Agresivní francouzsky buldoček

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.2.2018 23:59
Natalkab

XXX.XXX.251.184

Dobrý den, pořídili jsme si šťeně francouzského buldočka. Fenká má 7 týdnu, její původní majitel nam ji dal už v 6 týdnech. Je hodná, ale když se ji něco nelíbí například, když ji napomeneme že nemá škrábat sedačku nebo kousat do rukou a nohou začně vrčet (hlavně na přitele) a šťekat. Co s tím mame dělat? Mimo tuto situaci je moc hodná. Děkuji za radu.

Neregistrovaný uživatel

15.2.2018 01:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Natalkab napsal(a):
Dobrý den, pořídili jsme si šťeně francouzského buldočka. Fenká má 7 týdnu, její původní majitel nam ji dal už v 6 týdnech. Je hodná, ale když se ji něco nelíbí například, když ji napomeneme že nemá škrábat sedačku nebo kousat do rukou a nohou začně vrčet (hlavně na přitele) a šťekat. Co s tím mame dělat? Mimo tuto situaci je moc hodná. Děkuji za radu.

Nemůžu si odpustit poznámku, že měla být ještě 14 dní se svými sourozenci, a že jste pořízením takového štěněte podpořili množitele, a celý tento nechutný byznys s psím utrpením
A teď k věci - místo abyste ji drbali a napomínali (ona tomu stejně nerozumí, proto se brání), tak ji po dobrém převeďte na nějakou jinou činnost, které je žádoucí, a dostane za ni odměnu. Např.: drbe sedačku, tak ji místo peskování přivolejte k sobě, a odměňte za to že přišla (je jedno jestli pamlskem nebo hrou). Prostě jí neříkejte, co dělat nemá, ale ukažte jí, co místo toho dělat má.

15.2.2018 05:10
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Natalkab napsal(a):

Tím, že jí budete jen přetahovat od nežádoucích věcí nikdy nepochopí, že dělá něco špatně. Musíte použít povel NE ( nesmíš, fuj ) a pak ji přilákat k sobě a pochválit či jí dát pamlsek. Cílem je, aby nechala nežádoucí činnosti a běžela k vám.

15.2.2018 06:15
scylla

XXX.XXX.150.32

Natalkab napsal(a):

Nepořizovat si štěně od množáků pro příště. A nenapomínat, ale učit, co má dělat, odvádět pozornost od nežádoucí činnosti, netrestat, učit, mazlit. Štěně kouše, to je naprosto normální chování, učte jiné formy hry, místo rukou dávejte hračky, které se pohybují a jsou zajímavé. Užívejte si psího miminka.

15.2.2018 06:16
scylla

XXX.XXX.150.32

jahodapavel napsal(a):
Tím, že jí budete jen přetahovat od nežádoucích věcí nikdy nepochopí, že dělá něco špatně. Musíte použít povel NE ( nesmíš, fuj ) a pak ji přilákat k sobě a pochválit či jí dát pamlsek. Cílem je, aby nechala nežádoucí činnosti a běžela k vám.

Tohle nedělejte, to je naprostá pitomost, odvedení pozornosti stačí a je dobré udělat ze správného chování tu nejjednodušší a nejpříjemnější možnost. Zákazové "povely" jsou naprosto na dvě věci.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.2.2018 06:41

A když řeknu "poleno", bude to ten proklínaný povel ?
Jestli začnu "bročku", začne to dělat schválně.
Aj si spojí - škrábu sedačku = budeme si hrát.
Klidně upozornit a zavolat k sobě. Minutu počkat, jen tak kutálet štěňátko po zemi, hladit, a až pak jinou činnost.

Unavené štěně nemá čas ničit nábytek. Místo ruk na kousání mu vrazím do tlamičky hračku a ta hračka se musí hýbat.
Za týden si na nudnou sedačku ani nevzpomene.

15.2.2018 08:44
Natalkab

XXX.XXX.251.184

Já jsem amatér přes štěňátka, ona je naše první. Načetla jsem si pouze o výchově stravě a podobně, ale nevěděla jsem že by měla být se svoji matkou až do 8 týdne. Když jsem kontaktovala původní majitele, tvrdil že mu veterinář řekl, že po prvním očkování musí být ještě par dni u matky a potom může k novým majitelům.

15.2.2018 09:23

Natalkab napsal(a):
Já jsem amatér přes štěňátka, ona je naše první. Načetla jsem si pouze o výchově stravě a podobně, ale nevěděla jsem že by měla být se svoji matkou až do 8 týdne. Když jsem kontaktovala původní majitele, tvrdil že mu veterinář řekl, že po prvním očkování musí být ještě par dni u matky a potom může k novým majitelům.

Teď budu hnusná : Kdybyste si brali štěně s PP, tak by chovatel věděl, kdy je podle chovatelského řádu odběr možný a necpal by vám 6 týdenní štěně.
Co už teď. Přeju vám hodně radosti se štěňátkem, chvíli vás bude okusovat, buďte na něj laskaví - on vám to vrátí.

15.2.2018 09:41
Natalkab

XXX.XXX.251.184

Mě samotnou to trápí, kdybych to věděla, tak bych si ji nevzala tak brzo od matky. Nechci aby z toho měla později nějaké následky. Papírová není to máte pravdu, má nestandardní barvu. Já jen chci aby byla zdravá a spokojená.

15.2.2018 09:50
impact

XXX.XXX.6.165

Natalkab napsal(a):
Mě samotnou to trápí, kdybych to věděla, tak bych si ji nevzala tak brzo od matky. Nechci aby z toho měla později nějaké následky. Papírová není to máte pravdu, má nestandardní barvu. Já jen chci aby byla zdravá a spokojená.

To Vam tvrdili, ze nema papiry, protoze ma spatnou barvu?

15.2.2018 09:54
burunduk

XXX.XXX.202.146

Natalkab napsal(a):

Dobře Tě napálili. Nestadardní barva není důvodem k nevydání PP u štěněte.
Akorát si díky své hlouposti, amm.. pardon, neinformovanosti..podpořila množitele.

15.2.2018 10:08
Natalkab

XXX.XXX.251.184

Má takzvanou modrou barvu, která je prý nestandardní, nepodporovaná. Napsali mi to i z pár chovatelských stanic, že nemůže být papírová, tak nevím. Moji rodiče maji taky nepapírového psa nalezence.

15.2.2018 10:12
Tedysek

XXX.XXX.54.216

Stěně po papírových a uchovnenych rodičích dostane po i kdyby mělo 7 nohou a 4 hlavy, zelenou barvu a jen 2 zuby. ;) Jen to stěně nebude použito dál v chovu.

15.2.2018 10:12

Natalkab napsal(a):

...má štěně s PP byť má nestandardní barvu - a to bílou v uchu - jen jsem se zavázala v kupní smlouvě, že nebudu vystavovat ani krýt - jedná se o plemeno papillon...

15.2.2018 10:16

Natalkab napsal(a):
Má takzvanou modrou barvu, která je prý nestandardní, nepodporovaná. Napsali mi to i z pár chovatelských stanic, že nemůže být papírová, tak nevím. Moji rodiče maji taky nepapírového psa nalezence.

...to je ale holý nesmysl...myslím to, že Vám to napsali z pár chovatelských stanic - myslím to, že by neměl PP z důvodu nestandardní barvy...

15.2.2018 10:19
Natalkab

XXX.XXX.251.184

Ta modrá barva je prý zakázaná FCI a proto pes nemůže být papírový. Když jsem se dívala na inzeráty na Bazos.cz a dalších stránkách, tak žádný buldoček s touto barvou nebyl s PP.

15.2.2018 10:22
burunduk

XXX.XXX.202.146

Natalkab napsal(a):
Ta modrá barva je prý zakázaná FCI a proto pes nemůže být papírový. Když jsem se dívala na inzeráty na Bazos.cz a dalších stránkách, tak žádný buldoček s touto barvou nebyl s PP.

Je to peachovina totální. Jen množitelské kecy. Většina laiků na ně nalítne. I kdyby měl tvůj pes zelenou barvu, tak mu bude PP vystaveno, jen v něm bude uvedeno "NEVHODNÝ K CHOVU" nebo "NESTANDARD".
Ale za třicet hadrů super kup. Jen tak dál.

15.2.2018 10:24
Tedysek

XXX.XXX.54.216

Natalkab napsal(a):

Opravdu vám lhali! Každé stěně po papírových a uchovnenych rodičích dostane PP. Jen nestandardní se nedostanou dál do chovu. Zas tolik nestandardních štěňat není, aby se dostali každou chvíli do inzerce. Můj pes měl bráchu kterymu nesestoupilo jedno varle a taky dostal PP. Je opravdu pravidlem, že PP dostanou všechna štěňata. Neptejte se tedy chovatelů, ale přímo na ČMKU. Tam vám paní Tichá řekne to co my tady. ;).

15.2.2018 10:24

Ale tak je hezké vidět, že češi se i nadále nechávají očůrat nesmyslama a skočí na takové pěkné podvody :) Koneckonců to je vidět nejen při pořizování psů, ale i při vážnějších věcech, jako jsou třeba volby a podobně, takže by nás to nemělo překvapit

15.2.2018 10:25

Natalkab napsal(a):

...ano a proto nesmí na výstavy a do chovu, ale pokud má oba rodiče s PP uchovněné, tak i všechna přeživši odchovaná štěňata budou s PP - ta která nebudou odpovídat standardu - barva a podobně bude vyloučen v budoucnu z chovu a výstav...tudíž se na nich nebude chovat - pokud ano, budou jejich štěňata bez PP - leč po čistokrevných rodičích a nabízena budou nerozumnými lidmi - množiteli...ale lépe Vám na toto odpoví ten kdo chová...

15.2.2018 10:28
impact

XXX.XXX.6.165

Natalkab napsal(a):

Vy totiz mate krizence a ne buldocka.

15.2.2018 10:34
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

To už je teď bohužel stejně všechno jedno, jestli pes má nebo nemá papíry a že ho bohužel vzali od mámy takhle brutálně brzo.
Je škoda Natalkob, že si člověk nenastuduje něco trochu víc o tom, že si pořizuje živého tvora. Resp. jste si- nezlobte se na mě - nenastudovala vůbec nic. Protože kdyby ano, tak byste věděla, že to jak se vaše štěně chová, je naprosto přirozená věc, že takhle se štěňata prostě chovají. Proč? No protože jsou to malý tvorové, kteří ještě vůbec nic z lidskýho světa neznají a je na nás, abychom je to laskavou cestou naučili. Napomínat štěně které nic o lidským světě neví je na kulový, je to stejný, jako kdybyste chtěla po nemluvněti ať nakreslí kruh. Nabídněte mu raději jiný druh zábavy, kde to nebude ke škodě, takže se s ním třeba přetahujte o hračku. Štěně rozhodně nevrčí v nějaký agresi, ani z agrese nekouše, je to jeho přirozený projev. Štěnata a psi spolu takto komunikují. Jsou to prostě psi.

15.2.2018 10:35
Andrýsek3

XXX.XXX.171.68

Však ale zakladatelka nepsala, že je štěně po papírových rodičích. Řekla, že ví, že je bez PP, protože modrého frbula s PP by nesehnala, tak si brala bez PP.

15.2.2018 10:36
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

impact napsal(a):
Vy totiz mate krizence a ne buldocka.

Ale má modrou barvu.

15.2.2018 10:38
burunduk

XXX.XXX.202.146

Andrýsek3 napsal(a):
Však ale zakladatelka nepsala, že je štěně po papírových rodičích. Řekla, že ví, že je bez PP, protože modrého frbula s PP by nesehnala, tak si brala bez PP.

Ne, tu jde o to, že ona věří, že má doma francouzského buldočka. Což nemá.
Modrý francouzský buldoček neexistuje.
Jen výjimečně se v CHS takový narodí.. a pak má PP a je veden jako nestandard.
To, co je běžně v nabídce v inzerci, to má s fr. buldočkem pramálo společného.

15.2.2018 10:45
Natalkab

XXX.XXX.18.38

A proč by neexistoval? Tak se podívejte na internetu. Francouzských buldočků modrých je opravdu hodně. Všem moc děkuji za rady vážím si toho.

15.2.2018 10:47

Natalkab napsal(a):
A proč by neexistoval? Tak se podívejte na internetu. Francouzských buldočků modrých je opravdu hodně. Všem moc děkuji za rady vážím si toho.

Vy vidíte ve standardu plemene, že je povolena modrá barva?

15.2.2018 10:47
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

burunduk napsal(a):

Nechci být jen hnusná, celé jsem to ani nečetla, jen začátek ale: můj známý si taky pořídil prý buldočka. Podle jeho popisu věřil tomu, že je to buldoček(ať už anglický, nebo francouzský) je to očividně nějaký bull, šmrnclý nějakým bullem, naštěstí povahu má mírnou, snad po matce opravdové buldočce. Takže zadavatelko doufejte, že vám z toho vyleze když už ne buldoček, tak alespoň milý pes. Toho nedocílíte, když na něj půjdete hrubě už malinka. Tak malinké,7 týdenní štěndo, to je úplné mimino a napsat, agresivní" - to je fakt děsné. Mazlete ji, jak holky radily, řeknu ne a převedu ji na nějakou hru. U té chválím a mazlím. Pokud ráda něco hryže, tahejte se o hadr, to mají stejně štěnda nejraděj. U toho může vrčet jak motorová pila, ničemu to nevadí

15.2.2018 10:48
burunduk

XXX.XXX.202.146

Ach bože. Za co... za co.

15.2.2018 11:12
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

lesnížínka napsal(a):
Nechci být jen hnusná, celé jsem to ani nečetla, jen začátek ale: můj známý si taky pořídil prý buldočka. Podle jeho popisu věřil tomu, že je to buldoček(ať už anglický, nebo francouzský) je to očividně nějaký bull, šmrnclý nějakým bullem, naštěstí povahu má mírnou, snad po matce opravdové buldočce. Takže zadavatelko doufejte, že vám z toho vyleze když už ne buldoček, tak alespoň milý pes. Toho nedocílíte, když na něj půjdete hrubě už malinka. Tak malinké,7 týdenní štěndo, to je úplné mimino a napsat, agresivní" - to je fakt děsné. Mazlete ji, jak holky radily, řeknu ne a převedu ji na nějakou hru. U té chválím a mazlím. Pokud ráda něco hryže, tahejte se o hadr, to mají stejně štěnda nejraděj. U toho může vrčet jak motorová pila, ničemu to nevadí

15.2.2018 11:16
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ono už na tom dvouměsíčním štěndu bylo vidět, že to žádný buldoček fakt není a on mi to tak nadšeně tvrdil, že jsem mu to ani nechtěla vyvracet

15.2.2018 13:23
L(phi)

XXX.XXX.41.130

Natalkab napsal(a):

Vacsina z nich su krizence, ktore mnozky predavaju neznalym ludom ako buldocky.

Podla zbezne najdeneho infa bola modra farba postavena mimo standard pre ovela vyssi vyskyt zdravotnych problemov, takze uz to napoveda o tom ako velmi s laskou ku psom ich chovaju. Noaco ze moze zviera cely zivot pretrpiet chore, hlavne ze sa dobre predava.

15.2.2018 14:04

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vy vidíte ve standardu plemene, že je povolena modrá barva?

Vidím, že není zakázaná
All brindle, fawn, white, brindle and white, and any color except
those which constitute disqualification. All colors are acceptable with the exception of solid
black, mouse, liver, black and tan, black and white, and white with black, which are
disqualifications. Black means black without a trace of brindle.
O myší šedi se tak trochu mluví jako o modré, ale mají se sledovat detaily, ne jen kabát.

A ono se to klidně může změnit, barva fawn špatně, teď nevadí.

15.2.2018 14:20

Megííí, já jsem teda naivně hledala oficiální standard v češtině.
Bavíme-li se s někým, kdo si ani nezjistí, jak dlouho má být štěně u matky, nepřijde mi relevantní tady citovat něco v angličtině, a ještě k tomu něco jinýho, než FCI.

15.2.2018 14:23
burunduk

XXX.XXX.202.146

Vidím, že není zakázaná
All brindle, fawn, white, brindle and white, and any color except
those which constitute disqualification. All colors are acceptable with the exception of solid
black, mouse, liver, black and tan, black and white, and white with black, which are
disqualifications. Black means black without a trace of brindle.
O myší šedi se tak trochu mluví jako o modré, ale mají se sledovat detaily, ne jen kabát.

A ono se to klidně může změnit, barva fawn špatně, teď nevadí.

Standard AKC neznamená celkem nic.

15.2.2018 14:26
burunduk

XXX.XXX.202.146

Standard:

Zbarvení: Plavá, žíhaná, s bílými skvrnami nebo bez nich.

Jednobarevné osrstění:
Žíhané: Plavá srst s příčným tmavým žíháním, vytvářejícím efekt „tygrování“; silné žíhání nesmí zcela zakrývat základní plavou barvu. Může se vyskytovat černá maska. Přítomnost menších bílých skvrn je přípustná.
Plavé: Jednobarevná srst, od světle plavé po tmavě plavou, někdy světlejší na skloněných partiích těla, s černou maskou nebo bez ní. Zbarvení s maskou se dává přednost. Přítomnost menších bílých skvrn je přípustná.

Skvrnité osrstění:
Žíhané se středními nebo velkými bílými skvrnami: Takzvané „strakoš“. Skvrny jsou pravidelně rozmístěny po celém těle psa. Několik skvrn na kůži je přípustných.
Plavé se středními nebo velkými bílými skvrnami: Takzvané „plavá s bílou“. Skvrny jsou pravidelně rozmístěny po celém těle psa. Několik skvrn na kůži je přípustných. Nosní houba je u všech zbarvení vždy černá, nikdy ne hnědá nebo modrá. Celobílí jedinci, za předpokladu, že mají okraje očních víček a nos černý, jsou přípustní, ale pro chov nežádoucí z důvodu rizika hluchoty.

15.2.2018 14:29

burunduk napsal(a):

Ale ano, AKC bere FCI ;-)

A co na tom záleží, co je ve standardu ? Ten pes se prostě papírovým rodičům modrý narodit může, a papíry dostane.

Neobhajuji podporu týračů, ale podle barev to fakt nerozliším.
Problém je, a měl by děsit všechny, jak na tom jsou všechna plemena se zdravím. Tak jak na tom asi bude buldoček, u kterého nikdo nepohlídal nic, kromě cenovky.
Radši křížence po křížencích, než buldočka z bazoše. Prostě tam se nenakupuje. Pro nové boty si tam také nejdu.
Nákupem takového "buldočka" vlastně už dopředu počítám s týráním.

15.2.2018 14:33

Tento příspěvek jsem vybrala náhodně...není to nijak na nikoho mířené, jen se zamyslete...

...tak tady zase někdo má věšteckou kouli a vidí z příspěvku zadavatelky ve štěněti příšeru z jezera, hlavně protože nemá PP -netvrdím, že to tak nemůže být, ale já to nevím, tak to tu nebudu hlásat jako přikázání. To, že je modrá- šedá barva nestandart je škoda, mě se také líbí, u některých plemen je nazývána stříbrošedá (výmarák) u jiných modrá a je nestandart...klasika, pes nemá PP a je to okamžitě "kříženec" nehodný ani pohledu....

