Mám obrovský problém zo susedovym psom, je to vlčiak a už nám viackrát zabil mačky. Cez deň je na reťazi no na noc ho púšťajú. Mame teraz šteniatka, podliezol plot a pokusal nam jedno šteniatko:'(:'(:'(:'( sme z toho zruteny, keby že toho psa mama šteniatok nepokuse skončili by tak ďalšie, sme z toho zúfalí, šteniatko je celé polámané, no odvoz by sme mali až okolo 9 tej, a najbližší veterinár je asi 1 cesty:'(:'(:'( nechodí len leží no skúšali sa aj postaviť. My sme z toho teraz úplne zúfalí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

A tak já za sousedem dojdu a poprosím, aby se zachoval slušně a ty kočky pohřbil.
Nadymoja
napsal(a):
Mám obrovský problém zo susedovym psom, je to vlčiak a už nám viackrát zabil mačky. Cez deň je na reťazi no na noc ho púšťajú. Mame teraz šteniatka, podliezol plot a pokusal nam jedno šteniatko:'(:'(:'(:'( sme z toho zruteny, keby že toho psa mama šteniatok nepokuse skončili by tak ďalšie, sme z toho zúfalí, šteniatko je celé polámané, no odvoz by sme mali až okolo 9 tej, a najbližší veterinár je asi 1 cesty:'(:'(:'( nechodí len leží no skúšali sa aj postaviť. My sme z toho teraz úplne zúfalí.
Co takhle si pořádně oplotit pozemek?
Nadymoja
napsal(a):
Pozemok máme oplotený dobre túto radu budem ignorovať! Ten pes sa vždy prehrabe alebo prekuse, stále to musíme opravovať, ten pes nieje normálny keď zabije všetko čo sa len pohne.
Takže máte pozemek zabezpečený špatně, když se k vám pes dostane. A co mají štěňata co dělat nezabezpečená venku? Jak můžete dopustit, aby se k nim dostal? Určitě to budou štěňátka s PP, že? A když víte, že kočkám hrozí zabití, proč je pouštíte, pro nejsou doma nebo nemají zabezpečenou voliéru? Pes za to nemůže, musíte jednat se sousedy a zabezpečit si svá zvířata, je to vaše odpovědnost.
Nadymoja
napsal(a):
Pozemok máme oplotený dobre túto radu budem ignorovať! Ten pes sa vždy prehrabe alebo prekuse, stále to musíme opravovať, ten pes nieje normálny keď zabije všetko čo sa len pohne.
Pes normální nebude, sousedé asi taky ne a vy to řešíte jak? Zvířata tam jen tak necháte a čekáte, jak dopadnou? Co tak třeba, když bude pes řádit u vás v zahradě zavolat na policii, že vás ohrožuje?

Nadymoja
napsal(a):
Co třeba otrávit?(toho čokla)
Je si máte dobre zabezpeceny pozemek tak jednejte se sousedy ať si zabezpečí své zvíře.
A scyllo jsou psy které je nic nezastaví tzv. mistři útěkáři.
scylla
napsal(a):
Takže máte pozemek zabezpečený špatně, když se k vám pes dostane. A co mají štěňata co dělat nezabezpečená venku? Jak můžete dopustit, aby se k nim dostal? Určitě to budou štěňátka s PP, že? A když víte, že kočkám hrozí zabití, proč je pouštíte, pro nejsou doma nebo nemají zabezpečenou voliéru? Pes za to nemůže, musíte jednat se sousedy a zabezpečit si svá zvířata, je to vaše odpovědnost.
Takže když mám normální vesnické kočky, které běžně chodí na zahradu a soused má agresivního psa, který se k nám podhrabává, tak JÁ mám kočky zavírat doma? Co to je za logiku? A když pes začne napadat i mne, tak teda ani já nemám vycházet z domu? To je přece naprosto zcestné myšlení. Pokud má někdo agresivního psa, který napadá i zvířata sousedů na jejich vlastní zahradě, tak v první řadě musí svého psa zabezpečit soused! Tenhle příspěvek jste snad musela psát opilá...
napsal(a):
Co třeba otrávit?(toho čokla)
Je si máte dobre zabezpeceny pozemek tak jednejte se sousedy ať si zabezpečí své zvíře.
A scyllo jsou psy které je nic nezastaví tzv. mistři útěkáři.
Měla jsem fenu, která vymyslela celých 42 způsobů jak se dostat ze zahrady aspoň k sousedům. A stejně jsme ji doma udrželi. Domluvili jsme se se sousedy ať nechají pozemek pár dní zavřený a jednu cestu za druhou jsme zahrazovali. Když se dostala k fázi že dřevěné plaňky vytrhla, tak se to opravilo tak aby to znovu neudělala.
Chce to trochu snahu a psa na zahradě udrží každý.
Momentálně mám doma že zahrady hotový alkatraz pro psy. A ani bígl ještě nevymyslel jak se podhrabat pod barákem nebo půl metru podbetonovanym plotem. Plaňky drží že je nemá šanci sundat a plot je vysoký cca 190cm a postaven tak aby se po něm nedalo šplhat.
Hele jde to zabezpečit psa na zahradě. Chce to ale hromadu snahy a trochu (dost) peněz. Bohužel.
Nadymoja
napsal(a):
Majiteľ psa ešte dnes predal, na naše naliehanie, lebo pes ohrozoval aj nas. Šteniatko je na veterinárnej klinike, robí sa čo môže.Museli sme poprosiť jedného pána aby nás odviezol. Veterinári robia čo môžu. No keď ma poškodenú miechu tak inekcia
Majitel psa prodal? Komu, pokud ohrožoval i lidi? Hodně absurdní řešení...
Majiteľ by sa psovy toľko nevenoval, ani pozornosť a ani peniaze. Není to nás pes aby sme to riešili my. Povedal že ho predal známym. Sused sa o psa nezaujímal, takže s tým nemal problém, mne bolo toho psa ľúto, kebyže má od mala iný prístup.No nechápem že ako mohla fenka napadnúť malé šteniatko.

scylla
napsal(a):
Tedy Scyllo, teď jste tomu dala na pr.del. Takže sousedův pes může trhat plot a zadavatelka má podle vás stavět nový, nebo ohradu, a když ji podhrabe, tak zeď?
Není to náhodou opačně? Neměl by majitel útěkáře psa zabezpečit tak, aby neničil cizí plot a nelezl k sousedům?

Tedysek
napsal(a):
Měla jsem fenu, která vymyslela celých 42 způsobů jak se dostat ze zahrady aspoň k sousedům. A stejně jsme ji doma udrželi. Domluvili jsme se se sousedy ať nechají pozemek pár dní zavřený a jednu cestu za druhou jsme zahrazovali. Když se dostala k fázi že dřevěné plaňky vytrhla, tak se to opravilo tak aby to znovu neudělala.
Chce to trochu snahu a psa na zahradě udrží každý.
Momentálně mám doma že zahrady hotový alkatraz pro psy. A ani bígl ještě nevymyslel jak se podhrabat pod barákem nebo půl metru podbetonovanym plotem. Plaňky drží že je nemá šanci sundat a plot je vysoký cca 190cm a postaven tak aby se po něm nedalo šplhat.
Hele jde to zabezpečit psa na zahradě. Chce to ale hromadu snahy a trochu (dost) peněz. Bohužel.
To jo úsilí to stojí jen si pamatuji těch několik příspěvků jak ten jejich vorech šplhal po plotech, na stromech(a následně přeskočil plot) + unas jeden pes je to myslím kooirkerhondje(vypada psa jsem se na papíry ještě nezeptala ) a ten je na řetězu(dost tlustým a ne není na 2m ale 5-7 to ujde ale ten alespoň má častou společnost majitelů a domácích zvířat a neštěká dokud nejde někdo kolem plotu takže nějak neobtěžuje a neohrožuje ostatní ale vím že tohle zrovna ideální není ale je na tom rozhodně líp než popisovaný sousedovic pes, tenhle alespon zvířata i lidé nechává na pokoji je spíš neduverivej a vyhýbá se jim.
Bonnyf
napsal(a):
Takže když mám normální vesnické kočky, které běžně chodí na zahradu a soused má agresivního psa, který se k nám podhrabává, tak JÁ mám kočky zavírat doma? Co to je za logiku? A když pes začne napadat i mne, tak teda ani já nemám vycházet z domu? To je přece naprosto zcestné myšlení. Pokud má někdo agresivního psa, který napadá i zvířata sousedů na jejich vlastní zahradě, tak v první řadě musí svého psa zabezpečit soused! Tenhle příspěvek jste snad musela psát opilá...
Ne, nechte kočky osudu, je to přece chyba někoho jiného, jaká odpovědnost za vaše zvířata, ne?
napsal(a):
Tedy Scyllo, teď jste tomu dala na pr.del. Takže sousedův pes může trhat plot a zadavatelka má podle vás stavět nový, nebo ohradu, a když ji podhrabe, tak zeď?
Není to náhodou opačně? Neměl by majitel útěkáře psa zabezpečit tak, aby neničil cizí plot a nelezl k sousedům?
Nemůže, ale pořád mám já odpovědnost za svá zvířata, já jsem ten, kdo musí zabezpečit jejich bezpečnost, musím jednat se sousedem, aby si zabezpečil psa. A pokud bez zabezpečený není, musím já svá zvířata ochránit, musím počítat se situací, která evidentně existuje. Nemohu odpovědnost za ně házet na jiné lidi. Sousedé jsou odpovědní za svého psa, já za svá zvířata. Náš soused má tři velké, nevychované a agresivní psy - mám já své kočky a psy jim nechat na pospas nebo co?

Ad ty kočky...moje ovčanda taky zabila sousedovic kočku, která vlezla k nám na zahradu...
Tomu se prostě zabránit nedá, protože zatímco psa s trochou dobré vůle na vlastním pozemku udržíte, tak kočky pendlují ze zahrady na zahradu a někdy to prostě dopadne tragicky...
Samozřejmě mi kočky bylo líto, ale zároveň nepovažuju ovčandu za agresora, když jsme ovčandu jako štěndo přivezli, tak sousedovic kočka měla zrovna koťata, my měli na zahradě hromadu písku a kočky se tam chodili vyhřívat na sluníčko, feňule jako zvědavé přátelské štěňátko se šla podívat co že to je...a kočka jí pěkně ťafla, jasně taky se asi bála a takže prevence, ale celkově se k feně chovala útočně, vždy když jí viděla, no a ze štěněte nám vyrostl pes nesnášející kočky...teda s jedinou vyjímkou, kocourem mojí maminky, ne že by byly kámoši, ale docela spokojeně se ignorovali...
scylla
napsal(a):
Nemůže, ale pořád mám já odpovědnost za svá zvířata, já jsem ten, kdo musí zabezpečit jejich bezpečnost, musím jednat se sousedem, aby si zabezpečil psa. A pokud bez zabezpečený není, musím já svá zvířata ochránit, musím počítat se situací, která evidentně existuje. Nemohu odpovědnost za ně házet na jiné lidi. Sousedé jsou odpovědní za svého psa, já za svá zvířata. Náš soused má tři velké, nevychované a agresivní psy - mám já své kočky a psy jim nechat na pospas nebo co?
My máme mačky dnu, no majú otváracie dvierka, nechceme aby mačky trpeli a boli celý čas zavreté chceme aby mali slobodu, nie ako niektorý ktorý majú voliery a myslia si že mačky sú šťastné, nase mačky sa už naučili že jednoducho cez noc sa nikde netulaju lebo vedia že tam môže byť ten pes, najprv sme im na noc zatvárali dvierka, a teraz už v noci vôbec nechodia von. No ten najväčší problém bol ze ho na noc púšťali z reťaze, a my sme ani nevedeli že kedy sa to stalo, včera ho pustili asi okolo 16 tej a šteniatka ešte neboli zatvorené lebo pokiaľ je svetlo nechávame ich vonku, keď sa zotmie zatvarame ich a pes podliezol plot.Steniatko si nechali na klinike ideme tam teraz že či sa bude operovat že či ešte je šanca ho zachrániť no šteniatko je veľmi živitaschopne samo pije z misky ked k nemu prídete tak zdvihne hlávku a vrtí chvostikom, my dúfame a veríme že sa podarí zachrániť.

napsal(a):
Tohle snad v prvé řadě není o tom, co má kdo za povinnost a co by se mělo či nemělo, ale o faktickém, reálném zajištění bezpečnosti ! Na co mi bude vina souseda/někoho cizího, když moje zvíře/dítě...bude zraněné, zmrzačené či dokonce mrtvé!
Nadymoja
napsal(a):
My máme mačky dnu, no majú otváracie dvierka, nechceme aby mačky trpeli a boli celý čas zavreté chceme aby mali slobodu, nie ako niektorý ktorý majú voliery a myslia si že mačky sú šťastné, nase mačky sa už naučili že jednoducho cez noc sa nikde netulaju lebo vedia že tam môže byť ten pes, najprv sme im na noc zatvárali dvierka, a teraz už v noci vôbec nechodia von. No ten najväčší problém bol ze ho na noc púšťali z reťaze, a my sme ani nevedeli že kedy sa to stalo, včera ho pustili asi okolo 16 tej a šteniatka ešte neboli zatvorené lebo pokiaľ je svetlo nechávame ich vonku, keď sa zotmie zatvarame ich a pes podliezol plot.Steniatko si nechali na klinike ideme tam teraz že či sa bude operovat že či ešte je šanca ho zachrániť no šteniatko je veľmi živitaschopne samo pije z misky ked k nemu prídete tak zdvihne hlávku a vrtí chvostikom, my dúfame a veríme že sa podarí zachrániť.
Vaše mačky sú šťastné, ale některé také mrtvé.
Nezlobte se, pokud nemůžete donutit sousedy, aby si psa zajistili, máte si vy zajistit svá zvířata, nenechávat je venku bez dozoru a podobně. Kdybych si nechránila svá zvířata, byla by pravděpodobně také zraněná. Souseda obec donutila si své psy lépe hlídat a zavírat, ale spolehlivé to není, takže se pohybujeme kolem jeho domu s opatrností a musím počítat s reálným nebezpečím. Ten pes za to nemůže, on je uvázaný a když ho pustí, chce si to vynahradit. Nechcete nabídnout sousedům, že psovi seženete nový domov, kde se k němu budou chovat lépe?
Nadymoja
napsal(a):
Když si plot vylepšíte kari sítěmi zakopanými do země, pes se k vám nedostane. Můžete mít také kameru, elektrický ohradník, prostě to má řešení, jen je třeba ho hledat. A tlačit na sousedy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Taky mám doma jednu zabijáckou mrrchu...prvně jsme zkoušeli aby nelikvidovala kočky za plotem el.ohradník, proti tomu byla za chvíli imunní, takže jsme si postavili betonový plot 2 m vysoký a je klid...samozřejmě, pokud vleze kočka k nám tak už z tama nevyleze (smůla) ale takto zakusovala kočky, králíky, slepice, nikdy neublížila psu jakkoliv malému ani člověku, lidí se spíš bála, u nás to byl nezvládnutý lovecký pud u vás to bude asi opravdu egresivní sousedův pes, na vašem místě si k sousedově straně udělám ten betonový dvoumetrový plot, přes ten už se nedostane...a budete mít klid.

Mně je to jako líto, jenže řešit to musíte se sousedy nebo na obecním úřadě. Anebo polís, řekněte, že pes ohrožoval člověka. Teď už teda je to jedno. Ale mně by se také nechtělo furt ustupovat. Se můžu rovnou odstěhovat, ne ? No a co, že to tu buduji kolik let. Sousedovi ujel pes.. no mně může také třeba ujet ruka. Na souseda.

scylla
napsal(a):
Když si plot vylepšíte kari sítěmi zakopanými do země, pes se k vám nedostane. Můžete mít také kameru, elektrický ohradník, prostě to má řešení, jen je třeba ho hledat. A tlačit na sousedy.
A nebo kulovnici. Pes se rozeběhne proti mě, ohrozí mě a prostě ji koupí. Je to silácká řeč, ale jisté řešení to je. A nezlobte se, ale řeči, že za to ten pes nemůže. Jeden takový pes ve vsi a všichni okolo si budou z domů dělat pevnosti, stavět zdi a zakopávat kari sítě - není to na hlavu?
Měli jsme tu na vsi podobné. Měli smečku ridgebacků. V podhůří ve strání chaloupky nejsou oplocené a nikdy nebyly. A když vlítla smečka na zahradu, kde si hrála chalupářka s vnoučkem na zahrádce, tak jí jednoduše řekli "postavte si plot, my psy pouštět budem".

