Potřeby pro štěně velkého psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.2.2018 11:08

Dobrý den, v sobotu si jedene pro křížence dobrmana a ohaře (věk 7 týdnů). Aktuálně máme doma dvě čivky. Mé dilema tkví v postroji / obojku. Štěněti můžeme zatím půjčovat postrojík od čivavek, ale to je zřejmě tak na max 2 měsíce. Jelikož jezdíme minimálně 1 týdně s pejskama autem (bereme je všude sebou) jak to vyřešit s nákupem postroje? Kupovali jste prostě postupně podle velikosti? Děkuji.

1.2.2018 11:14
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Nemyslím si že kríženec dvoch plemien ktoré uvádzate bude taký veľký aby ste mali problém mu niečo kúpiť v akýchkoľvek bežných chovateľských potrebách. Treba samozrejme rátať s tým, že obojok a postroj čo kúpite teraz mu až do dospelosti nevydrží.

1.2.2018 11:18

katkaa1 napsal(a):
Nemyslím si že kríženec dvoch plemien ktoré uvádzate bude taký veľký aby ste mali problém mu niečo kúpiť v akýchkoľvek bežných chovateľských potrebách. Treba samozrejme rátať s tým, že obojok a postroj čo kúpite teraz mu až do dospelosti nevydrží.

Spíš mi šlo o praktickou stránku věci než o to, že bych si myslela, že nic neseženeme. Jestli postupně kupovat prostroje do auta podle růstu nebo jestli nenude stačit zatím jen obojek a koupit jen úchyt do auta. Vy mslíte, že to, co koupíme nyní mu v dospělosti bude?

1.2.2018 11:21
Tedysek

XXX.XXX.50.185

Když jsme přivezli ovcouna (4mesice mu byli) tak podědil po biglovi obojek. Pak dostal jeden svůj když rostl a když dorostl zas do další velikosti tak dostal další a ten mu už zůstal.
Myslím, že v obchodě nebudete mít problém. Až budete aspoň tušit jak je velký nebo kolik zhruba váží tak ve zverimexu určitě poradí.

1.2.2018 11:22
Tedysek

XXX.XXX.50.185

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Spíš mi šlo o praktickou stránku věci než o to, že bych si myslela, že nic neseženeme. Jestli postupně kupovat prostroje do auta podle růstu nebo jestli nenude stačit zatím jen obojek a koupit jen úchyt do auta. Vy mslíte, že to, co koupíme nyní mu v dospělosti bude?

Jejda, do auta. To na obojek zapomeňte! Kupujte postroje jak štěně poroste.

1.2.2018 11:27

Tedysek napsal(a):
Jejda, do auta. To na obojek zapomeňte! Kupujte postroje jak štěně poroste.

Myslela jsem si to. První postroj asi tedy koupíme za tři měsíce a pak podle toho jak poroste. :) Čivky vzhledem k velikosti mám vždy pod nohama u spolujezdce a postroj nemají u velkého psa to určitě plánujeme. Děkuji.

1.2.2018 11:34
davidka

XXX.XXX.14.251

Do auta bych taky zvolila určitě postroj, ne obojek. Nekupovala bych přes net, ale zašla do obchodu a vybrala ten, který půjde nastavit na nynější nejmenší velikost a půjde postupně povolit, aby vám vydržel delší dobu. Přece jen jde o bezpečnost a pokud nemůžete na sedačku upevnit kenelu, pak vám zbývá jen postroj.
Pěkně si zahráváte s malýma psama pod nohama. Pokud by byla nehoda, odnesli by to psi, vy, a ještě byste měli problém s pojišťovnou.

1.2.2018 13:10
L(phi)

XXX.XXX.41.130

Ja som mala na šteňa takýto podobný postroj https://www.spokojenypes.cz/postroj-nylon-art-sportiv-reflex-25-45-15-zluty/
Od 3 mesiacov a šiel nastaviť tak, že je mu dobrý aj v dospelosti.

1.2.2018 14:03

Na 3měsíční štěně jsem měla zpočátku taky jen postroj, i na venčení, zdálo se mi to na ovládání divokého prcka lepší. Pak jsem postupně dokupovala podle velikosti obojky. Donedávna jsem měla po starší fence Manmat, ale ten vadil nejen mě, musí se převlíkat přes hlavu, tak teď máme tento:
http://www.zoohit.cz/shop/psi/voditka_obojky/nylonove/20146/123707
A nemůžu si ho vynachválit, dobře se zapíná a nemusím se bát, že spona praskne. Plastové nám u prvních psů praskaly hned na první procházce.

1.2.2018 14:12
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Na 3měsíční štěně jsem měla zpočátku taky jen postroj, i na venčení, zdálo se mi to na ovládání divokého prcka lepší. Pak jsem postupně dokupovala podle velikosti obojky. Donedávna jsem měla po starší fence Manmat, ale ten vadil nejen mě, musí se převlíkat přes hlavu, tak teď máme tento:
http://www.zoohit.cz/shop/psi/voditka_obojky/nylonove/20146/123707
A nemůžu si ho vynachválit, dobře se zapíná a nemusím se bát, že spona praskne. Plastové nám u prvních psů praskaly hned na první procházce.

:D
Na té webové stránce je popisek: Obojek z nylonu pro živé a silné psy, s patentnovaným uzavíráním z aluminia...
Já četla z adamatnia a říkám si, co je to za blbost. :D
Bože, musím přestat koukat na filmy.

1.2.2018 16:16

A co je adamatnium? To neznám smajlík

1.2.2018 17:01
Varaxi

XXX.XXX.129.250

A co je adamatnium? To neznám smajlík

No ono to taky neexistuje. :)
Pokud neznáte X-meny, tak Vám to nic neřekne. Má to být nějaký nezničitelný kov. :)
Proč si to do háje pamatuju? Kdyby se mně ty filmy aspoň líbily...

Přidejte reakci

Přidat smajlík