15.2.2018 14:36
burunduk

XXX.XXX.202.146

Ale ano, AKC bere FCI ;-)

A co na tom záleží, co je ve standardu ? Ten pes se prostě papírovým rodičům modrý narodit může, a papíry dostane.

Neobhajuji podporu týračů, ale podle barev to fakt nerozliším.
Problém je, a měl by děsit všechny, jak na tom jsou všechna plemena se zdravím. Tak jak na tom asi bude buldoček, u kterého nikdo nepohlídal nic, kromě cenovky.
Radši křížence po křížencích, než buldočka z bazoše. Prostě tam se nenakupuje. Pro nové boty si tam také nejdu.
Nákupem takového "buldočka" vlastně už dopředu počítám s týráním.

A čím to, že to nekoresponduje teda? Ty vypsané dva standardy.

Už testují pár věcí, z posledních inf co mám, tak patelly. Ještě se sleduje délku ocásku. Na samotnou páteř se bohužel nezaměřili.

Však jo, může, už jsme psaly obě výše - papíry takový štěně dostane. Ale toto (zadavatelky) zvíře je bez pp, takže to ani frbul není.
Jen cosi modrého, co frbula připomíná.

Jo, klidně křížence po křížencích, zadara nebo za cenu očkování.
Proč platit třicet nebo padesát hadrů za rádoby frbula, navíc v šesti týdnech převzatého, to mi hlava nebere.
No co už teď. Snad z toho vyroste něco normálního a zdravého.

15.2.2018 14:45

Žádný učený.. kromě členů ifauny ovšem smajlík
buldočka na bazoši koupíte od 5500, a kromě lhaní a vykašlání se na zdraví, mi na tom "nic" nevadí.. no takže si ho nekoupím, ale o penězích to není
zadara nebo za očkování bych nedala žádného živého tvora
copak to nejde trochu jinak, nebo prostě ty dotazy nečtěte, když vás to tak vytáčí.

15.2.2018 14:45
Natalkab

XXX.XXX.79.123

Děkuji za rady Vážím si toho. Dál v této diskuzi pokračovat nehodlám, poslední komentáře jsou pouze negativní na mou osobu i na mého pejska. Přišla jsem se sem poradit a né poslouchat jak jsem hloupá a nechala jsem se napálit a podobně. I kdyby muj pejsek byl kříženec budu ho milovat úplně stejně.

15.2.2018 14:50
burunduk

XXX.XXX.202.146

Nijak mě to nevytáčí. Spíš jen kroutím hlavou nad nekonečnou neinformovaností lidu. Aspoň si pěkně procvičím krční svalstvo ).

15.2.2018 14:51

Tento příspěvek jsem vybrala náhodně...není to nijak na nikoho mířené, jen se zamyslete...

...tak tady zase někdo má věšteckou kouli a vidí z příspěvku zadavatelky ve štěněti příšeru z jezera, hlavně protože nemá PP -netvrdím, že to tak nemůže být, ale já to nevím, tak to tu nebudu hlásat jako přikázání. To, že je modrá- šedá barva nestandart je škoda, mě se také líbí, u některých plemen je nazývána stříbrošedá (výmarák) u jiných modrá a je nestandart...klasika, pes nemá PP a je to okamžitě "kříženec" nehodný ani pohledu....

Příspěvek je tento BURUNDUK píše :
PS: to už bude osobní, burunduku dejte si jinou profilovou fotku, já to pokaždé luštím, co to je a furt mi vychází divná kočka- co je to za rasu? není to buldoček?

15.2.2018 14:51
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Natalkab napsal(a):
Děkuji za rady Vážím si toho. Dál v této diskuzi pokračovat nehodlám, poslední komentáře jsou pouze negativní na mou osobu i na mého pejska. Přišla jsem se sem poradit a né poslouchat jak jsem hloupá a nechala jsem se napálit a podobně. I kdyby muj pejsek byl kříženec budu ho milovat úplně stejně.

Berte tohle jako poučení pro příště - myslím to zjištění, co jste udělala špatně, ne ty komentáře, to už se odklonilo od tématu. Protože každý, kdo si takhle pořídí nějaký to zvířátko tím umožňuje těm, co takhle se zvířaty "nakládají" aby to mohli dělat opakovaně. Jasně, že svého pesana budete milovat úplně nejvíc a je to dobře.
Zkuste dohnat jednak to, co o výchově a psech obecně nevíte a taky se snažte dohnat to, co malýmu uteklo tím, že jste ho vzala od mámy takhle brzo. Najděte si VHODNOU školičku pro štěnda, kde se bude moci stýkat se štěňátky - nejlépe přibližně stejného věku a velikosti a bude si tak moci donahrát do svého chování vzorce, které by si nahrával doma se sourozenci. ABy z něj pak vyrostl dobře socializovaný a pohodový pesan.

15.2.2018 14:53

Hehe ne to je kontinentální buldok
ale už je to fakt.. chudáci věční nováčci
už nepříjdou.

15.2.2018 14:54
burunduk

XXX.XXX.202.146

Příspěvek je tento BURUNDUK píše :
PS: to už bude osobní, burunduku dejte si jinou profilovou fotku, já to pokaždé luštím, co to je a furt mi vychází divná kočka- co je to za rasu? není to buldoček?

Není :).

15.2.2018 14:55
burunduk

XXX.XXX.202.146

Ale prd, žádnej kontinentální buldok.

15.2.2018 14:57

Tak leavitt ?

15.2.2018 14:58
burunduk

XXX.XXX.202.146

Brabant, dámy ).

15.2.2018 14:59

Natalkab napsal(a):

Já si myslím, že to bere jako hru a čím víc se snažíte jí to zakázat, tím jí to víc baví až se rozdovádí a štěká a vrčí. štěňata si mezi sebou také tak hrají - vrčí na sebe, štěkají, vyskakují, zakusují se...kousajícímu štěněti dejte do huby místo své ruky/nohavice hračku a tahejte se s ním o ní, pokud hrabe gauč- dejte ho dolu a zabavte ho jinou hrou. Kupte něco na kousání- sušené vepřové ucho, držťky, rypáček, ať si pejsek vybíjí svoje kousavé období- rejžák je prý taky zábavný...

15.2.2018 14:59
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Grifonek?
Edit: Už vidím odpověď.

15.2.2018 15:03

Já vim, konti tu byla fota v 2016, byl mladý
jak vypadá teď ?

15.2.2018 15:05

Je to trochu mimo, ale...i od uchovněných rodičů s PP může být štěně bez PP. Prostě z vrhu 5ti štěňat zažádají jenom o 4 PP, protože vědí, že jedno štěně je už od prvního pohledu nestandardní. Nemělo by to tak být, ale stát se to může.
V žádném případě by ale nemělo jít štěně od matky v 6ti týdnech.
Jinak jsem si všimla, že je u frbullů modrá barva hodně žádaná i nadhodnocovaná. Asi je to špatně.

15.2.2018 15:15
burunduk

XXX.XXX.202.146

Už je z něj celkem řádný prase. Hodím pak foto večer.

15.2.2018 15:31
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Mě fascinuje, jak si lidi myslí, že když začnou útočit na zakladatelku i jejího psa, ztrapňovat ji, že tom něčeho dosáhnou. Ten člověk se ještě víc šprajcne a bude si myslet, že vyznavači PP psů jsou šílený fanatici..
Kdybyste ji to napsaly slušně a slušně to vysvětlily, možná by každý nováček nepřestal reagovat a něco si z toho i vzal, ale takhle z toho je další člověk, který si radši pokecá se sousedkou o krytí tohle krásného pejska u kafe... Se jim nedivím.

Neregistrovaný uživatel

15.2.2018 15:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

burunduk napsal(a):

Proč?

Neregistrovaný uživatel

15.2.2018 16:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Natalkab napsal(a):

Nic si z toho nedělejte! Tady je hodně lidí agresívních a je tu hodně lidí, kteří mají názor, že co nemá průkaz původu vystavený FCI, tak je vořech.
Pro Vaši informaci - FCI je jedno ze zájmových sdružení, který zastřešuje chov psů. Je to velké sdružení jehož členy je hodně států. Nicméně jsou další spolky a sdružení, kteří zastřešují chov psů a z hlediska práva jsou si naprosto rovni. Je spousta zemí, které FCI moc nezajímá a uznávají více jiné zastřešení.
Češi chovají hlavně pod FCI a pro některé lidi je to téměř náboženství. Štěňátko, které máte nemůže mít průkaz původu FCI, protože toto sdružení modrou barvu neuznává. To ale nic moc neznamená. Klidně by mohl mít průkaz původu jiného klubu. Přesně nevím (muselo bych to vyhledávat) pod čím se modrý buldoček vyšlechtil. Nicméně buldočci to už jsou pěkní v typu. Já spíš obdivuji ty, kdož se do něčeho takového pustí a vyšlechtí něco nového. Modrá barva je recesivní a určitě to nebylo jednoduchý. Všechna plemena a třeba i nové barvy musely nějak vzniknout a kdyby byli všichni lidé tak upjatí, jako tady některý vyznavači FCI, tak dnes moc plemen ani barev nemáme.
Nevěřím tomu, že ředěná barva dělá zdravotní problémy. Je to úplně stejný gen jako je u výmaráků, nebo modrých borderek, nebo u modrých dog.
Co je u současných buldočků problém jsou zúžené nozdry, příliš dlouhé měkké patro a deformovaný ocas, potažmo problémy s páteří (v ocase je páteř). Tohle by se mělo řešit a ne nesmysly.
Jinak - je tu novinka - genetická laboratoř Genomia nabízí určení "čistokrevnosti" psů, či vyhodnocení z jakých plemen se kříženec "skládá".
Není to velká investice a pejskovi se tyčinkou odebere jenom vzorek slin. Pakliže chcete vědět, jestli je Váš buldoček čistokrevný, tak to udělejte. Důvěryhodnost genetických testů je daleko větší, než průkaz původu ať už ho vydal kdokoliv.

15.2.2018 16:14

..."Štěňátko, které máte nemůže mít průkaz původu FCI"...
Jedině za předpokladu, že modré štěně se může narodit jen modrým rodičům - nevím. Jestliže se narodí rodičům s PP a uchovněným, v řádném chovu s vystaveným krycím listem v chovatelské stanici, pak mají nárok na PP všechna štěňata.

Neregistrovaný uživatel

15.2.2018 16:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

To (Orionka) s Vámi naprosto souhlasím!
Já si jen myslím, že gen pro ředění barvy se v populaci FCI fr. buldočků vyskytuje tak sporadicky (jestli vůbec), že pravděpodobnost, že ho budou mít v genech oba rodiče je mizivá.
(Aby se ředěná barva projevila musí ho nést oba rodiče).

15.2.2018 16:30

Flip: ředěná barva na kožichu není sama nebezpečná, jde o to, jestli chlupy v uších, oční linky, nos
stejně jako bílá spolu s nedobarveným nosem, prostě ať toho nemá moc.. je předpoklad, že moc nedobře zabarveného je hluchota a kožní problémy atd.
mimochodem modrý pes fakt není jen vzhledově zcela, modrý nos.. asi rozhodnou jen testy
http://www.doggenetics.co.uk/dilutes.html
ale je fakt podivné, že se ty standardy i mění (u některých se ani nemění a výstavy vyhrávají nestandardní jedinci), takže najednou máte nevhodného do chovu anebo naopak vhodného..
dobrman (tam šlo o kůži, myslím) se tady také nehodí to, co jinde, a když jdeme po zemi původu, pak newfoundland.. prostě standard je tak, jak je teď většina
jinak teda velké zděšení kdysi v čr vyvolalo štěně, které se narodila dvěma žíhaným rodičům - bylo modré smajlík
přemýšlejte, z čeho je to které plemeno vyšlechtěno.

15.2.2018 16:45
burunduk

XXX.XXX.38.17

Já vim, konti tu byla fota v 2016, byl mladý
jak vypadá teď ?

Tady.

15.2.2018 16:50
tero

XXX.XXX.237.35

Natalkab napsal(a):

Žádné následky nebude mít, kdysi se běžně štěňata dávala v 6 týdnech a nikdy nebyly problémy. Než někde kde se mu nevěnují, tak raději v 6 týdnech. Nedělejte toho zase tragedii.Známý si musel vzít štěně boxera v 5 týdnech ( úmrtí feny) a jaký to byl šikovný, zdravý a silný pes později.A stím vrčením n vás, bych na ehkou váhu nebrala. Měl by se použít povel k omezení nežádoucí činnosti. Co zanedbáte, budete pracně přeučovat. \Matka štěně taky rafne když zlobí. Takže klidně okřikněte a až pak odvést pozornost a ukázat co má vlastně dělat a s čím si hrát.

15.2.2018 16:56

burunduk napsal(a):
Tady.

Dík
kombajn, přesně megí typ smajlík

15.2.2018 16:56
tero

XXX.XXX.237.35

burunduk napsal(a):

Modří fr. boldočci se ve vrhu občas objeví, jen nejsou žádoucí. Možná časem? Stejné to bylo s béžovým, taky se ve vrhu než je uznali vyskytovali a byli utráceni. \I když - modrá barva nese s sebou zvýšené kožní problémy, a ty se buldočkům už tak nevyhýbají,.

15.2.2018 17:51
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

Tedysek napsal(a):
Stěně po papírových a uchovnenych rodičích dostane po i kdyby mělo 7 nohou a 4 hlavy, zelenou barvu a jen 2 zuby. ;) Jen to stěně nebude použito dál v chovu.

Takže je to jen papír? Nic nevypovídá o vzhledu, povaze, plemenném standardu... Nechápu tento hon, zadavatelka se šla zeptat a zase a opět se řeší "pp".

15.2.2018 18:41
22verunka

XXX.XXX.168.47

Po projeti inzerce jsem nasla modrych buldocku spoustu i spp popripade jen nesouci modry gen ale meli pp.
Zadavatelko nic si z toho tady nedelejte. I ja dostala sprsku ze mam vorecha a podporila jsme mnozitele koupi psa bez pp. A to jsem se take ptala na uplne neco jineho. Takze budte v klidu. Je to tu trochu parta fanatiku, kdyz nemate pp tak sem radeji nepiste. Je to tu jak verejne lincova ;).

15.2.2018 18:42
Tedysek

XXX.XXX.54.216

barevnalentilka napsal(a):
Takže je to jen papír? Nic nevypovídá o vzhledu, povaze, plemenném standardu... Nechápu tento hon, zadavatelka se šla zeptat a zase a opět se řeší "pp".

No není to jen papír. Ale nárok na průkaz původu mají všechna štěňata z vrhu bez rozdílu. Jen pak nebudou použita v dalším chovu. Ale je tak nějak trošku záruka že je to to plemeno po konkrétních rodičích.

15.2.2018 18:59

22verunka napsal(a):
Po projeti inzerce jsem nasla modrych buldocku spoustu i spp popripade jen nesouci modry gen ale meli pp.
Zadavatelko nic si z toho tady nedelejte. I ja dostala sprsku ze mam vorecha a podporila jsme mnozitele koupi psa bez pp. A to jsem se take ptala na uplne neco jineho. Takze budte v klidu. Je to tu trochu parta fanatiku, kdyz nemate pp tak sem radeji nepiste. Je to tu jak verejne lincova ;).

Ještě jednou: pp si můžu také doma namalovat, je to dokument spolků např. FCI, ADBA, ARBA, AKC, CKC, UKC, KC,... ale spolek, který psy netestuje na vážné nemoci, je k ničemu !
Co je to za chovatele, když prodává co měsíc jiná plemena, jeho číslo odkazuje jen na další a další štěňata výhradně ultra speciálních barev, web chovatelský nemá, nic,.. ?
Tak odpovězte na ty inzeráty, zeptejte se na zdravotní testy.
Podívejte se na fota psů, jak vypadají ve dvou letech, lysá místa, krvavé rány, křivé nohy tak, že se nemohou řádně proběhnout (co jiného má pes dělat ? je to pes), a to jim také vše zůstane, protože kdo ušetřil 5 tisíc na koupi štěňátka, tak těch 30 tisíc za operaci nedá, nebo ano ? A to jsou jen nožičky.2. Ono to má 4. A kožíšek, uši ?
Chcete se dívat na zvíře, na svého kamaráda, co trpí, protože si ho strašně někdo musel koupit ? Fakt ?

15.2.2018 19:01
Lorie161

XXX.XXX.66.112

burunduk napsal(a):
Tady.

Bože, to je miláček

15.2.2018 19:04
Lorie161

XXX.XXX.66.112

22verunka napsal(a):

PP jsou rodný list psa, je to doklad o původu psa a o tom, že máte plemeno, které jste si vybrala, což znamená, že když pes nemá PP, nemůžete doložit jeho původ, tudíž pes není čistokrevný.

15.2.2018 19:07
22verunka

XXX.XXX.168.47

Zrovna v tom odkaze co jsem vlozila je cena 25 tisic. Tudiz neni to pes za 5.

15.2.2018 19:10
Tedysek

XXX.XXX.54.216

22verunka napsal(a):

Je to jen o tom naučit se "chodit v termínech".
Já měla taky bígla bez PP. Tedy s bíglem neměla fena společného nic než kožich a délku uší. Povahově to byl krokodýl a aspoň s bolavým zubem. Takže pes byl koupen jako bígl bez PP, ale byl to vorisek podobou na bígla.
Pak jsem měla křížence dvou plemen (zjevně dvou plemen) a psy s PP.
Pokud pes nemá PP není nikde záruka že to to konkrétní plemeno je. A je úplně putna jestli by eventuálně vyhrál crufts nebo něco takového.
Pět bez PP je nazýván buď voriskem nebo psem podobným plemenu, každopádně jo nelze nazvat konkrétním plemenem. A Voříšek je pes a oříšek je třeba vlasak.

15.2.2018 19:20
Tedysek

XXX.XXX.54.216

22verunka napsal(a):

Jo, některá plemena jsou dražší a některá levnější. Poznala jsem psa zadarmo a i psa za 300 000, -. Tak to prostě je.

15.2.2018 19:28

22verunka napsal(a):

Je to "ušetřených" 5 tisíc. Víte, kolik stojí buldoček fakt ?
Já chápu, že se nevyznáte v odborných, uvyklých, řečích. Ale nepřijde Vám divné, že ten prodejce má jen atraktivně barevná zvířata, nezveřejní odkaz na rodokmen nebo aspoň název kennelu, organizaci, pod kterou chová ? Tohle už je do očí bijící. Vždyť on si otestoval jen lokus D (ředění barvy), aby dostal kopu prachů, ale žádnou nemoc ?!
Hele. Já nejsu fanatik do pp. Mě kdyby mohli, chovatelé, tak mě z ifauny vyhodí ;-)
Ale podpořit člověka, který trápí zvířata ?

15.2.2018 20:16
22verunka

XXX.XXX.168.47

Nerikam ze ho podporuji. Boze. Ani ze si to zvire koupim..ja psa mam. Mysleal jsem si ze sle fauna je o tom ze sem lide chodi pro pomoc radu. Ne ze na kazdeho kdo nema pp nsbehne banda ktera nadava a urazi. To je proste naprosto mimo misu. A delate to tady koukam vic nez casto. To je smutne. Pak se divite ze je tolik mnozitelu atd. Kdyz clovek prijde za vami a chve slyset nazor na cokoliv kdyz nema pp tak ho ukamrnujete. Mozna i pro to jde spousta lidi jinam.