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Taky mám doma jednu zabijáckou mrrchu...prvně jsme zkoušeli aby nelikvidovala kočky za plotem el.ohradník, proti tomu byla za chvíli imunní, takže jsme si postavili betonový plot 2 m vysoký a je klid...samozřejmě, pokud vleze kočka k nám tak už z tama nevyleze (smůla) ale takto zakusovala kočky, králíky, slepice, nikdy neublížila psu jakkoliv malému ani člověku, lidí se spíš bála, u nás to byl nezvládnutý lovecký pud u vás to bude asi opravdu egresivní sousedův pes, na vašem místě si k sousedově straně udělám ten betonový dvoumetrový plot, přes ten už se nedostane...a budete mít klid.
Nevím, kde zadavatelka žije. Ale třeba u nás musíte mít na dvoumetrový betonový plot stavební povolení a níkdo vám ho nepovolí. Když pominu, kolik by takový plot - zeď, hradba stál. Navíc vyřeší jen jeden problém a ten pes bude ohrožovat jinde. Myslím, že ta kulovnice je levnější.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Když se ještě vrátím k vašemu příspěvku. Vy jste měli zabijáckou mrchu, vy jste si postavili zeď. A tady radíte opak - soused má mrchu, vy stavte. Vidíte ten rozdíl.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Nevím, kde zadavatelka žije. Ale třeba u nás musíte mít na dvoumetrový betonový plot stavební povolení a níkdo vám ho nepovolí. Když pominu, kolik by takový plot - zeď, hradba stál. Navíc vyřeší jen jeden problém a ten pes bude ohrožovat jinde. Myslím, že ta kulovnice je levnější.
Nechtěně jsem to likla, ikdyž sjem nechtěla, není to stavební povolení ale souhlas s umístěním a platil do roku 2017 od roku 2018 na plot do výšky max 2m nepotřebujete nic, pokud měníte drátěný plot za betonový, včera jsem kvůli tomu mluvila s pánem na SÚ, samozřejmě pokud plot na to msítě nikdy žádný nebyl, tak ano, ale opět to jde jen s umístěním, to je že si na SÚ podáte žádost, podpis dotčeného souseda, že souhlasí se stavbou plotu (nenestkala jsem se ještě s nesouhlasem, co se týče plotu) a náčrtek, doma na koleni nakreslený, že plot bude z toho a toho materiálu do výšky xxx cm a čestné prohlášení, že pod plotem nevedou žádné inženýrské sítě
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Když se ještě vrátím k vašemu příspěvku. Vy jste měli zabijáckou mrchu, vy jste si postavili zeď. A tady radíte opak - soused má mrchu, vy stavte. Vidíte ten rozdíl.
My sice máme mrrchu, ale taky soused má psa, který nám neustálě podhrabával plot a ikdyž žádná naše fena nehárala tak nám je neustále honil po zahradě a znásilňoval, obchcáával nám všechno okolo, byl u nás i 10x za den a soused jen krčil rameny, pokaždé psa maximálně dobil tak že mi ho bylo až chudáka líto, takže ano, na vlastní náklady jsme si koupili betonový plot za 25 000 a postavili ho k tomu sousedovi a ten nám na plot nedal ani korunu, jen souhlas se stavbou... takže upřímně, já než abych za někým furt chodila a škemrala, tak se sama zabarikáduju a zdar.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Nadymoja
napsal(a):
Šteniatko má polamanu chrbticu a poškodenú miechu, ja som to celé nepocuvala lebo som tam nechcela revat, manžel tam s ním bol, veterinár povedal ze je ešte zázrak že žije, nedá sa zachrániť pichli mu injekciu na uspanie, ďakujem za všetky rady
Se štěňátkem mě to mrzí, ale doufám, že tohle byla pro vás zkušenost dost velká a hrubá a že si k tomu sousedovi postavíte místo plotku zeď, tak aby ten pes neměl šanci se k vám už nikdy dostat. Jinak tady zítra můžete brečet znova
Nadymoja
napsal(a):
Šteniatko má polamanu chrbticu a poškodenú miechu, ja som to celé nepocuvala lebo som tam nechcela revat, manžel tam s ním bol, veterinár povedal ze je ešte zázrak že žije, nedá sa zachrániť pichli mu injekciu na uspanie, ďakujem za všetky rady
Šteniatka mi je ľúto, ak to bolo (dúfam) šteňa s PP vyžadovala by som od suseda náhradu škody. Už len z princípu aby mu to len tak neprešlo
napsal(a):
A nebo kulovnici. Pes se rozeběhne proti mě, ohrozí mě a prostě ji koupí. Je to silácká řeč, ale jisté řešení to je. A nezlobte se, ale řeči, že za to ten pes nemůže. Jeden takový pes ve vsi a všichni okolo si budou z domů dělat pevnosti, stavět zdi a zakopávat kari sítě - není to na hlavu?
Měli jsme tu na vsi podobné. Měli smečku ridgebacků. V podhůří ve strání chaloupky nejsou oplocené a nikdy nebyly. A když vlítla smečka na zahradu, kde si hrála chalupářka s vnoučkem na zahrádce, tak jí jednoduše řekli "postavte si plot, my psy pouštět budem".
Takže podle vás pes odnese životem demenci svých majitelů?
Nadymoja
napsal(a):
To je mi líto, tak na ta ostatní dávejte lepší pozor, vezměte zprávu z veteriny a doneste jí sousedovi. Třeba pochopí.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Se štěňátkem mě to mrzí, ale doufám, že tohle byla pro vás zkušenost dost velká a hrubá a že si k tomu sousedovi postavíte místo plotku zeď, tak aby ten pes neměl šanci se k vám už nikdy dostat. Jinak tady zítra můžete brečet znova
Ale kulové, sousedovic pes je pryč, co by stavěli? Dokud nebude nebezpečí, že jejich pes uteče, a dokud si soused či někdo jiný v okolí nepořídí dalšího vraždícího psa, je vše OK.
Nadymoja, štěňátka mi je líto. Chudák malá statečná. Když došlo k úrazu, vzali jste ho k veterináři, a když to dál nešlo, nechali jste je odejít. Prevence mohla být lepší, ale jinak jste se postarali výborně. Máte další štěňata, na ta se teď soustřeďte.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Toho psa sused predal známym, ako som už vyššie písala lebo pes ohrozoval aj nas.dakujem no ten pes nám už ublížil dosť.

