Uživatel s deaktivovaným účtem

To je normální. Když jsem byla malá, měli jsme ostřejšího jezevčíka. Navolno jsem s ním mohla chodit jen já, šlapal jak hodinky. Na ostatní členy rodiny házel bobek, kromě mě z nikoho respekt neměl.

rpsen, to není zajímavé, ale vcelku běžné. A je to jenom o důslednosti psovoda - nechá psa či nenechá...
U nás úplně běžné a je úplně jedno, o koho se jedná
Ať se snažím sebevíc, pokud jde někdo s námi, moje pozornost je rozptýlená a fena to ví. I moje chování je trochu jiné než když jsme spolu samy - dávám méně povelů, v jiných situacích a možná i jinou intonací- fena moc dobře vnímá, že něco je jinak a dost často se "odpoutá" a využije toho ve svůj prospěch
Moc ráda venku potkávám lidi se psy, je fajn si popovídat, psi se pozdraví, případně si pohrajou...ale jinak společné venčení nemusím, aby šel někdo celou cestu s námi, o to nestojím.
Pokud se k nám někdo občas na část trasy připojí, podle terénu a situace beru pro sichr fenu na vodítko.
U nás je to spíš naopak. Když jde se mnou, má tendence si poodskočit někam dál, protože paničku si vůbec nehlídá, panička se pohlídá sama Když jdeme s někým jiným, je to skupina, kterou musí víc kontrolovat(tady se asi projeví jeho využívání v pastevectví) a drží se blíž. Také mám dojem, že si není jistý, jestli se půjde tak, jak to zná nebo, když jsou tam i jiní lidé(psi), nepůjde se nějaká jiná trasa...
Terven
napsal(a):
U nás úplně běžné a je úplně jedno, o koho se jedná
Ať se snažím sebevíc, pokud jde někdo s námi, moje pozornost je rozptýlená a fena to ví. I moje chování je trochu jiné než když jsme spolu samy - dávám méně povelů, v jiných situacích a možná i jinou intonací- fena moc dobře vnímá, že něco je jinak a dost často se "odpoutá" a využije toho ve svůj prospěch
Moc ráda venku potkávám lidi se psy, je fajn si popovídat, psi se pozdraví, případně si pohrajou...ale jinak společné venčení nemusím, aby šel někdo celou cestu s námi, o to nestojím.
Pokud se k nám někdo občas na část trasy připojí, podle terénu a situace beru pro sichr fenu na vodítko.
Presne, mám to úplně stejne, navíc mne pravé vyhovuje, když si mohu “povídat” jen se psem, pokud mám psa navolno, chci být na nej soustredena, takže spoluvencice nevitam.

Fena NO...poslušná na první dobrou kdekoliv-kdykoliv...
jakmile vyrazila na prochajdu větší část rodiny, tak jsem musela používat výraznější povelování (pokud bylo třeba nějaký povel dávat)...protože ta práce...ohlídat celou rodinu, aby držela hlouček-stádo...neustále zahánět členy rodiny do skupinky...hlídat děti...dávat na všechno pozor...prostě její pozornost na mě rozptylovala "zodpovědnost", aby se nikdo neztratil a pak taky to, že ovčanda nebyla pes jednoho pána...i když jsem jí vycvičila já a nejlíp poslouchala mě, tak chodila ven samostatně i s dědou a bábi...takže to už jsou 3 pánečkové najednou, kteří se musí poslouchat...pokud by ta samá situace nastala s cizími lidmi, tak žádný problém...cizí stádo se hlídat nemusí, ať si jdou kam chtějí- hlídám si pouze paničku...