15.2.2018 20:19
22verunka

XXX.XXX.168.47

Me jste tady pejskari vyskolili.. chodim na ovce na kone chovam sppustu zvirat a prvni par odpovedi a kecy typu koupi si vorecha a chce vystavy. Proste vubec vas nezajima nic jen ten vas opravdu si troufam rici fanatismus. Preji vam tu mnoho zdaru. Ja uz se vas tady opravdu na nic ltat nebudu.

15.2.2018 20:58
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

22verunka napsal(a):
Https://zvirata.bazos.cz/inzerat/85809264/Francouzsky-buldocek-modry-french-bulldog-blue.php

Tady jsou taky modry.

To je taky slušný podvodník. Hezky tam vypsal úžasné rodiče, ohání se importy bůhví odkud a nějak tam nevidím to: s PP? Kdoví, čím je fenka krytá, aby psi byli modří...

15.2.2018 21:04
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

22verunka napsal(a):
Me jste tady pejskari vyskolili.. chodim na ovce na kone chovam sppustu zvirat a prvni par odpovedi a kecy typu koupi si vorecha a chce vystavy. Proste vubec vas nezajima nic jen ten vas opravdu si troufam rici fanatismus. Preji vam tu mnoho zdaru. Ja uz se vas tady opravdu na nic ltat nebudu.

Nezlobte se na mne, ale vy jste vyškolit také potřebovala, protože jste svým výběrem podpořila množku. Jestli nevíte, jak se v množírnách se psy zachází, nejspíš i s mámou vašeho pejska, tak si pusťte nějaké video. Ne, za to vás tu nikdo chválit nebude a chápu, že tohle slyšet nechcete. Ale jste dospělá osoba, tak by možné bylo dobré, se nad tím alespoň zamyslet a ne se rozčilovat nad tím, že vám to tu lidé vytknuli. Tady je totiž většina lidí, co jim záleží na psech a ne jen na těch jejich, ale všeobecně. Také vám poradili různé voříškiády, tak co vlastně ještě chcete?

15.2.2018 21:13
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

tero napsal(a):
Žádné následky nebude mít, kdysi se běžně štěňata dávala v 6 týdnech a nikdy nebyly problémy. Než někde kde se mu nevěnují, tak raději v 6 týdnech. Nedělejte toho zase tragedii.Známý si musel vzít štěně boxera v 5 týdnech ( úmrtí feny) a jaký to byl šikovný, zdravý a silný pes později.A stím vrčením n vás, bych na ehkou váhu nebrala. Měl by se použít povel k omezení nežádoucí činnosti. Co zanedbáte, budete pracně přeučovat. \Matka štěně taky rafne když zlobí. Takže klidně okřikněte a až pak odvést pozornost a ukázat co má vlastně dělat a s čím si hrát.

Vážně? Fena rafne 7 týdenní štěně? Teda měli jsme štěnda jen dvakrát, ale opravdu ne. Bohužel nikdo z majitelů prvního psa není sto poznat, kdy jde o vrčení a kdy je to výzva ke hře. Štěndo zabrumlá a následuje třepání za krk a házení na záda...protože to někde vyčetli. Pes je ze svých šílených nebezpečných páníků na nerva a jakmile trochu nabere rozum a sílu, začne se aktivně bránit, třeba tím oháněním se po páníčcích. Takže na tyhle rady bych byla opatrná.

15.2.2018 21:39
L(phi)

XXX.XXX.67.138

barevnalentilka napsal(a):

Ked uz psa mate doma, PP je naozaj "jen papir"
Ale kym este len vyberate, tak ten "jen papir" vam dava vacsiu sancu vybrat stena zdrave, s povahou (aj exterierom) zodpovedajucim plemenu.

Vacsiu sancu = nie istotu. Tak ako PP neznamena istotu ze bude pes zdravy a uzasny, tak bPP neni istota ze nebude. Ale ked vyberam spolocnika na dalsich 10+ rokov, vyberam tak aby ta sanca ze to bude pohodovy spolocnik co s nami dlho vydrzi bola co najvacsia.

15.2.2018 21:41

Kolegyně z práce má fr. buldočka, modrého strakoše-asi, za 12 tis.
Švagrová 2 fr. buldočky pískové s černou maskou za 9 tis.(ti jsou opravdu z množírny- několik chovaných plemen, psi jsou ale alespoň v dobrém prostředí, mají se relativně dobře).

15.2.2018 21:52
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

L(phi) napsal(a):
Ked uz psa mate doma, PP je naozaj "jen papir"
Ale kym este len vyberate, tak ten "jen papir" vam dava vacsiu sancu vybrat stena zdrave, s povahou (aj exterierom) zodpovedajucim plemenu.

Vacsiu sancu = nie istotu. Tak ako PP neznamena istotu ze bude pes zdravy a uzasny, tak bPP neni istota ze nebude. Ale ked vyberam spolocnika na dalsich 10+ rokov, vyberam tak aby ta sanca ze to bude pohodovy spolocnik co s nami dlho vydrzi bola co najvacsia.

Tak nějak jsem to myslela

16.2.2018 07:31

22verunka napsal(a):

Kdysi jsem si taky schytala, ale vzala jsem to jako poučení do budoucna. Pro mě to prostě není fanatismus, ale rozumné přesvědčování, proč nechovat na psech bez PP. Problémem dnešních mladých je, že neumějí snést kritiku. Vidím to i na vlastní dceři, ale naštěstí se mi ji podařilo přesvědčit, aby si pořídila psa s PP, když už nechtěla útulkáče.

16.2.2018 08:29
scylla

XXX.XXX.150.32

tero napsal(a):

Zadavateli, prosím, neberte na lehkou váhu rady podobného typu, hlavně se jimi neřiďte. Matka, pokud je to dobrá, vyrovnaná matka, štěně opravdu nerafne, Pokud budete se štěnětem zacházet silově, on bude silově zacházet s vámi.

17.2.2018 09:21
tero

XXX.XXX.236.184

lesnížínka napsal(a):
Vážně? Fena rafne 7 týdenní štěně? Teda měli jsme štěnda jen dvakrát, ale opravdu ne. Bohužel nikdo z majitelů prvního psa není sto poznat, kdy jde o vrčení a kdy je to výzva ke hře. Štěndo zabrumlá a následuje třepání za krk a házení na záda...protože to někde vyčetli. Pes je ze svých šílených nebezpečných páníků na nerva a jakmile trochu nabere rozum a sílu, začne se aktivně bránit, třeba tím oháněním se po páníčcích. Takže na tyhle rady bych byla opatrná.

To jste si nikdy nevšimla jak fena sjede zlobící štěně? Asi proto je tolik nezvladatelných psů všude, když je vychovávají takoví odborníci jako se prezentují tady.

17.2.2018 09:31
scylla

XXX.XXX.150.32

tero napsal(a):
To jste si nikdy nevšimla jak fena sjede zlobící štěně? Asi proto je tolik nezvladatelných psů všude, když je vychovávají takoví odborníci jako se prezentují tady.

Na takové feně by se nemělo vůbec chovat. Fena svá štěňata učí, ne kouše.

Nezvladatelných psů je všude proto, že je vychovávají lidé, kteří mají názory jako vy.

17.2.2018 10:55
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

tero napsal(a):

Usměrní, ale rozhodně nekousne a ani to není tak, že by se jí pak štěndo bálo. Je to srozumitelný náznak. Mám (tedy už měla jsem) dva velké psy a nikdy žádného psa nenapadli, nevyvolali rvačku, vždycky jen nějakým náznakem usměrňovali. Jsou to oblíbenci většiny psů tady v okolí. Takže mne o chování psů a výchově těžko poučíte

17.2.2018 20:40
tero

XXX.XXX.237.3

lesnížínka napsal(a):
Usměrní, ale rozhodně nekousne a ani to není tak, že by se jí pak štěndo bálo. Je to srozumitelný náznak. Mám (tedy už měla jsem) dva velké psy a nikdy žádného psa nenapadli, nevyvolali rvačku, vždycky jen nějakým náznakem usměrňovali. Jsou to oblíbenci většiny psů tady v okolí. Takže mne o chování psů a výchově těžko poučíte

Kousnout a rafnout je velký rozdíl. Výchovný rafanec uštědří každá fena, jak psí, tak vlčí.Kdo se tím nedokáže řídit, a akceptovat to, později zapláče.

18.2.2018 05:19
scylla

XXX.XXX.150.32

tero napsal(a):
Kousnout a rafnout je velký rozdíl. Výchovný rafanec uštědří každá fena, jak psí, tak vlčí.Kdo se tím nedokáže řídit, a akceptovat to, později zapláče.

Zapláče pes, na kterém se budou tyto metody zkoušet a pak je vrátí vychovateli i s úroky.

18.2.2018 07:40
sisi58

XXX.XXX.191.1

tero napsal(a):

To, že se něco běžně děje neznamená, že je to v pořádku!
Štěňata mají mít kontakt s nejdůležitějším psem svého života delší, než 6 týdnů. Jsou pak lépe připravená na strasti života s některými majiteli pochybných názorů.
Pánovi, co se postaral o 5 týdenní štěně tleskám, ale tento pejsek měl určitě do života našlápnuto správnou tlapkou. Pán měl štěstí na kvalitního jedince.

18.2.2018 10:54
Šarina

XXX.XXX.32.95

tero napsal(a):

Fena štěně usměrní, ovšem, a to je setsakra důležité, usměrní ho v té správné milisekundě a tím správným- čitelným- způsobem. Garantuju vám, že to většina lidí nedokáže. Protože většina lidí neumí psa přečíst a bohužel vůbec nic neví o tom, jak se ke štěněti chovat (a to fena jaksi ví automaticky), proto většina lidí psa trestá v blbou chvíli a neadekvátně. O lidech, kteří se ptají tady na IFauně to platí bezezbytku. Proto jim argumentovat tím, jak se chová fena ke štěňatům, je nesmysl. Mimochodem, fena určitě štěně netrestá za vrčení a boj, tedy za "zlobení"!
A už vůbec ne za "zlobení" v lidském slova smyslu.

18.2.2018 11:10

..."fena určitě štěně netrestá za vrčení a boj, tedy za "zlobení"!
A už vůbec ne za "zlobení" v lidském slova smyslu".

Do kamene vytesat ! Vrčení, kousání, boj - to všechno naopak fena učí a podporuje. Na člověku je, aby to usměrnil citlivě a bez trestání ( tomu štěněti je 7 týdnů - ne měsíců.

18.2.2018 11:19
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

..."fena určitě štěně netrestá za vrčení a boj, tedy za "zlobení"!
A už vůbec ne za "zlobení" v lidském slova smyslu".

Do kamene vytesat ! Vrčení, kousání, boj - to všechno naopak fena učí a podporuje. Na člověku je, aby to usměrnil citlivě a bez trestání ( tomu štěněti je 7 týdnů - ne měsíců.

tomu štěněti je 7 týdnů - ne měsíců - ! A je potřeba mu pořádně vysvětlit, kdo z koho
Radši dopíšu, že je to sarkasmus...

Neregistrovaný uživatel

18.2.2018 22:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Ještě jednou jsem si přečetla Váš dotaz a zarazila mě ještě jedna věc - pokud jste si štěndo brala v šesti týdnech a pán vám ho dal s tím, že po očkování musí být ještě chvíli doma, tak se ptám - v kolika týdnech bylo štěně naočkované? V pátem týdnu? Nechce se mi to ani věřit!

18.2.2018 23:23

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ještě jednou jsem si přečetla Váš dotaz a zarazila mě ještě jedna věc - pokud jste si štěndo brala v šesti týdnech a pán vám ho dal s tím, že po očkování musí být ještě chvíli doma, tak se ptám - v kolika týdnech bylo štěně naočkované? V pátem týdnu? Nechce se mi to ani věřit!

Jj, to mě taky zarazilo. Tak snad dostali aspoň očkovák... Kontrolně bych určitě zavolala uvedenému vet, jestli má skutečně první očkování..

Neregistrovaný uživatel

19.2.2018 00:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Jde o to, že v takhle nízkém věku není ještě štěně schopný reagovat na vakcínu vytvářením protilátek. Jenom se tím "vytlučou" pasívní protilátky od matky a štěně je nejspíš v tuhle chvíli úplně bez protilátek.
Ať je zadavatelka opatrná!

19.2.2018 08:29

..."Když jsem kontaktovala původní majitele, tvrdil že mu veterinář řekl, že po prvním očkování musí být ještě par dni u matky a potom může k novým majitelům"...
Určitě máte na mysli tuhle větu ! V řešení výchovy a barvy nějak zapadla a všichni ji přehlídli.
Určitě sehnat veterináře, který je v očkovacím průkazu - možná štěně nikdy neviděl ( je divné, že by vet naočkoval 5ti týdenní štěňata - to přece musí poznat ).

19.2.2018 08:45
scylla

XXX.XXX.150.32

Když může naočkovat štěňata z Kamenice v době, kdy by měla být v karanténě, proč by nenaočkoval 5 týdenní štěně?

Přidejte reakci

Přidat smajlík