Uživatel s deaktivovaným účtem

Je to hodně ošidné a kontroverzní téma, ale bohužel jsem tady, chycena mezi "chci" a "můžu". Odjela jsem do Kanady, skončila jsem v Mexiku, chtěla jsem koupit štěně basenžího kluka, už se i narodil peníze jsem měla připravené v obálce, ale nebyl mi souzen, skončila jsem s deseti čtyřnožci, z nichž šesti hledám novou rodinu. Jsem ochotna je dovézt, na vlastní náklady, jen aby měli lepší domov než tady v Mexiku. Jen vážní zájemci, do Čech přiletím 24 prosince 9 večer, ano, na vánoce.
Pepper 3 roky. Polodivoká fenka. Už jsem ji chtěla popsat jako plně domestikovanou ale před týdnem opět zjančila a bála se přijít. Jen hodně fixované "sedni" a "hodná" ji přimělo zůstat na místě a nechat se odchytit. Je hodná, nekouše, jen nestojí o pohlazení. Zato časté procházky a cvičení triků za pamlsky jsou balzám na duši.18kg.
Brook,1 rok, dcera Pepper, hodně akční, vhodná na výcvik včeho druhu, hlavně ať je práce.16 kg svalů, po operaci kyčle, ale když dokáže běhat po třech, jedna špatná noha navíc "no problem".
Trixie,15kg, roční akční štěně, matka kříženka boxera. Vhodná na výcvik všeho druhu.
12kg Trixie, překonala psinku, odnesly to zuby, ale jinak sladká usměvavá fenka, za pochvalu udělá cokoliv.
Mina a Jake, kočičí sourozenci,1 rok, jen pokud budou spolu. Nejlépe do domku s přístupem ven, což se mexickým zachraňovatelům těžko vysvětluje, že jsem proti tomu mít kočky jen vevnitř.
Nedělám si srandu. Letenka pro ně mě stojí 97USD, čip 250 pesos a 150 očkování, za 10+ let lepšího života je to směšná cena.

chingis, nemyslíte, že tady v ČR, máme dost bezrizorných psů? Je fakt nutné sem tahat další?
napsal(a):
chingis, nemyslíte, že tady v ČR, máme dost bezrizorných psů? Je fakt nutné sem tahat další?
Myslím, že přesně takové reakce chingis očekávala, proto ta první a poslední věta...asi jste jí nesdělila žádnou novinu.
Taky jsem proti dovozu psů z ciziny, ale tohle dovedu pochopit. Prostě k těm vypiplaným zvířatům má vztah a ví, že v Mexiku jim bude hledat dobrý domov těžko.

A tady lehko?
Mně je taky líto všech těch opuštěných či týraných psů. Jenže nelze umístit všechny...
Balu, on je totiž rozdíl nějaký random pes a pes, kterýho v té cizině pracně pipláte. Já rozumím vašemu rozhořčení, ale zároveň chápu důvody chingis... Jsou to už v podstatě její zvířata, ne nějací bezprizorní tuláci. Já bych je tam taky nenechala a jestli vy ano, něco to o vás svědčí...
Hlavně je obrovský rozdíl v přístupu tamních lidí ke zvířatům... o to asi zadavatelce jde...

Atheira
napsal(a):
Balu, on je totiž rozdíl nějaký random pes a pes, kterýho v té cizině pracně pipláte. Já rozumím vašemu rozhořčení, ale zároveň chápu důvody chingis... Jsou to už v podstatě její zvířata, ne nějací bezprizorní tuláci. Já bych je tam taky nenechala a jestli vy ano, něco to o vás svědčí...
Hlavně je obrovský rozdíl v přístupu tamních lidí ke zvířatům... o to asi zadavatelce jde...
Nejsem rozhořčená, je mi spíš smutno. Máme tu tolik psů, různé spolky se je snaží všemožně nabízet a vnucovat, internet je plný srdceryvných příběhů se žádostmi o finanční příspěvek na tyto psy...
Napsala jste, že jsou ti psi pro chingis "už v podstatě její zvířata". Nejsem v kůži chingis, a nemůžu se vžít do její situace, měla jsem vždy jen tolik psů, abych se o ně zvládla postarat, nežila jsem v cizině,... Chápu, že jim hledá nové domovy a palec nahoru za to, že náklady na převoz jdou za ní. Nepochybuji, že najde lidi, kteří si ty psy vezmou, už pro tu exotiku původu.
Vím, že to, co jsem napsala v prvním příspěvku, může znít bezcitně. Je mi jedno, co si o mě myslíte. Ale lidi ČR nemohou spasit všechny psy světa, máme tu dost svých problémů s opuštěnými psy. A v této situaci mi připadá import dalších psů z jiných zemí jako přilévání oleje do ohně. Doufám, že chápete, že v tomto odstavci píšu obecně.
napsal(a):
Nejsem rozhořčená, je mi spíš smutno. Máme tu tolik psů, různé spolky se je snaží všemožně nabízet a vnucovat, internet je plný srdceryvných příběhů se žádostmi o finanční příspěvek na tyto psy...
Napsala jste, že jsou ti psi pro chingis "už v podstatě její zvířata". Nejsem v kůži chingis, a nemůžu se vžít do její situace, měla jsem vždy jen tolik psů, abych se o ně zvládla postarat, nežila jsem v cizině,... Chápu, že jim hledá nové domovy a palec nahoru za to, že náklady na převoz jdou za ní. Nepochybuji, že najde lidi, kteří si ty psy vezmou, už pro tu exotiku původu.
Vím, že to, co jsem napsala v prvním příspěvku, může znít bezcitně. Je mi jedno, co si o mě myslíte. Ale lidi ČR nemohou spasit všechny psy světa, máme tu dost svých problémů s opuštěnými psy. A v této situaci mi připadá import dalších psů z jiných zemí jako přilévání oleje do ohně. Doufám, že chápete, že v tomto odstavci píšu obecně.
Chápu to a dovoz bezprizorních psů z ciziny taky neschvaluju. Srdceryvné příběhy na fb taky nemám ráda.
Tohle beru od začátku jako něco úplně jiného...nejsou to bezprizoráci, ale psi osoby z Čech žijící momentálně v cizině, zachránění, vymazlení, opečovaní...chce pro ně lepší život než by je čekal v Mexiku. Dokážu to pochopit a udělala bych to stejně.
Je pravda, že tu máme taky dost bezprizorních psů, ale já osobně bych radši byla pes v ČR než pes v Mexiku, protože ten rozdíl v mentalitě a přístupu ke zvířatům si dovedu představit.
A taky mám jen tolik zvířat, kolik zvládnu obstarat, ale na druhou stranu - tyhle chingis zachránila před smrtí...nechala byste je je osudu jen proto, že máte stop stav? Já asi ne...udělala bych přesně to, co chingis -poskytla bych jim to nejnutnější, co bych zvládla a pak bych se snažila jim najít dobré místo k žití. Že je to někdy prekérka, to nepopírám.

Terven
napsal(a):
Chápu to a dovoz bezprizorních psů z ciziny taky neschvaluju. Srdceryvné příběhy na fb taky nemám ráda.
Tohle beru od začátku jako něco úplně jiného...nejsou to bezprizoráci, ale psi osoby z Čech žijící momentálně v cizině, zachránění, vymazlení, opečovaní...chce pro ně lepší život než by je čekal v Mexiku. Dokážu to pochopit a udělala bych to stejně.
Je pravda, že tu máme taky dost bezprizorních psů, ale já osobně bych radši byla pes v ČR než pes v Mexiku, protože ten rozdíl v mentalitě a přístupu ke zvířatům si dovedu představit.
A taky mám jen tolik zvířat, kolik zvládnu obstarat, ale na druhou stranu - tyhle chingis zachránila před smrtí...nechala byste je je osudu jen proto, že máte stop stav? Já asi ne...udělala bych přesně to, co chingis -poskytla bych jim to nejnutnější, co bych zvládla a pak bych se snažila jim najít dobré místo k žití. Že je to někdy prekérka, to nepopírám.
Nevím jak bych se zachovala. Opravdu... Mám strach, že kdybych do toho kolotoče zachraňování naskočila, už bych nedokázala seskočit... Držím se zpátky... Je to těžké...
Na začátek pro Chingis: pejsové jsou to fakt moc pěkní, ale já bohužel na hladkosrstky nejsem, já zase jedině samojeda...
Když psy miluju, chci psa, ráda ho zachráním odkudkoliv. Nemá cenu se tu vůbec rozhořčovat nad tím, jestli zachraňovat naše psy, zachraňovat cizí psy, když jsou tu de.ilní zákony, které nejsou schopné ani zlikvidovat množírny. Pokud sem někdo dá podnět k tomu to řešit, ukáže snahu, akorát se tu většina ušklíbá nad tím, že je to marné a nejde to. Pokud tu někdo obhajuje bezpapíráky, hodně lidí to tu schválí, když Bobinka chtěla štěňátka. Když si vemu bezpapíráka z útulku, tedy pomůžu mu najít fajn domov, vůbec mi nebude vadit, že je kastrát a chápu, že někdo chce zabránit jeho dalšímu množení protože, jak už tu také 100x padlo, jako zájemce můžu naslibovat cokoliv...beztrestně a pak na psu množit...taky beztrestně Předpokládám, že Chingis má tady v ty lidi na Fauně důvěru, že by její chráněnci našli bezva páníky, proto je nabízí sem a naprosto ji chápu. Pokud psa vrazím komukoliv jen, abych se ho už zbavila, nekastrovaného, není to moc rozdíl od té množky...

Množky - dokud bude poptávka po bezpapírácích, dokud lidem bude přiipadat normální koupit si psa na benzince či parkovišti od neznámého člověka, dokud budou psy kupovat lehkomyslněji než ledničku (ačkoliv pes mnohdy stojí víc peněz), dotud budou existovat množírny, cestička se vždycky najde.
Já si tak pamatuju dobu, kdy jsem tu prolítávala a chingis piplala zachráněný štěnda a tady se psalo, jak by si každý nějaké to štěně vzal, kdyby se sem dostala... no a tak teď je ta příležitost.... a místo toho... hezky kritika, že svých psů tu máme dost. Ano máme. Ale naprosto chápu, že chingis, že udělala to co udělala, žít v těch podmínkách, kde žije a dívat se každý den na to, jak někde nějaký pes, štěně umírá a neudělat nic, tak to dokáže asi jen otrlý pejskař. Kritizovat je tak snadný.
Sama teď bohužel nemůžu, protože mám plný ruce práce a protože bohužel nevyšlo to, co vypadalo že by mohlo, nemůžu si vzít ani stařičkýho vižlího dědouška, který by to potřeboval, což mě trápí hodně. Přeju chingis ať se zájemci - dobří zájemci - fakt najdou, na rozdíl od dalšího kritizování.
MMch. Balu - co teda navrhujete, že by s nimi měla udělat - ať už tehdy(dívat se jak umřou?) a nebo teď (vypustit je zpátky na ulici, když je vypiplala?).
No, nevím, no...někdy tak přemítám, kde se v lidech - převážně ženách - bere ta touha zachraňovat a piplat, ne - to je samozřejmě asi jasné, ale pochopila bych naprosto, že někdo zachrání psa, kočku, doplňte zvíře si v nouzi dle své libovůle, a buď pustí na svobodu nebo si to zvíře nechá a holt o něj pečuje dál, ale průběžně zachraňovat a po čase cpát ostatním? No, to vám za chvíli dojdou lidi.
Navíc přesazovat polodivoké psy a divné kočky z Mexika do střední Evropy jen proto, že byli chvíli pipláni? To fakt v Mexiku (střední, jižní, severní Americe - to vše je blíž než střední Evropa) kraj světa není rodina, která by uvažovala o psovi či kočce? Musí se to ausgerechnet stěhovat do Evropy? Letecky?
Takových divných psů a koček je plná planeta. Chingiz, pochlapte se, a postarejte se sama zodpovědně o to, co jste k sobě připoutala, nebo se vzmužte a pusťte to na svobodu. Ale posílat to přes půl zeměkoule?
Úplně to nechápu.
saola
Úplně to nechápu.
já v tomto případě ano. Věřím, že žít tam a vidět to musí být dost hrozný, pokud máte v sobě nějakej cit, tak vás to chladnou nenechá. Protože to je drsný. Jiný, naprosto jiný než tady kde máte nějaký vzdálený info o psech v útulku, tam to máte přímo před očima a nekončící. Takže to prostě uděláte. Udělala bych to taky. A protože se tady ozývaly svého času nad fotkama od chingis hlasy jako že... "jee a ten je, a kdyby, tak já bych... ", tak to sem zadavatelka napsala, protože by se třeba někdo našel. Že to je složitý, takovýho psa přesadit do těchto podmínek, to je nepochybný.
Jasně, naznačujete, že tam člověk vídá z pohledu zhýčkaného středoevropana děsné věci ohledně zacházení se zvířaty.
Položím vám klíčovou otázku - jak jim pomůžete, když pár divných a vyvolených z nich přesídlíte do Evropy? Nepomůžete vůbec ničemu, ostatní se budou mít stejně mizerně - jen sem dostanete další, bezprizorní, naprosto marná zvířata. Je to o ničem.
Pokud chcete pomoci zlepšit chování ke zvířatům v Mexiku a jejich životní podmínky, musíte pracovat a obětovat vlastní sádlo tam a ne je rozvážet po světě. A smířit se s tím, že vaše síly jsou omezené, změnit lidské chování ke zvířatům trvá leta, pravděpodobně se toho ani asi nedožijete, a že můžete pomoci jen některým, jak vám stačí vaše vlastní síly.
Je to stejné, jako s chrty ze Španělska a toulavými psy z Balkánu, cpanými k nám. Prostě špatně a z pohledu těch zvířat k ničemu.

