Jack Russel teriér nebo stafordšírský bulteriér

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.5.2018 13:13
Kateřina Benadiková

XXX.XXX.237.66

Dobrý den, s přítelem bychom chtěli do bytu pejska a byly mi doporučený plemena Jack Russell teriér nebo stafordšírský bulteriér, můžete mi prosím ke každému plemeni napsat něco pro a proti?Moc dekuju :).

4.5.2018 13:29
kniga

XXX.XXX.159.111

Spíš napište jak si soužití se psem představujete. Co mu nabízíte a co od psa očekáváte.

4.5.2018 13:36
Kateřina Benadiková

XXX.XXX.187.243

Od pejska nic extra neočekávám, jen aby nestekal, a aby vydržel cca 10h doma sám ( když budem v práci) a pak už budem mít na něj v klidu čas. Chcem ho brát sebou k vodě a k jiným psům :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.5.2018 13:54

Kateřina Benadiková napsal(a):
Od pejska nic extra neočekávám, jen aby nestekal, a aby vydržel cca 10h doma sám ( když budem v práci) a pak už budem mít na něj v klidu čas. Chcem ho brát sebou k vodě a k jiným psům :).

Tak na tohle se nehodí ani jeden z kandidátů.

4.5.2018 13:56
Kateřina Benadiková

XXX.XXX.187.243

Důvod prosím?A jaké jiné by jste doporučili? :).

4.5.2018 13:57
macomb

XXX.XXX.99.24

Mě by zajímalo na základě čeho vám někdo doporučil zrovna tyhle dvě plemena.

4.5.2018 14:00
Kateřina Benadiková

XXX.XXX.187.243

Úplně sám by doma nebyl, máme už jednu malou fenku (11 let). Pejska chcem hlavně kvůli ní. Jde jen o to že se ráno kolem šesté vyvenci, pak jdem do práce ( přítel má dvanáctky, někdy čtyřiadvacet a někdy má zase pár dnů volno a já přicházím cca ve tri- čtyři hodiny domů) pak už by se vse točilo okolo něj :).

4.5.2018 14:04
Kateřina Benadiková

XXX.XXX.187.243

Bylo mi jich doporučeno více ale vzhledově se mi líbí tyto. Chovatelé kteří mají obě plemena mi říkají že jsou velmi podobné, jen staford prý moc nedává vedra. Pejska chcem brát na dovolený k vodě a do hor. Jediné co vyloženě potřebuju je aby vydrželi v bytě po dobu práce a aby tomu plemeni nevadila voda a děti ( což na to více vyhovuje prý staford- tolik neštěká a děti má rád a pokud vím tak voda mu taky nevadí).

4.5.2018 14:05
manitschka

XXX.XXX.35.124

Když se podíváte do starších diskuzí typu "jakého psa", najdete toho spoustu. Takže jen stručně - ani jeden z těchto psů se neobejde bez intenzivního vyžití a zábavy fyzické i psychické, obě plemena patří do ruky spíš někomu, kdo má se psy zkušenosti. Pokud se nebudete aktivnímu psu dostatečně věnovat (pro něj dostatečně, nikoli pro Vás), budete mít z bytu kůlničku na dříví a dost možná i problémy se sousedy. Kromě toho, deset hodin denně sám doma - to nejsou moc dobré podmínky pro žádného psa.

4.5.2018 14:18
Markéta80

XXX.XXX.176.2

a vy nevíte jakého chcete?Jaký se líbí vám?

4.5.2018 14:50
Kateřina Benadiková

XXX.XXX.205.226

O to se bát nemusíte, přítel má se psí opravdu velkou zkušenost a já trochu taky. Pejsek by sice byl doma max 10h sám ale bylo by to tak dvakrát do týdne, časem možná i třikrát ale více ne a navíc za cca 2-3 roky půjdem do baráku.
Mě se právě líbí oba, možná víc stafordšírský bulteriér akorát se bojím ze by s náma nevydržel celý dny venku :(
Potřebuju porovnat plemena, ne aby jste mi je vyvraceli, děkuju :)
Na pejska bude dost času ale prostě budou dny kdy ho tolik nebude ale no má snad každý ne?

4.5.2018 14:54

O to se bát nemusíte, přítel má se psí opravdu velkou zkušenost a já trochu taky. Pejsek by sice byl doma max 10h sám ale bylo by to tak dvakrát do týdne, časem možná i třikrát ale více ne a navíc za cca 2-3 roky půjdem do baráku.
Mě se právě líbí oba, možná víc stafordšírský bulteriér akorát se bojím ze by s náma nevydržel celý dny venku :(
Potřebuju porovnat plemena, ne aby jste mi je vyvraceli, děkuju :)
Na pejska bude dost času ale prostě budou dny kdy ho tolik nebude ale no má snad každý ne?

Stafbul venku fakt vydrží, ale vztah se psy bude horší. Máte ještě jiné kandidáty?

4.5.2018 14:57
Kateřina Benadiková

XXX.XXX.205.226

No pak ještě Jack Russell teriér nebo se mi celkem líbí malý knírač
Myslíte že když bude mezi více psi už od malá tak že si nezvykle?

4.5.2018 15:03

No pak ještě Jack Russell teriér nebo se mi celkem líbí malý knírač
Myslíte že když bude mezi více psi už od malá tak že si nezvykle?

Ten knírač by byl perfektní
Jinak nejde o to, že by si nezvyknul, ale jakmile dospěje, tak pes samec jiné psy samce a stejně tak fena feny nebude mít v lásce a bude na nich chtít při nejmenším pohonit triko, tzn zmuchlat do kuličky a není to hezký pohled, když tohle zkouší třeba na amerického staforda nebo dogu...

4.5.2018 15:08
Kateřina Benadiková

XXX.XXX.187.243

Dobře moc děkuju :).

4.5.2018 15:14

Dobře moc děkuju :).

Není zač a taky se knírači velmi dobře cvičí a netrpívají na žádné nemoci smajlík Přeji Vám šťastnou ruku ve výběru.

4.5.2018 15:20

Úplně sám by doma nebyl, máme už jednu malou fenku (11 let). Pejska chcem hlavně kvůli ní. Jde jen o to že se ráno kolem šesté vyvenci, pak jdem do práce ( přítel má dvanáctky, někdy čtyřiadvacet a někdy má zase pár dnů volno a já přicházím cca ve tri- čtyři hodiny domů) pak už by se vse točilo okolo něj :).

A fenka ho taky chce?

4.5.2018 15:21
Kateřina Benadiková

XXX.XXX.187.243

Já vím, knírače jsem měla po boku celé dětství a ještě jednoho stale mám ( u rodicu) ale má pro sebe obrovskou zahradu a je mu deset takže do bytu si ho vzít nemůžu :(.

4.5.2018 15:29
Markéta80

XXX.XXX.176.2

a ta malá fena je co za rasu? Jestli by raději neměla klid

4.5.2018 15:34
Kateřina Benadiková

XXX.XXX.187.243

Pražský krysařík ale je ji 11 a celý život je mezi více psi a je na ní vidět že je s nima ráda, jednou seyslim i rozlomila pro jiná štěňata. Budem si ji k sobě teprve brát od pritelovi mamky a chcem aby rovnou měla parťačku.

4.5.2018 15:35
Kateřina Benadiková

XXX.XXX.187.243

*Se myslím i rozkojila.

4.5.2018 15:48
burunduk

XXX.XXX.202.146

Já bych starou fenku nechala v klidu dožít, bez otravného štěněte kolem sebe.
No a k dotazu: dle Tvých informací bych nepořídila ani jedno plemeno ze dvou zmíněných.
Kloním se k tomu později zmíněnému knírači.

4.5.2018 15:49

Krysařik? Musím přiznat, ze rozdíly mezi plemeny neznám, ale abyste nedopadli takto:
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3466399/porvali-se-mi-psi-mezi-sebou-skoncilo-to-smrti#a3467413.

4.5.2018 15:50
Markéta80

XXX.XXX.176.2

krysařík jo, no tak to taky pro ní může mít dost blbý konec . My brali mladší fenu ke starší když měla skoro 2 roky a ted bude štěně k feně 3r a 5m a mladší bude mít 2 roky v září. ale vše malá plemena, k pidi psovi velkého psa fakt ne

4.5.2018 16:05
Forester

XXX.XXX.42.201

Pražský krysařík ale je ji 11 a celý život je mezi více psi a je na ní vidět že je s nima ráda, jednou seyslim i rozlomila pro jiná štěňata. Budem si ji k sobě teprve brát od pritelovi mamky a chcem aby rovnou měla parťačku.

Ja psy typu bull miluju, jsou velmi kontaktni, miluji lidi, jsou vitaci, moc neštěkaj, někdy jsou za klauny, maji figuru pana psa. A tady bych se o tu krysařičku bál-až by stafik trochu poporostl, mohl by ji až nebudete doma ubližit, ane ne záměrně, ale svou prudkosti při hře, vahou, robustnosti. Jeckraslik-no prostě teriér, torpédo, pytel blech tolik hodin bez "dozoru", no nevim...A popere se taky s gustem, štěkaj fest.Ja vím, že toho knírace màte vice okoukaného, taky je uštěkanější, ale pro Vás i pro pejsky myslím nejschůdnější volba. Vydržet několik hodin o samotě, čistotnosti, snášenlivosti s jinymi tvory atd. je třeba naučit každého psa, ale to asi znáte

4.5.2018 17:20
impact

XXX.XXX.195.92

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Stafbul venku fakt vydrží, ale vztah se psy bude horší. Máte ještě jiné kandidáty?

No že vydrží bych tak úplně netvrdila. Když se podívám tejden zpátky, kdy se ten můj v tom horku vyvrátil...

4.5.2018 20:56
Kateřina Benadiková

XXX.XXX.205.226

Všem moc děkuju :) jen jediné co chci vyvrátit jsou názory na pražského krysarika. S ní máme velké zkušenosti. Přítel měl psi u nich vycvičený tak že ani dobrman ani boxer si na ni nedovolili, je tam panem všech takže toho se opravdu moc nebojim :).

4.5.2018 20:58
Kateřina Benadiková

XXX.XXX.205.226

Chtěla jsem jen názory na plemena takže těm co něco napsali k plemeni moc moc moc děkuju :) :D.

4.5.2018 21:02

Forester má pravdu. Malí stafíci si kolikrát hrají až brutálně, drobnějším psům dokáží nevědomky ublížit. To krysařici opravdu nedělejte, nemusela by to přežít.

4.5.2018 21:09
rapotacka11

XXX.XXX.32.249

Forester má pravdu. Malí stafíci si kolikrát hrají až brutálně, drobnějším psům dokáží nevědomky ublížit. To krysařici opravdu nedělejte, nemusela by to přežít.

Kačka ví svoje.

4.5.2018 21:45
Kateřina Benadiková

XXX.XXX.205.226

Nechte si ty rejpavi kecy rapotacka11

A ano normálně bych na vás dala, taky bych ten názor měla, ale přítel si zrovna tímto je jistý, ta fenka žije s více psi, i bojovými a je tam skoro králem :) takže to nechávám na pritelovi :). Jinak váš názor chápu, kdybych to neviděla, taky bych nevěřila :)ale hlavně jsem se k tomuto ani nechtěla dostat, jen jsem se ptala jaký pes je lepší do bytu, o nic jiného mi nešlo. Bohužel se to pak dostalo dál...

4.5.2018 21:52

Já se nebudu vyjadřovat k plemeni ( jak jste chtěla ), jen se zeptám : Ta 11ti letá krysařička je zvyklá ve svém nynějším domově na 10 hodin samoty a nevenčení ? Nebo ji to budete na stará kolena učit ?
( Nechci rýpat, ptám se docela vážně ).

4.5.2018 21:58
Kateřina Benadiková

XXX.XXX.205.226

Výjimečně i jo, ale většinou min ( u nás to teď bude maximálně 9h 2x do týdne, ale radši jsem psala více, nečekala jsem takovou zpoust ale to je už fuk), samozřejmě kdyby to nešlo, vrátí se domů, chcem to jen zkusit ale chtěli jsme jí pomoct i tím že by měla kamarádku, kdyby to nakonec nešlo tak bychom tu měli aspoň stendo. Může vám to přijít divný ale přítel k ní má opravdu hluboký vztah takže to chcem aspoň zkusit.

4.5.2018 22:00
Kateřina Benadiková

XXX.XXX.205.226

Ale toto bychom tu opravdu řešit neměli, jestli někdo napíše k věci budu ráda :).

4.5.2018 22:10

Výjimečně i jo, ale většinou min ( u nás to teď bude maximálně 9h 2x do týdne, ale radši jsem psala více, nečekala jsem takovou zpoust ale to je už fuk), samozřejmě kdyby to nešlo, vrátí se domů, chcem to jen zkusit ale chtěli jsme jí pomoct i tím že by měla kamarádku, kdyby to nakonec nešlo tak bychom tu měli aspoň stendo. Může vám to přijít divný ale přítel k ní má opravdu hluboký vztah takže to chcem aspoň zkusit.

Děkuju za odpověď. To, že k ní má vztah a rád by si ji od rodičů vzal, se mi divné nezdá. Také mám syna smajlík.
Třeba dejte časem vědět, jestli se vám přesídlení fenky podařilo.
A jestli jsme se odchýlili od vaší otázky - tak se omlouvám, ale to je tak nějak bžné, někdy to skončí i úplně jinde.
Ze jmenovaných plemen se mi zdá safbul nejklidnější, ale zas tak moc jich neznám.

4.5.2018 22:16
Kateřina Benadiková

XXX.XXX.205.226

Dobře moc děkuju :), vaše otázka mi zrovna nevadila, spíš mi šlo o to když se ptám na povahy plemen a lidí mi je začnou rozmlouvat nebo začnou rejpat :( někdo mi psal o svůj názor a to mi taky nevadí, vadí mi jen lidi kteří to odseknou a nic jiného je nezajímá :(.

4.5.2018 22:19

A ano normálně bych na vás dala, taky bych ten názor měla, ale přítel si zrovna tímto je jistý, ta fenka žije s více psi, i bojovými a je tam skoro králem :) takže to nechávám na pritelovi :). Jinak váš názor chápu, kdybych to neviděla, taky bych nevěřila :)ale hlavně jsem se k tomuto ani nechtěla dostat, jen jsem se ptala jaký pes je lepší do bytu, o nic jiného mi nešlo. Bohužel se to pak dostalo dál...

Jenže štěně je štěně. Zažila jste někdy malé stafíky? Jak po sobě dupou (tank hadr) a jak se hryžou? S kryskou a navíc seniorkou byste je nemohli nechat bez dohledu ani omylem.

4.5.2018 22:21
Kateřina Benadiková

XXX.XXX.205.226

Samozřejmě to nebudu řešit jen tu, zjistila bych si i jiné info, chci jít i za chovateli a td... Tady jsem jen chtěla vědět názory na jednotlivá plemena.

4.5.2018 22:27

Děkuju za odpověď. To, že k ní má vztah a rád by si ji od rodičů vzal, se mi divné nezdá. Také mám syna smajlík.
Třeba dejte časem vědět, jestli se vám přesídlení fenky podařilo.
A jestli jsme se odchýlili od vaší otázky - tak se omlouvám, ale to je tak nějak bžné, někdy to skončí i úplně jinde.
Ze jmenovaných plemen se mi zdá safbul nejklidnější, ale zas tak moc jich neznám.

Ori, nic proti, ale nejklidnější? Ten pytel blech, který se nikdy nezastaví? Plus jejich bullovský styl hry? Měla byste jich poznat více, abyste tuhle svou větu mohla potvrdit, res vyvrátit

4.5.2018 22:51

Ori, nic proti, ale nejklidnější? Ten pytel blech, který se nikdy nezastaví? Plus jejich bullovský styl hry? Měla byste jich poznat více, abyste tuhle svou větu mohla potvrdit, res vyvrátit

Znám spíše pittbully.
Moje fenka si s jednou krizenkou pittbulla hraje pravidelně a fakt to je dost drsný.
Když bylo mé aussici přibližně 2-3mesice tak při prvním setkáním ji pittbulla jak sumo zápasník prevalila na zem vůbec chudinka (aussice) nezaregistrovala co to se děje. Idyz... jo jednoho stafbulla měli sousedé ten byl to samý akorát si hráli když bylo čubě 1-1,5 roku.
K malemu psu kor takové "srnce" bych stafa nebrala.
A co knírač?

5.5.2018 05:48
Forester

XXX.XXX.42.201

Já chápu, že chcete vaší fence krysaříka zlepšit na stáří kvalitu života a věřím, že i mezi většími psy se umí pohybovat a váš přítel to má zmáknuté a dokàže to usměrňovat.Uvédomte si ale, že jak sama píšete-u toho několik hodin nikdo nebude. Stafík, ktery bude vážit mnohonásobně více, pro ni bude jak urvanej vagón a to doslova!Jedna s jejich her například je, že začnou lítat kolem, pak si to namíří k psimu kamarádovi av plné rychlosti to do něj naperou. Nepřibrzdí, o píď neuhnou.Je to strašná rána a neustoji to mnohem větší psi.Když se druhy pes válí v kotrmelcích, maj z toho bžundu a ješté po něm hopsaj. Mezi buliky i stafbuliky se pohybuji dlouho a jini psi tyhle jejich libůstky nechápou a moc o hru s nimi nestojí, byvá to dosti nerovný "souboj" a když si představím(v rodině jednoho krysaříka máme)"sílu" jejich kostí, páteře, věk té vaší fenky, pardon, ale pro ni by to byla spíše medvědí služba. A bulové si hraji do pozdního věku, i když té bouřlivosti časem trochu ubude. Já, pokud mohu, bych se přimlouval za toho knírače.

5.5.2018 06:46

..předpokládám, že ale nikdy nebyla s nimi o samotě a bez dohledu...mám papillona a když potkáme stafbuličku známého - opravdu skvělý mazel - cvičí s ní, dělá canisterapii, tak prostě oba trneme aby nebyl malér, ona tak všechny psy miluje, lehá si na záda, nechá se muchlovat, ALE KDYŽ SE ROZDOVÁDÍ, tak je to prostě tank...

5.5.2018 09:36
Kateřina Benadiková

XXX.XXX.205.226

Byla s nimi osamote.Vsechny vaše obavy chápu a beru na vědomí, ale o tomto jsem se tu vůbec bavit nechtěla a psala jsem to už několikrát...

5.5.2018 09:48
Terven

XXX.XXX.110.147

..předpokládám, že ale nikdy nebyla s nimi o samotě a bez dohledu...mám papillona a když potkáme stafbuličku známého - opravdu skvělý mazel - cvičí s ní, dělá canisterapii, tak prostě oba trneme aby nebyl malér, ona tak všechny psy miluje, lehá si na záda, nechá se muchlovat, ALE KDYŽ SE ROZDOVÁDÍ, tak je to prostě tank...

Tak nějak...kolem nás bydlí vícero stafbullů, moje fena je moc nemusí, dost se jich bojí, ne snad proto, že by byli "bojoví", ale proto, že jsou to takové přátelské rozdováděné tanky, hlavně ti mladší.
Pamatuju si jedno extrémně přátelské půlroční štěně, ze kterého byla úplně zoufalá a nepamatuju se, že by se někdy nějakého psa bála víc. A to si štěňátko fakt jenom hrálo...
Jednu fenku SBT, už v letech, má ale ráda, zná ji od svých 4 měsíců, té se nebojí, necháváme je spolu volně. Ale taky jsme jako ostříži, protože ten nepoměr sil tu prostě je - a to moje fena má 7 kg, čili do krysaříka daleko.

5.5.2018 09:49

Byla s nimi osamote.Vsechny vaše obavy chápu a beru na vědomí, ale o tomto jsem se tu vůbec bavit nechtěla a psala jsem to už několikrát...

...psala jste o Vaší fence - tedy napsal jsem svůj názor...navíc ani jedno plemeno pro Vás opravdu není vhodné...obě potřebují velké vyžití a to jak hlavu, tak tělem...

5.5.2018 09:54

Terven napsal(a):
Tak nějak...kolem nás bydlí vícero stafbullů, moje fena je moc nemusí, dost se jich bojí, ne snad proto, že by byli "bojoví", ale proto, že jsou to takové přátelské rozdováděné tanky, hlavně ti mladší.
Pamatuju si jedno extrémně přátelské půlroční štěně, ze kterého byla úplně zoufalá a nepamatuju se, že by se někdy nějakého psa bála víc. A to si štěňátko fakt jenom hrálo...
Jednu fenku SBT, už v letech, má ale ráda, zná ji od svých 4 měsíců, té se nebojí, necháváme je spolu volně. Ale taky jsme jako ostříži, protože ten nepoměr sil tu prostě je - a to moje fena má 7 kg, čili do krysaříka daleko.

...pán onoho stafbulíčka sám přiznal. že moc psích kamarádů nemají a když už, tak se rekrutují právě z řad stejného plemene, rotvíků, dogy - prostě psů, kteří tu jejíživelnost jsou schopni ustát...pravdou je, že i když je tahle fenka rozdováděná tak se mně s ní špatně mazlilo, prostě je to opravdu buldozer...

5.5.2018 10:21

Jenže právě o tom byste měla přemýšlet především.

5.5.2018 10:46
Kateřina Benadiková

XXX.XXX.205.226

Známe více lidí co mají stavbulla a třeba čivavu a stavbull je vycviceny tak aby "poslouchal" čivavu... Víc k tomu nemám co dodat a naposledy děkuji těm kteří napsali něco na moji otázku.. Ale budu se radši informovat jinde... Už sem nic prosím nepište, leda kdyby s přišel někdo novej a psal by k věci! Dekuju.

5.5.2018 10:51

Známe více lidí co mají stavbulla a třeba čivavu a stavbull je vycviceny tak aby "poslouchal" čivavu... Víc k tomu nemám co dodat a naposledy děkuji těm kteří napsali něco na moji otázku.. Ale budu se radši informovat jinde... Už sem nic prosím nepište, leda kdyby s přišel někdo novej a psal by k věci! Dekuju.

Je to diskuse prostě se diskutuje.

5.5.2018 11:01
Kateřina Benadiková

XXX.XXX.205.226

Ale ne k veci.

5.5.2018 11:03

Ale ne k veci.

Naopak tady byli užitečné informace, co se nad tím zamyslet?

5.5.2018 11:05
Kateřina Benadiková

XXX.XXX.205.226

Ale jsou to informace které vím a které mám v mnoha případech vyloučené, tam jde hodně o přístup a o vychovu.

5.5.2018 11:08

Ale ne k veci.

..a co nebylo k věci...bylo tady zodpovězeno všechno - proč ne obě plemena a i co se může stát Vaší starší psici...a doporučení jaké plemeno by pasovalo do Vašich podmínek, které mu můžete nabídnout...

5.5.2018 11:13

Snad si nemyslíte, že si poiřídíte stafbula či obecně štěně, a to bude od první minuty "vycvičené tak, aby poslouchalo čivavu"?

Napsat vám, abyste přemýšlela/přemýšleli, jaké bude soužití temperamentního štěněte, ať stafbula nebo JRT, a křehké starší fenky pražského krysaříka, je sakra k věci.

5.5.2018 11:14
Ebi

XXX.XXX.104.139

Jenže vy nebudete mít vycvičeného bulla, vy budete mít štěně, bála bych se že než ho vycvičíte do přijatelného stavu, může čivavce svými hrami ublížit.
Nevím, proč tohle nechcete vzít na vědomí.

Mám jezevčíky, obě mé děti mají shodou okolností belgické ovčáky a i když jezevčíci nejsou zase nějaká tintínka, fakt se při hrách bojím aby jim velcí neudělali něco s páteří, protože když se rozdovádí je to smršť, a to si nedovedu představit bulla jako tank.

A to je věc na kterou vás všiíchni upozorňují a na kterou nechcete brát zřetel.

5.5.2018 11:17

k věci !
známá má smečku:
krysařička, pitbullka, dva kříženci čuvače a NO, fenka NO
nikdo není vycvičený, aby poslouchal kterého psa, psi spí spolu v jednom pokoji, jí spolu, venku to je tak - stačí se podívat a psi jdou za tu 55kg holku

proč to jde ? tahle holka se neptá, co pořídit.

5.5.2018 11:18
rapotacka11

XXX.XXX.32.249

Pořiďte si co chcete.
Ale proč u toho musí asistovat malá, stará kryska ?
Když nový pes nemůže být ve stejné váhové kategorii,
nechte starého kde je.

Úplně sám by doma nebyl, máme už jednu malou fenku (11 let).
Pejska chcem hlavně kvůli ní.

Psi nejsou děti, nepotřebují vždy "kamaráda".

5.5.2018 11:43

tak úvodní zadání se sice tváří jako otázka : "napište PRO a PROTI", ale ono to je jenom skrytá výzva "potvrďte mi moje rozhodnutí"...

a vy furt že tohle a támhleto...no...

5.5.2018 12:28
kniga

XXX.XXX.159.111

Takze k plemenum:

U kazdeho psa je jista mira rizika, ze se nebude kamaradit v dospelosti s osttnimi, zejmena stejneho pohlavi. Jen se ta mira rizika lisi, u tzv. Bull a tam stafbulik patri je to riziko pomerne hodne vysoke. Pravdepodobnost je v nejlepsim pripade 50na 50. Dle meho nazoru, toho co jsem za stafbuliky videla. Treba pro mne je to prilis velke riziko. Chci psa co se kamaradi i se stejnym pohlavim a tak bych do nej nikdy nesla. Navic je tam dost zdravotnich potizi.

5.5.2018 12:44
Kateřina Benadiková

XXX.XXX.205.226

Ale bylo tu zodpovězení to na co jsem se neptala! Já jen chtěla popis plemen!

5.5.2018 12:58
Kateřina Benadiková

XXX.XXX.205.226

Myslím si, že tu nejste dobře. Pokud není po vašem, tak se urazite a napíšete : tak si pořiďte, co chcete?! Toto měla být pouze ráda od Vás, a ne, že jste snědla všechnu moudrost a kdo to neudělá po vašem, tak je to špatně. Tu nasi podle vás "krysou" si budeme brát do bytu, a jelikož žila celý život min. Se třemi psi, nechtěla jsem ji najednou dat do cizího prostředí samotnou. A proto jsme chtěli POUZE prokonzultovat, které plemeno k ní nejlíp dat. A nevidím problém, když si stavbula porušíme a od štěněte budou chodit spolu, aby si na sebe nezvykli. A od toho je tam přítel, aby to To štěně naučil. A nebojte se, "kryska" by si toho medvěda zkroutila úplně s přehledem. Takže děkuji, ale v dalších dnech se poradím s někým, kdo umí přijmout jiný názor.

5.5.2018 13:03
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Myslím si, že tu nejste dobře. Pokud není po vašem, tak se urazite a napíšete : tak si pořiďte, co chcete?! Toto měla být pouze ráda od Vás, a ne, že jste snědla všechnu moudrost a kdo to neudělá po vašem, tak je to špatně. Tu nasi podle vás "krysou" si budeme brát do bytu, a jelikož žila celý život min. Se třemi psi, nechtěla jsem ji najednou dat do cizího prostředí samotnou. A proto jsme chtěli POUZE prokonzultovat, které plemeno k ní nejlíp dat. A nevidím problém, když si stavbula porušíme a od štěněte budou chodit spolu, aby si na sebe nezvykli. A od toho je tam přítel, aby to To štěně naučil. A nebojte se, "kryska" by si toho medvěda zkroutila úplně s přehledem. Takže děkuji, ale v dalších dnech se poradím s někým, kdo umí přijmout jiný názor.

jo ta si ho zkrotí do chvíle než v zápalu hra na ní skočí. Vždy je lepší vybírat psy podobné velikosti. Pak už totiž bude na cokoliv pozdě, štěnata jsou divoká a krysařík bude tak jedině pro něj hračka. Chudák ta stará fena, tohle si ve skrytu duše asi nepřeje

5.5.2018 13:07
Kateřina Benadiková

XXX.XXX.205.226

Nebudeme tohle dál rozebírat. Stavbull není až zas tak velikej ani těžkej, chodila se mnou na procházky s dobrmana a zlatýma retrivrama a myslíte si, že na ni nikdy neskočil? Tím bych to uzavřel. Děkuju za reakce ale tady jsem bohužel nepochodila.

5.5.2018 13:20
Forester

XXX.XXX.42.201

k věci !
známá má smečku:
krysařička, pitbullka, dva kříženci čuvače a NO, fenka NO
nikdo není vycvičený, aby poslouchal kterého psa, psi spí spolu v jednom pokoji, jí spolu, venku to je tak - stačí se podívat a psi jdou za tu 55kg holku

proč to jde ? tahle holka se neptá, co pořídit.

megí, ale tahle Vaše známá asi nebývá 12 hodin mimo smečku, i když to prý nemá být každý den.

5.5.2018 13:26
Forester

XXX.XXX.42.201

Popis plemene naleznete v jeho standartu, chov.klubu, stránkach chov. stanic...

5.5.2018 13:41
kniga

XXX.XXX.72.122

Takze chcete stafbulla, tak co resite?
Na jakekoliv pripominky reagujete, ze to zvladnete, tak oc vam jde? Nevidite duvod proc by si nezvykli? Spousta lidi ten problem vidi. Uprime jedu si zitra pro stene, knirace, i ja mam obavy jak si sedne s fenou co mam doma, a to byla fenka zvykla a mela do ledna partacku. Je tu daleko mensi mira rizika nez u bull psa, ale mam vymysleno jak to budu delat, kdyz to nebude klapat. Stene mozna neco naucite, ale stejne si bude divoce hrat a na krysaricka muze skocit taky jen jednou a bude hotovo. Budete je delit v dobe vasi nepritomnosti?

Po psu chcete jen spolecnika, nenabizite mu zadne poradne vyziti a chcete plemena s vyssi mirou temperamentu. Zamyslete se nad tim!

Povaha Jacka? Oteckovi se libil tak jsem mu povykladala co o nich vim, Znam majitele, kter jsou z nich nadseni a i majitele, kteri jsou z nej zoufali. Je to velmi zivy a aktivni pes, ktery v pripade nevyziti (a prochazka ho fakt nunavi a nezamestna) dokaze i pres svoji velikost dokonale zdemolovat byt. okamzite ho chut do jacka presla.

5.5.2018 18:47
impact

XXX.XXX.63.89

kniga napsal(a):
Takze k plemenum:

U kazdeho psa je jista mira rizika, ze se nebude kamaradit v dospelosti s osttnimi, zejmena stejneho pohlavi. Jen se ta mira rizika lisi, u tzv. Bull a tam stafbulik patri je to riziko pomerne hodne vysoke. Pravdepodobnost je v nejlepsim pripade 50na 50. Dle meho nazoru, toho co jsem za stafbuliky videla. Treba pro mne je to prilis velke riziko. Chci psa co se kamaradi i se stejnym pohlavim a tak bych do nej nikdy nesla. Navic je tam dost zdravotnich potizi.

Muzu se zeptat na ty zdravotni potize, co by je mely provazet? Jake konkretne?

5.5.2018 19:15
Forester

XXX.XXX.42.201

impact napsal(a):

Já myslím, že stafici jsou na tom zdravotně poměrně dobře, ve srovnání třeba s bratránkem bulíkem. Hlídaj se u nich geneticky dané choroby L2-HGA a HC. Trochu zlobí Demodikóza, někdy srdíčko.

5.5.2018 19:26

Forester napsal(a):
Já myslím, že stafici jsou na tom zdravotně poměrně dobře, ve srovnání třeba s bratránkem bulíkem. Hlídaj se u nich geneticky dané choroby L2-HGA a HC. Trochu zlobí Demodikóza, někdy srdíčko.

Ještě alergie.

5.5.2018 20:07

Popis plemen si můžete najít v atlasu plemen psů, To je kniha,. Nebo na netu. To vám tu nikdo vypisovat nemusí Snad si dokážete najít standardy plemen, když umíte napsat na ifaunu...

5.5.2018 20:09
Forester

XXX.XXX.42.201

Ještě alergie.

Ano, ale to trapí hodně plemen

5.5.2018 21:03
kniga

XXX.XXX.159.111

impact napsal(a):

Ze stafbuliku co znam je tak tretina kardiaku. A taky hodne casto demikoza.
Mozna se pletu, ale ja je ve skatulce zdrave llemeno proste nemam.

6.5.2018 01:39

Stafbulíka mám, nedovedu si představit, že bude deset hodin sám doma. Napsala jste "Chcem ho brát sebou k vodě a k jiným psům :).". Už to je na doporučení jiného plemene. Může se stát, že zrovna ten váš bude kámoš se psy, ale spíš ne. Ten můj byl do 1 roku absolutně v pohodě, no a pak týden před jeho 1 rokem vystartoval po rotvici a už to jelo. Nesnese žádného psa, jen bišonka rodičů. Jak vám to tu několikrát ostatní psali, není moc pěkný vidět když to v plné palbě napere do malého a ten koulí sudy přes půl zahrady, je to jejich hra. Nenechávám ho si s ním hrát, ono když je to chytne, tak ho jen slovem kolikrát člověk nezastaví. Žijem v jednom baráku, jsou spolu furt, ale i přesto jsem ve střehu a nenechávám je spolu samotný na delší dobu. Starej bišon si ho chtěl taky vychovat, dvakrát jsem mu ho tahala z huby, bylo to jen varovný, nic mu neudělal, ani šrámek, ale pěkný to rozhodně nebylo, no a jak by to dopadlo, kdyby nebyl nikdo doma. A on tam ten nepoměr velikostí je, minimálně si prohlídněte jejich dřžtičky. Příjde mi trošku naivní spoléhat na to, že si vaše stará krysaříková stoprocentně poradí, ale třeba se pletu. Oni to jsou fakt torpéda a dost dlouho trvá něž si uvědomí svojí sílu stisku a naučí se byt opatrní. Já byla v zápalu hry kousnutá snad všude, ale rozhodně bych byla radši za kousance od bišona smajlík Ona by asi vaše fenka moc neocenila nálety, kdy do ní štípe z každý strany, pro ně sranda. Jsou to zlatí psi, ale jak už bylo psáno, potřebují vyžití, unavit hlavu. Ten můj je extra hyperaktivní hovádko a jeho štěněcí a pubertální období bylo spíš takové peklo, teď ve třech letech už jen peklíčko smajlík. Ten můj teda doma nikdy nic nezničil, ale já ho mám s sebou i v práci a celej den je většinu času se mnou a když je sám, tak je naučenej lehnout a spát, ale neni nikdy dlouho sám, Najděte si fotky co z nudy, nebo ve štěněcím období dokážou. Strhaný lino, vykousaná díra do zdi, do stolu atd. Už jste asi rozhodnutý, tak ať víte jak to taky může být. Já bych dopřála fence klidný bezstarostný dožití, nebo parťáka jiného ražení. A ještě jedna věc, slušný lovecký pudy. Hodně štěstí v rozhodování.

6.5.2018 12:00
noemi

XXX.XXX.64.236

Obe rasy jsou "nerizene strely", ktere bez dostatku pohybu a vyziti, budou demolovat byt. S Vasi predstavou 10 hodin doma sam nejak nechapu, k cemu psa vlastne chcete mit.

6.5.2018 15:32

noemi napsal(a):
Obe rasy jsou "nerizene strely", ktere bez dostatku pohybu a vyziti, budou demolovat byt. S Vasi predstavou 10 hodin doma sam nejak nechapu, k cemu psa vlastne chcete mit.

Pochopila jsem to tak, že si chtějí vzít k sobě od rodičů starší krysařičku. A protože je zvyklá na psy, nechtějí, aby byla sama. Možná by rda zůstala středem pozornosti jako jedináček, nebo by uvítala společnost klidnějšího ( třeba odloženého pejska ). Ale to od nás zadavatelka nechce slyšet.
Nevím, jestli spoléhá na to, že jim vychovaná krysařička vychová štěně ? Ale asi by se měla opravdu zamyslet nad výběrem plemene.
BtW. : Sypu si popel na hlavu, netušila jsem, že stafbulové jsou taková torpéda. Ti, co znám jsou zlatíčka - asi vyjímky.

6.5.2018 17:20
noemi

XXX.XXX.64.236

Staci si na fb najit videjka s nevinnymi výrazy u rozkousanych sedacek .
Mne v posledni dobe udivuje spíše jina věc. Dotyčny se ptá, každý trošku zkuseny pejskar ji poradi to, co nechce slyšet a v tu ránu kupa sebevědomí od zadavatele...boze, proč se tedy dotazuje a nepohleda si informace o těchto plemenech na netu sam? Staci zadat standard plemene...Aha, nemá cas protoze je 10 hodin a práci...a psa si naprogramuje jako pracku s casovym odložením .

..

6.5.2018 18:44

noemi napsal(a):
Staci si na fb najit videjka s nevinnymi výrazy u rozkousanych sedacek .
Mne v posledni dobe udivuje spíše jina věc. Dotyčny se ptá, každý trošku zkuseny pejskar ji poradi to, co nechce slyšet a v tu ránu kupa sebevědomí od zadavatele...boze, proč se tedy dotazuje a nepohleda si informace o těchto plemenech na netu sam? Staci zadat standard plemene...Aha, nemá cas protoze je 10 hodin a práci...a psa si naprogramuje jako pracku s casovym odložením .

..

Když někdo něco chce, způsob si vždycky najde a ten někdo nepíše na ifaunu ve stylu "najdi mi to ty jsem línej si to hledat" ale hledá informace k dané věci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík