Hnědnutí srsti u černého psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.1.2018 16:43
Thorey

XXX.XXX.151.101

Dobrý den,
máme 7m starého psa BOC a teď jsem si všimla, že se mu postupně od kořínků chlupů zbarvuje srst do hněda/rezava. Krmím granulemi Marp Holistic Lamb ALS Grain Free, již cca 4 měsíce a všimla jsem si toho až teď, do té doby srst krásná, lesklá. Před cca týdnem jsem mu začala přidávat do granulí lososový olej, také od značky Marp. Má otázka je, zda reznutí/hnědnutí srsti může být způsobeno lososákem, granulemi (ty by měly být vysoce hypoalergenní, takže tím by to snad být nemuselo), věkem - puberta, či mu chybí nějaký vitamín? Bílá srst je hezky bílá, jak by měla být.
Děkuji za rady a odpovědi,
T.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.1.2018 16:48

Může. že jsou granule vysocehypoalergenní s tím nemá co dělat.

29.1.2018 17:05
Thorey

XXX.XXX.151.101

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Může. že jsou granule vysocehypoalergenní s tím nemá co dělat.

Dobře, ale je možné, že se to začalo projevovat až po 4 měsících? Jinak děkuji za reakci, dokrmím pytel a objednám něco jiného.

29.1.2018 19:07
manbea

XXX.XXX.139.247

Může to být i tím lososákem. Někteří bílí psi po něm regulerně žloutnou.

29.1.2018 19:48
Terven

XXX.XXX.110.147

Já mám černého psa, granule jsem krmila tytéž, co píšete. Lososák nedávám. Je fakt, že jsem pozorovala reznutí tlap a fousů, nenapadlo mě vinit z toho granule. Spíš jsem to přičítala tomu, že žere hodně mrkve, případně na těch tlapách kvasinkové infekci z mokra.
Aktuálně krmím Marp holistic chicken ALS, fena se mi najednou zdá černější.
Jak tak koukám na složení obou krmiv, netuším, co by mohlo způsobovat reznutí, každopádně neřeším, fena je vořech, je mi to jedno smajlík

29.1.2018 19:49

Thorey napsal(a):
Dobře, ale je možné, že se to začalo projevovat až po 4 měsících? Jinak děkuji za reakci, dokrmím pytel a objednám něco jiného.

Naopak to je běžné. barvíte chlup karotenem nebo prostě žlutým barvivem třeba i z toho lososáku tak, jak ten chlup roste. chlup neroste příliš rychle, takže než si všimnete, že máte hnědý kořínky, může to fakt takhle trvat.

a aby to zmizelo, musí pes komplet přelínat

29.1.2018 19:52
manbea

XXX.XXX.139.247

Naopak to je běžné. barvíte chlup karotenem nebo prostě žlutým barvivem třeba i z toho lososáku tak, jak ten chlup roste. chlup neroste příliš rychle, takže než si všimnete, že máte hnědý kořínky, může to fakt takhle trvat.

Přesně tak a případně povzbudit kelpou.

29.1.2018 20:00
Thorey

XXX.XXX.151.101

manbea napsal(a):
Může to být i tím lososákem. Někteří bílí psi po něm regulerně žloutnou.

Aha, tak to já jsem měla za to, že lososák spíše zkvalitňuje srst a nemá na ní jiný účinek. A zabralo by to takhle rychle? Dávám ho týden, jednou denně 1,5 čajové lžičky. Nebo mám příčinu hledat opravdu v těch granulích?

29.1.2018 20:04
Thorey

XXX.XXX.151.101

No to snad ne, děkuju...jedeme v březnu na výstavu, tak snad nebude celý hnědý do té doby

29.1.2018 20:06
Terven

XXX.XXX.110.147

Thorey napsal(a):
Aha, tak to já jsem měla za to, že lososák spíše zkvalitňuje srst a nemá na ní jiný účinek. A zabralo by to takhle rychle? Dávám ho týden, jednou denně 1,5 čajové lžičky. Nebo mám příčinu hledat opravdu v těch granulích?

Když jsem ještě byla na fb v barfovací skupině, reznutí po lososáku se tam řešilo poměrně často. Spíš si myslím, že granulema to nebude.

29.1.2018 20:11
manbea

XXX.XXX.139.247

Thorey napsal(a):

On není lososák jako lososák. Po některých se nerezne. Nevím, jestli to není třeba tím, že ty reznoucí jsou vyráběny z lososů z faremních chovů, kde jsou ryby krmeny granulemi, které zřejmě obsahují karoten (nebo jiné barvivo). Ale to je jen můj dohad.
Takhle rychle by vám asi po tom oleji pes nezreznul. Určitě změnte granule.

29.1.2018 21:06
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

V nekterem z poslednich casopisu PPČ psal Šťourač o reznuti članek. Psal tam, ze kazdy pes vylucuje tzv. Porfyrin, doufam, ze to nekomolim, ktery ma za nasledek reznuti. Doporucuji pohledat, at jsou info presne, protoze ja mam psy na Wolfsblutech a reznou jim vousy a packy, puvodne bile taky. A pipina. Neresim uz.

29.1.2018 21:20

Lexaurin napsal(a):
V nekterem z poslednich casopisu PPČ psal Šťourač o reznuti članek. Psal tam, ze kazdy pes vylucuje tzv. Porfyrin, doufam, ze to nekomolim, ktery ma za nasledek reznuti. Doporucuji pohledat, at jsou info presne, protoze ja mam psy na Wolfsblutech a reznou jim vousy a packy, puvodne bile taky. A pipina. Neresim uz.

To je něco jinýho. tohle reznutí vzniká od slin.

takže fousy a pipina jsou jasný, ale pokud vám reznou tlapky, možná máte psy alergické, normálně by si zvíře lízat packy až do reznutí nemělo.

29.1.2018 21:42

Dobrý večer.
Když ne alergie, kvasinky, tak je to kvůli kovům - přesněji za to může porfyrin, který kovy váže. Úplně stačí jakou vodu pes pije. Jehněčí a červené maso, losos (ano, záleží jaký), vnitřnosti atp. Porfyrin je v slzách, potu a slinách.
Psi se na tlapkách potí také.

29.1.2018 22:48
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

To je něco jinýho. tohle reznutí vzniká od slin.

takže fousy a pipina jsou jasný, ale pokud vám reznou tlapky, možná máte psy alergické, normálně by si zvíře lízat packy až do reznutí nemělo.

Vubec nelize, neskrabe se, nic

30.1.2018 22:40
awake

XXX.XXX.115.252

Mě rezne černý pes "ze sluníčka" a při línání. Krmím masem a žádné oleje nedávám smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík