Uživatel s deaktivovaným účtem

Nera
napsal(a):
Zajímalo by mě, jaký máte názor na uvazování psů třeba u supermarketů?
...dříve před léty velké psy bez jakýchkoli problémů ze strany psa i kolemjdoucích a malé psy nikdy anebo tak abych opravdu byla na dohled a nadosah...
Nikdy a je to totál nezodpovědnost. Když pominu riziko krádeže, tak nikdy člověk neví, co kdo může psovi venku udělat. Od opravdu zlých lidí, kteří chtějí psovi vědomě ublížit, až po extra dotěrné děti, které budou psa otravovat tak dlouho, až se pes ohradí a samozřejmě to bude prezentováno jako jeho vina. Něco jiného je krám na vsi, kde nikdo nechodí a pes je uvázán de facto deset kroků od vás a celou dobu na něj vidíte.

nikdy.
janaa
napsal(a):
Nikdy a je to totál nezodpovědnost. Když pominu riziko krádeže, tak nikdy člověk neví, co kdo může psovi venku udělat. Od opravdu zlých lidí, kteří chtějí psovi vědomě ublížit, až po extra dotěrné děti, které budou psa otravovat tak dlouho, až se pes ohradí a samozřejmě to bude prezentováno jako jeho vina. Něco jiného je krám na vsi, kde nikdo nechodí a pes je uvázán de facto deset kroků od vás a celou dobu na něj vidíte.
Souhlasím s vámi. Taky je to dost neohleduplné vůči psovi, který musí být dost vystresovaný, když ho jeho jediný páníček uváže (někdy i na hodinu, když je moc lidí) a pes nemá jistotu, jestli se vůbec ještě vrátí. Lepší jít si nakoupit, pes počká chvilku doma a pak se s ním jít projít. To vití a naříkání, co často slyším u uvázaných psů je fakt smutné.
Nikdy! Dokonce tu snad loni byl případ nějakého corgiho, co ho někdo něčím fakt hrubě dobil. Nevím, jestli byl přímo paní odsud nebo to měla jen zprostředkované...
O menšího psa bych se bála, že mu někdo něco fakt udělá, u většího bych se naopak bála, že ho někdo bude otravovat tak dlouho, až udělá něco on. V případě, že by měl pes koš, by mě zase znervozňovali potenciální kolemjdoucí velcí psi... Prostě ne, je tam až moc možností, které končí blbě.

Nera
napsal(a):
Tím máte na mysli, že velkým psům to nevadilo, ale malým ano?
..ne, velký by se bývali byli ukrást nenechali

Nera
napsal(a):
Souhlasím s vámi. Taky je to dost neohleduplné vůči psovi, který musí být dost vystresovaný, když ho jeho jediný páníček uváže (někdy i na hodinu, když je moc lidí) a pes nemá jistotu, jestli se vůbec ještě vrátí. Lepší jít si nakoupit, pes počká chvilku doma a pak se s ním jít projít. To vití a naříkání, co často slyším u uvázaných psů je fakt smutné.
...no já uvazovala velké psy před léty, kdy byla ta situace trochu jiná - dnes už bych si asi nedovolila uvázat ani toho velkého psa a navíc jednalo se třeba o skáknutí si pro zapomenuté koření apod. kdy pes byl uvázán pár minut a brala jsem ho s sebou aby se proběhl cestou do krámu i zpět a navíc nejednalo se o žádný velký market typu Tesco, globus a podobně...na druhou stranu pakliže b tam pes štěkal, tak bych si to nedovolila s ohledem na ostatní - mně také vadí když nakupuje a půl hodin tam slyším psa vyvádět jako by ho na vidle bral...
Atheira
napsal(a):
Nikdy! Dokonce tu snad loni byl případ nějakého corgiho, co ho někdo něčím fakt hrubě dobil. Nevím, jestli byl přímo paní odsud nebo to měla jen zprostředkované...
O menšího psa bych se bála, že mu někdo něco fakt udělá, u většího bych se naopak bála, že ho někdo bude otravovat tak dlouho, až udělá něco on. V případě, že by měl pes koš, by mě zase znervozňovali potenciální kolemjdoucí velcí psi... Prostě ne, je tam až moc možností, které končí blbě.
Nedávno se zase v Mladé Boleslavi stalo, že nějaký muž u supermarketu zaživa vykuchal psa.. Prostě je to nesmysl, když víme, co chodí po světě za lidi.

napsal(a):
...no já uvazovala velké psy před léty, kdy byla ta situace trochu jiná - dnes už bych si asi nedovolila uvázat ani toho velkého psa a navíc jednalo se třeba o skáknutí si pro zapomenuté koření apod. kdy pes byl uvázán pár minut a brala jsem ho s sebou aby se proběhl cestou do krámu i zpět a navíc nejednalo se o žádný velký market typu Tesco, globus a podobně...na druhou stranu pakliže b tam pes štěkal, tak bych si to nedovolila s ohledem na ostatní - mně také vadí když nakupuje a půl hodin tam slyším psa vyvádět jako by ho na vidle bral...
..omlouvám se za překlepy, jsem po noční...
napsal(a):
Jasné, to se dá pochopit..Šup do obchodu a zpátky. Ale hodinové nákupy? Ne.. To už bych šla raději s někým a psa zatím pohlídala venku.

u supermarketu ne. před večerkou nebo coopem na vsi, proč ne.
Psa jsem běžně nechávala u večerky v centru města, na psa jsem vždy viděla, byla jsme jen pár kroků od něj a vždy jsem tam byla tak maximálně 3 minuty.
Párkrát jsem ho uvázala i u supermarketu, ale opravdu, když nebylo zbytí a potřebovala jsem nutně pro jednu věc, na normální nákup, který trvá dýl jak pět minut bych ho venku nenechala.

Dřív jsem psy u menších obchodů nechávala navolno - povel lehni, zůstaň. Samozřejmě, že povely museli znát a musela jsem mít ověřeno, že vydrží v dané poloze.
Dnes tak vycvičeného psa nemám, a uvazovat psa nikde nebudu. Je to pro něj nebezpečné, zlí lidé, nebo hlupáci, se najdou všude.
V dnešní době už je to celkem nebezpečné, protože zlodějů psů už je poměrně dost v dnešní době.Je-li to větší pes tak bych strach neměla samozřejmě musí umět vyhodnotit situaci(např:že nepokouše kolemjdoucího, atd...) u menších pejsků, kteří jsou téměř bezbraní nevím no.U menších obchodů jako je třeba na vesnici bych nechala, ale ve městě spíše ne.
Dřív (15-20 let zpátky) jsme psy u supermarketu s klidem uvázali. NIKDY jsme tam ale nešli na běžný nákup. Obvykle hop do obchodu pro nanuky pro nás a piškoty pro psy. U Hypermarketu bych psa neuvázala ani tehdy. Tam ta doba nakupování je prostě delší...dáno velikostí toho obchodu. V této době bych to už neudělala. Teď když jdeme dva, tak jeden čeká venku se psy.

U malýho krámečku u nás ve čtvrti jsem dřívávějc pesany (ovčandu a chrťáka) uvázaný nechávala...vaříte sobotní oběd a zjistíte, že vám schází ingredience...tak mažete do krámku a pesana vezmete sebou-alespoň se projde...šup sem-šup tam...na psa vidím přes výlohu a tradá dom.
Dneska bych nenechala psa uvázanýho bez dozoru nikde...může ho napadnout jiný pes nebo nevíte co koho napadne...viz nedávnej případ, co ukazovali v televizi...uvázaný pes typu bull (nejsem schopná určit jakej)...panička v obchodě a kolem psa se začly zhlukovat děti menšinového etnika...a psa pošťuchovayi, štípayi, obličeje mu strkaly před tlamu s velmi blízkým očním kontaktem...pes bych řekla, že měl svatou trpělivost, ale když už přetekla pomyslná kapka tak na jedno dítě vystartoval a kousnul ho do obličeje...to že pak rodina toho dítěte tvrdila, že pes byl na volno a následně pořádně nabančila majitelce psa, ani nebudu komentovat.
napsal(a):
u supermarketu ne. před večerkou nebo coopem na vsi, proč ne.
U nás před obchodem klidně, tam mi nákup trvá maximálně 5-10minut. Jsme vesnice a většina lidí mého psa(dříve psy) zná. Ve městě je situace po všech stránkách jiná, ale v nějaké večerce, kde letím jen něco chybějícího koupit a na psa většinu času vidím...proč ne. Pokud to není na sluníčku a normálně cvičený pes, snad takové odložení zvládne, ne?

Tak takhle jsme přišli o psa. Žili jsme ve větší vesnici a bylo běžné psa přivázat u místního obchodu, dělal to každý a nikdy s tím problém nebyl. Do doby, než se přiřítil mix bullích plemen, který utekl majiteli a našeho malého knírače si podal. Nepřežil.
A už bych ani v té nezaprděnější vísce psa venku samotného nenechala.
U nas na vsi mame "hlídací pány" před krámem. Tedy takové ty pány co tam pomalu pijou jedno pivko hodinu. Psy uvazu nebo jim dam do ruky voditka a za 3 minuty lezu z coopu zase ven. Se psy se znaji, psi jsou hodni a vim ze na ty 3 minuty jsou v bezpeci. Panove nejsou v takove mire opilosti aby nevedeli ze ti nasi maji dohromady cca 100kg a ze kdyby vyrazili nekam tak ze by je neudrzeli. Naopak psi si pany uzivaji pac straaaasne radi je drbou a hladi. :) pred supermarketem nikdy neuvazuju. Jelikoz supermarket mame 15km autem tak nemam duvod ani vozit psa tam a zpet jen pro to abych ho tam uvazala.
Mimito vsichni ze vsi nase psy znaji a vedi ze bez pritele nebo me se k nim nemaji hrnout. Uz se mi i stalo ze dite za mnou pribehlo do kramu jestli si je muze pohladit. a slusne pockalo az zaplatim a prijdu le psum a postupne je po jednom odvazu nebo preberu a jednoho po druhem pohladilo. :).
napsal(a):
Tak takhle jsme přišli o psa. Žili jsme ve větší vesnici a bylo běžné psa přivázat u místního obchodu, dělal to každý a nikdy s tím problém nebyl. Do doby, než se přiřítil mix bullích plemen, který utekl majiteli a našeho malého knírače si podal. Nepřežil.
To je fakt děsivý.. Moc mě to mrzí.. Občas takhle malého pejska do obchodu na vesnici pustí, když je v náručí.

Nera
napsal(a):
Jasné, to se dá pochopit..Šup do obchodu a zpátky. Ale hodinové nákupy? Ne.. To už bych šla raději s někým a psa zatím pohlídala venku.
...tak to fakt ne...
napsal(a):
To je příšerná historka. To si fakt nikdo nepřeje zažít.
Nicméně toho psa by Vám nejspíš roztrhali, i kdybyste byla přítomná nebo Váš pes byl na volno. Tam není problém uvázání a nedostatek dozoru, tam je problém smečka nevychovaných psů. Kde a jak na ni narazíte, už není tak podstatné.
Já neuvazuji, náš pes se nákupů neúčastní. Jsme na vesnici, ale místní obchůdek je hned u silnice a autobusové zastávky, tam prostě není radno psa uvazovat, aby se nějak neutrhl (nebo ho místní blb neodvázal, je prakticky neagresivní a nezákeřný, ale to ještě neznamená, že je neškodný) a nepřejelo ho auto. Ovšem kdyby tam seděl nějaký soused a já šla kolem se psem a nutně potřebovala nakoupit, tak mu klidně dám svého psa pohlídat, to zas jo.

napsal(a):
U malýho krámečku u nás ve čtvrti jsem dřívávějc pesany (ovčandu a chrťáka) uvázaný nechávala...vaříte sobotní oběd a zjistíte, že vám schází ingredience...tak mažete do krámku a pesana vezmete sebou-alespoň se projde...šup sem-šup tam...na psa vidím přes výlohu a tradá dom.
Dneska bych nenechala psa uvázanýho bez dozoru nikde...může ho napadnout jiný pes nebo nevíte co koho napadne...viz nedávnej případ, co ukazovali v televizi...uvázaný pes typu bull (nejsem schopná určit jakej)...panička v obchodě a kolem psa se začly zhlukovat děti menšinového etnika...a psa pošťuchovayi, štípayi, obličeje mu strkaly před tlamu s velmi blízkým očním kontaktem...pes bych řekla, že měl svatou trpělivost, ale když už přetekla pomyslná kapka tak na jedno dítě vystartoval a kousnul ho do obličeje...to že pak rodina toho dítěte tvrdila, že pes byl na volno a následně pořádně nabančila majitelce psa, ani nebudu komentovat.
...takhle jsem to přesně myslela...současného psa - papillona beru s sebou krom potravin všude - prodavačky nemají problém...v drogerii TETA - je tam léta stejný personál - mám psa uvázaného uvnitř krámu - pes leží před pokladnou, packu položenou přes packu a celou dobu co fičím po prodejně si "povídají" spolu s prodavačkou... měli jsme také obchod "Barvy - laky - drogerie", tam každý pes který přišel dostal piškot, psi tam chodili jak děti do hračkářství - byl to úžasný krámek - léta vedený majitelem a jeho přítelem, vždy dobře poradili a ceny byly normální, mimoto objednali a sehnali vše co si člověk objednal - vloni skončili, spolkli je markety a to jsme všichni z okolí oplakali...
Také bych psa nenechala přivázaného. Před hodně lety jsem svojí malou fenku pinče nechala párkrát před malým krámkem a skočila jsem si třeba pro nanuk. Ale nechala jsem jí stát u otevřených dveří na volno a do pár minut jsem byla zpět. Přivázat jsem si jí nedovolila z důvodu, že se také stal případ kdy k malému psu přivázali velkého a ten toho malého zakousnul V současné době bych nenechala u krámu žádného psa a už vůbec ne ve velkém městě, kde je u vchodu mraky pochybných existencí a často mívají na volno i psi kříženců bojových plemen.

Ono to asi všechno tak nějak souvisí i s dobou. Když já byla děcko...ještě za komančů...tak maminy normálně nechávaly před sámoškou kočárky s miminama...bylo jich tam několik, když nějaký kočárek plakal, tak většinou nějaká okolojdoucí žena ochotně pohoupala...dneska si to už nikdo nelajzne.
Já bych sice u obchodu psa uvázaného nenechala, ale jinak je to běžná praxe...u nás je takové menší Penny a tam je jich někdy uvázaných i několik najednou.
Taky pamatuju doby, kdy byl uvázaný pes u obchodu něco normálního, stejně jako zaparkovaný kočárek.
Jenže fakt byla jiná doba.
Dnes psa uvázaného u obchodu vidím nerada. Protože mám několik osobních nepříjemných zkušeností s harantama, kteří roupama nevědí, co by... Zrovna teď nedávno, čekám se psem na přítele, který je v obchodě, pes mi sedí u nohy. Dva cca desetiletí fracci přijdou blíž a ptají se, jestli pes kouše. Říkám že jo, že kouše (pro jistotu, bezdůvodně nekouše...). Kluci nás obešli a když si mysleli, že se po nich nedívám, ten jeden chtěl v rychlosti chytit psa za chlupy na zádech. Naštěstí jsem to viděla a zařvala jsem na kluky, ať utíkají, co jim nohy stačí, nebo psa pustím a můžou ukázat, jací jsou hrdinové (SAO ).
Ne, v dnešní době bych nenechala psa uvázaného nikde, a to nezávisle na plemeni. Doba je zlá a lidi jsou špatní Nebojím se pokousání lidí od psů, bojím se ohrožování/provokování psů lidmi a následné soudění, že pes někoho napadl.

Čajda
napsal(a):
Taky pamatuju doby, kdy byl uvázaný pes u obchodu něco normálního, stejně jako zaparkovaný kočárek.
Dnes psa uvázaného u obchodu vidím nerada. Protože mám několik osobních nepříjemných zkušeností s harantama, kteří roupama nevědí, co by... Zrovna teď nedávno, čekám se psem na přítele, který je v obchodě, pes mi sedí u nohy. Dva cca desetiletí fracci přijdou blíž a ptají se, jestli pes kouše. Říkám že jo, že kouše (pro jistotu, bezdůvodně nekouše...). Kluci nás obešli a když si mysleli, že se po nich nedívám, ten jeden chtěl v rychlosti chytit psa za chlupy na zádech. Naštěstí jsem to viděla a zařvala jsem na kluky, ať utíkají, co jim nohy stačí, nebo psa pustím a můžou ukázat, jací jsou hrdinové (SAO ).
Ne, v dnešní době bych nenechala psa uvázaného nikde, a to nezávisle na plemeni. Doba je zlá a lidi jsou špatní Nebojím se pokousání lidí od psů, bojím se ohrožování/provokování psů lidmi a následné soudění, že pes někoho napadl.
Něco podobného taky jednou vyzkoušel jeden cca 10ti lety klučina, teda ne, že by se čuby dotknul, to se asi bál, ale chtěl ji provokovat, tak když jsme odcházeli, tak před ní vyskočil směrem k výloze a já uvolnila trochu vodítko a čuba ho přimáčkla na zadních k té výloze a vyštěkala mu to do xichtu, já jen dodala, že příště ji pustím. A byl klid.
Čajda
napsal(a):
Ano, byla jiná doba. Dnes, když se něco stane, může za to agresivní pes. Já takhle v dětství před krámem chtěla pohladit pudla a ten mě rafl. Dostala jsem vylágoš od táty, co mám sahat na cizího psa, počkali jsme na majitelku, té se táta omluvil a jen se domluvil kvůli potvrzení očkování. Za týden jsme paní potkali znovu, s paní byl pes mazlítko, takže jsem si z toho odnesla, že na psa smím sahat jen po svolení majitele a v jeho přítomnosti. Dneska by tam přijela pomalu televize a paní by byla popotahovaná kdo ví kde, byť se pes ohnal, protože se prostě lekl. Tož asi tak.

Na chvíli třeba do 5min v klíďo ale dýl ne.
Nikdy jsem sama se psem kupovat nešla, vždy ve dvou lidech.
Někdy čekám u psů já a když vyjde kámoška tak se vystřídáme neboo psy uvážem rychle a (do 5min) nakoupíme. Já se bojím spíš těch "záchranářů"(psa mi odnesou bůhví kam a já ho už nikdy nenajdu).
V našem městě a vesnici se psi kradou tak mám důvod.
Bydlím na vsi, takže když jdeme z procházky a potřebuju chleba či pečivo k snídani, nechám psa přivázaného venku. Jo, jsou tam i ti páni, co snídají tekuté, takže nemám strach, že by došlo k úhoně. Nepřizpůsobivé děti se jí bojí a školkové děti vědí, že nic nedělá, protože si ji hladí přes plot. Ale to je tak na pět minut. Před hyper super bych nenechala žádného psa, už proto, že i těch pět minut jí připadá jako věčnost.
Jinak co se týče těch pobíhajících psů, před pár lety vnučka stála před obchodem s jorkem druhé babičky, přiběhl vlčák, stisknul a běžel dál. Vnučce tehdy bylo tak šest, sedm, dlouho se z toho šoku vzpamatovávala.

janaa
napsal(a):
Ano, byla jiná doba. Dnes, když se něco stane, může za to agresivní pes. Já takhle v dětství před krámem chtěla pohladit pudla a ten mě rafl. Dostala jsem vylágoš od táty, co mám sahat na cizího psa, počkali jsme na majitelku, té se táta omluvil a jen se domluvil kvůli potvrzení očkování. Za týden jsme paní potkali znovu, s paní byl pes mazlítko, takže jsem si z toho odnesla, že na psa smím sahat jen po svolení majitele a v jeho přítomnosti. Dneska by tam přijela pomalu televize a paní by byla popotahovaná kdo ví kde, byť se pes ohnal, protože se prostě lekl. Tož asi tak.
No to bych potvrdila...když ve své době někoho z nás děcek kousnul pes...tak jsme dostaly vynadáno, že na psy, které neznáme se sahat nesmí a že si to odteď budeme pamatovat...sama jsem byla rafnuta foxteriérem a byla to samozřejmě moje chyba.

Mimo tema.
Muj pan otec mel do roku 2016 male reznictvi. Jako milovnik psu byl proti uvazovani pred kramem.
Poslusni pockali i bez uvazani (odmena byla vzdy jista). Mene poslusni smeli do kramu a cekali v koute (aby videli majitele). Neposlusni dostali tolik uplatku, ze se cekat k nemu i tesili.
Mali a neposlusni mohli panickam kecat z naruci do vyberu.
Odrezky, kosti atd. na vyzadani zdarma.
Po zavedni EET se na to vykaslal. Zavrel. Proste ucit se v sedesati+ s internetem mu prislo po tom vsem moc.
Ted si plni svuj decky sen. Dela ridice busu MHD.
A aktualne rika, "psi jsou vzdycky fajn cestujici, to jen lidi me dokazou nasrat".
Asi na tom neco bude. Proste lidi...
V téhle době bych opravdu nikde psa nenechala
Je to pro něj veliké riziko.
Dřív v pohodě, jak zmiňují ženy výše, nechávaly se venku kočárky s dětmi, tak proč ne psi.
Taky mě coby dítě, kousl přivázaný kokr, a taky jsem dostala od mámy já, že ho otravuji
Prvního svého psa jsem před Jednotou u nás ve ve městě klidně nechat mohla.Uměl stopro odložení, většinu času jsem na něj viděla přes výlohy a nikdy jsem nenakupovala hodinu, kromě případné fronty u kasy.Jenže to byla devadesátá léta, začátek, kdy psi, kočárky a děti čekaly před obchody běžně.

když uvázat psa před obchodem, tak jen s tímto náhubkem - aby neviděl, kdo ho krade.
https://www.psimafie.cz/nahubek-fixacni-s-prikrytim-oci-pro-psy-s-buster/?gclid=EAIaIQobChMI6-Hoy-aI3QIVz0DgCh1FKwLqEAEYASADEgLFtfD_BwE.

Ještě dodám : Kdysi jsem u sámošky zapomněla kočárek se synkem. Nejhorší bylo, že jsem pak vypadala, že ho kradu

napsal(a):
Ještě dodám : Kdysi jsem u sámošky zapomněla kočárek se synkem. Nejhorší bylo, že jsem pak vypadala, že ho kradu
napsal(a):
když uvázat psa před obchodem, tak jen s tímto náhubkem - aby neviděl, kdo ho krade.
https://www.psimafie.cz/nahubek-fixacni-s-prikrytim-oci-pro-psy-s-buster/?gclid=EAIaIQobChMI6-Hoy-aI3QIVz0DgCh1FKwLqEAEYASADEgLFtfD_BwE.
To ne, spíš s tímto, aby se ho nikdo ani ukrást neodvážil. :D
http://www.viralyak.com/this-terrifying-werewolf-muzzle-is-designed-to-keep-dog-owners-safe-during-late-night-walks/.
assil
napsal(a):
http://www.viralyak.com/this-terrifying-werewolf-muzzle-is-designed-to-keep-dog-owners-safe-during-late-night-walks/.
Tak to je ale pecka!

assil
napsal(a):
Nějak se not-so-nice osob nebojím. u malých pejsků to tenhle náhubek asi nezachrání a u velkých... Nora se sice naprostou většinu času tváří jako největší ňuňás, ale onehda jí přišlo hrozně podezřelý chrastící křoví - nevím, co tam bylo, možná srnka? - a kdyby to byla nějaká zlá osoba, tak bejt jí, radši mým směrem nevylejzám.
assil
napsal(a):
:D To je paráda! Jinak osobně jsem taky spíš proti, je mi těch chlupáčů vždycky líto, když vidím, jak tam smutně seděj, "brečej" a ještě je kolikrát otravujou cizí děcka. Fenku nechávám uváznou jen u malýho krámku u nás u baráku - když se vracíme z prochajdy a já rychle zaběhnu pro pečivo, takže jsem během minutky zpět.. nikde jinde bych to neudělala.
napsal(a):
Nějak se not-so-nice osob nebojím. u malých pejsků to tenhle náhubek asi nezachrání a u velkých... Nora se sice naprostou většinu času tváří jako největší ňuňás, ale onehda jí přišlo hrozně podezřelý chrastící křoví - nevím, co tam bylo, možná srnka? - a kdyby to byla nějaká zlá osoba, tak bejt jí, radši mým směrem nevylejzám.
Tak ono stejně v noci po tmě by nějaká not-so-nice osoba těžko ten náhubek viděla. Ale je to srandovní a byla jsem v pokušení to zakoupit pro mýho ňuňacího pejska, který by mě teda nebránil ani omylem. Naštěstí mi včas došlo, že bejt na ulici středem pozornosti by byla moje smrt a ve finále bych s tím na psovi nikam mezi lidi nešla a byly by to vyhozený prachy.

assil
napsal(a):
Tak ono stejně v noci po tmě by nějaká not-so-nice osoba těžko ten náhubek viděla. Ale je to srandovní a byla jsem v pokušení to zakoupit pro mýho ňuňacího pejska, který by mě teda nebránil ani omylem. Naštěstí mi včas došlo, že bejt na ulici středem pozornosti by byla moje smrt a ve finále bych s tím na psovi nikam mezi lidi nešla a byly by to vyhozený prachy.
To já bych s tím na psovi klidně šla a tu pozornost si užívala. Byla by to dobrá legrace.

Jsme malé město, máme malé supermarkety, rychlý nákup cca 20 minut, psina čeká úplně v klidu, neštěká, nevyje, lehne a leží, pokud je horko a jedu autem a potřebuju zajet na rychlý nákup, psa uvazuju také venku mimo auto. To nebožka než se to naučila, tak vyla jako poděs, dvakrát se odkousala(flexina, to nebyla těžká práce) a šla mě hledat, byla lapena na informacích a následně vyhlášena jako ztracené dítě. Ale naučila se to báječně. No jednou nebožce, malý, volně pobíhající chlapeček, zkoušel svojí kšíltovku, byli asi tak stejně velcí, ona seděla a tvářila se že je plyšová.(mám hodné psy). Jednou jsem jí u krámu zapoměla já jednou dcera...
Asi tedy riskuju, ale děsně to šetří čas... Můžu vzít psa na procházku(cca 2-3h) do města, koupit si co potřebuju a jít domu, pes je prošlej a vyčuchanej a já si ušetřím další lítání se psem. Ráno jdu se psem a koupím pečivo v pekárně.