saola
napsal(a):
Jasně, naznačujete, že tam člověk vídá z pohledu zhýčkaného středoevropana děsné věci ohledně zacházení se zvířaty.
Položím vám klíčovou otázku - jak jim pomůžete, když pár divných a vyvolených z nich přesídlíte do Evropy? Nepomůžete vůbec ničemu, ostatní se budou mít stejně mizerně - jen sem dostanete další, bezprizorní, naprosto marná zvířata. Je to o ničem.
Pokud chcete pomoci zlepšit chování ke zvířatům v Mexiku a jejich životní podmínky, musíte pracovat a obětovat vlastní sádlo tam a ne je rozvážet po světě. A smířit se s tím, že vaše síly jsou omezené, změnit lidské chování ke zvířatům trvá leta, pravděpodobně se toho ani asi nedožijete, a že můžete pomoci jen některým, jak vám stačí vaše vlastní síly.
Je to stejné, jako s chrty ze Španělska a toulavými psy z Balkánu, cpanými k nám. Prostě špatně a z pohledu těch zvířat k ničemu.
Ty chrty jste mi vzala z "klávesnice". Jen bych nezmiňovala ty ze Španělska, ale ty ze staré dobré psůmilovné Anglie. Jenže v tom případě ( kromě soucitu ) fungovala také snobárna - "budu si to šlapat se vznešeným grayem" po Praze - třeba.
Chingis přesto chápu, navíc to asi byl takový výkřik ze zoufalství. Určitě ví, že nemůže zachránit všechny psy Mexika ( světa ), ale proto přece ty, které vypiplala nevyhodí na ulici.
A je rozdíl, když sem různé spolky tahají balkánské neznámé psy a pokusem umístit své zachráněnce.
Chápu Chingis,
Být v Mexiku nebo Brazílii a vidět, to co se tam se psy děje, umírat mi vedle baráku fena se štěňaty, jo tak půjdu prostě taky a zachráním ji, čím to asi je? Že bych měla zcela normálně vyvinuté "mateřské" pudy? Nečekané.
Přesně, jak psala Zrzavci, několik lidí tu psalo, že by si je vzalo, když ty mrňata Chingis tady ukazovala, tak to zkusila, sama si uvědomuje, že to není ideální, ale má je u sebe, chce jim dát ten nejlepší život. Proč, to nezkusit, je možný, že se tady najde někdo, kdo Chingis zná, ví jaká je, proč to udělala a psíka si vezme. Držím pejskům palce.
A určitě bych to nesrovnávala s tím, že pojedu tady do Srbska naberu x zablešenejch, nemocnejch, polodivokejch psů a s minimální karanténou a vědomím, co jsou zač je tady někomu dám, budu na ně dělat sbírky, vydělávat na nich a psát srdceryvné příběhy. Nic takového Chingis nedělá, má psy, které zachránila, má je u sebe rok, veterinárně ošetřené, socializované, snaží se je udat do dobrých rukou v Mexiku, ví, jací jsou ti psi, žijí s ní, ale udat tam štěně do dobrých rukou je asi oříšek.. Já ji obdivuju.
saola
napsal(a):
No, nevím, no...někdy tak přemítám, kde se v lidech - převážně ženách - bere ta touha zachraňovat a piplat, ne - to je samozřejmě asi jasné, ale pochopila bych naprosto, že někdo zachrání psa, kočku, doplňte zvíře si v nouzi dle své libovůle, a buď pustí na svobodu nebo si to zvíře nechá a holt o něj pečuje dál, ale průběžně zachraňovat a po čase cpát ostatním? No, to vám za chvíli dojdou lidi.
Navíc přesazovat polodivoké psy a divné kočky z Mexika do střední Evropy jen proto, že byli chvíli pipláni? To fakt v Mexiku (střední, jižní, severní Americe - to vše je blíž než střední Evropa) kraj světa není rodina, která by uvažovala o psovi či kočce? Musí se to ausgerechnet stěhovat do Evropy? Letecky?
Takových divných psů a koček je plná planeta. Chingiz, pochlapte se, a postarejte se sama zodpovědně o to, co jste k sobě připoutala, nebo se vzmužte a pusťte to na svobodu. Ale posílat to přes půl zeměkoule?
Úplně to nechápu.
Naštěstí je chingis ženská, takže se asi nepochlapí ani nevzmuží a nevypustí do divočiny ty opečované, nakrmené a socializované psy, z nichž jeden je po operaci kyčle.
Teda popravdě mě zaujala ta cena letenky, jako pro všechny tyhle velký psy jen 97 USD? Vím, že z USA stojí přeprava několikakilogramového malého psa několik set dolarů a za necelou stovku by nebyly pro všechny tyhle psy ani přepravky. Aby ty náklady na převoz nebyly pak několikanásobně vyšší.

Nebudu to nijak rozebírat, já to chápu, ale žádnýho si vzít bohužel nemůžu. Taky jsem dřív takhle různě sbírala psy, ale už na to nemám ani čas a ani sílu. Mám náročnou práci, kdy třeba jsem služebně několik dnů mimo, navíc se chci věnovat intenzivně těm psům, které mám.
Doufám, že ti chlupáči svoje lidi najdou.
Prostě špatně a z pohledu těch zvířat k ničemu. (?)
Moji známí mají fenku adoptovanou z Bosny, byla jako 3 měsíční štěně odchycena někde na ulici. Dnes žije zde v ČR v domě se zahradou s trvalým přístupem ven, panička pracuje z domova, takže ji má k dispozici 24 hodin denně, plná miska a adekvátní veterinární péče je samozřejmostí. Takhle dobře se měla i její předchůdkyně z českého útulku a stejně dobře se má i další pes v domácnosti - ten pochází pro změnu z nechtěného dědictví. A stejně dobře se bude mít i štěně, které mají již zamluvené v nějakém depozitu a brzy přibyde do rodiny. Je hezké se dívat na spokojené psy, na to jak si umí užívat života, který by jim dle jiných měl být odepřen.
Opuštěných psů jsou mraky napříč celým světem a je jen na osobním vkusu, možnostech a svobodné vůli člověka, kterého z nich a odkud si zodpovědně adoptuje. Já chingis naprosto chápu, pro ní jsou to psi s tělem a duší a ne jen podřadné psí zboží z druhého konce světa.
Ve vedlejším vlákně se někdo radí o importu NO z Texasu, to nikoho nepohoršuje. Já sama jen ve svém plemeni již znám desítky importovaných i exportovaných jedinců. Psi se prostě na zeměkouli běžně kupují, prodávají, darují a převážejí ať kvůli oživení chovu či pouze za účelem pořízení si psího parťáka. To tak prostě je. Výhoda psího pokolení je, že neřeší svůj původ ani vzhled a možná, že toto je i jeden z důvodů, proč ho máme všichni tak rádi.
manbea
napsal(a):
Prostě špatně a z pohledu těch zvířat k ničemu. (?)
Moji známí mají fenku adoptovanou z Bosny, byla jako 3 měsíční štěně odchycena někde na ulici. Dnes žije zde v ČR v domě se zahradou s trvalým přístupem ven, panička pracuje z domova, takže ji má k dispozici 24 hodin denně, plná miska a adekvátní veterinární péče je samozřejmostí. Takhle dobře se měla i její předchůdkyně z českého útulku a stejně dobře se má i další pes v domácnosti - ten pochází pro změnu z nechtěného dědictví. A stejně dobře se bude mít i štěně, které mají již zamluvené v nějakém depozitu a brzy přibyde do rodiny. Je hezké se dívat na spokojené psy, na to jak si umí užívat života, který by jim dle jiných měl být odepřen.
Opuštěných psů jsou mraky napříč celým světem a je jen na osobním vkusu, možnostech a svobodné vůli člověka, kterého z nich a odkud si zodpovědně adoptuje. Já chingis naprosto chápu, pro ní jsou to psi s tělem a duší a ne jen podřadné psí zboží z druhého konce světa.
Ve vedlejším vlákně se někdo radí o importu NO z Texasu, to nikoho nepohoršuje. Já sama jen ve svém plemeni již znám desítky importovaných i exportovaných jedinců. Psi se prostě na zeměkouli běžně kupují, prodávají, darují a převážejí ať kvůli oživení chovu či pouze za účelem pořízení si psího parťáka. To tak prostě je. Výhoda psího pokolení je, že neřeší svůj původ ani vzhled a možná, že toto je i jeden z důvodů, proč ho máme všichni tak rádi.
Tak ono spousta lidí vidí dost velký rozdíl mezi importem pro sebe a importem na rozdávání. Toho psa z Texasu si asi nechají, nebudou ho tady nabízet dál.
assil
napsal(a):
Tak ono spousta lidí vidí dost velký rozdíl mezi importem pro sebe a importem na rozdávání. Toho psa z Texasu si asi nechají, nebudou ho tady nabízet dál.
Chingis ale taky shání majitele, ti psi pokud toho majitele mít nebudou, tak sem nepoletí. Práve proto, to je rozdíl od těch, který jsem tahají psy od jinud bez toho, aby ty majitele měli.
saola
napsal(a):
Úplně to nechápu.
Chingiz, pochlapte se, a postarejte se sama zodpovědně o to, co jste k sobě připoutala, nebo se vzmužte a pusťte to na svobodu. Ale posílat to přes půl zeměkoule? - ale to přece Chingis dělá Že to nedělá tak, jak zrovna vy si představujete, není ale její problém...
Andrýsek3
napsal(a):
Chingis ale taky shání majitele, ti psi pokud toho majitele mít nebudou, tak sem nepoletí. Práve proto, to je rozdíl od těch, který jsem tahají psy od jinud bez toho, aby ty majitele měli.
Takže když najde nové majitele jen půlce, tak tu půlku přiveze a ten zbytek vyhodí tam na ulici? To teda pochybuju. Mě je to jedno co sem kdo vozí, ale prostě srovnávat tohle s importem je úplně mimo mísu. Každopádně píše o šesti, tak by měla udat ještě jednoho tam, protože jinak se nevejde do limitu na neobchodní přesun.
assil
napsal(a):
Takže když najde nové majitele jen půlce, tak tu půlku přiveze a ten zbytek vyhodí tam na ulici? To teda pochybuju. Mě je to jedno co sem kdo vozí, ale prostě srovnávat tohle s importem je úplně mimo mísu. Každopádně píše o šesti, tak by měla udat ještě jednoho tam, protože jinak se nevejde do limitu na neobchodní přesun.
Má je už rok doma, tak si je tam asi nechá dál, když nikoho nesežene, v Mexiku nemůže vhodné zájemce sehnat, tak to zkusila tady. Tak si je asi dál bude muset nechat a shánět zájemce v Mexiku. Ona tam BYDLÍ!
assil
napsal(a):
Ano, Chingis v Mexiku bydlí a některého "svého" psa může vzít sem při cestě na návštěvu, ale pouze majiteli, který chce psa trvale adoptovat. Proto to srovnání s importem. Ten také jede vždy přímo k novému majiteli.
Andrýsek3
napsal(a):
Má je už rok doma, tak si je tam asi nechá dál, když nikoho nesežene, v Mexiku nemůže vhodné zájemce sehnat, tak to zkusila tady. Tak si je asi dál bude muset nechat a shánět zájemce v Mexiku. Ona tam BYDLÍ!
Jako napořád? Tak to mě z toho příspěvku přišlo, že na čas a že se vrací sem i s těma zvířatama. Možná by to měla chingis sama upřesnit, aby to pochopil i ten kdo o ní nic neví. Ale jak už jsem psala, mě je to jedno. Každopádně jsem pochopila, možná i blbě, že je tu chce dávat zadarmo, takže rozdíl oprotii importu je dost velký v tom, že tady si to pak půlka lidí tváří v tvář realitě rozmyslí. Což se u zaplaceného importu nestane.
saola
napsal(a):
Já bych viděla značný rozdíl mezi kauzou chrtů a tím, co tady psala chingis, ale víte co? Dohadovat se nebudu. Ten čas mi za to nestojí.
Na to aby změnila chingis chování ke zvířatům zrovna v Mexiku, tak to myslím, nemá dostatek toho sádla, navíc víme kulový, co tam koná a činí, takže to ani nemůžeme posuzovat, že ne?
Píšete to mooc pěkně, moc pěkně drsně a s moc pěkným odstupem. Protože co? protože tam co? Nejste. Takže asi tak. kritizovat je tak sladce snadné
Jen ještě dodatek- dle mého úsudku chabého, nebude chingis takový blázen aby psy narvala někam bez rozmyslu, někomu, kdo nemá ánug, co takový pes obnáší. A tím bych za sebe asi skončila.
Manbea
. Je hezké se dívat na spokojené psy, na to jak si umí užívat života, který by jim dle jiných měl být odepřen.
Opuštěných psů jsou mraky napříč celým světem a je jen na osobním vkusu, možnostech a svobodné vůli člověka, kterého z nich a odkud si zodpovědně adoptuje.
Kritiků vždycky spousta, těch co konají pomálu.
Mimochodem - ten germán na fotce...hmmm... krásnej... já mám momentálně nejen krásnou, ale taky skoro hodnou germánku (než ji to zase přejde, páč teď se "rodí", tak se musí bejt důležitý, vážný, kňouravý a vláčný, jakmile "to odstaví" budu si zas rvát vlasový porost ).
assil
napsal(a):
Jako napořád? Tak to mě z toho příspěvku přišlo, že na čas a že se vrací sem i s těma zvířatama. Možná by to měla chingis sama upřesnit, aby to pochopil i ten kdo o ní nic neví. Ale jak už jsem psala, mě je to jedno. Každopádně jsem pochopila, možná i blbě, že je tu chce dávat zadarmo, takže rozdíl oprotii importu je dost velký v tom, že tady si to pak půlka lidí tváří v tvář realitě rozmyslí. Což se u zaplaceného importu nestane.
No jestli se nic nezměnilo, tak ano. Je tam už několik let, bydlí tam s mužem, mají psy, ale občas takhle zachrání nějakého z ulice, pokud vyloženě trpí, nebo třeba podvýživené štěně od sousedů, jako by to člověk udělal asi i tady, kdyby se mu váleli psi po ulici. Vypiplá je, má je jakoby v dočasce, dá je zdravotně dokupy, socializuje, ušije jim parádní trička nebo šátky "k adopci" a snaží se je udat někomu zodpovědnému tam kde bydlí. Teď je to asi opravdu že zoufalství, tak se zeptala tady, kde ji známe, pochybuji, že bude psát do inzerce srdceryvné inzeráty, kdo si je vezme. Je vidět, že se snaží udělat maximum, aby měli hezký život.
Doufám, že jsem nic nezmotala.
Zrzavci
napsal(a):
Manbea
. Je hezké se dívat na spokojené psy, na to jak si umí užívat života, který by jim dle jiných měl být odepřen.
Opuštěných psů jsou mraky napříč celým světem a je jen na osobním vkusu, možnostech a svobodné vůli člověka, kterého z nich a odkud si zodpovědně adoptuje.
Kritiků vždycky spousta, těch co konají pomálu.
Mimochodem - ten germán na fotce...hmmm... krásnej... já mám momentálně nejen krásnou, ale taky skoro hodnou germánku (než ji to zase přejde, páč teď se "rodí", tak se musí bejt důležitý, vážný, kňouravý a vláčný, jakmile "to odstaví" budu si zas rvát vlasový porost ).
Jéje, zodpovědná pseudomamina -
Máte SZ.
Andrýsek3
napsal(a):
No jestli se nic nezměnilo, tak ano. Je tam už několik let, bydlí tam s mužem, mají psy, ale občas takhle zachrání nějakého z ulice, pokud vyloženě trpí, nebo třeba podvýživené štěně od sousedů, jako by to člověk udělal asi i tady, kdyby se mu váleli psi po ulici. Vypiplá je, má je jakoby v dočasce, dá je zdravotně dokupy, socializuje, ušije jim parádní trička nebo šátky "k adopci" a snaží se je udat někomu zodpovědnému tam kde bydlí. Teď je to asi opravdu že zoufalství, tak se zeptala tady, kde ji známe, pochybuji, že bude psát do inzerce srdceryvné inzeráty, kdo si je vezme. Je vidět, že se snaží udělat maximum, aby měli hezký život.
Doufám, že jsem nic nezmotala.
V pořádku, každého volba, kde pomáhá a kam posílá svou energii.
Jenže zachraňovat polodivoké pouliční psy je dvojsečná zbraň - pokud je vytáhnete z ulice, jejich místo zaujmou okamžitě další zvířata. Je to nekonečný cyklus. Řešením by bylo psy na ulici aktivně nepodporovat a neodsuzovat tím další generace zvířat k podobnému životu, ale rozumím tomu, že na radikální řešení srdce nikdo nemá. Takže většina lidí to řeší otupením a lhostejností, a zvířata se mají hůř a hůř.
Rozuměla bych tomu, pokud by se pomohlo psovi v akutní nouzi, zvíře se stabilizovalo, vykastrovalo (ano, vím, je to proti přírodě) a vrátilo do svého prostředí s přáním všeho dobrého. Ale tahat je přes půl planety na jiný kontinent...no, prostě v tom vidím spíše rozcapenost blahobytných lidí (blahobytných ve smyslu příslušenství k tzv. západní civilizaci), kteří nevědí už roupama co by a poplácají své ego skvělým pocitem dobra ve smyslu "ujal jsem se opuštěného psa/kočky z Mexika, jsem fakt dobrej a správnej, zachránil jsem jeden život".
Zatímco na konci vsi, kde bydlejí, nemá osamělá důchodkyně v zimě na uhlí...
Divná doba
Za cenu té letenky raději v práci nakoupíme sto kilo slunečnice, další zrní, nová dvě krmítka, ať se ptáci v zimě u haly pomějou

