono cokoliv většího uz nebude partak pro dite...
je vsude prepsovano - nejak si nedokazu predstavit, ze bych v klidu vypustila 13ti lete dite
s velkym knourem do mesta.

17.1.2018 12:40
Tedysek

XXX.XXX.21.230

Bígla pro začátečníka? Pro dítě? To jako vážně? Tak proto potkávám tolik nevychovaných a nezvládnutých bíglů (a takybíglů). Jejich venčitelé je nemohou pustit z vodítka, protože by hned vzali kramle, a tak se s nimi přetahuji na flexině. Vím o několika, kteří doma šéfují celé rodině a klidně kousnou. Vlastně neznám ani jednoho majitele bígla, který by se svým psem neměl problémy.
Podle mě se bígl hodí do rukou zkušeného člověka, ne do rukou začátečníka.
Pro začátečníky (beru toho třináctiletého kluka, který bude se psem asi nejvíce - podle vyjádření zadavatele diskuze) jsou vhodnější plemena, jejichž výchova není tak složitá, zejména psi ovčáckých plemen, já bych volila NO nebo chodského psa.

Vis on je opravdu OBROVSKY rozdíl mezi biglem se kterým se každou volnou chvíli blbne a cvičí a biglem co chodí na flexi a nic se po něm nechce. To pak opravdu bígl je neodvolatelný, zlobí, ničí atd. Ale bígl a dítě je super kombinace. A není náhoda že bígl pro svou mírnou povahu se používá jako laboratorní pes.
Taky jsem poznala pár bíglů co byli zlí, ale buď byla fatální chyba ve výchově nebo to byl bezPP pes.
Mě bígl co mám teď jeden čas vyjížděl po BOC, AUO a NO s BOM. A to díky špatným zkušenostem. A taky se to zvládlo a teď nemá sebemenší důvod na kohokoliv cokoliv takového zkoušet pokud nejsem v ohrožení já.

S biglem můžou být problémy vpodstate jen proto, že si vzal bígla z loveckých předků nebo hyperaktivní štěně do klidného prostředí. Pak ano nastanou trable. Ale nic co by se nedalo zvládnout. Ne hned, ne za měsíc, ale dá se to. A ta cesta naučí víc než 5 NO. Jenže to zas člověk musí chtít něco dělat a ne mít od štěněte psa robota. ;).

17.1.2018 12:51
lupus4

XXX.XXX.3.59

leopardí pes napsal(a):

Děkuji za odpovědi.

Choďák na vaše požadavky IDEÁL

17.1.2018 13:20

Tedysek napsal(a):
Vis on je opravdu OBROVSKY rozdíl mezi biglem se kterým se každou volnou chvíli blbne a cvičí a biglem co chodí na flexi a nic se po něm nechce. To pak opravdu bígl je neodvolatelný, zlobí, ničí atd. Ale bígl a dítě je super kombinace. A není náhoda že bígl pro svou mírnou povahu se používá jako laboratorní pes.
Taky jsem poznala pár bíglů co byli zlí, ale buď byla fatální chyba ve výchově nebo to byl bezPP pes.
Mě bígl co mám teď jeden čas vyjížděl po BOC, AUO a NO s BOM. A to díky špatným zkušenostem. A taky se to zvládlo a teď nemá sebemenší důvod na kohokoliv cokoliv takového zkoušet pokud nejsem v ohrožení já.

S biglem můžou být problémy vpodstate jen proto, že si vzal bígla z loveckých předků nebo hyperaktivní štěně do klidného prostředí. Pak ano nastanou trable. Ale nic co by se nedalo zvládnout. Ne hned, ne za měsíc, ale dá se to. A ta cesta naučí víc než 5 NO. Jenže to zas člověk musí chtít něco dělat a ne mít od štěněte psa robota. ;).

Vlastně jste potvrdila to, co jsem psala - že je bígl náročný na výchovu. A tudíž není vhodný pro začínajícího třináctiletého kluka, protože ten kluk zaručeně bude mít mnohem víc aktivit ve volných chvílích než psa. V dnešní době by byl div, kdyby neměl. Sama píšete, že se musí vybrat štěně po neloveckých předcích (ale bígl je lovecké plemeno!), a pokud nastanou problémy, náprava nebo výchova je náročnější.
Trochu mne nadzvedlo, že označujete snadněji vychovatelné psy jako roboty - to si fakt myslíte, že bígl je vhodný pro všechny? Pokud byste trochu přemýšlela, tak ho budete spíše nedoporučovat, aby se nestávalo, že si ho pořídí nezkušení lidé, kteří ho nezvládnou vychovat a budou nešťastní oni i pes. Takoví radílci plemeni spíše škodí.