Nadymoja
napsal(a):
Je mi moc líto, že se štěňátko nepodařilo zachránit...držela jsem vám palce

scylla
napsal(a):
Vaše mačky sú šťastné, ale některé také mrtvé.
Nezlobte se, pokud nemůžete donutit sousedy, aby si psa zajistili, máte si vy zajistit svá zvířata, nenechávat je venku bez dozoru a podobně. Kdybych si nechránila svá zvířata, byla by pravděpodobně také zraněná. Souseda obec donutila si své psy lépe hlídat a zavírat, ale spolehlivé to není, takže se pohybujeme kolem jeho domu s opatrností a musím počítat s reálným nebezpečím. Ten pes za to nemůže, on je uvázaný a když ho pustí, chce si to vynahradit. Nechcete nabídnout sousedům, že psovi seženete nový domov, kde se k němu budou chovat lépe?
Jenže problém je v tom, že pokud je kočka venkovní, tak bez dozoru je a trajdá...tam je to prostě o štěstí a o tom, že kočky taky nejsou úplně padlé na hlavu a časem ví, kde se pohybuje na volno pes a prostě tam nelezou...u nás se kočky po zahradě špacírujou, ale v noci, když jsou psi...ve dne to pěkně obcházejí přes zahradu sousedky, která psa nemá...
I sousedovic kocour, který byl za našeho afgána, který kočkám neublížil, na naší zahradě pečený vařený se po pořízení štěňat, která se k němu tak přátelsky nechovala, se naučil naší zahradě vyhýbat...
Kočky máme stejně jako zadavatelka s tím, že jim děláme dveřníky Naštěstí se cizích psů bojí a jako kastráti, ani nechodí daleko, ale venku se pohybují, ne, že ne. Myslivce, co chodí kolem našeho se psy jsem varovala, že jestli psi našim kočkám ublíží, se nedoplatí. Je to rozumný chlap a řekl, že bere na vědomí a psy bude hlídat. Kočkám je 10let a zatím klep, klep, dobrý. Nemáme přímo sousedy a není tu cesta s běžným provozem. Kočky jsou kastráti, takže jejich rajón je omezený na sousední pole. Občas k nám háravka od sousedů natáhnula i tři ženichy, ale nikdy se kočkám nic nestalo, protože tihle potulní psové na kočky neútočí a za druhé, mají stejně hormonálně zatměno Samozřejmě vím o tom, že se v okolí může pohybovat pes s agresí na kočky a nic s tím nenadělám. Opravdu je kvůli tomu držet zavřené v baráku nebudu, byť jsou to papírové britky, milují to venku. S tímto rizikem jsem smířená, i když bych se totálně sesypala, kdyby se jim něco stalo. Jak zvířata miluju, kdyby k nám vlezl pes, který by napadnul ať už psa, či kočky, byla by nejspíš na řadě i ta, kulovnice". Lišák nám courá zahradou pravidelně a taky jim neubližuje, myslím, že mají nějakou smlouvu o neútočení...včetně psa.

scylla
napsal(a):
A mám tu demenci snad odnést já? Dovedeno ad absurdum : Nejdřív postavím zeď na straně souseda, až se jí pes naučí obcházet, tak budu pokračovat kolem dokola. Až budu mít tu svou pevnost vybudovanou, tak přestanu vycházet, protože pes poleze na cestu a soused si ho stejně nezajistí. Než abych na sousedovu blb.ost doplatila já, člnové mé rodiny a má zvířata...je to jasné, ať na ni doplatí sousedův pes. Mám ráda všechna zvířata, ( jen některá mám radši vycpaná ) ale ta svoje mám přece jen radši.

scylla
napsal(a):
Kdyby demenci svého majitele odnesla ta smečka u Bratislavy, která majiteli utíkala, nemusel to odnést mladý ornitolog.
Ano, zavání už to demagogií, ale bohužel, je to tak.
katkaa1
napsal(a):
Šteniatka mi je ľúto, ak to bolo (dúfam) šteňa s PP vyžadovala by som od suseda náhradu škody. Už len z princípu aby mu to len tak neprešlo
A za štěně bez PP bych vyžadovala náhradu za citovou újmu, protože zrovna to mrtvé štěňátko bylo mé oblíbené a chtěla jsem si ho nechat.
I štěně bez PP má právo žít. Ono za to, že se narodilo nemůže. Zrovna od vás bych nečekala, že napíšete to, co jste napsala.
sisi58
napsal(a):
A za štěně bez PP bych vyžadovala náhradu za citovou újmu, protože zrovna to mrtvé štěňátko bylo mé oblíbené a chtěla jsem si ho nechat.
I štěně bez PP má právo žít. Ono za to, že se narodilo nemůže. Zrovna od vás bych nečekala, že napíšete to, co jste napsala.
Áno presne, my máme steniatka border kolie bez PP a niesme žiadne mnoziarne! Šteniatka milujeme je nám veľmi ľúto dať ich preč preto pre ne hľadáme len tie najlepšie domovy, a milovali by sme ich aj keby boli s PP aj keby boli bez PP, a smútili by sme za nimi tak isto
scylla
napsal(a):
A to ji má odnést můj pes? Nebo bych si měl kolem pozemku vystavět sarkofág jako v Černobylu (dobrá, trošku přeháním), pokud se jedná o notorického útěkáře?
Psy mám rád, ale ty své nejvíc. V tomto případě je radikální řešení je na místě a neváhal bych ani vteřinu. Na iQ majitele či jeho svědomí bych podle popisu zadavatelky moc nespoléhal.