Krev v moči + cena vyšetření

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.3.2018 20:45
coinneach

XXX.XXX.99.87

Prosím o radu.
Doma psovi ukápla kapička z penisu, která byla červené barvy. Od té doby nic, krev má světle žlutou, nic ho nebolí ani po pevném prohmatání, je veselý, jí, nezvrací, stolice v pořádku... Máme plašit? Zítra půjdu určitě s močí na rozbor, ale je nutné ho hned brát i na sono, nebo nám bude výsledek z moči stačit? A kolik případně cca stojí sono?
Díky za odpovědi!

11.3.2018 23:44
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

coinneach napsal(a):
Prosím o radu.
Doma psovi ukápla kapička z penisu, která byla červené barvy. Od té doby nic, krev má světle žlutou, nic ho nebolí ani po pevném prohmatání, je veselý, jí, nezvrací, stolice v pořádku... Máme plašit? Zítra půjdu určitě s močí na rozbor, ale je nutné ho hned brát i na sono, nebo nám bude výsledek z moči stačit? A kolik případně cca stojí sono?
Díky za odpovědi!

Určitě na rozbor běžte, musí se vyloučit něco horšího, ale pokud je to tak mladý pes, jako máte na profilovce tipla bych si, že si nějakou bolístku vyrobil u blbnutí(sedraný penis či tak něco).

11.3.2018 23:50
coinneach

XXX.XXX.99.87

lesnížínka napsal(a):
Určitě na rozbor běžte, musí se vyloučit něco horšího, ale pokud je to tak mladý pes, jako máte na profilovce tipla bych si, že si nějakou bolístku vyrobil u blbnutí(sedraný penis či tak něco).

Je to čerstvě šestiletý pes. Na rozbor půjdeme zítra dopolko, asi rovnou necháme udělat to sono... pro jistotu.
Na profilovce mám sice štěně, ale i tomu už budou v květnu dva roky smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.3.2018 06:33

určitě sono prostaty, věk by odpovídal.

12.3.2018 06:37

Ukapávání krve z penisu může taky znamenat problém s prostatou (zvětšená, cysty, apod.), což ukáže sono. To ukapávání přitom může být jen čas od času, člověk si málem ani nevšimne.
Já bych šla rovnou na sono. Moč bych ani nedělala, pokud by to nenavrhnul vet. Pokud si vzpomínám, vyšetření se sonem bylo do pár stovek, ale záleží, jestli máte drahýho veta.

12.3.2018 07:57
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

coinneach napsal(a):
Je to čerstvě šestiletý pes. Na rozbor půjdeme zítra dopolko, asi rovnou necháme udělat to sono... pro jistotu.
Na profilovce mám sice štěně, ale i tomu už budou v květnu dva roky smajlík

Aha, tak to spíše vypadá na tu prostatu, jak píšou holky. Nechte udělat ta vyšetření. Moč neuškodí, zrovna to hodit i na celkový rozbor a sono prostaty.

12.3.2018 12:21
coinneach

XXX.XXX.99.87

Vyšetření máme za sebou, v moči bylo více bílkovin, takže pes dostal atb. Prostatu doktorka vyšetřila pohmatem a byla v pořádku, takže na sono nás neposlala. Moč poslala na kompletní rozbor, kdyby v ní ještě přeci jen byla krev, tak uvidíme odpoledne. Kdyby se něco nezdálo, půjdeme na to sono. Pes je každopádně absolutně v pořádku, nic ho nebolí, nechal si bez problémů prohmatat břicho i prostatu a ani nekvík. Díky všem za rady

12.3.2018 12:31

coinneach napsal(a):
Vyšetření máme za sebou, v moči bylo více bílkovin, takže pes dostal atb. Prostatu doktorka vyšetřila pohmatem a byla v pořádku, takže na sono nás neposlala. Moč poslala na kompletní rozbor, kdyby v ní ještě přeci jen byla krev, tak uvidíme odpoledne. Kdyby se něco nezdálo, půjdeme na to sono. Pes je každopádně absolutně v pořádku, nic ho nebolí, nechal si bez problémů prohmatat břicho i prostatu a ani nekvík. Díky všem za rady

Tak uvidíte... můj pes se zdál být "absolutně v pořádku" i s dvakrát zvětšenou prostatou. Kapky krve byly jednou za čas v opravdu malé míře. Kdyby nebyl bytovej jedináček, asi bych si ani nemusela všimnout.
Nám tehdy jedna vetka dala atb na "asi nějakej zánět". Když se o pár měsíců později ukapávání opakovalo, šla jsem k jinýmu vetovi, a ten mi rovnou nakreslil, odkud se může a nemůže brát krev ukapávající z penisu (tedy proč to nemůže bejt nikde z močových cest, z močáku), a následně bez dalších vyšetření udělal sono - stojí to pár kaček a je to přeci hned vidět, jestli je prostata ok nebo ne.

12.3.2018 12:46

souhlas s keriton
a taky to u mého psa byla občas kapka...a byla to prostata.

12.3.2018 13:22
coinneach

XXX.XXX.99.87

Moč šla pod mikroskop, takže krev by viděli. Pokud tam bude, půjdeme na sono hned. Pokud ne, tak s tím ještě počkám. Ono jde taky o to, že mám teď psa dočasně v Praze a jeho veterinářka je v Klatovech. Vrátí se domů brzy, tak pak kdyžtak půjdeme na sono tam. Ono bude lepší, když ho uvidí ona, která ho zná. Kdyby se krev ještě objevila, půjdeme hned. Mám ho taky na bytě, tak ho budu bedlivě sledovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík