Den. Obracim se na vás s dotazem ohledne X labradora. Po špatných zkušenostech z "mládí" nedůvěřuje chlapům a boji se psu (dotrhal ho jiny pes jako stěně, nenam ho od mala). Tyto nešvary jsme odbourali, psy ignoruje a chlapy taky. Nyni mu je 10 let, ma srusty na páteři + těžkou DKK. Cca poslední měsíc začal dělat bordel. Jsou dny kdy je spokojeny a hodny a někdy je to s nim k nevydrzeni. Chce se rvat, vidi chlapa a dela jak tajfun. Doma na zahrade dela v ty horší dny neskutečný nepořádek a zacal i likvidovat plot, fasadu, travnik atd.. V dome si roztrhal dva pelechy, pvc, boty, koberec. Je schopný na nás dorazet pokud se mu nechce ven například. Na procházce se chova vzorne a najednou jakoby mu preplo v hlave a chybné záchvat vztekubi kdyz nikde neni pes nebo jiný člověk.
Nikdy nic neznicil, až teď coz nechápu. Mohl byt doma klidně celý den sam a nic se nestalo. Teď ho člověk musí každou hodinu kontrolovat. Ma využití úměrné svému věku a zdraví. Napadlo mě zda to není ze zdravotních důvodu.. Nohy ani zada ho neboli, takže tim to být nemůže. Poslední tyden dost zvraci, spise jen na prazdno. Znam jeho sestru v 5ti letech musela byt uspana skrz rakovinu (mela 3 male nadory).
Nevite co by to mohlo zpusobovat? Nemáte s tímto někdo zkušenost? Že pes zacal vyvadet na stara kolena, předchozí pes NO byl s přibývajícím věkem také protivnejsi ale to bylo z toho duvodu ze chtěl mit svuj klid. V utery jsme objednani na veterinu, ovšem ani veterinář nevi kde začít (Nohy a zada na prohmat neboli, dostava vitaminy a hybe se uplne normálně). děkuji za pripadne rady...
Fena mi okolo 12 roku taky začala blbnout. Nakonec jsme ji našli rakovinu. Nicméně sazim na zchazeni mozku věkem. Možná hůř vidí/slyší a z toho je nervózní a nazlobený na celý svět. To že pes nekvili bolestí ještě neznamená, že jo něco nebolí! Fena mi jakoby zapomnela že se dřív naučila hromadu věcí. Začala utíkat, začala si jako štěně vynucovat mlsky a pod. Druhá puberta prostě. Důležitý je zamezit tomu, aby byl pes nebezpečný sám sobě. Dát mu prostor k tomu, aby se mohl čas od času prostě vztekat a přijmout to, že je nazlobený na celý svět protože stárne. Spousta lidí se v pokročilém věku taky mění a jsou nervózní a zlobí se na celý svět zdánlivě bez důvodu. Ne každý prostě snáší stáří v pohodě.
Tedysek
napsal(a):
Fena mi okolo 12 roku taky začala blbnout. Nakonec jsme ji našli rakovinu. Nicméně sazim na zchazeni mozku věkem. Možná hůř vidí/slyší a z toho je nervózní a nazlobený na celý svět. To že pes nekvili bolestí ještě neznamená, že jo něco nebolí! Fena mi jakoby zapomnela že se dřív naučila hromadu věcí. Začala utíkat, začala si jako štěně vynucovat mlsky a pod. Druhá puberta prostě. Důležitý je zamezit tomu, aby byl pes nebezpečný sám sobě. Dát mu prostor k tomu, aby se mohl čas od času prostě vztekat a přijmout to, že je nazlobený na celý svět protože stárne. Spousta lidí se v pokročilém věku taky mění a jsou nervózní a zlobí se na celý svět zdánlivě bez důvodu. Ne každý prostě snáší stáří v pohodě.
Vím, ze pes nemusi kvilet bolesti ale z pohledu veterinare ty nohy a zada vylucuje. Hýbe se krasne, je vitální na prohmat nic neboli. Tenkrát kdyz ho boleli tak si nenechal ani sáhnout na nohu. Ovšem bolest momentálně muze skryvat. Hrozim se i nadoru v hlavě ktery utlacuje mozek.. Znala jsem takového pejska, mel pak taky takove záchvaty.
Pes si nema o co ublížit. V době nasi nepřítomnosti ma k diskozici jen dve místnosti z důvodu jeho momentálních výpadku (cca 1-2hod je sam). Myslela jsem si, ze je to jenom taková "starecka demence" ale nevypozorovala jsem žádný spouštěč, vzdy je to jak blesk z cisteho nebe. Jaka vyšetření jste fene delala? Veterinář chce udělat krev, rtg a ultrazvuk. Pokud se nic nenajde bude pátrat dal, jemu samotnému se nezdá, ze by to bylo pouze věkem a ze pes chce klid. Obcas ho nechávam vybit vztek na rukávu(obrany ho od mala moc bavi). Pak je treba den dva celkem v klidu.
Sousedky labrador v jedenácti letech začal dostávat epileptické záchvaty a též záchvaty, kdy bylo nutno ho hlídat jako malé nevychované štěně - ničil a trhal věci, žral ze stolu, vadily mu věci, které mu dříve nevadily a naopak. Venku musel začít chodit na vodítku, ačkoli před tím mohl navolno. Mezi tím byla období, kdy se vracel do svého starého normálu...bohužel záchvaty byly častější, i ty epileptické, pes začal celkově scházet, hubnout, nakonec ho nechali uspat. Celou dobu pravidelně docházel na veterinu, pravděpodobně nádor na mozku.
Mishka.mi
napsal(a):
Vím, ze pes nemusi kvilet bolesti ale z pohledu veterinare ty nohy a zada vylucuje. Hýbe se krasne, je vitální na prohmat nic neboli. Tenkrát kdyz ho boleli tak si nenechal ani sáhnout na nohu. Ovšem bolest momentálně muze skryvat. Hrozim se i nadoru v hlavě ktery utlacuje mozek.. Znala jsem takového pejska, mel pak taky takove záchvaty.
Pes si nema o co ublížit. V době nasi nepřítomnosti ma k diskozici jen dve místnosti z důvodu jeho momentálních výpadku (cca 1-2hod je sam). Myslela jsem si, ze je to jenom taková "starecka demence" ale nevypozorovala jsem žádný spouštěč, vzdy je to jak blesk z cisteho nebe. Jaka vyšetření jste fene delala? Veterinář chce udělat krev, rtg a ultrazvuk. Pokud se nic nenajde bude pátrat dal, jemu samotnému se nezdá, ze by to bylo pouze věkem a ze pes chce klid. Obcas ho nechávam vybit vztek na rukávu(obrany ho od mala moc bavi). Pak je treba den dva celkem v klidu.
My jsme dělali celkový rtg páteře a při tom se na snímku našel ten nádor (v břiše)
Ale proč chytila pubertu ve stáří? To tak prostě je. Zapomněla že umí všechno co měla umět. Zapomněla i že uměla znakovku po tom co ohluchla. Prostě starý pes no. A jelikož v pokročilém věku jsme se vzdali jakékoliv výchovy a přijali to tak jak to je, tak začala i trochu zlobit. Jakože převrátila koš, prudila kočku atd... Jen jsme to dělali tak aby si sama neublížila a když chtěla zlobit tak jsem vzala kus papíru a hrála si s ní že trhala ve hře papír, chtěla utíkat (moc nemohla sama o sobě chodit) tak jsme si udělali odpoledne venku se zastávkami na každém rohu, aby si odpocala. A když to šlo, šlo se s fenou do lesa. Jen tak poflakovat. To milovala. Pak ji zlobeni zas na chvíli přešlo. Prostě jsme se smířili s tím, že je stará a snažili jsme se s tím vyrovnat a udělat ji to stáří co nejpříjemnější. Získala spoustu benefitů aby nebyla právě naprdla na celý svět a nakonec si to dost užívala. ;).
Terven
napsal(a):
Sousedky labrador v jedenácti letech začal dostávat epileptické záchvaty a též záchvaty, kdy bylo nutno ho hlídat jako malé nevychované štěně - ničil a trhal věci, žral ze stolu, vadily mu věci, které mu dříve nevadily a naopak. Venku musel začít chodit na vodítku, ačkoli před tím mohl navolno. Mezi tím byla období, kdy se vracel do svého starého normálu...bohužel záchvaty byly častější, i ty epileptické, pes začal celkově scházet, hubnout, nakonec ho nechali uspat. Celou dobu pravidelně docházel na veterinu, pravděpodobně nádor na mozku.
Muj pes byl pred 4 roky na operaci s nohou, mel vyrustek - banalni operace. Ale dostal se tam zanet, dva mesice antibiotika. Pote se delali 2x krve a vzdy ciste, vse mel v normě. Ale zánět se mohl usadit a treba se rozviji. Pred rokem a pul rtg, hrudnik, nohy a zada - nic se nenaslo pouze ty srůsty a dkk coz mame tak nejak pod kontrolou. Ma zachvaty vzteku viz výše a pote i paniky. Prijde známá návštěva a couve pred nimi, knuci klepe se. Prijdou druhy den a ma naval vzteku na ne. Prijdou treti den a mazli se. Moc mě teda tyto zpravy nepotesili. Rakovina, epilepsie.. Snad pejsek bude zdravý a je to jen nejaky výpadek chovani. Snazim se předcházet vecem ktere ho dokázali vytočit, on si bonus najde vzdy novou. Dala jsem popelnici o metr dal a rval na ni dobrou pul hodinu. Nebyl to stekot, spise totální záchvat (vycene zuby, vrceni, stekat ani nemohl jak byl nastvany a vydaval divne zvuky) dala jsem popelnici na sve misto a uz byl zase jak milacek.
Určitě nechte udělat veškerá možná vyšetření, ten nádor na mozku mě taky napadl. Ale hned můžete koupit a nasadit Karsivan, ten je přímo určený pro staré psy, pozitivně působí na nervový systém, takže pokud by byl problém opravdu v nastupující demenci (i když v deseti letech se mi to jeví jako velmi brzo), určitě by pomohl.
Mishka.mi
napsal(a):
Muj pes byl pred 4 roky na operaci s nohou, mel vyrustek - banalni operace. Ale dostal se tam zanet, dva mesice antibiotika. Pote se delali 2x krve a vzdy ciste, vse mel v normě. Ale zánět se mohl usadit a treba se rozviji. Pred rokem a pul rtg, hrudnik, nohy a zada - nic se nenaslo pouze ty srůsty a dkk coz mame tak nejak pod kontrolou. Ma zachvaty vzteku viz výše a pote i paniky. Prijde známá návštěva a couve pred nimi, knuci klepe se. Prijdou druhy den a ma naval vzteku na ne. Prijdou treti den a mazli se. Moc mě teda tyto zpravy nepotesili. Rakovina, epilepsie.. Snad pejsek bude zdravý a je to jen nejaky výpadek chovani. Snazim se předcházet vecem ktere ho dokázali vytočit, on si bonus najde vzdy novou. Dala jsem popelnici o metr dal a rval na ni dobrou pul hodinu. Nebyl to stekot, spise totální záchvat (vycene zuby, vrceni, stekat ani nemohl jak byl nastvany a vydaval divne zvuky) dala jsem popelnici na sve misto a uz byl zase jak milacek.
Aha, tak podle tohoto přesnějšího popisu, mi to už, než všechno jiné, ukazuje na ten nádor na mozku. Snad se mýlím, nikdo tohle slyšet nechce. Bohužel ty reakce mi připomínají psy se vzteklinou Držím palce, ať je to jinak, třeba jen něco banálního...
lesnížínka
napsal(a):
Nehubne? Napadlo mne to s tím zvracením...mohly by to být ledviny. Čím má vet začít? No to by měl snad vědět: kompletní biochelmií - rozbory krve a moči. Jinak jak píšou holky, vypadá to na problém s mozkem, je možná demence i ten nádor.
No skrz nohy musel zhubnout 5kg aby ulevil noham. Nebyl nijak tlustý, je spíše široký v oblasti hrudniku. (nevim s cim je krizeny) a zadek ma hrozne uzoucky.
Ted se mi zda ze lehce pohubnul ale ne nijak vyrazne, je v dobre kondici..budeme ho vazit na veterine.
Zacinam se desit vysledku. Brala jsem si ho s tim, ze to je pes bez PP, neznam rodice ani jejich rodovou anamnézu a pocitala jsem s tim, ze mu neco bude coz se potvrdilo DKK a srusty. Dohledala jsem nahodou jeho sestru ktera mela rakovinu. Ted se opravdu bojim aby nemel take neco podobného..
lesnížínka
napsal(a):
Aha, tak podle tohoto přesnějšího popisu, mi to už, než všechno jiné, ukazuje na ten nádor na mozku. Snad se mýlím, nikdo tohle slyšet nechce. Bohužel ty reakce mi připomínají psy se vzteklinou Držím palce, ať je to jinak, třeba jen něco banálního...
Vzteklinou? Ta na našem území snad ani není ne? kde by k ni prisel to.nevim. je ockovany pravidelně a k jinym zviratum ho nepoustim
Vím, jak je to hrozné, před dvěma lety nám umřel 7letý berňák, na nemoc, která šla moc rychle a nepodařilo se zjistit, co ho vlastně zabíjí. Prý snad něco autoimunitního. I když výsledky na rakovinu neukazovaly, všichni jeho sourozenci na ni umřeli Bohužel zhruba všichni ve stejném věku. Přišlo to jako rána z čistého nebe..mysleli jsme si, že když nebyl nikdy nemocný, taky v dobré kondici, že tu s náma bude alespoň 10let. Bohužel. Držte se
Mishka.mi
napsal(a):
Vzteklinou? Ta na našem území snad ani není ne? kde by k ni prisel to.nevim. je ockovany pravidelně a k jinym zviratum ho nepoustim
Ne, ne, to jste nepochopila Chtela jsem tím říct, že vzteklina je postižení mozku a příznaky vašeho psa jsou takřka totožné, takže to vypadá opravdu na problém s mozkem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.242
Enter
napsal(a):
Počínající epilepsie?
Epileptiky jsem zažila dva, obojí tedy jorkšíry (jeden dospělej a jedno štěně) a chování počínající epilepsii fakt neodpovídá, tedy za mě a mé zkušenosti.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Epileptiky jsem zažila dva, obojí tedy jorkšíry (jeden dospělej a jedno štěně) a chování počínající epilepsii fakt neodpovídá, tedy za mě a mé zkušenosti.
Připojuji se k té zkušenosti s epilepsií...fena NO, epilepsii od devátého roku a žádné podobné projevy, které popisuje zadavatelka se neprojevili. Povaha úměrně věku (už nebyla tak akční, prostě klidnější, línější a už měla raději ten klídeček) se nezměnila.
Co si pamatuju tak z krve se nám rakovina potvrdila. Přemíra bílých krvinek a něco tam bylo ještě dost špatně. I kdybych našla papír s výsledky krve tak se v tom už orientovat nebudu. Vpodstate bylo z krve vidět že tělo bojuje s nádorem samo a přitom tím bojem ten nádor "krmí". Ale určitě není rakovina jako rakovina. Víc by řekla určitě Bodlinka. A určitě bych vyzkoušela rychlost reakce jestli nervy v páteři fungují dost rychle. Vet to dělal tak, že psa postavil na stul a tlapku ohnul na horní stranu prstů a podle toho jak dlouho trvalo než ji pes zase dál na polštářky poznal poraněnou páteř. Jednoduché. ;).