Negativní reakce nejsou na místě. Aktuálně jsou to psi Chingis, o které se chce postarat (nehledě na opravdu vysoké vlastní investice s přepravou), neodchytává psy na ulici s cílem posílat je do ČR. To se nedá srovnávat s kontroverzními adopcemi ze zahraničí.
A chrty bych vůbec nezmiňovala, to je jiná situace. Většina lidí je chce kvůli povaze, nechtějí typického psa, tak proč nepomoci... Naopak mi přijde šílené pořídit si třeba saluku (z normálního PP chovu), protože je nádherná, a nechat jí max. projít u nohy.
Andrýsek3
napsal(a):
Saolo, podle mě jste absolutně nepochopila, co a jak Chingis dělá... Nevadí, hlavně na mě vůbec nereagujte s nějakým podsouváním, že chudáci lidi, děti, senioři.. na mě opravdu ne..
Souhlasím...upřímně, hodně mi vadí a nechápu, proč někdo má potřebu stále kritizovat pomoc, soucit a péči o zvířata s poukazem na to, že mnohde trpí i lidé...podobně to bylo i v diskuzi o týraném štěněti.
Resp. pochopila bych to, pokud by jedno vylučovalo druhé, pokud by dodávka uhlí pro osamělou důchodkyni z konce vsi byla závislá na tom, že se nikdo neujme psa z Mexika.
Jsem přesvědčená, že soucit se zvířaty bez problémů může existovat vedle soucitu s lidmi. A mám zkušenost, že laskavé a empatické bytosti pomáhající lidem nemívají problém udělat první poslední i pro zvíře...a naopak.
Terven
napsal(a):
Souhlasím...upřímně, hodně mi vadí a nechápu, proč někdo má potřebu stále kritizovat pomoc, soucit a péči o zvířata s poukazem na to, že mnohde trpí i lidé...podobně to bylo i v diskuzi o týraném štěněti.
Resp. pochopila bych to, pokud by jedno vylučovalo druhé, pokud by dodávka uhlí pro osamělou důchodkyni z konce vsi byla závislá na tom, že se nikdo neujme psa z Mexika.
Jsem přesvědčená, že soucit se zvířaty bez problémů může existovat vedle soucitu s lidmi. A mám zkušenost, že laskavé a empatické bytosti pomáhající lidem nemívají problém udělat první poslední i pro zvíře...a naopak.
Líp bych to nenapsala, jsme na fóru o psech, tak se tu bavíme o pomoci psů, opravdu zvláštní, že tu nerozebíráme pomoc pro seniory, postižené děti, atd.
Nutno samozřejmě podotknout, že je strašná doba, protože stáří lidé a malé děti u nás běžně umírají téměř na ulici, hlady a zimou, a veškerá pomoc je soustředěná na dovoz psů z Mexika.
napsal(a):
A tady lehko?
Mně je taky líto všech těch opuštěných či týraných psů. Jenže nelze umístit všechny...
Jenže na rozdíl od Mexika, je o naše útulkáče postarané. Není to sice žádný hotel Hilton, ale mají baštu a střechu nad hlavou.A nějakou tu procházku také. A taky naději, že si je někdo vezme.
Nevím, jak je to v Mexiku, ale velké iluze si nedělám.
Kdysi jsem se u Chingis zajímala, jak to v tom Mexiku s ohledem na zvířata vlastně chodí... Ono je lehký dívat se na to všechno očima zdejšího člověka a vykládat něco o tom, jak je potřeba divoký zvíře vzít, dát ho do kupy a vykastrovat, aby se dál nemnožilo nebo ho prostě nechat rovnou chcípnout. Jenže je to těžký. Je to asi stejně složitý jako to, proč je úroveň lidstva v Africe tak bídná a proč jich tam je tolik... Například.
Pro zajímavost překopíruju pár výňatků z její odpovědi, nemělo by jí to snad vadit. Není to nic osobního:
"A pak lidi hází odpovědnost na ty psy a na náboženství - fena má štěňata, protože je chtěla, kdyby bůh chtěl, aby se nemnožila, tak nezabřezně. Ale člověk s tím přece nemůže nic dělat, to by bylo proti bohu. Vůbec, bůh dal zvířata člověku, aby je využíval, né aby se o ně staral. A trpět nemůžou, nemají duši."
"Celkově ta bezohlednost vůči přírodě a všemu živému. Voda je tu tak jedovatá, že ani nemůžu pustit psy zaplavat si v jezeře, všude odpadky. Nedávno někdo vedle cesty na autobus odhodil mrtvé štěně, i s jeho dekou a boudou, vedle něj leží v jiné dece mrtvé kůzle, pomalu se tam rozkládají... A lidi to překračují jakoby nic. Pro ně je to asi normální. Už ani nevím co o tom myslet.".

Teď to není na Chingis, ale obecně : Když se rozmazlený středoeropan rozhodne žít v úplně jiné kultuře, musí se bohužel smířit s tamními poměry - když se nechce zbláznit. Proto většina Evropanů do těchto destinací nakoukne a maže domů. A při tom nakouknutí zpravidla vidí jen to pozlátko nachystané pro turisty.
Držím Chingis všechny palce, aby to s jejími psy dobře dopadlo - a aby se smířila s tím, že všechny nezachrání, lidi nepředělá a přeji jí v osobním životě štěstí bez problémů.
Saola
a vrátilo do svého prostředí s přáním všeho dobrého.
vám asi nevadí zbytečná a hlavně nesmyslná práce, zbytečně vydaná energie a hlavně vám asi chybí emoce. když totiž to zvíře vypipláte a pak ho tam vrátíte, má to velmi rychle spočítáný. Je to něco naprosto jinýho, než tento program s toulavýma kočkama tady v ČR. To relativně i smysl dává, ale vypiplat štěňata, udělat z nich normální psy a pak je frknout zpátky na ulici... no to chce opravdu mít koule! A nebo nulovou empatii. Nevím, jak to máte vy.

sisi58
napsal(a):
Jenže na rozdíl od Mexika, je o naše útulkáče postarané. Není to sice žádný hotel Hilton, ale mají baštu a střechu nad hlavou.A nějakou tu procházku také. A taky naději, že si je někdo vezme.
Nevím, jak je to v Mexiku, ale velké iluze si nedělám.
Jenže nejde se postarat o všechny potřebné na světě - psy, kočky, lidi,... tak to prostě je. A jestli si myslíte, že u nás je o všechny bezprizorné psy postaráno, tak se šeredně mýlíte. A přesto sem "dobrodinci" tahají další bezprizorné psy ze zahraničí.

..."A přesto sem "dobrodinci" tahají další bezprizorné psy ze zahraničí"...
Taky jsem proti dovážení psů z Balkánu, Anglie..., protože to jsou opravdu bezprizorní psi, dovážení prakticky do útulků.
Ale Chingis hledá domov pro své opečované, vypiplané psy. Srovnatelné s tím, když někdo nabízí psa, třeba kvůli úmrtí nebo odchodu do domova důchodců - pečovateláku a pod.
Nebo když někdo posílá psa dál, protože není vhodný do chovu, do sportu - pro to zpravidla pochopení máte.
napsal(a):
..."A přesto sem "dobrodinci" tahají další bezprizorné psy ze zahraničí"...
Taky jsem proti dovážení psů z Balkánu, Anglie..., protože to jsou opravdu bezprizorní psi, dovážení prakticky do útulků.
Ale Chingis hledá domov pro své opečované, vypiplané psy. Srovnatelné s tím, když někdo nabízí psa, třeba kvůli úmrtí nebo odchodu do domova důchodců - pečovateláku a pod.
Nebo když někdo posílá psa dál, protože není vhodný do chovu, do sportu - pro to zpravidla pochopení máte.
No jo, jenže lidi jsou skeptici, hned je samozřejmě napadne jeslti se udáním těch psů jen chingis neuvolní místo pro další, který někde sebere, vypiplá a bude je tu nabízet za rok. A tak furt dokola.
Chingis sama moc info nepodala.
assil
napsal(a):
No jo, jenže lidi jsou skeptici, hned je samozřejmě napadne jeslti se udáním těch psů jen chingis neuvolní místo pro další, který někde sebere, vypiplá a bude je tu nabízet za rok. A tak furt dokola.
Že už se chingis nehrne do tohoto vlákna, se ani moc nedivím, ale v průběhu času tady, myslím, podala info až až.
"Taky jsem proti dovážení psů z Balkánu, Anglie..., protože to jsou opravdu bezprizorní psi, dovážení prakticky do útulků."
Psi (bavíme se předpokládám o vyřazených dostihových chrtech) nejsou z Anglie, nýbrž z Irska nebo Španělska. A nejsou bezprizorní a už vůbec ne dováženi do útulků. Chrti v naprosté většině případů přicházejí do ČR "na objednávku", tj. předem mají zajištěhého majitele. Těch pár jedinců, co se sem dostane navíc, skončí u lidí z organizace provozující adopce - nikoliv v útulku. Zájemci se rekrutují zejména z řad lidí, kteří již nějakého chrta vlastní nebo z řad fanoušků plemene, kteří si chrta plánovali pořídit. Rozhodně to nejsou lidé, jejichž motivace je "budu si to šlapat se vznešeným grayem po Praze".
Navíc se jedná o psy s doloženým původem, s pravidelnou veterinární péčí, všemi "papíry" atd. Rozhodně se nedají srovnávat s nalezenci z Balkánu.
Pokud chci greye, je podle mě naprosto jedno, zda si ho pořídím od chovatele nebo udělám dobrou věc a adoptuji si vysloužilého dostiháka z Irska nebo Španělska. Žádné místo českému útulkáci nezabere, jelikož tato plemena se v útulcích jednoduše neobjevují.
assil
napsal(a):
No já se tu nepohybuju zrovna pravidelně, ale jak funguje chingis jsem stihnout zaregistrovala. A já předpokládám, že to tady vyhodila právě proto, že její "historii" tu zdejší diskutující znají a... právě proto, že jak jsem psala, tady bylo svého času vykřikování, jak by si kdo koho vzal. A teď přišlo na to lámání chleba.

balisek
napsal(a):
"Taky jsem proti dovážení psů z Balkánu, Anglie..., protože to jsou opravdu bezprizorní psi, dovážení prakticky do útulků."
Psi (bavíme se předpokládám o vyřazených dostihových chrtech) nejsou z Anglie, nýbrž z Irska nebo Španělska. A nejsou bezprizorní a už vůbec ne dováženi do útulků. Chrti v naprosté většině případů přicházejí do ČR "na objednávku", tj. předem mají zajištěhého majitele. Těch pár jedinců, co se sem dostane navíc, skončí u lidí z organizace provozující adopce - nikoliv v útulku. Zájemci se rekrutují zejména z řad lidí, kteří již nějakého chrta vlastní nebo z řad fanoušků plemene, kteří si chrta plánovali pořídit. Rozhodně to nejsou lidé, jejichž motivace je "budu si to šlapat se vznešeným grayem po Praze".
Navíc se jedná o psy s doloženým původem, s pravidelnou veterinární péčí, všemi "papíry" atd. Rozhodně se nedají srovnávat s nalezenci z Balkánu.
Pokud chci greye, je podle mě naprosto jedno, zda si ho pořídím od chovatele nebo udělám dobrou věc a adoptuji si vysloužilého dostiháka z Irska nebo Španělska. Žádné místo českému útulkáci nezabere, jelikož tato plemena se v útulcích jednoduše neobjevují.
Přiznám se, že už se o chrty nezajímám, tyto pochybné dovozy mě zajímaly cca před 10-12 ( a možná ještě dávněji ) lety. A bylo to srovnatelné se psy z Balkánu, Mexika atp.
Byla tady skupina lidí, kterým šlo o to pár vysloužilců zachránit a pak tu byla skupina lidí, která měla představu, že lépe bude apelovat na majitele dostihových psů v zemi dostihů, aby se o vysloužilé dostihové psy ( kteří jim často vydělali nemalé peníze ) postarali v jejich bohaté domovině a neukončovali jejich život oběšením na kusu provazu ( A je mi jedno, jestli to byla Anglie, nebo Irsko - určitě to bylo evropštější prostředí než Mexiko. O Španělsku se tenrát nemluvilo. ).
Neuděláte dobrou věc, když si pořídíte vysloužilého dostiháka, jen zjednodušíte jeho majiteli situaci v tom, že se starého zbaví a uvolní se mu místo pro další, se kterými bude zacházet stejně hnusně ! A ještě snad za to dostane někdo zaplaceno !
Doufám, že vidíte tu podobnost.

napsal(a):
Přiznám se, že už se o chrty nezajímám, tyto pochybné dovozy mě zajímaly cca před 10-12 ( a možná ještě dávněji ) lety. A bylo to srovnatelné se psy z Balkánu, Mexika atp.
Byla tady skupina lidí, kterým šlo o to pár vysloužilců zachránit a pak tu byla skupina lidí, která měla představu, že lépe bude apelovat na majitele dostihových psů v zemi dostihů, aby se o vysloužilé dostihové psy ( kteří jim často vydělali nemalé peníze ) postarali v jejich bohaté domovině a neukončovali jejich život oběšením na kusu provazu ( A je mi jedno, jestli to byla Anglie, nebo Irsko - určitě to bylo evropštější prostředí než Mexiko. O Španělsku se tenrát nemluvilo. ).
Neuděláte dobrou věc, když si pořídíte vysloužilého dostiháka, jen zjednodušíte jeho majiteli situaci v tom, že se starého zbaví a uvolní se mu místo pro další, se kterými bude zacházet stejně hnusně ! A ještě snad za to dostane někdo zaplaceno !
Zbavil by se ho tak jako tak, je jedno, jestli si chrta někdo vezme nebo ne.
A ani jeho situaci nikdo nezjednoduší, zbavit se psa je možná jednoduší ( a pro ty lidi možná i zábavnější ) než ho dát nějakému spolku k adopci. A pochybuji, že kvůli chrtům tvrdnou čeští psi v útulku, přece jenom, kdo si vezme chrta, hledá něco jiného než českého vořecha.
Sedím si na prstech, abych nenapsala, co jsem chtěla Chingis napsat už při nálezu štěňat a záchraně nedomestikované feny, ale to teď nikomu nepomůže.
Doufám, že se psi udají do dobrých rukou, klidně v ČR, jedná se o 4 psy a dvě kočky, to není počet, kvuli kterému by se musela rozpoutat taková diskuze.
napsal(a):
Negativní reakce nejsou na místě. Aktuálně jsou to psi Chingis, o které se chce postarat (nehledě na opravdu vysoké vlastní investice s přepravou), neodchytává psy na ulici s cílem posílat je do ČR. To se nedá srovnávat s kontroverzními adopcemi ze zahraničí.
A chrty bych vůbec nezmiňovala, to je jiná situace. Většina lidí je chce kvůli povaze, nechtějí typického psa, tak proč nepomoci... Naopak mi přijde šílené pořídit si třeba saluku (z normálního PP chovu), protože je nádherná, a nechat jí max. projít u nohy.
Jakékoliv reakce jsou na místě, je to diskuze.
Zrzavci
napsal(a):
Saola
a vrátilo do svého prostředí s přáním všeho dobrého.
vám asi nevadí zbytečná a hlavně nesmyslná práce, zbytečně vydaná energie a hlavně vám asi chybí emoce. když totiž to zvíře vypipláte a pak ho tam vrátíte, má to velmi rychle spočítáný. Je to něco naprosto jinýho, než tento program s toulavýma kočkama tady v ČR. To relativně i smysl dává, ale vypiplat štěňata, udělat z nich normální psy a pak je frknout zpátky na ulici... no to chce opravdu mít koule! A nebo nulovou empatii. Nevím, jak to máte vy.
A čemu konkrétně emoce v řešení životních problémů pomáhají?
Co je neempatického na ošetření polodivokého zvířete s akutními problémy? Bez piplání a připoutání?
V Mexiku jsem nebyla, ale v Řecku ano. Na Balkáně taky. Desítky toulavých psů. Jasně - první reakce zhýčkaného blahobytného středoevropana je nakrmit je, ošetřit tržné rány či nohu, tahanou za sebou, tři neděle se k nim laskavě chovat, a pak co? Vztah místních ke zvířatům nezměníte, domů si je všechny vzít nelze (tedy ani jednoho, že). A co ostatní zvířata? Udření a odření přetížení oslíci, prašivé kočky...no, prostě střed s jinou kulturou.
Tak to prostě je, svět nejsou úhledné domečky jihočeské vesničky s úžasnými spokojenými chlupáči s plnými miskami zadního hovězího.
Jsem zodpovědná za to, co k sobě připoutám, ale zachraňovat planetu nebudu. Holt nedostatek empatie.
Nepřemýšleli jste někdy nad tím, že to, že tu dneska takhle jsme, se vším, co máme a jak se máme, je důsledkem mimo jiné toho, že někdo jiný si utrhl? Ať už úplně nějak historicky, proč tu nemáme pár opevněných hradišť a venku právo nejsilnějšího, nebo prostě jen z pohledu dneška - dokonce máme i ten systém tak nějak postavený na jakési umělém vyrovnávání šancí, kontrolovaným těhotenstvím počínaje. Žije-li tu člověk tady u nás, tak nějak "normálně", už se to s ním táhne celý život. Škola, daně, práce, příspěvky, odvody, mzda leckdy hodnocená naruby. A co. Máme se dobře. Komu a jak osobně, adresně pomoct nebo ne, je snad jediná svoboda, co máme, vlastně nakonec je úplně jedno kde a komu. To, že pomůžeme, ať už té babičce, psovi, nebo uměle vytvoříme konkurenční výhodu v ptačí populaci... komu to pomůže nejvíc? Že se jedná o nějakou masáž ega, ego jedna, ego dvě. Co by ne. Je to špatně? Co to je ego? Kdo jsem já - už jste se na to sebe někdy zeptali? Co si myslíte, že žene opravdu dobré pečující osoby, vychovatele, učitele, vědce, lékaře, v trochu jiné nuanci umělce, sportovce, být lepší a lepší. Je to ve skutečnosti něco činěné a priori pro druhé? Jo, třeba ti dobří, možná, nebo, za maminku, za tatínka. Ale ty nejlepší ne. To, co je odlišuje od šedé zóny není nedostatek empatie. Je to něco, co šedá zóna nepochopí, protože to prostě má jinak, respektive nemá, a ač se to neděje kvůli ní, bude to přinášet prospěch i jí.
Jo jako možná chingis nezmění myšlení celého Mexika, tak ale je jisté, že pár lidí to lhostejné nenechalo, někdo potřebuje pošťouchnout, věřím že se leccos mohlo díky ní změnit. Pár lidí, kolem každého z nich zase pár...
Stalo se to snad na světě poprvé?
No vždycky všechno nějak muselo začít. Časem toho bylo víc a víc. Pak secto trochu rozmělnilo. Proselo. Dobré zůstalo.
Ať to dobře dopadne.
napsal(a):
Jenže nejde se postarat o všechny potřebné na světě - psy, kočky, lidi,... tak to prostě je. A jestli si myslíte, že u nás je o všechny bezprizorné psy postaráno, tak se šeredně mýlíte. A přesto sem "dobrodinci" tahají další bezprizorné psy ze zahraničí.
Nejde o bezprizorní psy, jsou to pejsci, které chingis vypiplala.
Samozřejmě vím, že všechna zvířata nelze zachránit. Jen nevím, proč by se tito pejsci měli přidat k těm chudákům, co tam všude živoří.
Je možné, že i u nás jsou na tom někteří pejsci špatně. To se ovšem dá pořešit. Určitě lépe, než v Mexiku.

tapina
napsal(a):
Nepřemýšleli jste někdy nad tím, že to, že tu dneska takhle jsme, se vším, co máme a jak se máme, je důsledkem mimo jiné toho, že někdo jiný si utrhl? Ať už úplně nějak historicky, proč tu nemáme pár opevněných hradišť a venku právo nejsilnějšího, nebo prostě jen z pohledu dneška - dokonce máme i ten systém tak nějak postavený na jakési umělém vyrovnávání šancí, kontrolovaným těhotenstvím počínaje. Žije-li tu člověk tady u nás, tak nějak "normálně", už se to s ním táhne celý život. Škola, daně, práce, příspěvky, odvody, mzda leckdy hodnocená naruby. A co. Máme se dobře. Komu a jak osobně, adresně pomoct nebo ne, je snad jediná svoboda, co máme, vlastně nakonec je úplně jedno kde a komu. To, že pomůžeme, ať už té babičce, psovi, nebo uměle vytvoříme konkurenční výhodu v ptačí populaci... komu to pomůže nejvíc? Že se jedná o nějakou masáž ega, ego jedna, ego dvě. Co by ne. Je to špatně? Co to je ego? Kdo jsem já - už jste se na to sebe někdy zeptali? Co si myslíte, že žene opravdu dobré pečující osoby, vychovatele, učitele, vědce, lékaře, v trochu jiné nuanci umělce, sportovce, být lepší a lepší. Je to ve skutečnosti něco činěné a priori pro druhé? Jo, třeba ti dobří, možná, nebo, za maminku, za tatínka. Ale ty nejlepší ne. To, co je odlišuje od šedé zóny není nedostatek empatie. Je to něco, co šedá zóna nepochopí, protože to prostě má jinak, respektive nemá, a ač se to neděje kvůli ní, bude to přinášet prospěch i jí.
Jo jako možná chingis nezmění myšlení celého Mexika, tak ale je jisté, že pár lidí to lhostejné nenechalo, někdo potřebuje pošťouchnout, věřím že se leccos mohlo díky ní změnit. Pár lidí, kolem každého z nich zase pár...
Stalo se to snad na světě poprvé?
No vždycky všechno nějak muselo začít. Časem toho bylo víc a víc. Pak secto trochu rozmělnilo. Proselo. Dobré zůstalo.
Ať to dobře dopadne.
Ne důsledkem toho, že si jiný utrhl, ale důsledkem toho, že se naše civilizace lépe prosadila. I tvrdostí. Kdyby tvrdosti nebylo, nejsme tam, kde jsme, převálcovaly by nás jiné, životaschopnější a tvrdší společnosti, civilizace.

"Dobré zůstalo."
tapina, člověče, ty musíš být ale velký životní optimista...
Zrzavci
napsal(a):
No já se tu nepohybuju zrovna pravidelně, ale jak funguje chingis jsem stihnout zaregistrovala. A já předpokládám, že to tady vyhodila právě proto, že její "historii" tu zdejší diskutující znají a... právě proto, že jak jsem psala, tady bylo svého času vykřikování, jak by si kdo koho vzal. A teď přišlo na to lámání chleba.
Tak já tu jsem často, ale nečtu všechno a o těhle psech z Mexika čtu teď tady prvně a nevím o tom nic a takových lidí bude myslím většina.
assil
napsal(a):
Tak já tu jsem často, ale nečtu všechno a o těhle psech z Mexika čtu teď tady prvně a nevím o tom nic a takových lidí bude myslím většina.
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3257793/hadejte-kolik-mam-psu-o.
napsal(a):
Z Irska pocházejí greyhoundi a lurcheři, ze Španělska zejména galgové. Dostihy chrtů jsou zde průmyslovým odvětvím, pes je vnímán jako užitkové zvíře - podobně jako např. dostihový kůň. Klíčovým problémem je RENTABILITA a SELEKCE.
Hodnotu (sportovní a posléze chovnou) mají jen ta zvířata, která dosahují odpovídající výkonnosti na dráze. Uplatňuje se tvrdá selekce. Ročně se v Irsku narodí kolem 20.000 greyů, z nichž cca 2.000 (10 %) nedosáhne na dostihovou licenci. K tomu je potřeba připočítat další tisíce průměrných či podprůměrných jedinců, kteří po ukončení sportovní kariéry nemají perspektivu dalšího uplatnění v chovu. Suma sumárum irský dostihový průmysl každoročně vyprodukuje 5 až 10 tisíc "neužitečných" chrtů.
Bylo by naivní domnívat se, že se o ně postarají "majitelé v jejich bohaté domovině". Majitelé své psy často vůbec neznají, je to pouze investice. O péči a tréning se stará profesionální stáj (dostihového koně taky nikdo nemá doma na zahrádce). A až pes "doslouží", tak se pošle dál nebo zlikviduje a pořídí se další.
V zemích, kde se provozují profesionální psí dostihy, působí inciativy bojující za omezení nebo úplný zákaz tohoto sportu. Co však s přebytečnými psy do té doby? Buď je můžeme nechat plošně likvidovat nebo se pokusíme alespoň části najít nový domov. A jelikož domovské země tak velké množství psů nepojmou, jsou ve hře i mezinárodní adopce. Původní majitel za svého psa nedostane nic. Naopak musí z vlastních prostředků uhradit veterinární úkony, které je nutné před adopcí provést (cca 150 - 250 EUR dle stavu psa).
Jak jsem již psala výše, import pár chrtů (naštěstí praxe dovozu po kamionech bez předem vybraných majitelů je už dávno minulostí) nijak neovlivní stav psů v domácích útulcích, jelikož osvojitelé stojí konkrétně o toto plemeno, které se v útulcích v ČR prakticky nevyskytuje.
PS: Dostihy chrtů sami o sobě nejsou špatné. Chrtům jsme vzali jejich přirozenou práci (lov živé zvěře) a běhání za návnadou na dostihovém oválu nebo coursingové dráze je její výbornou náhradou. Pokud se dostihy provozují jako amatérský sport (v ČR tomu tak je), v ničem se neliší třeba od agiligy nebo flyballu - je to zkrátka skvělá zábava a vyžití pro psa i jeho majitele.

Ještě že tu není Koňadra, ta by nám dala!

"Co však s přebytečnými psy do té doby?"
donutit ty, co ziji z bysnisu kolem dostihu, aby se postarala o přebytečnou produkci stenat.
třeba tak, ze z každého startovneho, z kazde vyhry jde nejake procento na tyhle psy.
"import pár desítek chrtů nijak neovlivní stav psů v domácích útulcích"
a jak to ovlivni ten dostihovy prumysl?
nijak. prebytecni psi ve velkem vznikaji porad.
me tak uplne ta adpoce chrtu nevadi. vadi mi, když se tvrdi, ze to něco resi.
par psu, co se bude mit dobře po adopci vlastne jen uvolni místo xy další, co se zase narodi...

napsal(a):
donutit ty, co ziji z bysnisu kolem dostihu, aby se postarala o přebytečnou produkci stenat.
třeba tak, ze z každého startovneho, z kazde vyhry jde nejake procento na tyhle psy.
par psu, co se bude mit dobře po adopci vlastne jen uvolni místo xy další, co se zase narodi...
Hlavně si myslím, že o chrty se má postarat země jejich původu a využití, tak jako o ty Balkánské.
( A to se Balkán na rozdíl od "dostihových" zemí aspoň nechlubí svým dobrým vztahem ke psům ).
me tak uplne ta adpoce chtu nevadi. vadi mi, když se tvrdi, ze to něco resi.
jpar psu, co se bude mit dobře po adopci vlastne jen uvolni místo xy další, co se zase narodi..
Řeší to osud toho konkrétního psa - to podle mě není málo.
Ti další se narodí bez ohledu na to, jestli ty stávající někdo adpotuje či nikoli.

"Ti další se narodí bez ohledu na to, jestli ty stávající někdo adpotuje či nikoli"
když tohle prave není pravda.
pokud odpovědnost za ty narozene stenata presouvate jinam nez na ty, kdo je produkuji - strasne spatne se meni cokoliv...
jen peníze, ze je to bude stat mraky penez, postarat se o ten "odpad" něco zmeni.
bohuzel, ale tak to je...

"Hlavně si myslím, že o chrty se má postarat země jejich původu a využití"
jj. tak nejak.
a nevylucuje se to s tim, ze adoptovat konkretniho psa je fajn pro toho psa. to nezpochybnuji.

Suma sumárum irský dostihový průmysl každoročně vyprodukuje 5 až 10 tisíc "neužitečných" chrtů.
No, tak to je teda strašný. Díky za osvětu, to jsem vůbec nevěděla.

Když jsme u chrtů, mě na tom vadilo třeba i to, že si u zachráněných psů kladli podmínky - např.
že nesmí na závodní dráhu. ( I když je to opravdu dávno a nevím, jestli tu podmínku kladla zahraniční nebo naše strana ).

napsal(a):
"Ti další se narodí bez ohledu na to, jestli ty stávající někdo adpotuje či nikoli"
pokud odpovědnost za ty narozene stenata presouvate jinam nez na ty, kdo je produkuji - strasne spatne se meni cokoliv...
jen peníze, ze je to bude stat mraky penez, postarat se o ten "odpad" něco zmeni.
Adopce nezmění nic, žádné místo se tím neuvolní. Bez adopce by ty psy, stejně jako nyní tu většinu nadoptovaných, utratili.
Jediné řešení je, apelovat, aby to utracení proběhlo normální způsobem, aby se nejednalo týrání.
Toto není množírna, u které platí není zákazník nevyplatí se množit..
myslím, že tohle neplatí v případě dostihového průmyslu (psího i koňského). V tom se točí takové prachy, že ti noví jedinci se prostě rodit budou...nebo myslíte, že chovatelé plnokrevníků přestanou produkovat hříbata proto, že ne každý ex dostihák se dostane do dobrých rukou?
napsal(a):
No jestli jsem to od baliska pochopila dobře, tak je to nebude stát nic, když jim tam zůstanou, protože je prostě zabijou.

..."Jak jsem již psala výše, import pár chrtů (naštěstí praxe dovozu po kamionech bez předem vybraných majitelů je už dávno minulostí) nijak neovlivní stav psů v domácích útulcích, jelikož osvojitelé stojí konkrétně o toto plemeno, které se v útulcích v ČR prakticky nevyskytuje"...
A myslíte, že dovoz tří psů a dvou koček, které Chingis hodlá do Čech přivézt, stav zvířat v českých útulcích ovlivní? Přiveze je, jen pokud najde předem vhodné nové majitele. Pak nevím, proč se tu do ní některé tak pustily!
napsal(a):
Domovská země se stará. Irish greyhound board (cosi jako dostihová federace) provozuje Retired Greyhound Trust. Část výnosů ze startovného, vstupenek a sázek (+ dary) je věnována právě na vysloužilé chrty. Loni tato organizace umístila 4 600 greyhoundů, přičemž investice jen do adopčních programů činila 700 000 Euro.
Ano, dostihový průmysl to neovlivní - místo umístěných psů přijdou další. Nicméně s vysloužilými dostihovými chrty je to stejné jako s vysloužilými dostihovými koňmi. Ti po skončení kariéry běžně končí jako rodinní rekreační koně a nikomu to nepřijde divné. Tak co je divného na tom, že vysloužilí psí závodníci jdou na osvojení do rodin (třeba i zahraničních)?!
napsal(a):
..."Jak jsem již psala výše, import pár chrtů (naštěstí praxe dovozu po kamionech bez předem vybraných majitelů je už dávno minulostí) nijak neovlivní stav psů v domácích útulcích, jelikož osvojitelé stojí konkrétně o toto plemeno, které se v útulcích v ČR prakticky nevyskytuje"...
A myslíte, že dovoz tří psů a dvou koček, které Chingis hodlá do Čech přivézt, stav zvířat v českých útulcích ovlivní? Přiveze je, jen pokud najde předem vhodné nové majitele. Pak nevím, proč se tu do ní některé tak pustily!
Nemyslím. Tyhle psi a kočky také půjdou do konkrétní rodiny. Problém mám akorát s hromadným taháním psů z Balkánu, Ukrajiny, ze slovenských romských osad apod.

balisek
napsal(a):
Nemyslím. Tyhle psi a kočky také půjdou do konkrétní rodiny. Problém mám akorát s hromadným taháním psů z Balkánu, Ukrajiny, ze slovenských romských osad apod.
Pak jsme na tom stejně a zřejmě se i adopce chrtů za těch x let posunuly k lepšímu.
napsal(a):
Když jsme u chrtů, mě na tom vadilo třeba i to, že si u zachráněných psů kladli podmínky - např.
že nesmí na závodní dráhu. ( I když je to opravdu dávno a nevím, jestli tu podmínku kladla zahraniční nebo naše strana ).
Nesmí do oficiálních dostihů. Není problém s tréningovými rovinovými nebo coursingovými běhy, příp. s účastí na neoficiálních "sranda-akcích".
Adoptovaní chrti by do českých ofiko dostihů stejně nemohli, jelikož nesplňují podmínky pro udělení dostihové licence (maji zneplatněné rodokmeny).

balisek
napsal(a):
Nesmí do oficiálních dostihů. Není problém s tréningovými rovinovými nebo coursingovými běhy, příp. s účastí na neoficiálních "sranda-akcích".
Adoptovaní chrti by do českých ofiko dostihů stejně nemohli, jelikož nesplňují podmínky pro udělení dostihové licence (maji zneplatněné rodokmeny).
Tak to je taky posun od doby před cca 20 lety ( ono to utíká ).
saola
napsal(a):
A čemu konkrétně emoce v řešení životních problémů pomáhají?
Co je neempatického na ošetření polodivokého zvířete s akutními problémy? Bez piplání a připoutání?
V Mexiku jsem nebyla, ale v Řecku ano. Na Balkáně taky. Desítky toulavých psů. Jasně - první reakce zhýčkaného blahobytného středoevropana je nakrmit je, ošetřit tržné rány či nohu, tahanou za sebou, tři neděle se k nim laskavě chovat, a pak co? Vztah místních ke zvířatům nezměníte, domů si je všechny vzít nelze (tedy ani jednoho, že). A co ostatní zvířata? Udření a odření přetížení oslíci, prašivé kočky...no, prostě střed s jinou kulturou.
Tak to prostě je, svět nejsou úhledné domečky jihočeské vesničky s úžasnými spokojenými chlupáči s plnými miskami zadního hovězího.
Jsem zodpovědná za to, co k sobě připoutám, ale zachraňovat planetu nebudu. Holt nedostatek empatie.
Já nemluvím o emocích v řešení životních problémů, mluvím o tom, že je zcela pochopitelné, že když Chingis ty mrňouse vypiplala, těžko je frkne zpátky na ulici, kde je jejich životnost dosti minimální. Srovnávat to, že jste byla v Řecku/na Balkáně - odkud zase odjedete domů, a to, že ona v tom Mexiku žije dlouhodobě, to trochu nebe a dudy. Stejně tak mi nepřijde jako argument to, že tam konkrétně se pohybují udření oslíci. tuhle skutečnost to, že ona zachránila ty mrňouse, bohužel ničím neovlivní, navíc žije v Mexiku.
To že svět není růžový ví každý, kdo se kolem psů trochu pohybuje. Nikdo po vás nechce, abyste planetu zachraňovala, jen povětšinou nechápeme-i dle reakcí ostatních vaši kritiku. Navíc v tomto případě zbytečnou. Nemyslím si, že by chingis někomu zachráněné psy cpala horem dolem, spíš si tak odhaduju, že tohle vzniklo na základě toho jásání nad štěňaty a výkřiky co by, kdo by. Nepřiveze je sem, pokud někdo neřekne jo, já do toho jdu. ale hlavně tipuju, že už sem ani nevleze a nedivím se jí.

Terven
napsal(a):
myslím, že tohle neplatí v případě dostihového průmyslu (psího i koňského). V tom se točí takové prachy, že ti noví jedinci se prostě rodit budou...nebo myslíte, že chovatelé plnokrevníků přestanou produkovat hříbata proto, že ne každý ex dostihák se dostane do dobrých rukou?
"...nebo myslíte, že chovatelé plnokrevníků přestanou produkovat hříbata proto, že ne každý ex dostihák se dostane do dobrých rukou?"
ono nejde o ty vyslouzile dostihaky jako spis o ta mlada zvířata, co vubec nikdy nevybehnou.
u psu i u koni.
a ano -da se to zmenit. z se to stalo -napr. u konskych dostihu v USA.
ten prumysl musel hledat reseni, co udelat se spoustou hribat nevhodných na dostihy.
napsal(a):
Samozřejmě, že ovlivní. Kvůli těmto dovezeným 3 psům, zůstanou jiní 3 psi v útulku. Nebo myslíte, že ty psi "vnutí" lidem co o psu vůbec neuvažovali? To by i byla pěkná blbost.
Jistě namítnete, že jde jde pouze 3 psy, a že to je zanedbatelné.
Jestli je ale umístění 3 psů k novým majitelům zanedbatelné, tak to přece můžou zůstat ti 3 rovnou v Mexiku.
Zkrátka smysl to má jen osobní, že se pomůže těm konkrétním psům, ale na úkor jiných.
Takhle tu planetu holky ale nezachráníte, to musíte hodně přidat!

"Zkrátka smysl to má jen osobní, že se pomůže těm konkrétním psům, ale na úkor jiných.
Takhle tu planetu holky ale nezachráníte, to musíte hodně přidat!"
no a já myslela, že tady jde o zcela konkrétní pomoc zcela konkrétní ženě a zcela konkrétním psům a kočkám...nebo zde má někdo takové globální ambice jako zachraňovat planetu ? a ještě bez úkoru?

pan Brouček
napsal(a):
Samozřejmě, že ovlivní. Kvůli těmto dovezeným 3 psům, zůstanou jiní 3 psi v útulku. Nebo myslíte, že ty psi "vnutí" lidem co o psu vůbec neuvažovali? To by i byla pěkná blbost.
Jestli je ale umístění 3 psů k novým majitelům zanedbatelné, tak to přece můžou zůstat ti 3 rovnou v Mexiku.
Zkrátka smysl to má jen osobní, že se pomůže těm konkrétním psům, ale na úkor jiných.
A třeba si zrovna ti tři lidé (nebo jen dva nebo i jeden) si původně chtěli pořídit psy s pp, ale nakonec by se rozhodli takhle. A nebo by si je zrovna vzali lidé, co už psy mají a zrovna se jim těchto psů zželelo, jinak by si jiného psa nevzali.

pan Brouček
napsal(a):
Nemyslím, že by je vnutila lidem, kteří o psu vůbec neuvažovali, ale můžou se o ně přihlásit lidi, kteří neuvažují o psu z českého útulku, ale vezmou si psa od Chingis, prostě ze sympatií k ní.
Můžou se o ně přihlásit i lidi, kteří neuvažovali o žádném psu, ale prostě viděli a zamilovali se ( do psa, ne do Chingis ). Však víte, emoce clomají světem.
P.S. A psy se někdy píše i s ypsilonem. ( Buď byste musel napsat "ti psi se vnutí", ale když "ty" tak "psy" ). Jazykový koutek končí.
napsal(a):
Nemyslím, že by je vnutila lidem, kteří o psu vůbec neuvažovali, ale můžou se o ně přihlásit lidi, kteří neuvažují o psu z českého útulku, ale vezmou si psa od Chingis, prostě ze sympatií k ní.
Můžou se o ně přihlásit i lidi, kteří neuvažovali o žádném psu, ale prostě viděli a zamilovali se ( do psa, ne do Chingis ). Však víte, emoce clomají světem.
P.S. A psy se někdy píše i s ypsilonem. ( Buď byste musel napsat "ti psi se vnutí", ale když "ty" tak "psy" ). Jazykový koutek končí.
Nabízení pséci jsou ideální kandidáti na majitele začátečníka s normálním běžným životem a touhou po normálním rodinném psu. Jeden s divnou povahou, jeden kulhavka, takže sakra omezení při běžné psí činnosti (delší procházky, výlety, apod. - to je obvykle věc, proč si lidi pséky pořizují, ale nemusí to tak být, jasně) a jedna bezzubka, plus jeden neidentifikovaný kříženec alá psanec ze Sierra Madre.
Jasně, každej v Česku o takových psech sní a dokud si je nenechá přivézt z Mexika, tak dnes neusne.
Ach jo.
Á propos, chingis, pokud to není tajné, ozval se přece jen nějaký vážný zájemce? Děkuji za reakci.
pan Brouček
napsal(a):
Jde o psy chingis, nikoli o záchranu planety.
Kdo četl:
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3257793/hadejte-kolik-mam-psu-o
ví, o čem je řeč.
Vy furt jenom píšete. Ostatní aspoň občas, v rámci svých možností, něco dělají.

saola : A?!

saola
napsal(a):
Nabízení pséci jsou ideální kandidáti na majitele začátečníka s normálním běžným životem a touhou po normálním rodinném psu. Jeden s divnou povahou, jeden kulhavka, takže sakra omezení při běžné psí činnosti (delší procházky, výlety, apod. - to je obvykle věc, proč si lidi pséky pořizují, ale nemusí to tak být, jasně) a jedna bezzubka, plus jeden neidentifikovaný kříženec alá psanec ze Sierra Madre.
Jasně, každej v Česku o takových psech sní a dokud si je nenechá přivézt z Mexika, tak dnes neusne.
Ach jo.
Á propos, chingis, pokud to není tajné, ozval se přece jen nějaký vážný zájemce? Děkuji za reakci.
Nabízení kandidáti jsou aspoň poctivě popsaní. Vezmete si jako začátečník psa z českého útulku, popíšou vám ho jako zlatíčko, protože přece ho někdo dal do útulku, že byl tak hrozně hodný,
Stačí pohledat tady v diskuzích, jak pak žádají noví majitelé o rady.
Vezmete si psa na inzerát - a to samé v bleděmodrém, na všechny vaše dotazy odpoví kladně.
A pak jste vy ten blbec.
A : Vaše vyjádření o těch psech je opravdu hnusné, vypovídá hodně o vás a vašem vztahu ke zvířatům, potažmo lidem.
napsal(a):
A psy se někdy píše i s ypsilonem.
Ale no tak.
Samozřejmě, že tam mělo být "ty psy vnutí...". Člověk někdy udělá chybu, někdy třeba pozmění větu před odesláním, a něco tam zůstane z původní verze.
P.S. Pletete si opakovaně 1. a 4. pád podstatného jména lidé.
Správně je: "můžou se o ně přihlásit lidé" (ne lidi, to je 4. pád)
Tak jděte s jazykovým koutkem do ... autocenzura...
saola
napsal(a):
Ach jo.
Nabízení psi jsou adepti hlavně pro někoho, kdo má potřebu pomoci, se psy má zkušenosti a ne úplně snadný pes je pro něj výzva. Na takové lidi byla, myslím, nabídka chingis cílena.
Právěže zdaleka ne každej v Česku sní o takových psech, nemyslím si, že by to byla konkurence pro místní útulkáče.
A i kdyby...jde o tři psy, tři kusy...češka žijící mimo republiku požádá svoje krajany, které zná z diskuzního fóra, zdali by jí nepomohli najít pro psy dobrý domov a tohle se strhne.
Celkem ostuda, za mě teda není od věci v jistých případech slevit ze svých zásad a projevit se jako člověk.
sisi58
napsal(a):
Jde o psy chingis, nikoli o záchranu planety.
Kdo četl:
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3257793/hadejte-kolik-mam-psu-o
ví, o čem je řeč.
Vy furt jenom píšete. Ostatní aspoň občas, v rámci svých možností, něco dělají.
Bohužel, mám vás na seznamu...

pan Brouček
napsal(a):
A psy se někdy píše i s ypsilonem.
Ale no tak.
Samozřejmě, že tam mělo být "ty psy vnutí...". Člověk někdy udělá chybu, někdy třeba pozmění větu před odesláním, a něco tam zůstane z původní verze.
P.S. Pletete si opakovaně 1. a 4. pád podstatného jména lidé.
Správně je: "můžou se o ně přihlásit lidé" (ne lidi, to je 4. pád)
Tak jděte s jazykovým koutkem do ... autocenzura...
Lidi a lidé si nepletu, tam se jedná o slangové vyjádření. Ale "psi" a "psy" ?
napsal(a):
"...nebo myslíte, že chovatelé plnokrevníků přestanou produkovat hříbata proto, že ne každý ex dostihák se dostane do dobrých rukou?"
ono nejde o ty vyslouzile dostihaky jako spis o ta mlada zvířata, co vubec nikdy nevybehnou.
u psu i u koni.
ten prumysl musel hledat reseni, co udelat se spoustou hribat nevhodných na dostihy.
A jak to vyřešili? Vcelku by mě to zajímalo a třeba by se u psů dalo tím inspirovat.
Terven
napsal(a):
Nabízení psi jsou adepti hlavně pro někoho, kdo má potřebu pomoci, se psy má zkušenosti a ne úplně snadný pes je pro něj výzva. Na takové lidi byla, myslím, nabídka chingis cílena.
Právěže zdaleka ne každej v Česku sní o takových psech, nemyslím si, že by to byla konkurence pro místní útulkáče.
A i kdyby...jde o tři psy, tři kusy...češka žijící mimo republiku požádá svoje krajany, které zná z diskuzního fóra, zdali by jí nepomohli najít pro psy dobrý domov a tohle se strhne.
Celkem ostuda, za mě teda není od věci v jistých případech slevit ze svých zásad a projevit se jako člověk.
To, jak se tato diskuze vyvíjí, vypovídá o všech přispívajících, ne jen o mé necitelnosti a absenci srdce.
Vy máte sama kříženku, pěknou, roztomilou, líbí se mi psi, kde není na první pohled poznat, kde to má hlavu a ocas a zároveň to není přešlechtěný de*bil
Máte se dobře, žijete spokojeně, uživíte psa, sebe a případně další, prostě nejste chudá - to platí i pro většinu zdejších přispívajících. Tak proč je ta diskuze vůbec potřeba, když znáte chingis, víte, co dělá, máte všichni tak chápavé a laskavé srdce a usedá vám nad kříženci z Mexika?
Prostě si je rozeberte, vždyť to nic nestojí, jen je budete deset let živit a přizpůsobíte jim svůj život. Máte na to - finance, zázemí i pravděpodobně srdce, když se tady tak ošklíbáte nad absencí empatie jiných, spíše realistů. Jeden pes v domácnosti navíc nikoho z vás nezruinuje.
Jenže tady je kámen úrazu - když dojde na lámání chleba, nikdo ze zdejších zachraňovatelek najednou nemůže. Ale kecy, co by se mělo, ty by šly.
To není jen na vás, Terven, i když mne soustavně podezíráte z nelidskosti, to je prostě realita ohledně toulavých psů, kříženců a světa.
Vás to saolo asi překvapí, ale jsou lidé, kteří se klidně a dobrovolně ujmou psa, jenž není jako ze žurnálu a svým vzhledem, původem nebo chováním nezapadá zrovna do tabulek ideálního psa. Myslím, že je správné, že chingis na rovinu popsala nabízené psy s jejich mínusy, aby si případný zájemce mohl dobře rozvážit do čeho případně půjde. Stav, který chingis u těchto psů popsala navíc nemusí být nic konečného ať už po fyzické či psychické stránce a nový majitel může na lecčems zapracovat. Sama mám těžce handicapovaného psa z útulku a světe div se - je to jeden z nejlepších psů vůbec, které jsem poznala.
Ne každému je souzeno být dokonalý a bezchybný, tak už to prostě na světě je, ale všichni bez výjimky chtějí zcela jistě prožít hezký a šťastný život. K tomu je ale v nemálo případech nutno aspoň trochu podat pomocnou ruku.
saola
napsal(a):
To, jak se tato diskuze vyvíjí, vypovídá o všech přispívajících, ne jen o mé necitelnosti a absenci srdce.
Vy máte sama kříženku, pěknou, roztomilou, líbí se mi psi, kde není na první pohled poznat, kde to má hlavu a ocas a zároveň to není přešlechtěný de*bil
Máte se dobře, žijete spokojeně, uživíte psa, sebe a případně další, prostě nejste chudá - to platí i pro většinu zdejších přispívajících. Tak proč je ta diskuze vůbec potřeba, když znáte chingis, víte, co dělá, máte všichni tak chápavé a laskavé srdce a usedá vám nad kříženci z Mexika?
Prostě si je rozeberte, vždyť to nic nestojí, jen je budete deset let živit a přizpůsobíte jim svůj život. Máte na to - finance, zázemí i pravděpodobně srdce, když se tady tak ošklíbáte nad absencí empatie jiných, spíše realistů. Jeden pes v domácnosti navíc nikoho z vás nezruinuje.
Jenže tady je kámen úrazu - když dojde na lámání chleba, nikdo ze zdejších zachraňovatelek najednou nemůže. Ale kecy, co by se mělo, ty by šly.
To není jen na vás, Terven, i když mne soustavně podezíráte z nelidskosti, to je prostě realita ohledně toulavých psů, kříženců a světa.
Jeden pes navíc opravdu nezruinuje a konkrétně tady na fóru je myslím dost lidí, kteří mají psy dva, tři i víc a často zachráněné...mohla bych i jmenovat.
A vím o lidech, kteří byli přesvědčeni, že mají stran zvířat stop stav a tváří tvář realitě situaci přehodnotili.
Já jsem donedávna byla rozhodnutá pořídit si ke křížence ještě nějakého mladšího útulkáče, taky fenu, do dvojice, měla jsem i celkem konkrétní představu typu psa. Ale člověk míní, život mění, řekněme, že mám teď na částečný úvazek na krku tři psy z příbuzenstva, z nichž u jednoho je reálná šance, že mi časem zůstane úplně. Pokud bych to volné místo zaplácla psem z útulku, měl by dotyčný pejsek smůlu, na tři psy už kapacitu nemám. Jenže bližší košile než kabát, tahle fenka už je u nás zvyklá, prakticky jí mám ve střídavce...tak holt, když došlo na lámání chleba, opustila jsem své představy a držím místo jedenáctileté feně plemene, které bych si za jiných okolností nikdy nepořídila.
A neřekla bych, že mi usedá srdce nad kříženci z Mexika, ani vás nepodezírám z nelidskosti... když už, tak trochu z netolerance. Nemám ráda lidi, kteří mají hned jasno. Ono se říká "nikdy nesuď nikoho, dokud jsi neušel míli v jeho botách.".
Ještě tohle jsem zapomněla
vy víte, že nikdo ze zdejších zachraňovatelek najednou nemůže, ale o kus výše se ptáte chingis, jestli už někdo projevil zájem...divný.
Já si teda myslím, že případný zájemce by zájem projevil prostřednictvím SZ a ne tady v diskuzi.

"Pokud ho máte na papíře, ten seznam, pošlete mi ho, mám pro něj adekvátní využití."
nevím, sisi, není lepší soft třívrstvý...?

sisi58
napsal(a):
Orionko, už jste také na SEZNAMU! Bacha na to.
p.B. vás má v merku!
Na seznam mu kašlu ! Já už byla na tolika seznamech...

pan Brouček
napsal(a):
Tak si zjistěte co je to ten "slang", a potom už s tím laskavě jděte do pr.de.le.
Děkuji.
Možná "slang" není nejpřesnější pojmenování. Ale připadáte mi jak babička, která vnučku po příjezdu ze severu opravovala : Mléko, mléko ti naleji, neříká se mlíko.
Ale "psy" a "psi" jsou v Plzni, na Moravě i v Praze stejně.
A tam, kam jste mě poslal, nejdu ! Je tam tma a nejsou tam okna.
Terven
napsal(a):
Ještě tohle jsem zapomněla
vy víte, že nikdo ze zdejších zachraňovatelek najednou nemůže, ale o kus výše se ptáte chingis, jestli už někdo projevil zájem...divný.
Já si teda myslím, že případný zájemce by zájem projevil prostřednictvím SZ a ne tady v diskuzi.
Ale no tak...
snad by napsala, že některý z nich už je zadaný, ne? Nebo to vám přijde jako standard, že tady nechá lidi se x týdnů dohadovat a pak milostivě oznámí, že je to už dávno passé? Nepředpokládám to tedy.
Kdo ze zdejších diskutujících byl v Mexiku, zachraňoval místní tuláky a ušel tedy míli v chingis botách? Pokud tohle postavíte jako podmínku pro možnost vyjádření relevantního názoru, diskuze zapadne bez příspěvků.

napsal(a):
Možná "slang" není nejpřesnější pojmenování. Ale připadáte mi jak babička, která vnučku po příjezdu ze severu opravovala : Mléko, mléko ti naleji, neříká se mlíko.
Ale "psy" a "psi" jsou v Plzni, na Moravě i v Praze stejně.
A tam, kam jste mě poslal, nejdu ! Je tam tma a nejsou tam okna.
Je to obecné označení, které se běžně používá ve všech regionech, nikdo v běžné mluvě neřekne "lidé". Kdežto v 1. pádě psy a ve 4. psi je hrubka jako hrom a je s podivem, že člověk, který se tu prezentuje jako největší chytrolín, neumí česky
saola
napsal(a):
Ale no tak...
snad by napsala, že některý z nich už je zadaný, ne? Nebo to vám přijde jako standard, že tady nechá lidi se x týdnů dohadovat a pak milostivě oznámí, že je to už dávno passé? Nepředpokládám to tedy.
Kdo ze zdejších diskutujících byl v Mexiku, zachraňoval místní tuláky a ušel tedy míli v chingis botách? Pokud tohle postavíte jako podmínku pro možnost vyjádření relevantního názoru, diskuze zapadne bez příspěvků.
Ach jo...právěže nikdo neušel. Nikdo neušel ani krok v cizích botách, ani já...proto nemám ráda kategorická tvrzení, odsouzení šmahem. Nikdo neušel míli v botách chingis, proto se naštěstí většina zdržela negativních a zbytečně příkrých reakcí. Když si tak úplně nejsem jistá okolnostmi, pohnutkami a situací dotyčného, raději v reakcích uberu na kadenci než abych přidala.
Taky mám, řekněme, nějaké svoje zásady a přesvědčení, ale po zkušenostech už dávno netvrdím, že přes ně nejede vlak. Protože ono je snadné říkat "to já bych nikdy..." anebo "to já bych vždycky...", jenomže to hodnotíme ze svého současného úhlu pohledu za stávající situace. Pokud té situaci najednou čelíme tváří v tvář, je všechno jinak.

pan Brouček
napsal(a):
Tak si zjistěte co je to ten "slang", a potom už s tím laskavě jděte do pr.de.le.
Děkuji.
https://www.youtube.com/watch?v=xiuaPZiVtys.
napsal(a):
Tak to už jsem neslyšela roky! Diky za připomenutí.
Terven
napsal(a):
Ach jo...právěže nikdo neušel. Nikdo neušel ani krok v cizích botách, ani já...proto nemám ráda kategorická tvrzení, odsouzení šmahem. Nikdo neušel míli v botách chingis, proto se naštěstí většina zdržela negativních a zbytečně příkrých reakcí. Když si tak úplně nejsem jistá okolnostmi, pohnutkami a situací dotyčného, raději v reakcích uberu na kadenci než abych přidala.
Taky mám, řekněme, nějaké svoje zásady a přesvědčení, ale po zkušenostech už dávno netvrdím, že přes ně nejede vlak. Protože ono je snadné říkat "to já bych nikdy..." anebo "to já bych vždycky...", jenomže to hodnotíme ze svého současného úhlu pohledu za stávající situace. Pokud té situaci najednou čelíme tváří v tvář, je všechno jinak.
Jo, jo, moje máma taky vždycky říkala: nikdy fenu, jen psa, nikdy hladkosrstého, ten se mi nelíbí...a má hladkosrstou fenu
napsal(a):
Tak to potom jo.
Když vám nevadí dělat ze sebe opakovaně na internetu tele, tak je vše v pořádku.

Někdo je tele, někdo j e n brouček.
napsal(a):
u psu i u koni.
A nevyřešil vůbec nic! S dostiháky v USA (ať už vysloužilími nebo vyřazenými pro nedostatečnou výkonnost) to funguje úplně stejně jako se psy v Irsku. Něco pojmou s podporou Jockey Clubu (program Aftercare) záchranářské organizace, které pak koně za poplatek cca 1000 USD nabízejí k adopci. Zbytek končí na jatkách jako surovina pro výrobu psích a kočičích krmiv.
Tenhle problém řešení nemá. Vždycky se budou rodit nadprůměrná, průměrná a podprůměrná zvířata. Abyste dosáhli kvalitu, musíte do jisté míry vytvářet kvantitu a posléze oddělovat "zrno od plev". V krajinách, kde dostihový průmysl představuje hospodářsky významné odvětví, se vždycky vyprodukuje takové množství dostihově neupotřebitelných zvířat, že je domovský "adopční trh", není schopen pojmout. Takže pak zbývají jen přeshraniční adopce nebo utracení...
manbea
napsal(a):
Vás to saolo asi překvapí, ale jsou lidé, kteří se klidně a dobrovolně ujmou psa, jenž není jako ze žurnálu a svým vzhledem, původem nebo chováním nezapadá zrovna do tabulek ideálního psa. Myslím, že je správné, že chingis na rovinu popsala nabízené psy s jejich mínusy, aby si případný zájemce mohl dobře rozvážit do čeho případně půjde. Stav, který chingis u těchto psů popsala navíc nemusí být nic konečného ať už po fyzické či psychické stránce a nový majitel může na lecčems zapracovat. Sama mám těžce handicapovaného psa z útulku a světe div se - je to jeden z nejlepších psů vůbec, které jsem poznala.
Ne každému je souzeno být dokonalý a bezchybný, tak už to prostě na světě je, ale všichni bez výjimky chtějí zcela jistě prožít hezký a šťastný život. K tomu je ale v nemálo případech nutno aspoň trochu podat pomocnou ruku.
Proč by mne to mělo překvapovat? Sama mám v profilu fotku své fenky se zdeformovanou nohou, přesto jsme si ji z útulku vzali. Byla tam poměrně dlouho, nikdo nechce primárně handicapovaného psa.
Kde máte jistotu, že popis chingis je na rovinu a odpovídá realitě? Viděla jste psy na živo? To nikdo tady. Ale to nic, tuto otázku vnímejte spíše řečnicky, jen jako logické cvičení z vnímání reality a psaného textu...
Přečetla jsem poctivě vlákno, kde chingis loni o štěňatech psala, ale moc to se mnou teda nepohnulo. Jen mne pobavilo, jak tam někdo zmínil ten letecký speciál, a diskutující se svorně hezky zasmáli...no, a až je to tady.
Takových vořechových typů jsou v ČR plné útulky, je o ně minimální zájem, protože nevypadají nijak atraktivně a povahy jsou neodhadnutelné.
Co se týče pomocné ruky, je celkem jasně prokázáno, že nejspolehlivěji ji najdete na konci své paže.
Takových vořechových typů jsou v ČR plné útulky, je o ně minimální zájem, protože nevypadají nijak atraktivně a povahy jsou neodhadnutelné.
Nechci být teď nijak kategorická, zajímalo by mě, co na toto řeknou jiní, ale můj názor je, že právě takoví psi - hladkosrstí štíhlí kříženci primitivního typu -jsou teď poměrně v kurzu. A potkávám jich venku čím dál víc.
Jak už jsem psala výše, měla jsem zájem o útulkáče, takže jsem dost dlouho pravidelně sledovala - konkrétně v našem městském útulku se takoví psi nikdy dlouho neohřáli.

Terven
napsal(a):
Nechci být teď nijak kategorická, zajímalo by mě, co na toto řeknou jiní, ale můj názor je, že právě takoví psi - hladkosrstí štíhlí kříženci primitivního typu -jsou teď poměrně v kurzu. A potkávám jich venku čím dál víc.
Jak už jsem psala výše, měla jsem zájem o útulkáče, takže jsem dost dlouho pravidelně sledovala - konkrétně v našem městském útulku se takoví psi nikdy dlouho neohřáli.
Stejný názor. Můj záměr byl si vzít přesně takového vořešáka nebo basenžíka. A taky jich potkáváme dost s tím, že lidi jdou cíleně po těchle psech s normální psí vizáží, když už tedy nechtějí plemeno.
Terven a Ollie - Mám stejnou zkušenost. Celkem často potkávám lidi, co mě zastavují a ptají se, co to mám za psa, že přesně takovýho by právě chtěli taky... Navíc si fakt nemyslím, že by jich byly plné útulky a nebyl o ně zájem, naopak, moc dlouho se tam takové typy neohřejí. Často tam zůstává střapaté neidentifikovatelné cosi nebo psi typu bull, něco jako labrador a hodně větších psů podobajících se NO, případně univerzální černí psi.
Atheira
napsal(a):
Terven a Ollie - Mám stejnou zkušenost. Celkem často potkávám lidi, co mě zastavují a ptají se, co to mám za psa, že přesně takovýho by právě chtěli taky... Navíc si fakt nemyslím, že by jich byly plné útulky a nebyl o ně zájem, naopak, moc dlouho se tam takové typy neohřejí. Často tam zůstává střapaté neidentifikovatelné cosi nebo psi typu bull, něco jako labrador a hodně větších psů podobajících se NO, případně univerzální černí psi.
"... že přesně takovýho by právě chtěli taky..."
Bohužel také kvůli lidem co takhle vybírají psa, jsou plné ty útulky.

Terven, Ollie a Atheira:
Též potkávám čím dál více takových hladkosrstych a krátkosrstých psů primitivniho typu, pamatuji že si to jezdím autem městem a u obchoďáku stojí paní s krasnym zlatohnedocervenym psem podobným basenjimu akorát (pro mě ideální) měl místo hlad byl krátkosrstý a více strakatý( taky byl větší) no oči sem nemohla z něho zpustit
Taky jsem chtěla nějakého podobného psa tohoto typu jenže by mě rodiče s ním nepustili domu.

pan Brouček
napsal(a):
"... že přesně takovýho by právě chtěli taky..."
Bohužel také kvůli lidem co takhle vybírají psa, jsou plné ty útulky.
Tady se ale bavíme o lidech, kteří si tyhle typy psů chtějí vzít naopak z útulku.

pan Brouček
napsal(a):
I v útulcích jsou třeba psi několikrát vráceni.
Prostě rozhodování o pořízení psa, nebo výběru psa, dle vzhledu a momentálních emocí nebývá dobře nikdy.
Svym zpusobem souhlasim.
Ale mate pocit, ze zrovna ty "nekolikrat vracene" psy, si vsichni lide brali ne/uvazene...?
Byli ne/pripraveni na psa celkove?
Nebo sehrala nakonec roli i jeho povaha?
A kdo za to tedy muze? Pes a jeho vzhled, nebo predstava lidi "o nem"?
Btw. Emoce jsou emoce. Budme za ne radi. Jinak bychom jeli podle seznamu "libi/nelibi" od rodicu, vladce, ci kdo vi koho...

..."I v útulcích jsou třeba psi několikrát vráceni"...
Tak to nemusí být vina na straně emocí, ale na straně útulku. Útulek má vědět, jakého psa opatruje, poctivě a pravdivě ho zájemci popsat, často ví, proč se k nim ten který pes dostal...
A tak psa, který čůrá v bytě a vyje o samotě, rozhodně nedá do paneláku ( např.) Jestli ano, je skoro na 100% jasné, že se pes vrátí.
( Kolik se asi ocitne v útulku psů, kteří jsou sice zrzaví, ale jinak bez vady. Kvůli vzhledu psa nikdo nevrátí.).

pan Brouček
napsal(a):
S.eru vám na seznam !
napsal(a):
Svym zpusobem souhlasim.
Ale mate pocit, ze zrovna ty "nekolikrat vracene" psy, si vsichni lide brali ne/uvazene...?
Byli ne/pripraveni na psa celkove?
Nebo sehrala nakonec roli i jeho povaha?
A kdo za to tedy muze? Pes a jeho vzhled, nebo predstava lidi "o nem"?
Btw. Emoce jsou emoce. Budme za ne radi. Jinak bychom jeli podle seznamu "libi/nelibi" od rodicu, vladce, ci kdo vi koho...
Pod vlivem emocí klesá racionalita rozhodnutí.
Úvahy jestli to byly "všichni psi" a "všichni lidé" nedávají smysl, leda bychom se bavili o tom, že ty emoce jsou jediná příčina. To samozřejmě nejsou.

pan Brouček
napsal(a):
..já jse taková nedovti.pa a co to vlastně znamená to být u Vás na seznamu...

pan Brouček
napsal(a):
Teď úplně nerozumím.
...několika lidem jste napsal, že je máte na seznamu, tak bych ráda věděla co to znamená...

sisi58
napsal(a):
To znamená, že broukovi Broučkovi došly argumenty a přechází na vyhrožování.
...aha
napsal(a):
...aha
Je to seznam lidí na které věcně nereaguji. Mají problém s chápáním psaného textu či kauzalitou v diskusích, fabulují, uvádějí věci které jsem nikdy nenapsal, nebo mě třeba opakovaně napadají či zesměšňují moje jméno apod.
Jelikož mi bylo v minulosti vyčítáno, že na jejich posty nereaguji, tak v rámci korektnosti se snažím na jejich posty reagovat.
Nakonec se stačí podívat pár příspěvků nahoru, a je to naprosto zřejmé. Kolegyně to předvedla v praxi.

pan Brouček
napsal(a):
Je to seznam lidí na které věcně nereaguji. Mají problém s chápáním psaného textu či kauzalitou v diskusích, fabulují, uvádějí věci které jsem nikdy nenapsal, nebo mě třeba opakovaně napadají či zesměšňují moje jméno apod.
Jelikož mi bylo v minulosti vyčítáno, že na jejich posty nereaguji, tak v rámci korektnosti se snažím na jejich posty reagovat.
Nakonec se stačí podívat pár příspěvků nahoru, a je to naprosto zřejmé. Kolegyně to předvedla v praxi.
...děkuji za vysvětlení...

pan Brouček
napsal(a):
Pod vlivem emocí klesá racionalita rozhodnutí.
Úvahy jestli to byly "všichni psi" a "všichni lidé" nedávají smysl, leda bychom se bavili o tom, že ty emoce jsou jediná příčina. To samozřejmě nejsou.
...emoce s racionalitou dokazi pohoupat, ale pokud ma clovek "hlavu s mozkem" a opravdu vi co chce, tak slabemu vlnobiti nepodlehne.
Pokud jde o porizeni psa (stene?, z utulku?), zacit emoci (napr. barva, vzhled, velikost, povaha a storka u psa z utulku) je ok.
A koncit rozumem (zazemi, prostor, narocnost, zdravi, vek, pohlavi, srst...) je snad uplne v poradku.
Povaha se da predvidat, ale s jistotou nevite nic (ani u stenete, ani u psa z utulku).
Na zaklade ceho si psy vybirate trebas Vy?
Resp. predpokladam, ze jde o jedno plemeno. Proc zrovna to?
A na zaklade ceho jste schopni posoudit nove majitele a udat stenata?...jde to bez emoci?
sisi58
napsal(a):
Obávám se, že si nikdo z diskutujících nebude chtít přivlastnit titul "kolegyně pana Broučka". Taková čest!
Ach, ty vaše obavy...Vy se pořád něčeho obáváte...nestresujte se tím, že nikdo z diskutujících nebude či naopak bude něco chtít, tedy názory jiných a hlavně těmi, co vyjadřují odlišný pohled na svět než je Váš.
Pokud je ale Vaše sebeúcta podmíněna tím, co si o Vás myslí ostatní diskutující na víceméně anonymní diskuzi, někam si s tím zajděte - myslím k odbornému lékaři
Hezký den přeji

saola
napsal(a):
Ach, ty vaše obavy...Vy se pořád něčeho obáváte...nestresujte se tím, že nikdo z diskutujících nebude či naopak bude něco chtít, tedy názory jiných a hlavně těmi, co vyjadřují odlišný pohled na svět než je Váš.
Pokud je ale Vaše sebeúcta podmíněna tím, co si o Vás myslí ostatní diskutující na víceméně anonymní diskuzi, někam si s tím zajděte - myslím k odbornému lékaři
Hezký den přeji
Prostě Saola nemá Sisi ráda a nepochopila, že to byl vtip
Ale co, takhle po ránu, jedno oko přivřené, kafe nedopité A máme takové krásné ráno
(tedy u nás ).
saola
napsal(a):
Hezký den přeji
Víte saolo, jsme na diskuzi, mohu tedy vyjádřit svůj názor.
Ovšem posílat mě za to k lékaři, to už přeháníte.
Nejspíš se vám mé názory nelíbí. Mě vaše taky ne. Ale určitou úroveň příspěvků byste dodržovat mohla.
Až budu chtít znát váš názor na mé duševní zdraví, zeptám se vás v interní zprávě, a také kam mám jít, určitě mi dobře poradíte.
Zatím jsme na "psech", nikoli na diskuzi o duševním zdraví.
Já, na rozdíl od většiny diskutující, mám své pravé jméno ve vizitce. Vy tam máte 4 x saola. Tolik k anonymitě.
Nevadí mi odlišné názory. Vadí mi pitomé názory a ty pan Brouček většinou má.
Má sebeúcta je v pořádku. Mám ji už nějaká desetiletí a jsem s ní spokojená.
A vy se prosím řiďte svou radou o toleranci k názorům druhých. Děkuji vám. Zuzana Černá.
napsal(a):
Ale co, takhle po ránu, jedno oko přivřené, kafe nedopité A máme takové krásné ráno
(tedy u nás ).
Ano, vtip.
napsal(a):
(tedy u nás ).
Je chybou stavět to do roviny ráda/nerada, to s tím nemá co dělat. Jen máme odlišné názory na diskutované otázky. To snad není hřích...

saola
napsal(a):
Je chybou stavět to do roviny ráda/nerada, to s tím nemá co dělat. Jen máme odlišné názory na diskutované otázky. To snad není hřích...
"Obávám se, že si nikdo z diskutujících nebude chtít přivlastnit titul "kolegyně pana Broučka". Taková čest!"
Tohle je "názor", na který jste reagovala. Docela úsměvné.
saola
napsal(a):
Proč bych nemohla mít někoho ráda a někoho nerada? Přece nemůžete milovat všechny lidi na světě.
A opravdu není hřích mít jiný názor, je to diskuze. Ovšem osobní rady je lépe posílat do interní zprávy.
sisi58
napsal(a):
Proč bych nemohla mít někoho ráda a někoho nerada? Přece nemůžete milovat všechny lidi na světě.
A opravdu není hřích mít jiný názor, je to diskuze. Ovšem osobní rady je lépe posílat do interní zprávy.
Podle mě nelze o neznámých lidech z diskuze tvrdit, že je mám ráda nebo nerada. Mohu mi být sympatické něčí názory a postoje, nicméně pořád je to cizí člověk, o kterém vlatně nic nevím. V jistých ohledech mi mohou být blízké i názory masového vraha.
balisek
napsal(a):
Podle mě nelze o neznámých lidech z diskuze tvrdit, že je mám ráda nebo nerada. Mohu mi být sympatické něčí názory a postoje, nicméně pořád je to cizí člověk, o kterém vlatně nic nevím. V jistých ohledech mi mohou být blízké i názory masového vraha.
To máte pravdu.
Ráda/nerada jsem nemyslela lásku, jen prostě "ráda to čtu, ráda jdu ven, mám ráda když mrholí" a tak.

"Podle mě nelze o neznámých lidech z diskuze tvrdit..."
1.tvrdit lze cokoliv...
2. "mít rád" je subjektivní pocit a nikde není předepsáno, na jakém základě musí být založen...nehledě na to, že takový dlouhodobý písemný projev je dost vypovídající...
Beavis

XXX.XXX.26.159
Ahoj, mám v Mexiku také svého oblíbence, potřeboval bych info jak přivézt. Když byste se ozvala, to by bylo super. Díky, Matěj 608824806