Všem pohodový večer. Vsiml jsem si jedné zajimavosti-Nikde sem nedohledal u Timberwolfu ve složení obsah(množství) popela, popelovin, anorganických látek(což je vlastně totéž). Prošel jsem dost značek(hlavně z pomyslné špičky)a všichni ho ve složení uváději. Nejmenší hodnotu jsem našel u CANINE CAVIAR-7,5%. Že by byl Timberwolf tak vyjímečný a je to vůbec možné? Bezpochyby je to vynikající krmivo, ale moc se mi to nezdá. Tak bych prosil fundované, zdali by mi to mohli objasnit. Děmuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

to bude tím, že na netu to prostě neuvádí, nemusí...Povinné údaje se týkají balení, a hrubý popel, jestli se nepletu, do povinné deklarace spadá. A v granulích je, neboj...

jde Timberwolf ted koupit?
vidim, ze se zase stahuje z prodeje ruzne - pro nedostupnost?
ten popel- u nejakych receptur jsem nasla 9,45%.
Ano Timberwolf lze objednávat, jen ho nabízi podstaně méně E-shopů než jiné značky. Někteří ho vyřadily z nabítky, protože v minulosti byly potíže s jeho dovozem. Ještě jsem s nim nekrmil, ale složením líbí moóc. A děkuji za odpověď na mou předchozí otázku, myslel jsem si, že bez popela to není možné.

Forester
napsal(a):
Ano Timberwolf lze objednávat, jen ho nabízi podstaně méně E-shopů než jiné značky. Někteří ho vyřadily z nabítky, protože v minulosti byly potíže s jeho dovozem. Ještě jsem s nim nekrmil, ale složením líbí moóc. A děkuji za odpověď na mou předchozí otázku, myslel jsem si, že bez popela to není možné.
Asi to nebude špatné krmení. Ale koukla jsem se na složení :
"olej z pražených vlašských ořechů, dehydrovaná moučka z vojtěšky, jablka Red Delicious, sušené fíky, rozmarýn, tymián, bazalka, semínka fenyklu, sušená máta, kořen zázvoru, kmín, mletá skořice, sušený Cottage cheese, celé mrkve, sušený celer, sušená řepa, sušený petržel, sušený salát, sušená řeřicha, sušený špenát, rajčata, lecitin, cholin chlorid".
Tohle všechno pokládám za zbytečnosti, které krmivo jen prodražují a nemají v granulích stejně význam - je toho tam tak málo...jako by to nebylo.
Za mne - čím jednodušší receptura, tím líp. (Dělali nedávno v Testu rozbor bylinkových čajů. I v nich byla spousta sena. Tak už vidím tu bazalku, rozmarýn a tymián v granulích).

Forester
napsal(a):
Je to špičkové krmivo, za luxusní cenu. To je mi známo...mě vrtal v hlavě jen ten polel, protože sem ho ve složení nemohl najít. A máte pravdu, že méně může být někdy VÍCE.
Třeba si jen představte, jak v tom složení budete hledat alergen.