17.1.2018 13:33
Tedysek

XXX.XXX.21.230

Vlastně jste potvrdila to, co jsem psala - že je bígl náročný na výchovu. A tudíž není vhodný pro začínajícího třináctiletého kluka, protože ten kluk zaručeně bude mít mnohem víc aktivit ve volných chvílích než psa. V dnešní době by byl div, kdyby neměl. Sama píšete, že se musí vybrat štěně po neloveckých předcích (ale bígl je lovecké plemeno!), a pokud nastanou problémy, náprava nebo výchova je náročnější.
Trochu mne nadzvedlo, že označujete snadněji vychovatelné psy jako roboty - to si fakt myslíte, že bígl je vhodný pro všechny? Pokud byste trochu přemýšlela, tak ho budete spíše nedoporučovat, aby se nestávalo, že si ho pořídí nezkušení lidé, kteří ho nezvládnou vychovat a budou nešťastní oni i pes. Takoví radílci plemeni spíše škodí.

Tak brzdí, já jsem nikde nepsala, že bígl není náročný. Ale není to nic co by se nedalo zvládnout. A stojím si za tím, že bígl je do aktivní rodiny a k dětem zejména vhodný. Já byla taky začátečník a bígla jsem měla a zvládli jsme to.
A ano, psy jako NO označím klidně za roboty v porovnání se psy jako je bígl. Protože NO bude poslouchat už jen z podstaty plemene. A u bígla se to člověk i pes musí nejdřív naučit.
A pokud má jít bígl do rodiny kde by neměl lovit tak ano po předcích co nejsou utekari a mají minimum stavu "nevidím, neslysim".
A pokud sis tu někdy všimla, tak v 99% případů bígla vymlouvam. Ale když je aktivní viceclenna rodina co se psem navíc chce něco dělat a neví co, tak proč ne?
A nevýhody plemene jsem tu taky psala. Já vidím třeba větší pruser v NO co váží 40kg a 13 lety kluk. Když se NO naštve tak ho kluk ani neudrží. A pokud takový NO ještě někoho kousne tak ať vsichni svatí stojí pri rodicich u soudu.

17.1.2018 13:41

"Já vidím třeba větší pruser v NO co váží 40kg a 13 lety kluk. Když se NO naštve tak ho kluk ani neudrží"
no, není 13ti letý jako 13ti letý...
Můj starší syn by za 50kg hovíkem vlál jako hadr na holi, kdežto mladší ve 13ti už mu dělal betonovou kotvu, se kterou pes nepohnul. A právě tohle "dítě" se psem absolvovalo reálné přepadení (ne jich), kdy pes zasáhl aktivně a mladej to ustál na jedničku (teda jako ta kotva ).

A hlavně - u těch pracovních plemen to je především o výcviku, kdy pes bude poslouchat kluka na mrknutí oka...

17.1.2018 13:51

Tedysek napsal(a):
Tak brzdí, já jsem nikde nepsala, že bígl není náročný. Ale není to nic co by se nedalo zvládnout. A stojím si za tím, že bígl je do aktivní rodiny a k dětem zejména vhodný. Já byla taky začátečník a bígla jsem měla a zvládli jsme to.
A ano, psy jako NO označím klidně za roboty v porovnání se psy jako je bígl. Protože NO bude poslouchat už jen z podstaty plemene. A u bígla se to člověk i pes musí nejdřív naučit.
A pokud má jít bígl do rodiny kde by neměl lovit tak ano po předcích co nejsou utekari a mají minimum stavu "nevidím, neslysim".
A pokud sis tu někdy všimla, tak v 99% případů bígla vymlouvam. Ale když je aktivní viceclenna rodina co se psem navíc chce něco dělat a neví co, tak proč ne?
A nevýhody plemene jsem tu taky psala. Já vidím třeba větší pruser v NO co váží 40kg a 13 lety kluk. Když se NO naštve tak ho kluk ani neudrží. A pokud takový NO ještě někoho kousne tak ať vsichni svatí stojí pri rodicich u soudu.

Tak za prvé - na rozdíl od jiných webů je zde zvykem vykat, tak to dodržujte, prosím. Tykání si můžete dovolit k děcku.
Za druhé - určitě bude pro začátečníka lepší pes, kterého snadno vychová a vycvičí, než pes, s jehož výchovou si bude muset lámat hlavu a těžce hledat řešení. Takový pes spíš odradí než nabudí k další kynologické práci.
Že vám bígl sedl a zvládla jste ho vychovat, neznamená, že se to podaří každému dítěti, ba i dospělému. Argumentovat laboratorní kariérou bíglů není moc relevantní, tam totiž mají specifický režim, který se od běžného života a běžných požadavků jaksi liší.

17.1.2018 13:55

Já bych se přikláněla k choďáčkovi. Myslím, že asi vychází nejlíp.

17.1.2018 14:02

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Blbý je, že dnes je ve městech třetina psů typu bull, nebo jejich kříženci, a to by se mohlo stát nepřivolatelnýmu bíglovi osudným

Však je to několik let zpátky. Ten pes nevybíhal do civilizace, ale do lesů, jiní ( cizí ) psi ho nezajímali. A já to nedávala jako návod, ale jako vtip.

17.1.2018 14:07

"Kdyby se mu zdál střední malý"

tak ale ono cokoliv většího uz nebude partak pro dite...
je vsude prepsovano - nejak si nedokazu predstavit, ze bych v klidu vypustila 13ti lete dite
s velkym knourem do mesta.

..."Tak, máme velkou zahradu, bydlíme na kraji města kde jsou lesy, polnačky atd"...
Proč do města ?

17.1.2018 14:14

..." Já vidím třeba větší pruser v NO co váží 40kg a 13 lety kluk. Když se NO naštve tak ho kluk ani neudrží."...
Není to o váhové kategorii, ale o respektu. Kolegyně ( mladá holčina ) měla tak 40kg, kolik měl její Barýnek nevím, ale poslouchal na mrknutí.

17.1.2018 14:22
Tedysek

XXX.XXX.21.230

Tak za prvé - na rozdíl od jiných webů je zde zvykem vykat, tak to dodržujte, prosím. Tykání si můžete dovolit k děcku.
Za druhé - určitě bude pro začátečníka lepší pes, kterého snadno vychová a vycvičí, než pes, s jehož výchovou si bude muset lámat hlavu a těžce hledat řešení. Takový pes spíš odradí než nabudí k další kynologické práci.
Že vám bígl sedl a zvládla jste ho vychovat, neznamená, že se to podaří každému dítěti, ba i dospělému. Argumentovat laboratorní kariérou bíglů není moc relevantní, tam totiž mají specifický režim, který se od běžného života a běžných požadavků jaksi liší.

Já fakt nevidím dál než za prezdivku a nemám důvod přezdívce vykat.
Kdyby každý uvažoval tak jako ty, že je potřeba vždy psa jen takového co od štěněte funguje na myšlenku, nebylo by minimálně 200 plemen. A i mezi nima jsou plemena pro začátečníky. Ne vždycky je prostě nutné mít takového psa. Nikde nepisunepisu, že je bígl pro každého a do každého prostředí. To by mě ani nenapadlo. Jen jsem psala jaký je a že já vidím v téhle rodině i potenciálně spokojeného bígla a spokojenou rodinu. Možnosti je samosebou mraky a rozhodnutí na dotyčné rodině. A to že ty nemáš ráda bigly, za to já nemůžu. Já bych zase nikdy nedoporučila nikomu pastevce. Ze stejných důvodů jako ty bys nedoporučila nikomu bígla. Zkus to brát jen jako jiný názor. Třeba ti bude pak líp. ;).

17.1.2018 14:54

Tedysek napsal(a):
Já fakt nevidím dál než za prezdivku a nemám důvod přezdívce vykat.
Kdyby každý uvažoval tak jako ty, že je potřeba vždy psa jen takového co od štěněte funguje na myšlenku, nebylo by minimálně 200 plemen. A i mezi nima jsou plemena pro začátečníky. Ne vždycky je prostě nutné mít takového psa. Nikde nepisunepisu, že je bígl pro každého a do každého prostředí. To by mě ani nenapadlo. Jen jsem psala jaký je a že já vidím v téhle rodině i potenciálně spokojeného bígla a spokojenou rodinu. Možnosti je samosebou mraky a rozhodnutí na dotyčné rodině. A to že ty nemáš ráda bigly, za to já nemůžu. Já bych zase nikdy nedoporučila nikomu pastevce. Ze stejných důvodů jako ty bys nedoporučila nikomu bígla. Zkus to brát jen jako jiný názor. Třeba ti bude pak líp. ;).

Jestliže je pro vás problém přijmout specifikum ifauny v tom, že si zde obecně netykáme, pak mi nestojíte za další diskuzi.

17.1.2018 14:57
Tedysek

XXX.XXX.21.230

Jestliže je pro vás problém přijmout specifikum ifauny v tom, že si zde obecně netykáme, pak mi nestojíte za další diskuzi.

Jistě, to se tady vytáhne vždy když už někdo neví kudy kam v diskusi.

17.1.2018 15:33

..."Tak, máme velkou zahradu, bydlíme na kraji města kde jsou lesy, polnačky atd"...
Proč do města ?

Dobře -tak ne do města-ale na ty polnacky a lesy, co jsou na kraji města, kam cele to město bude chodit vencit.ty mraky psu, co ve meste ziji...

17.1.2018 15:53
zdenula

XXX.XXX.252.164

Já bych Vám doporučila velššpringršpaněla nebo anglického špringršpaněla, měla jsem oboje. Moji kluci s nimi vyrůstali a můžu jenom doporučit. Jsou to sice lovečtí psi, ale jak si je vychováte, tak je máte, jsou velmi tvární. Naši nikdy neutíkali, byli velmi poslušní, jsou to psi, kteří mají velmi přátelskou a milou povahu a jsou naprosto oddáni svým páníčkům, které milují. Nejsou absolutně nikdy agresivní, prostě miláčci. Navíc jsou velmi krásní, o velššpringršpanělech se píše, že jsou mezi psy "šlechtici s modrou krví". Vyžadují delší procházky, ale přizpůsobí se svému páníčkovi a když nemůže, tak se spokojí i s kratším venčením. Za mě doporučuji ŠPRINGRŠPANĚLA !

17.1.2018 17:31
saola

XXX.XXX.200.249

Tedysek napsal(a):
Jistě, to se tady vytáhne vždy když už někdo neví kudy kam v diskusi.

Jako nezlobte se na mne, ale pokud Vám někdo dá najevo, že mu nevyhovuje, když mu tykáte, a Vy mu ještě v podstatě vynadáte, co se to opovažuje, a dál si jedete po svém, hodně to o Vás vypovídá.

Jinak doporučovat bígla začátečníkovi není moc moudré. Znám ze svého okolí v průběhu let tři bígly, dva psy a fenu jako domácí městské psy (ne pracovní) nezávisle na sobě u různých majitelů, a psi to byli na zabití ve smyslu neposlušnosti, nepřivolání a zdrhání. Navíc měli tendenci rodině vládnout a neváhali kousat ve vypjatých situacích členy rodiny i neoblíbené psy. K jejich pořízení vedly přesně takové úvahy jako tady - milý, hodný, nekonfliktní pes. No, ani omylem.

A přirovnávat služební plemena k robotům, to je fakt mimo mísu.

17.1.2018 17:43
Tedysek

XXX.XXX.21.230

saola napsal(a):
Jako nezlobte se na mne, ale pokud Vám někdo dá najevo, že mu nevyhovuje, když mu tykáte, a Vy mu ještě v podstatě vynadáte, co se to opovažuje, a dál si jedete po svém, hodně to o Vás vypovídá.

Jinak doporučovat bígla začátečníkovi není moc moudré. Znám ze svého okolí v průběhu let tři bígly, dva psy a fenu jako domácí městské psy (ne pracovní) nezávisle na sobě u různých majitelů, a psi to byli na zabití ve smyslu neposlušnosti, nepřivolání a zdrhání. Navíc měli tendenci rodině vládnout a neváhali kousat ve vypjatých situacích členy rodiny i neoblíbené psy. K jejich pořízení vedly přesně takové úvahy jako tady - milý, hodný, nekonfliktní pes. No, ani omylem.

A přirovnávat služební plemena k robotům, to je fakt mimo mísu.

A všiml si tu někdo toho, že kromě "milý, hodný, nekonfliktní" taky píšu - potřebuje pořád trénovat a blbnout s někým zábavnou formou? Ze děti tu zábavnou formu mají prostě v sobě? Pokud se ovšem psovi věnovat chtějí.
Podle těch pár psů co tu popisujete by si taky někdo mohl odvodit, že bígl je přirozeně agresivní a vpodstate divoký Dingo na kterého patří trvale ostnac, fixační nahubek a manipulace pouze s tyčí a ocelovým okem a vyvést ho z kotce jen pro to aby ho veterinář mohl jednou za rok naočkovat. Takhle to fakt není.

17.1.2018 17:47
saola

XXX.XXX.200.249

Bígl není pes pro začátečníka, který se psy nemá dosud žádné zkušenosti. To je prostě fakt, takže doporučovat ho dítěti jako prvního psa je nerozum.

17.1.2018 17:51

Já teda taky znám jen bígly, co si lidi pořídili kvůli roztomilému obličeji a přesně tak, jakože to bude fajn společenské plemeno, a nakonec je to zvíře zralé na sedalin kvůli stříhání drápů.

17.1.2018 18:12
Tedysek

XXX.XXX.21.230

Já teda taky znám jen bígly, co si lidi pořídili kvůli roztomilému obličeji a přesně tak, jakože to bude fajn společenské plemeno, a nakonec je to zvíře zralé na sedalin kvůli stříhání drápů.

Já takové neznám. A poznala jsem jich desítky.

17.1.2018 18:14
leopardí pes

XXX.XXX.174.101

Děkuji moc všem za reakce a odpovědi, bígl, bšo a howawart nebo zlatý retríver by se nám líbili ale zatím se přikláníme k bíglovi a bšo

17.1.2018 18:16

leopardí pes napsal(a):
Děkuji moc všem za reakce a odpovědi, bígl, bšo a howawart nebo zlatý retríver by se nám líbili ale zatím se přikláníme k bíglovi a bšo

Vynechte bígla, bšo je lepší. Nechci brát Ted. její dobré zkušenosti, ale těch špatných je opravdu víc.

17.1.2018 18:46
Tedysek

XXX.XXX.21.230

Vynechte bígla, bšo je lepší. Nechci brát Ted. její dobré zkušenosti, ale těch špatných je opravdu víc.

No, nezbývá než nesouhlasit o množství vícero takových či májových zkušeností. Ale dobrý je kontaktovat chovatele co ukáže v reálu jaké má psy, poví jaké má odchovy a to i včetně povah a zdraví a bude po ruce při výchově.

Zadavatelky, jestli chcete napište mi zprávu, dám kontakty na chovatele a napíšu i spoustu dalších věcí o biglech co by každý před pořízením bígla měl vědět. ;).

17.1.2018 19:37
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Tedysek
Napište to prosím veřejně, ať se taky zasmějeme

17.1.2018 19:41
Tedysek

XXX.XXX.21.230

vetřelec napsal(a):
Tedysek
Napište to prosím veřejně, ať se taky zasmějeme

Jo a zrovna s tebou mám chuť diskutovat o nutnosti legalizace štvanice, znovuzavedení panství, nutnost mít stovku psů, stádo koní a místo pušky luk a šípy. Nebo nechat vyhynout značnou část plemen psů.
A proto do zpráv.

18.1.2018 12:34
rapotacka11

XXX.XXX.32.5

leopardí pes napsal(a):

Ne.
A co tenhle fešák ?

https://www.sbazar.cz/utulekzim/detail/27158297-turbo-rex-zvykly-na-deti-pes-v-utulku.

18.1.2018 12:43

rapotacka11 napsal(a):
Ne.
A co tenhle fešák ?

https://www.sbazar.cz/utulekzim/detail/27158297-turbo-rex-zvykly-na-deti-pes-v-utulku.

Já v tom inzerátu čtu, že nemůže být sám, protože ničí. To tedy nebude vhodný pes do rodiny, kde děti chodí do školy a rodiče do práce, že?

18.1.2018 14:00
rapotacka11

XXX.XXX.32.5

To je fakt.
Ale:
Tak, máme velkou zahradu, bydlíme na kraji města kde jsou lesy, polnačky atd. mněl by každodenní dlouhé procházky myslím že kluk(13) by se s ním vyběhal a staral by se o neho vic nez my dalsí, dal bych ale maximálně asi 11 tisíc víc asi ne. máme kamarády se psi, znám trenéra psů, chodil by na cvičák i nějaké sporty bychom chtěli zkusit.

18.1.2018 14:05

Klíčová informace je - kde nebude sám. Ideálně tedy k člověku v důchodu. Ale i tak bych viděla problém - nikdo nemůže být se psem 24 hodin denně 365 dní v roce. Tohoto psa bych nedoporučila nikomu, kdo se nerozhodl vědomě napravovat chyby, jichž se na psu dopustil předchozí majitel či majitelé, a jehož formovaly nepříznivé okolnosti. Přijde mi to nefér vůči lidem i tomu psu.

18.1.2018 14:31
rapotacka11

XXX.XXX.32.5

Asi jóó.
Oni by si ho stejně nevzali, štěně je nejlepší...

18.1.2018 14:37

Klíčová informace je - kde nebude sám. Ideálně tedy k člověku v důchodu. Ale i tak bych viděla problém - nikdo nemůže být se psem 24 hodin denně 365 dní v roce. Tohoto psa bych nedoporučila nikomu, kdo se nerozhodl vědomě napravovat chyby, jichž se na psu dopustil předchozí majitel či majitelé, a jehož formovaly nepříznivé okolnosti. Přijde mi to nefér vůči lidem i tomu psu.

Bohužel, takový pes je těžko umístitelný. Téměř nikdo nemůže být se psem 24 hodin den co den. Jedině snad v domku se zahradou, kde by si zvykl na kotec, aby v případě vyjímečného ponechání o samotě, mohl být tam.

18.1.2018 16:48
Felow

XXX.XXX.211.97

Já v tom inzerátu čtu, že nemůže být sám, protože ničí. To tedy nebude vhodný pes do rodiny, kde děti chodí do školy a rodiče do práce, že?

Je nádherný, asi si i lecos prožil.Selektivní úzkost, ale může být v docela rychlé době odstraněna, když pejsek nabyde důvěru ve svou smečku a jistotu nastolenou každodenními pravidly a rituály. Je mladý a ještě skoroštěně, nemuselo by to trvat dlouho. Toto bývá časté právě u štěňat a mladých psů v útulku- mají velkou potřebu chybějícího kontaktu a mnoho nejistoty, kterou si vyhodnocují po svém.Práce s nimi, ale bývá ve většině případů překvapivě rychle úspěšná.Mohu potvrdit z mnohaleté zkušenosti.

18.1.2018 17:08

Felow napsal(a):
Je nádherný, asi si i lecos prožil.Selektivní úzkost, ale může být v docela rychlé době odstraněna, když pejsek nabyde důvěru ve svou smečku a jistotu nastolenou každodenními pravidly a rituály. Je mladý a ještě skoroštěně, nemuselo by to trvat dlouho. Toto bývá časté právě u štěňat a mladých psů v útulku- mají velkou potřebu chybějícího kontaktu a mnoho nejistoty, kterou si vyhodnocují po svém.Práce s nimi, ale bývá ve většině případů překvapivě rychle úspěšná.Mohu potvrdit z mnohaleté zkušenosti.

Všechno beru, a přeju takovým psům milující pány, kteří je z toho dostanou a budou je milovat a psi u nich spokojeně prožijí život.
Ale v tomto případě, kdy hledá rodina psa, vybírá z několika plemen a o útulku od začátku neuvažuje, je doporučení takového psa dost mimo. Je jasné, že nemohou psovi zajistit neustálou přítomnost někoho z rodiny, a není vůbec jisté, zda se jim podaří psa zbavit úzkosti ze samoty a jak to dlouho bude trvat - nemají zkušenosti s výchovou takového psa a s odstraňováním úzkosti. Všichni členové rodiny tráví větší část dne mimo domov, ti nechtějí problémového psa, který bude svým ničením ničit život jim, ale psa, který bude přinášet radost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík